Strasbourgban a helyi lakosság több mint 5%-a nem tudott élni szavazati jogával, mert adminisztratív problémák miatt törölték nevüket a választói jegyzékből.
A Le Monde napilap beszámolója szerint Strasbourg 270000 választópolgára közül több mint 15 ezren adminisztratív akadályok miatt nem tudták leadni szavazataikat az elnökválasztás első fordulójában. A lap szerint több mint tizenötezer ember nevét amiatt törölték a választói jegyzékből, mert nem értesítették időben a hatóságokat a lakcím megváltozásáról vagy névváltoztatásáról.
A lap szerint rengeteg olyan ember, akit kizártak az elnökválasztás első fordulójából, még jogi eljárást indíthat annak érdekében, hogy a májusi második fordulón már leadhassa szavazatát.
Az elnökválasztás első fordulójában Marine Le Pen a szavazatok 21,42%-át szerezte meg, legfőbb riválisa, Emmanuel Macron pedig a szavazatok 23,86%-ával lett első helyezett. Az elnökválasztás második fordulóját május 7-én tartják, ekkor a választók már a két továbbjutó jelölt közt kell döntsenek.

http://www.hidfo.ru/2017/04/tobb-ezer-francia-allampolgart-zartak-ki-az-elnokvalasztason-voksolasbol/LE PEN MEGELŐZTE A JEHUDÁT

Le Pen óriási szavazói részvétel mellett megelőzte zsidó ellenfelét, Macront, aki a szabadkőművesek, a cionisták és globalisták fizetett jelöltje volt. A hazai lapok és híroldalak már előre ittak a medve bőrére, hogy Le Pen második helyre szorul majd az első fordulóban.

GYILKOS KÜZDELEM LESZ EGY HÓNAP MÚLVA
Le Pen nemvárt módon az első fordulóban győzött, ezt már a korábbi hírekben is jósolgatták, de azt is hozzátették, hogy a második fordulóban veszíteni fog. A pár nappal ezelőtti rendőrgyilkosság kizárólag arra volt időzítve, hogy Le Pen szavazatait ezzel a hangulattal is növeljék. Csak a két profilt kell nézni a képen, egy francia és megint egy zsidó, Hollande után. Persze a sötét luciferek minden erővel azon dolgoznak majd, hogy a francia nemzetiek lelkesedését a júniusi szavazásig letörjék. Minden mocskos eszközt be fognak vetni Le Pen lejáratására, mivel igen nagy a tét. Az EU Franciaország nélkül mielőbb széthullik és a németek már most is pánikban vannak. Teljesen mindegy, hogy Merkel vagy Schulz lesz a kancellár, ugyanazt akarja mind a kettő. Az AFD német nemzeti párt igen jó karikatúrája Schulzról, ahol mindenfélét igérget.
ELHALLGATJÁK A HAZAI HÍROLDALAK LE PEN GYŐZELMÉT

Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front jelöltje vezet a voksok 24,38 százalékával, Emmanuel Macron független jelölt pedig a második helyen áll a voksok 22,19 százalékával a francia elnökválasztás első fordulójában 20 millió szavazat összeszámlálása után - közölte vasárnap este a francia belügyminisztérium.(MTI, 22 óra 20)
BEINDULT A CSALÁSI GÉPEZET
Vasárnap éjfél előtt ezt az eredményt hozták ki, ami a felső képen látható 76 %-os erdeményeknél.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/le-pen-megel%C5%91zte-jehud%C3%A1t