2014. július 13., vasárnap

Egy hónapos párt is nyerhet választást Szlovéniában

Miro Cerar jogászprofesszor alig egy hónapja alakított pártja nyerte meg a vasárnapi előrehozott parlamenti választásokat Szlovéniában, írja az MTI a TV Slovenija és a POP TV által közzétett exit poll alapján.

A közvélemény-kutatás eredményei azt mutatják, hogy a baloldali Miro Cerar Pártja (SMC) a szavazatok 37 százalékát szerezte meg, bő 17 százalékkal megelőzve a második helyre befutó, ellenzéki jobbközép Szlovén Demokrata Pártot (SDS). A felmérés szerint a harmadik helyen a balközép Szlovén Nyugdíjasok Demokrata Pártja (DeSUS) végzett.
Index

Oroszországot ágyúzzák az ukránok – Harci gépük támadást színlelt orosz terület fölött

Az ukrán tüzérség által találatot kapott ház Oroszország területén
Az ukrán tüzérség által találatot kapott ház, Oroszország területén. – 2014. 07. 13 . – 1 halott, 2 sebesült

…”Ezek szándékos, irányzott lövések voltak az ukránok részéről. – Éspedig abból a célból, hogy provokálják Oroszországot – és kipróbálják türelmét, hogy meddig mehetnek el az ellene alkalmazott durvaságban és területi integritásának megsértésében…” (Russian RT)

…”Ez nem más, mint egy előre kitervelt aljas, álcázott támadás, melyben civilek haltak meg…” (SzRTI)

Már a nyugati média is elismerte az ukrán támadást Oroszország területe ellen. Csak az ukránok hazudoznak rendületlenül. – Pedig az ágyúzások és a harci gépek, s helikopterek berepülései Oroszország területére, már régóta folynak.
- Hírek és vélemények -

“Orosz területen csapódott be egy ukrán lövedék, egy halott. – Családi ház kertjébe csapódott egy, a feltételezések szerint Ukrajna területéről kilőtt lövedék a dél-oroszországi rosztovi területen vasárnap” – írta a magyar kormány hivatalos hírügynöksége, az MTI.

Majd így folytatja: “Egy férfi meghalt, egy idős asszony és egy másik személy megsebesült. Az eset az Ukrajnával határos orosz területen, a Rosztov régióban lévő Donyeck városban történt. Az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottságnak a helyszínen dolgozó szakemberei megerősítették a lövedék becsapódását…”
Oroszország, Rosztovi terület, - Orosz Donyeck
Oroszország, Rosztovi terület, – Orosz Donyeck
Az ukránok persze nem ismerik el a tüzérségi támadást Oroszország területe ellen, – sosem ismerik el a bűneiket, – hanem megpróbálják az egészet a Luganszki Népköztársaság Népi Milíciájára kenni. A népköztársaság képviselői pedig felháborodva utasították vissza, és szándékos dezinformációnak nevezték Kijev állítását, melyben azt próbálja elhitetni a világgal, hogy a milícia lőtte, ágyúzta volna Oroszország területét. Ráadásul a katonai elemző szerint, a milíciának nincsenek is ilyen nagy kaliberű ágyúi abban a régióban, valamint az egységeik elhelyezkedése is kizárja, hogy ők tévedtek volna.
De mint később kiderült; nem tévedett itt senki. Az ukránok szándékossága immár bizonyítható.
“Az (oroszországi) Rosztovi terület kormányszóvivőjének közlése szerint, a lövedék, – közép-európai idő a szerint; július 13-án vasárnap reggel, 7 óra 20 perckor csapódott be” – folytatja az MTI. – “Egy 1968-as születésű férfi vesztette életét a kelet-ukrajnai Donyeckkel azonos nevű, 49 ezer lakosú orosz város Baltyijszkaja utcájában, ahol két ház is megsérült.”

Az MTI a továbbiakban, hivatalos orosz média forrásokat említ:

“Az elhunyt férfi kezét szétroncsolta az akna – jelentette a ‘Rosszija 24′ hírtelevízió. Az állami tévé regionális tudósítójának jelentése szerint két másik ember sebesült meg a lövedék becsapódásakor. Egyiküket, egy idős asszonyt a robbanáskor keletkezett lökéshullám házának falához dobta, állapotát kielégítőnek tartják az orvosok.
Az orosz külügyminisztériumban kemény és konkrét diplomáciai válaszlépéseket helyeztek kilátásba Ukrajnával szemben a lövedék és a férfi halála miatt. Grigorij Karaszin külügyminiszter-helyettes a Ria Novosztyinak azt mondta, a tények azt bizonyítják, hogy veszélyesen erősödik a feszültség Oroszország és Ukrajna határán. Hozzátette, hogy a diplomáciai válaszlépések előtt tisztázniuk kell minden körülményt a történtekkel kapcsolatosan.
Karaszin az ‘Itt Moszkva beszél’ című rádióműsornak kifejtette, az eset ismételten rámutat arra, hogy mielőbb be kell szüntetni a vérontást és fel kell újítani a tárgyalásokat, az úgynevezett kontaktcsoport keretében, – minden érintett bevonásával. A csoportban a kijevi hatalom képviselői az EBESZ és Moszkva közvetítésével tárgyaltak korábban a délkelet-ukrajnai szakadárokkal (Sic!) – a délkelet-ukrajnai rendezésről.
A ‘Rosszija 24 hírtelevízió’ emlékeztetett arra, hogy korábban is több alkalommal csapódtak be lövedékek az Ukrajnával határos dél-oroszországi régió területére, de a vasárnapi az első eset, hogy a lövéseknek halálos áldozata és sebesültjei vannak. Múlt csütörtökön több aknavető-lövedék érte a délkelet-ukrajnai Luganszk megyével határos Rosztovi terület egyik határállomását, amely Novosahtyinszk település közelében van.
A közelben lévő határátkelő működését is leállították, s nem először – közölte Rajan Faruksin, a dél-oroszországi vámigazgatóság szóvivője” – írja az MTI, mely szerint az Interfax hírügynökség is megerősíti a fenti információkat.
Az Orosz Donyeck határátkelőhely Ukrajna felé
Az Orosz Donyeck határátkelőhely Ukrajna felé.

“Moszkva kemény diplomáciai választ ígért” – MTI:

“Az orosz külügyminisztériumban kemény és konkrét diplomáciai válaszlépéseket helyeztek kilátásba Ukrajnával szemben a dél-oroszországi rosztovi területen vasárnap becsapódott lövedék, és az annak következében megölt férfi halála miatt.
Grigorij Karaszin orosz külügyminiszter-helyettes a Ria Novosztyi orosz hírügynökségnek azt mondta, a tények azt bizonyítják, hogy veszélyesen erősödik a feszültség Oroszország és Ukrajna határán.
Hozzátette, hogy az orosz diplomáciai válaszlépések előtt tisztázni kell minden körülményt a történtekkel kapcsolatosan.”

“Az orosz KüM: fokozódik a feszültség az orosz-ukrán határon” – Oroszország Hangja:

Orosz KÜM_
Az Orosz Külügyminisztérium
“Moszkva kemény és konkrét demarsot intéz a Rosztov megyében történt lövöldözés kapcsán” – mondta Grigorij Karaszin külügyminiszter-helyettes, államtitkár.
“Az incidens, amikor egy lövedék lakóházba talált Rosztov megyében, a feszültség veszélyes fokozódásáról tanúskodik az ukrán határon” – mondotta.
Ma a Rosztov megyei Donyeckban több lövedék robbant fel, amelyet Ukrajnából indítottak. Az egyik lövedék lakóházba talált. Egy ember meghalt, ketten megsebesültek.

“Kijev szavai messze járnak az igazságtól…” – Russian RT:

A Russia Today katonai elemzője egyértelműen cáfolja az ukrán állításokat: “Kijev szavai messze járnak az igazságtól, amikor azt állítja, hogy az ukránoknak semmi közük a tüzérségi támadáshoz” – mondja.

Konstantin Sivkov, a Hadtudományi Akadémia doktora szerint teljességgel kizárt, – hogy véletlenül, egy eltévedt tüzérségi lövedék repült volna át orosz területre. A becsapódási helyek, (4 akna) olyan messze voltak a határtól, – 1.5 km-re, – hogy a véletlen átlövés lehetőségét ki kell zárni. Ezek szándékos, irányzott lövések voltak az ukránok részéről.
Éspedig abból a célból, hogy provokálják Oroszországot – és kipróbálják türelmét, hogy meddig mehetnek el az ellene alkalmazott durvaságban és területi integritásának megsértésében.
A katonai elemző szerint, a milíciának nincsenek is ilyen nagy kaliberű ágyúi abban a régióban, valamint az egységeik elhelyezkedése is kizárja, hogy ők tévedtek volna.
Ráadásul nem ez az első támadása az ukrán félnek az orosz területek ellen. Az ágyúzások és a harci gépek, s helikopterek berepülései Oroszország területére, már régóta folynak.
Ukrán harci gép támadást színlelt orosz terület fölött – ITAR-TASS, Russian RT:
“Vasárnap reggel, az ukrán tüzérségi támadás után, egy ukrán harci repülőgép megsértette Oroszország légterét. Éppen akkor, amikor a hivatalos vizsgáló bizottság a tüzérségi támadás körülményeit vizsgálta, – berepült feléjük Ukrajna felől egy harci repülőgép.
Olyan pozícióban repült, hogy úgy tűnt, pillanatokon belül rakétatámadást intéz a földön lévő emberek ellen., – A helyszínen a vizsgálóbizottságon kívül, újságírók és a város lakói tartózkodtak. – Mindenki azonnal a fedezékek irányába rohant. Kis idő múlva az ukrán gép eltávozott”.

Vélemények:

Valerij Raskin, az Orosz Kommunista Párt Központi Bizottsága elnökhelyettesének véleménye, melyet már a korábbi támadások alkalmával elmondott, a következő:

“Oroszországnak már minden oka megvan a fegyveres erő alkalmazására, Ukrajnával szemben. A jelen körülmények között, s az eddigi történéseket figyelembe véve; az Orosz Hadseregnek minden indoka megvan már arra, – hogy fegyverrel védje meg magát a támadásoktól és a provokációktól.”

Raskin úgy véli, hogy Oroszországnak használnia kell végre a saját tüzérségi rendszereit, aknavetőit az ismétlődő támadások elhárítása érdekében, – mind a földön és a levegőben.
“Mindazon esetekben tehát, amikor beazonosíthatóan Ukrajna területéről, az ukrán fegyveres erők részéről az Oroszországi Föderáció területét tüzérségi támadás éri, – Oroszország minden előzetes értesítés nélkül, megsemmisít minden tüzérségi állást, ahonnan a támadás kiindult.”
“Az orosz légtér további megsértése esetén pedig az Orosz Hadsereg légvédelmi egységei meg fognak semmisíteni minden berepülő ukrán repülőgépet és helikoptert anélkül, hogy előzetesen figyelmeztetnék őket” – mondotta Raskin, aki az Állami Dumában korábban már beszámolt arról, hogy az Orosz Kommunista Párt kész támogatni az orosz békefenntartó egységek telepítését Ukrajna területére.
Szabad Riport:

Komoly csapatösszevonásokat végez Kijev a Krím-félsziget bejáratánál is. Lehet, hogy az is csak egy provokáció és figyelem elterelés.- De mi van, ha nem?

Úgy vettük észre, ha valaki Kijevvel nem bánik elég keményen, akkor azzal szemben elszemtelenedik. Ahogyan ez most is megtörtént:
Mert, akárhogy is nézzük: Ukrajna megtámadta Oroszországot! Eddig is voltak kisebb nagyobb támadások a határ mentén, azonban azt még csak eltussolták valahogy, mint “véletlent”. Azonban a mostanra rendszeressé váltak az Oroszország határvidéke ellen indított akciók, melynek már civil áldozatai is vannak.
Ezt már, (ahogyan a Russian RT katonai elemzője is mondta), – nem lehet a véletlenek számlájára írni.

Ez nem más, mint egy előre kitervelt aljas, álcázott támadás, melyben civilek haltak meg. Megkezdődött tehát az oroszországi civilek legyilkolása is?

Hiszen az USA-Ukrajna páros már hónapok óta nem tud kiprovokálni egy orosz ellencsapást, melyet ürügyként használhatnának a NATO beavatkozásra, – ezért kezdték el az ukrajnai orosz lakosság szisztematikus kiirtását, melyet most tetéznek a hadüzenet nélküli támadásokkal Oroszország területe ellen. Ezzel a már jól ismert módszereiket alkalmazva, – elkezdenék az oroszországi civil lakosság tömeges és módszeres legyilkolását is.
Ha Kijev nem kér ezekért a támadásokért, gyilkosságokért hétrét görnyedve bocsánatot, (márpedig nem fog), akkor megnézheti magát. Mert nem egyszerűen kiprovokálta, hanem elkezdte az ukrán-orosz háborút.
Szabad Riport / Fort András / Audie
Források: MTI – Oroszország HangjaKomszomolszkaja PravdaOrosz Russia TodayKprf.ru - SzRTI archivum


A “Kommerszant” Kremlhez közeli forrásokra hivatkozva azt irja, hogy Moszkva türelme igencsak fogytán van már a Rosztov-régiót ért folyamatos valcmanista provokációk miatt.
rosz
A szombati-halálos áldozatot is követelő-ukrán provokáció, valamint a Donbasszból Moszkvába is eljutó egyre vadabb történések hirei a “szigorú hangvételű diplomáciai ejnye-bejnyénél” komolyabb lépést válthat ki a Kreml részéről. Az információk szerint Moszkva időben és térben korlátozott, ám célzott katonai csapással kivánja jobb belátásra birni Valcman Nyalókakirályt.
Megfigyelők ezt úgy értékelik, hogy a határmenti orosz erők azonnal vissza fognak lőni, ha újabb provokáció éri az ország területét. A visszalövés pedig pontos és megsemmisitő hatású lesz!

http://balrad.wordpress.com/2014/07/14/fogytan-misa-turelme/

ALAKUL A PESTI MAJDAN!

Habzó szájak, ordítozó nénik és bácsik, krétakörös füstölgő hátizsákkal, vérig sértett cigányok, a háttérben Gyurcsány Ferenc. A cigánybűnözést emlegető DK-jelölt, Pásztor Albert körüli botrány az év legkiszámíthatóbb tüntetését az év eddigi legszürreálisabb eseményévé varázsolta.
DK-tüntetésre azért is jó járni, mert az ember pontosan tudja, mire számíthat. Napsütés, két-háromezer, zömében nyugdíjas rajongó, Vadai, Gyurcsány, egy órányi orbánozás, simicskázás, diktatúrázás, majd mindenki haza. Most, az Ellenállás napja című, főleg a “náci emlékmű” okán összerántott tiltakozáson azonban valami más volt.
A Demokratikus Koalíció az utóbbi napokban az anno cigánybűnözést emlegető Pásztor Albert kapcsán került be a hírekbe, a volt rendőrkapitány lett ugyanis a baloldal közös miskolci jelöltje. Pásztor sokat vitatott szavait azóta az egykori SZDSZ-es, mosd DK-s Eörsi Mátyás próbálta megvédeni az ATV-n. Az az Eörsi, aki most az első felszólaló volt.

Az nagyjából tehát borítékolható volt, hogy lesznek ellentüntetők. Voltak is, performanszt is terveztek, ennél azonban sokkal meglepőbb volt a közönség reakciója. Eörsi és Kerék-Bárczy Szabolcs beszéde alatt még minden rendben volt, Kunhalmi Ágnes szónoklata közben aztán feltűnt a tömegben a krétakörös Gulyás Márton és társai egy-egy “cigányozás helyett baloldali megoldásokat” feliratú transzparenssel. Alig volt időnk elolvasni – illetve felfogni, mi történik -, Gulyás úgy bukott alá, mint a koncerteken a tömegen szörfölő arcok, amikor elfogy a közönség türelme.
Az aktivista, miután kikísérték a rendezők, a kamerák és az őt szidalmazó bácsik (“takarodj haza, öcsi!”) gyűrűjében elmesélte, hogy három ütést is kapott, az egyiket az arcára. Közben az egyik DK-s igyekezett csitítani a kedélyeket, sikertelenül, valaki még egy égő cigicsikket is bedobott Gulyás hátizsákjába.

Mire szétszéledtek, már Gyurcsány beszélt, épp a cigányokról mondott valamit (hogy mindegy, hogy az ember az-e, vagy nem, elnézést a pongyola idézésért, nem figyeltünk), amikor megjelent három roma a cigányozást elítélő transzparenssel. Testi fenyítés nincs, páran beszóltak nekik, egy néni lehájpacnizta egyiküket, majd valaki megfejtette, hogy “hagyni kell őket, ezek csak provokátorok”, úgyhogy hagyták is őket.
A tömeg később átvonult a körbenejlonozott és a rendőrök által bekerített Szabadság téri emlékműhöz, meglocsolták a virágokat, Vadai Ágnes elmondta, hogy a holokauszt nem a mi hibánk, de emlékének őrzése a mi felelősségünk.-tudósit igy a tegnapi El Qro előadásról a hir24.
DE!
-Volt ott valami más is! Nem is látható, nem is hallható, nem is megfogható! Ott volt benne El Qro lendületes, gyújtó hangvételű szónoklatában! KÉSZÜLJ MAGYAR!-AKÁR A MEGDÖGLÉSRE IS!-ÉRTEM!
Bizony kedves Bal-Rad olvasók! Ott volt ez! MEGDÖGLENI A MAGYARNAK!-ÉRTE, ÉRTÜK!
Vegyük csak sorba a dolgokat!
Tavaly mintegy száz “német értelmiségi” majdnem szó szerint FEGYVERES LÁZADÁSRA szólitotta fel újságoldalnyi hirdetésben Döbrögi ellen a magyarokat, a libsik érdekében!
Nem sokkal később Viviane Reding kijelentette: (Letagadta ugyan, de…) “MINDENT el fogok követni azért, hogy megkérdőjelezzem Orbán Viktor választások utáni legitimitását!
Megestek az ilyen-olyan “választások”-a várt eredményt hozva!
Elkezdődtek a naponta ismétlődő liberális cirkuszok a megszállási szörnyedvény ellen.
Libás Gordonka kisettenkedett a Bilderberg dzsemborira-mint meghivott.
Az IMF “szemlélői” analizálták Banditisztánt, és összevont szemöldökkel távoztak.
At Unió egy csomó ügyben rosszallását fejezte ki, és most úgy fest, hogy pár száz milliárdra megstráfolja a költségvetést-ami amúgy is nagy bajban van, tetejébe pedig elzárta a visszacsorgatandó pénzek csapját.
A magyar államadósság soha nem látott mértékűre duzzadt, amiben jelentős része van az euro-forint árarány romlásának, a forint kárára! MEGSZORITÁSOK LESZNEK!
Az osztrák jegybankelnök szerint Banditisztán legalább akkora veszély az EU-számára, mint Ukrajna!
Megjött a héten az EBESZ-verdikt: CSALT A DÖBRÖGISTA HORDA!
Másnap már meg is van az “Ellenállás Napja”! Ellenállni Döbröginek!-BÁRMI ÁRON! Ha kell… ÉRTE! ÉRTÜK!
Mi juthat ezekről az eszünkbe? Az, ami az osztrák jegybankelnök szavai mögött húzódik: MAJDAN! Érte! Értük!
Pesti Majdan! Kijevben is igy kezdődött! Néhány száz fős csürhével! Majd lett HATALOMVÁLTÁS!
A hasznositható forgatókönyv készen van! Csak adoptálni kell. A nyomorba döntöttek beszéditése megketzdődött. El Qro és a cigányozás? A cél szentesiti az eszközt! A magyar megint azt hallja, amit hallani akar!
És elhiszi! És ki fog menni az utcára! ÉRTE, ÉRTÜK!
NEM MAGA MIATT FOG KIMENNI!
Készülődik a pesti majdan! “Elitváltás” készülődik Pesten! Mi pedig azt mondjuk: ÓVAKODJ A MAJDANTÓL!
Ami-talán hamarosan-be fog következni, az ÉRTE-ÉRTÜK lesz! Nem értünk! Ez nem a mi harcunk lesz!
EZ MÉG NEM A MI HARCUNK LESZ! EZ MÉG NEM ÉRTÜNK LESZ! EZ MÉG NEM RÓLUNK FOG SZÓLNI!
https://balrad.wordpress.com/2014/07/13/alakul-a-pesti-majdan/

Kun Béla zsidó népbiztosa találta ki a „málenkij robotot”


szogesdrot250.jpgNagy valószínűséggel egy magyarországi zsidó közgazdász, Sztálin hű kiszolgálója találta ki a málenkij robotot. A szovjetek által keletre hurcolt több százezer ember közül talán minden harmadik is életét veszthette, a többiek pedig szörnyű szenvedéseket éltek át. Az „ötletadó” Varga (Weisz) Jenő neve alig ismert a magyar történelemben, pedig kulcsfontosságú pillanatokban avatkozott be a magyar politikába.
A málenkij robotot, ezt a korábban „szovjet találmánynak” gondolt, semmivel sem igazolható eljárást – hiszen nem háborús bűnösökről, nem törvénytelenségeket elkövetőkről volt szó, de még csak nem is fegyveres testületek tagjairól – egészen más megvilágításba helyezi egy frissen megjelent könyv, A Kreml árnyékában. A tanulmánykötet szerzője, Baráth Magdolna valószínűsíti, hogy Moszkvában nem egy orosz, hanem a magyarországi ZSIDÓ közgazdász, Varga Jenő volt az, aki először vetette fel: „a legyőzött ellenséges ország ne csak anyagi jellegű kártérítést fizessen, hanem munkaerejével közvetlenül is járuljon hozzá a háború utáni szovjet újjáépítéshez”.
(Baráthhoz hasonlóan vélekedett Varga szerepéről 2006-ban Stark Tamás, a Magyar foglyok a Szovjetunióban című munka szerzője is.) - írja a hvg.hu, gondosan elfelejtve, hogy Varga NEM magyar, hanem magyarországi ZSIDÓ származású csúcsgonosztevő volt.
Varga Jenő az 1919-es magyarországi Patkányköztársaság idején a zsidó Kun Béla szintén zsidó származású egyik népbiztosa volt. Életrajzából kiderül, hogy Weisz Sámuel és Singer Julianna fiaként született szegény zsidó családban.

HunHír

Szolnok: Vasúton áramlik a NATO-segitség a valcmani ukrán latorhordának.

szol1szol2szol3szol4

https://balrad.wordpress.com/2014/07/13/a-celallomas-donbassz/

Kolomojszkij beperelné Moszkvát a befektetései elvesztése miatt

Igor Kolomojszkij, a moszkvai bíróság által háborús bűnössé nyilvánított ukrán-izraeli oligarcha bejelentette, hogy a hágai nemzetközi bírósághoz fog fordulni és bepereli Moszkvát, mert a Krím-félsziget csatolása miatt elveszítette az ottani befektetéseit. Kolomojszkij 15 millió dollár kártérítést követel. Mint kiderült, a múlthét folyamán Dimitrij Medvegyev miniszterelnököt is megkereste egy levélben, amiben kifejtette, hogy 15 millió dolláros veszteséget könyvelt el a krími befektetések elfoglalása miatt, különösen azon vállalat lefoglalása kapcsán, melynek tulajdonában a Bel'bek repülőtér volt. A levélben felszólította Medvegyevet, hogy az orosz kormány kárpótolja ezekért a veszteségekért.
Medvegyev nem adott hivatalos választ a megkeresésre, viszont a moszkvai bíróság még a hét folyamán határozatot hozott az oligarcha letartóztatásáról, ami feltehetőleg nemet jelent.
Hídfő.net | Igor Kolomojszkij
Kolomojszkij ellen nemrég bűnügyi eljárást indítottak Moszkvában a hadviselés tiltott eszközei alkalmazásának, gyilkosságok szervezésének vádjával. Az oligarcha korábban kifejezetten ellenezte a tűzszünetet és a délkelet-ukrajnai felkelőkkel folytatott tárgyalásokat, és üzleti lehetőségeit bevetve mindent elkövetett annak érdekében, hogy Kijev ne legyen hajlandó a tárgyalásra. Az izraeli-ukrán kettős állampolgár idén februárig Svájcban élt, majd bevásárolta magát az újonnan alakuló nyugatbarát hatalmi struktúrába és kormányzói pozíciót kapott Dnyipropetrovszk megyében. Kolomojszkij több olyan amerikai magán katonai alakulatot finanszíroz, amely az ország dél-keleti részén folytatott terrorakciókban vesz részt, elsősorban az általa megvásárolt területet akarja amerikai zsoldosokkal saját tulajdonba venni.

http://www.hidfo.net/2014/07/13/kolomojszkij-beperelne-moszkvat-befektetesei-elvesztese-miatt

3D-nyomtatóval gyártanak autót Amerikában

Mi lenne, ha nem milliárdos gyártósorokon készülnének az autók, hanem csak a tervrajzok között kéne válogatnunk? Az Oak Ridge-i amerikai nemzeti laboratóriumban (mely az energiaügyi minisztérium része) ilyesmivel kísérleteznek, 3D-nyomtatóval szeretnének autót gyártani – írja a USA Today.

ornl-3D-printer

A lap emlékeztet: az autógyártás meglepően hasonlóan indult, eredetileg személyre szabottan gyártották le a kocsikat az első megrendelőknek a készítők. A különbség az, hogy az autó akkoriban úri huncutság volt, most pedig épp az a forradalmi, hogy széles körben elérhetőek lesznek az egyedi darabok.
A 3D-nyomtatás éppen berobban, mint a számítógép a nyolcvanas években. Fogalmunk sincs, a közeljövőben mi mindenre leszünk képesek ezzel a technológiával.

– mondta James Earle mérnök, aki a projekten dolgozik. Az Oak Rigde elképzelésének része egyébként, hogy erősítsék az amerikai ipart és csökkentsék az ország energiafüggőségét.

Májusban készült az első

„Azzal kísérletezünk, hogy hogyan lehet a 3D-nyomtatást hatékonyan felhasználni a gyártásban” – mondta Brian Post kutató, aki szerint akár egy nagyságrenddel olcsóbban lehet így autót gyártani.
Mivel a nyomtatás során az alapanyagot rétegről rétegre viszi fel a nyomtató egy felületre, sokkal kevesebb alapanyag veszik kárba, és a nagyon aprólékos részleteket is könnyebben tudja kezelni a technológia. A laboratóriumban egyébként nemcsak autókkal foglalkoznak, gyártanak például művégtagokat is.
Májusban nyomtatták ki az első autót, melyek neve Strati, és vázuk teljes mértékben Oak Ridge-ben készül. Júniusban ki is próbálták, Earle szerint sokkal jobban ment, mint gondolták. A kocsi 38 óra alatt készült el, hajtáslánca és felfüggesztése egy Renault Twizy-ből származik.
Meglepően halk volt, a vázból nem jön semmilyen zaj, mert egy darabból van.
– mondta Earle. A váz egyébként szénszálból készül. Az autóból összesen hármat nyomtatnak, a technológiát viszont más termékekre, így autókra is alkalmazni fogják.
Korábban itt írtunk arról, hogy emberi testrészeket is nyomtatnak 3D-nyomtatóval, illetve a magyarországi fejlesztésekről.

Index

David Lane - Egy beteg és halódó fajnak a jelei - Szemelvények

Ha bármelyiket észreveszi, védekeznie kell!!!

Amíg a fehér faj nem veszi észre, hogy csakis egy forrásból (az Isten tisztelete, az Isten és Természet egy)juthat tartós igazságokhoz, nem lesz béke vagy stabilitás a Földön. A természet megváltoztathatatlan törvényeiben vannak az élet, rend és megértés kulcsai. Az emberek szavai, még azok is, melyeket a sugallat szülte, másra fordíthatóak, a szavaktól függnek, hozzájuk lehet adni és el lehet belőlük venni, és esendő halandók eltorzíthatják őket. Ezért minden írást vagy befolyást, régit vagy újat át kell szűrni a természeti törvény szűrőjén. A Föld fehér embereinek meg kell érteniük, hogy éppen úgy alá vannak rendelve a természet vastörvényeinek, mint a teremtés más elemei, ellenkező esetben nem lesz biztonságuk és békéjük, mi több, puszta létük is ettől függ.
A világ lángokban áll, mert fajokat, alfajokat, nemzeteket és kultúrákat arra kényszerítenek, hogy megsértsék saját természetadta ösztöneiket a fönnmaradásra. Sok jóindulatú, de kevés értelemmel bíró ember tünetek ellen harcol, melyek a természet törvényeivel szembeni engedetlenség következményei. Mivel az emberi természet olyan, hogy keskeny, helyi álláspontokat formál a közvetlen környezetéből, a jelen körülményekből és a belenevelt dogmákból. Az az erős törzs, amely számtalan évszázadon át irányította a világ eseményeit az emberiség legalapvetőbb ösztöneit használva ki. A tudatlanok közti harcok és konfliktusok az irányítók álarca. Az embereket irányító alapvető törvények mélyebb megértése szükséges, ha meg akarjuk védeni kultúránkat kizsákmányoló hóhérainktól. Ez a pár oldal nem mutatja be a kormány részletes működését, csak azokat az alapelveket, melyeket ha megértünk, segítenek a népnek egyénként és a nemzet részeként.

A következőkre figyeljen:


- az alapító faj keveredése és süllyedése - A természetben semmi sem állandó; vagy növekszik és fejlődik, vagy zsugorodik és eltűnik. Fegyvertelen és nem harcias nép rabszolgává lesz.

- a család lerombolása

- elnyomó adózás
- a törvényes szervek korrupciója - A zsarnokságokat lépésről lépésre hozzák létre, és nemes szóvirágokba burkolják. Amelyik kultúra vagy faj megengedi, hogy mások irányítsák az alantiak egyikét, pusztulásra van ítélve:
* információs intézmények.
* oktatási intézmények
* vallási intézmények
* politikai hivatalok
* pénzcsinálásuk
* jogrendszerük
* kulturális intézményeik
* gazdasági életük

- terror és elnyomás azok ellen, akik óvnak a nemzet hibái ellen - A propaganda szükséges és jogos fegyver minden harcban. A sikeres propaganda elemei: egyszerűség, érzelmek, ismétlés és rövidség. Mivel az emberek azt hiszik, amit hinni akarnak, és mivel azt akarják hinni, amiről úgy hiszik, hogy előnyös számukra, a sikeres propagandának figyelembe kell venni azok személyes érdekét, akiket meg akar győzni.

- erkölcstelenség, iszákosság, kábítószerek, stb...

- gyerekhalál (ma magzatelhajtásnak mondják)

- a pénz romlása (infláció vagy uzsora) - Az uzsorán alapuló központi bankrendszer legegyszerűbb leírása: A bankárok a nemzet vagyonát szeretnék kölcsöneik biztosítékaként. Több pénzük van a kamatokból, mint amit kiadnak kölcsönbe. Így végül a bankok bekebelezik a nemzetet. Uzsora (kamat), infláció és nagy adók lopás, melyet csalók hoznak létre, és ezek megsemmisítik a nemzet erkölcsét.

- idegenek beszivárgása az országba, idegen kultúra

- materializmus - Olyan gazdagságot, mely áldozatok vagy becsületes munka nélkül jött létre, általában rosszra használnak. A materializmus alacsonyrendű és bomlasztó. A nemzet őreinek folyamatosan óvni kell a nemzetet és harcolni a nemzetben levő materialista szellem ellen. Ha valaki becsületes úton jut gazdagsághoz a saját és családja jóléte érdekében, ez nem kifogásolható. A kizsákmányolás, különösen az uzsora és spekuláció, pusztító a nemzetre.
A materializmus célja mesterséges állapot létrehozása gazdagság és tulajdon útján. Az igazi szociális állapotot a család, faj és nemzet szolgálata adja. A materializmus nyilvánvaló szükségtelen fogyasztást eredményez, amely végül a természet megerőszakolását jelenti és a környezet pusztítását. Természetellenes. A nemzet igazi vezetőinek nem szabad a materializmustól szennyezetteknek lenniük. A kereskedő vagy eladó feladata a csere létrehozása- Olyan kereskedőket, akik szükségtelen fogyasztást vagy anyagiasságot hirdetnek, nem szabad eltűrni.

- idegen háborúk

- olyan vezetők, akiknek csak a gazdagság és saját dicsőségük számít - Az őrök, vezetők ítélete a természet törvényeit kell, hogy tükrözze, és az értelem kell, hogy átitassa őket.

-          homoszexualitás

- olyan vallás, mely nem a természeti alapokon nyugszik

Esélyeink:
"Demokrácia után mindig egy erõs ember jön, akit némelyek diktátornak neveznek.
Ez az egyetlen útja annak, hogy újra rendet teremtsünk a demokrácia káosza után. Válasszuk a diktátort bölcsen! Neki szívében védelmezőnek kell lenni. Olyannak, aki megmutatta, hogy egyetlen célja a nép megóvása. Végcélja az kell, hogy legyen, hogy újra olyan rendet vezessen be, mely a természet tökéletes rendjén alapul. Ne válaszd ki szavai alapján. Olyat válassz, aki mindenét feláldozta az elnyomás idején; olyat, aki elszánt és kitartó. Csak ez igazolja, hogy értékes és igaz szándékú."

Hiszem! Akarom! Úgy legyen!

TE leszel a kulcs

internet-of-you
Az egyedi globális azonosító bevezetése, ami a felhasználók személyazonosságának megerősítésével minden ember minden tevékenységét ellenőrizné, nem új keletű törekvés. Ami talán újdonság, hogy mára a Lockheed Martin haditechnikai konszern vált a biometrikus azonosítás globális éllovasává. Milyen megnyugtató.
Természetesen a népszerűsítési és marketing propaganda legfontosabb eleme a személyazonosság lopásokkal és banki kiberbűnözéssel kapcsolatos aggályok erősítése, hogy ezáltal az újfajta azonosítási technológiák, mint az arcfelismerés, az írisz- vagy ujjlenyomat leolvasás, illetve az ezekkel együtt járó adatbázisok széles körben elfogadottá váljanak.
A digitális bejelentkező szolgáltatásokat, okoskártyákat és biometrikus rendszereket tökéletes megoldásokként kínálják, és ezek már számos különböző ponton szivárognak be a piacra. A globális bankok és nagyvállalatok pedig közös erővel dolgoznak azon, hogy az emberek szabvány és központosított módszerekkel lépjenek be a fogyasztói/webes/banki mátrixba a jövőben. Ehhez adjuk hozzá a tárgyak (simán hekkelhető) internetét, ami lassan ellepi az otthonainkat, és függetlenül attól, hogy akarjuk-e vagy sem, egy új valóság küszöbén találjuk magunkat.
Az okoseszközökben folyamatosan felfedezett biztonsági rések okozta aggodalmakat kihasználva és a sokak által nyűgnek tartott jelszavakra is megoldást kínálva, a Bionym nevű startup saját megoldással állt elő.
A cég által gyártott karkötő az ember szívveréséből generált egyedi aláírás segítségével oldja fel az okoseszközöket, szolgáltat azonosítót a bankjegykiadó automatákhoz vagy engedélyez belépést a biztonsági rendszerrel ellátott területekre. A cég szerint a rendszer pontosabb, mint az arcfelismerés.
Mi történik azonban, ha a szívverés hirtelen felgyorsul? Vajon a hozzáférés továbbra is engedélyezett lesz?
Mi történik például, ha egy nyugdíjas éppen szívrohamot kap, és nem tud hozzáférni saját telefonjához, hogy segítséget hívjon, mivel az EKG ritmusa a fejetetejére állt?
Ez csupán egy a sok jogos aggály közül.
A Canadian Business egy Torontóban végzett technológiai kísérlet tudósítása közben botlott ugyanebbe a történetbe. Úgy tűnik, még a terület szakértői is látnak némi veszélyt a rendszerben:
„Az állandó személyazonosság alapján a hatalom önkényesen eldöntheti, hogy kinek mihez ad hozzáférést,” mondja Tom Erlich, a viselhető eszközökre specializálódott torontói tanácsadó. „Egy disztopikus jövőben lehetségessé válik, hogy például ne kapjak bebocsátást a Pizza Hut-ba, mert az azonosítóm alapján túlsúlyosnak számítok és még az is lehet, hogy túlsúly adót kell fizetnem emiatt. Vagy például ismerhetik minden egészségügyi adatomat, aminek eredményeként felmehet az egészségbiztosítási hozzájárulásom.” (Extremetech)
Tulajdonképpen már nem is annyira a jövőről beszélünk. Az egészségügyben már számos viselhető kütyü létezik, amelyeket, a most is működő szenzorokkal összekötve, képesek a viselők életjeleit valósidőben figyelni. A jó egészség vagy az egészségügyi problémák előrejelzésének ígéretéért, az emberek tömegesen ölelik keblükre ezeket az újításokat. Az egészségbiztosítás pedig csupán egy apró ugrás az egészségügytől, így a fenti disztopikus forgatókönyv villámgyorsan megvalósulhat.
Egy másik példa az érzelmek és hangulatok által vezérelt és a Nissan által gyártott Neuro Cars lehet. Az emberek ismét a biztonság nevében fognak hozzáférést biztosítani egy algoritmus számára saját létfontosságú életjeleikhez, ami elvileg azt hivatott megállapítani, hogy mennyire alkalmasak a vezetésre. Felsorolni is nehéz lenne a visszaélési lehetőségeket.
A lényeg, hogy miután a testünket teljes mértékben digitalizálták és bevitték az adatbázisba, mi magunk válunk a jelszóvá. Attól a ponttól kezdve lehetetlen lesz bármilyen kapcsolatot fenntartani a fősodrású társadalommal az adatbázis-algoritmus mátrix engedélye nélkül. Beültetett érzékelők és mesterséges intelligenciák egész hada követi majd a fogyasztók preferenciáit, életjeleit, mentális állapotát, az egyre „okosodó” és bővülő prediktív modellek segítségével, amelyek célja, hogy jobban ismerjék az embert, mint ő saját magát, illetve, hogy  hozzáférést biztosítsanak az illető személyes adataihoz, például a rendőrség, a biztosítótársaságok, az állam, a bankok, az adatkereskedők és a hekkerek számára.
Fontos, hogy minél gyorsabban informálódjunk ezekről a törekvésekről, mert a lakosság megnyerése már elkezdődött, hogy önként válasszák a digitális rabszolgaságot és apránként eladják testüket a technológiai cégeknek, akik nem sokat hezitálnak olyan ajtók megnyitásán, amelyeket többé senki sem zárhat be, és amelyekről egyikük sem tudja, hogy hová vezetnek. A rábeszélés pedig villám gyorsan agresszívvá válhat, ha az uralkodó bürokratikus technokrácia maximális sebességbe kapcsol.



Forrás: Activist Post

Bolíviában engedélyezik a gyerekmunkát

Visszalépés vagy előrelépés? – Dél-Amerika legszegényebb országában, Bolíviában legálisan dolgoztathatók gyerekek. Vitákat kavart a gyermekmunkát engedélyező törvény. A Vatikáni Rádió német szerkesztősége készített összefoglalót.

A gyermekmunkát engedélyező törvény ellenzői arra figyelmeztetik a kormányt, hogy feladatuk a gyerekek iskolalátogatásának megszervezése lenne, nem pedig a munkavégzésük legalizálása. A törvény támogatói pedig azzal érvelnek, a gyerekek munkájuk révén teremtik elő taníttatásuk költségeit.
Markus Zander a Miserior katolikus segélyszervezet munkatársaként jól ismeri a bolíviai helyzetet. A Vatikáni Rádiónak adott interjúban arról beszélt, hogy Bolíviában 850 ezer gyerek kényszerül dolgozni, hogy ezzel hozzájáruljon családja, testvérei ellátásához, illetve hogy előteremtse saját iskoláztatása – tandíj, tankönyvek, egyenruha – költségeit. Eddig ez a munka illegálisnak minősült, ami azt jelentette, hogy a dolgozó gyerekek nem érvényesíthették munkavállalói jogaikat.
Ezt a helyzetet kívánták orvosolni a gyermekszakszervezetek, akik közel 10 ezer gyerektagot képviselnek. Céljuk a munka legalizálásával, hogy jogbiztonságot teremtsenek a gyerekek számára. Ők üdvözölték a törvényt – hangsúlyozta Markus Zander, aki pozitívnak ítélte, hogy a rendelet egyértelmű kereteket teremt.
A törvény kimondja, hogy általánosan a 14 feletti gyerekek vállalhatnak munkát, de bizonyos esetekben már 10 évesen dolgozhatnak, így például utcai cipőpucolóként, édességárusként. 12 évesen szülői belegyezéssel, a munkaügyi minisztérium tudtával és az iskolalátogatás biztosításával válhatnak alkalmazottá. Esetükben 6 munkaórát engedélyez a törvény naponta. A tavaly benyújtott törvényjavaslat még elutasította a 14 év alattiak munkavállalását, ahogy ezt nemzetközi konvenciók is elvárják azt az aláíró országoktól, de a gyermekszakszervezetek tiltakozására változtattak az előirányzaton.
A törvény arról is rendelkezik, hogy bizonyos munkákra tilos gyerekeket alkalmazni, így például bányában, aratáson vagy olyan helyeken, ahol alkoholt árulnak. Mindez ésszerűnek tűnik, de a papír sokat elbír – mondja Markus Zander. – Egészében véve előrelépésnek kell tekintünk a törvényi szabályozást, de csak abban az esetben, ha a bolíviai kormány jövőbeni célja a gyerekmunka szükségességének megszüntetése lenne.
Kérdéses, hogy a gyerekmunkát pozitívnak tekintik-e, vagy kényszermegoldásnak. Az előbbit látszik erősíteni Evo Morales államfő közelmúltban tett kijelentése, miszerint a dolgozó gyerekek társadalmi felelősségtudata erősebb. Morales pontosan tudja, miről beszél: az indián családból származó politikus már 5 évesen dolgozott, ami nem akadályozta meg abban, hogy első indiánként a legmagasabb állami tisztségbe emelkedjen. De természetesen nem azért érte ezt el, mert dolgozott – mutat rá Zander. – Annak ellenére jutott magasra, hogy dolgoznia kellett és annak ellenére, hogy alig volt lehetősége iskolába járni.
A német püspöki segélyszervezet bolíviai referense szerint az új törvény végrehajtása meghaladja a munkaügyi minisztérium kapacitásait: aligha lesznek képesek a rendelkezések betartását ellenőrizni. Elsőként azt kellene ellenőrizniük, hogy a gyerekek valóban önként vállalnak-e munkát, valóban engedélyt adtak-e erre szüleik, munkanapjuk tényleg 6 órából áll, valóban nem alkalmazzák őket bányákban, bárokban. A munkaügyi minisztérium sem anyagi, sem személyi feltételekkel nem rendelkezik, hogy mindezeket figyelemmel kísérje, még a felnőtt munkavállalás ügyintézési terhe is meghaladja lehetőségeit.
A gyerekek helyzetén akkor tudnának javítani, ha a törvény rendelkezései valóban betarthatók lennének, hiszen fontos lenne a gyerekek számára a jogbiztonság. Ha elmarad az ellenőrzés, azok a munkaadók, akik nagyon rossz feltételekkel dolgoztatnak gyerekeket, csak megerősödnek abban, hogy folytassák eddigi gyakorlatukat – fogalmazta meg aggodalmát Markus Zander.
A bolíviai népesség mintegy háromnegyede indián (55%), főként kecsua (30%) és ajmara (25%), de nagy részt tesz ki a mesztic (30%) lakosság is. Az ország fennmaradó népessége (15%) kreol és fehér. A népesség 85%-a az Andokban él, ezen belül is 60%-uk az Altiplanón, La Paz körül. Nagyon magas, évi 2,6% a természetes szaporodás. A lakosság több mint 40%-a 20 év alatti, a városlakók aránya 51%. A lakosság 92,5%-a római katolikus, 2,3%-a pedig a bahái vallás követője. Katolikus érseki központok: Cochabumba, La Paz, Santa Cruz de la Sierra, Sucre.
Magyar Kurír

Emigráció és a Magyarok Világszövetsége 1.rész




A Politikai Bizottság 1961. június 6-i ülésén foglalkozott átfogóan az emigráció helyzetével. A régi magyar emigráció létszáma akkor – beleértve a másod- és harmadgeneráció tagjait is – meghaladta az 1 200 000-et. Az 1956/57-es disszidensek mintegy 160 000-en voltak. A régi emigráció több mint fele (58%) az Amerikai Egyesült Államokban élt, 65%-uk az amerikai kontinensen. A régi emigráció általában beilleszkedett a befogadó ország társadalmi és gazdasági életébe, de a folyamat az 1960-as évek elejére az 1956-os disszidensek esetében is megindult.
A lojális szervezetekbe tömörült emigránsok számát 8-10 ezerre becsülték. Ezekkel a szervezetekkel és sajtójukkal a Magyarok Világszövetsége 1961-re már szoros kapcsolatban volt, a magyar külképviseletek révén megfelelő támogatásban részesültek.

A reakciósnak tartott kisebb-nagyobb szervezetek és csoportok száma meghaladta a 400-at. A tíz legjelentősebb kapitalista országban 189 reakciós magyar emigráns szervezet működéséről tudott a magyar vezetés (USA 26, Német Szövetségi Köztársaság 42, Anglia 17, Franciaország 22, Ausztria 19, Belgium 20, Svédország 17, Svájc 8, Olaszország 12 és Kanada 6). Ezeknek a szervezeteknek több mint 200 magyar nyelvű, rendszeresen megjelenő újságja, illetve folyóirata volt.
A legfelső pártvezetés részére készített jelentés szerint zavaróan hatott az ellenséges szervezetek működésére egyes jelentősebb személyek hazatérése, azok magyarországi szereplése és megnyilatkozása. Éreztette hatását a magyar belügyi szervek az ellenséges szervezetek néhány vezetőjének diszkreditálására irányuló akciója is.
Az előterjesztés mindazonáltal úgy látta, hogy a Belügyminisztérium felderítő és elhárító szervei nem használják ki kellő mértékig az ellenséges szervezetek bomlasztására adódó lehetőségeket, az emigráció és a disszidensek különböző rétegei felé irányuló akcióik nem kellően koordináltak.
Az elfogadott határozat előírta, hogy javítani és fokozni kell a Külügyminisztérium és a Belügyminisztérium együttműködését az emigráció felé irányuló akciók terveinek kidolgozásában és végrehajtásában. A Külügyminisztérium feladatává tették a reakciós emigráció tevékenységének elemzését, a nyugati közvélemény előtti leleplezését. A konzuli útlevelek kiadásának lehetőségével is az ellenséges emigrációs szervezetek bomlasztására törekedtek.

A PB-határozat előírta a Belügyminisztérium elhárító és felderítő tevékenységének javítását és fokozását is, az alábbi feladatok ellátása érdekében:
a) Behatolás a reakciós emigráció jelentősebb szervezeteibe és nemzetközi csúcsszerveibe pontosabb információk szerzése és a bomlasztás elősegítése érdekében.
b) Az ellenséges emigráció vezéreinek kompromittálása és elszigetelése az emigrációs körökre gyakorolt hatásuk csökkentése érdekében.
c) A Magyarország és a szocialista tábor többi országa ellen irányuló provokációk terveinek felderítése, megfelelő ellenakciók érdekében.
d) Az ellenséges hírszerző szervek tevékenységének felkutatása és elhárítása.

A BM munkája az MNK emigrációs politikájának végrehajtásában című, 1967. szeptember 30-i jelentés szerint a Politikai Bizottság 1961. június 6-i határozatának végrehajtásában a Belügyminisztérium munkája – sajátos feladataiból következően – elsősorban a reakciós és aktív ellenséges tevékenységet kifejtő emigráció és a mögöttük álló imperialista erők ellen irányult. A jelentés szerint a határozat meghozatala után a reakciós emigráció elleni munkában fokozatosan előtérbe kerültek az aktív politikai akciók. Ennek során eredményként könyvelték el, hogy sikerült elérni a reakciós emigrációt finanszírozó és irányító szervezetek leleplezését, valamint az emigráció belső ellentéteinek fokozását, exponált ellenséges vezetők lejáratását, elszigetelését; a „fellazítási” taktikában szerepet vállaló szervezetek tevékenységének esetenkénti befolyásolását, aknamunkájuk hatásának elhárítását, leleplezését. A „dialógus” nyújtotta lehetőségeket igyekeztek „ellenlazításra” felhasználni. Eredménynek tekintették egyes emigráns vezetők hazahozatalát és bevonását különböző akciókba, illetve azt, hogy a hazalátogatókkal céljaiknak megfelelő – nem feltétlenül operatív – hasznos kapcsolatokat sikerült kialakítani.
A magyar emigráció történetében az 1963-as év fordulópontot jelentett. A magyarországi helyzet enyhülésével párhuzamosan a külföldi magyarokkal való kapcsolatok ápolása a kormányzati politika része lett. A magyar kormány ugyan már 1957 elejétől erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy az Ausztriában tartózkodó menekülteket hazatérésre bírja, ez azonban csak részsikereket hozott. Európa különböző országaiból akkor mintegy 30 ezer ember tért vissza Magyarországra. 1963 után a Kádár-rendszer is tett engedményeket az emigráció megítélésében és kezelésében, és az emigráción belül is megindult némi differenciálódás.
Az Elnöki Tanács 1963. évi 4. sz. törvényerejű rendelete elő kívánta segíteni azoknak a jogellenesen külföldön tartózkodó magyar állampolgároknak a hazalátogatását és hazatérését, akik 1945. április 4. és a rendelet megjelenése, 1963. március 22. közötti időpontban hagyták el az országot. A rendelkezés hatályát azonban az ellenséges emigrációra nem kívánták kiterjeszteni. A hazatérni kívánók ügyeinek intézését szabályozó 1963. március 21-i 005. sz. belügyminiszteri parancs szerint a hazatérési engedély kiadását meg kellett tagadni azoktól, akik még akkor is aktív ellenséges tevékenységet fejtettek ki Magyarország ellen. Azoknak az exponens emigráns politikusoknak, vezetőknek a kérelmét, akik kiszökésük előtt, illetve az emigrációban vezető politikai tevékenységet fejtettek ki, maga a III. Főcsoportfőnökség vezetője bírálta el. A belügyminiszter a III/I. Csoportfőnökség feladatává tette, hogy „sajátos eszközeivel” biztosítsa a kapitalista országokban élő kompromittált és ellenséges tevékenységet folytató személyek felderítését és nyilvántartásba vételét, azzal is elősegítve a hazatérésre érdemtelen személyek kiszűrését, illetve hazatérési kérelmük elutasítását. A Belügyminisztérium 1967. szeptember 30-i összefoglalója szerint az Elnöki Tanács 1963. évi 4. törvényerejű rendelete alapján 1967. augusztus végéig 5123 fő hazatérését engedélyezték, amelyből 2628 személy 1956 és 1963 között hagyta el az országot. Legnagyobb számban (1639 személy) 1963-ban települtek haza, a hazatérést kérelmezők száma azt követően évről évre csökkent. A jelentése elkészültéig az 1956 és 1963 között „disszidált” személyek közül 2388 fő rendelkezett konzuli útlevéllel, döntő többségük Angliában élt és 1964–1966-ban kért konzuli útlevelet.

A fentebb már említett 1967-es jelentés szerint a Belügyminisztérium szervei közreműködtek az 1963-as amnesztiarendelet külföldi terjesztésében. Fiktív emigráns szervezet nevében időszaki lapot adtak ki, amelyben az emigráció számos élő problémájával foglalkoztak. A Magyarok Világszövetsége lapjában, a Magyar Hírek-ben közzétett cikket és nyilatkozatot a Szabad Európa Bizottság kiadványa átvette, és bár a maga részéről kommentárt fűzött hozzá, mégis elősegítette szélesebb körű terjesztését. A belügyi szervek kapcsolatot építettek ki több olyan beutazó emigráns újságíróval és íróval, akik alkalmasak és hajlandók is voltak arra, hogy visszatérésük után lojális hangnemben számoljanak be magyarországi tapasztalataikról.

A Politikai Bizottság 1963. május 14-i ülésén értékelte az 1961. júniusi párthatározat végrehajtását. Úgy ítélték meg, hogy erősödött a Magyarország iránt lojális vagy nem ellenséges emigránsok tábora, miközben folytatódott a jobboldali emigráns szervezetek bomlása, belső torzsalkodása. Az emigrációs politikával foglalkozó szervek által kezdeményezett akciók segítségével sikerült kompromittálni egyes emigráns vezetőket, mélyíteni az emigráns politikai vezetők közötti ellentéteket. A magyar szerveknek sikerült önkéntes hazatérésre bírni és hazatérésük után az együttműködésnek megnyerni 12 ismertebb emigráns személyiséget. Az emigráció politikai vezető köreiben némi zavart keltett a Látóhatár című emigráns lap két szerkesztőjének (Vámos Imre, Horváth Béla) hazatérése, a folyóirat magyarországi megjelenése és különösen az, hogy a lap a szerzők beleegyezésével külföldön élő magyar írók írásait is közölte. A Külügyminisztérium és a Magyarok Világszövetsége ezzel párhuzamosan megkezdte magyar egyesületek létrehozását azokban az országokban, ahol lojális magyar szervezetek még nem léteztek, illetve a már működő magyar szervezeteket propagandaanyag-küldeményekkel látta el.
A kapitalista országokban élő, kivándorolt és emigrált magyarok közötti politikai munka irányítására a jelentés készítői egy bizottság létrehozását javasolták. A kormány a 3204/1963. sz. határozatával létre is hozta a „Külföldön élő magyarok ügyeivel foglalkozó bizottságot”, melynek vezetője a külügyminiszter lett, de helyet kapott benne a Belügyminisztérium képviselője is. A határozat szerint a bizottság feladata volt a nyugati országokban élő, kivándorolt és emigrált magyarok közötti politikai munka irányítása, azok haladó magyar emigráns szervezetekbe való beilleszkedésének elősegítése, a hazatérések megkönnyítése. A Külügyminisztérium ezt követően erősítette a külképviseletek emigrációs munkájának irányítását, néhány követségen külön diplomatát állítottak be az emigránsokkal való foglalkozásra. Esetenként diplomáciai lépések is történtek a jobboldali emigráció támadásainak visszaszorítására.

A Belügyminisztérium 1967. szeptember 30-i – már többször említett – jelentése nem csupán értékelte az addig elvégzett munkát, de meghatározta a jövőbeni feladatokat is. Továbbra is fontos feladatnak tekintették, hogy akadályozzák a reakciós emigráción belül az egységtörekvések megvalósítását, mindenekelőtt csúcsszervek létrehozását. Úgy vélték, hatékonyabban kell folytatni az ellenséges szervezetek bomlasztását, elő kell segíteni belső ellentéteik elmélyülését, le kell járatni exponált vezetőiket, zavarni kell a szélsőjobboldali (fasiszta, katonai) szervezetek működését, illetve meg kell akadályozni e szervezetek utánpótlási, „fiatalítási” törekvéseit. Változatlanul arra törekedtek, hogy felderítsék a belső reakció és a reakciós emigráció illegális kapcsolatait, és csökkentsék a reakciós emigráció befolyását, tekintélyét a hazai ellenséges körökben.
A hazai kulturális és propagandaszervekkel együttműködésben céltudatosabban „ellenlazításra” akarták felhasználni az idegenforgalmat, a külföldi szakemberekkel való érintkezést, valamint az egyes nevesebb emigráns értelmiségiekkel meglévő kapcsolatokat. Szükségesnek tartották, hogy – a lehetőségek szerint a BM rendelkezésére álló speciális eszközökkel is – közvetlenül segítsék a lojális emigráció szervezeteinek erősödését és növekedését, illetve megakadályozzák, hogy a zömében politikailag passzív emigráns rétegekből ellenséges bázist képezzenek. Továbbra is fontos szempont volt, hogy neves vagy jelentősebb szakképzettséggel rendelkező magyar származású személyek végleges hazatérését szorgalmazzák.
Az emigráció körében folytatott munka hatékonyságának fokozása céljából szükségesnek tartották az emigrációval foglalkozó hazai szervek munkájának fokozott koordinálását, s ezzel kapcsolatban javasolták állandó titkárság létrehozását a külföldön élő magyarokkal foglalkozó Állami Bizottság (ÁB) mellett. A titkárság feladata lett volna, hogy összehangolja és operatív módon segítse az emigráció felé irányuló munkát, szorgalmazza az ÁB határozatainak végrehajtását.
Az ún. emigrációs politika 1988 decemberéig még többször – a korábbi időszakhoz képest azonban ritkábban – szerepelt az MSZMP Politikai Bizottsága előtt. Az 1963-as amnesztiarendelet után a testület 1967. december 12-i ülésén foglalkozott az emigrációs munka helyzetével. Az előterjesztés alapvetően pozitívan értékelte a korábbi határozatok végrehajtását, de az emigrációs politika gyakorlati megvalósításában számos hiányosságra is felhívta a figyelmet. A dokumentum szerint egyebek mellett komoly aggodalomra adott okot az is, hogy a kiszélesedett kapcsolatokat a nyugati hivatalos szervek céltudatosan kihasználták fellazítási céljaik érdekében.
Valószínűleg ezzel összefüggésben került sor a belügyminiszter 1967. szeptember 25-i parancsának kiadására, amely úgy rendelkezett, hogy azon személyekről, akiknek a 24/1966. sz. kormányrendelet szerint nem lehetett beutazóvízumot adni, mert az ország területén való tartózkodása „az állam érdekeit, a közrendet, a közbiztonságot sérti vagy veszélyezteti”, tiltó névjegyzéket kellett összeállítani. A parancs alkalmazása szempontjából a külföldiekkel azonos elbírálás alá estek azok a külföldön élő, illetve jogellenesen külföldön tartózkodó személyek is, akik magyar állampolgárságukat sem elbocsátás, sem megfosztás útján nem vesztették el.

A névjegyzék vezetését, illetve az azzal összefüggő teendők ellátását a parancs a Külföldieket Ellenőrző Országos Központi Hivatalra [KEOKH] bízta. A parancs szerint a tiltó névjegyzékbe folyamatosan fel kellett venni egyebek között a következőket:
– fasiszta, revansista, militarista és más ellenséges emigráns szervezetek, illetve egyéb, Magyarországgal vagy más szocialista országgal szemben ellenséges tevékenységet folytató szervezetek vagy csoportosulások tagjait;
– azokat, akik Magyarországról vagy más szocialista országról ellenséges tartalmú propagandaanyagot készítettek, terjesztettek, illetve ellenséges nyilatkozatot tettek;
– a Szabad Európa Rádió, az Amerika Hangja, a Deutsche Welle és a BBC magyar szekciójának munkatársait;
– akik ellenséges emigráns lapokban publicisztikai tevékenységet folytattak;
– azokat a volt magyar arisztokratákat, nagytőkéseket és földbirtokosokat, a volt horthysta erőszakszervezetek vezetőit, hivatásos állományú katona-, rendőr- vagy csendőrtiszteket, akik Magyarországgal szemben ellenséges tevékenységet végeztek;
– azokat az emigrált, illetve disszidált egyházi személyeket, akik Magyarországgal szemben ellenségesen viselkedtek;
– akik az 1963-as amnesztiarendelet hatályba lépéséig jogellenesen távoztak külföldre és olyan bűncselekmény elkövetésével voltak gyanúsíthatók, amelyre nem terjedt ki a rendelet hatálya.

Baráth Magdolna

Végrehajtott adósok, figyelem!

felkialtojelElindítunk egy kezdeményezést, melynek keretében összegyűjtjük, és összehozzuk azokat a banki adósokat, akiknek a szerződését már felmondták, és végrehajtás indult ellenük. Ingatlan-, és autóhitelesek is csatlakozhatnak.
Bebizonyítottuk, és évek óta hirdetjük, hogy a csalás ténye egyetemlegesen, minden deviza alapú kölcsönszerződés, és részben a forint alapú kölcsönszerződések esetében is kimondható. Többször, több fórumra is felterjesztettük ezeket a tényeket. Ennek ellenére éveken át eredményesen szalámizták fel az adósok egységesen becsapott, kifosztott csoportját, ezzel is folyamatosan sugallva, hogy szó sincs itt átfogó csalássorozatról, és annak áldozatairól. Önkényesen, a megkérdezésünk nélkül mindenféle kategóriákba soroltak bennünket aszerint, hogy mire vettük fel a kölcsönt, mennyit vettünk fel, és ennek tükrében ki érdemli meg a “segítséget”, és ki nem. Mintha a bankokat bármi alól is mentesítené az, ha az adós plazmatévét vett a kölcsönből, esetleg utazott belőle, bármilyen cinikus is ilyesmit feltételezni az adósok széles köréről.
Sajnos az adósokon belül ennek következtében kialakult egy külön réteg, ha úgy tetszik, “kaszt”, amely a kezdetektől fogva egyfajta számkivetett státuszban van: ők a végrehajtás alá vont adósok. Nekik szerződésük már nincs, csak tartozásuk van. Náluk nincs mit utólag “kijavítani”, nem lehet a tisztességtelen feltételt más feltétellel helyettesíteni.  A törlesztési képességük nem állítható helyre. Az ócsai gyalázaton, és az igencsak kétes működésű Nemzeti Eszközkezelőn kívül nekik segítséget nem ígértek, és most sem ígérnek.  A végrehajtási kényszer bedarálja, és végleg ellehetetleníti őket. Ők nem 100, hanem 2-300%-os vagyonvesztéseket szenvednek el, hiszen amellett, hogy az ingatlanjaikat elvesztik, a fennmaradó tartozásért is korlátlanul felelnek, adóstársaikkal, kezeseikkel együtt.
Marad nekik az akár életen át tartó jogfosztottság, feketemunka, külföldre menekülés, vagy öngyilkosság. A kormány úgy kerüli az ő témájukat, mint ördög a tömjént, hiszen ők testesítik meg ennek az egész undorító gazságnak minden következményét.
Eldugják őket a közvélemény elől, nehogy az emberek szembesüljenek vele, hogy mi történik itt valójában! Na ennek kell most sürgősen véget vetnünk!
A kívülállóknak, de még az adósok egy jó nagy részének sincs fogalma róla, hogy mivel jár egy ilyen követeléssel végrehajtás alá kerülni. Ezért van az, hogy a különféle hírportálokon, fórumokon, a devizahiteles cikkek, írások alatt a mai napig olyan hozzászólásokat olvashatunk, hogy “az adósok majd kisebb lakásba költöznek, és meg van oldva a dolog”, meg hogy “albérletben is lehet lakni”.
Az emberek nagy része nem ismeri a hazai végrehajtási törvényt, nem tudja, hogy a bank mindent vihet, a kikötött fedezettől függetlenül, és azon felül is. Abból indulnak ki, hogy a bank nem követelhet többet, mint a fedezet értéke, mert a természetes jogérzék is ezt sugallja. Tehát nem látják olyan súlyosnak a problémát, mint mi, akik benne vagyunk.
Ebbe a téveszmébe a kezdetekkor én magam is beleestem. El lehet tehát képzelni, mennyire van képben egy hitelt soha fel nem vett ember, főleg egy politikus, aki nem is ugyanabban a világban él, mint mi, eladósított földi halandók.
A hazugságok, csúsztatások ellen a legjobb fegyver a nyilvánosság, ezért összefogásra hívom a már végrehajtás alatt lévő adósokat!
Aki ebben a cipőben jár, írja meg saját esetét a haza.fejer@gmail.com e-mail címre, az alant található formátumban, amit kérek pontosan betartani! Ellenkező esetben a bejövő információ kezelhetetlenné válik, mert mazsolázni kell.
Mi a célunk ezzel?
Az eseteket közzé fogjuk tenni a honlapon, mindenki okulására.
Megszervezzük az érintettek egymással történő kapcsolattartását, ez várhatóan, kényelmi szempontok miatt a Facebook-on fog megtörténni. Aki nem használja, azzal e-mailben tartjuk a kapcsolatot. Sajnos aki egyáltalán nem használja az internetet, azzal nehézkes lesz a kapcsolattartás.
Ha elegen leszünk (ami több százas nagyságrend) elkezdjük a hírverést, felkeressük a média képviselőit. Célunk az, hogy mint a legsúlyosabb helyzetben lévő kifosztottak, saját, konkrét eseteinken keresztül mutassuk meg az embereknek, hogy miközben a kormány képmutató módon, a törvénytelenségek felett szemet hunyva, a még fizetőképes adósok szemét morzsákkal szúrja ki, addig minket, végrehajtás alá vontakat nemhogy az út szélén hagy, hanem egyenesen az árokba készül belerúgni. Végső célunk pedig az elsétálás, és a kártérítés kiharcolása lesz!
Mert azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy akinek már elvitték a fedezetét, attól még bármit is követelhessenek az uzsorások?! Sajnos erre a költői kérdésre esélyes, hogy mégis igen lesz a válasz, amennyiben nem állunk ki magunkért.
Nagyon fontos, hogy minél több eset eljusson hozzánk, ezért arra kérek mindenkit, hogy ha ismeretségi körében van már ilyen adós, adóstárs, kezes -akár Magyarországon, akár már külföldön-, mindenképp igyekezzen eljuttatni hozzánk az esetét!
Levélformátum:
Tárgy: Végrehajtás alatt
Név:
Település:
Bank:
Szerződés típusa (célja, fedezete,deviza):
Szerződéskötés időpontja:
Felmondás időpontja:
Felvett összeg (Ft-ban):
Visszafizetett összeg (Ft-ban):
Végrehajtás alá vont követelés (Ft-ban):
Fedezet  értéke a felvételkor, és most (utóbbi becsült is lehet):
Ha már történt árverezés, ennyiért kelt el a fedezet:
Árverezés után fennmaradó követelés:
Ennyien szerepelnek az ügyletben (adóstársak, kezesek):
Rövid esetismertetés: ( Ami nagyon lényeges: lehetetlenülés története, mennyiről mennyire nőtt a törlesztő, hol tart az ügy, milyen végrehajtási cselekmények történtek az adósnál, az adóstársaknál, a kezeseknél, ha még nem történt ingatlanárverezés, mik a kilátások, várhatóan nullázza-e a követelést az árverezés, vagy lesz-e fennmaradó tartozás)
Amennyiben nem személyesen küldi be adatait,
használja-e az internetet, hajlandó-e kapcsolattartási céllal
közösségi portálon (Facebook) regisztrálni?:
Hozzájárul-e, hogy nevét, települését és elérhetőségét (e-mail) a honlapon létrehozandó “esetleírások” menüpont alatt, az esettel együtt közzétegyük? :

Bálint Zoltán