2016. január 23., szombat

Nincs béke: a NATO leszámolna a háborús gépezet “belső ellenségeivel”

Az amerikai tankok hónapok óta özönlenek Kelet-Európába, a békére törekvést rövid úton kivégzik: a kongresszus megbízást adott az ország nemzetbiztonsági szolgálatainak, hogy folytassanak nyomozást olyan európai politikai pártok ellen, melyek kritikusak az Európai Unióval és NATO-val szemben. Aki nincs megelégedve a háborús gépezettel, azt könnyen orosz ügynöknek bélyegezhetik, de egy német lap szerint az USA szankciókat is hozhat bizonyos pártok ellen.
A Deutsche Wirtschafts Nachrichten német napilap szerint az Egyesült Államok nem “Oroszországból pénzelt” pártok ellen folytat nyomozást Európában, hanem egy új amerikai szankciós politikának lehetünk szemtanúi, melynek részeként az Egyesült Államok elkezd nyíltan nyomást gyakorolni minden olyan nagyobb politikai pártra, ami kritikus az Európai Unióval szemben, és lehetőség szerint amerikai atomtölteteket sem akarna beengedni saját hazájába. A lap visszahivatkozik a brit Telegraph cikkére, amely beszámol arról, hogy az amerikai titkosszolgálatok állítólagos klienspártok ellen folytatnának nyomozást, melyeken keresztül Oroszország alá akarná ásni a NATO szervezetét, megakadályozni az amerikai rakétarendszer építését Európában, és visszavonatni az Európai Unió ellene hozott szankcióit. A művelet során – a feltételezések szerint – francia, holland, magyar, osztrák és cseh pártok ellen fognak nyomozást folytatni, hogy kiderítsék, Oroszország “alá akarja-e ásni a politikai kohéziót Európában.”
Marine Le Pen pártja, a francia Nemzeti Front egy orosz-cseh banktól kapott kilenc millió eurós kölcsönt, miután politikai okoknál fogva több francia pénzintézet sem volt hajlandó hitelezni nekik. Az Egyesült Államok valamiért saját nemzetbiztonsági érdekét érzi sértve enne okán, és – többek között – erre hivatkozva más európai országok pártjai ellen nyomoznak, annak kapcsán, hogy támogatják-e az oroszok az adott pártot. A német lap szerint azonban az a tény, hogy főként euroszkeptikus és NATO-ellenes pártok ellen fognak nyomozást folytatni, egy új amerikai szankciós politikát vetít előre, melynek során az USA nem országok, hanem pártok ellen hozhat gazdasági kényszerítő intézkedéseket – és ezzel nyíltan beavatkozik az európai országok politikai életébe. A német lap szerint amennyiben az amerikaiak arra a “következtetésre” jutnak, hogy a NATO szervezete veszélyben van, ezt az amerikai nemzetbiztonságra leselkedő veszélyként értékelik, és erre hivatkozva számos gazdasági kényszerintézkedést hozhatnak európai pártok ellen: bankoknak tilthatják meg, hogy hitelezzenek ezeknek a pártoknak, tagjaikat kitilthatják az Egyesült Államokból, az ezekkel a pártokkal együttműködő pártok vagy magánszemélyek Egyesült Államokban lévő magánvagyonát befagyaszthatják.
A lap Michael Maier új könyvére hivatkozva részletezi az amerikaiak lehetséges válaszlépéseit, aki hangsúlyozta, hogy a szankciós politika egy globális háború részét képezi, melynek során az Egyesült Államok a dollár monopolhelyzetének fenntartásáért harcol más erős gazdaságokkal szemben. A német lap szerint az Egyesült Államok saját geostratégiai érdekeinek megvalósítására használja a NATO szervezetét – többek között emiatt épül amerikai rakétarendszer Európában, állomásoztatnak több száz amerikai atomfegyvert számos európai országban, és vonult be néhány hónap leforgása alatt több tízezer amerikai katona Kelet-Európába.
December 9-én Adam Szubin, az amerikai államkincstár képviselője Európába érkezett, hogy Olaszország, Németország és az Egyesült Királyság kormánytisztviselőivel tárgyaljon, és bebiztosítsa az Oroszország elleni szankciók meghosszabbítását. Az amerikai lobbitevékenység sikerrel járt, és december 21-én az Európai Unió újabb hat hónappal hosszabbította meg a szankciókat, annak ellenére, hogy azt korábban számos tagállam ellenezte. Ahogy ebben az esetben, vélhetően a renitens pártok elleni kényszerintézkedések során is megjelennek majd a lobbisták, akik meggyőzik az európai országokat arról, hogy a NATO háborús gépezete ellen felszólaló pártokat politikai és gazdasági karanténba zárják.


http://www.hidfo.ru/2016/01/nincs-beke-a-nato-leszamolna-a-haborus-gepezet-belso-ellensegeivel/

Német sajtó: Törökország az Európai Unió behódolását akarja

Angela Merkel német kancellár mindinkább fokozódó nyomás alatt áll, a Spiegel Online német napilap szerint a kritikusok miatt végül rákényszerül arra, hogy korlátozza a bevándorlást. Mivel a német kancellár úgy gondolja, hogy ehhez Törökországra van szüksége, nemcsak Németország, de az Európai Unió egésze veszélybe kerül. Újra török hódoltságban élhetünk a migrációs válság miatt?
A Spiegel szerint Merkelnek szüksége van Törökországra, Erdogan azonban tisztában van Németország kiszolgáltatott helyzetével, sebezhetőségével, és előnyt kovácsol ebből a helyzetből. Az Európai Unió már három milliárd eurót és vízummentességet ígért Ankarának, Ahmet Davutoglu török kormányfő viszont már jelezte: Törökország többet akar, és a korábbi megállapodásban ígértek nem elégségesek a teljes körű “segítségnyújtáshoz”. A kormányfő szerint ez a három milliárd euró mindössze arra elég, hogy az Európai Unió demonstrálja politikai akaratát a “terhek megosztására”. Davutoglu kijelentette, hogy ők “nem kéregetnek az Európai Uniótól”, hanem “le kell ülni és megtárgyalni a válság részleteit, ha a terhek megosztására komoly akarat van”.
Tény, hogy Törökország bejelentésében nincs kérés, koldulás, vagy kéregetés, hiszen ez egy alárendelt pozíciót feltételezne részükről. Ugyanakkor már több EP-képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy Törökország elvárásai sokkal inkább követelések, és Ankara azzal zsarolja Európát, hogy több millió menekültet szabadít rá a kontinensre, ha nem teljesítjük a feltételeiket. Ennek köszönhetően Ankara már elérte egy három milliárd eurós csomag kényszerű elfogadását, valamint a vízummentesség és az EU-csatlakozási tárgyalások újrakezdésének ígéretét. A Spiegel publicisztikája szintén erről számol be: a jelentés szerint Erdogan megköveteli a behódolást Németországtól és az Európai Uniótól. Eközben a török hadsereg hadban áll a kurdokkal az ország délkeleti részén, és több alkalommal fegyveres összetűzésbe került a szíriai hadsereggel. A lap felhívja a figyelmet arra, hogy Törökország külpolitikája erőteljes expanzív jelleget kezd ölteni, miközben a kormány az ellenzéket brutális módszerekkel hallgattatja el. Akadémikusokat, kritikus újságírókat egyaránt börtönbe zárnak. A Cumhuriyet török napilap vezető szerkesztője, Can Dündar több hónapja börtönben ül, amiért a lap beszámolt arról, hogy Törökország fegyvert szállít Szíriába a radikális iszlamista ellenzéknek. A Spiegel szerint ahelyett, hogy Németország és az Európai Unió igazodna hozzá Törökország követeléseihez, meg kellene követelnie az Erdogan-rezsimtől legalább a demokrácia és alkotmányosság látszatának betartását, ami bármilyen, a menekültekkel kapcsolatos tárgyalások előfeltétele kellene legyen.
A publicisztika által megjelölt irány alapján pedig jóval messzemenőbb következtetéseket lehet levonni, mint amit az újságíró megfogalmazott. Maga is említi, hogy Erdogan behódolást akar, és nyomást gyakorol az Európai Unióra – aminek engedmények helyett feltételeket kellene szabnia. A Törökországnak adott engedmények teljességgel érthetetlenek, annak fényében, hogy az Európai Unió oly gyakran képes feltételeket szabni és szankciókat hozni más országok ellen. Oroszország irányába Brüsszel politikai nyomásgyakorlással próbálkozott, és gazdasági szankciókat hozott – Törökországgal szemben azonban nem követeli meg se az alapvető demokratikus normák betartását, se az emberi jogokat.
Az Európai Unió megtehetné, hogy lezárja határait a menekültek előtt, Törökország pedig oldja meg a problémát, ahogy tudja. Erre a politikai akaraton kívül minden feltétel adott – hiszen a probléma Törökország közvetlen szomszédságában van, messze Európától. Ankara fegyverszállítmányokkal és katonai beavatkozással támogatja egy szomszédos ország destabilizálását – miért Európa feladata lenne viselni ennek következményeit? Brüsszel a menekülteknek nyújtott nem megfelelő bánásmód esetén megkövetelhetné Törökországtól, hogy a szíriai menekültek szállást, teljes körű ellátást kapjanak, annak elmulasztása esetén pedig alkalmazhatná Törökország ellen az Oroszország esetében oly könnyen elővett gazdasági szankciókat.
Nem teszik – ennek oka pedig igen egyszerű: Törökország nem csak a menekültekkel zsarolja Európát, hanem egyre kiterjedtebb politikai befolyást épít az Európai Unióban. A Szürke Farkasok nevű török extrémista csoport egyben Németország legnagyobb létszámú radikális jobboldali szervezete is, miközben Közép- és Kelet-Európa egyes jobboldali politikusai gyakrabban látogatnak Isztambulba és Ankarába, mint Berlinbe, Moszkvába vagy Washingtonba.
Az egyre szorosabbra fonódó török politikai befolyás miatt pedig Berlinnek egyensúlyoznia kell a bevándorláspárti európai liberális baloldal, és a bevándorlást ellenző európai jobboldal közt, aminek török háttérbázisa okán érdekévé válhatott, hogy az Európai Unió védtelen maradjon Ankara nyomásgyakorlásával szemben – vagyis a szavak radikalizálódásán túl ne legyen képes érdemi lépéseket tenni a határok hermetikus lezárása irányába.

http://www.hidfo.ru/2016/01/nemet-sajto-torokorszag-az-europai-unio-behodolasat-akarja/

Aszimmetrikus Háború folyik Európa ellenAszimmetrikus háború folyik kontinensünk ellen. – A párizsi terrortámadások, s a bevándorlók által Kölnben, Berlinben, s több más német városban, valamint Helsinkiben, és még ki tudja hány elhallgatott helyszínen elkövetett tömeges szexuális erőszak, zaklatás és fosztogatás, – s a szinte egész Nyugat-Európában állandósult terrorfenyegetés, – a migránsok követelőző, pökhendi és egyre erőszakosabb viselkedése, – valamint a folyamatos utánpótlásként funkcionáló illegális bevándorlásnak a hideg ellenére sem szűnő áradata… – ennek a furcsa terror-háborúnak; az Aszimmetrikus Hadviselésnek minden tipikus jegyét magukon viselik.

…”Az ilyesfajta háborút kezdő fél, – jelen esetben az Iszlám Állam dzsihádistái, – Európában – először – nem is próbálnak meg győzni, viszont meg akarják mutatni az európaiaknak; hogy képesek a velük szembeni ellenállásra. És ez a fontos üzenetük; hogy meg tudják támadni az európaiakat és azoknak nem lesz könnyű dolguk, ha le akarják győzni őket. Ha egyáltalán képesek rá…”

1. Mint halottnak a csók…

…Bár Werner Faymann, osztrák kancellár múlt vasárnapi állítólagos “ébredése” következtében “Ausztria ideiglenesen hatályon kívül helyezte a Schengeni megállapodást,” – ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy Ausztria déli, Szlovéniával érintkező határán bevezették a szigorított határellenőrzést.  Ám van egy olyan érzésünk, hogy ezt azért nem kell annyira komolyan venni, hiszen a kancellár már azonnal finomított is, mert elmondása szerint, ezek után csak azok ‘menekültek’ léphetnek be az Ausztriába, “akiknek van menedékjoguk vagy, akik Németországba akarnak továbbutazni.”
Ráadásul Ausztria bevezette a befogadás felső korlátját, mely idén max. 37.500 ‘menekült’ befogadását jelenti, s ha ezt a felső határt elérik, nem engednek be többé senkit, vagyis állítólag teljesen lezárják majd a határt a menedékkérők előtt. (A kancellárt ismervén, úgy azért megnézzük,  hogyan is fognak működni ezek a szigorítások a gyakorlatban is, mert mi még élénken emlékszünk a nevetséges ‘szárnyaskapu’ és egyéb koncepciókra).
De már ezzel már dől is a “Migráns dominó”, – nehéz helyzetbe kerül mind Szlovénia, mind Horvátország és Szerbia, az esetlegesen náluk rekedő illegális bevándorlók miatt, kikből már néhány tucat is éppen elég, a folyamatos békétlenséghez, fenyegetettséghez. Ezért ők is szigorított határellenőrzést vezettek be. Ezt megelőzvén pedig Macedónia kijelentette, hogy lezárja Görögországgal érintkező határát, s így ide helyeződhet át a déli Schengeni határ. Ám a legutolsó információk szerint, azért ezt sem kell túlzottan komolyan venni, mivel változatlanul átengedik azokat a háborús övezetekből érkező bevándorlókat, akik a regisztrációkor a célországot feltüntetik. A pénteki értesülések viszont már arról szólnak; hogy a határukat hol teljesen lezárják, hol pedig kinyitják. Feltehetően az áradat nyomásától függően.
b50bce05-d409-4d46-bd38-6374173d7c79
Bár a fokozatosan életbe lépő szigorítások ellenére, továbbra is áramlanak észak felé a ‘menekültek’, a Balkánon a nagy szigorúság eddig mindössze abban nyilvánult meg, hogy az ordítóan hamis papírokkal és feltűnően kétes személyazonossággal rendelkezőket, már nem engedik tovább. Ez a ‘menekültek’ összlétszámát tekintve úgy 3-4, max. 10 %.
Így elmondható tehát, hogy ezek a túl későn jött intézkedések, (már amennyire komolyan veszik), valójában úgy hatnak Európára, mint halottnak a csók. Az úgynevezett “Balkáni útvonalon” eddig januárban is naponta átlagban 2100 ‘menekült’ érkezett, ez a tavasz közeledtével a többszörösére ugorhat. Így a délről érkező migrációs nyomás olyan erősnek bizonyulhat, hogy hiába vetik be akár a hadseregeket, az áradat átszakítja a lezárt határokat, vagy pedig egyszerűen megkerüli ezeket.

2. Az Európai Dzsihád

3ffdfa44-4d60-4467-ac15-6f55e007010b
Nem beszélve arról, hogy már eddig is éppen elég gondot okozott, az a csak a múlt évben Németországba érkezett több mint másfélmillió muszlim bevándorló, melynek majd 20 százalékáról (300 ezer), – az sem tudják hol vannak, lévén sehol nem regisztráltak. Ezen felszívódott migránsok túlnyomó többsége, 80-90 %-a fiatal, jó erőben lévő muszlim férfi, – kiknek akár egy ütőképes hadseregbe való szervezése sem okozhat különösebb gondot a dzsihádistáknak, – lévén úgy szerveződnek a közösségi oldalakon, s leginkább a Facebook-on, mintha övéké lenne az egész. Lásd a szilveszteri kölni és helsinki, berlini, stb eseményeket, ahol több ezer erőszakos migráns volt éppen a megfelelő időben és helyen ahhoz, hogy a tömeges szexuális erőszakkal, zaklatással és fosztogatással kiváltsák a félelmet egész Európában.
300 ezer fanatikus dzsihádista harcos! El tudja valaki képzelni, hogy mire lehetnek képesek ezek, ha valóban elindulnak? Az Iszlám Államot éppen most számolják föl Irakban, s Szíriában. Ennek következtében szétrobban, mint egy rákos sejt, s megfertőzi az egész világot, de leginkább Európát. Mert a fő célpontjuk Európa. Ide szivárogtatták be előőrseiket hónapok óta, hogy mintegy hídfőként szolgáljanak egy totális Európai Dzsihádhoz. Persze csak akkor, mikor az Aszimmetrikus Háborújukkal akkora erőforrásokat halmoztak föl, (mind anyagi és szellemi téren), hogy végül egy Hagyományos (Ortodox) Hadviselésbe válthatnak át, mely meghozhatja nekik a győzelmet; a várva várt Európai Kalifátust.
S ehhez minden úgynevezett “népi támogatásuk” meg is lesz. Hiszen nem szabad elfelejtkezni azokról a muszlim bevándorlókról sem, akik immáron több évtizede folyamatosan áramlottak be Európába. Ezek már több 10 milliónyian vannak, párhuzamos világokat, s immáron kis kalifátusokat, pontosabban egyelőre csak apró emírségeket alkotva, egy-egy nyugat-európai nagyváros bevándorlók által lakott negyedében, a hírhedett; “No go!” zónákban. Saját törvénykezéssel. (Saría).
Ezen negyedek muszlim lakosságának jelentős többsége, (még ha nem is mondta ki nyíltan), de helyeselte a párizsi terrortámadásokat, s nem kevés kárörömmel szemlélte a szilveszteri  kölni erőszakoskodásokat, fosztogatásokat. Szerintük az európaiak gyengék, semmik, csak lehúzni való lények, – akiket felhasználnak, hiszen valójában csak állatok, nem emberek.

3. Aszimmetrikus Háború Európa ellen
De egyelőre az Európáért folytatott háborújuk még “csak” az aszimmetrikus fázisban van. Tegyük hozzá szerencsére, hogy még csak itt tart, mert az európaiaknak még van némi esélyük az ellenük való sikeres küzdelemre.
Ehhez azonban elsősorban az kell, hogy az európai döntéshozók akceptálják az előállt helyzetet. Mert sokan azt is kétségbe vonják, hogy háború folyik ellenünk. A megtörtént terror eseményekkel kapcsolatban (a kölniek is ennek nevezhetők), – folyamatosan felteszik azt a kérdést:  “Vajon háborúnak nevezhető-e ez jelenlegi felállt helyzet Európában?” A kételkedők között sokan azzal érvelnek, hogy nem történt még egy “normális hadüzenet” sem. (Már amennyire a hadüzenet normálisnak nevezhető).
Ám ezek a kételkedők nem tudják, hogy az Aszimmetrikus Háború mindig hadüzenet nélkül kezdődik. – Az ilyesfajta háborút kezdő fél soha nem közli leendő ellenségeivel a terveit, s természetesen azt sem, hogy háborút indít ellenük. Úgy van ezzel; “Majd rájönnek, hogy háborúban állunk, az első pusztító támadás után.” – Így biztosítja magának a meglepetés erejét, vagyis azt, hogy már az első akciója elsöprő erejű lehet. (Ahogyan ez meg is történt Párizsban 2015. november 13-án).
Persze vannak olyan vezetők, akik még ezek után sem jöttek rá, hogy háború folyik ellenük, s az egész népük ellen, – (na ezeket kellene leváltani, de sürgősen). Mert vagy túlzottan naivak, vagy egyszerűen vakok, vagy pedig szimplán árulók, akik szándékosan viszik káoszba és pusztulásba Európát.

4. Az Aszimmetrikus Háború lényege

Köln, 2015. december 31.
Aszimmetrikus Háborút egy technikai és számbeli szempontból gyengébb fél kezdeményezi egy nála sokkal erősebb féllel szemben. (Bár meg kell jegyeznem; ez a bizonyos gyengeség, vagy akár az erő, – sokszor csak látszólagos).
Az Európa ellen folyó modern Aszimmetrikus Háború elsődleges eszköze; a terror. – Puha célpontok, rémület, káosz.
És, mivel a terroristák magát a terrort a legeredményesebb módszernek tartják, (pedig csak látszólag az), – ezért elsődlegesen, ahogy az előbb említettem; a puha, fegyvertelen és gyanútlan célpontok megtámadását, s ha tudják a megsemmisítését részesítik előnyben.
Ezzel ugyan az általuk kezdeményezett háborút nem nyerik meg, – viszont akkora pánikot, zűrzavart és félelemet okoznak a megtámadottak lelkében, – melyek idővel azok védekezési potenciáljának súlyos gyengülését, – s a folyamatos nyomás, vagyis az ismétlődő sorozatos támadások fenntartása esetén, – a vesztét is okozhatják.
Az ilyesfajta háborút kezdő fél, – jelen esetben az Iszlám Állam dzsihádistái, – Európában – először – nem is próbálnak meg győzni, viszont meg akarják mutatni az európaiaknak; hogy képesek a velük szembeni ellenállásra. És ez a fontos üzenetük; hogy meg tudják támadni az európaiakat és azoknak nem lesz könnyű dolguk, ha le akarják győzni őket. Ha egyáltalán képesek rá.
Ebben a furcsa terror-háborúban mindig a támadás a legfontosabb tényező. A történelem is bizonyítja, hogy a támadás, s a másik fél védekező reakcióit mindig követő újabb és újabb támadások sorozata az igazán a döntő. Nem a győzelem a fontos, hanem az, – hogy NE veszítsen az Aszimmetrikus Hadviselést kezdő fél.
Ezzel a dzsihádista terroristák elérik azt a lélektani hatást, hogy tudatosítják a már általuk deklarált ellenségeikben, a keresztény európaiakban; hogy “Bármikor meg tudják támadni őket és bárhol, – éspedig ott és, akkor, amikor nekik tetszik.” – Ha ez a tudat beépül a európaiak pszichéjébe, – az akkora előnyt előnyt biztosít az ellenük Aszimmetrikus Háborút kezdő félnek, jelen esetben a dzsihádista terroristáknak, – hogy ez a későbbiekben akár a győzelmükhöz is vezethet. Pontosabb fogalmazással: nem is ők fognak győzni, – hanem a másik fél; Európa veszít, – mert legyűrik a saját félelmei.

5. A Európa ellen folyó Aszimmetrikus Háború főbb céljai:

Köln, 2015. dec. 31.
a./ A háború Elsődleges célja; A káosz, a félelem és a bizonytalanság felkeltése az egész európai társadalomban. – Annak az érzésnek a felélesztése, hogy “Soha nem lesz többé az ország, a város, a világ olyan, amilyen volt.” Ezzel készítik elő az általuk csak eszköznek tekintett lakosság pszichéjét, a számukra kedvező változásokra. – Mely nekik győzelmet, a lakosságnak viszont katasztrófát jelenti.
b./ Másodlagos cél; A keresztény lakosság félelmének felélesztése, s ezen félelem állandóvá tételével a keresztény európai őslakosság védekezési potenciálját a minimálisra csökkenteni, s végül megszüntetni. – Hogy ez a dzsihádisták előtti teljes behódoláshoz vezessen. Vagyis a keresztény kultúra megsemmisüléséhez.
c./ Harmadlagos cél; Az államhatalmat képviselő hivatalnokoknak, mint kiemelt célpontoknak a maximális elrettentése, – hogy ne legyenek képesek olyan intézkedéseket hozni, – nota bene; akár a még meglévő rejtett erőket is felszabadítani, – melyek komoly károkat okozhatnak az európai dzsihádistáknak.
d./ És Végül, de nem utolsósorban: Fontos céljuk az Európában Aszimmetrikus Háborút kezdő dzsihádista terroristáknak az, hogy a nagyszámú 15 milliós, de egyesek szerint több 10, vagy a sok milliónyi rejtőzködővel együtt, akár 50 milliós, – nyugat-európai muszlim lakosságból u.n. “Havaredzs” legyen, – vagyis olyan muszlim, aki támogatja az Iszlám Államot, melyet eredetileg a többi muszlim, akik az igazi Iszlámhoz tartozónak vallják magukat, – kiátkoztak az Iszlámból. A gonoszságaik és nyilvánosan elkövetett gaztetteik, (civil lakosság elleni terrortámadások, kegyetlenkedés, nyilvános lefejezés, keresztre feszítés, élve elégetés, etc…) miatt. – Erre persze a kiátkozott gonosztevők egyenes reakciója az, hogy ők is kiátkozzák azokat, akik kiátkozták őket.
– A legfőbb kritériumuk pedig, hogy ennek a négy fő célnak az együttes következménye az európai államhatalmak totális legyengülése kell, hogy legyen, – hogy aztán egy Hagyományos (Ortodox) Háborút kezdve megdöntsék az európai államokat, szépen sorjában, – s így vegyék át a hatalmat a kontinens fölött.
70d41091-2361-4277-957d-37f9fefe783c
– Folytatása következik –
Fort András / Szabad Riport
Felhasznált irodalom:
– Porkoláb Imre: Aszimmetrikus hadviselés, az Ortodox és Gerilla hadikultúra összecsapásai
– Michio Kaku; When aliens attack
– Szun Cu: A hadviselés törvényei
– Rómaikor.hu; A Római Birodalom hanyatlása és kettészakadása

Németországban nincs elég rendőr a teljes határellenőrzés helyreállításához

Németországban a bevándorlással együttjáró kriminalizálódás és terrorveszély miatt intenzív társadalmi vita zajlik arról, hogy helyre kell állítani a teljes határellenőrzést. Egy rendőr-szakszervezeti vezető azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy az országban nincs elég rendőr az összes határszakasz ellenőrzés alá vonásához.
Thomas de Maizere német belügyminiszter a napokban javasolta az átmeneti határellenőrzés nem meghatározott időre történő kiterjesztését, ami gyakorlatilag annak elismerését jelenti, hogy Németország a közeljövőben nem lát lehetőséget a nyitott határok fenntartására. A mintegy 181 ezer rendőrt képviselő Gewerkschaft der Polizei rendőrszakszervezet vezetője azonban irreálisnak nevezte ezt az elképzelést. A Die Zeit beszámolója szerint Jörg Radek egyértelműen kijelentette, hogy a rendőrségnek nincs elegendő létszámú személyi állománya a részleges határellenőrzés kiterjesztéséhez, az ország összes határszakaszának ellenőrzés alá vonása pedig megoldhatatlan feladat lenne. Elmondása szerint legfeljebb három hétig tudják tartani a jelenleg ellenőrzött határszakaszt, ennél hosszabb időre már emberi erőforrás terén hiánnyal kell szembenézni. Radek a Neue Osnabrücker Zeitungnak nyilatkozva kijelentette, hogy a rendőrség már most elérte lehetőségeinek korlátait, a további bővítés rövidtávon elképzelhetetlen.
Németország szeptember 13-án vezetett be részleges határellenőrzést a migrációs válság miatt, miután egyértelművé vált, hogy egyetlen év leforgása alatt több mint egymillió bevándorló érkezésével számolhatnak. Az intézkedést összesen hétszer hosszabbították meg, legutóbb február 13-ig. A hatóságok legközelebb határozatlan időre meghosszabbítanák a jelenleg főként a német-osztrák határra összpontosító intézkedést. Szeptember közepe óta azonban a német rendőrök túlórában teljesítenek szolgálatot, kizárólag ez tette lehetővé az osztrák határ mentén történő járőrözést. Radek elmondása szerint összesen mintegy kétmillió óra túlórát teljesítettek a határon szolgáló rendőrök, és jelenleg kétezer rendőr áll szolgálatban az osztrák határ közelében. A szakszervezeti vezető arra hívta fel a figyelmet, hogy emellett a rendőröket már más feladataiktól kell elvonni, többek között nem tudnak állandó védelmet biztosítani a reptereken, ellenőrizni a vasúti csomópontokat. A nagyobb nyilvános események, például futballmérkőzések biztosítására már szintén nincs elég rendőr az osztrák határ ellenőrzésével egyidőben.
Radek kijelentése szerint a válsághelyzeten az sem fog segíteni, hogy a következő néhány évben háromezer fővel akarják bővíteni a rendőrségi állományt. Ez az intézkedés ugyanis 3-4 év múlva jelent segítséget, és a tavalyi tendencia alapján addig további ötmillió bevándorló érkezik Németországba, ami végleg kezelhetetlenné teszi a helyzetet.
Thomas de Maiziere német belügyminiszter november 19-én bejelentette; a hatóságok többé nem tudják garantálni, hogy nem történik Németországban is egy számos civil áldozattal járó terrortámadás. Pénteken a tartományi belügyminiszterek egy közös nyilatkozatot fogadtak el, miszerint minél hamarabb törvényt kell hozni arról, hogy terrorveszély esetén a hadsereg belföldön is bevethető legyen.


http://www.hidfo.ru/2016/01/nemetorszagban-nincs-eleg-rendor-a-teljes-hatarellenorzes-helyreallitasahoz/

…”A menedékkérők regisztrációjában közreműködő katonák nem léphetnek fel egy menedékkérővel szemben, ha az nem akarja alávetni magát a regisztrációnak, hanem értesíteniük kell a rendőrséget vagy az adott létesítményben dolgozó biztonságiakat…”

Terrorizmus – A német jobboldali kormánypártok a hadsereget is bevetnék terrorveszély esetén

Németországban a kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) belügyi szakpolitikusai szerint terrorveszély esetén a hadsereget (Bundeswehr) is mozgósítani kell.
Az uniópártok tartományi belügyminisztereinek pénteken véget ért tanácskozásán elfogadott állásfoglalás szerint mielőbb törvényt kell alkotni arról, hogy belföldön is be lehet vetni a Bundeswehr erőit terrorveszély elhárítására.
A jobboldali pártszövetség hét tartományban adja a belügyi tárca vezetőjét, akik kétnapos értekezletük után kiadott nyilatkozatukban úgy vélték, hogy az alkotmánybíróság egy 2012-es döntése kellő jogi alapot biztosít a katonaság belföldi bevetéséhez terrortámadás megelőzése céljából, ezért a törvényhozásnak már csak ki kell dolgoznia a szabályokat, és közös gyakorlatok révén össze kell hangolni a rendőrség és a Bundeswehr működését.
Németországban a második világháború tapasztalata miatt erősen korlátozott a hadsereg belföldi tevékenysége, katonák csak valamely állami intézmény felkérésére, annak felügyelete alatt, fegyver nélkül teljesíthetnek szolgálatot, és saját hatáskörben nem intézkedhetnek. Ez azt jelenti, hogy például a menedékkérők regisztrációjában közreműködő katonák nem léphetnek fel egy menedékkérővel szemben, ha az nem akarja alávetni magát a regisztrációnak, hanem értesíteniük kell a rendőrséget vagy az adott létesítményben dolgozó biztonságiakat.
A Bundeswehr jogosítványának kiterjesztéséről szóló vitát a CDU egyik legtekintélyesebb vezetője, Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter, korábbi belügyminiszter nyitotta meg még tavaly. A diskurzus a szilveszterkor nők ellen Kölnben és több más nagyvárosban minden jel szerint túlnyomórészt arab, észak-afrikai férfiak által elkövetett szexuális zaklatások és rablások nyomán élénkült meg.
Wolfgang Schäuble a minap ismét sürgette, hogy vegyék a nagypolitika napirendjére az ügyet. A szilveszteri események után az emberek elvárják, hogy az erőszak monopóliumával rendelkező állam gondoskodjon biztonságukról – mondta a miniszter a Südduetsche Zeitung című lapban az előző héten szombaton megjelent interjúban.
El kell gondolkodni azon, hogy miért nem lehet Németországban mozgósítani lehet a fegyveres erőket a rendőrség támogatására, miközben szinte valamennyi európai országban van erre lehetőség – tette hozzá a miniszter, hangsúlyozva, hogy meg kell teremteni a Bundeswehr belföldi bevetésének jogi alapját.
A CDU/CSU pártszövetséggel kormányzó szociáldemokrata párt (SPD) még nem foglalt állást a kérdésben.
MTI – SzRTI

Morális válságban van a mentőszolgálat

Nem a rossz állapotú mentőautók, nem is a létszámhiány, de még csak nem is az alacsony fizetések jelentik a legnagyobb problémát az Országos Mentőszolgálatnál, hanem az általánosan jellemző morális válság – mondta Máté Gábor, a szervezet élére tavaly decemberben kinevezett főigazgató a Magyar Időknek.
A főigazgató korábban mentőápolóként dolgozott az OMSZ-nél, az egyik ükapja az a Kresz Géza volt, aki 1887-ben megalapította a mentők elődjét.
A főigazgató szerint nem létezik olyan szabály, amely szerint a mentőknek minden esethez 15 percen belül ki kell érkeznie, de egy infarktusos, elgázolt vagy éppen stroke-gyanús betegnél ez jogos elvárás. Úgy vélte: minimalizálni kell azokat a tényezőket, amelyek komoly erőket vonnak el a mentőfeladatoktól.
A főigazgató emlékeztetett: tavaly 1,1 millió esetet látott el a mentőszolgálat, tíz százalékkal többet, mint egy évvel korábban.
Kiemelte: a mentőjárművek folyamatos cseréje éves szinten mintegy kétmilliárd forintba kerülne, erre most csak ennek a töredéke jut, Közép-Magyarországon különösen rossz a helyzet, hiszen itt nem lehetett uniós forrásokból fejleszteni.
Az új főigazgató elsődleges feladatnak tartja, hogy javítsanak a mentőszolgálatnál dolgozók megbecsülésén, illetve például a vezetők és a beosztottak közötti kommunikáción. A mentőszolgálat a legnagyobb egészségügyi szervezet, amelyben mintegy 7500-an dolgoznak, és amely sok ok miatt mára morális válságba került, és ez komolyabb probléma, mint a jelképesnek mondható fizetés – mondta.
ms
A mentésirányítók 147 ezer, a mentőorvosok 286 ezer, a mentőtisztek 181 ezer, a mentőápolók 139 ezer, míg a gépkocsivezetők 127 ezer forintot vittek tavaly haza havonta – mondta Máté Gábor a Magyar Időknek.
(MTI)
Bal-Rad komm: “…a gépkocsivezetők 127 ezer forintot vittek tavaly haza havonta…”
-Mennyi a havi abrakja egy “mezei” parlamenti gépviselőnek? 600 ezer forint? Vagy több? Havi 8-10 “munkanapra”!
alv
Akkor lenne csak morális válság, ha a NÉP ezen kezdene el morfondírozni! De a NÉPNEK erre nincs se ideje, se ereje!
A mentősofőrnek meg nyomnia kell…
Deee..!-moralizálhatna VALAKI azon is, mert a Sándor Mária két napon keresztül vezeklőmunkát végzett Csepelen, mert negyedórára megakasztották a forgalmat egy pesti hídon. BÍRÓSÁG ÍTÉLTE ERRE!
A taxisok háromnapig cirkuszoltak, mert… Döbrögi azt mondta erre: megértelek titeket!
Biztos hogy csak a mentőszolgálat van morális válságban?!

Donbassz

eml
Tavaly január 22-én éppen a reggeli csúcsforgalom idején Donyeckbe belopózó és egy szemetes kukákat szállító teherautóba, a magukkal hozott kézi aknavetőkkel együtt elrejtőzve, ukrán diverzánsok rakétát lőttek a város Bosse (Bossze) kerületében, egy trolibusz végállomására (és környékére). Egy trolibusz éppen beállt a megállóba, amikor a lövedék becsapódott. A járműben utazó emberek, illetve a megállóban várakozók közül 13 ember meghalt.
dál
Donyeckben a vérengzés évfordulóján emlékművet avattak tegnap. Mintegy ötezer helybéli gyűlt össze emlékezni az egy évvel ezelőtti mészárlás áldozataira.
deme
A gránitból készült emlékművet Alekszandr Zaharcsenko a Donyecki Népköztársaság elnöke avatta fel rövid beszéddel, katonai díszsortűzzel.
zcsava
Nem az emlékműavatást kívánta ünnepélyessé tenni a maga sortüzeivel Valcman latorhada, amely Donyeck “Kirov” városrészét aknavetőzte tegnap. Szpartak, a repülőtér, és Sztaromihajlovka aktív ostroma mellett. Ebben Krasznogorovka latortüzérei jártak élen.
Észak-Zajcevoban “üzemi baleset” következett be. A Gorlovkát bombázó pribékek aknavetője nem üzemszerűen működött. Egy hordatag hóba harapott, egy 33 esztendős cimboráján túlóráznak a sebészek. Két másik latoregyed viszonylag ép bőrrel, de komoly légnyomáskárosással kötötte be a műszaki hibát.
Donyecktől délre is zajlott az élet a pufferzóna mentén, egészen Sirokinoig.
Északon a Luganszki Népköztársaság területén is ébredeztek a valcmanisták. A “Bahmutka” autópályaszakaszon próbálgatták aknavetőstudományukat, de néhány latortank is felbukkant a közelben. Meggyőzte viszont őket egy népköztársasági RPG, hogy talán mégsem kéne ezt a helytelen magatartást tanúsítaniuk. Mindhárom tank komolyra vette a figyelmeztetést, és a találatot kapott kivételével elszeleltek. Annak személyzete meg a népköztársaságiakat boldogítja tovább. De állítólag kórházi helyet nem foglalnak. Megúszták egy kis megpörkölődéssel-karcolással.

http://www.balrad.com/2016/01/23/donbassz-114/