2017. október 18., szerda

Az amerikaiak szerint nincs sajtószabadság, ezért saját kézbe veszik az ellenzéki médiát

Az amerikai nagykövetség ügyvivője szerint nincs sajtószabadság Magyarországon. Emiatt megragadják az alkalmat, és felvásárolják az ellenzéki sajtóorgánumokat, hogy biztos kézben legyen a médiaellenzék.
A Magyar Újságírók Szövetségénél tartott beszédében bírálta a kormány médiapolitikáját David Kostelancik, az USA budapesti nagykövetségének ügyvivője – derült ki a 444.hu beszámolójából. Az elhangzottak szerint Magyarországon már nem tud elég nyomást gyakorolni a kormányra a külföldi kézben lévő ellenzéki sajtó, emiatt megszűnt a sajtószabadság.
„A közelmúltban a kormányzatot támogató személyekhez kötődő vállalatok megszerezték az ellenőrzést az utolsó, még megmaradt független megyei lapok felett” – mondta.
Az ügyvivő beszédéből azonban az is kiderült, hogy
ellenzéki újságírók rendszeres kapcsolatban állnak az amerikai nagykövetséggel.
“Azok az újságírók, akik ezeknél a médiumoknál dolgoznak vagy dolgoztak, úgy tájékoztattak minket, hogy az új tulajdonosok diktálta szerkesztőségi irányvonalat kell követniük, és nem lehet kormánykritikus cikket megjelentetniük” – mondta Kostelancik, a 444.hu beszámolója szerint.
Szerdán a külügyminisztérium közleményben reagált az ügyvivő kijelentésére. Eszerint a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjének a sajtószabadságról tett keddi nyilatkozata, és az ahhoz hasonló megnyilvánulások nem értelmezhetőek másként, mint kéretlen beavatkozásként a magyar belpolitikába.
Bár a külügyminisztérium mindeddig csak az ideiglenes ügyvivő kijelentésére reagált, úgy tűnik, az amerikaiak épp arra készülnek, hogy saját kézbe vegyék az ellenzéki médiát Magyarországon.
Szeptember végén az Origo.hu arról számolt be, hogy a legnagyobb ellenzéki médiabirodalommal rendelkező – egyébként Bilderberges kötődésű – milliárdos, Simicska Lajos egy budapesti kávézóban amerikai közvetítőkkel tárgyalt. A lap szerint az oligarcha arra készül, hogy amerikai tulajdonba adja a kezében lévő ellenzéki médiabirodalmat, és az Egyesült Államokba menekül az elszámoltatás elől.
A sajtóhírek alapján a hazai titkosszolgálatok és az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága egyelőre nem foglalkoznak annak kockázatával, hogy a Magyarországi működő legnagyobb ellenzéki sajtóorgánumok nemsokára egy idegen ország kezébe kerülnek.

http://www.hidfo.ru/2017/10/az-amerikaiak-szerint-nincs-sajtoszabadsag-ezert-sajat-kezbe-veszik-az-ellenzeki-mediat/

Utasítást osztogat a bíróságoknak a Soros-szervezet

A külföldről finanszírozott "civilek" régóta aktívan részt vesznek a belpolitikában.
A Társaság a Szabadságjogokért nevű, külföldről finanszírozott szervezet szerint a sajtószabadság csak az ellenzéki sajtóorgánumokra lehet érvényes, és a bíróságok ennek megfelelően kell ítélkezzenek.
“A sajtószabadság […] értelemszerűen csak az államtól ténylegesen független újságírókat és szervezeteket illetheti meg.” – írja a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) képviselője egy az Index.hu-n megjelent ideológiai útmutató cikkben.
A megtévesztő módon “vitacikk” néven közölt harcparancs a külföldről finanszírozott civil szervezetek képzésein résztvevő bírák számára közli félreérthetetlen formában a Soros-szervezet állásfoglalását a sajtóperekre vonatkozóan. E szerint a bírósági döntések során csak a külföldről finanszírozott – ellenzéki – szervezeteket támogató sajtóra érvényes a sajtószabadság, a nem velük egy alomból származó lapokra viszont nem érvényes.
A Soros-szervezet tagja szerint a jogegyenlőség egy elvetendő dolog, és az igazságszolgáltatásnak kivételeznie kell a kormánybuktatásban érdekelt újságírókkal.
“Mivel a sajtónak járó alkotmányos védelem csak a kiegyensúlyozott tájékoztatásra képes, a kormánytól független orgánumokat illeti meg, a bíróságok ítéleteinek tükrözniük kell, hogy független lap vagy egy kormánypropaganda-média ügyében döntöttek-e” – írták.
A Soros-szervezet tagja ráadásul kifejti, hogy a kormánypárti sajtóorgánumok alkalmazottaira nem kellene érvényes legyen se a véleménynyilvánítási jog, se a sajtószabadság, és szerintük a bíróságok ennek megfelelő ítéleteket kellene hozzanak.
“A propagandamédia ilyenkor nem hivatkozhat a sajtószabadságra: amikor egy politikus magánügyeiben turkálnak, a politikus magánélethez való jogával szemben nem egy másik alapjog, a polgárok véleménynyilvánítási jogának, a sajtószabadságnak az érvényesítése áll, hanem maga a kormány és annak politikai érdeke. A bíróságnak ezt fel kell ismernie, és ennek megfelelő döntést kell hoznia.”
A TASZ által közölt ideológiai útmutatás szerint a bírák alkalmatlannak bizonyulnak feladataik ellátására, amennyiben nem tudják pozitív diszkriminációban részesíteni a liberális újságírókat.
“A feladat nem könnyű, és súlyos politikai terhet ró a bíróságokra, melyek e szempont mérlegelését a nehézségek ellenére sem kerülhetik meg. Ellenkező esetben alkalmatlannak bizonyulnak egyes alapjogsérelmek orvoslására.”
Korábban az Origo.hu egy oknyomozó írásából kiderült, hogy a külföldről támogatott civil szervezetek gyakran tartanak különböző ideológiai képzéseket bíráknak, ügyészeknek, és megpróbálják saját nézeteik képére formálni a jogásztársadalmat. A történtek után az Országos Bírósági Hivatal egy önkéntesen kitöltendő kérdőívben arról kérdezte a bírákat, hogy tagjai-e valamilyen civil szervezetnek.
Sajtóhírek szerint az amerikai milliárdos több tízmilliós támogatásokat küld a TASZ-nak és számos más szervezetnek. A civiltörvény módosítása után a külföldről finanszírozott civil szervezetek szintén az Index.hu-nak adott interjú formájában hozták nyilvánosságra, hogy nem kívánják betartani a hatályos törvényeket.

http://www.hidfo.ru/2017/10/utasitast-osztogat-a-birosagoknak-a-soros-szervezet/

Kiderült, mitől retteg a CIA ötven éve

Az amerikai katonai hírszerzés szerint az oroszok nem csak választásokat hekkelnek, de a puszta akaratukkal tárgyakat mozgatnak, emellett arra is képesek, hogy telepatikus képességeikkel behatoljanak emberek elméjébe a világ távoli pontján. A mai liberálisok hisztériakeltése semmi ehhez képest, a főállású rettegés számos szakmai fogását tanulhatnák meg ebből a feloldott titkosítású dokumentumból.
Az amerikai katonai hírszerzés feloldott titkosítású, ma már nyilvánosan elérhető dokumentumaiból kiderült, hogy a ’70-es években a titkosszolgálatok a nemzetbiztonságra leselkedő valós fenyegetésnek tartották az oroszok paranormális képességeit. Az amerikai kormány szerint a szovjetek tökélyre fejlesztették a telepátiát, a hipnózist, emellett képesek arra, hogy behatoljanak az emberek álmaiba, ha már más úton nem megy. A CIA weboldalán elérhető (itt, erre a szürke linkre kattintva) a Védelmi Hírszerző Ügynökség (DIA) “Kontrollált Ellenséges Viselkedés” című jelentése, mely szerint leginkább az alusisak használhat az oroszok ellen, mert egyébként az Egyesült Államokat semmi nem védi az oroszok paranormális képességeitől.
A katonai hírszerzés évtizedeken át titkolta, hogy ilyenekre költik az adófizetők pénzét.
Az 1972-es, mára feloldott titkosítású jelentés azzal kezdődik, hogy Leningrádban és Moszkvában parapszichológusok a tudat telepatikus manipulációját folytatják, és ezen a téren visszaellenőrizhető, bizonyítható sikereket értek el. De nem elég, hogy nagy távolságokból is képesek behatolni az emberek tudatába, a biztonság kedvéért még tárgyakat is mozgatnak a puszta akaratukkal.
“A telekinézis megfigyelése helyett a szovjetek kifejezetten az alkalmazásra összpontosítanak. Mrs. Kulagina testfunkcióit vizsgálták a telekinézis demonstrációja során, és a szovjetek azt látták, hogy amikor a tárgyak mozgásnak indulnak, Mrs. Kulagina életfunkciói – szívverés, légzés, agyi aktivitás – felgyorsulnak, és a teste körüli elektromágneses mező ritmikusan lüktet. A szovjet tudósok szerint ezek a vibrációk tették lehetővé, hogy a tárgyakat magához vonzza vagy ellökje magától” – áll az évtizedeken át titkosított jelentésben, ami egyébként hozzáteszi, hogy
Nina Kulagina képes volt pusztán a gondolataival megállítani egy béka szívverését.
A békának esélye sem volt Nina Kulagina telekinetikus képességeivel szemben. Még mire lehetnek képesek az oroszok?
A DIA által nyilvánosságra hozott dokumentum szerint az oroszok paranormális képességek segítségével például a következőkre is képesek:
  1. közvetlen hozzáférés nélkül betekintést nyerni titkos amerikai dokumentumokba, ellenőrizni az amerikai haderő és a hajók mozgását, emellett megállapíthatják titkos amerikai katonai létesítmények pontos elhelyezkedését.
  2. nagy távolságokból formálhatják amerikai katonai és civil vezetők gondolatait,
  3. a távolból amerikai tisztviselők azonnali halálát (!) okozhatják,
  4. minden típusú amerikai katonai eszközt azonnal hatástalanítani tudnak nagy távolságból, beleértve űreszközöket is.
A dokumentum ezek után megemlíti, hogy mindezek valóban sci-finek hangzanak, de szerintük ez a legvalószínűbb módja annak, ahogy az oroszok a paranormális képességeiket használják. Márpedig az amerikai katonai hírszerzés meg van győződve arról, hogy az oroszoknak paranormális képességei vannak, hiszen ezt részletezi a nyilvánosság elől 40 éven át rejtegetett dokumentum több mint 170 oldalon keresztül.
A titkosított dokumentumok egy részlete.
És hogy miért dolgoznak ezen az oroszok? Az amerikai titkosszolgálatok szerint bármi is legyen ennek oka, ez az egész közvetlen nemzetbiztonsági fenyegetést jelent az Egyesült Államokra nézve. A dokumentum szerint az Egyesült Államok védtelen az oroszok paranormális képességeivel szemben, és ha tíz éven belül nem történik ezen a téren ellenintézkedés, “már késő lesz”.
A szerző szerint a komoly nemzetbiztonsági fenyegetést főleg azzal lehetne elhárítani, ha további költségvetési forrásokhoz jutna az ő kutatási részlege. Ez nagyjából párhuzamba állítható a ma is megfigyelhető “minden bokorban ott vannak az oroszok, de ha jól megfizettek minket, mi elhárítjuk ezt a fenyegetést” mentalitással, de a mai liberálisok hisztériakeltése semmi ehhez képest; a főállású rettegés számos szakmai fogását tanulhatnák meg ebből a feloldott titkosítású dokumentumból.

http://www.hidfo.ru/2017/10/kiderult-mitol-retteg-a-cia-otven-eve/