2017. május 21., vasárnap

Szomáliai migráns erőszakolt meg egy osztrák lányt

Afrikai migránsok embercsempészek és civil szervezetek segítségével érkeznek a Földközi-tengeren át.
Egy Bécs melletti település polgármestere bejelentette, hogy nem hajlandó több „menekültet” befogadni, miután egy szomáliai migráns megerőszakolt egy 15 éves lányt.
A gyanútlan áldozat április 25-én hazafelé tartott, amikor a közelben elszállásolt migránsok megragadták és brutálisan megerőszakolták. A két elkövető egy szomáliai és egy afgán migráns volt. Tulln polgármestere a történtek után közölte, hogy a továbbiakban nem fogadnak be menekülteket.
Christian Hafenecker, a Szabadságpárt tagja ráadásul arra hívta fel a figyelmet, hogy a hatóságok közel egy hónapig nem tájékoztatták a közvéleményt a történtekről.
„Számtalan eset bizonyítja, hogy a bevándorlás, ami menedékkérelem ürügyével érkező, főként férfi muszlim migránsok érkezését jelenti, kontrollálhatatlan veszéllyé vált. Nem egyértelmű, hogy Tulln lakosságát miért nem figyelmeztette a rendőrség erre a veszélyre.”
Nem ez az első eset, hogy Ausztria a multikulturalizmus áldozatává vált. Márciusban egy osztrák bíróság 9 és 13 év közti időtartamú börtönbüntetésre ítélt nyolc iraki migránst, akik csoportosan megerőszakoltak egy 28 éves német nőt. Az elkövetők mind egy családhoz tartoztak. 2015 május és december közt érkeztek Ausztriába, a csoportos nemi erőszakot 2015 decemberében követték el, számonkérésük közel másfél évig tartott az osztrák hatóságoknak.
Tavaly Bécsben egy iraki migráns pedig egy tízéves kisfiút erőszakolt meg egy úszómedencénél. Az elkövetőt először ötévi börtönbüntetésre ítélték, majd – vélhetően politikai nyomásra – a bíróság elrendelte annak kivizsgálását, hogy a tízéves áldozat elég egyértelműen jelezte-e a migránsnak, hogy nem egyezik bele a bűncselekmény elkövetésébe.

http://www.hidfo.ru/2017/05/szomaliai-migrans-eroszakolt-meg-egy-osztrak-lanyt/

Újabb NATO-hadgyakorlat kezdődik Litvániában

Litvánia védelmi minisztériuma kiadott egy közleményt, mely szerint május 21-én megkezdődött az országban egy újabb NATO-hadgyakorlat.
A közlemény szerint a most kezdődő újabb hadgyakorlat június 2-ig tart, célja az országban tartózkodó külföldi fegyveres erők közti „kommunikáció és információcsere támogatása”.
A minisztérium közlése szerint a litván fegyveres erők mellett 19 NATO-tagállamból érkezett több mint 1000 külföldi katona vesz részt a Steadfast Cobalt nevű hadgyakorlaton.
Litvánia az utóbbi évek során fokozódó aktivitással vett részt a NATO tevékenységében. 2016-os varsói csúcstalálkozóján a katonai szövetség döntést hozott arról, hogy soknemzeti zászlóaljakat küld Lengyelországba, Litvániába, Lettországba és Észtországba, hogy „erő felmutatásával elrettentse Oroszországot egy esetleges agressziótól.”
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a 2016-os bővítésről hozott döntést követően azt mondta, Oroszországnak nem áll szándékában megtámadni egyetlen NATO-tagállamot sem.
Az úgynevezett „orosz veszélyre” hivatkozva azonban a balti országokban egymást érik a hadgyakorlatok. Április 17-30 közt Lettországban zajlott a „Summer Shield” nevű művelet, aminek kapcsán Lettország kanadai nagykövete azt mondta, hogy az államközi viszonyokban ma “középkori állapotok” vannak, csak a nyers erő akadályozza meg újabb országok feldarabolását.


http://www.hidfo.ru/2017/05/ujabb-nato-hadgyakorlat-kezdodik-litvaniaban/



Újabb NATO-hadgyakorlat kezdődik Észtországban

A balti országokban hétfőn kezdetét vette egy újabb haditengerészeti gyakorlat, melynek célja, hogy felmérje, milyen gyorsan tudnak megérkezni a NATO-országok fegyveres erői az orosz határra.
A „Baltic Fortress 2017” hadgyakorlat Észtország felségvizein egy olyan helyzetre készül, amelyben a NATO-szövetséges haderő tengeren érkezik, majd továbbhalad más országokba, az orosz határ mentén. Észtország védelmi minisztériumának sajtóközleménye fokozott fenyegetést vizionál, ami ellen a NATO-országok közös erővel kell fellépjenek.
A hadgyakorlatra litván részről aknamentesítő hajók is érkeztek, a belgiumi haditengerészet pedig víz alatti drónokkal vesz részt a feltételezett orosz veszély elhárításában.
A Baltic Fortress hadgyakorlatot 2008 óta évente megrendezik, rotációs alapon Észtország, Lettország és Litvánia a befogadó országok. A következő évben Litvániában zajlanak majd ugyanezek a gyakorlatok.

http://www.hidfo.ru/2017/05/ujabb-nato-hadgyakorlat-kezdodik-esztorszagban/