2017. július 24., hétfő

Elmaradhat a katalán függetlenségi referendum

Egy a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozó spanyol közgazdász szerint nem valószínű, hogy októberben tényleg megtartják a Katalónia függetlenségével kapcsolatos népszavazást. A gazdasági vezetők többsége úgy gondolja, a függetlenség negatív hatást gyakorolna a spanyol gazdaságra.
Miquel Puig, egy katalán egyetemi konzorcium vezetője a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva azon véleményének adott hangot, mely szerint aligha valószínű, hogy október 1-én tényleg megtartják a Katalónia függetlenségével kapcsolatos népszavazást.
“Úgy gondolom, valószínűtlen, hogy a függetlenségi népszavazást valóban megtartják. A spanyol kormány nem fog zöld utat adni ennek a kezdeményezésnek” – mondta. A közgazdász elmondása szerint ugyanakkor Katalónia független államként is életképes lenne gazdaságilag, hiszen pozitív kereskedelmi egyenlege van a világ országaival. A gazdasági vezetők azonban tartanak attól, hogy a függetlenség elszigetelődéshez vezethet.
Egy az El Pais napilap által publikált közvélemény-kutatás eredményeiből kiderült, hogy az ország üzleti vezetőinek mintegy 74%-a úgy gondolja, a katalán függetlenség fenyegetést jelenthet a spanyol gazdaságra. A Katalónia központtal működő vállalkozások vezetőinek 43%-a szintén ezen az állásponton van, ellenben Spanyolország gazdasági növekedésével kapcsolatban pozitív várakozásaik vannak.
Katalónia október 1-én tervez népszavazást tartani a Spanyolországtól elszakadásról. A spanyol kormány illegálissá nyilvánította a népszavazást, és az eddigiek alapján semmilyen körülmények közt nem fog engedélyezni egy ilyen kezdeményezést. Katalónia vezetői korábban nyilvánosan ígéretet tettek arra, hogy a népszavazást akkor is egyoldalúan megtartják, ha a madridi kormány azt nem engedélyezi.

http://www.hidfo.ru/2017/07/elmaradhat-a-katalan-fuggetlensegi-referendum/

SZENNYTÉVÉKET BE KÉNE TILTANI

Ha Magyarországon nemzeti rendszer lenne a Szent Korona Törvény nevében, akkor szennytévék eleve nem is lehetnének. Mocsokráciában, a cionista patkányköztársaságban azonban minden mocsok és erőszak lehetséges, ez a napi valóság.
A HÍRTV ÉS ATV ÉLENJÁR A HAMISÍTÁSOKBAN, DE AZ ECHO-TV IS A NYOMUKBAN HALAD
Közismert mindenki előtt, hogy Venezuela a világ egyik legnagyobb olajtermelő országa. Szépen is mentek ott a dolgok, amikor az egykori elnök, Chavez kezébe vette az irányítást és kicsavarta az USA-bérencek kezéből a tulajdonokat és sok más gyökeres és látványos változást csinált az ország érdekében. Azonban férgek ott is vannak bőven és ezek éppen olyanok mint nálunk, cionbérencek. Miután Chavez elnök gyanús körülények között meghalt, utódjának Maduro elnököt nevezte ki, de sajnos Maduró már olyan örökséget vett át, amit az ottani söpredék és Amerika-bérenc körök teremtettek. Fellázítottak tömegeket és azóta is rombolnak, gyújtogatnak. Ami viszonylag könnyű nekik, mert az olajat Amerika és más országok nem veszik át tőlük, valamint a rágcsálók az olaj árát levitték igen alacsonyra, csak azért, hogy – ezt jól jegyezzük meg –, Oroszország, Irán és Venezuela minél nagyobb veszteségeket szenvedjen el. Miközben Oroszországot és Iránt gazdaságilag is büntették, aközben Obama és Trump elnök ügynökei ott vannak Venezuelában és pénzelik a bűnöző csőcseléket. Eddig Maduro elnök minden lehetséges módon igyekezett a társadalmi feszültségeket csillapítani, de ez a férgeknek nem tetszik, mert ők csak a zűrzavarban és a mocsokban érzik jól magukat, akkor tudnak igazán rombolni. Ezt teszik most is, miután az elnök Alkotmányozó Nemzetgyűlést írt ki, hogy valóban a nép akarata érvényesüljön és nem a cionbérenc pártoké.
A HAZAI SZENNYTÉVÉK ALJAS BŰNÖZÉSEI KORMÁNYTÁMOGATÁSSAL
Nálunk tombol a zsidó liberalizmus, a Fidesz-kormány teljes egyetérésével és támogatásával Mi azonban ezen gyilkos eszmék ellen elszántan küzdünk, amíg ki nem irtják ezt a mérget. A képmutató Fidesz azt mondja, hogy a kormány „nem szólhat bele” a sajtó és tévéügyekbe. Ez egyrészt hazugság, mert a gyakorlat mást mutat, másrészt a hazai közéleti és politikai dolgokért és viszonyokért elsősorban a kormány a felelős, hiszen az ő törvényeik szerint folyik nálunk a rablás és a módszeres társadalmi rombolás. Ennek jegyében ezek a fenti szemét tévék úgy állítják be a venezuelai eseményeket, mintha az elnök lábbal tiporná az emberi jogokat és nem hallgat a gyújtogató, lázító csőcselékre. Van egy olyan érzésünk, hogyha az alkotmányozó nemzetgyűlés sikerrel jár, akkor ez nagy pofon lesz a csőcselék számára, amiből az USA és a cionkörök is érteni fognak. Persze ezek nem ijednek meg ettől, tehát a férgek ellen a harcot tovább kell folytatni. Nálunk is.
Maduro elnök minden USA-zsidó terror ellenére folytatja az Alkotmányozást.
Ez azt jelenti, hogy a mókuskerékből kiszállnak, amit az ellenség gyártogatott korábban, ami teljesen megbéklyózza a vezetést, hogy igazságosan, szabadon élhessenek, a politikai bűnözőket meg kidobják a közéletből, mint a sz...os macskát. Olyan áltörvényt gyártogatott az ottani álellenzék (USA által támogatott zsidó bábok), hogy amennyiben az őslakos indián vezetés kerülne véletlenül a hatalomba, akkor akár 2 hónap múlva megtámadhassák a nyertest, ha elégedetlenséget produkálnak. Ilyen helyzetet azzal hoztak létre a zsidók, hogy minden élelmiszert felvásároltak, a lakókat kiéheztetik és utána azzal jönnek elő, hogy itt bizony „elégedetlenség van.” Na, az effajta áltörvényeket mind kidobják a kukába és a kiéheztetésért, mint népirtásért a legnagyobb büntetést fogják esetleg kiszabni. Továbbá a gyilkosságra való felbújtók is ugyanezen kategóriába kerülnek. De idetartozik az is, hogy Amerika az állandó kéretlen beavatkozásáért felelőssé lesz tehető. (tudósítónktól, részlet, kép presstv)


http://amagyaroldal.hu/hirek/content/szennyt%C3%A9v%C3%A9ket-be-k%C3%A9ne-tiltani

Juncker: a Fenevad választ kell adjon az újabb oroszellenes szankciókra

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke arra kéri a Bizottságot, hogy sürgősen vitassa meg, milyen választ ad az Európai Unió azokra az újabb oroszellenes szankciókra, melyek bevezetését jelenleg tervezi az Egyesült Államok.
A Bizottság szerdai találkozójára előkészített levél tartalmáról a Financial Times számolt be. A lap szerint Juncker azt írta, Brüsszel készen kell álljon arra, hogy napokon belül cselekedni tudjon, ha az Egyesült Államok az EU aggodalmainak figyelembe vétele nélkül fogadja el az újabb Oroszország elleni szankciókat.
Az egyik javasolt intézkedés lenne, hogy az Európai Unió “nyilvános és írott biztosítékot” kér az amerikai elnöktől arra vonatkozóan, hogy az újabb szankciókkal nem sérti az EU érdekeit. Egy másik lehetséges intézkedés, hogy az Európai Unió megakadályozná, hogy az európai jogban elismert vagy végrehajtható legyen az USA által tervezett újabb oroszellenes szankció. Emellett az EU a Kereskedelmi Világszervezet segítségével hozhat ellenlépéseket Amerikával szemben.
Szombaton az amerikai kongresszus nyilvánosságra hozta egy újabb törvénytervezet szövegét, mely Oroszország, Irán és Észak-Korea ellen hozna szankciókat, melyekkel kapcsolatban a republikánusok és demokraták közt kedden megállapodás született. A törvényjavaslat úgy hivatkozik az Északi Áramlat 2 projektre, mint az Európai Unió és Ukrajna energiabiztonságára leselkedő veszélyre, és ehelyett azt javasolja, hogy inkább az Egyesült Államok nyújtson pénzügyi segítséget az állítólagos orosz befolyás ellensúlyozására. Ez alatt azt értik az amerikai törvényhozók, hogy az európai cégek az orosz gáz helyett inkább az amerikai cseppfolyósított földgázt vegyék meg, és ezzel kapcsolatban hozzanak beruházásokat amerikai támogatással.
Szombaton a Reuters hírügynökség arról számolt be, hogy az Európai Bizottság közleményében arra figyelmeztette az Egyesült Államokat: a transzatlanti egység szempontjából negatív következményei lehetnek annak, ha az EU-val folytatott előzetes egyeztetések nélkül újabb oroszellenes szankciókat hoz.

http://www.hidfo.ru/2017/07/juncker-az-eu-valaszt-kell-adjon-az-ujabb-oroszellenes-szankciokra/