London városvezetése azt tervezi, hogy „acélgyűrűvel” veszi körbe a pénzügyi negyedet, hogy ezzel megakadályozza a Berlinben történtekhez hasonló terrortámadásokat. Az 1990-es évek óta ez az első alkalom, hogy szigorított biztonsági intézkedéseket kell hozni.
A Telegraph jelentése szerint a Liverpool és Fenchurch utcák, ill. a Bank of England épületei köré épülő védőgyűrű utcai fegyveres őrizetet jelent, emellett acél akadályokat, ami lehetetlenné tenné, hogy a Berlinben történt terrortámadáshoz hasonló módon, gépjárművel kövessenek el merényletet a pénzügyi negyedben. Ezen a területen találhatók London legújabb és legmagasabb felhőkarcolói is, ami szintén a terroristák elsődleges célpontja lehet.
Az utcai fegyveres őrizet a Berlinben látottaknál szigorúbb, állandó jelleggel működő beléptetőpontokat jelent, ahol az arra járók személyazonosságát ellenőrzik majd, a brit terrorelhárítás és az MI5 által biztosított adatok alapján.
A bejelentés azt követően történt, hogy Berlinben egy bevándorló gépjárművel belehajtott egy karácsonyi vásáron gyülekező tömegbe. Az incidens során 12 ember életét veszítette, emellett egyértelművé vált, hogy ez az elkövetési mód előtérbe kerül a terroristák körében, hiszen korábban a nizzai terrortámadást is ilyen módszerrel követték el.
Londonban először 1992-ben hoztak létre ilyen „acélgyűrűt”, az IRA Bishopsgateben elkövetett bombatámadására válaszként. Az intézkedés akkor két éven át volt érvényben.


http://www.hidfo.ru/2016/12/acelgyuruvel-veszik-korbe-london-penzugyi-kozpontjat/