2015. augusztus 9., vasárnap

Brazil kormány: Jeruzsálem nem Izraelben van

Brazília is csatlakozott azon országok köréhez, amelyek nem teszik lehetővé a Jeruzsálemben született állampolgáraiknak, hogy az útlevelükben Izraelt jelöljék meg születési helyként – írta a Forward.com.

Zsido.com

Berlusconi: afrikaiak tízmilliói indulnak meg Európa felé

Silvio Berlusconi, Olaszország volt miniszterelnöke szerint a Nyugat hatalmas hibát követett el Moammer Kadhafi rendszerének megdöntésével, mert az észak-afrikai kormánydöntések közvetlen vezettek a bevándorlási hullám megindulásához.
Berlusconi szerint Moammer Kadhafi volt az egyetlen személy, aki egységben tudta tartani Líbiát. A volt miniszterelnök az egyiptomi Al-Aram újságnak nyilatkozva kifejtette, hogy az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország gazdaságilag érdekelt volt az észak-afrikai rezsimek megdöntésében, de nem rendelkeztek se egységes stratégiával, se kész tervekkel arra vonatkozóan, mihez kezdjenek a káoszba taszított országokkal, arról nem is beszélve, hogy azok társadalmi-gazdasági fejlődéséről gondoskodjanak.
“Persze, Kadhafi egy diktátor volt. De ő volt az egyetlen személy, aki képes volt Líbia irányítására. Meggyilkolása óta csak káosz, anarchia van az országban. Az iszlám extrémizmus elszabadult, és ez a nyugati beavatkozás következménye.”
Berlusconi szerint a nyugati beavatkozás miatt kialakult hatalmi vákuumban terrorszervezetek által alapított iszlám kalifátusok jöhetnek létre a Földközi-tenger térségében. Az Európai Unió ahelyett, hogy – az eredeti elgondolás szerint – liberális demokráciákkal lenne körülvéve, délen terrorfenyegetést jelentő, nyílt expanzióban érdekelt iszlám kalifátusokkal lesz határos.
A volt miniszterelnök szerint a mai instabil helyzet közvetlen kiváltó oka, hogy olajérdekeltségeik miatt a nyugati országok megdöntötték az észak-afrikai országok kormányait. Az “Arab Tavasz” után azonban csak káosz maradt. Líbiában az, amit ma kormánynak neveznek, nem uralja az ország felét sem, ehelyett iszlám extrémista csoportok közt zajlik fegyveres harc, és egyikük Líbia jövőbéli kormánya lesz. Akkor az illegális bevándorlás mértéke sokszorosára nőhet, nemsokára afrikaiak tízmilliói fogják ostromolni Európa partjait.

http://hidfo.ru/2015/08/berlusconi-afrikaiak-tizmillioi-indulnak-meg-europa-fele/

A Facebook új szoftvere figyeli a fotókat és privát üzeneteket és bűntény gyanúja esetén értesíti a rendőrséget

Facebook_Spying


A Facebook egy új és kevesek által ismert szoftvert szerzett be, ami figyeli a felhasználók chat üzeneteit és fotóit is, hogy kiszűrje az esetleges büntetendő cselekményeket.
Gyanús tartalom kiszűrése esetén, a program automatikusan riadóztatja a cég egyik munkatársát, aki eldönti, hogy értesíteni kell-e a hatóságokat vagy sem.
Joe Sullivan, a Facebook biztonsági igazgatója szerint a szoftver azokat a személyeket fogja figyelni, akik „laza” kapcsolatokkal rendelkeznek a közösségi hálózatokon.
A Reuters által készített interjúban Sullivan elmagyarázta, hogy a szoftver főleg azoknak a párbeszédeit figyeli, akik laza kapcsolatokkal rendelkeznek a közösségi oldalon. Ez azt jelenti, hogy különösen komoly figyelem helyeződik azokra, akik nem ismerősei egymásnak (mégis kommunikálnak) vagy csak nemrégiben váltak ismerősökké, nincs közös ismerősük, csak ritkán kommunikálnak, nagy köztük a korkülönbség és/vagy földrajzilag távol élnek egymástól.
A figyelőszoftver a bűnözők (például szexuális bűntettekért elítéltek) aktáiban megtalálható, korábban rögzített párbeszédekben található szókapcsolatokat keres. (A Reuters által közzétett történetből kiderül, hogy legalább egy esetben a Facebook chatfigyelő szoftverének segítségével sikerült bíróság elé állítani egy gyerekekre vadászó bűnözőt.)
Mielőtt a Facebook egyik munkatársa személyesen is megtekinti a kiszűrt párbeszédet, hogy eldöntse, értesíti-e a hatóságokat, a szoftver először összeveti az érintett ismerőseinek elemzését és a keresett kifejezések adattárát.
„Soha nem akartunk egy olyan környezetet létrehozni, ahol a munkatársaink magánbeszélgetéseket pásztáznak, így nagyon fontos az olyan technológiák alkalmazása, amelyeknél nagyon alacsony a téves pozitív találatok aránya,”
mondta Sullivan a Reuters-nek.
A szoftvert potenciális gyilkosságok gyanúsítottai ellen is alkalmazták már. Egy konkrét esetben 62 oldalnyi információt, képeket, chat üzeneteket és posztokat gyűjtött össze a Facebook és adott át a hatóságoknak egy idézésre reagálva.
A Facebook valószínűleg szeretné titokban tartani a szoftvert, mivel a legtöbb ember nem veszi jónéven, ha turkálnak a privát üzeneteiben, bűntények után szaglászva.
Ki ne akarná, hogy a gyerekbántalmazókat vagy egyéb súlyos bűntettek elkövetőit elkapják? A kérdés csupán az, hogy milyen messzire mennek majd el az új rendszer alkalmazásával és idővel kiterjesztik-e az apróbb ügyekre, netán gondolat bűntettekre is.
Forrás: Activist Post
http://idokjelei.hu/2015/08/a-facebook-uj-szoftvere-figyeli-a-fotokat-es-privat-uzeneteket-es-bunteny-gyanuja-eseten-ertesiti-a-rendorseget/