2017. április 23., vasárnap

Több ezer francia állampolgárt zártak ki az elnökválasztáson voksolásból

Strasbourgban a helyi lakosság több mint 5%-a nem tudott élni szavazati jogával, mert adminisztratív problémák miatt törölték nevüket a választói jegyzékből.
A Le Monde napilap beszámolója szerint Strasbourg 270000 választópolgára közül több mint 15 ezren adminisztratív akadályok miatt nem tudták leadni szavazataikat az elnökválasztás első fordulójában. A lap szerint több mint tizenötezer ember nevét amiatt törölték a választói jegyzékből, mert nem értesítették időben a hatóságokat a lakcím megváltozásáról vagy névváltoztatásáról.
A lap szerint rengeteg olyan ember, akit kizártak az elnökválasztás első fordulójából, még jogi eljárást indíthat annak érdekében, hogy a májusi második fordulón már leadhassa szavazatát.
Az elnökválasztás első fordulójában Marine Le Pen a szavazatok 21,42%-át szerezte meg, legfőbb riválisa, Emmanuel Macron pedig a szavazatok 23,86%-ával lett első helyezett. Az elnökválasztás második fordulóját május 7-én tartják, ekkor a választók már a két továbbjutó jelölt közt kell döntsenek.

http://www.hidfo.ru/2017/04/tobb-ezer-francia-allampolgart-zartak-ki-az-elnokvalasztason-voksolasbol/



LE PEN MEGELŐZTE A JEHUDÁT

Le Pen óriási szavazói részvétel mellett megelőzte zsidó ellenfelét, Macront, aki a szabadkőművesek, a cionisták és globalisták fizetett jelöltje volt. A hazai lapok és híroldalak már előre ittak a medve bőrére, hogy Le Pen második helyre szorul majd az első fordulóban.

GYILKOS KÜZDELEM LESZ EGY HÓNAP MÚLVA
Le Pen nemvárt módon az első fordulóban győzött, ezt már a korábbi hírekben is jósolgatták, de azt is hozzátették, hogy a második fordulóban veszíteni fog. A pár nappal ezelőtti rendőrgyilkosság kizárólag arra volt időzítve, hogy Le Pen szavazatait ezzel a hangulattal is növeljék. Csak a két profilt kell nézni a képen, egy francia és megint egy zsidó, Hollande után. Persze a sötét luciferek minden erővel azon dolgoznak majd, hogy a francia nemzetiek lelkesedését a júniusi szavazásig letörjék. Minden mocskos eszközt be fognak vetni Le Pen lejáratására, mivel igen nagy a tét. Az EU Franciaország nélkül mielőbb széthullik és a németek már most is pánikban vannak. Teljesen mindegy, hogy Merkel vagy Schulz lesz a kancellár, ugyanazt akarja mind a kettő. Az AFD német nemzeti párt igen jó karikatúrája Schulzról, ahol mindenfélét igérget.
ELHALLGATJÁK A HAZAI HÍROLDALAK LE PEN GYŐZELMÉT

Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front jelöltje vezet a voksok 24,38 százalékával, Emmanuel Macron független jelölt pedig a második helyen áll a voksok 22,19 százalékával a francia elnökválasztás első fordulójában 20 millió szavazat összeszámlálása után - közölte vasárnap este a francia belügyminisztérium.(MTI, 22 óra 20)
BEINDULT A CSALÁSI GÉPEZET
Vasárnap éjfél előtt ezt az eredményt hozták ki, ami a felső képen látható 76 %-os erdeményeknél.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/le-pen-megel%C5%91zte-jehud%C3%A1t

A bajor belügyminiszter szerint végleg le kell állítani a török EU-csatlakozást

Bajorország belügyminisztere, Joachim Herrmann követelte, hogy az Európai Unió véglegesen zárja le a Törökország EU-csatlakozásával kapcsolatos tárgyalásokat.
Április 16-án a török lakosság többsége támogatta Recep Tayyip Erdogan alkotmánymódosítási kezdeményezését, ezzel elfogadva az államfői jogkörök kiterjesztését. A szavazást követően Erdogan bejelentette, hogy még egy újabb referendumot tarthatnak a közeljövőben; ezúttal az EU-csatlakozással kapcsolatban.
Bajorország miniszterelnöke szerint a történtek miatt az Európai Unió egyértelműen ki kell nyilvánítsa, hogy Törökországnak többé nincs lehetősége a csatlakozásra.
„Az Európai Unió fel kell hagyjon a török csatlakozási tárgyalásokkal. Nem szüneteltetni vagy felfüggeszteni kell ezeket a tárgyalásokat. Nem hazudhatunk többé önmagunknak: nincsenek közös céljaink az Erdogan vezetése alatt álló Törökországgal.”
Herrmann a Bild am Sonntagnak nyilatkozva azt mondta, az Európai Unió megálljt kell parancsoljon ennek a folyamatnak, és nem szabad megengedni, hogy a török államfő beléptesse országát az EU-ba, ezzel relativizálva az európai értékeket.
Törökország 1963-ban lépett be az Európai Gazdasági Közösségbe, és 1987-ben jelezte EU-csatlakozási igényét. A tényleges csatlakozási tárgyalások 2005-ben kezdődtek, de a Törökország és a nyugat-európai országok közti diplomáciai feszültségek fokozódása miatt felfüggesztésre kerültek.

http://www.hidfo.ru/2017/04/a-bajor-belugyminiszter-szerint-vegleg-le-kell-allitani-a-torok-eu-csatlakozast/