2023. szeptember 16., szombat

Bjorn Andreas Bull-Hansen: Börtönsziget

Besétálsz szó nélkül, vagy teszel ellene?

Forrás: Bjorn Andreas Bull-Hansen @ YouTube
They Want Complete Surveillance. Will You Let Them?
https://youtu.be/kI2ectWxGL8

Ezek a gyilkosok uralkodni akarnak rajtunk! Informátorok leleplező vallomásai! (Ivo Sasek)

Miután a beoltottak és a be nem oltottak megnézik a Kla.TV alapítójának, Ivo Saseknek ezt az összefoglalóját, 100%-ig egyet fognak érteni abban, hogy: Nem szabad megengedni, hogy ilyen emberek uralkodjanak felettünk! Először ránk erőltették népességcsökkentő genetikai injekcióikat, ami egy tiltott emberkísérlet a népeken! Szigorúan cenzúrázták az összes szakmailag hozzáértő ellenvéleményt! Olyan járványügyi intézkedéseket kényszerítettek ránk, amelyeknek nem volt semmiféle tudományos alapja. Jogilag bebiztosították magukat az összes felelősségrevonás ellen, és a Covid19-ből trilliárdos profitot termeltek ki. Most meg a mi nyakunkba akarják varrni a jogi költségeiket, amelyek a vakcina áldozatai elleni küzdelem miatt álltak elő. Könyörtelenül cserbenhagyják a vakcina-áldozataikat. De ugyanez az embercsoport károsít meg minket a geomérnökséggel és az 5G technológiákkal is. Nézze meg, hogy az 5G-vel és a geomérnökséggel kombinált mRNS-injekcióik milyen szörnyű dolgokat tesznek az Ön agyával! Adja tovább az információkat. MENTSEN életeket!

Az 5G-ről ezt mondja a Föld talán a legkompetensebb informátora, idézem: “El kell mondanom nektek, emberek, hogy az 5G egy gyilkos". Mark Steel: "El kell mondanom nektek, hogy az 5G egy gyilkos. Mark Steele vagyok, és azok számára, akik még nem hallottak rólam, én vagyok a világ egyik vezető fegyverrendszer- és head-up display-szakértője. Azért vagyok szakértő, mert én találtam fel ezeket a rendszereket."

Idézet az IEEE-től (Institute of Electrical and Electronics Engineers): "Fontos megérteni, hogy mit csinál az 5G, és mit állítanak róla. Ez a technológia a második világháborúban úgy főzte meg a szemeket, mint a tojást. Mindannyiunknak meg kell értenünk, hogy ezek katonai sugárfegyverek, ezek támadásra kifejlesztett frekvenciák. Ezt mindenkinek tudni kell. Ez mikrohullámú sugárzással történő kínzás, erről van szó." Idézet vége.

És most egy idézet Thomas Joseph Brown szakértőtől, idézem őt: " ... Ez ugyanaz a sugárzás, amit a fegyverrendszerekben használnak a tömegek szétoszlatására.". Idézet vége.

Látod, mind ugyanazt mondják. Steele, az 5G feltalálója ezután nagyon erős fókuszáló lencsékről beszél, amelyek még az otthonunk 3D-s térképét is képesek elkészíteni az 5G felhasználásával.

Steele szó szerint ezt mondja: "A 868 MHz-es frekvenciát kifejezetten a harctéri megfigyeléshez használják, mivel a szub-gigahertzes sugárzás könnyedén átjut a szilárd betonfalakon is. Ez egy célmegjelölő rendszer. A "fázisvezérelt antennarendszer" egy olyan harctéri radar, amely képes azonosítani és bemérni célpontokat a harctéren. És nem csak ezt tudja, hanem, célpontként is támadhat téged. Ez azt jelenti, hogy minden nyomozót, aki egy ügyön dolgozik, minden ügyvédet, minden aktivistát, aki valami ellentmondásos üggyel foglalkozik, potenciálisan életveszélybe sodorhat".

A LED-es utcai lámpák fölé elhelyezett antennákról Steele azt mondja, hogy azok vezérlőrendszernek álcázott harctéri fegyverrendszerek. Hallgassuk meg erről ezeknek a dolgoknak a feltalálóját. Elmondása szerint az első fázisvezérelt antennát "Mammut"-nak hívták. Beszámolója szerint a II. világháború alatt a németek fejlesztették ki, és a közeledő szövetséges repülőgépek azonosítására használták. A fejlesztés azonban azóta nagyot fejlődött - hangsúlyozza. Barrie Trower, a Királyi Haditengerészet egykori, a mikrohullámú fegyverek fejlesztésével foglalkozó szakembere ezeknek a pusztító eredményeiről így beszél: "... Így értettem meg a mikrohullámokkal való hadviselést, és azt, hogy hogyan lehet vele ártani az embereknek, és milyen károkat okoz. A mikrohullámokat akkoriban - és ma is - fegyverként használták. Ez egy tökéletesen álcázott fegyver.“

Látjátok, ez nem összeesküvés-elmélet, ök a feltalálói és kifejlesztöi ezeknek a dolgoknak.

Trower kijelentéseit különböző kormányok intézkedéseivel támasztja alá – akik bizonyos embercsoportokat nem kedvelnek , mint például azokat a nőket, akik Greenhamben tiltakoztak az amerikai rakéták miatt, stb. Őket mikrohullámmal lőtték, ami mindent bebizonyít. Az észak-írországi katolikusokat is mikrohullámmal lőtték, hogy megbetegítsék őket. Hangsúlyozza, hogy ezt már régóta csinálják az egész világon. Trower ismét: „Ez egy olyan fegyver, amelynél nem veszed észre, hogy lőnek rád, mert a dózis nagyon alacsony - ami veszélyesebb, mint a magas dózis. Ez egy nagyon alacsony dózis, és egy évig is eltarthat - viszont a mikrohullámok alacsony dózisával idegrendszeri károsodást és rákot okozhatnak. Megbetegíthetjük az ellenségeinket vele. Tökéletes fegyver a kormányok számára."

Hallgassuk meg Max Igan szakértőt. Ő is hangsúlyozza, hogy a mobilkommunikáció 5. generációja valami egészen más, mint minden eddigi. Ez már nem ugyanaz a technológia, mert ez már katonai milliméteres technológia – mondja. Ezek mind specialisták. Ha megnézzük ezt a technológiát, például a DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) kiadványaiban. (Magyarul: Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának részlege) stb., akkor rájövünk, hogy az 5G-vel tényleg bármit befolyásolhatunk és megtehetünk: mint például a tömegek célzott irányítását, pszichológiai hadviselést, tökéletes megfigyelést. Egyszerűen minden, amit csak el lehet képzelni, megvalósítható az 5G-vel. Minden olyan katonai alkalmazás, amely elektromágneses elemeket tartalmaz, megvalósítható az 5G-vel. Idáig fajult a dolog. Hallgassátok meg, hogy mit nyilatkoznak. Látjátok, pontosan ez az 5G technológia, amelyet most terjesztenek el teljes lefedettséggel a lakosság körében.

A geomérnökség(geoengineering), azaz a chemtrails és az 5G közötti kapcsolatról Mark Steele, az 5G feltalálója szó szerint a következőket nyilatkozza. Idézem: "Minden összefügg egymással. A fémrészecskék lehetővé teszik az 5G antennák számára, hogy azonosítsanak téged, még a saját házadban is a hét minden napjában 24 óráján keresztül.“ Látjátok, az elmúlt néhány évben mindannyiunkat rendszeresen beborítottak több tízezer tonna nanorészecskével ezek a chemtrailek – aminek mindannyian szemtanúi voltunk. Steel vallja, hogy a testünk tele van velük. Tehát ezek a részecskék, mondja, egyfajta foszforeszkáló fényt hoznak létre, így ha az otthonunkban, vagy akár bunkerekben vagyunk, bárhol felismerhetnek minket. Szerinte az 5G mindenhol képes megtalálni minket, mert ezek a részecskék egyfajta antennaként vagy jeladóként működnek a technológia számára.

De a magasan képzett szakember, John Patterson is 20 éven keresztül – jól figyeljetek - 20 évig tesztelte a digitális rendszereket, és idővel megértette az elektromágneses sugárzás ártalmas hatását. Arról beszél, hogy az egész testünk bioelektromos mezejét úgyszólván szétszakítja ez a sugárzás. Például az agyunkban lévő bioelektromos mezőket, az idegrendszerünket, mely kommunikál az izmainkkal stb.

Olle Johansson, a svédországi Karolinska Intézet munkatársa, ő is nyomatékosan hangsúlyozta, hogy: "A jelenlegi sugárterhelés Olle Johansson, a svédországi Karolinska Intézet munkatársa szerint egy kvintilliárd. Ez 18 nullával több, mint a természetes sugárzás".

De a legpusztítóbb dolog a már említett technológiák kombinációja. Mind az mRNS-injekciók, mind az 5G vagy a chemtrails anyagok mindig egy és ugyanazon hatást fejtik ki - és nagyon felerősítik egymást. De miről van szó? Az akaraterőnkről van szó, a gondolkodási képességünk korlátozásáról, azaz a koncentrációs képességünk egyre inkább megbénul. Más szóval, egyre nehezebben érthetőek lesznek az emberek számára az összefüggések, egyre nehezebb lesz ellenállást tanúsítani, hogy emlékezzenek dolgokra, vagy akár új dolgokat tanuljanak meg. Az emberi agyat arra kondicionálják, hogy egyre passzívabbá, más szóval egyre közömbösebbé váljon. Ezt a passzivitást már évtizedek óta előkészítették a televízióval, a szórakoztatóiparral, a becsempészett drogokkal, a szexualizációval, a gyermekeinket is beleértve. Kérlek, vegyétek észre, hogy mindezek erősen összefüggenek. Ezek együttes hatása nagyon kimerítette a szellemi energiánkat, más szóval lebénította agyunk nyitottságát az új dolgok felé. Hasonlóképpen, a tömény szeszek és hasonló dolgok állandó reklámozása révén az úgynevezett indexneuronjainkat tömegesen megtámadták. Nem tudjuk a dolgokat megfelelően memorizálni. De a gondolkodási képességünknek ezt a hanyatlását masszívan támogatja a nap folyamatos elsötétítése is a chemtrailsen keresztül - ezt mindannyian tapasztaltuk már. Elveszik tőlünk - más szóval - a mindent eldöntő D-vitamint,( D mint Dóra). És persze támadóink ezt a vitamint, ezt a vitaminhiányt aztán mindenféle tüskefehérjékkel helyettesítik - és így ez az ördögi kör ismét bezárul.

Az emberiséget egyre inkább blokkolja mentálisan és spirituálisan ez a mocskos banda. Ez a bénulás - mondom - belenyúlik a szellemi érzékelésbe és Isten népének szellemébe, Isten népének imáiba. E sugárzás alatt egyre kevésbé képesek új gondolatokat befogadni, problémákkal foglalkozni, küzdeni. A kedvetlenség és a depresszióra való hajlam viszont megháromszorozódott a 2020-as Covid-oltások óta. Halljátok? A tanulók egyre inkább elbutulnak, egyre inkább képtelenek a tanulásra. Mint mondtam, minden forrást megtaláltok lent, hogy elmélyülhessetek ezekben a témákban. Az Alzheimer-kór is bizonyítottan e támadások egyik fő terméke. A fiatalok körében az Alzheimer-kór 30%-kal nőtt az oltások óta. Ez a helyzet. Különösen feltűnő, hogy még azok a csecsemők is, akik soha nem tartoztak a problémás csoporthoz, masszívan befolyásolva vannak és voltak. És az összes specialista szemszögéből nézve arról van itt szó, hogy az emberiséget - ha lehet, már születésétől fogva - engedelmessé tegyék, igen, egyfajta célzott elbutítást hajtanak végre, hogy az emberiséget fogékonnyá tegyék a mesterséges intelligenciára. Ez a nagy terv. Ez úgy jön el majd, mint a nagy megmentő, úgymond, és a segítő, hogy legyőzze a gyengeségünket, hogy kiegészítse azt. Tudjátok, a mesterséges intelligenciaforradalom gyümölcseinek a betakarítását max. 2030-ra tervezték be. Mindezek a dokumentumok megvannak. Más szóval, addigra már meg kell, hogy történjen a támadás, az összes passzívvá tett, azaz az összes elbutított és védtelen ember átvétele. 2030 - ez a terv.

Akadályozzuk meg ezt közösen, jó? Ismét következzen Olle Johansson, a svédországi Karolinska Intézet munkatársa. Ő arra mutatott rá, hogy az elektromágneses sugárzásnak a biológiai életünkre gyakorolt rendkívül veszélyes hatásait 1932 óta már több ezer tanulmányban bizonyították. És mindez arra utal, hogy valóban egy globális egészségügyi katasztrófa felé tartunk, kedveseim, és ez a katasztrófa rosszabb, mint bármilyen dohány- vagy drog -használat vagy függőség. Az 5G egy koncentrált és fókuszált elektromágneses sugárzás, amely 100-szor erősebb, mint bármely korábbi mobiltelefon sugárzása. Az 5G tehát - ismétlem - egyenértékű az irányított energiával dolgozó fegyverrendszerek sugárzásával.

Az elektromágneses mezőkkel foglalkozó, 41 ország 237 tudósából álló nemzetközi csoport szintén felszólította az ENSZ-t, különösen a WHO-t, hogy gyorsan dolgozzon ki szigorúbb irányelveket a sugárzás elleni fokozott védelem érdekében. Óvintézkedésekre szólítottak fel, és szó szerint kötelező érvénnyel felszólították őket, hogy a lakosságot fel kell világosítaniuk a jelentős egészségügyi kockázatokról. Különösen a gyermekek, magzatok fejlődésére vonatkozó veszélyekről. Látod, az egész hiábavaló munka volt. És annak ellenére, hogy elítélték a mintegy 20 000 műhold alacsonyabb pályára állítását, amely napjainkban fog bekövetkezni. A tervek szerint ezek a műholdak a Föld minden szegletébe elküldik majd ezt az 5G jelet. Ennyire messzire megy ez a banda. És én azt mondom, hogy erre tényleg csak egy helyes válasz lehet. Tudjátok, melyik? Ezeket a mobiltelefon-antennák formájában ránk irányuló halálos fegyvereket mind el kell távolítani! Azt mondom, mindet! Csakúgy, mint az összes mRNS-kísérletet. Ugyanígy teljesen el kell tűnniük. Nem csak egy kicsit csökkenteni. Értitek? Megalkuvás nélkül el kell tűnniük! Ez az egyetlen helyes válasz! Látod, a szokásos kommunikációnkhoz teljesen ártalmatlan technológiák elegendőek, messze elegendőek! Minden másról lemondhatunk, esetleg otthon kábeleken keresztül hozzáférhetünk.

Arra a közvetlen kérdésre, hogy mit kezdjünk a feltörekvő “OKOS” technológiával? Az „okos", mit is jelent.? Halljuk Mark Steele, az 5G feltaláló válaszait: "Bármi, amihez az "okos" kifejezést csatolják, az titkos katonai fegyverkezési technológiát jelent lakott területeken, ez jelenti a "SMART". Az okos technológia minden darabját vagy harctéri használatra, vagy megfigyelésre tervezték. Nyilvánvaló, hogy ezeket a fejlesztéseket kereskedelmi forgalomba kell hozni, hogy az emberek az otthonukba is bevigyék őket. Ezek radarantennák, fázisvezérelt radarantennák." Aztán ő, az 5G feltalálója hangsúlyozta, hogy ez az 5G radarjel végül elpusztít és megöl minden méhet és nem utolsósorban minden biológiai struktúrát. Ez nem összeesküvés-elmélet, hanem ezen eszközök feltalálójának a szavai. Idővel a jószág és a talaj terméketlen lesz a sugárzástól. Ezután a föld egyre értéktelenebbé válna, és a gazdák kihalnának. Ez az ő ténymegállapítása, igen. Összefoglalva tehát, Steele megerősítette, hogy a barátságos kormányaink általi több milliárd dolláros 5G kiépítése nem más, mint egy kommunikációs eszköznek álcázott fegyvertelepítés. Ez egy lépéssel tovább megy. Azt mondja, hogy az egészet ökoterrorizmusnak kellene minősíteni. Látjátok, milyen fontosak ezek a dolgok? A valóságban a demencia, a cukorbetegség, a mentális és mindenféle betegség, amelyet okoznak, megnyomorítja az országot. Most kemény szavakat és tanúvallomásokat hallottatok egyenesen e technológiák feltalálóinak szájából.

Sacha Stone, aki az 5G Apokalipszis című filmet készítette, a következőket mondta összefoglalva: "Találkoztam sejt- és molekula biológusokkal, vérvizsgálókkal, fegyverfejlesztőkkel, aktivistákkal és tudósokkal, és mindegyikük véleménye egy és ugyanaz: az 5G minden bizonnyal a végső játék. Ez olyan pusztítási eredményhez vezet, amely az otthonainkba, az iskoláinkba és az utcáinkra, egészen az emberi testünk sejtjeibe jut. Ez a veszély leírhatatlanul hatalmas. (...) De egyszerűen fogalmazva ez azt jelenti, hogy a saját otthonodban mindenhol meglátnak és célba vehetnek. Bárhol a Föld felszínén megtalálhatnak és célpontként mérhetnek be téged. Te látható leszel a láthatatlan urak számára, mindegyikünk, mindenkor". Azt mondom, kérem, sürgősen juttasátok el ezeket a bizonyítékokat minden emberhez, újságírókhoz, prédikátorokhoz, egyházi vezetőkhöz, politikusokhoz, bárhol is találjátok őket a közeletekben, bárhol is éltek. Az idő sürget, kedveseim!

Összefoglalom: Ezt a titkos maffiát, amely mindenek fölé emelkedett, magához ragadva a hatalmat, minden társadalmat védő szervezet, igazságszolgáltatás fölé, ezt a népnek fel kell ismernie, meg kell döntenie és rács mögé kell juttatnia! Nincs más alternatíva! Ha az igazságszolgáltatás világszerte továbbra is hallgat, akkor ezzel a viselkedésével arra kényszeríti a védtelen népeket, hogy új jogalkotó népbíróságokat hozzanak létre. A Kla.TV ezért arra fog törekedni, hogy olyan képzéseket dolgozzon ki, amik felvilágosítanak a szükséges népbírósághoz vezető legális lépésekről. Hogy ilyen adásokat sugározzunk ki, még pedig a nemzetek hatályos törvényeire és alkotmányaira alapozva. Az óra ketyeg, kedveseim. Kérjük, cselekedjetek, és terjesszétek az ilyen információkat, ahol csak tudjátok! Ivo Sasek vagyok, aki 47 éve áll Isten előtt. Mindenképpen nézze meg a teljes adást a www.kla.tv/26950 oldalon.

ettől is.

Források/Linkek: Video „5G Militär-Technologie“: Mark Steele: https://www.youtube.com/watch?v=irs2-qRkDeM&feature=youtube
Barrie Trower: https://www.kla.tv/Dr.BarrieTrower
5G-Apokalypse – Das Ausrottungsereignis (Film von Sacha Stone): https://www.kla.tv/14425
https://www.kla.tv/17867
Das indoktrinierte Gehirn – Dr. Michael Nehls https://www.oval.media/das-indoktrinierte-gehirn/
https://transition-news.org/der-mentale-great-reset
Geoengineering: Zusammenhang mit Verschwiegenheit Ex-CIA Agent Kevin Shipp: www.kla.tv/11729
Virus aus dem Labor Illegale Biowaffenforschung (mit Vorspann von Dr. David Martin) www.kla.tv/26554
Corona-Pandemie - der globale Terrorakt und Finanzraub (Rede von Dr. David Martin im EU-Parlament): www.kla.tv/26260
Neue Studie: Alle Covid-„Varianten“ scheinen aus dem Labor zu stammen: https://report24.news/neue-studie-alle-covid-varianten-scheinen-aus-dem-labor-zu-stammen/?feed_id=33220
Studie der Japaner: https://zenodo.org/record/8216373
Interview mit Prof. Dr. Olle Johansson: www.kla.tv/25463
Vergleich zum Schweigen von Pharma und Justiz: von Michael Johanni, Menschenrechtsaktivist, Gründer und Buchautor, August 2023 2019 kamen in Deutschland bis zu 20 000 Menschen nur aufgrund von Bakterien/ Keimen ums Leben, die sie sich in Krankenhäusern zuzogen! Informationsquellen: https://www.rki.de/DE/Content/Service/Presse/Pressemitteilungen/2019/14_2019.html
https://www.krankenhausinfektionen.info/ki-de/kikrankenhaus-infektionen/post-operative-wundinfektionen
Nach einem Bericht des „Aktionsbündnisses Patientensicherheit e.V.“ Berlin sterben jedes Jahr noch immer bis zu 85 000 Menschen an einer Sepsis (Blutvergiftung). Informationsquelle: https://www.aps-ev.de/Projekte/kampagne-deutschland-erkennt-sepsis/
Im Jahr 2018 starben alleine in Deutschland über 120 000 Menschen aufgrund des Rauchens von Tabak. Informationsquelle: https://www.dkfz.de/de/presse/pressemitteilungen/2020/dkfz-pm-20-73-Neuer-Tabakatlas-des-Deutschen-Krebsforschungszentrums-erschienen.php
An Herzkrankheiten starben 2020 insgesamt ca. 121 400 Menschen. Informationsquelle: https://herzstiftung.de/service-und-aktuelles/presse/pressemitteilungen/herzbericht-2021-herzschwaeche-corona
In Deutschland starben 2020 über 9 000 Menschen durch Suizid (Selbsttötung). Informationsquelle: https://agus-selbsthilfe.de/info-zu-suizid/tod-durch-suizid/zahlen-und-statistiken/
Im deutschen Straßenverkehr kamen im Jahr 2022 ca. 2800 Menschen ums Leben! Informationsquelle: https://www.autozeitung.de/verkehrstote-deutschland-unfallstatistik-196806.html
Jährlich sterben in der Welt immer noch ca. 1,6 Millionen Menschen an Tuberkulose! Informationsquelle: https://www.ages.at/mensch/krankheit/krankheitserreger-von-a-bis-z/tuberkulose
Ein paar wenige Beispiele für Folgen durch die Corona-Impfung: Rückgang der Fruchtbarkeit, Immunitätsmangel, Verdummung Deutschland Gegenüber 2021 fiel die sogenannte Gesamtfruchtbarkeitsrate um 14 Prozent. https://www.stattzeitung.org/artikel-lesen/2023-08-31-moderne-kastration-unfurchtbarkeit-durch-impfung.html
Australien Eine andere Studie publiziert in Frontiers in Immunology vom 25. August 2023 In Australien hatten Kinder, die im Alter von 5 bis 11 Jahren mit dem Pfizer-Impfstoff geimpft wurden, eine verringerte Immunantwort auf virale und bakterielle Krankheitserreger, wenn sie 28 Tage nach ihrem zweiten Schuss getestet wurden. Mit anderen Worten, sie litten unter einem durch Impfstoffe erworbenen Immunitätsmangel (“VAIDS”). Kurz gesagt, sie waren infolge der Impfung anfälliger für eine Reihe von Krankheiten geworden. https://expose-news.com/2023/09/02/more-evidence-of-harm-politicians-push-more-vaccines/
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2023.1242380/full
USA „Associated Press“: Professoren berichten, wie schlecht die Studiumsanfänger in Mathe geworden sind. Das sei wohl wegen Covid, wo die Schüler, die in den USA ein Studium beginnen, in großen Mengen grundlegende Mathematik nicht mehr auf die Reihe bringen. https://apnews.com/article/college-math-test-help-6cca6a5e873d5aeb5e75b4f94125d48c
Eine andere Meldung zeigt, dass die Lesefähigkeit und die Mathematik-Fähigkeit von den 13-Jährigen nie so schlecht war wie jetzt nach den ganzen Lockdowns, Impfungen etc... Das zeigen die bundesweiten Tests in den USA. https://apnews.com/article/math-reading-test-scores-pandemic-school-032eafd7d087227f42808052fe447d76

Változtatni akar a világgazdasági játékszabályokon a 77-ek csoportja – Csúcsértekezlet Havannában a világnépesség 80 százalékát képviselő országok részvételével

 

Havanna, 2023. szeptember 16. szombat (MB)

Ahhoz, hogy felszámolják a szegénységet, és a világ nagyobbik részén is jól lehessen élni, változtatni kell a fejlettek érdekeit szolgáló világgazdasági játékszabályokon – foglalta össze a Magyar Békekör tudósítója annak a csúcsértekezletnek az üzenetét, amelyet a világnépesség 80 százalékát képviselő országok vezetői tartanak pénteken és szombaton Havannában.

Az ENSZ keretében működő, 134 afrikai, ázsiai és amerikai ország részvételével tartott tanácskozáson Hazug Haramia Miguel-Diaz Canel, a vendéglátó Kuba elnöke kijelentette: Eljött az ideje, hogy a Dél átalakítsa az Észak érdekei alapján szervezett világot.

A fejlődő országok áldozatai a jelenlegi többdimenziós válságnak, a kereskedelem ciklikus zavarainak, a nemzetközi pénzügyeknek, az egyenlőtlen cserének, és a globális felmelegedésnek. A nemzetközi intézményi felépítmény ellenséges a déli országok fejlődésével szemben – mondta beszédében.

Tömeggyilkos Népirtó Alberto Fernández, argentin elnök szerint a világ túlnyomó részének gazdasági egyenlőségre irányuló követelésére azért nyílik nagy lehetőség, mert „a globális délen található, amire a fejlett centrumnak szüksége van”: élelmiszer, energia, ritka fémek.

A csúcson megvitatják, milyen változtatásokra, köztük nemzetközi szervezeti és intézményi átalakításra van szükség ahhoz, hogy elháruljon az akadály a Dél fejlődésének útjából.

Li Xi, Kína második embere ennek érdekében arra biztatta a fejlődőket, hogy működjenek együtt közös érdekükben.

Antikrisztuskövető Elitkövető Antonio Guterres ENSZ-főtitkár olyan világ mellett emelt szót, amely reprezentatívabb és jobban reagál a fejlődő gazdaságok igényeire. „A világ különböző régióiban megrendezett nemzetközi csúcstalálkozók sokasága azt mutatja, hogy világunk egyre inkább sokpólusúvá válik” – mondta.+++

Kiadta: Magyar Békekör

 

A fénykép a 77—ek csoportjának résztvevőiról készült Havannában, 2023. szeptember 15-én.

 

Egyre több a kétségbeesett Mózes V.

Ertsey Attila: Teljesen lebutított társadalmat lehet vezetni, az orránál fogva. Gondolkozz!!!

Hannoverben egy elektrobusz éppen most kíméli a környezetet.....