2014. október 30., csütörtök

Putyin a nyugati elitnek: Vége a játéknak

Joseph Candel: Sok ember szeretné tudni, hogy Putyin vajon tényleg az Új Világrend ellen dolgozik vagy ő is csak egyike a beavatott játékosoknak, és éppen úgy utasításra teszi a dolgát, mint kollégái, akiket a világkormány felállításán dolgozó elit céljai megvalósítása érdekében mozgat a globális sakktáblán.
Tudjuk, hogy Oroszország fontos tagja a BRICS államoknak, amely immár saját valutaalappal és központi bankkal rendelkezik, és azon igyekszik, hogy elszakadjon a világ jelenlegi valutarendszerétől. De vajon tényleg ennyire függetlenül ténykednek?
Véleményem szerint inkább arról lehet szó, hogy a globalisták a BRICS államokat használják az amerikai dollár meggyengítésére. Ezek az országok egymás között már más valutákban kereskednek és hamarosan olajszerződéseiket is más fizetőeszközben fogják teljesíteni. Oroszország a világ egyik legnagyobb olajexportőre és mint ilyen, már egy ideje azon van, hogy minden dollártartalékától megszabaduljon. A legtöbb szakértő úgy látja, hogy amint a világ többi országa is követi példáját, a petrodollárnak vége.
A kérdés tehát, hogy Putyin a globalistáknak akar keresztbetenni vagy a BRICS egyik vezető országaként a terv egyik fontos részének kivitelezésében segít a dollár és az Egyesült Államok meggyengítésével és a világkormányhoz való csatalakozásának előkészítésével?
Ismert tény továbbá, hogy Henry Kissinger, a globalisták egyik fontos frontembere, rendszeresen találkozik Putyinnal és a hírek szerint igen jó barátok. Tudjuk, hogy a háttérhatalom a háborúk, gazdasági válságok, katasztrófák, a terrorizmus és egyéb problémák segítségével próbál egy olyan irányított káoszt kialakítani a világban, amire a megfelelő pillanatban, amikor már senki nem lát kiutat a helyzetből, megadhatják az előre elkészített választ.
Mindenki döntse el maga, hogy Putyin milyen szerepet játszik ebben a tervben, tudva, hogy idővel a válasz egyértelműen kirajzolódik majd azok számára, akik követik az idők jeleit. Putyinnak az alábbi cikkben részletezett legújabb beszéde mindenképpen említésre méltó és valószínűleg jelentőségteljes, helyes értelmezése azonban csak a fenti kérdések figyelembevételével lehetséges.
vladimir-putin-personal-wealth

Az angolul beszélő világ nagy része valószínűleg kimaradt Putyin Szocsiban elhangzott legújabb beszédéből, illetve, akik értesültek is róla sem biztos, hogy első hallásra felfogták annak jelentőségét.
A nyugati média mindenesetre mindent megtett, hogy ne vegyen róla tudomást, vagy kiforgatva tálalja annak tartalmát. Függetlenül attól, hogy ki mit gondol Putyinról (a Nap és a Hold sem a mi véleményünk kedvéért létezik), valószínűleg Churchill 1946. március 5-én elhangzott „Vasfüggöny” beszéde óta a legjelentősebb politikai beszéd hangzott el Szocsiban.
Putyin kijelentette, hogy a játékszabályok mostantól megváltoznak.
Mostanáig a nemzetközi politikát a következő szabályok szerint játszották:
A politikusok nyilvános kijelentéseket tettek, hogy ezekkel fenntartsák a nemzeti szuverenitás kellemes látszatát, ami kizárólag propaganda célokat szolgált, hiszen nem valós szuverenitásról beszélünk, hanem olyasmiről, aminek semmi köze a nemzetközi politika lényegéhez. Eközben titkos vagy zárt ajtós tárgyalásokon meghozták a valós döntéseket és megtárgyalták a követendő irányokat.
Korábban Putyin is ezen szabályok szerint játszott, cserébe csupán annyit várt, hogy Oroszországot egyenrangú félként kezeljék. Mivel ilyen irányú reményei szertefoszlottak, bejelentette, hogy a játéknak vége, ezzel végeredményben megszegve a nyugat által felállított tabut, nyíltan, az elit klánok és politikai vezetők feje felett szólva az emberekhez.
Egy orosz blogger, Chipstone, a következők szerint foglalta össze Putyin beszédét:
1. Oroszország nem játssza tovább ezeket a játékokat és nem folytat titkos, zárt ajtós tárgyalásokat apró-cseprő ügyekben. Oroszország ezzel szemben készen áll a komoly párbeszédre és megállapodásokra, amennyiben azok a kollektív biztonságot szolgálják, igazságosak és mindkét fél érdekeit figyelembe veszik.
2. A globális kollektív biztonság valamennyi rendszere romokban hever. Nincsenek többé nemzetközi biztonsági garanciák, az ezeket elpusztító entitást pedig Egyesült Államoknak hívják.
3. Az Új Világrend építői elbuktak. Homokvárat építettek. Az Új Világrend felépülésének kérdése nem csupán Oroszországon múlik, de a döntés nem születhet meg Oroszország nélkül.
4. A társadalmi rend újításait Oroszország konzervatív megközelítésből kívánja vizsgálni, de nem zárkózik el az ilyen újítások vizsgálatától, hogy kiderüljön, bevezetésük indokolt-e.
5. Oroszország nem szándékozik az Egyesült Államok folyamatosan terjeszkedő „káosz birodalma” által létrehozott zavaros vizekben halászni és új birodalmat sem akar alapítani (ez szükségtelen, Oroszországnak már meglévő területeit kell fejlesztenie). Továbbá Oroszország nem kíván a világ megváltójának szerepébe lépni, ahogyan ezt a múltban tette.
6. Oroszország nem kívánja a saját képére átformálni a világot, de azt sem fogja hagyni, hogy mások az ő képükre próbálják átformálni Oroszországot. Oroszország nem fogja elzárni magát a világtól, aki azonban megpróbálja elszigetelni Oroszországot a világtól, az forgószelet arat.
7. Oroszország nem kívánja a káosz terjedését, nem akar, és nem is szándékozik kirobbantani semmilyen háborút, ugyanakkor úgy látja, hogy egy globális háború kirobbanása ma már szinte elkerülhetetlen, így erre fel van készülve és a készülődést folytatja. Oroszország nem akar háborút, de nem is fél tőle.
8. Oroszország nem kíván aktív szerepet vállalni azok feltartóztatásában, akik még mindig az Új Világrendjüket építik, amíg ezek az erőfeszítések nem sértik Oroszország kulcsfontosságú érdekeit. Oroszország inkább a partvonalról szemléli, amint ezek újabb és újabb sebeket szereznek igyekezetükben, amennyiben azonban bárki megkísérli Oroszországot is belerángatni ebbe a folyamatba, figyelmen kívül hagyva annak érdekeit, az meg fogja tanulni, hogy mit jelent a fájdalom.
9. Külső, de még inkább belső politikájában, Oroszország ereje nem az eliten és annak zárt ajtós tárgyalásain, hanem a népen fog nyugodni.
A fenti pontokhoz a következőt muszáj még hozzátenni:
10. Még mindig fennáll a lehetőség egy olyan új világrend felállítása előtt, ami megakadályozhatja a világháború kirobbanását. Ennek az új világrendnek az Egyesült Államok is elkerülhetetlen része lenne, de kizárólag mindenki mással egyező feltételek mellett: a nemzetközi jog és nemzetközi szerződések alapján, mindenféle egyoldalú kezdeményezés nélkül, más nemzetek szuverenitásának abszolút tiszteletben tartása mellett.
Összegezve:
Vége a játéknak gyerekek. Szépen tegyétek el a játékaitokat. Eljött a felnőtt döntések ideje. Oroszország készen áll. Vajon a világ többi országa is?
Időkjelei: Az idők jeleit figyelő keresztények közül többen is felvetették az Új Világrend v.2 bevetésének lehetőségét. Olyasmit képzeljünk el, mint amikor egy népszerűtlen (túl nagy ellenállással küszködő) politikai hatalom megszervezi saját leváltását, a rendszerváltónak járó nagyobb népszerűség reményében. E szerint a forgatókönyv szerint az Antikrisztusra a ma ismert bennfentesek legyőzőjeként is tekintenének, aki egy új Új Világrend élére állna és ezzel sok, magát felébredtnek tartó embert is megtéveszthetne. Ez is egyfajta elképzelés, amit érdemes észben tartani.

Forrás: zerohedge.com

Mi a bajunk az internetadó elleni tüntetésekkel?

Leírjuk, mert igen nagy az értetlenkedés. Kérünk megosztást, lájkot, aki egyetért velünk az alábbiakban. Aki viszont anyázik, különböző jelzőkkel illet minket, azt azonnal tiltjuk. Tehát:
-Az internetadó valóban elhibázott, valóban egy újabb népnyúzási kísérlet, ebben egyetértünk.
-A tüntetők azonban nem veszik észre, hogy a nemzetközi és hazai baloldal bábjai, akiket arra használnak fel, hogy a kormányt megbüntessék a keleti nyitás miatt.
-Nem támogatunk semmilyen EU-párti, "demokráciapárti", "egyenlőségpárti", "modern" megmozdulást, ahol a Hősök terén lévő szobrokon ugrálnak, meg a modern gyarmatosító szerveződésnek, az EU-nek a zászlaját lengetik és tüzik ki.
-A szólásszabadságra is tojunk magasról, tekintve, hogy ez egy lózung, megfoghatatlan valami és ráadásul nem is létezik sehol sem. Aki valóban kemény és kényes kérdésekhez nyúl, annak még a legnagyobb "demokráciában" is befogják a pofáját. Mi pedig egyszerűen csak tiltjuk a bunkókat...
-Olyan tüntetést végképp nem támogatunk, ahol Demszky, Gyurcsótány, amerikai nagykövet és egyéb nemzetellenes személyek vannak kint, sőt, a háttérben ők a szervezők.
-Mi inkább befizetünk havi 700 Ft-ot, minthogy a CIA polgárháborút robbantson ki (lásd Ukrajna), még akkor is, ha egyébként nem értünk egyet vele, sőt, az egész Orbán-kormányt elküldenénk a francba, ahogy az MSZP-t, DK-t stb. is, mert ezek együtt szétlopták az országot.
-És igen, komolytalanok ezek a megmozdulások, mert 100eFt-os készülékekkel tiltakoznak 700 ft ellen.
-Komoly kérdésekben (cigánybűnözés, földtörvény, mindenféle mutyik, választási csalások és még sajnos lehetne sorolni) nem volt ekkora a felháborodás. Undorító, hogy most meg van. A nép már csak ilyen: a közvetlenül őt érintő tételek miatt hőzöng.
-Akik pedig arról magyaráznak, hogy fotelforradalmárok vagyunk, azoknak itt van kettő kép. Az egyiken az SZKR akkori főszerkesztője, Magvasi Adrián látható 2006-ban, amikor is fejbelőtték. A másikon, símaszkban Barcsa-Turner Gábor, az SZKR alapítója. Mi kint voltunk, minket ütöttek, rúgtak, lőttek a rendőrök és nem az okostelefonunkkal világítottunk, hanem legfeljebb molotov-koktélokkal... És a célunk is kicsit magasabbrendű volt, mint 700 Ft. És nem egy ilyen tüntetésünk-utcai harcban vettünk részt, hanem 2006-tól folyamatosan 2009-ig. (Fényképek ide kattintva.)
Szent Korona rádió facebook oldala

Magyar Sztálingrád: Ózd

Mint köztudott, Ózdon új polgármester-választást írtak ki. A menetrend szerinti önkormányzati választás során az előző, fideszes polgármester, kevés szavazattal alul maradt a Jobbik jelöltjével, Janiczak Dáviddal szemben. A vereséget elfogadni képtelen Fürjes, választási csalásra hivatkozva megtámadta az eredményt - kvázi ellent mondott a népakaratnak, az ózdiak döntésének.
A területi választási iroda ennek helyt adott, döntése szerint új választást kellett kiírni. A Jobbik jogorvoslati kérelmét a fideszes hatalmi gépezet elutasította. Történt mindez anélkül, hogy a saját sorsukról, a demokrácia szabályai szerint, felelősen döntő ózdiakat tájékoztatták volna a részletekről, bemutatták volna az állítólagos bizonyítékokat.
Ebben az országban, ha van választás, ha nincs, ha van közvetlen tétje, ha nincs, szinte sportot űznek a politikai lejáratásból, a "bizonyítékok" lobogtatásából, titkos hangfelvételekből, és a többi. Ha bármiféle bizonyító erejű felvétellel rendelkeznek pont a közellenség Jobbikra nézve, nagyon nehéz magyarázatot találni arra, miért is nem mutatták ezt be a nagyközönségnek? Hacsak nem azért, mert a választási irodával ellentétben, a helyiek szemében hamar kilógna a lóláb, és kiderülne, hogy a bizonyítékok nem állják meg a helyüket!
Azért feldobjuk a labdát, és javasoljuk az ózdiaknak, hogy kérjék ki maguknak a hülyére vételt: ugyan, csak mutassák már be azokat az állítólagos bizonyítékokat az érintetteknek is!
Vagy egyszerűen le kell nyelni a birkanépnek, hogy ahol nem a Fideszre szavaznak, ott újra kell választani? Nem kellene ezt alkotmányba foglalni?!
Ózdon nagy a tét! Nem egy kistelepülés, ami még "megengedhető veszteség". A kormánypárt biztosnak vélt bástyája - vagy inkább kijelölt hulladéklerakója, ahová le lehet zsuppolni a nagyobb, főleg dunántúli városokban kínossá váló legalja cigányokat. (Ami ellen még az ózdi cigányok is tiltakoztak!) Merthogy a "cigánysátor" tervének népszavazáson való elbukása után, a gyereket átkeresztelve, finomítva, csak lerakták a törzsgyárban az alapkövet!
Ózdon nagy a tét! Mert az előző vezetés olyan szinten lopta szét a várost, hogy igencsak nagy baj lesz, ha a változás első lépéseként egy új - brancson kívüli - vezetés felülvizsgálja az önkormányzat eddigi működését. Az illetékesek alighanem súlyos börtönéveknek néznek elébe - már ha az ózdiak meg nem lincselik őket! Nem véletlen, hogy a választást követő éjjel gőzerővel mentek az iratmegsemmisítők egész hajnalig!
Ózdon nagy a tét! Mert esélyt kap egy másfajta politizálás, mely ha eredményeket ér el, az látványos lesz. És kérdéseket vet fel: mit csináltatok ti eddig, miért nem lehet ezt máshol is, és egyáltalán! Mit kerestek ti itt?
De Ózdon nagy a tét, számunkra is! Az ózdiaknak, a magyarságnak, az országnak, a nemzetnek. Nem csak abban a tekintetben, hogy mit hozhat a változás, hanem egyáltalán: lehet-e változás? Szembe lehet-e szállni eredményesen egy pártállami gépezettel, amely még a saját szabályait sem tartja tiszteletben? Győzhet-e ezzel szemben egy, az emberek valódi érdekeit képviselő szerveződés, egy kis város lakóinak akarata, a józan ész?
Ha Ózdot letiporják, ha egy közutálatnak örvendő, csalással sem nyerni képes (erről később) garnitúrát képesek visszaültetni az emberek nyakába, ha véghez tudják vinni ezt az elejétől végéig átlátszóan hazug játszmát... Akkor az az egész ország gyászos sorsát vetíti előre. Onnantól fogva demokratikus változásban senki ne is reménykedjen!
Ha viszont Ózd győz... Akkor valóban, ott egy bástya emelkedik! Kap egy lehetőséget, nem csak Ózd, de az adott politikai erő is. Ha pedig helyesen sáfárkodnak a rájuk bízottakkal, akkor az egy reménysugár lehet! Ami akár a változás magja is lehet!
Ózdon nagy a tét! Mert egy fordulópont lehet. Innen az út vagy a remény, vagy a reménytelenség felé vezet. Ózd a magyar Sztálingrád!
Rajtatok a világ - legalábbis az ország - szeme!
Raspotnik Viktor

Eldőlt a dominó – elszabadult a politikai vírus

Olvasóinknak az javasoljuk, legyenek nagyon óvatosak a megtévesztő ám rendkívül kártékony neoliberális ordas eszmékkel szemben. Az otthonvédőknek semmi dolguk ezzel a neoliberális csürhével, mely, ha ismét hatalomba kerül akkor az eddigi apró eredményeket és félsikereket is elsöpri, és a kilakoltatási hullámnak, a végrehajtók korlátlan hatalmának semmi sem fog gátat szabni.
Az ukrán vírus
Mint az ebola, a HIV, a rák vagy a madárinfluenza, stb., betegségeket okozó vírusok mindegyike olyan mesterségesen előállított vírus, melynek kitalálói és terjesztői a pusztulást haszonszerzésre használják fel.
Az ukrán vírus, – mint a korábbi szíriai-, palesztin-, líbiai-, iraki-, stb., politikai- és háborús vírusok -, hatását, működését, terjesztését tekintve nem különbözik ettől, épp olyan pusztító és megállíthatatlan. Ha az oltóanyaggal meglévő párhuzamot tekintjük, akkor az ilyen vírus hordozóanyaga a pénzoligarchiák által pénzelt és terjesztett különböző színnel, jelzővel azonosított mesterséges “forradalmaknak”. Csakhogy e vírus megfékezése és kontroll alatt tartása bizonytalanabb, mint a betegséghordozó kiszabadult vírusoké. Gondoljunk csak az al-Kaidára, vagy az ISIL-re.
multik_a_világonA bankárkaszt “megoldása” ismét a hitelezés
Korábban megírtuk, hogy az USA-EU tengely ukrán dominója nyugat felé dől.
A nyugat felelőtlen politikája és pénzügyi zsonglőrködése nem maradhatott következmények nélkül. És persze az sem újdonság, hogy kik zsebelik be ennek hasznát, illetve kikkel fogják e hasznot kifizettetni.
Az EB és a kissé vonakodó Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM) most épp azt fontolgatja, hogy Kijev gáztartozását, illetve annak egy részét valamint a most vásárolni kívánt gáz árát meghitelezik. Ennek legfőbb oka az, hogy ha ezt nem teszik, akkor egyéb szállítási irány hiányában azzal kell számolni, hogy az ukrán vezetéken át Európába áramló gázt Kijev szokásához híven idén is megdézsmálja. Csakhogy várhatóan ezúttal sokkal többet fognak lopni az eddig megszokottnál. Az EU ennek próbál gátat szabni, vagy legalábbis mérsékelni a hitellel.
Nézetünk szerint a hitel nem megoldás, sőt teljesen alkalmatlan kezelése a problémának.
Az ukránok által kifizethetetlen, sőt az érintett EU-s országok sem tudják teljes egészében bevállalni. Bár ez nem is dolguk.
További aggodalomra ad okot az ismert amerikai lap által felvetett kérdés melyet meg is válaszolnak:

“Tehát, ki fizeti majd meg a Washington és Brüsszel kétes geopolitikai kísérleteit? Az amerikai Wall Street Journal szerint ezt az EU-tagállamok nemzeti kormányai teszik meg. Brüsszeli forrásokra hivatkozva, a kiadvány közli, a kialakult helyzet „nyomást gyakorolhat ​​az uniós tagállamokra, javasolva nekik, hogy beavatkozzanak, és felszámolják a szakadást”. A diplomáciai nyelvről lefordítva, ez azt jelenti, hogy az EU vezető intézményei megkövetelik az európai fővárosoktól, hogy magukra vállalják a Kijevnek nyújtandó segítség legalább a felét, vagy még ennél is többet.”

megszoritas
Ki fizeti a révészt?

Tehát annak a gyilkos politikának az árát, amit a cionista zsidó pénzvilág erőltet a világra mindenhol, – melynek ez a maffia a haszonélvezője – egyértelműen az országok népessége, az értékteremtő munkát végző rabszolgahad fizeti meg.
Teljesen mindegy, hogy ez a háború melyik területen folyik éppen, akár gazdasági- politikai- természetű, akár fegyveres háború, annak a haszna náluk gyűlik, a kára pedig a gazdatest országok népeit sújtja. (ha nem is egyenlő mértékben).
Most a földrajzilag hozzánk igen közel lévő ukrajnai háborús helyzet rejti az egyik legnagyobb vészhelyzetet.
Nem titok, hogy Ukrajnát a saját cionista hazaáruló főként zsidó milliárdos vezetése a nyugati cionista pénzvilággal karöltve totálisan “gatyára vetkőztette”, a hasznon pedig közösen (de nem egyenlő arányban!) osztoznak. Ráadásul a NATO ezen a részen is közvetlen közelségbe lopakodott Oroszországhoz, melynek katonai támadás alá vételére is már kidolgozott tervvel rendelkezik. Nem véletlen a párhuzam sem Magyarországgal!
A 80-as évektől kezdve (Gorbacsov éra alatt) felerősödött és 90-es évek óta nyíltan folytatott országfosztás csúcspontját a majdani események adták. Ekkortól kezdve hullott le a lepel letagadhatatlanul a háttérben összefogott közreműködőkről. A fasiszta hordával nyíltan összeszövetkezett a zsidó pénzvilág és csatlósaik (EU, NATO, USA, stb) machinációiról. Ezen ukrán erőstruktúrák vezetőit a hatalmas pénzekért a kormányba és közhivatalok vezetésébe ültették, a kisebb pozíciókat és munkahelyeket szintén az ukrán-zsidó közösség tagjaival töltötték fel, az orosz közösség tagjait eltávolították, minden szinten.
Mint ismeretes csak olyanok kapnak munkát a hivatalokban, akik bizonyítani tudják több generációra visszamenőleg, hogy családjukban orosz származású felmenők nincsenek.
A maradék Ukrajna a cionista és a zsidó-fasiszta hatalomátvételnek köszönhetően a fajgyűlölet, a rasszizmus, neoliberális fertő, valamint a katonai diktatúra és a bűnözés melegágyává változott (ezek mellett a népirtás, a háborús bűnök és a terrorizmus terén Izraelt is megközelítik, köz- és létbiztonság terén pedig lassan alulmúlják Dél-Afrikai Köztársaságot is).
Qui prodest?
A szanaszét bombázott országrészek újjáépítésére a nemzetközi pénzvilág már kijelölte a saját tulajdonú multi cégeit, ahogyan a természeti kincsek és energiahordozók hasznosítására is. Eközben a zsidó-fasiszta ukrán vezetés módszeresen kiirtja és elkergeti a feleslegessé vált lakosságot, melyet főként az őshonos kis orosz lakosság alkot, s ez mintegy 10 millió fő kiiktatását jelenti.
Az, hogy ez megtörténhet természetesen nem csupán a zsidó oligarchákból álló vezetésnek és az őket kiszolgáló fasisztáknak a haszna és bűne, hanem az őket minden eszközzel támogató cionista pénzvilág által irányított nyugat gerinctelen liberális politikusainak és milliárdos országfosztó vezetőinek is.
Ezek, országaik lakosságának tüntetéseit semmibe veszik, illetve igyekeznek céljaikat átváltoztatni, más irányba terelni, ezzel élüket elvenni. A helyi provokátorok és fizetett önjelölt vezérek munkáját a beszivárgó amerikai ügynökök jelenléte támogatja.
interneado_tünti_2014Az itthoni főként Soros támogatású látszólag internetadó-ellenes liberális tüntetéssorozat is ilyen eszköz, melyet a biztonság kedvéért oroszellenességgel is összemosnak. Ennek láttán sokan elfelejtkeznek arról, hogy a kormányunk által is elismert és támogatott neoliberális, zsidó-fasiszta ukrán vezetés épp saját orosz lakosságának kiirtásával és az ország iparát adó részének földdel egyenlővé tételével van elfoglalva.
Az utcára vonult liberális csürhe haszonleső szervezőik irányítása alatt a hazánkat fosztogató EU zászlaját lobogtatva, igyekszik elterelni a figyelmet arról is, hogy a ránk erőltetett oroszellenes szankciók, (melyekből az EU vezető hatalmai persze próbálnak külön egyezményekkel kihátrálni) országunkat gazdaságilag teljesen ellehetetlenítik, politikai lehetőségeit nullára redukálják. Az pedig igen beszédes, hogy az úgynevezett baloldaltól az úgynevezett szélső jobbig mindegyik párt lelkesen támogatja a liberális csürhét .
A mostani hőzöngés valódi célja a pedig nem más, mint a jelenlegi liberális kormány lecserélése egy a nyugat és EU felé még készségesebb korábbi liberális kormányra. Talán nem kéne megfelejtkezni arról a tényről sem, hogy a Bilderberg csoport konferenciájának egyetlen magyarországi meghívottja a libás Bajnai volt!
Halálugrás a szakadékba
Míg a fideszes kormány rossz tanácsadóira hallgatva meggondolatlan intézkedésekkel, adókkal operál, addig lassan bezár maga előtt minden keletre, főként az oroszok felé nyíló ajtót, mely még megmenthetné országunkat a végső pusztulástól.
Pedig a megoldás elég világos; azonnali kilépés a NATO-ból, majd pedig minden számunkra kártékony szervezetből, ahol a szerződések felülvizsgálata és módosítása nem lehetséges.
S hogy ehelyett, még mindig az országfosztás működik az sem a véletlen műve, hiszen a mai “magyar” vezetés minden pártja, minden befolyással bíró pénzügyi és gazdasági vezetője a nyugatot kézben tartó cionista bankárkaszt ugyanazon liberális irányítása alatt áll; ha tetszik ugyanaz a marok szorítja ki a szuszt belőlük, vagy juttatja levegőhöz őket.
A csürhe meg gondolkodás nélkül teszi, amire a lefizetett önjelölt vezetők utasítják őket. 2006-os főpróbán ez már működött, a Majdanon pedig beélesítették. Vajon Budapest újrázni fog?
10290198_739779306115846_7000773213415777398_n
Olvasóinknak az javasoljuk, legyenek nagyon óvatosak a megtévesztő ám rendkívül kártékony neoliberális ordas eszmékkel szemben. Az otthonvédőknek semmi dolguk ezzel a neoliberális csürhével, mely, ha ismét hatalomba kerül akkor az eddigi apró eredményeket és félsikereket is elsöpri, és a kilakoltatási hullámnak, a végrehajtók korlátlan hatalmának semmi sem fog gátat szabni. Császti már egyezkedik a következő (???) “kormány pártok” vezetőivel (A Császti-Gyurcsány párbeszéd már ennek az előszele, feltételezzük, libás Bajnaival is megtörtént az egyezkedés)
császti_levél_fletonak_részlet

Audie – Szabad Riport

felhasznált források: Oroszország Hangja, SZR Archívum

Jon Rappoport: Az Ebola hadművelet: 30 terület és érdekcsoport, amelyik jól jár

New_World_Order
„Minden jelentős titkos akció több cél érdekében indul és az akcióban rejlő lehetőségek is többrétűek. Ezek egyike sem veszik kárba. Ami azonban érdekes, hogy az akcióval jól járó szereplők 99,9 százaléka nem látja, hogy egy megtervezett akcióról van szó.” (A varázsló felébre, Jon Rappoport)
Bár az alábbi cikk nem tartalmazza az Ebola akcióból adódó valamennyi lehetőséget, remélhetőleg a legtöbb jelentős tényezőre rámutat.
Jöjjön hát a lista (nem fontossági sorrend szerint):
Figyelemelterelés
A közel-keleten folyó amerikai háború lekerül a hírek címoldaláról.
Gyógyszeripar
Az oltások és gyógyszerek forgalma növekszik. A közvélemény agymosása erősödik, aminek eredményeként egyre többen elfogadják az oltásokat, elhiszik, hogy tényleg járvány van, egyre inkább félnek a kórokozóktól és a „kiszámíthatatlan fertőzésveszélytől”.
A multik
A megacégek és pénzmágnások egyre nagyobb befolyást szereznek Nyugat-Afrika bőséges forrásaiban.
Katonai jelenlét
Az Egyesült Államok hadserege  katonai támaszpontot létesíthet Nyugat-Afrikában, jelentősen elősegítve az afrikai terjeszkedést és saját befolyásának erősítését. Legfőbb gazdasági versenytársa a kontinensen Kína.
CDC, WHO befolyás
Az Amerikai Járványügyi Központ (CDC) és az Egészségügyi Világszervezet befolyása tovább erősödött, végre fel tudnak mutatni valamit, amivel hitetlen költségvetésüket úgy ahogy megindokolhatják, és az emberiség védelmezőinek szerepében lubickolhatnak.
Az Ebola kutatással foglalkozó tudósokra több finanszírozás, előléptetés, hírnév és díjak várnak.
A diagnosztikai tesztekre szakosodott ágazat egyértelműen nyer.
Az Ebola szűrésére használt irreleváns, használhatatlan és megbízhatatlan diagnosztikai tesztek kikövezték az utat a sok ezer vagy akár sok millió hamis pozitív eredmény megállapításához, amelyek tökéletes eszköznek bizonyulnak az olyan hamis járványok megteremtésében, amelyekben a vírusoknak nem sok szerep jut.
Az irreleváns, nem létező vírusok remek fedőtörténetnek bizonyulnak a betegségek valós kiváltó okának leplezéséhez.
Az egészségügyi kartell és kormánybeli szövetségeseik egyre közelebb kerülnek ahhoz az állapothoz, amelyben minden vakcina kötelezővé válik, a mentesség pedig semmilyen ürüggyel nem lesz lehetséges.
Az emberiség további mérgezése és legyengítése tehát folytatódik az oltások és gyógyszerek segítségével. Gyengébb = könnyebben irányítható.
Ebol-virus-lab-Copy
A szelektív karantén újabb lehetőségeket biztosít az alkotmányellenes állami elnyomásnak. Egy hamis járvány remek ürügy a szükségállapot bevezetésére.
A „vírushordozók nyomonkövetése” címén az állami megfigyelés folytathatja terjeszkedését.
A járvány „hadművelet” és a nyitott határok kihasználásával az állam és az egészségügyi hatóságok, abból kiindulva, hogy az Egyesült Államokat ellepték a beoltatlan emberek (bevándorlók), elrendelhetik minden amerikai lakos beoltását, természetesen „a lakosság védelmében”.
A „globális járvány” égisze alatt a toxikus modern orvoslás a világ minden szegletébe eljuthat, hogy kezelésbe vegye a „fertőzött lakosságot”.
Az amerikai hadügy és nemzetvédelmi minisztériumok is tovább terjeszthetik hatalmukat, hiszen az ő olvasatukban minden járvány nemzetbiztonsági kockázatnak számít.
A globalisták által célul tűzött egységes, egyetlen kormány által uralt világ megvalósítása is közelebb kerül. A retorika szerint „minden járvány az emberiséget veszélyezteti, ez egy közös ügy, a megoldáshoz pedig egyebek mellett egy egységes, globális orvosi rendszerre van szüksége a bolygónak”.
A járvány remek ürügy az utazási korlátozások bevezetésére. Újabb fentről lefelé irányuló hatalom.
Az utazás előtti lázmérés egyre több repülőtéren kötelező, mint a képen látható Abuja Nemzetközi Repülőtéren is
Az utazás előtti lázmérés egyre több repülőtéren kötelező, mint a képen látható Abuja Nemzetközi Repülőtéren is
Egy adott terület „fertőzött zónává” nyilvánításával gazdasági támadást indíthatnak az adott terület ellen. A karantén miatt tönkrement vállalkozásokat az IMF és a Világbank drákói kölcsönökkel mentheti ki, így újabb kerülhetnek az irányításuk alá.
A járvány miatti félelem hatására az egészségbiztosítók hatalma is nőhet a nép felett. „Mi azért vagyunk, hogy segítsünk és mindenkit megvédjünk a betegségtől és a haláltól, szóval fogadd el a felállított diagnózist és kezelést. Nincs se kivétel se apelláta…”
Folytatódhatnak a betegségek hagyományos és természetes gyógymódjai elleni támadások. „Hogy merészel bárki a (teszteletlen és toxikus) Ebola elleni gyógyszereken kívül más módszerhez folyamodni!”
A propaganda közben csendesen tovább erősíti a „sötét Afrikáról” felállított előítéleteket, ahonnan csupa szörnyűség érkezik.
A „gyilkos vírus” remek fedőtörténet az afrikai lakosságot az éhezés, háborúk, fertőzött vizek, a termékeny földek és erőforrások elrablása és toxikus oltáskampányok segítségével évszázadok óta gyengítő és tizedelő kampány számára.
Az állami ügynökségek összehangolt forgatókönyvekkel rendelkeznek a „járvány elleni harcra”, tovább konszolidálva a lakosság feletti központi hatalmat.
Hamarosan láthatóvá válik majd egy új törekvés is: az oltóanyagokat és gyógyszereket az élelmiszereken keresztül vagy a levegőbe permetezve próbálhatják minél több emberhez eljuttatni.
Az Ebola természetesen számos eseményről képes elterelni a figyelmet, mint amilyen az NSA megfigyelési botrány, a Benghazi vagy a Fast&Furious ügyek, az amerikai kormány szövetsége a Sinola drog kartellel, az ISIS és egyebek.
A „járvány elleni harc” sok tekintetben hasonlít a „terrorizmus elleni harc”-hoz. Például mindkettő alapvető adatvédelmi és szabadságjogok elvesztésével jár.
Természetesen nem hagyhatjuk ki a médiát sem a nyertesek listájából, hiszen egy komoly és igen ijesztő témáról tudósíthatnak, így nézettségük és bevételeik nőnek.
A „valósággyártó gépezet” is igen elégedett, hiszen képesek voltak egy új hamis valóságot előállítani a semmiből.

Forrás: Activist Post,
Időkjelei: A fenti cikkből természetesen nem az következik, hogy a járványok nem jelentenek veszélyt a modern világra nézve, hiszen erre maga Jézus figyelmeztetett, azonban a jelenlegi Ebola ügy egyre inkább mesterségesen gerjesztett (indított?) kampánynak tűnik, aminek segítségével a globalisták viszonylag csekély kockázattal igen sokat nyerhetnek.

Itt a Mistral, hol a Mistral

lead_mistralJelenleg még nincsenek meg a feltételek a Mistral típusú helikopter-anyahajók Oroszországnak való átadásához – jelentette ki csütörtökön Michel Sapin francia pénzügyminiszter. A maga részéről a francia védelmi minisztérium közölte, hogy az Oroszországgal kötött szerződés felfüggesztett állapotban van, de nincs lemondva. (Oroszország Hangja)
A fenti hír olvastán nem értjük, hogy mi a fenét képzel magáról a nemzetközi cionista bankárkaszt által kézivezérelt EU, és az egész nyugat (NATO-stól, IMF-estől Bilderbergestől, stb.)
A fagyi visszanyalt
Ez az “ide a babaruhát, vissza a babaruhát” típusú úgynevezett embargósdi épp a meghirdetőinek, hozta a legnagyobb gazdasági- és politikai pozícióvesztést, azaz anyagi és erkölcsi hátrányt.
A Mistral-ok esetében remélhetőleg a szerződésben az oroszok jókora kötbért kötöttek ki arra az esetre, ha időre nem kapnák meg a kért “árut”.
A nagy embargózás és az úgynevezett pénzmozgás – és bankszámla befagyasztás, – mely valójában a nyugati bankokban elhelyezett pénzek ellopását jelenti más szóval helyettesítve -, Moszkvát arra ösztönözte, hogy a dollárt épp úgy farba rúgja, mint a nyugati piacok zömét.
Most az oroszok egyrészt az önellátásra, másrészt a baráti piacokkal való kapcsolataik bővítésére rendezkedtek be.
A nyugat meg vergődve, hazug propaganda szövegekkel kábítja magát, meg akit lehet, miközben vinnyogva a saját kardjába dől.
Alea iacta est – A kocka el van vetve…
Az USA a pórázvégén már jó ideje issza a fekete levest. A saját vezetőinek kapzsisága és gyávasága okozta belső- és külső problémák elborítják, melyből mára már esélye sincsen kilábalni. S amelyek lassan de biztosan és megállíthatatlanul maguk alá temetik az egész cionista és zsidó hordát FED-estől, AIPAC-ostól, CFR-ostól CIA-stől stb.
Az irányítás az utóbbi évszázadokban több ízben is kicsúszott a cionista páholyvezetők kezéből hosszabb-rövidebb időre. Ám közeledik a fordulópont, amikortól már nem fogják tudni visszaszerezni.
Addig pedig a mostanra egyre erősebbé vált eurázsiai ellenlábasaik legyőzhetetlenné válnak.
Az erkölcs az igazság győzedelmeskedni fog.

Audie – Szabad Riport

Életképtelen a nyugati rakétaprogram - felrobbant az amerikai hordozórakéta

Október 28-án, a kilövés után 6 másodperccel megsemmisült a NASA saját gyártmányú Antares Sygnus pilóta nélküli rakétája, amivel Virginia területéről az amerikaiak ellátmányt szállítottak volna a nemzetközi űrállomásra.

Korábban az Egyesült Államok Oroszországgal szemben hirdetett szankcióinak köszönhetően Moszkva felfüggesztette a NASA-val való együttműködést, így az amerikai asztronauták már nem tudnak feljutni a nemzetközi űrállomásra, csak ha Moszkvának hatalmas összeget fizetnek egy-egy kilövésért. Az Egyesült Államok korábban költségvetési hiányok miatt leállította az űrsikló programot és több rakétaprogramot, ennek köszönhetően 2020 előtt már akkor sem tudnak önerőből hozzáférni a Nemzetközi Űrállomáshoz, ha újraindítják valamelyik programot. Az amerikai űreszközök feljuttatása a szankciók bevezetése előtt az orosz hordozórakétákkal volt lehetséges.
Mivel az orosz - amerikai kapcsolatok elhidegültek, az orosz fél nagyon drágán szállítja fel a felszereléseket és ellátmányokat a nemzetközi űrállomáson tartózkodó személyzet számára. Ráadásul így az oroszok minden szállítmányról pontosan tudnak, mi az, milyen célból szállítják fel. Emiatt próbáltak az amerikaiak saját hordozórakétával rakományt feljuttatni, a nyugati rakétaprogram azonban továbbra is életképtelennek bizonyul.
A NASA jó előre figyelmeztette az amerikai kormányt, hogy bajban lehetnek, ha összerúgják a port Oroszországgal, mivel a NASA mindvégig az orosz rakétahajtóműveket használja. Így a NASA igazgató szerint legalább hat évig nem lesznek képesek embert juttatni az űrbe, csak ha az oroszok azt megteszik szívességből (jó pénzért), és bajban lesznek a műholdak és ellátmányok űrbe juttatásával is. Mivel jelenleg sem az ukránok (akik még otthon vannak a fejlett rakétahajtóművek gyártásában, csak éppen olyan gyárakban, amelyek java része a szabadságharcot folytató újorosz területeken van) sem tudnak segíteni, az oroszokkal is hadilábon állnak, valóban gondjaik akadtak a kilövésekkel.


http://www.hidfo.net/2014/10/30/eletkeptelen-nyugati-raketaprogram-felrobbant-az-amerikai-hordozoraketa

Tegnap este Dnyepropetrovszkban meglehetősen komoly kijevi latorerőt figyeltek meg, amelynek úticélja Donbassz.

Mintegy negyven teherautón latorlényeket fuvaroz a konvoj, amibe beletartozik még legalább száz darab ilyen – olyan típusú páncélos jármű is.

Ugyancsak hasonló úticélú és összetételű latorkonvojt figyeltek meg Odessza mellett is.
Dnyepropetrovszk és Nyikolajev katonai repülőterein pedig élénk sürgés – forgás zajlik éjjel – nappal.
Ugyanakkor Donbasszban tartózkodik már a Ramzan Kadirov Csecsenföld kormányzója által kiállított önkéntes zászlóalj.
Mariupolhoz viszont közelebb “lopakodott” a milicia. Már hallótávolságból megy az “anyázás” – és ettől egyenesen a frász kerülgeti a bérgyilkosokat. (Mármint a közelségtől!)
Megfigyelők szerint az illegitim kijevi pribékhatalom a donbasszi választáso knapjára, vagy azt közvetlenül megelőzően (azaz legkorábban holnapután) fogja megindítani a támadását a Luhanszki és a Donyecki Népköztársaságok ellen.
Az már világosan látható, hogy katonai győzelemben nem is bízik Nyalókakirály és udvartartása, hanem egy próba – szerencse alapon a donbasszi választások megakadályozására törekszik.
Ma az orosz külügyminisztérium állásfoglalásban közölte, hogy kívánatosnak tartja Oroszország a választások megtartását, és mindenkit óvott olyan jellegű cselekvéstől, ami a meghiúsítást célozza.

http://balrad.wordpress.com/2014/10/30/toltodik-a-donbasszi-husdaralo/

A közelgő választásokkal mit sem törődve, oda – vissza alapon csépelik egymást a küzdő felek Donbasszban.

Avgyejevkai és Peszki melletti tüzelőállásaikból a valcmanista latortüzérség ma is vehemensen ágyúzta Donyeck lakótelepeit. Bővet jutott tüzérségi gránát a város “Kijev” és “Besszarábia” kerületeinek. De ma sem úszta meg “Szpartakusz” kerület sem néhány latorgránát nélkül. Egy polgári személy meghalt.
A Novorosszijszk – úton lévő vasraktár acélgerendái és vaslemezei egy találat következtében szinte a fél utcát leborotválták.
Ha a repülőteret nem lőnék, akkor már azt szinte a milicia kikövetelné! De lőtték – lövik. A repülőtéren teljes patthelyzet van.
Avgyejevkánál ezzel együtt is sebeit nyalogatja Nyalókakirály banditasereglete. A reggeli “Sztálin-orgonás zenés ébresztő” nagyon rosszul esett a brigantiknak. Elfogott rádióforgalmazásból százas nagyságrendű az azonnali latorerő veszteség, de rengeteg a hadra már élete végéig nem fogható bandita. (Ők valószínűleg magukra vonják majd Gázos Julcsa gáz és belsőségnagykereskedő kitüntetző figyelmét.)
Gorlovkánál a pribékek megintcsak kivívták a milicisták haragját. Hat harckocsijuk szemtelenül közel merészkedett egy kiválóan álcázott népköztársasági tüzérüteghez. Hogy hogyan nem vették észre a milicistákat? – elmesélni már nem tudják.
Gyjebalcsevo katlanja már lassan elviselhetetlenül meleg lesz a benne lévő latorbandának. A jelek szerint a miliciák elszánták magukat a sütés – főzésre, és T-64 BM “Bulat” típusú szerszámokkal szítják a katlan tüzét.

Csjernuhinot pedig a valcmanisták lőtték tarackokkal.
Dokucsajevszk lakóterületeit viszont sorozatvetőkkel lőtték. Hat civil halt bele az orgyilkos támadásba.
A Bugasz melletti latorállásokat ellenben teljesen szétzúzta a milicia tüzérsége.
Csernyenkonál is hasonló sorsra jutottak ma Nyalókakirály banditái.
Zamozsnoje mellől a latortüzérség vette tűz alá a Nyikolajevkában tanyázó milicistákat. Három milicista elesett.
Nyikisino nélkül már nem is lehet elképzelni harctéri összefoglalót. Folyamatos a békétlenkedés a felek között. Ma viszont a kitörésre képtelen bérgyilkosok aknavetőkkel lőtték Kamenykában lévő pozícióikből Nyikisino romjait. Ezzel viszont csak a törmeléket aprították tovább.
Peszkiben – a városban – volt ma heves lövöldözés.
Brjanka és Lomovatka térségében szintén kézifegyverekkel lövik egymást a felek.
Popasznajánál latorposzt esett a milicia dühének áldozatául.
Bahmutkánál a milicisták “figyelmeztették” a latrokat, hogy nincsenek róluk megfeledkezve.
Новороссия новости сегодня
A Nyizsnyje – Szvetlicsnoje határában lévő 31. blokkposztra igencsak szemet vetett a milicia. Nagyon rászánták magukat az útzár megkaparintására, de a latrok még makacskodnak. Pedig hírek szerint már nagyon komoly veszteségeik vannak.
http://balrad.wordpress.com/2014/10/30/ujoroszorszagi-fronthelyzet-ma/

Magyarország kiléphet az Unióból…

Ruvr.ru: Magyarország demarssal fenyegeti az Európai Uniót.” – Kövér László házelnök kifejezésre juttatta, hogy ha Brüsszel fogja diktálni Magyarországnak a magatartási szabályokat, akkor fontolóra kell venni az EU-ból való kihátrálást. Nagy-Britannia és Magyarország gyakorlatilag egyidejűleg kilépéssel fenyegette meg az Európai Uniót. Talán bizonyos tendencia van kialakulóban?
Kifelé az EU-bólAz unió tagállamai közt aligha található két olyan ország, amelyik ennyire különbözne egymástól. Magyarország az unió viszonylag új tagországa, míg Nagy-Britannia a vénekhez sorolható. Nagy-Britannia szponzor. Tulajdonképpen amiatt tört ki a botrány, hogy Brüsszel pótadót követelt Londontól.
Magyarország viszont nyilván nem számít szponzorországnak. Nagy-Britannia az Oroszország elleni szankciók szigorúbbra fogását kívánja, Magyarország pedig alighanem Oroszországnál is jobban megsínyli azokat.
Egyszóval, Magyarország és Nagy-Britannia két véglet. És ha az, ami közös bennük az EU-ban, a kilépési törekvés, akkor mély kétségek támadnak az európai szolidaritást illetően. Így, Brüsszel semmit nem tett annak érdekében, hogy megvédje Magyarországot az Egyesült Államok előtt, vagyis az amerikaiak kezére játszott abban, hogy példásan megbüntessék.
Hiszen mindenki tisztában van azzal, hogy a korrupciós vádak csupán a magyar magas rangú tisztségviselőkkel szembeni amerikai szankciók leplezését szolgálják. Először is, a korrupció Magyarországon nem nagyon lép túl az általános európai szinten. Másodszor, még ezt sem bizonyított.
Viszont szembetűnő, hogy Orbán Viktor és környezete a rá nehezedő nyomás ellenére kész kapcsolatokat ápolni Moszkvával. Emiatt a magyar politikusok a Magyarország megbüntetésére irányuló próbálkozásokat az ország belügyeibe való beavatkozásnak minősítik.
Orbán Viktor még augusztusban rámutatott a Nyugatnak, hogy az EU határain túl Oroszország Budapest fő gazdasági partnere.
Magyarország komolyan gondolja, amikor kilépéssel fenyegeti az EU-t?
Vaszilij Koltasov, a moszkvai székhelyű Globalizációs és Szociális-mozgalmi Intézet igazgatóhelyettese nyilatkozik a kérdésben:
“Pillanatnyilag Magyarországnak nincs hova kilépnie. Azonban hatóságai valószínűleg komoly nyomást kezdenek gyakorolni az európai bürokráciára, jobb pozíciókat próbálva elérni az EU-ban. Az unió pénzügyi forrásokhoz juttathatja Magyarországot az európai jegybank által.
Nagyobb lehetőségeket biztosíthat a magyar hatóságoknak a szociális politika finanszírozása, a munkatörvények terén. Sőt, az EU még azon is szemet hunyhat, hogy Magyarország nem fogja tovább rontani a lakosság anyagi helyzetét.
Azonban ezek a kisebb engedmények még nem jelenthetik azt, hogy vége a viszonyban kialakult válságnak. Magyarország nyilatkozata máris módosítja a helyzetet, mert ugyanis bizonyítja, hogy a gazdasági és szociális válság az Európai Unióban már nem csupán politikai válságba ment át, hanem már a politikai szétesés küszöbére került.”
Mihail Sejnkman/Oroszország hangja

A jobboldalt is mozgósítaná a liberális média

Az internetadót vette górcső alá és élesen kritizálta a Magyar Nemzet csütörtöki számában a lap főszerkesztő-helyettese, aki kijelentette, hogy az új adónem „mindenkit érint, a múltba fordulás jelképe, kiszámíthatatlan károkat okoz, ráakaszkodik az emberek mindennapjaira, felfogható a demokrácia és a nyilvánosság korlátozásaként". Az Index.hu liberális sajtóorgánum kapva kapott az alkalmon, és abból, hogy egy magát jobboldalinak valló napilap kritikát fogalmazott meg az internetadóval szemben, igen súlyos általánosításba kezdett és kijelentette, hogy a jobboldali sajtó is a netadó ellen foglal állást.
A megfogalmazás azért helytelen, mert azt a hamis látszatot kelti, hogy a jobboldali sajtó egésze az internetadó ellen foglal állást. A liberális sajtóorgánum több idézetet is lehoz még az érintett cikkből, a fent említett általánosítás azonban a valóság igen súlyos torzítása, ami sokkal inkább fejezi ki az Index támogatóinak politikai akaratát, mint a valós politikai helyzetet. Egy ilyen hamis kép ugyanis lehetővé tenné, hogy a jobboldalnak az a része is, ami nem akar részt venni a felforgatásban, kényszerhelyzetben érezze magát és így belesodródjon az internetadó elleni tiltakozásokba, amit az atlantisták EU-párti tüntetéssé akarnak formálni.
Liberális agitáció; cél a jobboldal mozgósítása arra, amit a baloldal nem tud elérni
Ez a próbálkozás egy várható fejlemény volt, a liberális sajtóorgánum ugyanis korábban már több alkalommal bizonyította, hogy együttműködik a külföldi titkosszolgálatokkal és Washington szócsövének tekinthető.
Korábban Semjén Zsolt - kormányfőhelyettes - kijelentette, hogy az Index.hu liberális sajtóorgánum összhangban cselekszik azzal, az Ukrajnában zajló titkosszolgálati művelettel, melynek célja a kettős állampolgárság lejáratása, a kettős állampolgárság betiltásának előkészítése. Később az Index.hu saját bevallása szerint is egy jelenleg az Egyesült Államokban élő, Oroszországban halálra ítélt ügynökkel konzultált, mielőtt közvetlen a választások előtt megkezdték a Kovács Béla jobbikos politikus elleni lejárató kampányt.
Ugyanez a média adta le a "kezdőlövést" Szijjártó Péter lejáratása ügyében, amely esetben kis késéssel bebizonyosodott, hogy az amerikai külpolitika szócsöveként cselekedtek; olyan irányban kezdték meg kitaposni az utat, melyet az amerikai külügy két hét késéssel nyilvánosan is felvállalt. Az amerikai külügy ugyanis nem fogadta külügyminiszteri szinten a magyar külügyminisztert, vagyis diplomáciai úton kifejezte, hogy nem fogadja el a magyar külügyminiszter személyét. Mindez megerősíti, hogy egyes liberális sajtóorgánumokat Washington üzenő füzeteként kell kezelni.
Az Index megállapítását így aként kell értelmezni, hogy Washington azt szeretné, a jobboldal is kapcsolódjon be a kormányellenes tiltakozásokba. Ezt az összefüggést azonban más is alátámasztja: október 3-án a magyar hatóságok őrizetbe vették és kiutasították az országból Richard Spencert, az amerikai National Policy Institute elnökét, aki később nyilvánosságra jutott információk szerint a CIA (amerikai titkosszolgálat) ügynöke.

Spencer október elején magyarországi jobboldali szervezetek képviselőivel találkozott volna, ha a rendőrök őrizetbe nem veszik és ki nem utasítják az országból. Fennáll a veszélye annak, hogy Washington a Jobbik Magyarországért Mozgalmat is beépített embereken keresztül be akarja vonni a kormányellenes felforgatásba.
Korábban az Orbán-kormány határozott a Déli Áramlat gázvezeték-projekt magyar szakaszának megépítéséről, ami Washington részéről azt a reakciót váltotta ki, amit Gyurcsány Ferenc 2006-os miniszterelnöksége idején is: kormányellenes megmozdulások szervezése és támogatása, amibe a jobboldalt is bevonnák.


http://www.hidfo.net/2014/10/30/jobboldalt-mozgositana-liberalis-media

Svédország külügyminisztériuma csütörtökön bejelentette, készen állnak arra, hogy a megszállt palesztin területeket független országként elismerjék.

Ezzel a bejelentéssel Svédország lesz az első európai állam, amely az Izrael által megszállt területeket elismeri Palesztinának mint független államnak. Korábban Stefan Lovfen miniszterelnök beiktatásakor utalt már arra, hogy ez a közeljövőben megtörténik, amit az Egyesült Államok és Izrael azonnal kifogásolni kezdett. Margot Wallström külügyminiszter a Dagens Nyheter napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy a független palesztin állam elismerésével hozzájárulhatnak a régió problémáinak megoldásához, mert a térségi politikát az utóbbi időben csak a pusztítás és feszültségkeltés jellemezte.
Hídfő.net | Margot WallströmMargot Wallström, külügyminiszter
"Egyesek azt mondják, ez a döntés túl korán lett meghozva. Én attól tartok, inkább túl későn." Wallström szerint ez a kérdés 2009-ben lett volna aktuális, amikor az Európai Unió tagállamai kifejezték, készen állnak a független Palesztina elismerésére. Mindez azonban nem történt meg, így Svédország a hosszas és érthetetlen késlekedés láttán élére áll ennek a folyamatnak.
"Készen állunk kitaposni az utat. Reméljük, mások is követik majd ezt a döntést." A politikus kifejtette, hogy a független államiság abból a szempontból fontos, mert így az izraeli fél kénytelen egyenlő félként kezelni tárgyalópartnerét. Mindez idáig nem történt meg, ami a tárgyalási folyamat teljes leállásához vezetett.
Wallström kifejtette, hogy miközben a Hamasz mozgalmat Izrael terrorista szervezetnek nyilvánítja, nem árt elfelejteni, hogy amit a Hamaszból látunk, az a palesztin lakosság körében még a mérsékeltebb hozzáállásnak tekinthető. A Hamasz legyen bármilyen radikális is a nyugati megfigyelő számára, valójában a palesztin lakosság többségének csak egyfajta szándékosan tompított, mérsékelt véleményét képviseli, amit az tesz szükségessé, hogy a Hamasznak a nemzetközi politikában is felvállalhatóvá kell válnia (politikai korrektséghez közeledés). Mindez azonban nem igaz a többségi palesztin lakosságra, ami történeti előzmények miatt a Hamasznál jóval radikálisabb megközelítést képvisel.
Az izraeli államot 1948. május 14-én kiáltották ki idegen tulajdonba került, felvásárolt területen, amihez a cionista mozgalom lobbitevékenysége biztosított nemzetközi támogatást. A palesztin lakosság és a térség országai emiatt máig nem ismerik el Izrael államiságát, a megszállt palesztin területeket megszállt palesztin területeknek nevezik.

http://www.hidfo.net/2014/10/30/svedorszag-elismeri-fuggetlen-palesztin-allamot

Megjött az erősítés a pesti Majdanhoz?

Az alábbi fotok nem Maradék – Ukrajnában, nem Donbasszban készültek ám!
A jatonavonat. Fotó: ikvahir.eu
Magyarországon készültek! Tegnap készültek! A Sopron vasúti rendezőjén keresztülhaladó vasúti szerelvényről Harka vasútállomásán készültek. El nem fogják tudni találni olvasóink, hogy ezen a vasúti szerelvényen melyik hadsereg technikája van?
von7
Eláruljuk Önöknek! Az amerikai hadsereg technikája van rajta! Megjöttek hát! Ugyanis nem Magyarországról elfele ment ez a train, hanem idejövet.
von2
“Gyakorlatozni” érkezik hozzánk a legfőbb lator hadserege. Értjük ugye? Gyakorlatozni. A Bakonyba! A szerelvény Olaszországból indult, így találhatóak meg rajta az olasz első- és másodosztályú hálókocsik is. Kényelmesen szeretnek utazni.
Még épp idejében érkeztek egy jó kis “gyakorlatozásra” Érik az a pesti Majdan! Kell az erő!
von3 von4 von5 von6
(Forrás: kisalfold)

Kelet-Ukrajna is választ - Na nem a nyugatot...


Mint már kiderült a híradásokból, az ukrán elnököt, Petro Porosenkót támogató blokk kapta a legtöbb szavazatot az előrehozott parlamenti választásokon. Az Európa-párti csoportra a szavazatok 23 százaléka jutott, amivel megelőzték a jelenlegi miniszterelnök, Arszenyij Jacenyuk pártját is (ők a másodikok lettek). Aztán egy nem is olyan meglepő fordulat jön, amin kiakadt Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára. A világszervezet apparátusának első embere tegnap szóvivője, Stephane Dujarric révén értésre adta, hogy elítéli az oroszbarát szakadárok által Kelet-Ukrajnában külön kiírt választásokat. A november 2-ra kiírt kelet-ukrajnai választások - szerinte - ugyanis megsértik Ukrajna területi egységét, alkotmányát és törvényeit. "Ezek a választások súlyosan aláássák a minszki jegyzőkönyvet és memorandumot, amelyet sürgősen és maradéktalanul végre kell hajtani" - örjöngött Dujarric.

A szóvivő rámutatott:
a főtitkár mindenkit a megállapodások betartására szólított fel, és arra, hogy törekedjen a konfliktus békés lezárására. Hangsúlyozta a stabilitás helyreállításának, valamint Ukrajna szuverenitása és területi épsége tiszteletben tartásának fontosságát. Az Ukrajnában a hét végén megtartott parlamenti választások eredményeképpen a kijevi törvényhozásban a nyugati orientációjú, az ország egységét szorgalmazó pártok kerültek fölénybe.
Ezzel szemben Oroszország közölte, hogy el fogja ismerni a nyugati sajtóban "szakadároknak" titulált kelet-ukrajnai régió által vasárnapra kiírt választások eredményét.


Gölöncsér Miklós

Forralnak valamit az atlantista-uniós katlanban - Figyelünk!

Magasrangú európai bizottsági források kiszivárogtatták,

Képtalálat a következőre: „eu-magyarország kép”
Körbezárva..., kör bezárva!

- hogy az USA felőli kitiltási botrány után legalább három területen várható még határozott fellépés a csatlós Unió részéről, illetve vizsgálat Magyarország és főképpen az Orbán-kormány ellen - bár ezt mi sem bánjuk, csakhát a számonkérést nem mindegy, hogy ki hajtja végre és milyen érdekből:
  • Megpróbálják majd visszaterelni az országot a túlzott deficit eljárás (EDP) alá, mivel ebben a helyzetben az Európai Bizottságnak jóval nagyobb hatása van a (gazdaságpolitikai) folyamatokra. Emlékeztettek rá, hogy már egy nyári bizottsági anyag felvetette az EDP-be való esetleges visszakerülésünket a nem kellő mértékű államadósság csökkenés (és így nem kellően 3% alatti GDP-arányos hiány) miatt, és erre adott kormányzati válasz, brüsszeli "puhító" akció lehet a 2,4%-os jövő évi államháztartási hiánycél.
  • Egy eddig még ki nem próbált fegyvert vethet be az Európai Bizottság: a lisszaboni 7-es cikkelyt alkalmazhatja, amely végső esetben lehetővé teszi egy adott tagállam szavazati jogának felfüggesztését. Az eljárás megindításához az uniós állam- és kormányfői tanács négyötödös többsége kell, amitől ódzkodhatnak egyes vezetők (nehogy később a saját országuk ellen is ezt vessék be), így lehet, hogy a magyar kormány ellen egy "testre szabottabb" fegyvert vetnek be. Ez pedig az uniós csatlakozás előtt vállalt jogállami normák, az úgynevezett koppenhágai normák betartásának folyamatos (!) jogi ellenőrzési folyamatát jelentheti. Ennek alapja már februárban megszületett (az Európai Parlament elfogadott egy jelentést, amely felszólította a Bizottságot, hogy állítson fel egy rendszert annak folyamatos vizsgálatára, hogy a tagállamok tartják-e magukat az EU alapértékeihez. A döntés alapján a "demokrácia-ellenőrző mechanizmus" eszköztárában a kötelező érvényű ajánlások mellett az uniós források befagyasztása is szerepel. Frans Timmermans, az új Európai Bizottság jogállamiságért felelős új holland biztosa már világossá tette: Magyarországgal kezdik a számonkérést és erre adott magyar válasz az, hogy a strasbourgi emberi jogi bíróság által áprilisban elmeszelt egyházügyi törvény helyett várhatóan egy újat dolgoz majd ki Magyarország.
  • A harmadik intézkedéscsoport rácsatlakozna az amerikaiak által nyitott korrupciós frontra: már most is több mint háromtucat magyarországi nagyberuházásnál (jellemzően útépítéseknél) vizsgálódik az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala. Ezen a területen is "felbőgetné majd a motorokat" Brüsszel, amely ellen aligha fog tiltakozni a regionális pénzekért felelős román uniós biztos és ezekben az ügyekben nem lesz elég az az amerikai stratégia, hogy csak beszélnek a korrupcióról, de nem adnak át bizonyítékokat. Egyébként az útépítési ügyekben már hosszú évek óta jelentős, akár több tízmilliárd forintos magyarországi bírságot is generáló vitás ügyek (pl. aszfaltügy) vannak az Európai Bizottsággal.

A fentiek úgy foglalhatjuk össze Magyarország helyzetét, hogy a magyar kormányt végzetesen elromlott légkör veszi körül Brüsszelben, szövetségesekre nem számíthat sem a régiós országok között, sem az Európai Néppártban, és az Európai Bizottság tehát várhatóan a fent vázolt három fronton indítja el a vizsgálatokat.
Ezen vizsgálatok alapján már nem az a kérdés, hogy sújtják-e szankciók Magyarországot, hanem az, hogy ennek milyen következményei lehetnek?
Bukhat-e a "jobb-közép" kormány? Baloldali-liberális puccs készül-e hazánk ellen?

Lehet-e létjoga ebből majd a Hungarizmusnak a cselszövő Nyugatiakkal szemben?


Hírfigyelő Szolgálat

Oroszország új katonai bázisokat létesít a világ több országában

Oroszország fokozza katonai jelenlétét külföldön, Szergej Sojgu orosz honvédelmi miniszter szerint számos országban létesítenek új katonai bázisokat. A védelmi miniszter ezt kedden jelentette be, és Tádzsikisztánt, Kirgizisztánt, Örményországot említette konkrétan, mint az új orosz katonai bázisoknak otthont adó országokat.
A döntést hosszas előkészítés előzte meg, a kormány azt is felmérte, melyik megoldás lenne, amit a nép leginkább támogat. Az egyértelmű, hogy a lakosság többsége tisztában van a NATO jelentette fokozott fenyegetéssel, azonban nem volt tisztázott, milyen típusú reakciót fogadna el az orosz lakosság többsége és mi az, amit már indokolatlannak tartanának.
A dolog érdekes vonatkozása, hogy az Oroszország Hangja közvélemény-kutatása szerint a magyar lakosság is igazoltnak látja azt a megoldást, hogy Moszkva a NATO agresszív terjeszkedésével egyenes arányban fokozza külföldi jelenlétét. Az Oroszország Hangja felmérésében arra a kérdésre, hogy "Hogyan reagáljon Oroszország arra, hogy a NATO fokozni kívánja katonai jelenlétét Kelet-Európában?", a magyar válaszadók mindössze 6,9%-a mondta, hogy "Ne tegyen semmit, a NATO nem fenyegeti Oroszországot". 12,7% szerint Moszkva gazdasági szankciókat kell beiktasson a NATO tagállamaival szemben, 17,3% szerint "Fejlessze a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetét, figyelembe véve azt, hogy a NATO az orosz határ felé nyomul előre".
A magyar válaszadók közel kétharmada, 63,1% azonban azt a választ adta, hogy Oroszország "Adjon szimmetrikus választ: saját katonai bázisokat létesítsen más kontinenseken". A liberális média minden bizonnyal ezt a lépést is "orosz agresszióként" fogja tálalni. A közvélemény azonban teljességgel igazoltnak látja, hogy Moszkva a NATO jelentette veszéllyel arányos lépéseket tegyen a honvédelem terén.



http://www.hidfo.net/2014/10/30/oroszorszag-uj-katonai-bazisokat-letesit-vilag-tobb-orszagaban

Misa madárkái miatt ideges a latorszövetség!

Október 28-a óta fokozott tevékenységet folytat az orosz légierő az európai légtérben, az Északi-, a Keleti- és a Fekete-tenger fölött, közölte a belgiumi Monsban működő európai NATO-parancsnokság. Az atlanti szövetség összesen 26 orosz katonai gép gyakorlórepülését észlelte. Az Északi- és a Keleti-tenger fölött nagy hatótávolságú, stratégiai bombázók is feltűntek. Egyes orosz gépek megközelítették a brit légteret, illetve kirepültek az Atlanti-óceán fölé, és délre fordulva megközelítették Portugália nyugati partjait.
Nem szóltak előre

A NATO bírálta, hogy az oroszok nem tájékoztatták a repülési tervekről a polgári légi irányítási hatóságokat, és a repülések végrehajtása során sem vette fel velük az összeköttetést.
Az orosz katonai gépek egy része ki is kapcsolta a transzponderét, azt a berendezést, ami automatikusan jeleket bocsát ki repülés közben, hogy az irányítótornyok azonosítani tudják a gépet. A transzponder kikapcsolása veszélyeztetheti a civil légiközlekedés biztonságát, figyelmeztetett a NATO.

(MTI)
Bal-Rad komm: Hát ez borzasztó! Hogy ezek az oroszok mire nem képesek?
Az Északi – tenger fölött, a Keleti – tenger fölött, a Fekete – tenger fölött repkednek. (De mintha ezek a vizek Oroszország partjait áztatnák?!) Mi több, még Portugália nyugati partjai felé is kerültek egyet! Sőt! Őfelsége Anglia stb. stb. stb. légterét is megközelítették! (Persze nemzetközi légtérben repkedve.) És a tetejébe MÉG CSAK ENGEDÉLYT SEM KÉRTEK! Ez ám a skandallum! Világra szóló!
Nem az, hogy az amerikaiak gépei szálldosnak nap – mind nap az orosz határok közvetlen közelében! Az természetes és magától értetődő dolog! Védelmi reflex!

Donbassz mai reggele

Donbassz mai napja a “választások” jegyében indult! Nyalókakirály pribékhordái választhatnak: ha maradnak – pusztulnak! Ha elmennek – van esélyük túlélni Maradék – Ukrajna írott történelmének legnagyobb katasztrófáját!
Az Avgyejevkánál fészkelő valcmanista latrok ma reggeli ébresztője hangosra sikeredett. (Igaz, alig aludtak tüzéreik, hiszen keményen dolgoztak az éjjel. Donyecket lőtték)
Ma reggel öt óra körül viszont ébresztőt durrogott nekik a milicia. Megint ritkult Nyalókakirály donbasszi armadájának takkészlete. Tekintettel arra, hogy a népköztársaságiak “Grad” üteggel ébresztették őket, Valcman zsoldnyilvántartó kincstárnoka dörzsölheti markát a megtakarítás láttán.
Micsurinot – a lakott területet – viszont a latortüzérség lőtte kora reggel. Egy helyi lakos megsebesült.
Gorlovkánál ma reggel bosszúszomjasan támadott volna a pribékhorda. A tegnap délutáni – számukra súlyos – tank és latoregyedveszteséggel járó népköztársasági csapást szerették volna nyilván megbosszulni, de őket is meggondolásra és visszakozásra késztette egy rakétasorozat.
A gyjebalcsevoi kazán kondérjába zsúfolt “zsiványpecsenye alapanyag” is kezdi már érezni a tűz melegét. Ma reggel már ismét élesztgette alattuk a tüzet a milicia tüzérsége.
gor1
Szcstyasztyje környékén tegnap késő délután a népköztársaságiak tüzérsége sorozatvető-össztűzzel ajándékozta meg a valcmanista latrokat.

Mariupol közelében Szartana és Talakovka térségében kezdődtek összecsapások kora reggel.
Brjanka mellett is nagyon rosszul indult a latorhorda mai napja. A milicia “kopogtatott” ébresztőt. Negyven jobbszektoros egyed a tízórait már nem kéri. Nyolc neonáci fenevad pedig mesélhet a gonosztettekről – a milicistáknak.
Nyiznyje, Szvetlicsnoje, Perevalszk és Szlavjanoszerbszk környékén is kiújultak ma reggel a harcok.
Kijevben még alig indult a nap, de már a tegnapi UAV – veszteségek miatt sopánkodik Liszenko. Donbassz légterében ugyanis nyolc ilyen “játékmasinát” szedett le a milicia.


http://balrad.wordpress.com/2014/10/30/donbassz-mai-reggele/

Lebukott a Times egy újabb hazugsággal - indiai fotót használtak az ukrán helyzet "tudósítására"

Indiában készült fotókkal illusztrálta a brit Times napilap az ukrán országgyűlési választásokról közölt "tudósítást". A nyugati sajtó hazugságáradatának ez a gyöngyszeme a választási eredményeken felül épp azt részletezi, hogy 5 millió ukrán állampolgár amiatt nem tudott szavazni, mert a szeparatisták uralják az érintett területeket. A Times mindezt egy képpel illusztrálja, ami egy Indiában, a Srinagar tartományt védelmező katonát ábrázol, mellette egy tradicionális kasmír viseletet hordó nővel, robogón.
Hídfő.net | Times hazugságkampány
A brit újságírók minden bizonnyal úgy gondolták, úgyse veszi észre senki, hogy a képen nem orosz fegyveres van, hanem indiai, a nyugati média olvasóközönségének meg úgyis mindegy. Így "az ukrán elnökválasztást ellehetetlenítő gonosz szeparatistákat" egy Indiában készült képpel próbálták tovább démonizálni.
Az eredeti kép egyébként 2014 október 27-én készült Indiában, a Srinagar tartományban egy ellenőrzőpont mellett. Hétfőn kasmíri szeparatista csoportok sztrájkot hirdettek, tiltakozván az ellen, hogy 1947-ben az indiai csapatok átvették az irányítást a régió felett. A friss fotó már másnap ment is a brit nyomtatott sajtóba, az oroszellenes hazugságpropaganda részeként.
Az eredeti fotó


http://www.hidfo.net/2014/10/30/lebukott-times-egy-ujabb-hazugsaggal-indiai-fotot-hasznaltak-az-ukran-helyzet

Az idegen hangzású név is elég a hátrányos megkülönböztetéshez?

Bár Németország bevándorlási célország, a német még nem alakult a bevándorlókat igazán befogadó társadalommá, és gyakran már az idegenül hangzó név miatt is hátrányos megkülönböztetés éri a bevándorlókat – mondta a német kormány bevándorlási, menekültügyi és társadalmi integrációért felelős megbízottja szerdán Berlinben hivatala éves jelentésének bemutatóján.

Aydan Özoguz hangsúlyozta, hogy a német társadalom ugyan évekig tartó nehéz viták után végül tudomásul vette, hogy Németország bevándorlókat jelentős számban vonzó célország – ezt jelzi a 2005-ben hatályba lépett korszerű bevándorlási törvény -, de még mindig tart az a folyamat, amelynek révén a többségi társadalom a bevándorlókat befogadó “bevándorlási társadalommá” alakul.

Erre utalnak egyebek mellett olyan munkaerő-piaci kutatások, amelyek szerint egy állás betöltése során gyakran egy idegennek, például töröknek tűnő vezetéknév is elég ahhoz, hogy a munkáltató olvasatlanul dobja félre az állásra jelentkező munkavállaló pályázatát. “Ez nem nagyon fényes bizonyítvány az országunkról” – jegyezte meg a szociáldemokrata politikus.

Riasztó az is, hogy az utóbbi néhány évben – különösen a pénzügyi-gazdasági világválság elmélyülése, valamint az EU-hoz 2004 óta csatlakozott tagországok állampolgáraira vonatkozó munkavállalási korlátok lebontása óta – egyre magasabbra emelkedő bevándorlási hullámmal párhuzamosan 2011 óta ismét növekszik az idegenellenes indíttatású bűncselekmények száma. Tavaly több mint 3200 ilyen bűncselekményt regisztráltak, ami 11 százalékos emelkedés éves összevetésben – tette hozzá.

A bevándorlók vagy bevándorló családból származók között a szegénységi és a képzettségi mutatók is rosszabbak, mint a társadalom egészében. Így például a bevándorló hátterű középiskolások 11,6 százaléka nem fejezi be tanulmányait, míg a lakosság egészét tekintve ez az arány csupán 5,4 százalék. A 20-29 éves korosztályban a külföldi állampolgárságúak körében 30,5 százalék a szakmai képesítés nélküliek aránya, míg német állampolgárságú kortársaiknál csak 10,9 százalék – mutatott rá a kormánybiztos, hozzátéve, hogy a szegény sorban vagy a szegénység fenyegetettségében élők aránya a bevándorló hátterű társadalmi rétegben 26,8 százalék, amely a lakosság egészét jellemző mértéknek nagyjából a duplája.

Németország az Egyesült Államok után a második számú bevándorlási célország a fejlett ipari államokat összefogó Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagországai közül. A 80,5 milliós országban a külföldi állampolgárok száma 6,2 millió, a bevándorló családból származó, de német állampolgársággal rendelkezők száma pedig 10,1 millió, vagyis nagyjából minden ötödik ember – 16,3 millió – bevándorló hátterű. E rétegen belül a legnagyobb csoportot 18,3 százalékos részaránnyal a török származásúak alkotják, a második pedig a lengyel származásúak közössége 9,4 százalékos aránnyal.

A jelentés szerint tavaly év végén 135 614 magyar állampolgárt tartottak nyilván Németországban, ami az uniós tagországok Németországban bejelentett lakóhellyel rendelkező állampolgárainak 4 százaléka. A többség – mintegy 84 ezer – férfi. A magyar állampolgárok 48,4 százaléka a 2013. december 31-ét – az adatfelvétel napját – megelőző négy éven belül érkezett Németországba, a legfeljebb egy éve érkezettek aránya pedig 30,8 százalék.
Biztonság Piac




A szélsőjobb térnyerése várható Németországban?

Az elmúlt években nagymértékben emelkedett a radikális iszlám nézeteket valló emberek száma Németországban, ennek következtében pedig egyre erőteljesebb politikai erővé válik az anti-szalafista mozgalom is. Legutóbb vasárnap, Kölnben került sor a "Huligánok a szalafisták ellen" elnevezésű csoportosulás tüntetésére. A demonstráció nem várt méreteket öltött: kis híján ötezer, erőszakra hajlamos, szélsőjobboldali érzületű emberrel kellett szembenéznie a helyi rendőrségnek. A történtek fényében felmerül a kérdés, mennyire veszélyes politikai faktor Németországban a szélsőjobb és milyen módon akadályozható meg a további megerősödésük.
Kitekintő