2016. február 24., szerda

Népszavazással dönthetünk az Európai Egyesült Államok elutasításáról

A KORMÁNY NÉPSZAVAZÁST ÍR KI A BELETELEPÍTÉSI KVÓTÁRÓL

jel
A kormány döntést hozott a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazás kiírásáról. Ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be a kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatóján.
A miniszterelnök fel is olvasta a kérdést, amit majd népszavazásra bocsátanak. “Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” Azt mondta, hogy a kabinetfőnöke, Rogán Antal a kérdést már be is nyújtotta hitelesítésre a Nemzeti Választási Irodához.
A népszavazásra azért van szükség, hogy a kvótákról szóló döntést ne lehessen elvenni a magyar emberekről, mondta. “Aki nemmel szavaz, az kiáll Magyarország függetlensége mellett” – fogalmazott. A népszavazás intézményét az európai politika részének nevezte, ezért másoknak ajánlotta.
(vs)
Bal-Rad komm: A “memmzetthy konzultációs” hajcihő gyakorlatilag a téma melegen tartását szolgálta, amit most föl kell forrósítani! Kiváltképp a tegnapi napon történtek tükrében.
Mert ugye volt a kopárok akciója, ami Döbrögisztán “demokráciáját” közröhej tárgyává tette. És hát ugye OTT VAN A FÖLDELADÁSOK MIATTI kezdeményezés, ami célegyenesbe FORDULHAT(na!)-ami bizony cudar eredményt lenne képes produkálni qrmányunk számára!
DE…! NEM LEHET ITT HETENTE NÉPSZAVAZNI! Mindenféle csiripcsup ügyekben! Évente egyszer!
Ma összeröffent a hordatanács, és látva a veszélyt úgy döntött, hogy ŐK IS KEZDEMÉNYEZNEK EGY NÉPSZAVAZÁST! Nem is kérdéses, hogy melyik témában lesz kiírva!
Mert ugye a népszavazás intézménye az az európai politika része! Maga Döbrögi domborította ki ma! MÁSOKNAK IS ajánlva!
NEKÜNK elég CSAK a qrmányzati “népszavazás”! Balga nép lévén, nem tudjuk MI a témát megválasztani! Qrmányunk megmondja NEKÜNK, hogy miről népszavazzunk!
EZT A DÖBRÖGISTA HORDÁT AZ UTCÁNAK KELL ELZAVARNIA! MINÉL ELŐBB!
Hatalommal való visszaélés lenne, ha az Európai Unió és a kormány a lakosság megkérdezése nélkül fogadná el a betelepítési kvótát, a kormány emiatt népszavazás kiírását kezdeményezi – jelentette ki Orbán Viktor ma délutáni rendkívüli sajtótájékoztatóján.


“Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” – a kormányfő bejelentése szerint így fog szólni a referendum kérdése, amivel a magyar lakosság véleményt nyilváníthat a migránsok kötelező befogadásával kapcsolatban.
Orbán Viktor szerint “az Európai Unió a demokrácia pillérein áll”, de az utóbbi idők történései ezzel ellentétes tendenciát mutatnak; Brüsszel felülbírálná a lakosság többsége által megválasztott kormányok döntéseit. A kormányfő hangsúlyozta, hogy a kvóta újrarajzolná Magyarország és Európa etnikai, kulturális és vallási arculatát is, amit Európa vezetői úgy akarnak véghez vinni, hogy arról az embereket soha meg nem kérdezték. “Az európai embereket eddig senki sem kérdezte meg arról, hogy akarják-e, elfogadják-e vagy éppenséggel elutasítják a kötelező kvóta bevezetését.”
A kötelező betelepítési kvótáról szóló döntést azonban nem lehet elvenni az Országgyűléstől, az ügyben a magyar parlament megválasztott képviselőin kívül senki más nem dönthet. Brüsszel anti-demokratikus törekvéseit a kormányfő úgy értékelte:
“Nem hozhatunk az emberek feje fölött, az európai emberek akarata ellenére az életüket súlyosan megváltoztató, a jövő nemzedékek életét is meghatározó döntéseket.”
Orbán kijelentette, hogy a referendumon a kvóta ellen leadott “nem” szavazat egyszerre áll ki Magyarország függetlensége mellett és utasítja el a Magyarországra történő kötelező betelepítést. A kérdés egyúttal a magyar államiság fenntartásának kérdése is, mert a kötelező érvényű betelepítési kvóta referendum nélküli elfogadása annak kinyilvánítását jelentené, hogy az Európai Unió felülbírálhatja a magyar országgyűlés döntését. Orbán a sajtótájékoztató alkalmából egyértelművé tette, hogy a kvóta ellen leadott “nem” szavazat egyben az Európai Egyesült Államok létrehozása elleni szavazat is, amivel a választók kiállnak Magyarország függetlensége mellett.
Magyarországon működnek olyan radikális atlantista pártok, melyek a magyar államiság felszámolását nyíltan hirdetik, és a magyar kormány döntéseinek felülbírálása céljából havi rendszerességgel fordulnak az Európai Bizottsághoz, emiatt a referendumon részvétel kiemelkedő fontosságú.
Orbán Viktor egyúttal más országoknak is azt javasolja, hogy tartsanak referendumot a kötelező kvóta elutasításáról, mert ezzel a demokráciát védelmezik az Európai Unióban, szemben az Európai Egyesült Államok létrehozását sürgető anti-demokratikus törekvésekkel. A kormányfő egyértelművé tette, hogy amennyiben a magyarok döntést hoznak a közel-keleti és észak-afrikai migránsok kötelező letelepítésének elutasításáról, sem az uniónak, sem az európai vezetőknek, semmiféle európai testületnek nincs felhatalmazása arra, hogy ezt a döntést felülbírálja.
A kormányfő úgy fogalmazott, hogy az emberek hozzájárulása nélkül bevezetni a betelepítési kvótát nem más, mint visszaélés a hatalommal. Alapvető, meg nem kerülhető, a magyar politika lényegét adó kérdésről van szó, vagyis arról, hogy dönthet-e a magyar emberek helyett bárki más arról, hogy “mi magyarok kikkel éljünk, kikkel ne éljünk együtt. Orbán az Európai Egyesült Államok elutasítása mellett (“a referendum a szabad nemzetek szövetsége koncepciót erősíti – szemben az európai egyesült államokéval”) arra is tett utalást, hogy a britek népszavazása az Európai Uniós tagságról szintén egy ilyen, a demokrácia alapelveit tiszteletben tartó döntés. A kormányfő ezzel indirekt módon utal arra, hogy amennyiben a magyar országgyűlés döntéseit anti-demokratikus módon felülbírálja az Európai Unió, esetleg Magyarország kormánya is kénytelen lesz újra megkérdezni az embereket arról, akarják-e még az uniós tagságot.
Z. Kárpát Dániel egy nappal ezelőtti, budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a Jobbik népszavazás kiírását kezdeményezi a kötelező kvótákkal kapcsolatban. “A kormány tegye egyértelművé, hogy egyszerűen nem fog végrehajtani egy ilyen döntést!” A politikus kijelentette, hogy egy ilyen referendum a legerősebb legitimációs eszköz Brüsszellel szemben, emiatt a magyar kormány is erőteljesebben léphet fel a kötelező kvóta ellenében, ha egy sikeres népszavazással maga mögött tudja a többségi lakosság elementáris erejű támogatását.
http://www.hidfo.ru/2016/02/magyarorszag-nepszavazassal-dont-az-europai-egyesult-allamok-elutasitasarol/


Több sebből vérzik a népszavazási kezdeményezés, amelyet Orbán Viktor ma jelentett be. Az alaptörvénybe ütközhet egy ilyen népszavazás kiírása – de ha mégis megtörténne, akkor is olyan mozgósításra volna szükség, amilyenre eddig csak egyszer volt példa. Utána pedig jöhetne az uniós eljárás Magyarország ellen.
Hiába jelentette be Orbán Viktor, hogy a kormány népszavazást ír ki a kötelező betelepítési kvótákról, az ötlet több sebből vérzik. A lapunknak nyilatkozó nemzetközi jogász szerint alkotmányellenes ilyen kérdésben kiírni a népszavazást – de ha mégis megtennék, akkor sincs garancia a sikerre.
A kérdés úgy fog szólni: “Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező telepítését?”

Valki László nemzetközi jogász szerint egyértelmű a helyzet, nem lehet népszavazást kiírni a kvótáról. Azt ugyanis az Alaptörvény írja elő, hogy nem tarthatnak népszavazást nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről, márpedig a kormány most egy, az EU szervei által jogszerűen meghozott döntésről tartana referendumot. Ezen az a tény sem változtat, hogy az Európai Tanács kvótákról szóló döntésének jogszerűségét bíróságon támadta meg a magyar kormány, ennek ugyanis nincs halasztó hatálya. Ha mégis kiírnák a népszavazást, az ellen az EU szervei nem tudnának mit tenni, de ha az eredményére hivatkozva nem tartanák be az uniós döntést a kvótáról, az az európai jog megsértésének számítana. Ekkor az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indíthatna Magyarország ellen, ugyancsak a luxemburgi bíróságon.
De nem csak itt borulhat a kormány terve. Ahhoz, hogy a népszavazás érvényes legyen, az összes választásra jogosult állampolgár legalább felének el kell mennie szavazni. Ahhoz, hogy eredményes is legyen a referendum, az összes szavazó több, mint felének ugyanazt a választ kell választania. Vagyis nem elég a többséget megszereznie a kormánynak a saját álláspontja mellé, legalább 4,1 millió szavazót el is kell vinniük az urnához. Ez pedig nagyon magas szám: 2014-ben a Fidesz-KDNP országos listájára alig több, mint feleennyien, 2,2 millióan szavaztak, és a rekordot hozó 2010-es választáson is “csak” 2,7 millióan választották a Fideszt. A tavalyelőtti összes szavazó számából kivonva azokat, akik akkor a baloldali összefogást választották, 3,7 milliót kapunk – vagyis még mindig több százezer szavazóra vagyunk a kívánt 4,1 milliótól. 2008-ban alig néhány tízezer szavazóval sikerült az 50 százaléknyinál többet az urnákhoz vinnie, de korábban egyetlen népszavazáson sem volt ekkora részvételi arány. Akkor más szabályok vonatkoztak az érvényességre, az 50 százalékos részvételi küszöböt a második Orbán-kormány hozta vissza.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: A döbrögista horda nagy sietve beharangozott “népszavazásosdija” a nemzetközi jogász véleménye szerint egy kellően át nem gondolt, VALAMI REAKCIÓFÉLE TÖRTÉNET!-VALAMIRE. (Tákolmánymódosítással persze…)
Úgy tűnik, hogy a horda bármi áron elejét kívánja venni valaminek! ÉS KAPKOD! Döbrögiék most úgy vannak a dologgal, mint a tüntetésen részt vevő öreg parasztbácsi. Aki egyfolytában ordítozza, hogy MENSTRUÁCIÓ!-MENSTRUÁCIÓ!
-Beleunva az öreg ordítozásaiba, a mellette álló rászól: DEMONSTRÁCIÓ ez bácsikám! Nem menstruáció!
Az öreg így válaszol: “Neköm osztánn mindöggy! Csak vír follyík!”
Kb. így vannak most Döbrögiék! Csak a kvótáról beszéljenek az emberek! Mindegy mi lesz az eredmény!-de VALAMIT ALKOTNI KÍVÁNNAK ISMÉT!

Anarchisták rohamozták meg egy görög TV-csatorna székházát

A Rubikon görög anarchista csoport tagjai élő adás közben hatoltak be az ERT TV-csatorna székházába, és egy közleményt akartak felolvasni, mielőtt összeverekedtek újságírókkal és a biztonsági személyzettel.
A TV-csatorna munkatársai a Ria Novosztyi hírügynökségnek arról számoltak be, hogy kedden a műsorszórás 50. évfordulójának alkalmából voltak rendkívüli programok, ezek közül az anarchisták egy élő adás idejére időzítették támadásukat. A zavarkeltés miatt 11 percen át szünetelt az adás, miután mintegy 20 fő behatolt a TV székház épületébe. Munkatársaik elmondása szerint a szervezet egy közleményt akart élő adásban leadni, de a rendőrség gyors reakciójának köszönhetően perceken belül letartóztatták őket.
A Rubikon csoport korábban számos hasonló akciót hajtott végre görög állami hivatalok ellen. 2015. márciusában a Sziriza párt egy irodáját foglalták el, ahol a magas biztonsági fokozatú börtönök bezárását és egy extrémista csoport tagjainak szabadon engedését követelték. Novemberben pedig Athénban a német nagykövet rezidenciájára támadtak.
Januárban a Rubikon csoport tagjai Athén külvárosában az Új Demokrácia párt vezetői ülését zavarták meg, és megakadályozták a párt vezetőinek újraválasztását. A rendezvény során a szervezet 15 tagja hatolt be a helyszínre, ahol festékbombákat dobáltak szét, használhatatlanná tették a szavazóurnát és a szavazólapokat. A Proto Thema görög napilap akkori beszámolója szerint a támadók egységes fekete öltözetben, arcukat maszkokkal takarva rontottak be a választmányi ülésre, majd a gyors akciót követően robogókkal elhagyták a helyszínt. A szervezet aktivitása a pénzügyi válság során Németország általi nyomásgyakorlás hatására és az újabb nemzetközi hitelek felvételét követően fokozódott.

http://www.hidfo.ru/2016/02/anarchistak-rohamoztak-meg-egy-gorog-tv-csatorna-szekhazat/

Andreas Becker: Szaúd-Arábia éppen kanócot gyújt egy újabb közel-keleti háború alá?

Szaúd-Arábia jelenleg nem csak háborúra készülődik, de egyenesen mohón vágyik arra, hogy a kanócot végre ő gyújthassa meg. Az elmúlt napokban legénységgel és földi kiszolgáló személyzettel szaúdi harci repülőgépeket telepítettek a törökországi Incirlik légitámaszpontra. Az áthelyezésre az Amerikai Egyesült Államok által az Iszlám Állam ellen vezetett fegyveres együttműködés keretében került sor. A Szíria és Irán elleni török-szaúdi szervezkedést valójában a síiták elleni szunnita szövetségnek kell tekinteni. És Libanon a szaúdiak felszólítása ellenére megtagadta, hogy csatlakozzon ehhez a szövetséghez.
Az iszlám legradikálisabb ága, a wahabiták uralta, olajban gazdag sivatagi országban egy hete zajlanak az ország történetének legnagyobb hadgyakorlatai, melyen 20 állam csapatai vesznek részt. Szaúd-Arábia végre learathatja, amit évtizedek óta az olajból – és Amerika barátságából – származó, a világ minden részére irányuló nagyvonalú pénzbeli juttatásaival elvetett, és amit elsősorban az arab és afrikai államokba invesztált. A Northern Donner = az Észak villáma (mennydörgése, mennykője) elnevezésű hadgyakorlat – amit nem jeleztek előzetesen, hanem csak első napján jelentettek be a világnak – 10 nappal ezelőtt kezdődött, és állítólag még egy hétig tart. A hadgyakorlat első napján Riad Bashar al-Assad szír elnököt „erőszakos megdöntéssel” fenyegette meg – a háborúk pontosan így szoktak elkezdődni.
A dolgok hátterében többek között az Iszlám Állam elleni győzelem elmaradása, és az orosz segítséggel magához térni látszó Asszad-rezsim megerősödése áll. Szaúd-Arábia Jemenben már háborúban áll a síita felkelőkkel, akiket Irán támogat. Mindezek közre játszanak abban, hogy a Szaúd-Arábia vezette síita-ellenes front egyre jobban kiterjed, a Földközi tengertől a Perzsa öbölig, a török határtól egészen a pakisztáni és afgán határokig. Miközben Szaúd-Arábia demonstratív módon késznek mutatkozik a közel-keleti konfliktus megoldásába katonailag is beavatkozni, elhallgatja, hogy az iszlám terroristák aktív támogatásával ő az egyik legfőbb fenntartója a mostani konfliktusnak. Szaúd-Arábia érdekszövetséget kötött az amerikaiakkal a Szíriában uralkodó alawitákkal (akik a síitákkal szövetségesek) szemben, kiknek soraiból az Asszad-család származik. „Az én ellenségem ellensége az én barátom” mottó alatt megegyeztek abban, hogy mindenáron felkelést szítanak az Asszad-kormány ellen.
Elsőnek a szunnita szír klánokat környékezték meg, és látták el pénzzel és fegyverrel és logisztikai támogatással. Washington az akció kezdetekor egy Szabad Szír Hadseregről regélt, ami valójában az iszlám milíciák része, ahogy az Iszlám Állam is az. A mai napig nem teljesen világos, hogy mely kormányok és intézmények működnek össze sikeresen az Iszlám Állam és milíciáinak fedezéke alatt.
A Közel-Kelet egyetlen – múltjában – erős keresztényi befolyás alatt álló országa Libanon. Eredetileg ez a terület az oszmán birodalomban a keresztények menedéke volt, akik az elnyomás és zaklatások miatt a Földközi tenger partvidékének e hegyes, zegzugos területére húzódtak vissza. Keresztény többsége azonban a közel-keleti háborúk során elveszett. De hogy Libanon még egyáltalán létezik, azt pont az itt élő keresztényeknek köszönheti, csakúgy, mint korábbi jólétét [Bejrútot a Közel-Kelet Párizsának tartották a háborúk előtt]. Libanon a Közel-Kelet egyetlen országa, melynek kormányában minden vallás képviselője megtalálható, és ezzel egyedülálló kivételnek számít e térségben.
Hogy a keresztények Libanonban, ami valójában a keresztények országának számított, elvesztették többségüket, annak Izrael állam megalakulása és a korábban Palesztinában élő palesztinok, szunnita mohamedánok elűzése az elsődleges oka. Amikor a palesztinok reménye meghiúsult, hogy visszatérhetnek Izraelbe, a PLO megpróbálta Libanont a palesztinok számára elfoglalni. Ebben a törekvésükben a Libanonban élő szunnita mohamedánok támogatták őket, aminek véres polgárháború lett a következménye. Bár a kísérlet nem sikerült, de az ár nagyon magas volt. 27 évvel a háború vége után Libanon még mindig messze van attól a jóléttől, amit a polgárháború előtt élvezett, és amit a keresztény lakosságának köszönhetett, ahogy azt is, hogy Libanonból nem lett második Irak, Szíria, Jemen vagy Líbia.
A mára kialakult helyzet megértéséhez tudni kell, hogy Szíria az 1970-es években segítséget nyújtott a libanoni keresztényeknek a palesztin hódítási kísérlet ellen. És azt is, hogy az alawiták természetes szövetségeseinek, a síitáknak száma az országban az elmúlt évtizedekben jelentősen megnőtt. Tény az is, hogy bár a keresztények hálásak voltak a szír katonai segítségért, de ettől még ők sem akartak szír fennhatóság alá kerülni, ezért ők is síkra szálltak a szír csapatok – 2005-ben végetért – visszavonulásáért. Ez nem változtat azon, hogy a libanoni keresztények tudják, hogy szír hittestvéreiknek, akikkel nemcsak szövetségi, de családi szálak is összefűzik őket, Asszad alatt sokkal jobb dolguk van, mint lenne a szunniták, illetve a wahabiták alatt.
Ezek az adatok részben megmagyarázzák, miért nem akar Libanon részt venni az amerikaiak által jóváhagyott, Szaúd-Arábia által szervezett síita ellenes szövetségben. A fő ok az önvédelem egy további szörnyűséges háborútól, amibe nem akarnak belekeveredni. Csakhogy ezt a döntést a kis országnak drágán kell megfizetnie. Riad a napokban egy egész büntető-katalógust tett közzé Libanon ellen.
Ebben Salman király visszaköveteli elődjétől, Abdallah királytól 2013 végén Libanonnak ajándékozott 3 milliárd dollárt, amit a libanoni hadsereg felfegyverzésére fordítottak. Hatalmas összeg ez, amiből Libanon francia fegyvereket tudott vásárolni hadserege számára. A libanoni hivatalos hadseregben minden nemzetiség és vallás tagjai képviselve vannak, ami nagyban növeli egy olyan ország stabilitását, amiben alig 25 évvel ezelőtt számtalan fegyveres milícia harcolt egymás ellen.
Riad felhívásban figyelmeztette állampolgárait, hogy „biztonsági okokból” ne utazzanak Libanonba. Ma, azaz február 24-én Riad még messzebb ment, és minden szaúdit felszólított, hogy hagyják el Libanont. Legszorosabb szövetségesei, a Golf-államok követték példáját. A szaúdi állampolgárok mai visszahívása polgári síkon egy fegyveres általános mozgósításnak felel meg.
A harmadik fenyegetés közvetlen és még az eddigieknél is súlyosabb következményekkel járhat: Bár ezt hivatalosan nem hirdették ki, de éppen elég hangosan beszélnek róla: Szaúd-Arábia és a Golf-államok kiutasíthatnak mintegy 400 ezer libanoni vendégmunkást. Hogy ez egy 4,4 millió lakosú (amihez még 450 ezer palesztin, és 1.250 ezer szíriai menekült jön) ország számára gazdaságilag mit jelent, könnyű kiszámítani. Legkésőbb e fenyegetés közismertté válása óta minden libanoni tudja, hogy Szaúd-Arábia komolyan gondolja, és kis országukat térdre akarja kényszeríteni.
Egy pletykaszinten terjedő negyedik fenyegetés, miszerint a szunnita családok által uralt Golf-államok kiveszik pénzüket a libanoni bankokból, hogy ezzel az országot gazdasági és szociális válságba taszítsa, kerekíti le a fenyegető üzenetek sorát.
Salman szaúdi király bosszúja azután vette kezdetét, hogy a libanoni külügyminiszter, a maronita keresztény Jebran Bassil az arab külügyminiszterek legutóbbi találkozóján vonakodott a Szaúd-Arábia által beterjesztett Irán-elleni határozatot elfogadni, és ezzel a szaúdi szövetségbe belépni.
Nem csak iszlám körökben, de libanoni keresztények között is az a hír járja, hogy Izraelnek egy lerombolt környék, mint egyfajta gigantikus földsánc, nem lenne kedve ellen. Mint ahogy azon nyugati erőknek sem, akik egy háború után gátlástalanul rátennék kezüket a Közel-Kelet természeti kincseire.


Megjegyzés:
1. Az olajár drasztikus csökkenésével Szaúd-Arábia állítólag a csőd szélére került. Ez is oka lehet annak, hogy eddigi taktikáját a wahabita iszlám terjesztésére és az egész világ Allah járma alá való hajtására meg kellett változtatnia: Eddig pénzzel akarta a wahabiták világhódító tervét megvalósítani, miután azonban kiapadtak a forrásai, a gyorsabb és véresebb út maradt csak számára. Ezért vesz részt a mohamedán tömegek Európába való telepítésében, amivel – a Trójai falóhoz hasonlóan – harcosait helyezi el a megszállni kívánt területeken, és akiket majd a megfelelő időben fegyverhez juttat.
2. Amerikában nemsokára véget ér az Obama-éra, és ha az amerikaiak nem őrültek meg teljesen, akkor olyan valaki lehet az új elnök, aki nem szándékozik az iszlámmal az eddigi szövetségesi politikát folytatni. Ez is arra sarkallhatja Szaúd-Arábiát, hogy gyorsan cselekedjen, és döntésre vigye a világhatalomért folytatott mostani háborút.
3. Izrael és az Iszlám Állam különös kapcsolata: A történelem eddigi folyása azt diktálná, hogy az arab muzulmánok elsőnek Izraelt támadják meg. Fura módon ennek ellenkezője történik: mindenütt pusztítanak az iszlám milicisták, csak Izraelben nem, ami ráadásul a fanatikus szunnita és wahabita oldalt támogatja. Ennek vajon mi az oka?
4. Hogy a harmadik világháború már régen zajlik, az nem kérdés. Kérdés csak az, hogy Isten az iszlámmal hajtatja-e végre az egykor keresztény nyugati világ megérdemelt megfenyítését, és a föld színéről való eltörlését, vagy valami más módon indítja meg a modernkori „özönvizet”, ami eltörli ezt a szentségtörő, gyáva, elpuhult, hitehagyott nemzedéket.
(forrás: www.katholisches.info – 2016. február 24.)
http://katolikus-honlap.hu/1601/becker.htm

Török sajtó: török hivatali személyek támogatják a terroristákat

A Cumhuriyet török napilap újabb dokumentumokat hozott nyilvánosságra, melyek alátámasztják, hogy török tisztviselők a szíriai határ mentén rendszeresen kommunikálnak a Daesh fegyvereseivel, és kiterjedt együttműködést folytatnak a terroristákkal.
A lap állítása szerint egy folyamatban lévő nyomozás hiteles dokumentumait hozta nyilvánosságra, melynek részét képezi számos telefonbeszélgetés felvétele. Ezek török tisztviselők és Musztafa Demir, a terrorszervezet egy térségi szervezője közti beszélgetésekről készültek, ami alátámasztja, hogy a török hatóságok vezetői a határok mentén kiterjedt együttműködést folytatnak a Szíriában működő terrorszervezetekkel. Az egyik rögzített beszélgetés és a vonatkozó dokumentumok alapján Demir rendszeresen pénzt kapott embercsempészektől, és együttműködést folytatott olyan tisztviselőkkel, akik a terroristák határátlépéseit hivatásukból adódóan meg kellett volna akadályozzák. A török határvédelem azonban nem csak engedélyezte a külföldi fegyveresek Szíria területére lépését, hanem vezetőik több alkalommal személyesen találkoztak Demirrel a szíriai határ túloldalán.
A Today’s Zaman török napilap eközben rámutat, hogy Musztafa Demir ahhoz az İlhami Balı nevű terroristavezetőhöz köthető, aki Törökország történetének legnagyobb számú halálos áldozattal járó terrortámadásaira adta ki az utasítást. A legutóbbi, az ő személyéhez köthető terrortámadások októberben történtek, több mint 400 súlyos sérülést és 102 halálos áldozatot követelve.
A dokumentumok alapján a Cumhuriyet beszámol egy török tisztviselők és Demir közti találkozóról, amire Szíria területén került sor 2014 november 25-én. Demir arra kért egy a lap által meg nem nevezett tisztviselőt, hogy szervezzen személyes találkozót magas rangú döntéshozó személlyel. A beszélgetés során a terrorszervezet tagja kifejtette, hogy ők egyébként is “Törökországnak segítenek a tevékenységükkel, emiatt akár jövedelmező üzletekben is együttműködhetnének”. A hangfelvétel alapján a török tisztviselő válaszként arra kérte Musztafa Demirt, hogy bármilyen felmerülő igénnyel azonnal keressék meg őket, és segítséget nyújtanak a felmerülő problémák kezelésében.
Egy másik hangfelvétel már a terroristáknak történő közvetlen segítségnyújtás során készült; ennek során a kapcsolattartóként működő török tisztviselő értesítette Demirt, hogy további utánpótlás érkezett, majd egy aknamezőben került sor a találkozóra, ahol fegyvereket és külföldről érkező újoncokat adtak át Demir szervezetének.
A szíriai terrorellenes harcban résztvevő országok – köztük az Egyesült Államok – korábban számos alkalommal felszólította Törökországot, hogy zárja le a török-szíriai határt, ahol rendszeresen érkeznek Szíriába a Daesh és al-Nuszra Front terrorszervezetekhez újonnan csatlakozó külföldi állampolgárok, emellett a terrorszervezetek újabb fegyverszállítmányokhoz jutnak. A török kormány mindeddig nem volt hajlandó eleget tenni ennek a kérésnek, ellenben februárban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a Cumhuriyet vezető szerkesztőjét, amiért a lap beszámolt arról, hogy a török titkosszolgálat Szíria területére küldött fegyverszállítmányokat.


http://www.hidfo.ru/2016/02/torok-sajto-torok-hivatali-szemelyek-tamogatjak-a-terroristakat/