2014. december 31., szerda

Az óév végére (Sokan ekkor fogadkoznak, én nem csak fogadkozom, hanem az szerint járok el-)


„És lészen, hogy mikor felhővel borítom be a földet, meglátszik az ív a felhőben. És megemlékezem az én szövetségemről, mely van én közöttem és ti közöttetek, és minden testből való élő állat között; és nem lesz többé a víz özönné minden testnek elvesztésére.”
(1Móz 9,14-15)

Putyin csak mosolygott, és fillérekért visszavásárolta az orosz gazdaságot

Mostanra lezajlott az a piaci művelet, amit az elemzők már elkezdtek a tőzsde megalapítása óta lefolytatott legzseniálisabb műveletnek nevezni. Oroszország a nyugati spekulánsok, az ellenséges liberális sajtó és a nyugati szankciós retorika felhasználásával fillérekért visszavásárolta a külföldi tulajdonban lévő orosz vállalatokat, napokkal az Eurázsiai Gazdasági Unió indulása előtt.
Az InSerbia hírügynökség által publikált elemzés szerint Oroszország néhány nap leforgása alatt felvásárolta az orosz vállalatok 30%-át, ami mindeddig külföldi tulajdonban volt, és emellé mintegy 20 milliárd dollár profitra tett szert.
A liberális nyugati sajtó heteken át azt a képet vetítette, hogy pillanatokon belül összeomlik az orosz gazdaság. Amikor az orosz jegybank gyakorlatilag semmit nem tett az értékének több mint 40%-át elveszítő rubel megmentésére, a nyugati sajtó ezt a gyengeség jeleként értékelte, ami csak hozzájárult a spekulánsok körében uralkodó pánikhangulathoz. A befektetők pánikszerűen menekültek Oroszországból, a moszkvai értéktőzsde mélyrepülésbe fordult, az orosz részvények eladói túlnyomás alá kerültek, a rubel pedig rohanásszerűen veszített értékéből (dollárban számítva). A helyzeten az sem javított túl sokat, hogy még egy hét késéssel is, Putyin csak mosolygott a sajtótájékoztató alatt, de nem jelentette be, hogy további lépéseket tennének a rubel megmentésére.
Hídfő.net.ru | Vlagyimir Putyin
Mivel a spekulánsokat a nyugati sajtó sikeresen meggyőzte arról, hogy Oroszország ma-holnap összeomlik, lehetővé vált, hogy Moszkva néhány nap alatt felvásárolja a külföldi tulajdonban lévő orosz vállalatok részvényeit, és ezt úgy tette, hogy a valós érték töredékéért vette meg az idegen kézben lévő vállalatokat.
Holnap, 2015. január 1-jén kezdi meg működését az Oroszország vezetésével kialakított Eurázsiai Gazdasági Unió, aminek előestéjén az orosz gazdaság nagy része orosz kézbe került vissza. Oroszország elnyerte függetlenségét a nyugattól.
Oroszország az új szövetségi rendszer megalakulását megelőző pillanatokban a nyugati befektetők nagy részét kitakarította az országból, és ezzel kiküszöbölte a legnagyobb biztonsági kockázatot, ami az Eurázsiai Gazdasági Unió indulását követően komoly nehézségeket okozhatott volna. Soros György piaci manővere a font térdre kényszerítésére mostantól kispályás húzásként szerepelhet a történelemkönyvekben, mert amit Moszkva néhány nap alatt végrehajtott, attól a nyugati országokban nagyon sokan fognak dührohamot kapni.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/31/putyin-csak-mosolygott-es-fillerekert-visszavasarolta-az-orosz-gazdasagot

Ki áll az olajháború hátterében és merre mozdulnak az árak 2015-ben?

putin-saudi-us-oilmen1
Kinek a számlájára írható az olajpiaci árzuhanás? A szaúdiak voltak? Netán az Egyesült Államok? A kettő együtt Oroszország ellen? Vajon folytatódik az olajár szabadesése 2015-ben?
Az alábbiakban látni fogjuk, hogy egyes elemzők szerint az olaj ára akár a hordónkénti 20 dollárt is elérheti, ami több millió munkahely megszűnését és sok milliárd dollár veszteséget jelentene az Egyesült Államokban, nem beszélve a sok ezermilliárd dollár „értékű” derivatíváról, ami az energiaiparhoz köthető.
A globális pénzrendszer már eleve nagyon sebezhető állapotban van, az olaj árának szándékos bedöntése pedig a lehető legjobb módszer egy komoly defláció elindítására. Akárki is áll a háttérben, a tűzzel játszik.
Az áresés kezdetétől fogva a legtöbben a szaúdiakra mutogatnak. Kétségtelen, hogy a szaúdi uralkodóház nem egyszer manipulálta már az olaj árát, hogy bizonyos geopolitikai célokat elérjen. Andrew Tops a következőket írta erről:
Nem szükséges túl messzire tekinteni, hogy példát találjunk az olaj árának manipulálására a világ legnagyobb olajexportőrének számító szaúdi kormány által, bizonyos külpolitikai célok elérése érdekében. 1973-ban Anwar Sadat egyiptomi elnök rávette Fejszál szaúdi királyt, hogy csökkentse az olajtermelést és emelje meg az árakat, sőt, vezessen be olajkiviteli embargót, hogy ezáltal megbüntesse az Egyesült Államokat, amiért az Izraelt támogatta az arab államokkal szemben. A taktika működött. Az „olajsokk” hatására az árak megnégyszereződtek.
1986-ban a történet megismétlődött, amikor a Szaúdi-Arábia által vezetett OPEC hagyta, hogy az olaj ára meredek esésnek induljon, majd 1990-ben is, amikor a zuhanó olajárakkal Oroszországot próbálták legyőzni, mert az veszélyt jelentett olajpiaci pozíciójuk számára. 1998-ban tervük sikerrel járt. Amikor az olaj hordónkénti ára 25-ről 12 dollárra esett, Oroszország kénytelen volt államcsődöt jelenteni.
A szaúdiak és más OPEC tagállamok természetesen a fentiek fordítottját is bevetették már, amikor a termelés visszafogásával mesterségesen magasan tartották az árakat. 2008-ban az olaj hordónkénti ára elérte a 147 dollárt, a szaúdiak és társaik pedig úsztak a petrodollárokban.
Visszatérve a jelenhez, az OPEC tagoknak komoly érdeke fűződik a drágább olajat termelő versenytársak kiiktatásához. Ilyen versenytárs például a palaolaj termelő Egyesült Államok, amelyet érzékenyen érintenek a jelenlegi alacsony árak. Szaúdi-Arábia már az olaj árának esése előtt kedvezményes áron adott el olajat Kínának, amikor pedig az OPEC november 27-én megtagadta, hogy visszafogja a termelést, egyértelművé vált, hogy az Egyesült Államokat akarják büntetni az árháborúval.
Amennyiben Szaúdi-Arábia stabilizálni akarná az olaj árát, nem kellene egyebet tennie, mint bejelenteni a termelés lassítását. Az a tény, hogy ezt nem tették meg, már önmagában is nagyon árulkodó.
Az Egyesült Államok meggyengítése mellett sokan úgy gondolják, hogy Szaúdi-Arábia Iránt is szét akarja zúzni. A Daily Mail a következőket írta:
Mindenek felett azonban Szaúdi-Arábia és öbölbeli szövetségesei elsőszámú regionális ellenségüknek tekintik Iránt, mind vallási mind pedig politikai szempontból.
Tisztában vannak azzal, hogy a síita muzulmán szekta által dominált ország támogatja az Arab-félszigeten élő, neheztelő és dühös, több mint egymillió főt számláló, szintén síita szegényebb osztályt, amelyik csupán egy szikrára vár a szaúdi rezsim elleni lázadáshoz.
A többségében szunnita szaúdiaknak az sem tetszik, hogy Irán támogatja Assad kormányát Szíriában. Azzal is tisztában vannak, hogy a korrupcióval átitatott és szankciókkal sújtott iráni gazdaság számára létkérdés, hogy az olaj ára ismét emelkedésnek induljon. Éppen ezért eszük ágában sincs ezt elősegíteni.
A helyzet az, hogy Szaúdi-Arábia helyzete továbbra is erős, mivel számukra az olaj kitermelés olcsó, tartalékaik pedig bőségesek. Akár három évig is képesek lehetnek megbirkózni az alacsony olajárakkal.
Mások meg vannak győződve arról, hogy Szaúdi-Arábia és az Egyesült Államok fogott össze Oroszország ellen. Nicolas Maduro venezuelai elnök például a következőket mondta egy üzleti fórumon:
„Tudták, hogy olajháború folyik? Ennek a háborúnak a célja pedig Oroszország elpusztítása.
Egy stratégiailag megtervezett háborúról van szó… ami Venezuelát is célozza, hogy leverje forradalmunkat és gazdasági válságot indítson,” mondta az elnök azzal vádolva az Egyesült Államokat, hogy el akarja árasztani a piacot palaolajjal.
putinA zuhanó olajárak sokak szerint Venezuelát és Oroszországot érintik a legkeményebben.A jelek szerint Vlagyimir Putyin is hasonlóképpen látja a helyzetet:
„Mindannyian látjuk az olajárak csökkenését. Sokat hallani arról, hogy ezt mi okozza. Lehetséges, hogy az USA és Szaúdi-Arábia közötti megállapodásról van szó, hogy ezzel megbüntessék Iránt és befolyásolják Oroszország és Venezuela gazdaságait? Igen, lehet.”
Afelől nincs kétség, hogy Barack Obama szeretné megbüntetni Oroszországot az ukrán helyzet miatt, az olajárak manipulálása pedig jó módszernek tűnik ehhez, és amennyiben az amerikai palaolaj iparág is elszenved néhány találatot a csatában, az Obama kormányon belüli radikális környezetvédők biztos nem fognak tiltakozni.
Egyesek szerint azonban az olajárakkal kapcsolatos helyzet ennél sokkal összetettebb.
Marin Katusa szerint például egy három pólusú harcról van szó az OPEC, Oroszország és az Egyesült Államok között:
„Háromirányú háborúról van szó az OPEC, Oroszország és az Egyesült Államok között,” mondja Marin Katusa, a Casey Research vezető energiaügyi befektetési stratégája.
Katusa szerint az olajtermelés nem fog tovább lassulni 2015-ben.
„Tudjuk, hogy az OPEC nem fogja csökkenteni a termelést. Növelni fogják. Oroszország minden eddiginél magasabb szintre emelte a termelést.”
Azzal, hogy az OPEC és Oroszország nem hajlandó osztozni piaci részesedésén vajon hogyan teljesít majd a palaolaj iparág?
„A papaolaj termelők sokoldalúsága és ellenálló képessége sok embert meglep majd. Nem hiszem, hogy az ágazat egyik napról a másikra összeomolhat,” mondja Katusa.
A mögöttes okoktól függetlenül úgy tűnik, hogy az olajháborúnak egyhamar nem lesz vége, ez pedig további árcsökkenést jelent.
Darin Newsom, a Telvent DTN elemzője szerint ez akár 30 dollár körüli hordónkénti árat is jelenthet. Mások ennél is pesszimistábbak. Jeremi Warner, aki korábban pontosan előre jelezte, hogy az olaj hordónkénti ára 80 dollárra eshet 2014-ben, a Sydney Morning Heraldban 20 dolláros árakról beszélt:
A legtöbb gazdasági rovatvezetőnek megalázó visszatekinteni előző évi jóslataira. Esetemben erről nem beszélhetünk, mert legfontosabb előrejelzésem, miszerint az olaj hordónkénti ára 80 dollárra süllyed, igencsak pontos volt, ráadásul az okok meghatározása is telitalálat volt.
Azt hiszem idén is maradhatunk ennél az előrejelzésnél. A válság előtti „normális”, mondjuk 100 dollár feletti értékekhez történő visszatérés helyett, amire sok kereskedő számít, úgy gondolom, hogy az olaj ára még jó ideig alacsony marad és akár a 20 dollárt is elérheti, mielőtt ismét emelkedésnek indulna.
Vannak, akik még ennél is borúlátóbbak. Abigail Doolittle például a legkedvezőtlenebb forgatókönyv esetén 14 dolláros hordónkénti árat is el tud képzelni.
A helyzet azonban, hogy az Egyesült Államok gazdasága a legborúlátóbb forgatókönyvek megvalósulása nélkül is könnyen összeomolhat, nem beszélve Venezueláról, ahol több milliárd dollár értékű adósság visszafizetése válik majd esedékessé ősszel.

Forrás: The Economic Collapse
Időkjelei: Számos elemzést elolvasva a témában, egy közös motívumot szinte valamennyi véleményben találunk: 2015-ben bármi megtörténhet…
Akármilyen irányba próbálják is a globális játékosok terelni ellenfeleiket, akarva vagy akaratlanul, de ők maguk is egy 6000 éve formálódó terv megvalósítását segítik elő, aminek végül ők maguk lesznek a legfőbb vesztesei.
„Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall?” – Máté 16:26

A Pentagon mindent tagad - állítólag nem adnak afgán harceszközöket Ukrajnának

A Pentagon állítása szerint nem tervezi, hogy Ukrajnába szállítaná az Afganisztánban felhalmozott amerikai páncélozott harcjárműveket. A Pentagon szóvivője, Venassa Hillman alezredes a "mindent tagadni" politikájának megfelelően kijelentette, hogy "jelen pillanatban nincsenek tervek az amerikai MRAP páncélozott járművek Ukrajnába szállítására vonatkozóan."
Hídfő.net.ru | MRAP
Az amerikai védelmi minisztérium azonban láthatóan terveket szövöget a leamortizált ukrán páncélos állomány feltöltésére, ami hatalmas profitot jelentene az amerikai cégeknek. Kabul nemrég információkat hozott nyilvánosságra arra vonatkozóan, hogy az aknavédelemmel ellátott harceszközöket nagy számban Ukrajnába szállítják, az ukrán védelmi minisztérium kérésére.
Tehát, az évek során Afganisztánban felhalmozott amerikai páncélos haderő Ukrajnába lenne átcsoportosítva. Oroszország határára, és nem mellesleg Magyarország határára, az Egyesült Államok határaitól még így is több mint tízezer kilométerre. Afganisztán elnöke szerint Barack Obama személyes utasítására szállítják Ukrajnába az Afganisztánban maradt amerikai haditechnikát.

OBAMA HÍZELGETT IRÁNNAK

Obama éppen akkor hízelgett Iránnak, amikor Irán a nagyméretű hadgyakorlatot tartotta. A hazai hírekben Obama üzenetét is elhallgatták, ami egy nevetséges mézesmadzag.


_________________________________
Az első képen a Győzelem nevű tengeralattjárójuk, míg az utolsó képen egy nagyhatótávolságú és teljesítményű drónjuk, amely 4500 km-re képes menni.
Kép: Obamaki a PressTV címlapján
OBAMAKIT IRÁNBAN HÜLYÉNEK NÉZIK
Barack Obama amerikai elnök elismerte, hogy Irán hamarosan "nagyon sikeres regionális hatalom" lehet, ha megszületik a hosszú távú nukleáris megállapodás Irán – Amerika- EU között. "Ezáltal egy esélyt kapunk arra, hogy rendben lesz a világban Irán megítélése”- ezt mondta Obama egy interjúban NPR News-nak, amelyet a Fehér Házban adott december 18-án. Az interjúban Obama kifejtette, hogy szerinte Iránnak meg kell ragadnia ezt a lehetőséget, hogy hosszú távú szerződést kössünk, hogy feloldjuk a szankciókat. "Ha ezt megteszik, akkor hihetetlen tehetséggel elérhetik a forrásokat és ez hozzájárulna ahhoz, hogy Irán egy nagyon sikeres regionális hatalom lenne a térségben, amely a nemzetközi normákat és a nemzetközi szabályokat betartja, s ez jó lenne mindenki számára" – mondta az amerikai elnök. (pressTV részlet)
A PERZSÁK MÉG NEM VÁLASZOLTAK
Elképesztő az a cinizmus amit Obama üzent. Miért nem Izraelnek üzent az atomfegyvereiről és a nemzetközi törvények betartásáról. Éppen most szavazta le az ENSZ BT az USA nyomására a palesztin állam megvalósítását. Obama ezt a nevetséges üzenetet éppen akkor eresztette el, amikor látta Irán nagyméretű hadgyakorlatát. Úgy látszik Amerika – eddig még – nem merte az iráni katonai gyakorlatot provokálni. Irán erre a cinikus és nevetséges üzenetre még nem válaszolt. Kép: az Orientalista oldal képei az iráni hadgyakorlatról.


http://amagyaroldal.hu/hirek/content/obama-h%C3%ADzelgett-ir%C3%A1nnak

Izrael diktál az ENSZ BT-ben is: elbukott a palesztin állam létrehozásáról szóló határozattervezet

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) kedden elutasította a palesztin állam létrehozásáról szóló határozattervezetet, amely előírta volna, hogy Izrael 2017 végéig vonuljon ki az általa 1967-ben megszállt palesztin területekről.

A Jordánia által benyújtott tervezetet a 15 államot tömörítő BT - az ENSZ biztonságpolitikai döntéshozó szerve - nyolc tagja támogatta. Az Egyesült Államok állandó tagként nemmel szavazott, és hasonlóan tett a nem állandó tag Ausztrália is. Öt állam tartózkodott, köztük az állandó tag Nagy-Britannia. A további állandó tagok - Kína, Oroszország és Franciaország - támogatták a tervezetet.

Egy határozat elfogadásához legalább kilenc ország támogatása szükséges, az öt állandó tag ellenszavazata nélkül.

A palesztinok az Izrael által az 1967-es háborúban elfoglalt területeken - Ciszjordániában, a Gázai övezetben és Kelet-Jeruzsálemben - szeretnék megalakítani saját államukat. A javaslat felszólította Izraelt, hogy 2017 végéig vonuljon vissza az 1967-es határokig. Az is szerepelt a dokumentumban, hogy a palesztin állam fővárosa Kelet-Jeruzsálem kell hogy legyen.

A tervezet azt is tartalmazta, hogy 12 hónapon belül "igazságos, tartós, átfogó és békés megoldást" kell találni a több mint fél évszázados izraeli-palesztin konfliktusra, illetve konkrét vitás kérdésekre, így például a palesztin menekültek és az izraeli börtönökben raboskodó palesztinok sorsát, illetve a terület vízellátását is rendezni kell.

Samantha Power, az Izrael csicskájának számító Egyesült Államok ENSZ-nagykövete azt mondta, hogy a tervezet "csak az egyik fél érdekeit tartotta szem előtt", és "csak a tárgyalóasztalnál elért kemény kompromisszumok hozhatnak békét" a konfliktusban. Egyúttal azonban azt hazudta, a keddi szavazás "nem tekinthető a fenntarthatatlan status quo győzelmének", és Washington "mindkét fél részéről elítéli a békét aláásó lépéseket", legyen szó "telepek létesítéséről vagy egyoldalú határozattervezetekről".

Jordánia képviselője ugyanakkor azt hangoztatta, a tervezet leszavazása gátolja, hogy a nemzetközi közösség hatékony szerepet vállaljon a konfliktus megoldásában, holott az ENSZ BT-nek ez mind erkölcsi, mind jogi felelőssége lenne. Franciaország ENSZ-nagykövete pedig arról beszélt, hogy a keddi kudarc ellenére újra meg kell majd próbálni a BT előtt rendezni az ügyet.

A palesztin megfigyelő úgy fogalmazott, sajnálatos, hogy a BT "megbénult". A palesztin vezetésnek át kell gondolnia következő lépését - tette hozzá.

Izrael képviselője közleményében úgy fogalmazott, a hogy a palesztinok "nem provokálhatnak ki maguknak egy 1államot". A cinikus izraeli kormány - miközben folyamatosan terjeszkedik a megszállt területeken további telepek építésével - korábban azzal vádolta a palesztin felet, hogy a határozattervezet szavazásra bocsátásával "csak mélyíti a konfliktust".

Az Egyesült Államok már korábban közölte, hogy meg fogja vétózni a tervezetet, és nem akar a palesztin államisággal foglalkozni a BT-ben a márciusi izraeli választások előtt. (És persze azokat követően sem - a szerk.)

Frissítés: ünnepelnek a megszállók

Izraelben győzelemként értékelték, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa elutasította a palesztin államiság megteremtéséről szóló határozattervezetet, de a palesztinok már a következő diplomáciai lépéseket fontolgatják a szerdai döntés után.

Cahi Hanegbi, a jobbközép Likud párt által delegált izraeli külügyminiszter-helyettes szerint a javaslat elvetése azt mutatja, hogy "elbukott a palesztinok erőfeszítése a zsidó állam elszigetelésére", és győzött "a békét közvetlen tárgyalások révén elérni szándékozó politikai álláspont".

"A szavazás eredményével csakis elégedett lehet a szomszédjainkkal békére vágyó összes izraeli" - mondta Hanegbi a közszolgálati rádiónak.

Azt is kijelentette, hogy ha a palesztinok a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbírósághoz (ICC) csatlakoznak, akkor ennek a lépésnek ők lesznek a legfőbb kárvallottjai, mert "meg lehet majd vádolni őket a terrorban való részvételükért".

Cipi Livni, az izraeli ellenzéki baloldali pártszövetség egyik vezetője is üdvözölte a palesztinok kudarcát, és a rádióban arra figyelmeztetett, hogy ezek után Mahmúd Abbász palesztin elnök különféle nemzetközi egyezményekhez fog csatlakozni "Izrael diplomáciai elszigetelése érdekében".

Abbász Zaki, a palesztin Fatah párt egyik vezetője ezt megerősítve közölte, hogy Abbász már szerdán aláírja a Nemzetközi Büntetőbíróság alapító szerződését, a Római Statútumot a csatlakozás érdekében.

A jeruzsálemi közszolgálati rádió palesztin forrásokból úgy értesült, hogy a palesztinok emellett várhatóan ismét az ENSZ BT-hez fordulnak a jövő hónapban, miután kicserélődik a testület öt ideiglenes tagja.

Az ENSZ BT egy szavazat híján kedden elutasította a Jordániai által benyújtott határozattervezetet, amely előírta volna, hogy Izrael 2017 végéig vonuljon ki az általa 1967-ben megszállt palesztin területekről.

A BT 15 tagja közül nyolc támogatta a javaslatot, de annak elfogadásához legalább kilenc ország támogatására lett volna szükség, azonban az Egyesült Államok vétójogával élve még így is megakadályozhatta volna a döntést.

Izraelben diplomáciai sikerként könyvelik el, hogy nem volt szükség a megígért amerikai vétóra, miután Benjámin Netanjahu miniszterelnöknek az utolsó pillanatban sikerült meggyőznie a tartózkodásról Nigéria képviselőjét. Ugyanakkor kudarcnak tekintik, hogy Franciaország - szemben az előzetes várakozásokkal - támogatta a palesztinok kérését. (MTI nyomán)

Kapcsolódó:
Amerika aláásta a közel-keleti békefolyamatokat
Görögországban buktathatják meg a neoliberális politikát

Hat a medvemorgás

Visszakozik a Pentagon! Az amerikai hadügy úgy döntött, hogy a legfőbb latorállam Afganisztánból kivont banditaseregletének fegyverzetét és egyéb-Maradék-Ukrajnában “hasznosítható”-felszereléseit mégsem cuccolják le Nyalókakirály uradalmában.
A döntés hírét a szokásos csatornákon közölték is Valcmannal. A kedvezőtlen washingtoni direktíva igencsak elszontyolította Valcman Őfelségét és a kijevi udvartartást! Hiszen a “second hand” portékát már figyelembe vették a jövő esztendei költségvetés kiumbuldálásakor! Úgyhogy némi további “nemmegszorításra” még számíthatnak emiatt az ukrán alattvalók!
sm
Megfigyelők viszont úgy értékelik a Pentagon eme döntését, hogy némi riadalom támadt az ötszögletű hiénakotorékban az eredeti ötlet miatti medvemorgás hallatán.
Nagy-Britanni és…stb.stb.stb. Uralkodója -szóval II. Erzsébet kormányát pedig egyszerűen sokkolta az a hír, hogy Misa nem hajlandó türelmet tanúsítani. Még a “Queen Elizabeth” repülőgép-anyahajó elkészülte és hadrendbe állítása előtt Oroszország-engedve a csábos tekintetű Cristina Kirchner argentin elnöknő ajánlatának-légitámaszpontot rendez be Argentína területén. Ahol mindenféle-Őfelsége Kormánya szerint rettenetes-orosz harci repülőgépek fognak majd állomásozni. De főként SzU-24-es bombázók.
hadb
Őfelsége Kormányát az is kimondottan idegesíti, hogy Argentína elnöknője két héttel ezelőtt nekik is ajánlatot tett. A csábos tekintetű Cristina meg őnekik azt javasolta, hogy ülnének már le egy közös beszélgetésre a Falkland-szigetek hovatartozásának ügyében. Ezen javaslatát pedig azok után tette meg a csábos tekintetű Cristina Kirchner elnökasszony, hogy a Latin-Amerikai Gazdasági Unió egyhangúlag magáévá tette az ötletet: vissza kéne állítani Argentína fennhatóságát a Falkland-szigetek, a Dél-Georgia és Dél-Sandwich szigetek,-valamint a körülöttük lévő igencsak tekintélyes kiterjedésű Atlanti-óceáni vízvidék fölött. Amiket egy 1982-es argentin-brit affér óta Nagy-Britannia bitorol.
Őfelsége Kormánya most úgy véli, hogy az orosz hadászati bombázók és egyéb harci gépek megjelenése Argentínában az ő anyahajójuk elkészülte előtt, némiképp számukra hátrányosan alakítaná át a térség katonai erőviszonyait. Ami bizony a fentebb említett föld és vízbirtokok Argentínához való visszakerülésével járhat. Ezért hát a nagy izgalom most Londonban Őfelsége Kormányának soraiban. Ezért aztán a lovagiasság szabályainak fölrúgásával vádolják a Kremlt, mert nem várja meg, amíg az ő anyahajójuk…stb. stb. stb.

https://balrad.wordpress.com/2014/12/31/hat-a-medvemorgas/

Ügyvédnő: ne fizessetek adót, az ukrán államiság megszűnt létezni

Általános állampolgári elégedetlenséget hirdetett Tatyana Montyan ukrán ügyvédnő és politikus, amiért a kijevi kormány hiteltörlesztésre és háborúra fordítja az ukrán állampolgároktól beszedett adóbevételeket. Az ügyvédnő elmondása szerint teljesen mindegy, hogy az ukránok fizetnek-e adót a kormánynak, mert az így vagy úgy, de kiveszi a zsebükből a pénzt, és a teljes összeg a nyugati hitelintézetek kasszájába vándorol. Az ügyvédnő az országgyűlés által elfogadott jövő évi költségvetés kapcsán mondta el ezt, hozzátéve, hogy az ukránok jobban teszik, ha elkerülik az adózás minden formáját, mert azzal közvetlen támogatják a háborút és az ország kizsákmányolását folytató kormány fennmaradását.
Hídfő.net.ru | Tatyana Montyan
Az ügyvédnő szerint rablók és kannibálok szavazták meg a következő évi költségvetést, akiknek egyszerűen nincs joga az ukrán nép képviseletére. Elmondása szerint az ukrán államiság a februári puccsal megszűnt létezni, a kormánynak pedig már nincs hatalma ahhoz, hogy az adóbevételeket önerőből behajtsa, így a nép meg kell tagadja az adófizetést, hogy a külföldi hitelekből fenntartott kormány minél nehezebb helyzetbe kerüljön és bukása elkerülhetetlenné váljon. Montyan szerint mostanra az állami hivatalok sem működnek, csak külföldi hitelekből tartják fenn azt a látszatot, hogy Ukrajnának kormánya van.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/31/ugyvedno-ne-fizessetek-adot-az-ukran-allamisag-megszunt-letezni1

A nyugatosság lidércfényei

Az ősszel kialakult politikai helyzet egyelőre látványos kudarcot hozott a radikális atlantistáknak, akik abban reménykedtek, hogy a jobboldalon is egyre határozottabb kormányellenességet meglovagolva utcára tudják vinni a nemzeti oldalt, hogy baloldali és jobboldali pártok együtt tüntessenek az Európai Unió zászlaja alatt. Mint utólag orosz forrásból kiderült, december 16-ra nem csak összevont kormányellenes tüntetést szerveztek a civilnek álcázott radikális atlantisták, de az Egyesült Államok több mint kétezer zsoldost vont ki a Donbassz régióból, akik átkeltek az ukrán-magyar határon, és jelenleg ismeretlen helyen, a forrás szerint azonban Magyarország területén tartózkodnak. Készen állt egy tömeges kormányellenes tüntetés radikalizálása. A helyzet akár a kijevi forgatókönyv szerint is alakulhatott volna, ha a jobboldal enged a provokációnak, és a Gyurcsányisták által megjelölt időszakban kezd aktívabban tiltakozni a korrupció ellen, vagy bármi más ellen, amit a liberális sajtó épp napirenden tart.
A tömeget azonban nem tudták radikalizálni, mert nem volt tömeg. Mindössze 7-800 ember gyűlt össze az eddigi legnagyobbnak beharangozott tüntetésre december 16-án, a tüntetés végeztével pedig haza is mentek. Bebizonyosodott, hogy a liberális sajtó minimális mozgósító erővel sem rendelkezik, ha nem tudja kénye-kedve szerint felhergelni a jobboldali szervezeteket. Hiába ér el a liberális sajtó több millió embert, abból mindössze néhány százan mentek ki tüntetni - azok egy része is főállású tüntető, újságíró, vagy olyan ember, akinek van fölösleges százezer forintja jó minőségű uniós zászlókra.

Az amerikai tanácsadók láthatóan kudarcot vallottak. Most jön a következő felvonás. Talán azt gondolhatnánk, hogy télen szünetelni fog a felforgatási kísérlet, mert tavaszig már úgyse megy senki tüntetni. A valóság azonban az, hogy február végéig nagy valószínűséggel megkezdődik az utóbbi évek legnagyobb botrány-hullámának első felvonása, ami arra hivatott, hogy előkészítse a tavaszi kormányellenes tüntetéseket.
A radikális atlantisták, okulván az őszi vereségből, újabb frontot nyitnak. Újabb módszerrel akarnak anarchiát előidézni, újabb módszerrel akarják bevonni a jobboldalt, és újabb módszerrel akarják utcára vinni az embereket, de még mindig az Európai Unió zászlaja alatt.
Ez egy igen kemény támadás lesz, és kérdéses, hogy a jobboldal, vagy akár a kormány kezelni tudja-e a helyzetet.
- A radikális atlantisták belső bomlasztással megkezdték a kormányban egy a keleti nyitás miatt már létező törésvonal mesterséges felerősítését, és meg akarják repeszteni ezt a törésvonalat. A kormánypárt azon politikusai, akik nem támogatják a keleti nyitást, a közeljövőben elkezdenek kilépegetni a pártból. Bizonyára sokaknak feltűnt, hogy a liberális sajtó jelenleg attól hangos, hogy a Fidesz egy-egy politikusa milyen kritikát mond Orbán Viktorról, vagy a kormány egy-egy lépéséről. Ezeket a kritikákat azért hozzák címlapon, mert egészen tavaszig címlapon fogják tartani azt a tényt, hogy a keleti nyitásnak a Fideszen belül vannak ellenzői. Ez egy pszichológiai előkészítés, ami kivételesen nem a tömegnek szól, hanem a kormánypárt tagjainak. Ha a Fidesz tagsága azt látja, hogy vannak, akik nyíltan kritizálják a pártvezetést, az eddig bátortalan hangok is nagyon hamar felerősödnek, vagyis létrejön a nyílt szakadás a kormánypártban. A liberális sajtó azon lépése, hogy címlapon tartja a kormánypárton belüli kritikákat, azt a célt szolgálja, hogy felszínre hozza a kormánypárton belüli ellentéteket, vagyis megrepessze azt a törésvonalat, amit a pártvezetés mindeddig kezelni tudott.
Kezdőlövés. Hol máshol, mint az Indexen?
A liberális sajtó eszközként közreműködik abban, hogy idegen erők a kormánypártban szakadást idéznek elő, és így destabilizálják a politikai rendszert. Azok a fideszesek, akik kritizálják a pártvezetést, mindeddig nem vállalták nyilvánosan a kormány kritikáját. Látván azonban, hogy más is vállalja, felbátorodnak, és még tavasz előtt megkezdődik a kulcsfigurák egymás ellen fordulása, a kilépések hulláma. Azt senki nem gondolja komolyan, hogy Orbánt a párton belül meg tudnák puccsolni, tehát a cél a szakadás előidézése.
Miért jó a radikális atlantistáknak, ha szakadást idéznek elő a Fideszben?
- Azok a fideszes politikusok, akik a tömegmédián át eszközölt pszichológiai előkészítés hatására hajlamosabbá válnak nyíltan kritizálni a pártvezetést, elkezdenek kilépni a pártból, de ha nem is lépnek ki, mindenféleképpen elkezdik kiteregetni a párt kétes ügyeit. Gyurcsány emberei, a nyugat emberei fogják kezdeni ezt a hullámot. Emlékszünk még Mellár Tamás esetére? Éveken át semmi problémája nem volt a Századvégnél zajló korrupcióval (és hallgatott róla), de abban a pillanatban, ahogy a radikális atlantista pártok megkezdték a felforgatási műveletet, elkezdte hozni a nyilatkozatokat, miszerint a Századvégnél tombol a korrupció. Valahogy így kell elképzelni a Fideszben bekövetkező szakadást is. Egyik pillanatról a másikra bejelenti valaki, hogy elege lett abból, ami a pártban megy, és "kiteríti a szennyest". A Fidesz bizalmas ügyei, azok a korrupciós és sikkasztási gyakorlatok, melyek kivétel nélkül minden pártban jelen vannak, egyik pillanatról a másikra fognak nyilvánosságot kapni. Valószínűsíthetően még Angela Merkel budapesti látogatása előtt, ez a botrányhullám lesz ugyanis a bemelegítés arra a szimpátiatüntetésre, amit Merkel látogatása alkalmából szerveznek majd az EU-pártiak.
A liberális sajtó egészen tavaszig címlapon fogja tartani, amint a Fidesz belső ellenzéke kiteríti a párt piszkos ügyeit. Ez egy tudatos előkészítés, melynek célja, hogy elég botrányt és piszkos ügyet hozzanak nyilvánosságra ahhoz, hogy tavasszal már ne 700 embert tudjanak utcára vinni, hanem százezret. A kormány pedig nem (vagy csak nehezen) tudja kezelni a helyzetet, mert valós ügyekről van szó, amik ki lesznek teregetve, tehát nem hazugságkampánnyal kell szembenézniük, hanem saját tetteik következményével. Alig egy hónap van hátra, és a liberális sajtó újra örömmámorban fog úszni, és napi szinten kommunikálja majd, hogyan bomlik fel a kormánypárt. Mindez a jobboldali ellenzéket is lépésre kényszeríti.
Tüntetés-verseny, vagy szavazatvesztés
- A Jobbikot egy kényszerhelyzet elé állítja ez a kampány. Nem mondhatják a választóknak, hogy kiállnak a kormány mellett, a tüntetők pedig felforgatók, miközben az elmúlt 25 év legmocskosabb botrányai zajlanak, és mind egytől egyig igaz lesz. Ebben a helyzetben Magyarország egy új fenyegetéssel áll szemben: a jobboldali ellenzék fokozott amerikai befolyás alá kerülhet. Erőteljes törekvések zajlanak majd abba az irányba, hogy a nyugattól függetlenedő kormányt egy nyugati befolyás alá vont ellenzékkel ellensúlyozzák, legyen az jobboldali vagy baloldali. A párt meghatározó figurái a Fidesz szakadása előtti pillanatokban információkat kapnak majd a kormány botrányos ügyeiről. Politikai fegyvert adnak a jobboldali ellenzék kezébe, annak reményében, hogy így be lehet vonni a jobboldalt a kormányellenes felforgatásba. Az idegen nyugati hatalom megadhatja a Jobbiknak azt a lehetőséget, hogy a párt politikai előnyt kovácsoljon a kormánypárt szakadásából; a Fideszből kilépő bomlasztó személyek a tisztesség álarca alatt, a korrupció elleni harc jegyében nagyon sokan a Jobbiknál fognak majd lecsapódni. A párt pillanatokon belül abban a helyzetben találja magát, hogy Gyurcsány időzített bombái, akik a megfelelő pillanatban kilépnek a Fideszből, tömegesen átpártolnak a Jobbikhoz, miközben mind egytől egyig becsületes embernek látszanak.
Ennek kockázata abban rejlik, hogy ezek az emberek, még ha háttérben is maradnak, pénzt és információt hoznak magukkal. Mindent tudnak a kormány kétes ügyeiről, vagyis hatalmas politikai előnyt adnak a Jobbik kezébe. Egyúttal komoly gazdasági érdekeltségeik is vannak, melyek a párt holdudvarába kerülhetnek, ha a Jobbik hajlik az adódó alkalom kihasználására. És nem mellesleg mind a nyugat emberei, tehát a párt abba a helyzetbe kerül, hogy a nyugat emberei adják majd a politikai előnyt jelentő információt és gazdasági erőforrásokat. De facto egy ilyen helyzetben a Jobbik egésze nyugati befolyás alá kerülhet, és az információval, gazdasági erőforrással rendelkező ügynökök pillanatok alatt kitúrják az idealistákat, - azon a ponton a láncreakció már megállíthatatlan. Akkor a Jobbikban is szakadás következhet be, és kilépések hulláma, mert már most létezik egy törésvonal a párton belül, és sokaknak ez lesz az utolsó csepp a pohárban. Most még itt a lehetőség, hogy ezt a folyamatot ellensúlyozzák - később nem lesz. A pártvezetés talán abba az illúzióba lesz ringatva, hogy a hatalom közelébe juthat, - de akinél az információ és pénz, annál az irányítás. Tehát ez a "hatalom" nem több mint illúzió, az ellenség által felkínált lehetőség kihasználása a nyugat előtti teljes behódolást jelenti a Jobbik számára.
Okkal mondjuk már a Demokratikus Koalíció megalapításának pillanatától kezdve, hogy a DK a létező legveszélyesebb politikai formáció Magyarországon. Egyedül a DK rendelkezik a kormánypártéhoz mérhető szakértői gárdával, információs forrásokkal, ami az elmúlt években kialakult geopolitikai helyzet miatt nagyhatalmi támogatással társul. Kezükben van a hazai fővonalú média nagy része, közel monopolhelyzetben vannak a közélet tematizálásában. Ha a kormány nem tudja kezelni a kialakult helyzetet, nem csak a kormánypártban történik szakadás, hanem a radikális atlantisták egyszerre bomlasztották fel a kormánypártot és a nemzeti oldal egyetlen jelentős politikai erejét. Mindezt néhány hónap alatt. Ha ez a folyamat beindul, onnantól a kormánynál, és a Jobbiknál pattog a labda. A radikális atlantisták nem fogják feladni. Nekik mindegy, mikor jutnak hatalomra, ha kell, éveken át folytatni fogják a bomlasztást. A demográfia nem sürgeti őket, mert nem a magyar nép fennmaradásában érdekeltek, hanem Magyarország teljes felszámolásában.
A radikális atlantisták célja
Tehát, összegezve a kialakult helyzetet: a Jobbik számára van egy olyan lehetőség, hogy az előrehozott választásokon kormányra jut, és úgy táncol majd, ahogy a Fideszből kilépő nyugatos pénzemberek fütyülnek. Átveheti a korábbi Fidesz helyét: azé a Fideszét, ami még úgy táncolt, ahogy a nyugat fütyült - még a keleti nyitás előtt. A kormány számára nem sok lehetőség van: nekik egyik alternatíva a teljes felbomlás, a hatalom elvesztése. Nincsenek válaszút előtt; a radikális atlantista felforgatást kezelniük kell, ha nyeregben akarnak maradni. Csak a hatalomtechnikai módszerekben válogathatnak, és ennek a válogatásnak mindössze a nyugatos, modern életforma által korlátozott kreativitás szab határt.
A kormánypárt január elején fog megfogalmazni egy "országvédelmi akciótervet", amit ugyan nevezhetnénk inkább kormányvédelmi akciótervnek - csakhogy, a gyakorlatban azt láthatjuk, hogy az az ellenzék, ami most a kormányellenes tüntetésekben érdekelt, nem csak a kormány leváltásában érdekelt, hanem Magyarország megsemmisítésében. A radikális atlantisták el akarják tüntetni Magyarországot a térképről. Azt akarják, hogy amikor az új generáció az iskolákban megkapja a földrajzi atlaszt, abban a térképen egy hatalmas kék mező legyen, benne a felirattal, hogy "Európa". Magyarországnak nincs helye az ő térképükön, mert az Európai Egyesült Államok megalapítása hivatalosan is Magyarország felszámolásával jár. Tehát valóban, nem csak kormányvédelmi akcióterv készül, hanem országvédelmi akcióterv. Kiválogatják azokat a hatalomtechnikai eszközöket, amivel el lehet takarítani a radikális atlantizmust Magyarországról. A radikális atlantisták stratégiája pedig, hogy miközben a kormány velük mint külső ellenséggel számol, a párton belülről fogják a kormányt felszámolni, és így destabilizálni a magyar politikai rendszert.
Hídfő.net.ru | Nyugatosság lidércfényeiA nyugatosság lidércfényei (internetadó elleni tüntetésen)
Ha sikerrel járnak, 2016-ra előáll az a helyzet, hogy a jobboldal felforgácsolódott, a balliberális pártok pedig nagykoalíciót alkotva kormányra juthatnak - és a két opció közt mindössze az fog dönteni, hogy a Jobbikban 2016-ra van-e elég megbízható emberük ahhoz, hogy Washington ne a balliberális változatot tegye kormányra, hanem a külsőre jobban kinéző alternatívát, ami ellen nem tüntet majd a jobboldal, mert a jobboldal egy része a külsőségek miatt mindig is támogatni fogja. Ebből a szempontból a Jobbik számára a belső stabilitás megőrzése a lényeges kérdés, nem a szavazók megtartása, vagy a verseny tartása a kormányellenes retorikával. Szavazókat szerezni mindig lehet, az a pillanat kérdése - új pártot építeni viszont hosszú és körülményes. Van olyan helyzet, amikor a nem-cselekvés a cselekvés. Ha az ellenség azt akarja, hogy cselekedjünk, akkor okkal feltételezhetjük, hogy a cselekvés az ellenségnek válik előnyére, nem nekünk. Ez most egy pont ilyen helyzet.
Felmerül továbbá az a kérdés is, hogy; hol vannak azok az amerikai zsoldosok, akik elhagyták a Donbassz régiót, és átléptek a magyar határon? 2013 augusztusában Szergej Razumovszkij, az ukrán hírszerzés egy volt tisztje kiszivárogtatta azt az információt, hogy az Egyesült Államok mintegy kétezer zsoldost vont össze Bécs környékén, és Ukrajna destabilizálására készül. Két hónapon belül tömeges EU-párti tüntetések kezdődtek Kijevben, amibe beszervezték a jobboldalt, majd beavatkoztak a civilnek öltözött zsoldosok, és a kormányt mindössze két hónap leforgása alatt eltávolították a hatalomból. A felforgatás idején több száz rendőr halt meg Kijevben.
Ez következik Magyarországon is, ha a kormány nem tudja kezelni a helyzetet, a jobboldali ellenzék pedig nem rendelkezik életképes stratégiával arra vonatkozóan, hogy hogyan kezelje, ha a nyugat pénzemberei előállnak a hatalom ígéretével, és ellepik a pártot. Most azok kezében van a kulcs, akik még a hatalom közelében is idealisták tudnak maradni. A hatalom és a rabszolgaság ugyanis nem áll olyan távol egymástól, mint sokan gondolják.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/31/nyugatossag-lidercfenyei

India is fegyverkezik

Az indiai védelmi minisztérium úgy döntött, hogy további 124 T-90 harckocsit vásárol Oroszországtól. A T-90-esek vásárlásával kapcsolatos első szerződést India 2001-ben írta alá. Ezen szerződés értelmében az „Uralvagonzavod” 124 összeszerelt harcjárművet szállított az indiai hadsereg számára, illetve további 186 harckocsi összeszereléséhez szükséges alkatrészeket. 2004-ben India és Oroszország egy újabb megállapodást kötött ezer T-90 harckocsi licenc alapján történő gyártására, majd három év múlva újabb egyezséget írtak alá 124 harckocsi megvásárlásáról illetve 223 összeszereléséhez szükséges készlet szállításáról. A harckocsikat teljesen kész állapotban fogják szállítani Oroszországból. Ezen kívül, a tervek szerint 272 darab harckocsit fognak összeszerelni India területén, illetve licenc szerződés alapján az indiai Ordnance Factory vállalat fog gyártani további 300 T-90-est. A beszerzésről hozott döntés oka, hogy az Indiai Szárazföldi Erők kötelékében napjainkra a harckocsik hiánya a becslések szerint elérte a 38 százalékot. A szabályozók szerint az ország hadseregének állományában legkevesebb 3 717 harckocsinak kell hadrendben állnia. Jelenleg India 1 409 darab T-90 harckocsi előállítására rendelkezik licenc megállapodással, amelyek közül az első 300 darabot 2010-ig tervezték legyártani. India 2013 végéig azonban csak az engedélyezett mennyiség alig több mint felét, 167 harcjárművet szerelt össze. A késedelem egyik oka, hogy az indiai fél néhány változtatást tervezett a harckocsikon, hogy azok megfeleljenek hadserege követelményeinek. Az indiaiak hosszú időn keresztül nem tudtak megegyezni a szükséges változtatásokban.
A fejlődő India a Földön az egyik legnagyobb szárazföldi hadsereggel rendelkező ország mára. Honvédelmét folyamatosan fejleszti korszerű haditechnikával - egyelőre csak a gazdasági BRICS-csoport keretein belül -, de információink szerint saját fejlesztésekkel is a hadszintérre áll hamarosan. Kitűnő mérnökgárdával rendelkezik mára ez a külső szemlélőnek lerongyolt ország. Persze a társadalmi külömbségek ma sincsennek kiküszöbölve nagy mértékben, de összeségében - amennire kasztrendszerű tradicióik engedik - valóságosan emelkedett az életszinvonal....nem úgy, mint nálunk, ahol csak statisztikákban mérhető a "jómód" és valójában már a 40%-a az összlakosságnak elszegényedett, plusz a 10% feletti kivándorlóval is számolhatunk. Persze itt van helyettü(n)k a majd letelepedő menekültáradat(már közel 300000 fő)....
Várhegyi Kálmán

Nagyhatalmi tárgyalásokat szorgalmaz az ukrán elnök

Előzetesen négyhatalmi tárgyalásokra hívta tegnapelőtt Petro Porosenko - aki kifejezte meggyőződését, hogy katonai úton nem oldható meg a kelet-ukrajnai konfliktus, azt politikai eszközökkel kel rendezni. hangsúlyozta ugyanakkor, hogy habozás nélkül kihirdeti a hadiállapotot, ha az ellenség a jelenlegi frontvonalon átlépve támadásba lendül - Oroszország, Németország és Franciaország vezetőit egy semleges helyre, Kazahsztán fővárosába, Asztanába a hónapok óta húzódó ukrajnai válság megoldására. Moszkvai diplomáciai forrásokra hivatkozva a TASZSZ orosz hírügynökség arról számolt be, hogy január 15-ét nevezték meg a találkozó lehetséges dátumaként.

Porosenko hétfőn kijelentette:
- az érintett országok külügyminisztereit felkérték, hogy dolgozzák ki a csúcstalálkozó napirendjét. Az ukrán elnök azt sem zárta ki, hogy az Egyesült Államokat is bevonják a további tárgyalásokba. Kijev vizsgálja annak lehetőségét, hogy egy esetlegesen jövőre megrendezendő békekonferenciára Ukrajna és Oroszország vezetői mellett amerikai és európai uniós tisztségviselőket is meghívjanak - tette hozzá Porosenko. És itt van a csavar, hogy ki is diktál Porosenkonak a háttérből. Nyílvánvaló, hogy ha az oroszok nem mennek bele abba, hogy az USA is részese legyen a megoldásoknak, akkor is Porosenkon keresztül érvényesíteni szándékozik Amerika az ide köthető érdekeit.
- az ukrán vezetés ugyanakkor továbbra is hajlandó tárgyalni a Kelet-Ukrajnában tevékenykedő oroszbarát szakadárokkal Fehéroroszországban.

Az Európai Biztonsági Együttműködési Szervezet (EBESZ), Ukrajna, Oroszország és az oroszbarát kelet-ukrajnaiak képviselőiből álló kontaktcsoport négy hónapi szünet után múlt szerdán ült össze újból Minszkben, és a múlt csütörtöki tájékoztatás szerint csupán az ukrán kormányerők és a szakadárok közötti korlátozott, de jelentős fogolycseréről született elvi megállapodás. A múlt péntekre meghirdetett tárgyalások ugye elmaradtak.


Gölöncsér Miklós

Donbassz óévbúcsúztatóra készül!

Donbasszban az óesztendő utolsó előtti napja a ma reggelig bezáróan is csatározásokkal volt terhes. A Luhanszki Népköztársaság erői ezekben nem nagyon vettek részt, de tegnap csináltak egy kis “haditornát”! Hadgyakorlatot tartottak.
http://vk.com/video_ext.php?oid=-57424472&id=171211425&hash=476a765c9f31cf8f&hd=2
pesz
(Станицa-Луганскa)Sztanyica Luhanszka környékén persze korántsem játsziból lövöldöztek. Ott tegnap este és az éjszaka is komoly tüzérségi adok-kapok zajlott.
(Бахмуткa)Bahmutkánál tegnap délutántól ma reggelig három latorattak-kísérlet akadt meg a milicisták elszántsága miatt.
(Пески)Peszki a mára virradó éjszaka folyamán igen súlyos összecsapások után a népköztársaságiak kezére került. Valcman latorjai jelenleg is kétségbeesetten próbálkoznak az elvesztett települést visszakaparintani a milicistáktól. Az éjszakai harcokban hat milicista elestéről kaptunk értesítést.
(Майорск)Majorszk és (Шумы)Sumi környékéről a valcmanista latortüzérség “Grad”-ütegei lövöldöznek vad tempóban, pozícióik elvesztésétől rettegve. Komoly feléjük tartó miliciaerőket vizionálnak ugyanis.
A (Дебальцево)Gyjebalcsevo-vidéki martalóchordák mára virradóan “előszilveszteri milicista tűzijátékban részesültek”. (Харцызск)Harcizk-környéki cimboráiknak is hasonló élményben volt részük.
(Снежное)Sznyezsnoje két elektromos tanszfortorállomását mára virradóanvélhetőleg valmanista diverzánsok-felrobbantották.
(Никишино)Nyikisino-térségében egész éjjel nyughatatlankodtak a valcmanista martalócok. Az óévet márpedig a jelek szerint minden dacoskodásuk ellenére is az eddig már unalomig megszokott katlanjukban lesznek kénytelenek búcsúztatni.
(Горловкa)Gorlovkategnap délutántól ma reggelig csendes volt, csakúgy mint Donbassz fővárosa-Donyeck. A repülőtér is nyugalomban töltötte az éjszakát, köszönhetően a Peszkiért dúló harcnak. Nyalókakirály peszki martalócainak most egyéb gondjuk is van, mit Donyeck és a repülőtér bombázása.
pár
A “nyugodt” Gorlovkában kívánja az év utolsó éjszakáját eltölteni Grem Phillips is, aki időközben teljesen felépült sebesüléséből. Nem lesz egyedül az óévbúcsúztatón.
gés

https://balrad.wordpress.com/2014/12/31/donbassz-oevbucsuztatora-keszul/

Nincs biztosítás, utasain spórol a BKV

Ráfáznak, akik úgy gondolják, hogy a BKV-jegyük megvásárlásával biztosítást is vettek. A cég megszüntette az utasbiztosítást.
Néhány éve a fővárosi buszokon, villamosokon tájékoztató matricák informálták az utasokat arról, hogy a jegyük vagy bérletük megváltásával egyúttal utasbiztosításban is részesülnek a járműveken.
Baleset után jöhet a pereskedés
A BKV Zrt. azonban 2012-ben felmondta a Generali-Providencia Biztosító Zrt.-vel kötött utas-balesetbiztosítását, mondván, annak fenntartása gazdaságtalan, előnytelen, illetve a BKV Zrt. részére jogszabályi kötelezettség nem írja elő. A BKK sajtóosztálya arra a kérdésünkre, hogy mi történik, ha valaki eltöri a lábát vagy a kezét egy BKV-járművön, annyit mondtak: a szolgáltatók felelősségbiztosítása alapján lehet az esetleges kárigényeket rendezni.
Ám a bírósági macerát kevesen vállalják, mert kérdéses a kimenetele. Vagyis amíg korábban limitált kártérítést nyújtott a jeggyel vagy bérlettel rendelkező utasok számára a cég, amikor őket a BKV Zrt. üzemi területén (mozgólépcsőn, járművön, járműről történő le- és felszálláskor) valamilyen baleset érte, ma már komoly bizonyítás szükséges, hogy valóban a társaság volt a hibás. Ugyanis csak ekkor fizet a cég.
Az ügyvéd szerint az utasok számára sokkal előnyösebb volt a régi konstrukció. – Bár a BKV felelőssége fennáll most is, de már az utasnak kell bizonyítania, hogy a kára a társaság hibája miatt következett be, arról nem beszélve, hogy vitatott összegnél még akár hosszan pereskedhet is – magyarázza dr. Fridman Róbert.
A Volánbusznál és a MÁV-nál van
A Volánbusz Zrt. és alvállalkozója által üzemeltetett helyi, helyközi, szerződéses és bérautóbuszokon utazók, valamint nemzetközi utazások esetén a Volánbusz Zrt.-nél vásárolt menetjeggyel utazók számára automatikusan jár az utasbiztosítás. Ugyancsak automatikusan jár az utasbiztosítás a MÁV–Start vonalaira jegyet váltóknak, sőt azoknak is, akik díjmentes utazásra jogosultak. Szemben a BKV-val...

Bors