2016. június 28., kedd

Politikai unióként megbukott az EU

Európai Unió hidfo.ru
Az osztrák Szabadságpárt tagja, Norbert Hofer szerint az Európai Unió mint politikai unió – megbukott.
Az Európai Unió politikai unióként megbukott, ehelyett inkább a gazdasági együttműködésre kellene összpontosítson – mondta Norbert Hofer, az osztrák Szabadságpárt tagja.
“Az Európai Unió saját alapértékeit kell tükrözze, és szorosabban együtt kell működjön gazdasági unióként, de a szubszidiaritás elve alapján… Az EU mint politikai unió – megbukott.”
Hofer szerint Ausztria nemsokára egy a brit kilépési referendumhoz hasonló népszavazást tarthat, ha az Európai Unió elkötelezett marad a további centralizáció mellett.
Az osztrák politikus hozzátette; az Európai Unió tagállamai saját maguk kell eldöntsék, milyen szociális juttatásokat adnak a bevándorlóknak, emellett a központosítás helyett független döntéseket kell hozzanak a mezőgazdaság terén. A zsákutcába jutott politikai központosítás helyett az Európai Unió tagállamai inkább fokozhatnák az együttműködést bizonyos biztonságpolitikai kérdések terén – mondta.
Csütörtökön a britek 52%-os többséggel szavazták meg az Európai Unióból való kilépést. Miután a referendum eredményeit hivatalosan bejelentették, a holland Szabadságpárt vezetője is közölte, hogy márciusban a választási kampány fő elemévé teszik egy az EU-tagságról tartandó referendum kérdését.
Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője szintén bejelentette, hogy Franciaország egy a britekéhez hasonló népszavazást kellene tartson az uniós tagságról. Az olasz Északi Liga vezetője, Matteo Salvini is ígéretet tett arra, hogy pártja egy petíciót indít, amivel kiharcolják az EU-tagságról döntő népszavazás kiírását. A Svéd Demokraták és Dánia Néppártja szintén kilátásba helyezte az uniós csatlakozási szerződés újratárgyalását, hogy az uniós tagság kevesebb kötelezettséggel járjon a tagállamra vonatkozóan.


http://www.hidfo.ru/2016/06/politikai-uniokent-megbukott-az-eu/

Szakértő: a demokrácia megbuktatja a liberális baloldalt

Douglas Macgregor hidfo.ru
Douglas Macgregor amerikai hadtörténész szerint az Egyesült Királyság geostratégiai, katonai és pénzügyi téren sokkal erősebb pozícióba kerül az Európai Unióval szemben, miután kilépett az EU-ból. Szerinte Soros György és a trockista liberálisok várakozásaival ellentétben éveken belül érezhetővé válnak majd a kilépés pozitív hatásai.
Macgregor pénteken a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, “George Soros és a trockista euro-baloldal várakozásaival ellentétben Nagy-Britannia gyarapodni fog, és a jelenleginél jóval erősebb stratégiai és gazdasági pozícióra fog szert tenni.” Szerinte az ország földrajzi elhelyezkedése és a szabad piac megtartása terén tapasztalható elkötelezettsége okán minden eddiginél gazdagabbá válhat az Európai Unióból kilépést követően. A szakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy
miközben a média pánikkeltést folytat, a németek már arra törekszenek, hogy a kilépést követően ne sérüljenek a britekkel fennálló szabadkereskedelmi egyezményeik a “mérges brüsszeli bürokraták” miatt.
Macgregor meglátása szerint nemsokára Németország, az Egyesült Királyság és az északi országok új kereskedelmi együttműködéseket kötnek, és azt követően valamennyi ország a briteknek köszönheti majd a gazdasági növekedést.
A szakértő kifejtette, hogy miközben az ország földrajzi elhelyezkedéséből adódó előnyök nem vesznek el, a Brexit megmenti a brit gazdaságot attól, hogy évtizedeken keresztül ők fizessék a franciák, olaszok, görögök és más déli népek költségvetési hiányát. Szerinte a közös uniós kasszába befizetés helyett az Egyesült Királyság inkább az Amerikai Egyesült Államok felé fordulhat, és megerősítheti együttműködését a NATO-val. “A védelmi-katonai következmények tekintetben rövidtávon mutatkozik majd visszaesés, de hosszú távon egy egészségesebb és független Nagy-Britannia sokkal jobb partnere lesz az Egyesült Államoknak, és a NATO-nak.” – mondta.
Macgregor szerint a brit referendum elsősorban az európai balliberális pártoknak jelentett kemény csapást.
“Az EU-párti baloldal megrémült. A nemzeti identitás, nemzeti kultúra, saját nyelv, nemzeti törvények és nemzeti határok eltörléséről dédelgetett álmaik megsemmisültek az elsöprő népi ellenállás súlya alatt. A demokrácia megbuktatja a liberális baloldalt.”
A szakértő hozzátette, hogy a referendum kimenetelében jelentős szerepet játszott a britek ellenérzése a nem-európaiak tömeges bevándorlásával szemben, ami Londont egy angol városból globális várossá változtatta. “London “globális városként” többségében az EU-tagság fenntartására szavazott, mert ott a lakosság többségét már nem a britek alkotják, hanem más kulturális és faji/etnikai hovatartozású néptömegek. London az uniós tagság ideje alatt Londonisztánná vált.”
Macgregor szerint a népszavazás kimenetele azt mutatja, hogy London jelenlegi állapota nem egy követendő példa a britek számára, hanem egy olyan katasztrófa, aminek más helyeken bekövetkeztét meg kell akadályozni. “A brit lakosság számára London egy kirakatpéldája annak, hogy a baloldal el akarja törölni az őshonos brit népet a Föld színéről, amit egy arab többségi lakosságú, marxista utópiával akar behelyettesíteni.”


http://www.hidfo.ru/2016/06/szakerto-a-demokracia-megbuktatja-a-liberalis-baloldalt/

Példát statuálnak a britekkel

Az Európai Parlament előkészített egy javaslattervezetet, ami felszólítja az Egyesült Királyságot, hogy azonnal léptesse életbe a Lisszaboni Szerződés 50. cikkét, és kezdje meg az Európai Unióból kilépés folyamatát.
A tervezet szerint “az Európai Parlament tiszteletben tartja a brit nép döntését, ami egy új Európa építésére felhívásként értelmez”, és indítványozza a kilépési folyamat megkezdését jelentő 50. cikk életbe léptetését.
A britek június 23-án 52%-os többséggel referendumon megszavazták az Európai Unióból kilépést. Azt követően David Cameron brit miniszterelnök bejelentette lemondását, valamint, hogy várhatóan októberben fog leköszönni a kormányfői posztról, és a kilépési tárgyalásokat már nem ő fogja vezetni.
Az Európai Unióból kilépés a gyakorlatban egy hosszadalmas folyamatot jelent, és a referendum utáni első napokban számos vezető politikus egyértelművé tette, hogy maga a kilépési folyamat azt követően kezdődik meg, miután előzetes megállapodás született a tárgyalási folyamat megkezdéséről, valamint összeállt a kilépést lebonyolító tárgyalódelegáció.
A britek ennek megfelelően akár október végéig is “elhúznák” a tárgyalási folyamat megkezdését, hiszen ekkorra teremtődnek meg a politikai feltételek ahhoz, hogy érdemi megállapodások születhessenek. Az Európai Unió vezetői azonban abban érdekeltek, hogy a britek lehetőleg minél nagyobb zajjal távozzanak, és a kilépés gazdasági katasztrófát okozzon: ez ugyanis rövid távon eltántorítana más országokat attól, hogy kövessék a britek példáját. Amennyiben a britek a kilépési folyamat kellő előkészítésével távoznak, ez időt adna a piacok megnyugtatására – így Brüsszel sem tudna példát statuálni az első kilépő országgal, emiatt az uniós vezetők most az azonnali és fájdalmas kilépést sürgetik.

http://www.hidfo.ru/2016/06/peldat-statualnak-a-britekkel/