2015. augusztus 21., péntek

Izraeli bevándorlók

Egy infó, megbízható forrásból: Izraelből az 1990-es évektől kezdtek hazánkba bevándorolni, ami napjainkban is változatlanul tart. Az éjszaka leple alatt az utolsó géppel szállítják Budapestre a zsidókat. A repteret addigra kiürítik, csak mossadosok lehetnek jelen, egy páncélozott mossados jármű is ott dekkol a reptéren folyamatosan miattuk. Majd a gép üresen visszatér Izraelbe.
Mostanra az egész világörökségnek számító Andrássy út házait felvásárolták. Zsidó tulajdonba kerültek, melyek korábban magyar vezetőké voltak, és a legtöbb lakást is felvásárolták a Podmaniczky útig. Megoldják, hogy elmenjenek onnan a magyarok, kiterjesztve a pesti zsidónegyedet. Csak annyit tudok, hogy minden "fuvar" után fizetnek, de nem tudom, hogy bonyolítják, hiszen akik állampolgárságot vesznek, azok befizetett pénze is külföldi offhore cégekben landol, a zsidók betelepítését pedig bizonyára kiemelt diszkrécióval kezelik. Eközben a zsidó iskolákban, óvodákban azt tanítják a csemetéiknek, hogy mi magyarok az ő kiszolgálóik vagyunk, mi csak arra kellünk, hogy nekik dolgozzunk, stb.


Üdv,

A színesfémlopás vége? Csak számlára fognak fizetni!

A tárcavezető szerint így visszaszoríthatók lennének a színesfémlopások. A fémtolvajok ugyanis gyakran drága, funkcionális egységeket vernek szét, csak azért, hogy pár centet keressenek.

A miniszter korábban arra is gondolt, hogy magánszemélyektől teljesen megszüntetik a fémfelvásárlást. Az ötlet ellen azonban az önkormányzatok tiltakoztak, mondván, hogy így a becsületes állampolgárok sem tudnák hol és hogyan leadni feleslegessé vált fémtárgyaikat, berendezéseiket.

A minisztérium terve szerint az átvett színesfémet hét napig kellene tárolni. Ha megállapítják, hogy bűncselekményből származik, akkor rendelkezésükre áll a leadó elérhetősége és számlaszáma. Arra a kérdésre, hogyan juthatnak így pénzhez a cigánytelepek hátrányos helyzetű lakosai, akiknek nincs bankszámlájuk, a miniszter azt felelte, ha a segélyért le tudnak menni a postára, ezért is megtanulnak majd. Példaként a szomszédos Csehországot érintette, ahol hasonló szabályozás nagyban visszaszorította a színesfémlopásokat.


Új Szó

Megtiltanák a hazárdjátékot a segélyezetteknek

A hazárdjáték "Szlovákiában" sok ember és család életét keseríti meg. Visszás, hogy mindannyian dobjuk össze a legszegényebbeknek a segélyre valót, amely aztán a nyerőgépekbe vándorol. A törvénymódosítással meg akarjuk akadályozni, hogy automatázzanak - indokolta a javaslatot Pollák.

Az elképzelés szerint a játéktermek üzemeltetői hozzáférést kapnának a szociális segélyen levők adatbázisához, ahol ellenőrizhetnék, hogy a játékos a segélyezettek között van-e. Ha igen, és mégis lehetővé teszik neki a játékot, 16 ezer euróig terjedő pénzbírsággal lennének sújthatók.


Új Szó

Macedóniában könnygázzal oszlatták az illegális bevándorlókat

Macedóniában a rendőrség könnygázzal oszlatott fel egy több ezer bevándorlóból álló csoportot, akik át akartak kelni a görög-macedón határon. Úgy tűnik, a hatóságok végre lépéseket tesznek a migránsáradat megfékezésére.
A BBC jelentése szerint az összecsapásban öten megsérültek, és a bevándorlók tömege átmenetileg visszavonult a görög határon túlra. A több, néhány száz fős csoport összeszervezésével létrejött tömeg az éjszakát a határ túloldalán töltötte, majd kora reggel próbált átjutni a határvonalon. A beszámoló szerint néhányan az éjszaka folyamán átjutottak, de a tömeg nagy része azóta a határ görögországi oldalán tartózkodik. A határsértők közül is többeket elfogtak reggel, őket Görögországba visszaküldték.
Macedónia Kumanovóban is kihirdette a rendkívüli állapotot, mert ott migránsok tömegei gyülekeztek, készen arra, hogy a szerb határon át meginduljanak Magyarország felé.
Az ország hatóságai eddig átengedték a bevándorlókat, beszámolók szerint a macedón és a szerb rendőrség is aktívan közreműködött abban, hogy a migránsok a lehető leghamarabb elhagyják az országot. A változás vélhetően annak hatására történt, hogy a nyugati országok is radikálisabb fellépést terveznek a népvándorlás leállítása érdekében. Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter augusztus 16-án követelte, hogy a hatóságok gyorsított eljárásban gondoskodjanak az országba érkező illegális bevándorlók deportálásáról.


http://hidfo.ru/2015/08/macedoniaban-konnygazzal-oszlattak-az-illegalis-bevandorlokat/

Akik a kivándorlás helyett a harcot választották

Akik a kivándorlás helyett a harcot választották - szíriai keresztények

2015. augusztus 20-án Szent István király ünnepe nekem itt, – az Európai Unió legnagyobb migrációs nyomásának kitett szárazföldi határától mindössze néhány méterre egy tanyán, ezt jelenti:

A képen az Iszlám Állam ellen harcba induló szíriai keresztények láthatók. Érdekes módon a hatalmas csapatokban Ásotthalomnál beözönlő katonakorú férfiak szinte mindannyian muszlimok.
A minket, európai keresztényeket is sokszor lenéző, őket kiszolgálni hivatott rabszolgáknak tekintő bevándorlók segítése helyett, én a képen is látható szíriai keresztényeket akarom támogatni, akik a kivándorlás helyett a harcot választották.
Őket cserben hagyták az iszlamista szervezeteket támogató USA, Izrael és szövetségeseik.
Számomra elsődleges Ásotthalom és Magyarország (egyben az EU) határának védelme, valamint a politikai küzdelem a már bejutott illegális bevándorlók tömeges letelepítése ellen. Mindezeken felül azonban meg fogom szervezni azt is, hogy a Szíriában otthon maradó keresztényeket támogathassuk. Én magam személyesen is szeretném őket segíteni és egészen biztos vagyok benne, hogy rengeteg európai keresztény kész lenne őket támogatni.
Mi, akik szeretnénk megvédeni a hazánkat, nem szívtelenek és önzők vagyunk, ahogy a migránsokat segítő agyhalottak szeretnének bemutatni minket. Nekünk csupán nem ment el a maradék eszünk is, – ezért igyekszünk megvédeni a hazánkat, népünket, civilizációnkat.
De természetesen készek vagyunk segítő kezet nyújtani a valóban bajban lévőknek, azoknak, akik nem új hont – történetesen éppen a miénket – készülnek foglalni, hanem a sajátjukat próbálják megvédeni.

Csehország kétezer katonát mozgósít határvédelmi feladatokra

Martin Stropnický cseh védelmi miniszter szerint szükséghelyzet esetén 2600 katonát küldenek a határra, hogy részt vegyenek a migrációs válság kezelésében.
A védelmi miniszter szerint a hadsereg határ menti járőröket szervez, hogy ezzel segítse a rendőrség dolgát, mert a menekültáradat lassan “olyan méreteket ölt, hogy a rendőri erők számára kezelhetetlenné válik”. Augusztus elején Milos Zeman, cseh államfő jelentette be elsőként, hogy legkevesebb 1500 főt küldhetnek határvédelmi feladatokra.
A védelmi miniszter szerint a hadsereg maximum 2600 fővel járul hozzá az illegális bevándorlók által leggyakrabban használt határszakaszok védelméhez, a szükséges állományt a rendőrség kérésére bármikor készen állnak biztosítani. Csehországban a migrációs válság miatt első fokú biztonsági készültség van érvényben, a harmadik szint után avatkozik be a hadsereg a nemzeti határok védelmében.
Csehországban a migrációs válság meg sem közelíti azt a mértéket, ami hazánkban tapasztalható, mégis napirendre került a hadsereg bevetése. Januártól augusztus közepéig összesen vettek őrizetbe annyi bevándorlót, amennyi napi szinten érkezik Magyarországra a szerb határon át.


http://hidfo.ru/2015/08/csehorszag-ketezer-katonat-mozgosit-hatervedelmi-feladatokra/

Európában újra eljön a türannoszok ideje

Alekszisz Ciprasz görög kormányfő csütörtök este egy televíziós beszédben bejelentette lemondását. Újabb választásokat írnak ki szeptemberben. A hitelezők akarata érvényesült, Ciprasz saját pártját és népét árulta el.
Függetlenül attól, hogy Alekszisz Ciprasz tevékenységét a különböző politikai irányzatok más és más módon ítélik meg, kijelenthetjük, hogy ami az országban történik, az kezd veszélyessé válni. Nem csak Görögország számára, de az önmagát felvilágosultnak, civilizáltnak gondoló nyugati világ, és főleg az Európai Unió számára hordoz sötét jövőképet a görög válság. Görögországban az utóbbi hónapok során a következő eseménysorozat történt:
  • a többségi lakosság megválasztott és kormányra juttatott egy pártot, ami azzal kampányolt, hogy nemet mond a hitelezőknek, és véget vet a megszorításoknak.
  • az új miniszterelnök kormányra jutása után népszavazást írt ki, hogy megerősített demokratikus felhatalmazással mondhasson nemet a hitelezők feltételeire.
  • ezen a népszavazáson a lakosság abszolút többsége arra szavazott, hogy nemet kell mondani a hitelezőknek, és nem kellenek a megszorítások.
  • a népszavazás után a miniszterelnök nem csak elfogadta a hitelezők feltételeit, de még föléjük is licitált.
  • a lakosság abszolút többsége által leszavazott, bukott pártok támogatásával megszavazta a hitelezők által megkövetelt törvények meghozását.
  • aláírt mindent, amit elvártak tőle, majd bejelentette saját lemondását.
Egész Európa számára egyértelmű, hogy mi történt. Alekszisz Ciprasz ugyanis mindvégig komolyan gondolta a megszorítások és a nemzetközi hitelezők elleni harcot. Erre épült a kampány, ez a párt profilja, emiatt választották meg. Még kormányra jutása után is komolyan gondolta, azt viszont képtelen volt megakadályozni, hogy egy erősebb hatalom a görög nép demokratikus döntéshozatala ellenében is keresztülvigye akaratát.
Nyugati sajtóorgánumok is elismerik, hogy ez történt. A Deutsche Wirtschafts Nachrichten német napilap szerint “az Európai Unió korábbi formájában megszűnt létezni, az már nem egy kölcsönös bizalmon és demokratikus értékeken alapuló politikai unió”. A Ciprasz pálfordulását követően megjelent publicisztika szerint Angela Merkel a görög nép demokratikus véleménynyilvánításának semmibevételével terrorállammá formálta az Európai Uniót, ahol
a demokrácia marginális jelenséggé válik, az erős országok ultimátumot adnak a gyengéknek, olyan módon, ahogy az korábban soha nem történt.
Alekszisz Ciprasz hatalomra jutása és látványos fordulata ugyanis ezt jelenti. Lehet annak kapcsán elméleti vitát folytatni, hogy eddig létezett-e demokrácia, vagy már a kezdetektől fogva hazugság volt az egész, de a Görögországban történtek kétségkívül rámutatnak arra, hogy ma, Európában nemzetállamok demokratikus módon nem tudnak független cselekvőként működni. Ciprasz látványos fordulata arra mutat rá, hogy a nemzetközi hitelezők nem tűrnek ellentmondást. Megengedik, hogy egy párt ellenállással kampányoljon. Akár kormányra is juthatnak – de azon a ponton, ahol egy ország kormánya szembemenne a nemzetközi tőke akaratával, a kormány kulcsfigurái látványos fordulatot tesznek. Vélhetően senki nem fogja bizonyítani, hogy Cipraszt megzsarolták, vagy lefizették, de lassan a fővonalú nyugati média egy része is tényként kezeli: Görögországot megtörték, a kormányra egy idegen hatalom rákényszerítette akaratát.
Ezek nagyon veszélyes történések. A volt Szovjetunió egykori érdekszférájához tartozó országokban ugyanis a rendszerváltások óta folyamatosan csökken a választásokon a részvételi hajlandóság. Két évtized alatt az országok lakossága egymástól függetlenül, belpolitikai okokból is rádöbbent arra, hogy a demokraták nem hoznak változást. Kampányolnak, hazudnak, majd megválasztásukat követően az ellenkezőjét csinálják.
Ami Görögországban történik, az kezd fokozottan veszélyessé válni. Ugyanis ez egy olyan helyzet, amit a történelem folyamán minden esetben katonai diktatúra követett. Görögország kormányát megtörték, és egy demokratikusan megválasztott kormányt rákényszerítettek arra, hogy cserben hagyja választóit. A helyzet amiatt fokozottan veszélyes, mert a Sziriza nem csak egy párt a sok közül. Ez egy utolsó párt, amihez nagy számban fordulnak a demokráciából kiábrándult állampolgárok.
Nem nehéz párhuzamot vonni Görögország és Európa egésze közt. Az Európai Unióban ugyanis éppen ilyen pártok jutnak a hatalom közelébe: utolsó pártok, amire az emberek a demokráciából kiábrándulás miatt, rendszerellenességük okán szavaznak. Tagállamtól függően eltérő, hogy ez radikális jobb vagy baloldalt jelent, de az ilyen sokadik utas pártok közös vonása, hogy felfogják a demokráciából kiábrándultak szavazatait, és visszaterelik őket a demokratikus váltógazdaságba.
Ezek a pártok – Magyarországon a Jobbik sorolható ebbe a kategóriába – a demokrácia végső menedékét jelentik Európában. Azzal, hogy a nemzetközi hitelezők hagynak kormányra jutni, majd korrumpálnak egy ilyen pártot, végső csapást mérnek a demokráciára, amiből az európai választóknak lassan már a relatív többsége kiábrándult. A Sziriza esetét minden ország magára vonatkoztatja, és Ciprasz látványos fordulata semmi jót nem jelent. Más országok vonatkozásában azt közvetíti; hiába válik egy új párt legnagyobb ellenzéki erővé – kormányra juthat akár Vona Gábor -, mert önmagában az ország nem rendelkezik annyi erővel, hogy egy nemzetérdekű kormány hatalomra jutása esetén a kormány ki tudjon tartani saját döntései mellett. Kampányolnak, kormányra jutnak – és utána kiderül, kinél mennyi nyers erő van.
Ez a demokráciára mért végső csapás, és újabb lépés afelé, hogy az emberek felismerjék: a nyílt erő határozza meg a politikát, a nyílt erő határozza meg az országok közti, a hitelezők és kormányok közti viszonyokat, és annak ellenére, hogy a nyugati világ felvilágosultnak gondolja magát, a dzsungel törvényei szerint él. Ha Európában a demokrácia újra megszűnik létezni (a történelem folyamán volt már rá példa), és újabb türannoszok emelkednek fel Európa-szerte, az a profit maximalizálásában érdekelt nemzetközi hitelezők hibája. Az emberek ugyanis hajlamosak arra, hogy mindig megszavazzák az újabb demokratikus alternatívát: egészen addig a pontig, ameddig egy külső hatalom ki nem nyilvánítja: “megszavazhattok bárkit, úgyis az fog történni, amit mi akarunk”.


http://hidfo.ru/2015/08/europaban-ujra-eljon-a-turannoszok-ideje/

Donbassz

ogony
Valcman utolsó patronjaként emlegetik a kijevi junta Donbassz ellen szövögetett támadási terveit az ellenérdekelt felek, amelyet saját fejébe repít Maradék-Ukrajna mb. Helytartója, ha valóban támadásra szánja el magát. Márpedig támadásra utaló jelek vannak szép számmal-és egyre szaporodnak. Bár a helyzet Donbassz frontjain “visszafogottnak” minősíthető, a készülődés lármája igen nagy.
Tegnap jelentették be Donyeckben, hogy július 27-én eddig még nem tisztázott körülmények között elesett Szlavjanszk egyik hőse, Eduard Gilazov, a “Rjazanyi”. Halálának körülményeiről a későbbiekben adnak tájékoztatást. Annyit lehet tudni, hogy hoholtetemek átadása közben esett el.

Donyeck és Gorlovka között a köztársaságiak mintegy negyven álcázott latorrohamlöveget és tankot fedeztek fel.
A Szeverszkij Donyec folyó felé tartó pontonhíd-konvojra is felhívták tegnap a luganszki milíciák figyelmét.
Bahmutkánál mára virradóan egész éjszakás lövöldözés volt.
Sirokaja Balka környékén népköztársasági és latortankok párbaja zajlott éjszaka.
Gorlovkát délnyugati irányból önjáró lövegekkel bombázta a pribékhad mára virradóan.
Tegnap este nyolc óra körüli időben Donyeck “Kujbisev” kerületét kezdte ágyúzni a latortüzérség. A nem várt támadás megölt két helyi civilt, másik kettő pedig súlyosan megsebesült.

A donyecki repülőtér területét este tíz óra tájban kezdték ágyúzni a valcmanisták, és Peszkiben is ezidőtájt kezdődött egy heves aknavetőzgetés.
Hmelnyickij és Jenakijevo mára virradóan folyamatos latorágyúzás alatt állt.
Késő este aztán Jaszinovataja, Sztaromihajlovka és Abakumov is latorágyúzásban részesült.
Kb. ugyanekkor kezdte a martalóctüzérség ágyúzni Pervomajszkot Popasznaja környékéről, ám nem kis meglepetésükre itt választűzben részesültek.
https://balrad.wordpress.com/2015/08/21/donbassz-61/

Déli határainknál már régóta nem csak a televízióban látják az arra élők a “dollármosoda” működését!

Harminc fajsúlyos személyiség találkozott 2010. december 28–29-én a New Jersey-i Newark repülőtér közelében levő szállodában.

Teljes titoktartás mellett, inkognitóban jelentkeztek be különleges igazolványukkal, amelyet az Egyesült Államok nemzetbiztonsági hivatalától kaptak, konspiratív úton. Mindannyian nagyfejűek. Három-három vezető tisztviselő képviselte az Egyesült Államok külügyi, hadügyi, belügyi és pénzügyi államtitkárságát, két főtanácsadó az elnöki hivatalt, a többiek a szövetségi jegybankot (Fed), a bankjegykibocsátó hivatalt, a pénzjegynyomdát és az államkincstárt, a nemzeti vámhivatalt és a CIA-t képviselték. Fedett ügynökök gondoskodtak a biztonságukról és a tárgyalás teljes informatikai védelméről, ezúttal szokatlanul kis létszámban, nem akarva feltűnést kelteni a jelenlétükkel. Jól működtek: sikerült megőrizniük a tárgyalás előkészületeinek titkosságát, a sajtó nem jutott „füleshez” az összejövetelről; amelyet a legalkalmasabb napokra időzítettek: karácsony és újév közé.
A megbeszélés több tárgykörre terjedt ki, de végső soron egyetlen, hatalmas jelentőségű, mindennel összefüggő döntés meghozatala volt a találkozó célja. Első tárgyalási pontként a Fed és a bankjegykibocsátó intézmény képviselői tartottak tájékoztatót az amerikai dollár helyzetéről. Az nem volt új hír, hogy a zöldhasú a világ legelterjedtebb fizetőeszköze, de hogy mennyire az, új és újabb meglepetéseket tartogatott. Mert amíg 1995-ben még csak négyszázmil­liárd dollár készpénz volt összesen forgalomban, aminek harmada az Egyesült Államokon belül forgott, addig 2005-re a kibocsátott pénzmennyiség a kétszeresére nőtt. Az illegális ügyletek megnehezítése céljából 2010-ben a százdollárosra maximalizált és egyben modernizált bankjegyeket készítettek; kitudódott azonban, hogy az egymilliárdnyi százdolláros papírpénz egy része hibás, kiválogatásuk módját pedig nem találták meg.
Egy évre rá a Fed még biztonságosabb százdollárosokat nyomattatott. Az immár felmérhetetlen nagyságrendben forgó, vízjeles papír fizetőeszközt többféle biztonsági elemmel látták el, a háromdimenziós csíktól a színváltós képen át a mikroírásokig, nem csoda, hogy a gyakorlatilag hamisíthatatlan bankókat szívesen fogadják szerte a világban.
Washington felismerte az óriási lehetőséget a papírpénz fegyverként, hadianyagként történő bevetésére, tekintettel az eddigi nagy sikerre és alacsony kockázatra. A Fed tehát folytatta, sőt fokozta a bankjegyek nyomását és forgalomba hozatalát. Persze nem nyilvánosan, hanem konspirálva, és csakis az Egyesült Államok titkos, globális érdekeit szolgálva. Ezért hívták össze a legszűkebb létszámú agytrösztöt a teendők megbeszélésére. A kormányt képviselő tisztviselők a konferencia második napján álltak elő a farbával: a terv titkos neve EMP – European Migrant Project – volt.

A 2010-es évtized legnagyobb projektje Amerika számára az Európai Unióval való szabadkereskedelmi egyezmény megkötése. A világtörténelmi jelentőségű tervprogram mögött ott feszül az Államok és Kína közötti, több évtizedes árucsere-forgalom, ami mindennek nevezhető, csak nem kiegyensúlyozott, korrekt üzleti működésnek. Peking dollárban tartott devizakészletének bruttó értéke már 2006-ban elérte az 1550 mil­liárd dollárt, s azóta is évenként átlagosan háromszázmilliárddal növekszik. Az amerikai deficit Kínával szemben ugyan nem jelentős, Washington azonban magas termelői árai miatt nem tudja piacképes termékekkel kiegyenlíteni a tartozását. Érzékenyen érintette, hogy 2014-ben Kína és Oroszország között olyan egyezmény jött létre, miszerint az egymás közötti kereskedelem területéről kizárják a dollárt mint fizetőeszközt.
Az Egyesült Államok érthetően és önérdekűen megtesz mindent, hogy megszerezhesse Európa piacait. Bármi áron. Már 2014 előtt – meglehetősen diszkréten – kezdeményezte Brüsszelnél a Transzatlanti Szabad kereskedelmi és Befektetési Megállapodás (TTIP) előkészítését. Ezzel tulajdonképpen már be is tette a lábát az ajtórésbe: a számos területen és az aktuális politikai kérdésekben megosztott öreg kontinens lomha, végtelenül bürokratikus és korrupt EU-vezetése bármilyen szerződés megkötésére kapható, feltéve, ha ő is jól jár. Mi sem jellemzőbb az atlanti (v)iszonyra, mint hogy a kisebb területű és a hagyományos agrártermelésükre kényesen ügyelő uniós tagországok jelezték elsőként és sürgetik a tengerentúli gyakorlatban elterjedt génmódosított termények, vetőmagok szigorú, bajmegelőző kitiltását Európa földjéről.
Amerika foga azonban Európa „húsára” fáj. Számára menekülés az adóssághalmaz és a recesszió elől a világ második legerősebb gazdasági közösségének megkaparintása. Erről tárgyaltak mint a legfontosabb tennivalóról 2010 utolsó napjaiban harmincan. Döntésük lényege: a papíralapú fegyver mindig kéznél van, bármikor nyomtatható, a hibátlan amerikai dollárral mindent és mindenkit meg lehet vásárolni.
A 2010. évi ukrajnai elnökválasztást követően a szovjet utódállam gazdasága és pénzügyei rapid tempóban romlottak. A 2008-ban még hét-nyolc százalékos GDP-növekedést teljesítő Ukrajna 2012 óta amerikai dollárkölcsönökből tartja fenn magát. 2014-ben Európa keleti határánál váratlanul furcsa konfliktus tört ki, a jugoszláv polgárháború után a második véres összecsapás szláv rokonok között. A kijevi eseményekben tetten érhetően jelen voltak amerikai ügynökök, akik készpénzzel és fegyverekkel támogatták az utcai csőcselékből verbuválódott ellenzéket. Az „eredmény”: ötvenezer halott.
A háborúvá fajult ukrán-orosz ellentétek felszította a lengyelek és a balti országok virulens oroszellenességét. Az EU keleti határain belül azóta már igen jelentős NATO-aktivitás – főként amerikai katonai jelenlét – mutatkozik. Nyugat-Európa déli, földközi-tengeri határával szemközt már korábban, váratlanul és indokolatlanul megdöntötték Moammer Kadhafi 1969 óta fennálló rendszerét. Kadhafit pedig, aki egyedüliként tudta visszatartani az Afrika belsejéből Európa felé igyekvő érkező migránsokat, megölték. A kiprovokált polgárháború óta tömegével özönlenek a menekültek a francia és olasz partok felé. Amerikai „munkálkodás” következtében tört ki Egyiptomban az „arab tavasz”, gyöngült meg a békés, vendégszerető Tunézia, majd az évtizedek óta szilárd berendezkedésű Szíria.

Talán nem is talány, hogy az olajtermelő arab országok óvatos anyagi támogatásán kívül kik látják el pénzzel és fegyverrel az Iszlám Állam nevű nemzetközi bűnszervezetet. Mindenesetre a létrejötte óta a fekete-afrikai államoktól Kis-Ázsián át Afganisztánig és Bangladesig legalább tucatnyi ország népe kerekedik fel, hagyja el az otthonát, hazáját, és veszi az irányt Európa felé. Tengeri úton Francia-, Olasz- és Görögországon keresztül és tovább északnak, a balkáni útvonalon Törökországon, Bulgárián, a jugoszláv utódállamokon és Magyarországon át a német nyelv- és jóléti területek irányába. Különös módon minden menekültnek bőven van készpénze útiköltségre, ha kell, taxira, „idegenvezetőre” is, olyan nagy összegű tarifák, szolgáltatási díjak mellett, amennyiből egy átlag magyar az egész nyarat Horvátországban tölthetné. Édes mindegy, hogy az „utasok” dollárban vagy euróban tartják a pénzt, az árfolyam csaknem azonos, az átváltás pedig egyszersmind a zöldhasú pénz tisztára mosása. Hírügynökségi jelentések szerint hét–tíz milliós tömeg áll készen a vándorútra Európa felé.
von
A 2010 végén megtárgyalt EMP-terv azóta megmutatta a valóságban is, hogy működik. Akkor is, ha az a bizonyos szupertitkos találkozó nem ott, nem akkor és nem úgy történt. Ez a lényegen nem változtat. Mindennap láthatjuk a tévében.
(mh)