2018. május 13., vasárnap

Orosz katonák működtethetik a légvédelmet egy NATO-tagállamban

Német sajtóhírek szerint a NATO attól tart, hogy a Törökország által megvásárolt Sz-400 rakétakomplexumokat orosz katonák fogják működtetni és karbantartani, és Moszkva érzékeny információkhoz juthat hozzá az amerikai légierő térségi tevékenységével kapcsolatban.
A NATO attól tart, hogy Moszkva megfigyelheti a NATO-tagállamok légterét, miután az Sz-400 rakétakomplexumok orosz segítséggel fognak működni Törökországban – írja a Der Spiegel német lap.
A lap szerint az Sz-400 Törökország általi megvásárlásával Oroszország érzékeny információkhoz juthat hozzá az amerikai légierő térségi tevékenységével és legújabb katonai fejlesztéseivel kapcsolatban. Ezek az aggodalmak fokozottan érintik az F-35 gyártmányt, melyből a török légierő több mint száz gépet vásárol.
Hetekkel ezelőtt az amerikai fél szankciókat helyezett kilátásba arra az esetre, ha Törökország nem hajlandó elállni az Sz-400 megvételétől – ebben az esetben Washington visszavonná az F-35 vásárlására vonatkozó ajánlatot.

Az Egyesült Államok korábban arról próbálta meggyőzni Törökországot, hogy az amerikai gyártású Patriot rakétakomplexumot vásárolja meg. A Patriot azonban számos alkalommal kudarcot vallott, ezekről az esetekről a német Local napilap és a New York Times egyaránt beszámolt.

http://www.hidfo.ru/2018/05/orosz-katonak-mukodtethetik-a-legvedelmet-egy-nato-tagallamban/

Bill Gates még mindig fél egy apokaliptikus járványtól

dd-15
Egy időben a járványok témaköre, mint az idők jeleinek egyik ismertebb formája, viszonylag gyakori téma volt errefelé. Talán véletlen egybeesés, de mostanában nemcsak kevésbé foglalkoztatott a kérdés, de a hírekben is ritkábban lehetett ilyesmiről hallani. Egészen mostanáig. Néhány napja, nem más, mint maga Bill Gates tartott előadást a témában, én pedig úgy gondoltam, hogy ideje ismét foglalkozni a kérdéssel. Persze nem azért, hogy eggyel több tételt adhassunk a félnivalók listájához, hanem épp ellenkezőleg. Minél félelmetesebbnek tűnik a világ, annál fontosabb látni, hogy ezeket a félelmeket sokszor mi magunk gyártjuk, és ez akkor is igaz, ha a járványok veszélye nem kitaláció.
Nem kitaláció, azonban sokszor nem úgy vagy nem olyan formában érkezik, mint ahogy gondolnánk és a kiváltó ok sem a véletlen vagy az átok súlya alatt sóhajtozó természet, hanem az ember.
Tehát Bill Gates aggódik. Nagyon. Úgy gondolja, hogy az Egyesült Államok és a világ úgy általában, nincs felkészülve a szerinte biztosan érkező világméretű, a 100 évvel ezelőttinél is több áldozatot követelő járványra.
Gates szerint ezt a bizonyos járványt, az 1918-ashoz hasonlóan, szintén az influenza vírus okozza majd. A Massachusetts-it Orvosi Társaság előtt tartott előadásában, a járványok terjedésének modellezésére szakosodott Washington-i intézet adatai alapján kifejtette, hogy amennyiben a járvány ma indulna el, hat hónap alatt 33 millió áldozatot követelne.
A folyamatosan mutálódó vírusokkal szemben igencsak alacsony hatásfokkal működő oltások mellett Gates a vírusok kezelésére használható gyógyszerek és antitest terápiák kutatására helyezné a hangsúlyt.
Érdekes módon nem Bill Gates látja a legsötétebbnek a helyzetet. Dr. Jonathan Quick, a Globális Egészségügyi Tanács elnöke a nagy influenzajárvány modernkori megismétlődése esetén 300 millió áldozatra számít. Dr. Quick úgy gondolja, hogy a járvány miatt hiány keletkezne a gyógyszerellátásban, az erőforrások (áram és az energia úgy általában) nem bírnák a terhelést és végül a globális gazdaság is összeomlana.
„Az [influenza vírus] a legördögibb, legnehezebben kontrolálható és a leggyorsabban terjedő vírus a világon,” nyilatkozta.
Gates úgy gondolja, hogy miközben az élet egyre jobbá válik a többség számára, a világ nincs felkészülve a járványokra. Szerinte úgy kellene készülni rájuk, mint egy háborúra.
„A következő világméretű járvány egy számítógépről is elindulhat egy terrorista keze által, aki a géntechnológia segítségével például ránk szabadíthat egy szintetikus himlővírust vagy az influenza halálos változatát.”
Egy riporter kérdésére válaszolva elmondta, hogy szerinte
„egy atomháború kirobbanásának esélye az én életem során elég alacsony. Úgy gondolom, hogy egy komoly Ebola járvány eshetősége ezzel szemben jóval 50% felett van.” (WashingtonPost)
Miközben Jézus is beszélt a járványok előfordulásának növekedésérőlMáté 24. vagy Lukács 21. fejezetében, és az Ő esetében nem beszélhetünk találgatásról vagy eshetőségről, a követendő hozzáállást Bill Gates-től nagyon eltérő módon mutatta meg számunkra. Ha egy tökéletes, veszélyektől és konfliktusoktól mentes világban élnénk, felesleges lenne aggodalmaink leküzdéséről vagy az odafentről való békéről beszélni. Vajon Ádám és Éva képes lett volna megfogalmazni, hogy mit jelent a béke? Ahogy a sötétség a világosságban fénylik, a béke is úgy nyer értelmet, ha azt a konfliktusok közepette tapasztaljuk meg. A mai világban talán nincs is ennél fontosabb gyakorlati tanulnivalónk, főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy az aggodalom ma több embert öl meg a járványoknál és Jézus erre is figyelmeztetett:
„Mikor az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, amik e föld kerekségére következnek: mert az egek erősségei megrendülnek.”Lukács 21:26
A lényeg tehát, hogy akár a halálos betegségek, akár mások félelmei miatt aggódunk, létezik egy olyan béke, ami mindezt képes felülírni. Ez pedig „Isten békessége, ami minden értelmet meghalad”Filippi 4:7 és nem a körülményeink határozzák meg.

http://idokjelei.hu/2018/05/bill-gates-meg-mindig-fel-egy-apokaliptikus-jarvanytol/