Katar rá van kötelezve arra, hogy fegyvereseket küldjön Szíriába, ha nem akarja elveszíteni az Egyesült Államok által nyújtott katonai védelet – mondta Adel al-Dzsubeir szaúdi külügyminiszter.
Kedden Donald Trump amerikai elnök kijelentette; azt akarja, hogy a közel-keleti országok fizessenek azért, ami a régióban történik, és a gazdag országok fegyveres erői avatkozzanak be a folyamatban lévő konfliktusba. Bár nem említette konkrétan, a szövegkörnyezetből ítélve Trump kijelentése Szíriára, Irakra és Afganisztánra vonatkozik.
A szaúdi külügyminiszter Adel al-Dzsubeir szerdán azt mondta, Trump kijelentését úgy kell értelmezni, hogy az Egyesült Államok csak azoknak az országoknak nyújt katonai védelmet, melyek kiszolgálják az amerikai érdeket a térségben.
“Katar be kell küldje fegyveres erőit Szíriába, mielőtt az USA megtagadja a védelmet Katartól, amit jelenleg az ország területén működő amerikai katonai bázis képvisel” – mondta.
A külügyminiszter szerint, ha az Egyesült Államok már nem védelmezi az országot, Katar kormánya egy héten belül megbukhat.

http://www.hidfo.ru/2018/04/kiderult-miert-agresszivak-bizonyos-arab-allamok/