2014. július 13., vasárnap

Végrehajtott adósok, figyelem!

felkialtojelElindítunk egy kezdeményezést, melynek keretében összegyűjtjük, és összehozzuk azokat a banki adósokat, akiknek a szerződését már felmondták, és végrehajtás indult ellenük. Ingatlan-, és autóhitelesek is csatlakozhatnak.
Bebizonyítottuk, és évek óta hirdetjük, hogy a csalás ténye egyetemlegesen, minden deviza alapú kölcsönszerződés, és részben a forint alapú kölcsönszerződések esetében is kimondható. Többször, több fórumra is felterjesztettük ezeket a tényeket. Ennek ellenére éveken át eredményesen szalámizták fel az adósok egységesen becsapott, kifosztott csoportját, ezzel is folyamatosan sugallva, hogy szó sincs itt átfogó csalássorozatról, és annak áldozatairól. Önkényesen, a megkérdezésünk nélkül mindenféle kategóriákba soroltak bennünket aszerint, hogy mire vettük fel a kölcsönt, mennyit vettünk fel, és ennek tükrében ki érdemli meg a “segítséget”, és ki nem. Mintha a bankokat bármi alól is mentesítené az, ha az adós plazmatévét vett a kölcsönből, esetleg utazott belőle, bármilyen cinikus is ilyesmit feltételezni az adósok széles köréről.
Sajnos az adósokon belül ennek következtében kialakult egy külön réteg, ha úgy tetszik, “kaszt”, amely a kezdetektől fogva egyfajta számkivetett státuszban van: ők a végrehajtás alá vont adósok. Nekik szerződésük már nincs, csak tartozásuk van. Náluk nincs mit utólag “kijavítani”, nem lehet a tisztességtelen feltételt más feltétellel helyettesíteni.  A törlesztési képességük nem állítható helyre. Az ócsai gyalázaton, és az igencsak kétes működésű Nemzeti Eszközkezelőn kívül nekik segítséget nem ígértek, és most sem ígérnek.  A végrehajtási kényszer bedarálja, és végleg ellehetetleníti őket. Ők nem 100, hanem 2-300%-os vagyonvesztéseket szenvednek el, hiszen amellett, hogy az ingatlanjaikat elvesztik, a fennmaradó tartozásért is korlátlanul felelnek, adóstársaikkal, kezeseikkel együtt.
Marad nekik az akár életen át tartó jogfosztottság, feketemunka, külföldre menekülés, vagy öngyilkosság. A kormány úgy kerüli az ő témájukat, mint ördög a tömjént, hiszen ők testesítik meg ennek az egész undorító gazságnak minden következményét.
Eldugják őket a közvélemény elől, nehogy az emberek szembesüljenek vele, hogy mi történik itt valójában! Na ennek kell most sürgősen véget vetnünk!
A kívülállóknak, de még az adósok egy jó nagy részének sincs fogalma róla, hogy mivel jár egy ilyen követeléssel végrehajtás alá kerülni. Ezért van az, hogy a különféle hírportálokon, fórumokon, a devizahiteles cikkek, írások alatt a mai napig olyan hozzászólásokat olvashatunk, hogy “az adósok majd kisebb lakásba költöznek, és meg van oldva a dolog”, meg hogy “albérletben is lehet lakni”.
Az emberek nagy része nem ismeri a hazai végrehajtási törvényt, nem tudja, hogy a bank mindent vihet, a kikötött fedezettől függetlenül, és azon felül is. Abból indulnak ki, hogy a bank nem követelhet többet, mint a fedezet értéke, mert a természetes jogérzék is ezt sugallja. Tehát nem látják olyan súlyosnak a problémát, mint mi, akik benne vagyunk.
Ebbe a téveszmébe a kezdetekkor én magam is beleestem. El lehet tehát képzelni, mennyire van képben egy hitelt soha fel nem vett ember, főleg egy politikus, aki nem is ugyanabban a világban él, mint mi, eladósított földi halandók.
A hazugságok, csúsztatások ellen a legjobb fegyver a nyilvánosság, ezért összefogásra hívom a már végrehajtás alatt lévő adósokat!
Aki ebben a cipőben jár, írja meg saját esetét a haza.fejer@gmail.com e-mail címre, az alant található formátumban, amit kérek pontosan betartani! Ellenkező esetben a bejövő információ kezelhetetlenné válik, mert mazsolázni kell.
Mi a célunk ezzel?
Az eseteket közzé fogjuk tenni a honlapon, mindenki okulására.
Megszervezzük az érintettek egymással történő kapcsolattartását, ez várhatóan, kényelmi szempontok miatt a Facebook-on fog megtörténni. Aki nem használja, azzal e-mailben tartjuk a kapcsolatot. Sajnos aki egyáltalán nem használja az internetet, azzal nehézkes lesz a kapcsolattartás.
Ha elegen leszünk (ami több százas nagyságrend) elkezdjük a hírverést, felkeressük a média képviselőit. Célunk az, hogy mint a legsúlyosabb helyzetben lévő kifosztottak, saját, konkrét eseteinken keresztül mutassuk meg az embereknek, hogy miközben a kormány képmutató módon, a törvénytelenségek felett szemet hunyva, a még fizetőképes adósok szemét morzsákkal szúrja ki, addig minket, végrehajtás alá vontakat nemhogy az út szélén hagy, hanem egyenesen az árokba készül belerúgni. Végső célunk pedig az elsétálás, és a kártérítés kiharcolása lesz!
Mert azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy akinek már elvitték a fedezetét, attól még bármit is követelhessenek az uzsorások?! Sajnos erre a költői kérdésre esélyes, hogy mégis igen lesz a válasz, amennyiben nem állunk ki magunkért.
Nagyon fontos, hogy minél több eset eljusson hozzánk, ezért arra kérek mindenkit, hogy ha ismeretségi körében van már ilyen adós, adóstárs, kezes -akár Magyarországon, akár már külföldön-, mindenképp igyekezzen eljuttatni hozzánk az esetét!
Levélformátum:
Tárgy: Végrehajtás alatt
Név:
Település:
Bank:
Szerződés típusa (célja, fedezete,deviza):
Szerződéskötés időpontja:
Felmondás időpontja:
Felvett összeg (Ft-ban):
Visszafizetett összeg (Ft-ban):
Végrehajtás alá vont követelés (Ft-ban):
Fedezet  értéke a felvételkor, és most (utóbbi becsült is lehet):
Ha már történt árverezés, ennyiért kelt el a fedezet:
Árverezés után fennmaradó követelés:
Ennyien szerepelnek az ügyletben (adóstársak, kezesek):
Rövid esetismertetés: ( Ami nagyon lényeges: lehetetlenülés története, mennyiről mennyire nőtt a törlesztő, hol tart az ügy, milyen végrehajtási cselekmények történtek az adósnál, az adóstársaknál, a kezeseknél, ha még nem történt ingatlanárverezés, mik a kilátások, várhatóan nullázza-e a követelést az árverezés, vagy lesz-e fennmaradó tartozás)
Amennyiben nem személyesen küldi be adatait,
használja-e az internetet, hajlandó-e kapcsolattartási céllal
közösségi portálon (Facebook) regisztrálni?:
Hozzájárul-e, hogy nevét, települését és elérhetőségét (e-mail) a honlapon létrehozandó “esetleírások” menüpont alatt, az esettel együtt közzétegyük? :

Bálint Zoltán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése