A német parlament elfogadott egy új törvényt, ami lehetővé teszi, hogy a hatóságok elfogják, majd több mint egy hétig bezárva tartsák az illegális bevándorlókat.
A törvény csütörtöki elfogadása a kormánykoalíciót is megosztotta; az ellenzéki pártokon kívül a szociáldemokrata párt két képviselője is ellene szavazott.
Az új szabályozás szerint a német hatóságok elfoghatják és tíz napig bezárva tarthatják azokat az illegális bevándorlókat, akik veszélyt jelentenek a közbiztonságra. Az intézkedéssel akkor is élhetnek, ha a következő három hónapban nem tudnak gondoskodni az adott személy deportálásáról.
A törvény arra kötelezi a német hatóságokat, hogy szorosabban nyomon kövessék azokat a migránsokat, akik nem tartózkodhatnak az ország területén. Azokat az illegális bevándorlókat, akik veszélyt jelentenek a közbiztonságra, elektronikus nyomkövető eszköz – lábbilincs – viselésére kötelezhetik.
A szabályozás lehetővé teszi, hogy azokat a migránsokat, akik hazudtak a hatóságoknak a személyazonosságukkal kapcsolatban, egy a migrációs hivatal által meghatározott területen tartózkodásra kényszerítsék.
A német hatóságok azt követően kezdtek változtatni a bevándorlás kontrollálásával kapcsolatos hozzáállásukon, hogy a migrációs válság nagy mértékben megtépázta Angela Merkel pártjának támogatottságát, a kormánykoalíció emiatt népszerűségi intézkedések meghozatalára kényszerült.

http://www.hidfo.ru/2017/05/nemetorszag-bezarja-majd-deportalja-az-illegalis-bevandorlokat/