A görög hatóságok hét külföldi állampolgárt tartóztattak le Athénban, akik egy tömeges tüntetés során rendőrökre támadtak. A külföldi személyeket testi sértéssel, gyújtogatással, rongálással, emellett fegyver- és kábítószer-kereskedelemmel vádolják.
Athénban pénteken kezdődtek utcai harcok az amerikai támogatású katonai junta elleni 1973-as diáklázadás 44. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés során. Az AMNA hírügynökség szerint amikor a tömeg elérte az amerikai nagykövetség épületét, egy a tüntetésen nem résztvevő anarchista csoport csatlakozott a tömeghez, akik köveket, Molotov-koktélokat kezdtek dobálni a felvonulás útvonalát biztosító rendőrökre. A rendőri erők válaszul könnygázzal kezdték oszlatni a tömeget.
A rendőrök és az anarchisták közt egy másik összecsapás is történt a Nemzeti Műszaki Egyetem épülete mellett, Athénban. Ennek során több mint száz ember támadt a rendőrökre, akik emiatt ezen a helyszínen is könnygázas oszlatást kezdtek.
1973-ban Athénban, a Nemzeti Műszaki Egyetemnél épületfoglalással kezdődött tiltakozás az ellen, hogy a katonai junta beavatkozik a diákszakszervezetek tevékenységébe. November 17-én hajnalban a hatóságok harckocsival törték át az egyetem kapuját, meggyilkoltak 24 diákot, emellett az összecsapásnak több mint ezer sérültje volt. Az egyetem körül zajló harcok során több száz diákot tartóztattak le. Bár a felkelést leverték, tömeges tüntetések kezdődtek az országban, ami az amerikai támogatású diktatúra felbomlásával végződött.
A felkelés évfordulóját minden évben megünneplik Görögországban. A résztvevők rendszerint az amerikai nagykövetség épülete elé vonulnak tiltakozni, melynek alkalmazottai aznap szintén nem tartózkodnak az épületben, tiltakozásul az ellen, hogy 1967-74 közt az Egyesült Államok támogatta a Görögországot irányító katonai juntát.

http://www.hidfo.ru/2017/11/kulfoldi-anarchistak-is-reszt-vettek-az-athenban-kezdodo-tunteteseken/