Hazugságok és tévhitek a Wagner megmozdulásról

Az elmúlt napok a háború kezdete óta először okoztak döbbenetet világ szerte. A Wagner lázadás pillanatok alatt bejárta a világot, az orosz sajtó értetlenül állt az ügy előtt, a társ országok sajtói tereltek, és igyekeztek időt nyerni, hogy mit is mondjanak, a nyugati sajtó azonnal örömmámorban úszott, és az orosz vezetés végéről beszéltek.

Nos elmondhatjuk, hogy ezt a a történetet kivétel nélkül mindenki rosszul kommunikálta le, még a saját szemszögéből is. Mert a wagneriták lázadása az Újvilág igazi kezdete. Jelentőségét még felfogni sem bírja senki. Teljesen mindegy ebből a szempontból, hogy mi is történik Prigozsinnal, és a Wagner alakulattal.

Először is nézzük a nyugati reakciókat. Saját írásaik és reakcióik alapján bizonyos, hogy sem a CIA, sem más szervezet semmit nem tudott Prigozsin lépéseiről. Ez egyértelműen kiderül abból, ahogyan az Ukrán Hadsereg viselkedett. Az ukrán vezetés egy napig állította, hogy nem dőlnek be az újabb orosz cselnek, és nem fognak besétálni a csapdába.

A dologhoz tudni, kell, hogy az ukrán haderő száz százalékos NATO és amerikai irányítás alatt áll, minden információt még a legtitkosabb adatot is megosztják az ukránokkal. Egy nappal az események és azok befejezése után, persze attól hangos a nyugati sajtó, hogy az amerikaiak tudták ám mi is készül. Tudták a fenéket tudták, bénán álltak és csak néztek ki a fejükből, fogalmuk sem volt mit tegyenek.

Válság stábot akartak összerántani a „Mi lesz, ha az atomfegyverek Prigozsin kezébe kerülnek„ címmel. De, mire összejöttek volna, már vége is volt mindennek. Kapkodás, fejetlenség, és elmulasztották a nagy lehetőséget… Erről Alexandr Hodakovszkij, a DNR Vosztok zászlóaljának egyik parancsnoka beszélt. Mert, hogy imádkozott, hogy az ukránok fáziskésésben legyenek, hisz’ volt egy 24 óra, amikor az orosz haderő bár a helyén volt, de senki nem tudta mi lesz, mi történik.

Tehát a Nyugat hazudik, amikor arról ír, hogy bármit is tudott volna előre. Érdekes, hogy mindent utólag tudnak előre. Az elsüllyedt és felrobbant Titán búvárhajóról is azonnal tudták ám, mi történt, csak nem mondták. Hadd keresgéljenek horror pénzekért még napokig. De semmit sem tudnak. Ők csak azért mondják, hogy utólag hogy előre tudtak mindent, mert az USA egy iszonyatos válságon, tekintélyvesztésen megy keresztül. Láthatóan kullognak az események után, csodafegyvereik hatástalanok, a NATO hadvezetés totális csőd Ukrajnában, és a világ minden földrészén egymás után rúgják ki őket az országokból és csapják rájuk a kaput. Aki meg nem, az pedig orránál fogna vezeti a minden fűszálba kapaszkodó, a világot végig kunyeráló és kapcsolatokért könyörgő amerikai küldöncöket.

Utólag pedig arról írnak, hogy teljes a tanácstalanság és az értetlenség az egész történés előtt. Miért indult el, és miért állt le. Persze hogy értetlenül állnak ez előtt, hiszen fogalmuk sincs, felfogni sem bírják azokat az eszméket és értékeket amelyek Prigozsint hajtották.

Az oroszokkal szövetséges országok sajtói viszont marginális kérdésként akarták bemutatni a dolgokat, de olvasható, látható volt a tanácstalanság. Jaj, mi lesz, ha Putyint megdöntik?! Pedig erről szó sem volt, egyetlen pillanatig sem. Az orosz sajtó pedig szinte csak az állami dolgokat közölte le, a sorban megszólaló kormányzókat, (nyilván mi mást mondtak volna, hogy hagyjátok abba), kivéve egy két oldalt, ami bemutatta, hogy sokan szimpátiával viseltettek Prigozsin iránt. Bár nem tudták mi történik, de a wagneresek az oroszok szemében hősök. Ez elvitathatatlan. De egész Oroszország egyként állt fel, hogy akár igazad van Prigozsin akár nincs, ennek nem most van itt az ideje. És ez volt az az egyetlen pont, amit Prigozsinnak is be kellett látnia.

Tévhitek

Az a helyzet, hogy mindössze csak egyetlen egy embertől olvastam helytálló véleményt, rajta kívül senki nem fogta fel, hogy mi történik. Ez az ember Alexander Dugin. Ő csak és kizárólag az orosz elitről beszélt, akik azonnal menekülni kezdtek Moszkvából és magára hagyták a vezetőjüket. És ez az egész történés legfontosabb eleme. Minden más csak körítés.

Putyin szavai, hogy hátba szúrásnak minősítette a lépést lehet akár a színjáték része, de lehetett komoly is, mikor úgy érezte kicsúszik kezéből az irányítás. Talán Prigozsin is ezt látta be, hogy, ha Putyin elleni fellépésnek veszi a vezetés és a nép egyaránt, akkor kivégzi Oroszországot. Rengetegen fognak meghalni, és a háborút is elveszítik.

Prigozsin sosem mondta, hogy meg akarja dönteni Putyin hatalmát, és Putyin sem Prigozsinról beszélt, mikor azt mondta, hogy mindenki meg fog bűnhődni, aki ezt az egészet okozta. A Nyugat azért áll értetlenül a dolog előtt, mert Prigozsin elsősorban hazafi.

És ezt a lecsúszott, értéket nem képviselő amerikai vezetés és parancsnokok, újságírók és közéleti személyiségek felfogni sem bírják, mert a nyugaton már nincsenek hazafiak. Nincs haza, sem erkölcs, nincs igazság, ott már nem élnek érett értelmű emberek, csak olyanok akik a pénzhez mérnek mindent. Megvették volna Prigozsint is, de nem lehetett és ezt nem fogják fel. Márpedig ezt a matematikai egyenletet, csak egyetlen fajta ember nem érti, mégpedig az, aki hülye hozzá.

Akkor miről szólt ez az egész? Prigozsin senki mással nem akart leszámolni, mint az oligarcha elittel, és a katonák szerint is sok hibát vétő, és szerinte rátámadó katonai elittel.

Valószínűnek tartható hogy erről maga Putyin sem tudott, (ha ez így volt), hogy valóban az orosz hadsereg lőtte rakétákkal a Wagner táborát.

Csakhogy az ukrajnai események első perce óta Putyin semmi másról nem beszél, mint az Új Világrendről, az USA hegemónia megdöntéséről. Önmagában a Többpólusú Világrend nem új. Sőt, az az új, ami eddig és most volt, a Többpólusú Világrend a legrégebbi. Akkor mi az új? Mi az amit meg kell dönteni? Nem mást mint a kapitalista ultra gazdag elit hatalmát, akik már-már országok és népek felett állnak, egy-egy cégük évi költségvetése több mint sok országé.

Akik azt gondolják a kapitalizmus már olyan szintet ért el, amiben ők élet és halál tejhatalmú urai, és csettintésre döntenek nyomorba népeket, országokat, akár földrészeket. Látva milyen sebességgel ismeri ezt fel a világ, sorakozik be sorba a BRICS államok közé.

Prigozsin a háború gyors befejezésének (nem a békekötés, hanem gyors totális győzelemnek) és a folyamatok gyors lefolyásának egyetlen gátját látta, – magát az orosz kapitalista elitet. És velük szorosan együttműködő, katonai elitet.

Az Új Világrend kezdete nem az ukrajnai háború, hanem a nyugati pénzvilágba ezer szálon bekötött orosz elit eltüntetése. Az az orosz elit, aki csahosként, de közben hátulról manipulálva áll Putyin háta mögött és, akik első kis problémára azonnal hanyatt homlok menekülni kezdtek. Nem álltak ki az elnök mögött, nem tartottak szónoklatokat, nem ajánlottak azonnal ezernyi zsoldosnak pénzt hogy védjék Moszkvát, hanem azonnal elmenekültek a mozdítható pénzükkel együtt. Mindenki eltűnt, csak Putyin és a hű társak maradtak Moszkvában, a politikai vezetés, akiknek van ideológia és némi sütnivaló a fejükben. Persze ők tudták hogy nem ellenük irányul ez az egész.

Sokan azt mondják lehetett látni Putyinon hogy fél. Ez egy badarság és, aki ezt mondja nem ismeri Putyint. Semmi félnivalója nem volt. Neki nem. De a vizsga lezajlott, és a politikai vezetésen kívül, – mindenki megbukott rajta.

Van egy történet hogyan alakult ki Mohamed próféta nemessége. Mikor egy csatát megnyertek a történet szerint folytatták az előre menetelt, vándoroltak a sivatagban, napokig étlen-szomjan. Mikor találtak egy oázist, mindenki megrohanta a vizet. Csak páran maradtak Mohamed mellett és a a környező domb tetején a hadseregből. Amikor Mohamed megkérdezte , ti miért nem futottatok a vízhez? Azt felelték; Mert nem adtál rá parancsot. Ők lettek valamennyien az új nemesség, az összes többit leváltották. Csak őket nem, akik a vezetőjük mellett maradtak.

Azonban, ha most Putyin elkezdi leváltani a gazdasági elitet, ahhoz kell egy kemény csapat aki mögötte áll. Nos, hogy kik lesznek azok, lehet találgatni. Másrészről a gazdasági elit leváltásának elkezdése egyenlő lesz a kapitalista rend leváltásával is. Innen nincs hova lépni, csak a szociális irányba, ahol a nép, a dolgozó, az ország nagy része többet kap, és a kis elit pedig kevesebbet. Ez maga az Új Világrend.

Nincsenek megacégek, giga gazdagok, multinacionális óriásvállalatok, amelyek úgy gondolják, hogy bármit megtehetnek. Ez a folyamat ha elindul, és legyőzi a dollárt, azzal az USA, mint gigantikus, a világot mérgező óriásvállalat és kalózcég megszűnik létezni. Akkor és, csak akkor lehet átállni egy takarékosabb, zöldebb, a nyersanyagokat beosztó, a világot nem felélő működésre. EZ az az Új amiről Putyin beszél, nem a Többpólusú Világrend.

Most azonban a Prigozsin-féle lépés egy akkora adu ászt adott Putyin kezébe, amit semmilyen más módon sem tudott volna megkapni. Lesújthat az elitre. Felelősségre vonhatja őket, hogy hol voltak? És ők, semmit sem tudnak mondani. Csak futottak.

És, hogy miért nem lehet őket használni az orosz és a Putyini célok érdekében? Mert ők pontosan olyanok mint a Nyugat, -csak a pénz érdekli őket.

Putyinnak a céljai eléréséhez olyan emberekre van szüksége, akik ideológiailag tisztában vannak a dolgokkal, éppen ezért nem megvesztegethetőek és sosem adják fel. Elit váltás. Ez volt az egész történés célja.

Csak az időzítés volt rossz. De még ez sem biztos, mert most a felelősségre vonás időszerű lett, ellenkezni sem lehet. Ha Putyin elkezdni tönkretenni a gazdag milliárdosokat, akár államosítani, – ha meglépi ezeket a lépéseket, elmondhatjuk, hogy a világ rálépett arra az útra , amelyre 100 éve készülődik, de most már megvan a háttere is hozzá.

Ha nem lépi meg, akkor a világ újra csak vár, túl lesz egy véres háborún, és semmi sem történt. Prigozsin lépése azonban egy jel. Arra mutat rá, hogy már az egyszerű embereknek is elegük van. Hiába mondja bárki, hogy Prigozsin is milliárdos. Igen. De ő egy hazafi, elsősorban, és nagyon alulról kezdte, ő nem felejtette el honnan jött. Együtt eszik a katonáival, folyamatosan kimegy a hadszíntérre, bátorítja és irányítja őket, nem pedig egy fotelből magyaráz egy luxus villából. Az emberei pedig meghalnak érte, akár első szavára, mint az látható volt.

Putyinnak most lehetőségeket adtak a kezébe. Hatalmas lehetőségeket. Élni is fog vele ez majdnem biztos. Akkor pedig elmondható mind Putyin, mind Prigozsin nyert. Csak az veszít akinek kell. Ha a nyugat ezt látta volna, megértette volna, nem mondtak volna olyanokat, hogy hajrá Wagner, menjetek csak Moszkvába. Sem olyanokat, hogy azonnal vonjanak vissza minden szankciót a Wagner ellen. Mert Prigozsin most írta alá a nyugati multikulti és kapitalista világ halálos ítéletét. És, ha ez a folyamat megkezdődik, akkor Prigozsin beírta magát örökre a történelem könyvekbe.

Blue Commander / Szabad Riport