2015. október 10., szombat

Szakadás történt a NATO szervezetében

Az észak-atlanti tanács rendkívüli ülésén a tagállamokat instrukciókkal látták el arra vonatkozóan, hogy egységes médiapropagandát kell kezdjenek a szíriai orosz beavatkozás ellen. A találkozó azonban egyértelművé tette, hogy a NATO szervezetében szakadás történt.
Grigorij Tiscsenko politikai elemző szerint szakadás történt a NATO szervezetében, és az észak-atlanti tanács rendkívüli csúcstalálkozóján egyértelművé vált, hogy a tagállamok megosztottak a szíriai orosz beavatkozás kérdésében. Tiscsenko a Szputnyik rádiónak nyilatkozva kifejtette, hogy bár a rendkívüli csúcstalálkozót egy légtérsértés incidens kapcsán hívták össze, az a passzív ellenállást tanúsító tagállamok megrendszabályozását célozta.
Hétfőn Törökország külügyminisztériuma bejelentette, hogy orosz vadászrepülőgépek sértették az ország légterét. Az orosz védelmi minisztérium elismerte a történteket, és kijelentette, hogy a gépek a rossz időjárási viszonyok miatt, néhány másodpercre súrolták a török légteret. Az incidens azonban éles reakciót váltott ki Törökország részéről, és bejelentették, hogy az a szövetség egésze elleni agresszió volt. A NATO azonnali rendkívüli csúcstalálkozóval reagált a történtekre.
Tiscsenko szerint azonban az incidens csak egy ürügy volt, amivel megindokolnak olyan lépéseket, melyeket látszólagos indok nélkül nem lehet megtenni. Erdogan az adódó ürügyet kihasználva háborúval fenyegetőzött; kijelentette, hogy az incidenst Törökország elleni támadásnak tekinti, ami a NATO egésze elleni agressziónak tekinthető. Összességében egy olyan retorika kezdődött meg, ami azt lenne hivatott alátámasztani, hogy Oroszország szíriai tevékenysége egy NATO-tagállam elleni fenyegetésnek minősülhessen, és a NATO erre hivatkozva beavatkozhasson Szíriában, a kormány ellen – ami hosszú távon is a líbiaihoz hasonló anarchikus állapotokat tartana fenn.
Görög sajtóorgánumok ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy Jens Stoltenberg nemes egyszerűséggel hazudik, amikor azt állítja, hogy Oroszország szíriai beavatkozása nem a térség stabilitásának helyreállítását szolgálja. A Tribune görög napilap szerint Stoltenberg nyilatkozata annak elfedését szolgálja, hogy a Nyugat “felkelők” néven az Al-kaida terrorszervezetet támogatta, és az ország destabilizálásának céljából fegyverrel láttak el mindenkit, aki a kormány riválisának tekinthető. Az orosz beavatkozás pedig komoly anyagi veszteséget okoz a nyugati országoknak, mert a Nyugat dollármilliárdokat fektetett Szíria destabilizálásába, és az orosz beavatkozás most felszámolja a hosszú évek alatt kiképzett és felfegyverzett terrorista csoportokat.
Tiscsenko szerint a görög sajtó reakciója felhívta a figyelmet arra, hogy az Egyesült Államok nem tudott minden NATO-tagállamot Oroszország ellen fordítani.
“Az Egyesült Államok nem tudta rákényszeríteni a szövetség egészét, hogy információs háborút folytasson Oroszország ellen. A NATO szervezetén belül számos eltérő vélemény van. A rendkívüli csúcstalálkozó célja elsősorban az lehetett, hogy megoldja ezt a problémát.”
Tiscsenko szerint eközben a rendkívüli csúcstalálkozó összehívása maga is a médiastratégia része volt. Az Egyesült Államok újabb alkalmat teremtett arra, hogy rákényszerítsen más tagállamokat a koordinált információs hadviselésre a szíriai beavatkozás, és Oroszország Közel-Kelet politikájának egésze ellen.
A szakértő ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az Egyesült Államok több mint egy éve folytat beavatkozást Szíriában, és az amerikai beavatkozás mindeddig teljes titoktartás mellett zajlott. Semmit nem hoztak nyilvánosságra, nem ismerni az okozott veszteségeket, nem ismerni az elért eredményeket, mert nincsenek ilyenek; a NATO a kormány ellen harcoló terrorszervezetek oldalán áll. Nem érdekeltek abban, hogy megoldják a szíriai válságot, mert a háború elhúzódása lehetővé teszi, hogy bevándorlók millió lepjék el Európát, és velük terroristák is nagy számban bejuthassanak. A NATO rászabadítja a terroristákat Európára, mert a Szovjetunió felbomlásával a NATO létezése értelmét vesztette, és most rendfenntartó erőként akarja újradefiniálni magát.

http://hidfo.ru/2015/10/szakadas-tortent-a-nato-szervezeteben/

Csináltak egy “Debalcevot” Szíriában

A szír kormányerők ma felszabadították Atsam városát-számol be a RusVesna hírportál az eseményekről.
Van azonban a dolognak egy különos jelentősége. A portál szerint kísértetiesen hasonlít a kialakult helyzet a donbasszi Debalcevo-katlanra. Atsamnál bebizonyosodott, hogy az IÁ szedett-vedett hóhérgyülekezetét semmiféle szakértelem nem irányítja. Két nap alatt katlanba zárták a pribékbandát.
at
Van persze némi eltérés a debalcevoi és az atsami katlan között. Ami viszont lényeges eltérés. Amíg Debalcevonál európai erők “európai módon” intézték a dolgokat, addig az atsami katlanban egy fanatkus muszlim hóhércsorda várja egy jogos bosszúvágytól fűtött, ugyancsak muszlim-de SZERVEZETT ERŐ végső rohamát.
Az alábbi video ma készült Atsamnál. Az-IÁ domboldali terroristái elképedve nézik cimboráik fejvesztett menekülését.
Lehet egyébként, hogy azok jártak jobban. Ők már megtértek a Paradicsomba! A filmezők meg rettegve várják a biztos pusztulást.
http://www.balrad.com/2015/10/10/csinaltak-egy-debalcevot-sziriaban/

Az USA menti a menthetőt

Keserves lépésre kellett hogy rászánja magát a világ elsőszámú latorhatalma-az USA!
A Kaszpi-tengerről a szír terroristák bázisaira indított orosz rakéták becsapódásának füstje még el sem oszlott, Washingtonban máris döntött a Pentagon. Mentsük ami menthető akciót hirdettek. Az akció keretében azonnal elrendelték a Perzsa-öbölből a “Theodore Roosevelt” amerika repülőgép-anyahajó “kimenekítését”, a teljes kíséretével egyetemben.
Föl is kerekedett az armada, és tegnap este 11 óra tájban a Hormuzi-szoroson átvágtázva elhagyta a Perzsa-öböl Amerika számára váratlanul veszélyessé vált vizeit oly sebesen, hogy még tán vissza se néztek!
tr
A “Theodore Roosevelt” távoztával 2007-óta első alkalommal fordul elő, hogy a Perzsa-öböl vizét nem szennyezi amerikai cucc.
Peter Daly nyugalmazott altengernagy, az US Naval Institute vezérigazgatója fájdalmasan sóhajtott fel a menekülési akció hallatán: “Hát igen! Oroszország lett a Jolly-Joker ebben a régióban is!”

http://www.balrad.com/2015/10/10/az-usa-menti-a-menthetot/

Juncker: nem szabad hagyni, hogy Washington diktálja az Európai Unió külpolitikáját

Ha az Egyesült Államoknak eltérő véleménye is van minderről, Európa helyre kell állítsa kapcsolatait Oroszországgal, és az Európai Unió saját érdekeit kell előnyben részesítse az amerikaiakéval szemben.
Jean Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke felszólította az európai országokat, hogy térjenek át egy konstruktívabb megközelítésre Oroszországgal kapcsolatban, mert az ukrán válság után kialakult szankciós háború kemény csapást mért az európai országokra, és ez a helyzet hosszú távon nem fenntartható. Juncker Passauban az újságíróknak nyilatkozva kijelentette; az Európai Unió nem szabad vakon kövesse az Egyesült Államok irányelveit, mert az még ellenségesebbé vált, mióta Moszkva az Aszad-kormány védelmében beavatkozott Szíriában.
“Európa érdekeinek megfelelően kell viszonyulni Oroszországhoz. Nem engedhetjük meg, hogy Oroszországgal ápolt kapcsolatainkban Washington diktáljon.”
Juncker szerint praktikus megközelítést kell alkalmazni Oroszországgal szemben. Elmondása szerint ezek “nem vonzó kilátások”, de az eddig követett irány – az ellenségeskedés – nem fokozható tovább, és nem fenntartható hosszú távon.
Pénteken az Európai Bizottság sajtófőnöke számos európai politikus értetlenkedése miatt bejelentette, hogy Juncker nyilatkozatában nincs semmi rendkívüli, az teljes mértékben összhangban van az Európai Unió kétoldalú kapcsolatokban alkalmazott megközelítésével. A közlemény szerint Juncker tiszteletben tartja az európai országok döntéseit, és számos európai országban válsághelyzetet idézett elő az Európai Unió Oroszország elleni fellépése.
Juncker egyértelművé tette; hosszú távon nem fenntartható az az állapot, hogy Washington irányelveit követve az Európai Unió vezetése szembe menjen a tagállamok érdekeivel, és nem szabad megengedni, hogy Washington diktálja az Európai Unió külpolitikáját. Európa ehelyett saját érdekeit kell képviselje, még ha az amerikaiaknak egyes kérdésekben más elképzelései is vannak.
Szeptember 1-jén Szpirosz Kuvelisz, Görögország volt külügyminiszter-helyettese, a Görög-Eurázsiai Üzleti Tanács elnöke bejelentette, hogy az Európai Unió külpolitikája alapvetően megváltozhat a közeljövőben, aminek kezdetét az Oroszország elleni szankciók fokozatos megszüntetése fogja jelenteni. Kuvelisz szerint ez nem egy sokáig tartó folyamat lesz, hanem a kialakuló válsághelyzet miatt egyik hónapról a másikra is az ellentétébe csaphat át az Európai Unió Oroszországgal kapcsolatos politikája.
http://hidfo.ru/2015/10/juncker-nem-szabad-hagyni-hogy-washington-diktalja-az-europai-unio-kulpolitikajat/

Ankara belvárosában kormányellenes béketüntetést tartottak ma délelőtt baloldali szervezetek.

A kommunisták által szerverzett tüntetésen a résztvevők a Törökország délkeleti területein, a kurdok ellen viselt háború ellen tiltakoztak, amikor két robbantásos merényletet hajtottak végre eddig ismeretlen elkövetők.
Hírügynökségi jelentések szerint a robbantásokban legalább húszan meghaltak, és nagyon sok a sebesült.
ank


Az első elemzések szerint ezek az újabb merényletek még tovább fogják mélyíteni az autokrata Erdogan rendszere és a társadalom közötti válságot, és várható, hogy további erőszakos cselekmények egész sora fog bekövetkezni. Ugyanakkor a merényletek kapcsán nem zárják ki a török kormány kezét a dolgokból.
http://www.balrad.com/2015/10/10/torokorszag-langba-borul/

Milanovic az Indexen sértegeti Magyarországot

Zoran Milanovic horvát miniszterelnök az Index.hr hasábjain megjelentetett nyilatkozatban sértegette Magyarországot. A beteg eszméket népszerűsítő miniszterelnök szerint Magyarország “Európa vakbele”.
Milanovic szerint eközben Horvátország menekültügyi rendszere példaértékű, és ezt “az európai vezetők” is elismerik (a liberális extrémisták minden bizonnyal). A miniszterelnök a választási kampány hevében a teljes tagadást részesíti előnyben; ennek megfelelően kritizálta a horvát államfő kijelentését is, aki Budapesten tett látogatása alkalmából elismerte, hogy Horvátország menekültügyi rendszere néhány óra alatt összeomlott. Milanovic szerint példaértékű menekültügyi rendszernek nevezhető az a gyakorlat, hogy a migránsokat regisztráció nélkül, tízezresével továbbküldik Magyarországra. Egyúttal világossá tette, hogy ezt a gyakorlatot – amit ő menekültpolitikának nevez – a horvát kormány irányítja, és a legkevésbé sem foglalkoztatja, hogy eközben az államfő miről tárgyal a Visegrádi Csoporttal.
Milanovic kifogásolta, hogy Orbán Viktor több évtizedes politikai pályafutása során “aktív kommunista, majd liberális volt, mindenből egy kicsit”. Ugyanakkor, a horvát kormányfő eszmeisége itt a jelenben “mindenből egy kicsit”; egy kicsit Soros György, egy kicsit a választási győzelemhez szükséges populizmus. Milanovic saját magát szociáldemokratának vallja, de eközben a társadalom jobbra tolódását meglovagolva, a horvát lakosság idegenellenességére építve folytat választási kampányt.
Kampányát láthatóan arra a látszatra építi, hogy ő minél hamarabb meg akar szabadulni a migránsoktól, és “erőt mutat fel” egy szomszédos országgal szemben – ami általánosságban véve se nem liberális, se nem demokrata hozzáállás. Ugyanakkor, Milanovic támogatói Orbán Viktort ennél kevesebbért is nevezték már neofasiszta diktátornak. A “mindenből egy kicsit” politikus szokványos összetételéhez pedig hozzátartozik egy megfelelő hígítású Soros György eszmeiség. Milanovic ugyanis két választási kampány közt intenzív homoszexuális propagandát folytat, emiatt a migránsok továbbutaztatásától azt reméli, hogy az érzelmileg felfokozott hangulatban a jobboldali választók nem arra emlékeznek majd, amint Milanovic a homoszexuális, leszbikus, biszexuális és transznemű “embertársaik” jogaiért aktívan fellép, vagy a feminista lobbi megfelelő összegű zsebbe csúsztatásáért liberalizálja a mesterséges megtermékenyítést, hanem, hogy ellentmondást nem tűrően továbbutaztatta a migránsokat, és ezzel “Horvátországot védelmezte”. Valós védelmezésről – a határok lezárásáról – eközben szó sem lehet, mert az esetben a fentieket finanszírozó személyek – Soros bandája – a választási kampány kellős közepén ellene fordulnának.
Szijjártó Péter a történtek kapcsán kijelentette, hogy a horvát miniszterelnök “jól láthatóan hetek óta frusztrált, mert országának bevándorlókat ellátó rendszere egy nap alatt összeomlott, így Horvátország elbukott az első komoly schengeni teszten”. A Külgazdasági és Külügyminisztérium a tegnapi nyilatkozat hatására azonnal bekérette Horvátország budapesti nagykövetét. A választási kampány azonban nem csak átmeneti konfliktusokat okoz, hanem hosszú távú következményeket vonhat maga után. Rogán Antal szeptember közepén kijelentette, hogy amennyiben Horvátország nem hajlandó megvédeni a schengeni övezet határait, Magyarország blokkolni fogja Horvátország schengeni csatlakozását. A horvát miniszterelnök pedig láthatóan nem hajlandó megvédeni a schengeni övezet határait, mert továbbra is ezer szálon kötődik azokhoz a liberális extrémistákhoz, akik egy úgynevezett “nyílt társadalmat” akarnak ráerőszakolni Európára.

http://hidfo.ru/2015/10/milanovic-az-indexen-sertegeti-magyarorszagot/

Amikor már Allah sem tud segíteni!

Szünet nélkül zajlik Szíriában a patkányirtás. Az orosz-szír légierő tegnap jobbára pihent. A főszerepet az utóbbi két napban a földi erők játszák. A szíriai kormányerők és az orosz helikopterek hatékony támogatásával elképesztő méretű banditairtás zajlik Szíriában.
A helyzetet a franciák kimondottan aggasztónak itélték meg. Olyannyira, hogy az “asztalhoz ülés” vágyától űzve már ők is légitámadásokra adták a fejüket. Néhány bevetést követően azonban kénytelenek voltak “szilenciumot” elrendelni repülőgépeiknek, mert figyelmeztetést kaptak: könnyen belefuthatnak egy-két orosz levegő-levegő rakétába. A figyelmeztetés és a “nem látunk semmit-de ők látnak minket” felismerés miatt aztán buzgalmuk alább is hagyott!
A francia téblábolás abbamaradásával aztán az orosz-szír koalíció a figyelmét az elvégzendő munkára fordíthatta.
Csak ebben a légicsapásban több mint kétszáz banditaegyed pusztult el


A nagy fohászkodás és örömködés közben a fanatikus dzsihadista férgek döbbenten tapasztalják, hogy az orosz helikopter rá se hederít a “lelövésre”!

A Hama-térségében tegnap lezajlott helikopteres csapások teljesen fölmorzsolták a muszlim szélsőségesek ottani bázisait. Elfogott rádióforgalmazásukból kiderült, hogy a veszteségeik katasztrofálisak.

Csak a tegnapi napon mintegy négyszáz lator pucolt el a hóhérbandából. Nincs utánpótlásuk, már csökkenteni kellett az apanázs összegét is az eddigi 130 ezer forintnak megfelelő összegről 80 ezerre. És egyre kevésbé bírják a nyomást, az állandó rettegést, a halálfélelmet. A csapásokat túlélőket sokkolja tömegesen elpusztult cimboráik látványa. Olvad a terrorbanda létszáma!-mint vaj a tűző napon.
http://www.balrad.com/2015/10/10/amikor-mar-allah-sem-tud-segiteni/

Csehország lezárja a teljes osztrák határszakaszt

Csehország ellenőrzést vezet be az összes határátkelőhelyen Ausztria irányába, és több száz katonát küld a rendőrség segítségére.
A védelmi minisztérium szerint mára mind a 20 határátkelőhelyet ellenőrzés alá vonják, ami a schengeni övezet egy újabb belső határvonalán jelenti az ellenőrzés visszaállítását. Martin Stropnický tegnap este kijelentette, hogy közvetlen a határvonal mentén 650 katona teljesít szolgálatot és áll készen arra, hogy szükség esetén segítse a rendőrséget az illegális bevándorlók kezelésében. Péntek estére a katonákat három, a határvonaltól “járótávolságon belül” lévő létesítményben helyezték el. Stropnický nyilatkozata szerint a katonák egyelőre az ellenőrzési munkálatok megfigyelésében vesznek részt, hogy szükség esetén beavatkozzanak, emellett a köztereken teljesítenek majd szolgálatot.
Csehország pénteken 200-ról 720-ra növelte a határvonal ellenőrzésében résztvevő rendőrök számát. A mai nap folyamán nem csak a 20 határátkelőhelyet veszik ellenőrzés alá, de járőrök kezdenek működni a turistautakon és erdei kerékpárutakon is, mert a migránsok a fokozott ellenőrzés láttán az illegális határátlépés egyéb módjait választhatják.
Milos Zeman cseh államfő tegnap bejelentette, hogy az Európai Unió alkalmatlannak bizonyult saját határainak megvédésére, mert nem tudta megakadályozni, hogy több százezer ember gond nélkül besétáljon az Európai Unió területére anélkül, hogy legalább személyazonosságának igazolására kényszerült volna. Zeman hangsúlyozta, hogy az európai menedékjog megszerzésének szabályai szerint a menedékjogot kérő személyek abban az országban kell beadják kérelmüket, ahol először átlépték az Európai Unió határát. Ez a balkáni útvonal esetében Görögország, ennek ellenére negyedmillió ember elérte Magyarország határát anélkül, hogy menedékjoggal rendelkezne az Európai Unióban.

http://hidfo.ru/2015/10/csehorszag-lezarja-a-teljes-osztrak-hatarszakaszt/

VÉRLÁZÍTÓ HANGULATKELTÉS!-részigazságok fölsorolásával, döntő részletek elhallgatásával.

Maradni vagy kilépni?

A parlamenti frakcióval rendelkező pártok képviselőivel találkozott Orbán Viktor és a forgatókönyve szerint parlamenti vitanap is lesz a kvótarendszerről. Szerinte a menekültek elosztását szabályozó kötelező EU-s határozat súlyosan sérti a magyar szuverenitást. Merkel német kancellár és Hollande francia elnök 25 év után ismét együtt szólalt fel az Európai Parlament ülésén, nem véletlenül.
Hozzászólásukból kiderült, hogy az EU jövőjét féltik, mert ha a nemzetek nem találják meg a kompromisszumot az együttműködésre, akkor hanyatlani fogunk, a nacionalista politika tönkreteszi a nemzetek és az EU jövőjét is. Angela Merkel példaképpen megemlítette, hogy 2004-ben a régi tagállamok mennyire féltek a bővítéstől, arra hivatkozva, hogy veszélyben lesznek a nyugat-európai munkahelyek. Nem így lett, az erőfeszítések eredményeként a bővítés inkább jólétet hozott. Ezért nem lehet engedni az önálló nemzetállami cselekvésnek, s ezzel Orbánra célozott, mert a közös problémát csak egységesen lehet megoldani, a kidolgozásban és a végrehajtásban mindenkinek felelőssége van.
Világos beszéd, lefordíthatjuk magunknak, akikhez szólt. Az nem megy, hogy egyes pártok, köztük a Fidesz, a menekültkérdést saját politikai céljaira használják fel és népszerűségük növelése érdekében a közös Európai gondolkozást annak rendelik alá. Ha 2004-ben a bővítést ellenzők is így tettek volna, soha sem lettünk volna az EU tagja. Csaknem félmillió magyar volt kénytelen a nyugati, gazdagabb országokban munkát keresni, éppen Orbánék gazdaságpolitikája és a társadalom nagy részének szegénységbe taszítása miatt. Miért gondoljuk, hogy ez tetszik Nyugaton mindenkinek? Ha nem kapnánk meg az EU-s fejlesztési forrásokat, akkor Orbán rendszere már régen összeomlott volna, hiszen csak az a pénz biztosítja fejlődésünket, ha lehet egyáltalán fejlődésről egyáltalán beszélni. Az előnyöket zsebre tesszük, a hátrányokból kimaradunk. Sokáig ezt a magatartást az EU gazdagabb országai nem fogják tűrni. Akkor aztán lehet majd népszavazást tartani, maradunk, vagy kilépünk az Unióból, Nyugatot vagy Keletet akarunk? Kíváncsi lennék a válaszra.
Dr. Molnár István
(Népszava)

Bal-Rad komm: VÉRLÁZÍTÓ HANGULATKELTÉS!-részigazságok fölsorolásával, döntő részletek elhallgatásával.
Az Európai Unió KIMONDOTTAN JÓL JÁRT a keleti terjeszkedéssel. Nemzetgazdaságokat darált be, piacokat kaparintott meg! Ezen hódítások nélkül összerogyott volna! (Most látszik igazán, az Oroszország elleni szankciók nyomán, hogy Kelet-Közép-Európa legyarmatosítása nélkül mi lett volna az EU-latorszövetség sorsa!)
Hamis állítás CSAK Döbrögiék nyakába varrni a magyar gazdaság megszűnését és a nyomort, ami miatt TÖBB MINT FÉLMILLIÓ MAGYAR kitántorgott Nyugat-Európába, megélhetést keresve!
Hamis állítás, hogy az EU-pénzek tartják életben a “magyar gazdaságot”! MAGYAR GAZDASÁG NINCS, az EU csak öncélú infrastruktúrális fejlesztésekre fordítható pénzeket csorgat vissza Magyarországra! A közterületek, középületek leburkolása-szépítése, utak-vasutak építése az EU-kényelmi céljait szolgálja, a NEM LÉTEZŐ MAGYAR GAZDASÁG fejlesztését nem!
Abban kétségtelen igaza van az atlantista érvelésnek, hogy az EU-s pénzek nélkül Döbrögi rendszere már összeomlott volna! MÁS KORMÁNY ALATT IS ÖSSZEOMLOTT VOLNA!-ÉS ÖSSZE IS FOG!
Egy MERRE TOVÁBB MAGYARORSZÁG?-népszavazás eredményén pedig az atlantisták alighanem megdöbbennének!
Az atlantista törekvések szerint “…Ezért nem lehet engedni az önálló nemzetállami cselekvésnek…”
Pedig aggodalmaik és erőfeszítéseik dacára EZ BE FOG KÖVETKEZNI! MAGYARORSZÁGON IS! MERT EZ GARANTÁLJA CSAK EURÓPA TÚLÉLÉSÉT!
Döbröginktől viszont nem kell félteniük az EU-egységét! Jobban fél az a MAGYAR NEMZETI TÖREKVÉSEKTŐL, mint az EU-tagsággal járó kötelmektől!
Kéretik hát a pávatáncot nem összekeverni a csárdással!