2015. május 25., hétfő

Kínai-amerikai háborús veszély

"Hallani fogtok ... háborúk híreiröl" (Mt 24:6)
Az eseménysor a 2015. április 25-i nepáli földrengéssel kezdödött, amit ezek a barmok, az amerikaik csináltak HAARP-pal, hogy "megijesszék" Kínát és Indiát, a BRICS két jelentös tagállamát. Ha ránézünk a térképre, láthatjuk, hogy a kis nepáli királyság Kína és India közé van beékelve, ezért lett kiválasztva célpontnak. Aztán így folytatódott az eseménysor, ami a jelenlegi feszült helyzet kialakulásához vezetett:

2015. április 25.
„Nagyon nagy a baj” – hatalmas földrengés pusztított Nepálban
http://nol.hu/kulfold/hatalmas-foldrenges-nepalban-1530277

2015. április 28.
A moszkvai nemzetközi díszszemlén kínai katonák is lesznek
http://www.stop.hu/kulfold/a-moszkvai-nemzetkozi-diszszemlen-kinai-katonak-is-lesznek/1319932/
"A lap utalt arra, hogy India - ugyancsak először - egy hetventagú kontingenst küld a vörös téri díszszemlére"


A moszkvai május 8-i díszszemle az idáigi legnagyobb volt, mintegy indikálva, a BRICS tagállamai lesznek a világ új urai, a BRICS alapú NWO megalapítói, a Nyugat leáldozása után:


2015. május 8.
Több mint 16 ezer katona a Vörös téren
http://www.hir24.hu/kulfold/20...ros-teren/

"Oroszország történelmében a legnagyobb katonai díszszemlét tartják a moszkvai Vörös téren a második világháborúban a náci Németország felett aratott győzelem 70. évfordulóján."

Ezektöl már csak a Mindenható fog megszabadítani minket, lehet szó szerint. Lásd. a kommenteket a
Az utolsó idök, a fenevad rendszere (NWO) és a második visszatérés
c. írás alatt.
2015. május 12.
Újabb nagy erejű földrengés rázta meg Nepált
http://hvg.hu/vilag/20150512_Ujabb_nagy_ereju_foldrenges_razta_meg_Nep

Értsd: újabb mesterséges, HAAR-al elöidézett földrengés

2015. május 20.
Soros megint világháborúra figyelmeztet
http://idokjelei.hu/2015/05/soros-megint-vilaghaborura-figyelmeztet/

A magyar származású milliárdos befektető Soros György kertelés nélkül kijelentette, hogy aggódik egy újabb világháború kirobbanásának lehetősége miatt.
...
Úgy gondolja, hogy egy ilyen forgatókönyvet csak úgy lehet elkerülni, ha az Egyesült Államok „komoly engedményeket” tesz Kína felé, lehetővé téve, hogy a jüan is bekerüljön az IMF devizakosarába, bár ezzel a lépéssel a kínai valutát még inkább olyan helyzetbe hoznák, hogy átvehesse a globális tartalékvaluta szerepét a dollártól.

Erröl van szó, egyrészt azért csinálták az amerikaiak a földrengésteket, hogy megijesszék a BRICS szövetséget (Kínát), nehogy a kínai jüan is tartalékvalutává váljon. Másrészt pedig hogy teljesüljön a végsö idökre vonatkozó bibliai prófécia Máté 24:7-ben: "...és földindulások mindenfelé."

2015. május 25., Reuters
http://in.reuters.com/article/2015/05/25/southchinasea-china-usa-idINKBN0OA07N20150525
"A kínai állami tulajdonú napilap arra figyelmeztet, a háború az USA és Kína közt elkerülhetetlen, ha Kína nem enged annak az amerikai követelésnek, hogy hagyja abba mesterséges szigetek építését a dél-kínai tengeren..."
"A Chinese state-owned newspaper said on Monday that "war is inevitable" between China and the United States ..."

2015. május 25:
Peking provokációval vádolja Washingtont
"Peking provokációval vádolta meg Washingtont és hivatalosan is tiltakozott az Egyesült Államoknál amiatt, hogy kémrepülőgépével a múlt héten átrepült a Dél-Kínai-tenger azon vitatott területeinek egy része felett, amelyek Kína ellenőrzése alatt állnak, és amelyeken mesterséges szigetfeltöltést végeznek."

A harc valójában nem a szigetekröl szól, hanem arról, a jüan az év végén tartalékvalutává válhat-e, s "kiütheti-e" 2016-ban az amerikai dollárt.

http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=158:2015-05-25-21-22-13&catid=21:kuelfoeld&Itemid=58

Háborút vízionál a román elnök

Regionális háborús veszélyről beszélt hétfőn Klaus Iohannis román államfő egy Fekete-tenger térségének biztonságáról szóló oktatási program a hivatalos megnyitóján.
Háborús veszélyről beszélt hétfőn Klaus Iohannis román államfő annak a – Fekete-tenger térségének biztonságáról – szóló egyhetes oktatási programnak a hivatalos megnyitóján, amelyet a román elnöki hivatallal, és a Román Hírszerző Szolgálattal közösen rendezett meg Bukarestben a Harvard Kennedy School of Government, és az amerikai Nemzeti Hírszerző Egyetem (NIU).
Kiemelte, hogy a Fekete-tenger az érdekek összefonódásának és ütközésének is a térsége a partján található országok számára, és bár sokféle próbálkozás volt közöttük egy hatékony együttműködés kialakítására, Iohannis szerint a biztonság terén ezek nem hoztak látványos előrelépést. “A regionális biztonság nemcsak a térség országainak gondja, hanem az egész nemzetközi közösség számára kihívást jelent, főleg, ha a konfliktusok rohamosan haladnak egy államon belüli, vagy államok közötti háború felé” – hangoztatta Iohannis a Fekete-tenger térségének biztonsága című program ünnepélyes megnyitóján.
Hozzátette: Románia eltökélt abban, hogy “biztonságot szolgáltató” országa legyen a térségnek, és azon van, hogy a szabad, virágzó, biztos Európa eszméje az Európai Unió szomszédságában is valósággá váljon. A Harvard Kennedy School 13. alkalommal rendez regionális műhelygyakorlatot a Fekete-tenger térségének biztonságáról, ötödik alkalommal Romániában. A péntekig tartó intenzív képzés során a román házigazdákon kívül orosz, török, ukrán, grúz, moldovai, görög és amerikai hírszerzési, illetve biztonságpolitikai szakértők tartanak előadásokat az egyetem hallgatói számára. Közben a Fekete-tengeren – a román és nemzetközi vizeken – a román haditengerészet 12 hajója, egy amerikai romboló és egy bolgár mérőhajó kezdett közös hadgyakorlatot hétfőn.
dkh
A több mint ezer haditengerész részvételével, a román parti őrség és a tengeri kőolaj-platformok személyzetének bevonásával zajló Trident Poseidon 2015 elnevezésű manőver csütörtökig tart.
(HVG)
A tavaly ugyanitt levitézlett és a világot megröhögtető amerikai “Donald Cook” rakétafregatt és egy hasonló kaliberű másik amerikai hadihajó, a “Rossz” is érkezett ma a Fekete-tengerre a TASSZ jelentése szerint az orosz Fekete-tengeri Flotta parancsnokságának jelentésére hivatkozva. Az értesülés szerint dugig vannak rakva rakétákkal az amerikai hajók. Útjukat az orosz Fekete-tengeri Flotta FIGYELEMMEL kíséri!

Végállomásához ér az Arab Tavasz?

szaúdi merénylet síita mecset hidfo.ru
Öngyilkos merénylő robbantott Szaúd-Arábia síita kisebbség által lakott Katif tartományában; a pénteki ima idején történt robbantásban 21 ember vesztette életét, és több mint százan megsérültek, miközben sokáig nem volt egyértelmű, ki követte el a gyilkosságot. A történtek miatt azonnal tömegdemonstráció kezdődött a tartományban; a síita kisebbség a szaúdi rezsimet nevezte meg felelősnek, amiért nem tudja garantálni a helyi lakosok biztonságát. A szunnita közvélemény eközben Iránt kezdte vádolni a merénylet szervezésével, egyes véleményformálók szerint amiatt került sor a robbantásra, hogy radikalizálják a szaúd-arábiai síita lakosságot. Mostanra a térség több országában működő Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára a merényletet.
Szaúd-Arábia belügyminisztériuma szerint egy 20 éves diák volt a merénylő, aki az ISIS helyi terrorsejtjének tagjaként működött. A BM szerint az ISIS néhány hónapja megkezdte regionális csoportjainak szervezését Szaúd-Arábiában, és a közeljövőben fokozott biztonsági intézkedésekre lehet szükség, hogy az újabb tragédiákat megakadályozzák.
Mit keres az ISIS Szaúd-Arábiában?
Miközben a nyugati közvélemény számára is nyílt titok, hogy Szaúd-Arábia számos országban támogat terrorszervezeteket – főként radikális szunnita csoportokat -, egyáltalán nem Szaúd-Arábia az egyetlen ország, amely a vallási radikalizmust saját érdekeinek szolgálatába állítja. Az ISIS néven harcoló terrorszervezet egy regionális jelenség, gyakorlatilag ez lett az újabb neve azoknak a nemzetközi zsoldos-csoportoknak, akik a helyi lakosság vallási hátterét felhasználva folytatják tevékenységüket, mert a térségben ez bizonyult a leginkább hatékony mozgósító tényezőnek. Az ISIS mostanra számos országban működik, és bár egyáltalán nem biztos, hogy valóban egy egységes szervezetről van szó, a nyugati közvélemény számára – az egyszerűség kedvéért – ez így kerül megjelenítésre. Ezzel a névvel illetik a Szíriában, Irakban, de mostanra Líbiában is működő kormányellenes fegyveres csoportokat, akik utánpótlásukat az iszlám felhasználásával biztosítják.
Az ISIS néhány hónapja kezdte meg működését Szaúd-Arábiában – azt is pontosan meg lehet állapítani, hogy mikor és miért. 2015 január 8-án négy fegyveres merénylő hajtott végre támadást szaúdi határőrök ellen, közel az iraki határhoz. Korábban az ISIS nem volt jelen Szaúd-Arábiában, ez volt az első ismert támadás. Az ISIS szaúdi tevékenységének közvetlen előzményei vannak: a szunnita országok közt általános elégedetlenséget váltott ki az a tény, hogy az Egyesült Államok megállapodhat Iránnal az atomprogramról, és bizonyos feltételek teljesítése esetén visszavonhatják a nyugati szankciókat. Ez a tény a nyugati politikai elemzők számára is ismert, a következményekkel azonban nincsenek tisztában; 2015 január első hetében szaúdi sajtóorgánumokban elkezdtek megjelenni olyan publicisztikák, miszerint az amerikai monopóliumot meg kell dönteni, és Szaúd-Arábia új szövetségesek után kell nézzen, hogy az ország “több lábon álljon”. Az “Arab news” szaúdi újság január első hetében publikált egy Mudzsahid Sarif által jegyzett levelet, ami szerint Oroszország elsődleges szerepet játszott Szíria stabilitásának megőrzésében, vagyis abban, hogy a szíriai kormány az évek óta dúló háború ellenére még mindig nem bukott el. A szerző szerint azok az emberek, akik kritizálják Oroszország Asszád-kormánynak biztosított támogatását és ellenséges retorikát folytatnak Moszkvával szemben, gyengén informáltak a világpolitikai eseményekkel kapcsolatban. Ez egy igen látványos fordulat, – Szaúd-Arábia pedig abszolút monarchia, ahol a “szabad sajtó” ismeretlen fogalom, emiatt azt sem lehet mondani, hogy az ehhez hasonló kijelentések egy-egy szerző magánakcióját jelentik. A megváltozott állásfoglalás a szaúdi elit megosztottságát tükrözi, és ennek egyenes következménye, hogy az ISIS megkezdte tevékenységét Szaúd-Arábiában.
Idézet az Arabnews hasábjain megjelent publicisztikából: “A Szovjetunió összeomlása után Amerika saját játszóterévé változtatta az egész bolygót. Ma szemtanúi lehetünk annak, amint ez az egypólusú világrend összeomlik. Nem akarok új hidegháborút, de Oroszország történetesen egy erős bástya lehet, hogy az amerikaiak egyoldalú lépéseit ellensúlyozzuk. A muszlim világ jelentős szerepet játszhat az amerikai monopólium megtörésében. Ez nem jelenti azonban, hogy a muszlim országok kapcsolata meg kellene romoljon Washingtonnal. Ehelyett egy semleges pozíciót kell felvenniük, és erősíteni kell kapcsolataikat Oroszországgal. Az elsődleges prioritások saját nemzeti érdekeik legyenek.” A publicisztika emellett felveti a kérdést: “miért rontanánk kapcsolatainkat Oroszországgal és Kínával azért, hogy az Egyesült Államok kedvében járjunk?”
A fenti sorok megjelenését követő napon az ISIS támadást hajtott végre szaúdi határőrök ellen, és elkezdtek megszaporodni a határ túloldaláról Szaúd-Arábia területére indított rajtaütések.
2015 március 5-én 65 amerikai kongresszusi képviselő aláírt egy levelet, melyben követelték Szálmán bin Abdul-Aziz Al-Szaúd királytól, hogy hajtson végre demokratikus és emberi jogi reformokat Szaúd-Arábiában. A felszólításról akkor Peter Roskam szenátor sajtófelelőse számolt be. Véletlennek tekinthető-e, hogy két hónnappal az amerikai szenátorok ultimátumát követően több halálos áldozattal járó merénylet történik a síita kisebbség által lakott területeken, aminek következtében kormányellenes demonstrációk kezdődtek?
Értelemszerűen, ez nem egy véletlen, hanem a szokványos forgatókönyv. Az elmúlt évek során számos olyan rezsimet megdöntöttek, ami korábban szövetséges volt, de az amerikai érdek szempontjából kifogásolható lépéseket tett (pl.; Líbia fizikai aranyban kért volna fizetséget a kitermelt olajért, a dollárt nem fogadta el – hónapokkal később a kormányt megdöntötték). Ilyen esetekben rendszerint megkezdődnek a kormányellenes tüntetések, ami igen hamar fegyveres harcba csap át. Onnantól hetek kérdése, és az Egyesült Államok követelni fogja a demokráciát és emberi jogokat. Ha a síita lakosság terrortámadások áldozatává válik, az nem feltétlen a szunniták hibája; az Egyesült Államoknak érdeke az iszlám országok megosztottságban tartása, mert kizárólag az “oszd meg és uralkodj” elven keresztül érvényesítheti érdekeit.

http://hidfo.ru/2015/05/vegallomasahoz-er-az-arab-tavasz/

A magáncsőd lényege, hogy az adós számára elengedik a tartozása egy részét, ha betartja a mellé kirendelt vagyonfelügyelő feltételeit.

Legfontosabb előnye az, hogy ha egy magánszemély csődöt jelent, az adósságainak bizonyos fokú, szabályozott rendezésével meghatározott idő után mentesül az adósságteher alól, hitelezői pedig átlátható és tervezhető módon hozzájutnak a tartozásnak legalább egy részéhez. Úgy hírlett akkor, hogy már idén ősszel hatályba léphet a magáncsődről szóló új törvény, és valóban, a jogalkotók nem tétlenkedtek, a parlament rövidesen dönthet a KDNP által benyújtott törvényjavaslatról, mely az első becslések szerint 20-25 ezer, elsősorban lakáshitele miatt nehéz helyzetbe került adós számára hozhat változást. Emiatt lehet az is, hogy a javaslat szerint a törvény hatálybalépése, 2015. szeptember 1. után még egy teljes évig csak azok kérhetnek magáncsődvédelmet, akik lakását kényszerértékesítenék.
Feltételek és kizáró okok
E megszorítás feloldása után a szigorúan csak az adós önkéntes kezdeményezésével megindítható magáncsődöt szélesebb kör választhatja majd. Alapvetően azok, akiknek a vagyona és a törlesztésre fordítható jövedelme nem elég az adósság törlesztésére, egy vagy több, összesen legalább 2 millió forint, de legfeljebb 60 millió forint közötti, hatósági vagy bírósági úton érvényesíthető tartozásuk van, s ezek közül legalább az egyik hitel. A tartozások között lennie kell legalább egynek, amely 500 ezer forintnál több, és 90 napja lejárt.
Ha a kérelmező e feltételeknek megfelel, akkor sem automatikus a pozitív folytatás, mert számos ok zárja ki azt, hogy a kérelmezőt magáncsődbe engedjék. Úgynevezett csődvagyona – amely az adós és az adóstárs vagyona és öt évre számított, adósságrendezésbe vonható várható bevétele együtt – nem lehet kevesebb, mint a fennálló tartozás fele. Kizáró ok az átlagosat jelentősen meghaladó mértékű és értékű vagyon, az elmúlt tíz évben lefolytatott adósságrendezési eljárás, az 500 ezer forintnál nagyobb bírságtartozás, de az is, ha adó- vagy más köztartozása van, és részletfizetést kapott rá.
Öt szűk esztendő
Azt, aki a magáncsőd védelme alá kerül, ez idő alatt nem fenyegeti végrehajtás vagy kényszerértékesítés, kilakoltatás, és az alapvető közszolgáltatási szerződéseket sem lehet vele szemben felmondani, továbbá tartozása több-kevesebb részétől is megszabadul az alapesetben öt, meghosszabbítva hét évig tartó adósságtörlesztési időszak végén anélkül, hogy ki kellene fizetnie. Korábban csak vázlatos elképzeléseink lehettek a Magyarországon bevezetendő magáncsőd menetéről, részint a hazai hírek, részint a külföldi példák és tapasztalatok alapján. Most a törvényjavaslat már pontosabb képet ad.
A magáncsődtörvénnyel létrejön egy új állami intézmény, a Családi Csődvédelmi Szolgálat, elsősorban ez fogja megállapítani, hogy bekerülhet-e valaki a csődvédelembe. A szolgálat által kirendelt kormánytisztviselő, az úgynevezett családi vagyonfelügyelő felügyeli, meghatározott feltételekkel engedélyezi az adós minden pénzmozgását. A magáncsőd főszabálya, hogy az adós mindenben kötelezően együttműködik a vagyonfelügyelőjével, a Családi Csődvédelmi Szolgálattal és a hitelezőivel.
(otvenentul)

Emberi jogokat követelnek a terroristáknak

Ivan Simonovic hidfo.ru
Ivan Simonovic, az ENSZ emberi jogi kérdésekért felelős főtitkárhelyettese szerint Macedóniában komoly gondok vannak az emberi jogokkal, a jogállamiságot komoly kihívások érik, és sérült a demokrácia. Szerinte a macedóniai kormánynak sürgős teendői vannak a független igazságszolgáltatás és a sajtószabadság biztosítása terén. Simonovic pártatlan vizsgálatot követel a Kumanovoban történt fegyveres összetűzés kapcsán, melynek során több rendőr életét vesztette.
A nemzetközi szervezetek beavatkozása és kormányellenes állásfoglalása mára törvényszerűnek mondható; Macedóniában ugyanaz történik, ami az észak-afrikai országokban, Szíriában, majd Ukrajnában. Az emberi jogok ideológiájának elővételére akkor került sor, amikor a kormány láthatóan megszilárdította pozícióit a nyugati felforgatás felszámolása ügyében, és nem mutatott hajlandóságot a korrumpálhatóságra. A jogállamiság mint elvárás szintén ahhoz köthető, hogy a rendőrség hatékonyan fellép a rendbontással szemben; bár az ENSZ képviselőit egészen idáig nem érdekelte Macedóniában a jogállam és emberi jogok helyzete, most hirtelen mégis komoly elvárások vannak, mert a NATO kiterjesztése a tét. A sajtószabadság hiánya mint vád szintén azt követően került elő, hogy a macedóniai sajtó együttműködött külföldi titkosszolgálatokkal a kormányellenes tüntetések tömegbázissal ellátásában. Az ellenzéki sajtó néhány napos időközönként kormánypolitikusok magánbeszélgetéseit szivárogtatja ki – mivel a kormány ennek hatására sem mutatott hajlandóságot a nyugati országokkal együttműködésre (ehelyett arról beszél, hogy a sajtó együttműködik külföldi titkosszolgálatokkal), hirtelen sürgőssé vált a sajtószabadságért kiállás.
Macedóniában külföldről irányított, szervezett felforgatás zajlik. Május 9-én több rendőr életét vesztette Kumanovo területén, ismeretlen fegyveresekkel folytatott összecsapásban. A kormány nyilatkozatai szerint albán terrorista csoportok érkeztek az országba, és közintézmények ellen akartak elkövetni terrortámadásokat. Az ellenzéki pártok eközben arra törekszenek, hogy a civil lakosság ne vállaljon szolidaritást a rend őreivel, hanem a rendfenntartás ellen forduljon; egy ellenzéki vezető nyilvánosságra hozott olyan magánbeszélgetésekről készült hangfelvételt, melyeken állítólag az hallható, hogy a kormány tagjai egy gyilkossági ügy eltussolásának mikéntjeiről beszélnek; egy olyan gyilkossági ügy, ahol állítólag rendőrök öltek civileket.
A “kiszivárogtatás” időpontja nem véletlen. Május 9-én Törökország és Oroszország megállapodott a Török Áramlat gázprojekt építése megkezdésének időpontjáról. Macedóniában még aznap terrorszervezetek kezdtek fegyveres összetűzést a rendőri erőkkel, és radikalizálódott egy kormányellenes tüntetés, melynek kordában tartása során több mint 30 rendőr szerzett komolyabb sérüléseket. Az ellenzéki pártok együttműködnek külföldi titkosszolgálatokkal a kormány elmozdításában; a kiszivárogtatási botrány célja, hogy a lakosság ne vállaljon szolidaritást a rendfenntartással, ehelyett a tüntetők agresszív zsarnoknak, ellenségnek tekintsék a rendőröket, és hajlamosabbá váljanak a fizikai összeütközés vállalására.
A kiszivárogtatásokkal több mint 50 ezer embert sikerült utcára vinni a kormány ellen. A kormány oldalán azonban jóval többen álltak ki, egy héttel a felforgatás kezdete után több mint 90 ezren vettek részt egy kormánypárti megmozduláson. Az országban patthelyzet van; a nyugati országok egy olyan kormányt akarnak Macedóniában, ami nem adja meg az engedélyt a Török Áramlat helyi szakaszának építéséhez, ehelyett a rivális amerikai gázprojekt, a Nabucco megépítését támogatja. Az Egyesült Államok értelemszerűen nyílt állásfoglalást tett az ellenzéki erők oldalán, és emberi jogot követel a rendőrökre támadó tüntetőknek. Eközben bizonyítékok kerültek elő arra vonatkozóan, hogy az ellenzéki megmozdulásokat Soros György amerikai milliárdoshoz köthető civil szervezetek mozgatják.
Macedónia elhelyezkedésének fontosságáról, valamint arról, miért fontos nekünk, hogy melyik gázvezetéket építik meg, ITT és ITT olvashat.

http://hidfo.ru/2015/05/emberi-jogokat-kovetelnek-a-terroristakn/

Hevülő keleti vidék?

Eduard Baszurin DNR katonai szóvivő tegnap esti tájékoztatóján fényképfelvételek bemutatásával illusztrált elemzést tartott a kijevi junta erőinek felvonulásáról a donbasszi fronton.
Nyalókakirály latorhada 45 ezer egyedet, 380 tankot, 1800 páncélozott szállító és harcjárművet, 980 vontatott és önjáró tüzérségi löveget és rakéta sorozatvetőt irányított a frontvonal közvetlen közelébe. 75 db. repülő alkalmatosság is ugrásra készen a közelben tanyázik.
Baszurin külön is kiemelte a Volnovaha mellett létesült bázist, ahol óriási mennyiségű technikát és municiót halmozott fel a valcmanista horda.
A frontokon egyébiránt “feszült a helyzet”-de komolyabb harcok nem voltak az éjszaka.
Ezzel együtt a kissebb helyi jellegű csatározások azok szinte minden felé zajlottak.
A luganszki szakaszon jobbára aknavetőkkel és kézifegyverekkel lövöldöztek a szemben álló felek.
A középső területeken Gorlovkát és környékét érte néhány latorgránát.
Donyeckben a kohászati üzemek területén, nem messze a Sahtyor-stadionjától hatalmas robbanás volt tegnap késő délután.
füst
Donbassz fővárosának “Metro”-kerületébe csapódott mára virradóan néhány tucat latorgránát.
A donyecki repülőteret ha nem is folyamatosan, de azért szorgosan ágyúzta a latortüzérség.
Peszkiben ha nem is teljes intenzitással, de zajlott-zajlik a lövöldözés.
Nyizsnyeje Lozovoje mellett egy martalóc ágyúlövedék robbanása következtében elesett két milicista.
Sirokinonál ugyancsak késő délután kezdődtek harcok. Mind a “Donbassz”, mind az “Azov” latorzászlóaljak állományából úgy tucatnyi latoregyed költözik Dnyepropetrovszkba. A “hősi” nyugvóhelyre.
Ugyanakkor egy népfelkelő is elesett, három pedig megsebesült.
Közben már készült videoillusztráció is a Mozgovoj brigádparancsnok elleni merénylet lehetséges kivitelezéséről
https://balrad.wordpress.com/2015/05/25/donbassz-16/


Az utóbbi időben nagyon aktivizálódtak a junta felderítő-diverzáns alakulatai. Bár néhányat lefüleltek közülük, mindig terem helyettük két másik. Megfigyelők szerint máris látszik az amerikai kiképzők keze munkája. Várható, hogy tevékenységüket hamarosan a frontközeli városokba is átteszik.
Átkos ténykedésük legfrisebb, tragikus – nekik eredményes – ténykedése: (kíséretével együtt) megölték Alekszej Mozgovojt, a “Prizrak” (“Szellem”) brigád – az egyik legeredményesebb egység – parancsnokát.
Ez a negyven éves parancsnok volt a luganszki népi erők leginkább forradalmi (ugyanakkor józan) szellemű vezetője. Mozgovoj volt az, aki mindeddig a leghatározottabban bírálta a Luganszki Népköztársaságban tapasztalható negatív jelenségeket: azt, hogy mindinkább felemelik a fejüket a helyi oligarchák, és embereik. Mozgovoj képviselte a leghatározottabban a DONBASSZ FORRADALMÁNAK ÉS SZABADSÁGHARCÁNAK AZ ELVI ALAPJAIT: a harc egyszerre folyik kijevi junta, illetve az őket kiszolgáló, árulásra, a népi forradalomhátba döfésére mindig kész helyi oligarchák ellen. Mozgovoj eszményképe a néphatalom, a nép jóléti állama volt.
Halálhírére nem keveseknek jutott eszébe: ez újabb olyan gyilkosság volt, amivel az egyezkedésre kész erők távolítják, távolították el a népi forradalom elvét vallókat. Az év eleje óta már a negyedik ilyen személyt tettek el láb alól. A sorozat újévkor kezdődött, Alekszandr Bednov (“Batman”) meggyilkolásával: őt kifejezetten NEM AZ UKRÁNOK ölték meg. Egy másik gyilkosság esetében a tettesek személye rejtve maradt.
Pervomajszk város katonai parancsnokának, és most, Alekszej Mozgovojnak az esetében is viszont a vizsgálat az ukrán hadsereg különleges egységeit nevezte meg tettesként. Mozgovoj három autóból álló konvojára lesből támadott egy jók kiképzett felderítő egység: az egyik autóra gránátot lőttek ki, majd a konvojra géppuskatüzet nyitottak. Mozgovoj és kísérete is a helyszínen meghalt.
A diverzánsok egyik másik szörnyű tettét – egy milicista és másállapotos feleségének a felakasztását – a minap láthattuk.
Alighanem szintén egy jelentős létszámú diverzáns egység műve lehetett a mai nap egy másik videója. A videón öt vagy hat milicista fekszik a földön. Bár nemrég ejthették őket fogságba, amit hátrakötött kezük, illetve az mutat, hogy egyikük zsebében rubelt találtak – mindannyiuk feje, arca vérben úszott, véraláfutások látszottak rajtuk. Ami azt jelzi, hogy azonmód nekik estek: összeverték, rugdosták őket. (mi után szörnyű elgondolni, mi minden vár még rájuk).
Egy másik képen egy másik szörnyűség: egy láthatóan ugyancsak frissen foglyul ejtett milicistának azonmód mind a két mutatóujját levágták a jobb szektoros brigantik.
ujjak
Érdeklődve várnánk Szelényi Zsuzsanna véleményét a háborús bűntettekről: csakugyan az agresszornak lehetnek-e csupán emberi jogai – vagy ilyenek lehetnek netán azoknak is, akik a saját szülőföldjükön állnak, azt, otthonaikat, családjaikat védelmezik azoktól, akik miatt a fenti úrhölgy augusztusban akkora siránkozást csapott. Csak az-e a háborús bűntett, amikor a támadó pár tucat katonáját végigvezetik az utcákon – vagy netán az is háborús bűntett-e, amikor a hadifogyok arcát, fejét véresre rugdossák, kínzássorozatukat ujjaik levágásával kezdik – egy egyenruhás harcost, feleségével együtt az erdőbe hurcolják és felakasztják, vagy netán, éjnek idején, egy mezőn keresztre feszítik és megégetik?
Sokan kérdezik – kérdezhetjük mi is: ilyenkor hol az EBESZ? Amelyik azt sem látja, hogy 45 ezer martalóc, 380 tank, mintegy 1800 páncélos jármű és közel ezer ágyú és üteg sorakozott már fel, a minszki békemegállapodás leple alatt, készen a támadásra. Természetesen már a tűzszüneti vonalon belül.
(Cs. S.)

Kijevben a Verhovna Rada tagjainak bőre átkozottul viszkethet. A dnyeszter-melléki területen lévő orosz katonai bázisok tranzitszerződésének felmondása után most a Krím szárazföldi orosz megközelíthetőségét biztosító megállapodás felmondását kívánják kodifikálni. A tervet be is nyújtották.
Az orosz védelmi minisztérium időközben elkezdte kidolgozni a Dnyeszter-melléki területen állomásozó orosz erők légi úton való utánpótlásának a megszervezését. Érdekes mutatvány lesz az biztos, hiszen Odessza felől is legalább 100km. a légiút, Maradék-Ukrajna légterében.
Oroszország Központi Katonai Körzetében-váratlanul-kíváncsi lett a hadvezetés a körzet légierejének és légvédelmi egységeinek harckészültségi szintjére. (Aki volt katona, az sejti, hogy ez mit jelent!)
Kramatorszk repülőterén nagy a nyüzsgés. A Kramatorszk-Konsztantyinovka közötti útszakaszon özönlik a latorhorda. No nem Kramatorszk irányába!
A luganszki frontszakaszon “bosszúért lihegnek” a Mozgovoj brigádparancsnok elleni merénylet miatt a “Prizrak” brigád harcosai. Kirovsz óvatlan latorjai bánják a haragot. A népköztársaságiak egy gyors rajtaütésben 26 latoregyedet nyuvasztottak ki. Járulékos veszteségként még hat martalóc folyamodhat rokkantellátásért a kijevi kincstárhoz.
Szokolnyik, Sztanyica Luganszka és Szcsasztyje IRÁNYOKBA a népköztársaságiak rohamcsapatai szintén véget vetettek a valcmanista bűnbandás nyugodt sziesztázgatásainak.
Szvetlodarszknál és Junkoma környékén is a kora délutáni órákban “bemozogtak” a miliciák. A Valcmanisták veszteségei igen nagyok lehetnek, mert minden rajtaütés helyszínéről leolvasztott tankokról számolnak be.
Összecsapások robbantak ki a középső frontszakaszon AVGYEJEVKÁNÁL, Opitnojenál, a “Butovka” bányaüzemnél, Kamenykánál, Verhnyetrojeckojénál, Granyitnojenál, Berjezovo és Taramcsuk térségében.
Peszkinél CSAK folytatódott-de heves iramban-a lövöldözés.
Az Avgyejevkát és környékét ért támadások miatt a valcmanista tüzérség ismét más gondok megoldásával kénytelen foglalatoskodni, semmint Donyecket ágyúzza. (Ezzel együtt is időnkét hol a városra, hol a reptérre kilőnek néhány gránátot.)
Dokucsajevszket ma délelőtt ágyúzta a valcmanista bűnbanda.
Sirokino térségében is megélénkült az élet. Heves lövöldözések vannak.


https://balrad.wordpress.com/2015/05/25/hevulo-keleti-videk/