2015. március 1., vasárnap

Az ukrán kormány korlátozza a szólásszabadságot és sárba tiporja a demokratikus ellenzéket

Hídfő.net.ru | Ukrán parlament
Az ukrán Népfront országgyűlési képviselője, Konstantin Matejcsenko és egy a délkeleti fronton harcoló önkéntes alakulat parancsnoka által közösen az országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslat szerint Ukrajnában 3 év börtönbüntetést szabnának ki arra, akinek "cselekedetei aláássák a nemzeti kormány hatóságait", vagy "nyilvánosan rossz hírbe hozzák az államhatóságokat". A törvényjavaslat emellett a hatalommal szembeni "cinikus tiszteletlenséget" is büntetné, vagyis bármilyen, a hatalommal szemben kritikát megfogalmazó megnyilvánulásért börtönbüntetés járhat. A törvényjavaslat nem a képviselők személyét, hanem az "államhatalom egészét" kritizáló kijelentéseket büntetné, vagyis egy "a kormány eladja az országot" kijelentésért az újságírók és politikusok 3 évi szabadságvesztéssel kell szembenézzenek.
A nyugati országok, miközben látszólag a liberális demokráciát, szólásszabadságot és polgári társadalmi rendet védelmezik, politikai támogatásukról biztosítják azt az ukrán kormányt, ami a kormánnyal egyet nem értőket börtönbe veti. Mindez rávilágít, hogy a "polgári értékek" igenis politikai árucikk, a liberális demokráciát és szólásszabadságot képviselők maguk sem gondolják komolyan, hogy ők ezeket az "ideákat" képviselik. Ha a nyugati kormányok valamiféle liberális demokráciáért, szólásszabadságért és polgári értékekért aggódnának, mostanra szólna a vészharang, és olyanokat kellene látnunk a liberális sajtóban, hogy "az ukrán kormány tiszteletben kell tartsa [...]", "tarthatatlan, hogy az ukrán kormány felszámolja a [...]", valamint "támogatjuk az elnyomó kormány ellen tiltakozó békés civileket".
Mivel az ukrán kormány ugyanazon nyugati körök érdekeit szolgálja ki, akik a fenti mesét egyébként minden országban rezzenéstelen arccal újra és újra előadják, a liberális sajtó nem fogalmaz meg kritikákat a demokratikus ellenzék elhallgattatása miatt, - és ezzel saját magukat hiteltelenítik.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/01/az-ukran-kormany-korlatozza-szolasszabadsagot-es-sarba-tiporja-demokratikus-ellenzeket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése