Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője nem támogatja, hogy az illegális bevándorlók gyermekei állami oktatásban részesüljenek Franciaországban.
A Nemzeti Front vezetőjének ez egy újabb választási ígérete; azt mondta, ha ő nyeri az elnökválasztást, az illegális bevándorlók gyermekei nem férhetnek majd hozzá a közoktatáshoz Franciaországban.
Le Pen december 9-i esti beszédében egyértelművé tette, hogy a továbbiakban egy új, még keményvonalasabb megközelítést képvisel a bevándorlással kapcsolatban. Ő nem csak a bevándorlást állítaná le, hanem megtiltaná, hogy az országhatáron átszökött migránsok gyermekei oktatásban részesüljenek. A kezdeményezés nagy mértékben lassíthatja az integrációt, de úgy tűnik, a választók ezt várják el, mert Le Pen pártja egyre népszerűbb.
”Nincs semmi problémám a külföldiekkel – de azt mondom nekik: ha az országunkba jöttök, ne várjátok, hogy gondoskodnak rólatok, és a gyermekeitek ingyenes oktatást kaphatnak.”
– mondta.
A Nemzeti Front vezetője kifejtette, hogy szerinte a bevándorlás további ösztönzőjeként hat a jelenlegi francia kormánypolitika, ami nem diszkriminálja az illegális bevándorlókat, és minden gyermeknek egyenlő feltételeket biztosít az oktatás megszerzéséhez.
A diszkrimináció követelése azonban nem árt a párt megítélésének: Le Pen népszerűsége az ehhez hasonló üzenetek miatt indult gyors növekedésnek. Pártja szintén a bevándorlás elleni keményvonalas fellépés megkövetelése miatt erősödött meg.


http://www.hidfo.ru/2016/12/le-pen-nem-tamogatja-a-migrans-gyermekek-tanittatasat/