2015. június 6., szombat

Bulgáriában amerikai zsoldosok haltak meg

Meghalt egy amerikai és két kanadai katona Bulgária területén – a Belügyminisztérium sajtószolgálata szerint az Egyesült Államok egy, és Kanada két állampolgára vesztette életét, két bolgár katona is megsérült. Az előzetes információk szerint lőgyakorlat közben egy gránátvetővel találták el a lőszerkészletet, ami felrobbant. A baleset körülményeiről azonban nem tudni részleteket. A sérülteket a közeli Plovdiv kórházába szállították át – az orvosok nyilatkozata szerint valószínűleg még ma a bolgár katonák is belehalnak sérüléseikbe.
A történtek leginkább figyelemfelhívó vonása ugyanakkor nem a történt baleset. Bulgáriai sajtóorgánumok beszámolnak arról, hogy az Anvar létesítmény lőtereit egy amerikai katonai magánvállalat bérelte ki, ők hajtottak végre lőgyakorlatokat. A helyi média ugyanakkor nem említi, hogy az áldozatok melyik magánvállalat zsoldosai voltak. Az eset ma kora délután történt, és a rendőrséget követően a kormányfő-helyettes és a belügyminiszter is megjelent a helyszínen.
*Fotó: amerikai kiképzők Ukrajnában. Az amerikai katonai magánvállalatok a kijevi puccs óta tucatszámra működnek a térségben. Többek között részt vesznek az ukrán Nemzeti Gárda kiképzésében, a donbassz régióban zajló harcokban, de ukrajnai kormányzók magántestőrségében is.
http://hidfo.ru/2015/06/bulgariaban-amerikai-zsoldosok-haltak-meg/

Oroszországnak nem kell Donbassz!

Az olasz “Corriera della Serra” újságírója faggatta Oroszország elnökét egy interjú erejéig.
Vlagyimir Putyin kifejtette, hogy Moszkva minden igyekezete a minszki egyezmények betartatása. Az olasz újságnak elmondta abbéli véleményét, hogy ez viszont hiába célja Oroszországnak, ha az USA és az EU nem törekszik ugyanerre. “Partnereinknek (USA-EU) kellene végre megfelelő nyomást gyakorolniuk Kijevre ez ügyben”-mondta Putyin elnök.
Ekkor jött a “Corriera della sera beugratósnak” szánt kérdése: Tervezi-e Moszkva Donbassz integrálását az Oroszországi Föderációba, mint tette azt a Krím esetében?
Vlagyimir Putyin válaszában a következőket mondta: “A Krímben az ott lakók szavaztak az Oroszországhoz csatlakozásaról. Oroszország akceptálta ezt a döntést. Donbassz népe-a Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság lakói-a függetlenség mellett tette le a voksát, és ezt Oroszország tiszteletben fogja tartani. Oroszországnak nincs szüksége Donbasszra!-de segítjük Donbassz talpra állását. Oroszország ezt már többször is kifejezte. A NATO viszont folyamatosan az ukrán témán spekulál, és telepítgeti csapatait Oroszország határai közelébe!”
Donbassz függetlenségi háborúja pedig ma is zajlik a kijevi hódítók ellen. Bár ez jobbára azt jelenti, hogy Valcman bérgyilkoshada ágyúzza Donbassz falvait, városait.
Donyeck “Kujbisev” és “Kijev” negyedei kerültek ma a valcmanista latortüzérség terítékére. De nem kímélték “Oktyrjabszkot” sem. És hát a repülőtér területe! Az állandó szórakozást nyújt nekik.

A népköztársaságiak milicistái-tekintettel a hétvégére-a legtöbb helyen nem is foglalkoznak a jobbára csak latortüzér terrorral. Ha valahol nagyon muszály-odapörkölnek.
pih
Eduard Baszurin ma déli sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Kramatorszkban lokalizáltak négy darab “Tocska-U” rakétaindító állás tűzkészültségbe helyezését, míg Ugledar központában hat “Uragan” tettrekész rakétavetőt fedeztek fel.
toc
Telmanovoban ma a latortüzérség terrorja következtében ismét meghalt egy három esztendős gyermek. Édesanyja súlyosan megsebesült.
Lehallgatott valcmanista rádióforgalmazás alapján azt állapították meg a népköztársaságiak, hogy Szcsasztyjéban igen népes amerikai zsoldoshorda tanyázik. A felfedezés örömmel töltötte el, és tettvágyra ösztökéli a milicistákat.
https://balrad.wordpress.com/2015/06/06/oroszorszagnak-nem-kell-donbassz/

A konzultáció eddigi válaszadói keményebb fellépést várnak bevándorlásügyben

'Menekültek' a Debreceni befogadó állomáson
“Menekültek” a Debreceni befogadó állomáson – Illusztráció: (dehir.hu)

Eddig 400 ezren küldték vissza a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció kérdőívét, amiből több mint 200 ezret már fel is dolgoztak. Ezekből az látszik, hogy a nagy többség határozottabb, keményebb fellépést vár Magyarországtól és az Európai Uniótól bevándorlásügyben – mondta a kormányszóvivő szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kovács Zoltán közölte: az eddigi válaszadók 90 százaléka támogatja, hogy szigorúbb legyen a szabályozás a Magyarországra illegálisan érkezőkkel kapcsolatban mind az őrizetbe vételt, mind a visszafordítást illetően. Azzal pedig a válaszolók több mint 90 százaléka ért egyet, hogy az esetleg felmerülő munkaerő- és népesedési kérdéseket ne bevándorlással, ne a migráció engedélyezésével, hanem családtámogatási eszközökkel oldják meg – tájékoztatott a szóvivő.
Kovács Zoltán kormányszóvivő - Fotó - Árvai Károly - Miniszterelnökség
Kovács Zoltán kormányszóvivő – Fotó: Árvai Károly – Miniszterelnökség
A terrorizmussal kapcsolatos kérdésekre adott válaszokból eddig az látszik – folytatta -, hogy a magyarok alapvetően biztonságban érzik magukat, de elképzelhetőnek tartanak terrorcselekményt Magyarországon is. A válaszadók kétharmada gondolja úgy, hogy a jelenlegi brüsszeli szabályozás részben lehetővé teszi, hogy “a terrorizmus is megjelenjen mint fenyegetés az illegális migráció kapcsán” – tette hozzá Kovács Zoltán
A sajtótájékoztatón Pósán László debreceni fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy Debrecen az egyik legérintettebb terület menekültügyben, és számos megkeresést kapott a helyiektől, akik egyöntetűen úgy vélekedtek, “ez így nem állapot, valamit tenni kell”.
Magyarország azt szeretné, ha Brüsszel nem kényszerítene rá – és más uniós tagállamokra – olyan szabályokat, amelyek lehetetlenné teszik az érdemi fellépést a bevándorlás ügyében – közölte a kormánypárti politikus, aki szerint vagy nemzeti hatáskörbe kell adni a migráció kezelését, vagy az EU egészének kellene megoldást találnia az emberek megelégedésére.
A debreceniek azt a véleményüket is megfogalmazták neki – mondta Pósán László -, hogy fel vannak háborodva amiatt, hogy a magyarországi baloldal a kérdésben nem a magyar emberek oldalán áll, “válogatás nélkül beengednének mindenkit az országba”. Hozzátette, a Jobbik sem kínál megoldást az ügyben.
A debreceni menekülttábor sorsát firtató kérdésre a kormányszóvivő azt hangsúlyozta, hogy Magyarország minden európai kötelezettségét betartja, ezért a debreceni vagy bármely más befogadóállomás bezárásáról akkor lehet szó, ha az európai feltételek adottak. Pósán László megjegyezte, tudomása szerint a tábor most is tele van.
Azzal kapcsolatban, hogy a Napi Gazdaság online kiadásában szombaton megjelent információ szerint lezárhatják az ország déli határát a bevándorlók előtt, a kormányszóvivő úgy fogalmazott: “bízunk a legjobban, de készülünk a legrosszabbra is”. Megjegyezte, az unióban szoktak élni a határőrizet visszaállításának jogával. “A magyar kormánynak minden lehetőséget meg kell vizsgálnia” – közölte, hozzáfűzve ugyanakkor, hogy mást jelenleg nem áll módjában mondani, mert “nincs még az a helyzet, illetve ilyen lépést – az én tudomásommal – semmiképpen nem terveztünk azonnalra”.
A bevándorlásról szóló, már zajló plakátkampányról és egyes hirdetések megrongálásáról Kovács Zoltán azt mondta: a plakátrongálás szabálysértésnek minősül, ezért azt várják, hogy az illetékes hatóságok fogják el a rongálókat.
MTI – Kormány.hu



Rendőrök őrzik a bevándorló-ellenes plakátokat

Feljelentést tesz a bevándorlásról szóló plakátok megrongálása kapcsán bűncselekményre felbujtás miatt a Fidesz – közölte Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője. Legalább három plakáthoz álruhás vigyázókat küldött a rendőrség.
A kormánypárti politikus azt mondta, hogy a rendőrség hat embert állított elő plakátrongálás miatt. Egyúttal azt is hangsúlyozta: a Fidesz a lehető leghatározottabban elutasítja ezt a “baloldali agressziót”. Németh Szilárd felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy “ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére”.
orp
Az Origo szombaton számolt be arról, hogy a bevándorlásról szóló, frissen kihelyezett plakátokat több helyen is lefestették. Akkor megkerestük kérdéseinkkel a Fideszt, hogy kívánnak-e bármilyen lépést tenni az ügyben. Azt a választ kaptuk, hogy a plakátok kihelyezéséhez nincs közük, az a kormányra tartozik.
Egy, a Kettős Mérce birtokába jutott dokumentumok szerint az Együtt által megrongált plakátra a rendőrség álruhás vigyázókat küldött a kiemelt ügyek főosztálya bűnügyi bevetési osztályáról. A dokumentumok szerint csak ettől az osztálytól még legalább két plakáthoz rendeltek ki álruhás rendőröket.
(origo)
Bal-Rad komm: Most akkor MIT ŐRIZNEK AZ “ÁLRUHÁS” RENDŐRÖK? Magántulajdont? (A reklámhelyek ugyanis magántulajdonban vannak!) Egészen hihetetlen, hogy RENDŐRÖKET VEZÉNYELNEK PLAKÁTŐRZÉSRE! “Álruhában”! Akik mellett akár gyilkolászgathatnak is, de a plakátra kell vigyázniuk! Bámulat!
Ez az egész “plakátbuli” már a bohózat szintjére süllyedt! A LEGDRÁGÁBB-KÖZPÉNZBŐL FINANSZÍROZOTT-BOHÓZAT!
Mi szükség van Budapesten ilyen plakátokra pl? Annyi ott a menekült?
Miért nem a déli határszakasz őrzésére vezénylik a rendőröket és a katonákat? Plakátvigyázás helyett!
Az egész dolog már gyerekes! Ha a döbrögista horda így folytatja, azt fogják elérni, hogy a magyarok elkezdik szeretni a menekülteket a döbrögisták útálata miatt! Arról nem is beszélve, hogy az ellenmaffiák hangosan nyerítenek a vidámságtól! Ekkora kormányzati hülyeség csak éles fegyvert adhat az ellenmaffiák kezébe!

Ez az óriásplakát az M1-es mellett díszeleg! De hogyan juthatnak el odáig a déli határról a menekültek?
npl
NEM ADJUK! MIT HALLGATNÁNK NÉLKÜLE PÉNTEK REGGELENKÉNT?! Ő A MIÉNK! VIDD A LÁZÁRT!

Washington hiheti hogy igen!-de Washington téved.

A német Bremer Landesbank vezető közgazdásza Volker Helmayer rémisztő jóslatot mondott. (Persze nézőpont kérdése, hogy kinek a számára rémisztő?)
A világ gazdasági rendjének rövid időn belüli megváltozását jövendölte, amelynek központi vonulata az Oroszország-Kína-BRIGS-tengely. Ez fogja a német bankár szerint megtörni az USA hegemóniáját, amely nem lesz képes szabadulni a nyomás alól.
brigs
A legnagyobb vesztese azonban a játszmának Európa lesz Helmayer szerint, amennyiben továbbra is kitartanak a Washington által szorgalmazott, Oroszország elleni gazdasági szankciók mellett.
Helmayer a Deutsche Wirtschafts Nachrichten című újságnak elmondta, hogy Németország orosz irányú exportja tavaly 18 százalékkal, míg az idei esztendő első két hónapjában a tavalyi év hasonló időszakához képest már 34 százalékkal csökkent. Olyan német óriásvállalatok mint a Siemens vagy az Alstom rengeteg orosz megrendeléstől estek el.
Mindez ráadásul csak a jéghegy csúcsa, hiszen a “járulékos mellékhatásokkal” nem számol. Így pl. Finnország és Ausztria oroszországi kereskedelmi volumenének csokkenése az említett országok németországi rendeléseit is csökkentette már, nem is kis mértékben.
A szankciósdi miatt saját magunk teremtette űrt pedig orosz, kínai, indiai cégek töltik ki.
25 évvel ezelőtt a mostani BRIGS-országok a világ teljes termelési kapacitásának a negyedét adták. Ma ez az arány 56 százalék már. Éves gazdasági növekedésük 4-5%! A világ devizatartalékainak 70 százalékát birtokolják.
Moszkva és Peking nélkül a világ problémáit nem lehet megoldani. Washington hiheti hogy igen!-de Washington téved.
Volker Helmayer Kijev politikáját kimondottan idegesítőnek tartja, és kifogásolja, hogy Ukrajnában nyugati hitelekből tartják forrásponton a helyzetet.


https://balrad.wordpress.com/2015/06/06/washington-hiheti-hogy-igen-de-washington-teved/

Új, akár katonai módszereket is be kell vetni az orosz agresszió ellen

Az Egyesült Államoknak új módszereket kell bevetnie az ukrajnai konfliktusban megnyilvánuló orosz agresszió ellen, mert a Moszkva elleni gazdasági szankciók és más nyugati intézkedések nem tudták rákényszeríteni Vlagyimir Putyin orosz elnököt politikája megváltoztatására - jelentette ki Ashton Carter amerikai védelmi miniszter újságíróknak, miután pénteken a németországi Stuttgartban zárt ajtók mögötti megbeszélést folytatott amerikai védelmi és diplomáciai tisztségviselőkkel.

Carter csaknem 40 amerikai tisztségviselőt - katonai parancsnokokat szerte a világból és 14 nagykövetet Európából - hívott össze a tanácskozásra, hogy megvitassa velük az Oroszország elleni szankciók hatékonyságát, és hogy felmérjék: a kelet-európai szövetséges országokban megrendezett amerikai és NATO-hadgyakorlatok megnyugtatták-e ezeket az országokat az orosz fenyegetéssel szemben.
Kelet-Ukrajnában ismét előtérbe kerültek a fegyverek. Kattintson és nézze meg az orosz arzenált!

A miniszter a Washingtonba tartó repülőgépén újságíróknak nyilatkozva annak a véleményének adott hangot, hogy a szankcióknak van hatása az orosz gazdaságra, de nem akkora, hogy elrettentsék Putyin elnököt azon politikája folytatásától, amely a Krím tavalyi bekebelezésében, azóta pedig a kelet-ukrajnai, oroszbarát szakadárok támogatásában nyilvánult meg. Ezért más módszereket - politikaiakat és katonaiakat - is kell alkalmazni Moszkva ellen - szögezte le.

A stratégiai tanácskozáson nem hoztak semmilyen döntést, de számba vették a lehetőségeket, mint például a hadgyakorlatok és a kiképzőprogramok számának növelését, a NATO európai katonai képességeinek, valamint hírszerzésének a megerősítését annak érdekében, hogy a szervezet jobban tudjon reagálni az olyan aszimmetrikus hadviselésre, amilyen Ukrajnában folyik. Mint mondta, ez a hadviselés "mindenféle felforgatást, rafinált fenyegetéseket, az információk manipulálását, óriási hazugságokat" jelent. Félő, hogy az orosz vezetés ilyen taktikát alkalmaz majd másutt is a térségben - tette hozzá Carter, aki számára a tanácskozás az utolsó állomás volt 11 napos világkörútján.

Az Oroszország elleni fellépésről szó lesz a G7 csoport vasárnap kezdődő bajorországi csúcstalálkozóján, a NATO egy védelmi miniszteri tanácskozásán és egy európai uniós tanácskozáson is - jegyezték meg a hírügynökségek.

Az amerikai védelmi minisztérium több meg nem nevezett tisztségviselője Washingtonban az AFP hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta: a stuttgarti tanácskozáson valószínűleg szóba került lehetőségként, hogy az Egyesült Államok újabb rakétákat telepít Európába.

Korábbi sajtóértesülések szerint az amerikai kormány egy sor agresszív válaszintézkedést mérlegel, mert azzal vádolja Oroszországot, hogy megsértette a hidegháború idején megkötött egyik nukleáris megállapodásukat. A mérlegelt válaszlépések között van rakétáknak az európai szárazföldre való telepítése. Washington ezzel kapcsolatban nem tett hivatalos bejelentést, csak utalások hangzottak el.

Moszkva azonban már ezeket az utalásokat is visszautasította, alaptalannak nevezte.


MTI


A Nato főtitkár szerint pedig nincs közvetlen fenyegetés a tagállamokra Oroszország részéről:
http://www.reuters.com/article/2015/06/04/us-ukraine-crisis-nato-idUSKBN0OK0OH20150604

Putyin interjút adott a Corriere della Seranak. Azt mondta, nem vagyunk agresszorok, csak válaszolunk a nekünk szóló fenyegetésekre.
http://www.corriere.it/esteri/15_giugno_06/intervista-putin-corriere-non-sono-aggressore-patto-europa-ab5eeffe-0c0a-11e5-81da-8596be76a029.shtml

Úgye le jött mindenkinek, a sok sor közül a lényeg! 14 állammal karöltve katonapolitikai alapon, jogilag üzent hadat USA Oroszországnak. Az oroszok" helyében még nyernék egy kis időt az erősödésre (gazdasági és szövetségesi) szempontból, és bedönteném amerika gazdaságát, dollárját. De mint fő erős csatlóst, a németeket sem kímélném. USA a 24.dik órában áll az összeomlás terén, és a menekülése csak Oroszország szétzúzásávalrhetné el.

Donbassz

Már a legderűlátóbb elemzők is “keresztet vetettek a “Minszk 2.0″ nevő valamire, miután Donbassz szinte teljes Maradék-Ukrajnával szomszédos frontvonalán kiújultak a harcok.
Csak Donyeckben tegnap délig 21 civil vesztette életét a valcmanista tüzérterror következtében. Több mint 120-an megsebesültek.

A donbasszi frontok teljes hosszában-Luganszktól-Dokucsajevszkig “zajlott az éjszakai élet”
Szcsasztyéból a “Vjeszelaja Gora” népköztársasági állásai felé lődözött Valcman martalóctüzérsége. A milicisták aknavetpkkel válaszoltak a hegy mögül. Az eredmény nem igazán kérdéses. Amíg a tüzérségek egymással foglalkoztak, két népköztársasági rohamcsapat is meglepit okozott a város déli peremén tanyázó pribékhordáknak.
Tegnap este nyolc óra tájban Peszkiben rohammal kísérletezett a népköztársasági állások ellen a valcmanista horda. A harcok egész éjjel dúltak-az eredmény a megszállók szempontjából “0”!
Szpartaknál hasonló helyzet alakult ki mára virradóan. Dörzsölheti markát a kijevi kincstárnok. Pipálhatja bőszen a zsoldlistát.
A veszteségeket Nyalókakirály latorhada pótolgatja. Új nehézfegyverzet, friss hús a darálóba-özönlik.

Dzserzsinszkbe, Szuhaja Balkába, Velikaja Novoszjelkába és Ugledarba települtek új kijevi nehéztüzérségi technikák.
Donyeck “Metro” kerületét egész éjjel bombázta a latortüzérség. De kijutott a “jóból” a repülőtérnek nevezett romhalmaznak is.
Volnovahából Dokucsajevszk délnyugati városrészét lőtték 152mm-es tarackokkal a latrok. Aztán este kilenc tájban meglepődtek, amikor a nagy zajongás leple alatt megjelent Volnovaha délkeleti latorállásai előtt négy népköztársasági rohamlöveg. Jelentések szerint volt riadalom latorberkekben. Két martalócüteg fegyverzete havárialistára került. Néhány gyengébben futni tudó martalóc ott is letette a kanalat! Végleg.
Sztarognatovka pribékjei Bjelaja Kamenykán keresztül szerették volna késő este meglepni Sztarolaszpa milicistáit. A tudósítás szerint kellemetlen meglepetés érte őket.

Marinyka után megteltek a környék és Harkov hullaházai latortetemekkel. Nincs hely! Már a kurahovoi vágóhíd hűtője is zsúfolásig van megtömve a martalócok hulláival.
https://balrad.wordpress.com/2015/06/06/donbassz-19/

Fenevad ellopta amit lehetett,és a károsultak azt csinálnak amit akarnak.

„Európa nem várhat tovább” – ezzel a címmel jelent meg Emmanuel­ Macron francia és Sigmar Gabriel német gazdasági miniszter cikke a Guardianben. A baloldali politikusok írása már csak azért is figyelemre méltó, mert számunkra azt vetíti előre, Magyarország az Európai Unió második ligájában találhatja magát.
A tárcavezetők lényegében egy kétsebességű közösséget képzelnek el, amelyben a „magországok” tovább mélyítik az integrációt, miközben az eurózónán kívül ragadt, sokszor Brüsszellel „szuverenitásháborút” vívó „többiek” a második ligában játszhatnak tovább. A szerzők szerint a fő probléma az, hogy túlságosan nagy a különbség az eurózóna tagjainak gazdasági helyzete, berendezkedése között, miközben mind népszerűbbek az EU-szkeptikusok szerte a kontinensen.
nagyok
A helyünkre tesznek bennünket…
A francia–német tengely e verzió szerint nem engedményekkel felelne, hanem azzal, hogy új klubot alakít azoknak, akik hisznek a közösségi projektben. A lehető legerősebb politikai választ kínálják: az integráció radikális mélyítését. Gabrielék elképzelése szerint az eurózóna tagjai külön parlamentet alakítanának, adót szednének, egységesítenék a társaságiadó-kulcsokat, összehangolnák a minimálbéreket. Azaz adó- és szociális ügyekben is közelítenék egymáshoz berendezkedésüket. A két miniszter a brit és a görög példával hozakodik elő, amikor a problémákat taglalja: egyszerűen úgy érzik, elfogyott az idejük és az energiájuk arra, hogy engedmények és háttéralkuk tömegével, lassan alakítsák ki a finom egyensúlyt.
Az ok az: a jelenlegi intézményrendszer és működés a versenyképességet veszélyezteti.
Úgy néz ki, eddig tartott a legerősebb gazdaságok türelme. Az pedig nyilvánvaló, hogy a francia–német pároshoz örömmel csatlakoznak a Benelux államok, de aligha habozna Ausztria, Olaszország, Finnország vagy éppen Svédország.
Ugyanakkor ez nem jelentené az Európai Unió végét, viszont alapvetően változtatná meg a közösséget. Magyarország például a második ligában ragadna. Ennek van objektív oka is (nincs eurónk), de Orbán Viktor politikája is elégséges lenne a kimaradáshoz. A miniszterelnök különutas megoldásokat támogat, miközben folyton azért harcol, hogy visszanyerje szuverenitását.
Most úgy látszik, a nagyok, amelyeknek befizetéseiből a magyarországi beruházások döntő többségét finanszírozza az unió, örömmel engednének neki.
Ennek az elszakadásnak megvan a logikája, ahogyan Orbán politikájának.
Elvégre a kormányfő épp arra hivatkozik, hogy az elit oly távol van innen, annyira különbözik hazánktól, hogy azonos megoldásokkal nem kezelhetők az ottani és az itteni gondok. Mindenesetre ha a francia és a német vezetők komolyan gondolják tervüket, Orbánnak nem kell többé szuverenitásáért küzdenie – de régen érte akkora csalódás, mint akkor fogja, ha eleget tesznek a kérésének.
kicsi
…és mi megadjuk magunkat!
Épp csak annyi marad a feladata, hogy az NB I színvonalán álló országot közelítse a Bajnokok Ligája nívóján működőkhöz úgy, hogy közben azok már kevesebbet segítenek a felzárkózásban, s
kevésbé veszik figyelembe a lemaradók érdekeit
a döntéshozatalnál.
(NOL)