Október 28-án, a kilövés után 6 másodperccel megsemmisült a NASA saját gyártmányú Antares Sygnus pilóta nélküli rakétája, amivel Virginia területéről az amerikaiak ellátmányt szállítottak volna a nemzetközi űrállomásra.

Korábban az Egyesült Államok Oroszországgal szemben hirdetett szankcióinak köszönhetően Moszkva felfüggesztette a NASA-val való együttműködést, így az amerikai asztronauták már nem tudnak feljutni a nemzetközi űrállomásra, csak ha Moszkvának hatalmas összeget fizetnek egy-egy kilövésért. Az Egyesült Államok korábban költségvetési hiányok miatt leállította az űrsikló programot és több rakétaprogramot, ennek köszönhetően 2020 előtt már akkor sem tudnak önerőből hozzáférni a Nemzetközi Űrállomáshoz, ha újraindítják valamelyik programot. Az amerikai űreszközök feljuttatása a szankciók bevezetése előtt az orosz hordozórakétákkal volt lehetséges.
Mivel az orosz - amerikai kapcsolatok elhidegültek, az orosz fél nagyon drágán szállítja fel a felszereléseket és ellátmányokat a nemzetközi űrállomáson tartózkodó személyzet számára. Ráadásul így az oroszok minden szállítmányról pontosan tudnak, mi az, milyen célból szállítják fel. Emiatt próbáltak az amerikaiak saját hordozórakétával rakományt feljuttatni, a nyugati rakétaprogram azonban továbbra is életképtelennek bizonyul.
A NASA jó előre figyelmeztette az amerikai kormányt, hogy bajban lehetnek, ha összerúgják a port Oroszországgal, mivel a NASA mindvégig az orosz rakétahajtóműveket használja. Így a NASA igazgató szerint legalább hat évig nem lesznek képesek embert juttatni az űrbe, csak ha az oroszok azt megteszik szívességből (jó pénzért), és bajban lesznek a műholdak és ellátmányok űrbe juttatásával is. Mivel jelenleg sem az ukránok (akik még otthon vannak a fejlett rakétahajtóművek gyártásában, csak éppen olyan gyárakban, amelyek java része a szabadságharcot folytató újorosz területeken van) sem tudnak segíteni, az oroszokkal is hadilábon állnak, valóban gondjaik akadtak a kilövésekkel.


http://www.hidfo.net/2014/10/30/eletkeptelen-nyugati-raketaprogram-felrobbant-az-amerikai-hordozoraketa