2015. március 1., vasárnap

Google Igazság-minisztérium, avagy 1984 a gyakorlatban


„…amennyiben minden feljegyzés ugyanazt a történetet meséli el, a hazugság igazságként kerül be a történelembe.” (1984, George Orwell)
A New Scientist oldalán egy megdöbbentő történetet olvashatunk:
„Az Internet tele van szeméttel. Az oltásellenes oldalak a Google főoldalán szerepelnek, a ténymentes „hírek” pedig futótűzként terjednek. A Google egy új megoldással állt elő, ami a weboldalakat igazságtartalmuk alapján rangsorolná.”
Google-gives-new-meaning-to-“Orwellian”-Becomes-Ministry-of-Truth-Remek ötlet, nem igaz?
A szög már a cikk elején kibújt a zsákból, amikor a szerző az „oltásellenes” weboldalakat említi.
Az ilyen oldalak nyilván „szemétté” nyilvánítva tűnnek majd el a Google süllyesztőiben, míg a „rendes”, „hiteles”, az oltásokat népszerűsítő oldalak a találati listák tetején szerepelnek majd.
Ez csodálatos hír azoknak, akik elhiszik az egészségügyi hatóságok, élükön az amerikai CDC által közvetített üzeneteket az oltások biztonságosságáról és hatékonyságáról.
A New Scientist cikk így folytatódik:
„A Google egyik kutatócsapata egy olyan modell kialakításán dolgozik, ami a [weboldalak] megbízhatóságát méri a webes hírnév helyett. A bejövő hivatkozások helyett az új, egyelőre bevezetés előtt álló [besorolási, angolul „page rank”] rendszer a valótlan tényeket számolja majd az oldalakon. A csapat szerint a kevés hamis adatot tartalmazó források megbízhatónak tekinthetők. A kiosztott pontszám lesz az egyes oldalak „Tudásalapú Bizalmi Indexe” (Knowledge-Based Trust score).”
Jó, nem? A Google, mint az igazság szakértője. A megbízhatóság minősítője. Kinek lehet erre ellenvetése?
Mondjuk mindenkinek, akinek legalább két agysejtje működik még.
A cikk csattanója, egy igazi gyöngyszem:
„Az [igazságkereső] szoftver a Google által az Internetről összegyűjtött Tudásbázis alapján működik és a világháló által anonim módon elfogadott tényeket kezeli elfogadható igazságként. Az egymásnak ellentmondó információkat tartalmazó weboldalak rosszabb besorolást kapnak.”
Világos. Szóval mostantól a Google és CIA-beli barátai a dezinformáció új, továbbfejlesztett változatával árasztják majd el a világhálót és mivel segítségükkel az új dezinfó válik a többségi véleménnyé ez lesz az igazság és megbízhatóság mérésének alapja is.
Gondoljunk csak bele milyen weboldalak és üzenetek emelkednek majd a Google leves felszínére:
„Minden oltás csodálatos, biztonságos és hatékony, az oltásokat ellenző szülők pedig felelőtlenek, akiknek börtönben a helye.”
„A GMO-k teljesen biztonságosak, hiszen a tudomány ezt támasztja alá.”
„Az FBI soha nem rendezett egyetlen terrortámadást sem és nem tett hűvösre senkit, akit ő bujtott fel.”
„Az állami tantervnél jobb oktatási rendszert ember még nem álmodott meg.”
„Akik elhiszik, hogy léteznek összeesküvések elmezavarban szenvednek.”
Más szóval a hamis konszenzus válik a hivatalosan elfogadott valósággá. Már most is ez a helyzet, de a dezinformáció tengerének szintje folyamatosan emelkedik.
Gondoljunk bele: az őszinte oknyomozás célja éppen az, hogy az ember átszakítsa a konszenzus gátját, mostantól azonban sokkal tovább tart majd a keresés.
Az egészségügyben a hazugságoktól hemzsegő, az elit által támogatott, hivatalosan megjelenő tanulmányok töltik majd ki a Google listák első oldalait.
Íme, egy jó ellenpélda a Google „tudáscsapat” számára. Dr. Marcia Angell, aki több orvosi tanulmányt vizsgált meg pályafutása során, mint a Google összes mérnöke együttvéve, 20 éven át volt a New England Orvosi Folyóirat szerkesztője. 2009. január 15-én a New York Review of Books a következő megdöbbentő kijelentését idézte:
„A publikálásra kerülő klinikai kutatásoknak egyszerűen nem lehet többé hinni, illetve nem szabad az amúgy megbízható orvosok ítélőképességében vagy az orvostudományi irányelvekben bízni. Semmilyenfajta örömet nem okoz számomra ez a következtetés, amire lassan és vonakodva jutottam a New England Orvosi Folyóiratnál betöltött 20 éves szerkesztői pályafutásom során.” (Ethicanag)
Angell két fenti mondata nagyobb súlyt nyom a latban, mint húszezer tudományos kérdésekkel foglalkozó blogger együttvéve, a hazugsággyáros gyógyszeripari cégekről vagy az FDA-nak nevezett (amerikai gyógyszerügyi hatóság) bűnszervezetről nem is beszélve.
Angell kemény munkával megszerzett tapasztalataival torpedózza meg az orvosi irodalmat.
Sajnos szinte biztosak lehetünk benne, hogy a Google „igazság csapata” ügyet sem vet majd Dr. Marcia Angell felfedezéseire orvostudományi kérdésekben.
„De hiszen a keresőmotorok már most is elferdítik az igazságot!” – mutatnak rá egyesek, csakhogy az új Google program ezt minden szempontból megduplázza majd. Egy kész „Igazság-minisztériumot,1” állít fel egy olyan algoritmus segítségével, ami következetesen a hivatalos hazugságokat részesíti majd előnyben.
Választási csalás?
A hivatalos változattal ellentétes tudósítás a terrortámadásokról?
A terrorista szervezetek finanszírozása az amerikai kormány által?
A globalisták emberiségellenes tettei?
Cenzúra a tömegmédiában?
A világháborúk mindkét oldalának finanszírozása ugyanazon hatalmi elit által?
A történelemnek a hivatalostól eltérő magyarázata?
Az új Google program bevezetése után kicsit mélyebbre kell majd ásni ezeknek a kérdéseknek a feltárásához.
Egy új nap virrad ránk…

„Derült, hideg áprilisi nap volt, az órák éppen tizenhármat ütöttek.” (Az 1984 első sora)

mediaMenjünk egy lépéssel tovább. A Google kutatási igazgatója nem más, mint Ray Kurzweil, aki, mint azt sokan tudják, elsőszámú népszerűsítője egy olyan jövőnek, amiben minden ember rá lesz kötve a központi szuperszámítógépre egy agy-gép interfész segítségével.
A szuperszámítógép egyik szerepe az emberi tudás átadása lenne. Kurzweil úgy gondolja, hogy egy ilyen történelmi áttörés a tudatosság titokzatos szintjére juttatná az emberiséget.
Függetlenül attól, hogy álma megvalósulhat-e, ma már egyértelműen láthatjuk, mit jelentene mindez valójában.
Az emberi tudásra való „rákapcsolódás” a hivatalos tudás elfogadását jelentené, miközben a központi agyra kötött egyének vakok lennének minden ezzel ellentétes ismeretre.
Talán az AI, azaz mesterséges intelligencia kifejezést fordítva kellene alkalmaznunk, és AI helyett az IA, „intelligens android”, kifejezéssel illetni, hiszen inkább arról van szó, hogy az embereket okos robotok szintjére süllyesztenék, akik vakon elfogadják az állam által tálalt igazságot.
A Google jelentősen hozzájárul ennek megvalósításához azzal, hogy a hivatalos forrásokat támogatva elrejti az alternatív információkat.
Az embereket ellátják a hivatalos „jóval” és megvédik őket a „gonosztól”.
Ismerősen hangzik?
Köszönjük Google. Már csupán annyi van hátra, hogy a keresőóriás non-profit státuszért folyamodjon és megalakítsa az Információ Szentegyházát.
„A mai misét a CIA igazgatója celebrálja, az „Adat: avagy minden, amit tudnod kell és minden, amiről nem szabad tudnod” címmel. Vegyenek mély lélegzetet. Az idegpályák kalibrálása folyamatban…”


Forrás: Activist Post
http://idokjelei.hu/2015/03/google-igazsag-miniszterium/

  1. Óceánia kormányának struktúrája a britét láttatta: négy fő minisztériumból áll, melyek nevei pontosan a feladatuk ellentétei: „a Béke-minisztérium háborúval foglalkozik, az Igazság-minisztérium hazugságokkal, a Szeretet-minisztérium kínzással, s a Bőség-minisztérium éheztetéssel. (Wikipedia)” „A HÁBORÚ: BÉKE
    A SZABADSÁG: SZOLGASÁG
    A TUDATLANSÁG: ERŐ
    Az Igazság-minisztériumban állítólag háromezer szoba volt a föld színe fölött, s ennek megfelelő méretű kiterjedése volt a föld alatt is. London területén szétszórva még három hasonló alakú és nagyságú épület állt. A körülöttük lévő épületek olyan tökéletesen eltörpültek mellettük, hogy a Győzelem-tömb tetejéről egyszerre mind a négyet látni lehetett. Ezek voltak az otthonai annak a négy minisztériumnak, amelyek között szétosztották a kormányzás egész apparátusát: az egyik az Igazság-minisztérium volt, amelyhez a hírszolgálat, a szórakoztatás, az oktatás és a szépművészetek tartoztak, a másik a Béke-minisztérium, amely a háborút intézte, a harmadik a Szeretet-minisztérium, amely a törvényeket hozta és a rendet tartotta fenn, a negyedik a Bőség-minisztérium, amely a gazdasági ügyekért volt felelős. (Részlet az 1984-ből) []

Moszkvában horogra akadt egy odesszai gyilkos!

Egyelőre csak “engedetlenséggel” gyanúsítják, de gyilkossággal is megvádolhatják azt az ukrán parlamenti képviselőt, akit a Borisz Nyemcov emlékére rendezett moszkvai gyászmeneten tartóztattak le vasárnap – közölte a Szövetségi Nyomozó Bizottság.
vör1
Vörösdzsekis Majdan-szervezők tegnap Moszkvában…
vör
…Dnyepropetrovszkban…
vör
…Ivano-Frankovszkban…
vör
…Zaporozzsjéban…
vör
…Odesszában…
vör
…és Szimferopolban!
A közlemény szerint Alekszij Honcsarenko “elutasította, hogy engedelmeskedjék” az intézkedő rendőröknek, és kihallgatták “a tavaly májusi tragikus odesszai események alatt egy orosz állampolgár ellen elkövetett bűncselekmény” ügyében is.
Lángba borult székház
A fekete-tengeri kikötőváros központjában több tucatnyian vesztették életüket, amikor kigyulladt a szakszervezetek székháza, ahová oroszbarát szakadárok menekültek be, miután összecsaptak Kijev-párti aktivistákkal. Az orosz sajtóban fénykép jelent meg a képviselőről az égő épületnél.
A 34 éves Honcsarenko a kijevi parlamentben Petro Porosenko államfő koalíciójának a tagja. Azért utazott Oroszországba, hogy részt vegyen a Borisz Nyemcov meggyilkolt ellenzéki politikusról megemlékező gyászmeneten.
Ártatlannak vallotta magát
Egy Facebook-üzenetben azt állította, hogy semmi rosszat nem csinált a gyászmeneten, nem kiabált jelszavakat, nem emelt magasba táblát, csak azért tartóztatták le, mert egy olyan pólót viselt, amelyen A hősök nem halnak meg ukrán nyelvű felirat volt. Ez a tavalyi, nyugatpárti kijevi tüntetések egyik jelszava volt…
ostrom
(MTI)
Bal-Rad komm: Vonyított ám tegnap Moszkvában a narancsos zászlók alatt a nemzetközi ajvékkórus. Közel ötvenezer majdanovci sopánkodott az orosz fővárosban amiatt, hogy ez megint nem jött össze! (Leningrádban is voltak legalább hatszázan, akik Nyemcov miatt nyafogtak, és demokráciára szomjaztak!)
És mint kiderült, mindenféle bűnöző, felforgató szabadon mehetett Moszkvába! Már annyira el vannak pofátlanodva, hogy a nyíltan orosz nemzetiségűek legyilkolását szorgalmazó fasiszták is a Kreml-tövében habzanak. Merthogy a “diktátor”-Vlagyimir Putyin-minden civil kezdeményezést “elnyom”!

Cukor: Veszélyben az élelmezés-stratégiai alapanyag

Fordulat állhat be az idén a cukorpiacon, mivel megtörhet a négy éve tartó folyamatos árcsökkenés. A világ cukorkészletei ugyanis apadhatnak, miközben a fő exportőr Brazília drágábban értékesíthet. Az év második felében a magyar fogyasztói cukorárak is nőhetnek, bár erőteljesebb drágulás egyelőre nem lesz. Ma nálunk nagyon olcsó a cukor, hiszen a kilónkénti fogyasztói átlagár 190 forint körül mozog, míg négy éves 352 forint volt.
A cukorpiacon a trendforduló egyre több jele érzékelhető. Bár Magyarországon mindössze egy cukorgyár – a kaposvári - működik, az alapanyagát előállító répatermelők és persze a fogyasztó pénztárcája miatt is tisztában kell lennünk a piaci folyamatok hátterével e stratégiai élelmiszernél. A hazai cukorárak világpiaci függése miatt a helyzet áttekintését is a „nemzetközi vizeken” kell kezdenünk. Azért aktuális most erről beszélnünk, mert négy éve tartó csökkenés után ebben a gazdasági évben (a gazdasági év október 1-től szeptember 30-ig tart) a világ cukorkészletei csökkenhetnek azáltal, hogy a tartósan alacsony árak miatt esett a termelési kedv (volt ahol már cukorgyárakat zártak be), miközben a felhasználás tovább emelkedik. A fordulat az ártrendben a szűkülő kínálat mellett a világ legnagyobb cukortermelője, Brazília adóemelései, valamint a brazil valuta árfolyamának alakulása miatt is várható. Mivel a világ cukorexportjának közel 50 százalékát Brazília kivitele teszi ki, valutájuk árfolyamváltozása az egyik fontos hajtóereje a cukor világpiaci árának. A globális cukortermelés a 2014/2015-ös gazdasági évben mintegy 2,6 millió tonnával, 172,5 millió tonnára csökkenhet. A visszaesést leginkább Brazília, Thaiföld és Kína mérséklődő termelése okozza. Ez már a harmadik év, amikor csökken a termelés. Eközben a cukorfogyasztás újabb rekordszintet, 171,0 millió tonnát fog elérni. A zárókészletek szintje az előző évi 44-ről 42 millió tonnára mérséklődhet.

Megingásokkal ugyan, de gyakorlatilag 4 éve csökken a cukor fogyasztói ára Magyarországon is. Miközben 2011 elején még 352, addig idén januárban már csak 189 forint volt a KSH által kimutatott kilogrammonkénti fogyasztói átlagár. A 46 százalékos csökkenés hátterében világpiaci ármozgások és a magyar cukorpiac sajtságai állnak. Ez utóbbiak közé az alacsony önellátottságunk és az adóhatóság látókörébe egyre gyakrabban kerülő visszaélések tartoznak.

A kilátások rövidtávon még nem, de akár már az év közepére fordulatot jeleznek a cukorárakban. Mivel a magyarországi piac nem önellátó, az ármozgásoknak fokozottan kitett. Ezért valószínűsíthető, hogy a fogyasztói cukorárak nálunk is növekedésnek indulnak, bár jelentősebb drágulási fordulatra még nem kell számítani. A középtávú jövőképet ugyanakkor színesíti, hogy három év sincs már hátra az uniós cukorkvóta megszűnéséig, ám a jelek szerint sem addig, sem azután nem várható a cukorrépa-termelés érdemi bővülése, vagy új cukorgyár indulása Magyarországon. A leginkább a támogatások miatt jövedelmező cukorrépa helyett a kukoricából készülő izoglükóz gyártása bővülhet. A 2020-ig tartó jelenlegi költségvetési-kifizetési ciklusban a cukorrépa termelők kapni fognak termeléshez kötött támogatást, 2015 és 2020 között összesen mintegy 48 millió eurót. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2014-ben 13,7 milliárd forint összegű támogatást fizetett ki részükre. Ez azt vetíti előre, hogy a 14-15 ezer hektáros cukorrépa-terület megmaradhat. Csak nosztalgiából említhető, hogy a ’90-es évek elején 160 ezer hektár felett is volt e terület.

Az Európai Unió cukorpiaci szabályozása évtizedek óta jelentősen a világpiaci szint felett tartja a cukor árát. A termelési korlátozás 2017-es eltörlése után a közösségi cukorárak várhatóan tovább közelednek majd a világpiaci szinthez. Ez a cukorrépa árának mérséklődésével is jár majd, ami viszont a hatékony termelők irányába való termelés-koncentrálódást okoz. Ezzel együtt, az EU cukortermelése várhatóan nem fog mérséklődni. Az EU előrejelzései szerint a közösség újra önellátó lehet cukorból, az izoglükóz aránya pedig meghaladhatja a piac 10 százalékát. Ezzel együtt a cukorrépából előállított bioetanol mennyiségi is csökkenni fog az EU-ban.
Összességében, az évek óta csökkenő cukorár hónapokon belül elérheti a mélypontját. A felpattanás mértéke még nehezen jelezhető előre, hiszen több tényezőtől, például az olajáraktól, a kereslet alakulásától és a termelés visszaesésének mértékétől is függ. A jelenlegi hazai termelési szint tartósan fenn maradhat, de az importfüggőség nem fog csökkenni.

Drótos Tamás összeállítása - Hernád Völgye H.H.K.

Tanulmány - Emulgeálószerek

Komoly betegséget okozhatnak az élelmiszerekben széles körben elterjedt adalékanyagok. Ilyenek példéul az úgynevezett emulgeálószerek, amelyek számos népszerű élelmiszerben megtalálhatók. Ezek kedvezőtlen hatásait most egerekben mutatták ki, de hamarosan humánvizsgálatok is indulnak.
Az eredmények szerint olyan elváltozások kialakulásában van szerepük, mint az úgynevezett Crohn-betegség, a vastagbélgyulladás és egyes anyagcsere-rendellenességek, amelyek növelik a 2-es típusú cukorbetegség, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
A leközölt egyetemi tanulmányban két elterjedt adalék emulgeálószert, a poliszorbát 80-at és a karboximetil-cellulózt vizsgálták. A kísérlet során egereket vízben, vagy élelmiszerben oldott emulgeálószerrel etettek. Felfedezték, hogy a szóban forgó anyagok megváltoztatják a bélbaktériumok felépítését és gyulladást idéznek elő. A kutatás eredményei azért jelentősek, mert ezzel először igazolták azt, hogy e szerek közvetlen hatással vannak az egészségre. A vizsgálatokat azért végezték el, hogy a fenti betegségek előfordulási gyakorisága a huszadik század közepén kezdett növekedni, gyakorlatilag akkor, amikor az élelmiszeripar széles körben kezdte alkalmazni az emulgeálókat.
Mik azok az emulgeálószerek?
Az emulgeálószerek olyan vegyületek, amelyek segítik az egymásban nem oldódó anyagok (például a víz és olaj) keveredését. Többek között megtalálhatók margarinokban, krémes szószokban, édességekben, fagylaltokban, illetve egyéb feldolgozott élelmiszerekben.
Mivel a kutatók úgy vélik, hogy ezeket a hatásokat valószínűleg az emberekben is meg lehet találni, a tervek szerint humán alanyokon is végeznek majd klinikai próbákat, és a fentieken kívül egyéb emulgeálószereket is megvizsgálnak.

Dr. Madarasi Pál összeállítása

Az ukrán kormány korlátozza a szólásszabadságot és sárba tiporja a demokratikus ellenzéket

Hídfő.net.ru | Ukrán parlament
Az ukrán Népfront országgyűlési képviselője, Konstantin Matejcsenko és egy a délkeleti fronton harcoló önkéntes alakulat parancsnoka által közösen az országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslat szerint Ukrajnában 3 év börtönbüntetést szabnának ki arra, akinek "cselekedetei aláássák a nemzeti kormány hatóságait", vagy "nyilvánosan rossz hírbe hozzák az államhatóságokat". A törvényjavaslat emellett a hatalommal szembeni "cinikus tiszteletlenséget" is büntetné, vagyis bármilyen, a hatalommal szemben kritikát megfogalmazó megnyilvánulásért börtönbüntetés járhat. A törvényjavaslat nem a képviselők személyét, hanem az "államhatalom egészét" kritizáló kijelentéseket büntetné, vagyis egy "a kormány eladja az országot" kijelentésért az újságírók és politikusok 3 évi szabadságvesztéssel kell szembenézzenek.
A nyugati országok, miközben látszólag a liberális demokráciát, szólásszabadságot és polgári társadalmi rendet védelmezik, politikai támogatásukról biztosítják azt az ukrán kormányt, ami a kormánnyal egyet nem értőket börtönbe veti. Mindez rávilágít, hogy a "polgári értékek" igenis politikai árucikk, a liberális demokráciát és szólásszabadságot képviselők maguk sem gondolják komolyan, hogy ők ezeket az "ideákat" képviselik. Ha a nyugati kormányok valamiféle liberális demokráciáért, szólásszabadságért és polgári értékekért aggódnának, mostanra szólna a vészharang, és olyanokat kellene látnunk a liberális sajtóban, hogy "az ukrán kormány tiszteletben kell tartsa [...]", "tarthatatlan, hogy az ukrán kormány felszámolja a [...]", valamint "támogatjuk az elnyomó kormány ellen tiltakozó békés civileket".
Mivel az ukrán kormány ugyanazon nyugati körök érdekeit szolgálja ki, akik a fenti mesét egyébként minden országban rezzenéstelen arccal újra és újra előadják, a liberális sajtó nem fogalmaz meg kritikákat a demokratikus ellenzék elhallgattatása miatt, - és ezzel saját magukat hiteltelenítik.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/01/az-ukran-kormany-korlatozza-szolasszabadsagot-es-sarba-tiporja-demokratikus-ellenzeket

Az örök körforgás nyomában

Sok minden "kimaradt" a történelem könyvekből, és sok mindent nem tudunk ősi kultúránkról, hitvilágunkról sem. Tudatlanságunk következtében készségesen elfogadjuk a nyugati tudományoskodó értelmezéseket.
Sok magyar és külföldi történész, magyarságkutató foglalkozott már őstörténetünk kutatási eredményeinek hamisítatlan bemutatásával, eddig azonban a hivatalos álláspontok még váratnak magukra.

Bíró Lajos kutatómunkája például kronológiai sorrendben mutatja be őseink néhány fontos történelmi eseményét, egészen a "legkeresztényibb" Magyarország kialakulásáig. Azt pedig talán említeni sem kell, hogy éppen ettől az időszaktól "engedélyezett" nemzetünk létezése.

Évszám - Történelmi esemény
Kr. e. 7000 körül: a magyarok ősei és a rokonnépek Kisázsiában, Észak-Mezopotámiában és Kánaán területén (Jerikó): juhtenyésztés és árpatermesztés.
Kr. e. 4000 körül: Egyiptom (Magan ország, Keme) első uralkodója: Mén (v. Ménes).
Kr. e. 4000 körül: Sumérföldön Eridu (Ered?- az első város), Ur, Lagas, Uruk megalapítása.
Kr. e. 2400: az akkádi Szargon (Sarrukin) meghódítja Sumért. Az első "szemita" invázió és zsarnokság.
Kr. e. 2000: "indoeurópai" eredetű hódítók foglalják el az ősi kisázsiai Héth ("hatti") királyságot.
Kr. e. 1200: Sekeles, peleset (székely és palóc) törzsek a "tengeri népek" között.
Kr. e. 1200 körül: az ún. józsefi (magyar és magyar-rokon: Makhir és Manasse) törzsek beköltözése Egyiptomból Kánaán (a későbbi Izrael) területére.
Kr. e. 883-612: az ún. Újasszír Birodalom garázdálkodása (az akkád eredetű Szargon [Sarrukin] dinasztia vezetésével), irtóhadjáratai a magyar népek ellen. Erre az időre tehető a szkíták, az északra menekült magyar és magyarrokon törzsek Kárpát-medencei betelepedése is.
Kr. e. 722: az asszírok, a júdaiak (zsidók) felkérésére elpusztítják Izrael királyságot, és elesik Izrael fővárosa, Szamaria is.
Kr. e. 614-612: a káld-méd (=madai) szövetség végez Asszíriával. 614: Assur, 612: Ninive pusztulása. A Méd Birodalom.
Kr. e. 550: Kyros perzsa uralkodó meghódítja Médiát. A magyarok ezután még 1200 évig élnek Iránban.
Kr. e. 247: A Parthus Királyság megalakulása, a dák-szkíta Arsak (Arsag) uralkodásának kezdete. A magyarok ismét függetlenné válnak és uralkodó helyzetbe kerülnek.
Kr. u. 226: A parthus Arsag dinasztia bukása. Iránban a hatalom a perzsa Szaszanidákra száll át.
Kr. u. 609-619: Kangar-szabir háború. Szabir águnk kettéválása.
Kr. u. 651-ig: az arabok elfoglalják Iránt. A szabir-magyarok és rokonnépeik a Kaukázuson át északabbra költöznek és megalapítják a Kazár Birodalmat.
Kr. u. 677-700: A szabír törzseink (= fehér magyarok) honfoglalása a Kárpát-medencében, ahol a Kr. e. VII. században betelepült magyarul beszélő székelyeket találják.
Kr. u. 791 és 796: a szabirok (avarok) elleni frank hadjáratok, a vezéri központ elfoglalása.
Kr. u. 803: Újabb frank hadjárat. A szlávok behatolása a Kárpát-medencébe.
Kr. u. 839: A fekete magyarok felkelése Iránban az arabok ellen Mažjar vezetésével. A felkelés leverése után a fekete magyarok elhagyják Iránt.
Kr. u. 872-882: A fekete magyarok felszabadítják a Kárpát-medencét és 970-ig tartó védelmi hadműveleteikkel megalapozzák a magyar uralmat.
Kr. u. 997: István (Vajk) lesz a fejedelem.
Kr. u. 999: Koppány lázadása, majd elfogása és feldarabolása.
Kr. u. 1001. jan. 1.: Istvánt királlyá koronázzák. A Fekete Kor kezdete.
Kr. u. 1038: István utódjának, Orseolo Péternek az uralmával nyíltan magyarellenes hatalom jön létre Magyarországon.
Kr. u. 1041-1044: Legnagyobb szent királyunk, Aba Sámuel uralkodása. 1044-ben a ménfői csata után a király az árulók és idegenek áldozatául esik.
Kr. u. 1044-1046: A függetlenségét elvesztett Magyarország újra Péter zsarnoksága alatt.
Kr. u. 1046: Nemzeti felkelés Vata vezetésével az idegen uralom és az antikrisztusi álkereszténység ellen.
Endre a magyar táltosokat és vezéreket orvul legyilkoltatja és így a krónikások szerint a "legkeresztényibb" királyok egyike lesz.
Forrás: http://kitalaltkozepkor.hu/birolajos_a_magyar_regmult/4/5.html

Ősi eredetünk tagadása, hitünk, kultúránk gyökeres kiirtása, a pontosan dokumentált tények leginkább a mélyen vallásos keresztényeket döbbentik meg, akik feltétel nélküli elfogadásra és mély bűnbánatra nevelve, még a kérdés felvetését is eretnekségnek tartják.

Bíró Lajos szerint, a bibliai Teremtés könyvének mítoszait a zsidók a kánaáni őslakosságtól vették át, akik sumér földről és Egyiptomból hozták ezeket magukkal.
Mózes I. könyve 9. fejezete szerint például Noénak 3 fia volt, akiktől benépesedett az egész föld: Szém, Khám és Jáfet. A magyarban a Khám és a Szem egyaránt magot jelent, így ezek az ősi nevek rögtön világossá és találóvá válnak. A Khám név a "mag" fordítottja, kapcsolatos pl. a gumó, gümő, (gyümölcs), gömb, gomb, kan és hím szavaink gyökével. (Vö. finn kuhmu = gümő). Khám ősatya emlékét őrzi pl. a Vas megyei Kám és a baranyai Kán községek neve. A manysi rokonnépünknél is megmaradt a Bibliában is említett ős-szülők emléke: egyik énekükben, "A világ teremtése" Arany Kvoresz atya, azaz Numi Tórem így üzen:
"Soper úrnőt, Kami úrnőt, Föld anyát
kővel körülöveztem,
Héthegy anyát teremtettem,
Földhegy anyát leküldöttem.

Ősi hitünk és kultúránk felszámolása tehát egyet jelentett történelmünk "átdolgozásával", nemzetünk pusztulásával. A feltétel nélküli keresztény tanok elfogadása, az engedelmességre nevelés, a mély alázat beidegződése és a büszkeség elvetése, a belső énben rejtőző eredendően "jó" kiirtása, felcserélése az eredendően "rosszra" a korábban jól működő egyensúly felbillenéséhez vezetett.

Az őskeresztény magyar egyház már nyomokban sem hasonlít a mai kor judeo-keresztény vallásához. Már régen elvesztek a magyar műveltség legalapvetőbb ismeretei. Tomory Zsuzsa erről a következőket írja:
Valaha ezen ismerteket már születésünk előtti kilenc hónapban, édesanyánk szíve dobbanásával szívtuk magunkba, s onnan folytatódott ezen ismeretkör bővülése az előttünk kitáruló Élet hatalmas áradásával. Korunkban - látszólag - még keresve is nehéz megtalálni őseink műveltségének alapelemeit, ezért teljességük megértése szinte a lehetetlenség birodalmába tartozik. Nem hallunk ősszüleinkről, gondolataikról. Ha hallanánk, még mindig a pogányság átkával kisérne bennünket a világ, ősműveltségünk kiirtása lenne ismét célja.

Magyar Adorján a térítésekkel kapcsolatban a következőket mondja:
Művelt nép, amelynek már van fejlett szellemi élete, fejlett vallása, más vallásért, más fölfogásáért a magáét nehezen hagyja el, kezdetleges nép azonban, amelynek még sem fejlettebb szellemi élete, sem fejlettebb vallása nincsen, könnyen fogad be valamilyet. Tiszta papirosra könnyen írhatunk, de ha olyanra akarunk írni amely már teleírva, akkor a már ottlevőt előbb el kell távolítanunk róla, ha ugyan lehet, de esetleg ez nem is lehetséges.

Röviden megfogalmazva tehát, őseink hithagyománya határozta meg a saját territóriumunk megvédésének szükségességét (és nem mások területeinek elfoglalását). A lélek halhatatlanságának eszméje pedig eredendően nem kifejezetten magának a szellemnek a halhatatlanságáról szólt, hanem az életet hordozó tudásának a halhatatlanságáról, mely az egyik embertől a másiknak történő átadásával, örök időktől való egymásra épülését jelentette. Egész egyszerűen, az addig felhalmozott tudás átadásáról, annak szükségszerűségéről szólt, hogy egy új testben és lélekben feldúsulva, abban megfiatalodva örökké szolgálja a nemzetségünk örök körforgását.


magyarno

Szent István és Boldog Gizella veszprémi szobra


Kapcsolódó:
Aradi Lajos: Piramisok

Hazaviszi aranyát Németország is

A Német Jegybank 3400 tonna arannyal a világ második legnagyobb aranytartalékát birtokolja. 2014 December végén a Német Jegyban aranyának értéke közel 107,5 milliárd euró volt. Az elmúlt napokban a németek virtuális betekintést engedtek a frankfurti trezorba. A Német Jegybank  bepillantást engedett  trezorjába, természetesen csak videón keresztül. Egy körülbelül 8 perces videóban, amely csütörtök óta látható a Youtube videómegosztón, vezető német jegybankosok mondják el, hogyan keletkezett a német aranytartalék, hol található pontosan ez, illetve miért kell több száz tonna aranyrudat Frankfurtba átszállítani. "Szeretnénk mindenki számára érthetően bemutatni azt, hogy hogyan kezeljük az aranytartalékokat. Természetesen emellett a fő cél az átláthatóság" - mondta a Német Jegybank Elnöke  a csütörtöki frankfurti sajtótájékoztatón. Carl-Ludwig Thiele, a Német Jegybank munkatársa  kiemelte: "Ez az arany a németek aranya és nekünk az a feladatunk, hogy ezt az aranyat ésszerűen kezeljük. úgy érzem, ennek a feladatnak eleget tudunk tenni "
Hogyan keletkezett a német aranytartalék?
A német aranytartalék a II. világháború után, a gazdasági fellendülés időszakában keletkezett. Ebben az időszakban a kereskedő országok dollárban, illetve aranyban fizettek az árucikkekért. Ezért lehetséges az, hogy a német arany fizikailag soha nem volt még eddig Németország területén, hanem a tranzakciók alkalmával a new-yorki trezorban cseréltek gazdát az országok között az aranyrudak. A német gazdasági fellendülést szépen mutatja, hogy az aranytartalék 1951-ben 529 kilót jelentett, 2015-ben ez a szám pedig 3400 tonna.
Miért maradt eddig a német aranytartalék jelentős része, 69 százaléka külföldön?
"Ennek technikai és történelmi okai is vannak" - fejti ki Joachim Nagel, a Német Jegybanktól. "Az aranyat elsősorban ott tartották, ahol az fizikailag is fellelhető volt, valamint ott, ahol a legnagyobb mértékben kereskedtek vele." Carl-Ludwig Thiele hozzáteszi:  "Fontos szerepet játszott abban az időben az a tény is, hogy a hidegháborús időszakban a döntéshozók egy esetleges konfliktus alkalmával jobbnak látták, ha ez az aranytartalék minnél nyugatabbra van Németországtól, és esetlegesen akár az óceánon túl található meg." Mindeddig a németek aranytartalékukat 4 városban tartották: New Yorkban, Londonban, Párizsban és Frankfurtban, de miért is szeretnék a németek hazahozni az aranytartalék jelentős részét?  "Megváltozott a helyzet, elsősorban azért, mert az Unió országainak többségében már egységesen euróval fizetnek, így nincs szükség az egyes országok közötti átváltásokra, emellett a geopolitikai helyzet is jelentősen  stabilizálódott" - fejti ki Jens Weidmann. Az áthelyezési procedúra végére (2020) a német aranytartalék 50 százalékát helyezik el német területen, Frankfurtban. A tervek szerint 37 százalék marad New Yorkban, valamint 13 százalék Londonban, hisz ez a két város a világ két fő aranykereskedő helye. A párizsi tárolás megszűnik, hisz Franciaország is az eurozóna tagja.
Így az elkövetkező 6 évben mintegy 50 ezer aranyrudat kell átszállítaniuk a németeknek, ami nem kis feladat lesz. "A legfontosabb természetesen az aranyszállítmányok  biztonsága, emellett fontos kérdést jelentenek az átszállítási költségek, valamint a biztosítási díjak is." - fejti ki Carl-Ludwig Thiele.


Hírfigyelő Szolgálat
A világunk hamarosan összeomlik.
2010-ben azt mondtuk - ahogy a BITRE-117 vagy a Bundeswehr Peak Oil Report is -, hogy van még 5-10 évünk. Most is tartjuk ezen kijelentésünket, azaz 2015-2020 között a világ, amit ismerünk, megszűnik...
Most már a saját családunk túlélése és boldogulása a legfőbb feladatunk és célunk. Útravalóul:
Két lehetőség közül választhatsz. Vagy éled tovább a jelenlegi életedet, nem törődve az intő jelekkel és jó eséllyel meghalsz, vagy ha nem, akkor az csak a vakszerencsének lesz köszönhető. Vagy tudatosan felkészülve éled az életedet, normális mederben, de felkészülten arra, ami jön. Véleményünk szerint kizárólag egy nagyobb közösség keretein belül van értelme felkészülni; természetesen számos paraméter megléte szükséges. Tájékozódj!
A két baloldali kép azon emberek jövője, akik az előbbit választják. A két jobb oldali kép azon emberek lehetséges jövője, akik az utóbbit választják. Mert nehéz lesz, de nem lehetetlen.
Az összeomlás és az atomháború elkerülhetetlen.

1. A társadalmi-gazdasági rendszer össze fog omlani az olajválság miatt 2017-2019 között (google: BITRE-117).

2. Mindegyik nagyhatalom (Egyesült Államok, Oroszország, Kína, India) nukleáris fegyverkezésbe kezdett, melyek mindegyikének céldátuma 2019-2021 közötti. Még Szaúd-Arábia is nukleáris töltetek beszerzését tervezi. India pedig a Surya-2 (=nap, ragyogás) ICBM rendszerbe állításával 2019-től az Egyesült Államok ellen is képes lesz csapást mérni; önvédelemből.

3. A hidegháborúban egy atomháború kipusztította volna az emberiséget (nukleáris tél miatti lehűlés, majd durván egy évtizeddel később a nukleáris nyár miatti extrém UV sugárzás) és az élet nagy részét bolygónkon. Egy mai atomháború nem. Mert anno 1-25 megatonnás stratégiai töltetek voltak, ma 0,1-0,8 megatonnásak!
1 megatonna az a határ, amelynél egy felszíni robbanás esetén a por-hamu feljut a sztratoszférába. Amúgy pedig minden töltetnek van egy robbantási magassága, amelynél a tűzgömb nem érvén talajt nincs sugárszennyezés (NO FALLOUT HOB /=height of burst/).
Nem az atomháború lesz a legrosszabb, hanem, ami utána jön...

Nincs csend Donbasszban!

Hiába a szombatról-vasárnapra virradó éjszaka, Donbasszban az utóbbi napok frekventált területein csak csitultak éjszakára a harcok.
Ezzel együtt növekszik a morgolódás a népköztársasági erők részéről amiatt, hogy a valcmanista megszállók trükköznek a “Minszk-2″ rendelkezéseivel. Néhány helyenugyan visszavonják nagy űrméretű nehéztüzérségük egy részét, viszont pótolják tankokkal és önjáró lövegekkel, amelyek kaliberje a tiltás körén már kívül esik.
Zúgolódnak a kozákok is. Szerintük a valcmanisták úgy értelmezik “Minszk-r”-t, hogy ők mindenhol vonuljanak vissza az orosz határig, míg a megszállók csak 15 kilométerre hátrálnának, ahonnan akár egy óra alatt rá tudnának zúdulni Donbasszra! Ezt kifogásolja a Kozák Nemzeti Gárda, és emiatt úgy döntöttek, hogy elkezdik erősíteni állásaikat.
Cscsasztyje környékén viszont az “Ajdar” hiénáninak összevonásáról kapott fülest a milicia hírszerzése. Egy Debalcsevo és környéke elleni támadásra készülődnek.
Ami pedig a harci cselekményeket illeti:
Gorlovka északi városrészeit egész éjszaka lőtte a valcmanista latortüzérség.
A donyecki repülőtér szintén a martalócok tüzérségi tüze alatt állt.
Peszkiben semmit sem csitultak mára virradó éjszaka sem az összecsapások.
(Бахмутка)Bahmutka-környékén, (Красный Пахарь)Krasznyij Paharnál, (Троицкое)Troickijénál, (Мироновка)Mironovka, (Новотошковкa)Novotoskovka és (Веселогоровкa)Vjeszelogorovka térségében tanktüzérséggel lőtték-lövik egymást a felek.
(Попаснaя)Popasznajában és a város környékén kószáló martalóccsoportok felszámolása zajlott-zajlik.
(Логвиново)Logvinovo-környékére tegnap késő este egy “Tocska-U” rakétát küldött Valcman bűnbandája.
tocs
A maradványok és a hatás-fölülnézetből!
tocs
Donbasszi milicisták videoüzenete Valcmanhoz: “Hamarosan megyünk Kijevbe”!

Az eddigi-még korántsem végleges-leltár szerint a debalcevoi katlanban minimum háromezer valcmanista lator harapott fűbe!
https://balrad.wordpress.com/2015/03/01/nincs-csend-donbasszban/

Libsi ajvékkórus és virágeső a pesti orosz nagykövetség előtt

Az MSZP, a DK, az LMP, az Együtt, a PM és az MLP közös ajvékolás idejének eljöttére találta alkalmasnak a moszkvai kurvahajcsár agyonlövését.
on1
Tegnap délután délután Pesten az orosz nagykövetség előtt aztán össze is gyülekezett minden-magára valamit is adó-honi liberális bagázs éppen elérhető jelese.
A már régen levitézlett egykori jelcinista predátor és liberális “aranyörökifjú” Nyemcovra, a közismert orosz politikai szélhámosra emlékeztek, akit szombatra virradóra lőttek ki Moszkvában, éppen soros ukrán lotyója mellől. A Maszop által szervezett gyászcsődületre a liberális maffiacsaládok jobb program híján gyászolni akaró jelesei egy-egy szál virágot helyeztek el a nagykövetség előtt, majd néhány szóban ki-ki elsiratta az orosz ördög jobbkezét.
on
A Döbrögisztánt per pillanat uraló maffia részéről senki nem jelent meg a közös ajvékon. (Ők még valószínűleg az előző nap hatása alatt voltak. A Döbrögi-jelenésre gondolunk!) Ezt a förtelmes magaviseletet föl is róták a Nagy Közös Pesti Libsiajvékra összeröffentek Döbröginek.
Akit viszont-úgy tűnik-megérintett a moszkvai hitestárs kinyiffantása, mert tegnap este rövid közleményben érzett egyet a fűbe harapott rajongóival.
„Magyarország és kormánya nevében együttérzésemet fejezem ki a meggyilkolt Borisz Nyemcov családjának. Elvárjuk, hogy az orosz kormány teremtse meg a gyilkosság teljes körű kivizsgálásának feltételeit. Utasítottam Magyarország moszkvai nagykövetét arra, hogy hazánk nevében rója le kegyeletét a megemlékező eseményen” – áll a Döbrögi-féle dörgedelemben.
(Megjegyezzük, hogy a soroksári futónőt másfél esztendeje gyilkolták meg brutálisan, Ődöbrögisége lányának mobiltelefonjának SIM-kártyáját valamivel több ideje lopta el valaki-de tettes azóta sincs egyik ügyben sem. Viszont Moszkvát sürgeti eredményes nyomozásra!)
Csak halkan jegyezzük meg: a Bal-Rad-nak semmilyen információja nincs arról, hogy HATEZER donbasszi civil-köztük gyerekek-Nyemcov haverjai által való legyilkolása miatt BÁRMELYIK jelenlévő vagy nyilatkozattevő akárcsak egyet is sóhajtott volna!

https://balrad.wordpress.com/2015/03/01/libsi-ajvekkorus-es-virageso-a-pesti-orosz-nagykovetseg-elott/

Karanténba vonult Sierra Leone alelnöke

Huszonegy napra önként karanténba vonult Sierra Leone alelnöke, miután a múlt héten egyik testőre életét vesztette ebolában – írta a BBC.
Samuel Sam-Sumanán egyelőre nem jelentkeztek a tünetei a vírusos betegségnek, amely a tavalyi év során tízezer ember életét vette el, a főként Libéria, Guinea és Sierra Leone területén dúló járvány során. A három ország vezetése szerint a következő két hónapban elérik, hogy újabb halálos megbetegedés már ne történjen.
Egyelőre az alelnök testőrségét is szoros megfigyelés alá vonták, figyelemmel kísérve, hogy jelentkeznek-e rajtuk az ebola jelei.
A lázzal járó, testnedvekkel terjedő betegség mortalitási rátája igen magas, több mint 50 százalékos volt a legutóbbi járvány során.

30 éves harcot zárna le Öcalan

A kurdok autonómiáért folytatott három évtizedes harcának lezárását javasolta Abdullah Öcalan, demokratikus megoldás kidolgozását felkínálva Ankarának – írta a BBC.
A 75 milliós Törökország ötödét adó kurdok autonómiájának érdekében a Kurd Munkapárt (PKK) harminc éve folytat fegyveres harcot az ország délkeleti részén. A küzdelem eddig 40 ezer ember életét követelte.
A PKK vezére, az 1999-ben elfogott és halálra ítélt Abdullah Öcalan a börtönben is a szervezet vezetője maradt. (2002-ben az ítéletet életfogytiglanra változtatták, amikor megtiltották a halálos ítéletek végrehajtását.) Két évvel ezelőtt átfogó tűzszünetet hirdetett, amit a török hadsereg és a kurd felkelők között minden korábbinál sikeresebben tartottak be, noha kisebb összecsapások ez alatt az idő alatt is voltak.
Öcalan tavaszra a PKK nagyszabású kongresszusát hivta össze, hogy meghozzák a történelmi stratégiai döntést a harcok lezárására, Ankarával közösen kidolgozott feltételek alapján.