2015. október 8., csütörtök

Ma ismét rendezkedett az orosz és a szír légierő.

Az orosz Védelmi minisztérium szóvivője-Igor Konashenkov vezérőrnagy késő délutáni tájékoztatóján bejelentette, hogy Tamana település közelében üzemanyag és lőszerraktár-hálózatot semmisítettek meg a légicsapások során.

Az eddigi tapasztalatok szerint ez pedig azt is jelenti, hogy legalább száz “igazhitű” ma-ott, megtért Allahhoz.
Khan El Asal közelében is hasonló véget ért az ott fészkelő dzsihadista terrorkülönítmény. Ők is berendeztek ott raktárakat, és ott is igen sok lator tanyázott. Egészen a kora délutáni órákig.
Zajlik a földi patkányvadászat is. Igencsak jó eredményekkel. Bár-jelentések szerint-már odáig fajultak a dolgok Szíriában, hogy ha a bűnbandák megorrintanak harminc kilométernyi távolságra kormánycsapatokat, észveszejtve menekülnek, vagy bújnak a föld alá. És fohászkodnak buzgón.

Az eddig fölöttéb pökhendi módon nyilatkozgató “Szabad Szíriai Hadsereg” egyik alapító főkolomposa Fahd al-Maszri igencsak hajlékonynak tűnt már ma délután. Bejelentette, hogy találkozott az orosz külügyminiszter-helyettessel-Mihail Bogdanovval Párizsban.
És íme a legújabb ábra az orosz haditengerészet otthoni, vagy otthonközeli hatósugaráról. Eléggé beszédes!
fedéshttp://www.balrad.com/2015/10/08/allahu-akhbar/

Hova tűnt a 150 milliárd? Így tüntettek a Quaestor-károsultak

Ülősztrájkot tartottak a Quaestor károsultak az Igazságügyi Minisztérium épülete előtt, követelve azt, hogy a Quaestor-törvény szerint kártalanítsák őket. A Quaestor törvény szerint 30 millió forintig kellett volna kártalanítania a károsultakat, ám a törvényt megtámadták az Alkotmánybíróságon.
Budapest, 2015. október 8. Quaestor-károsultak tartanak ülõsztrájkot az Igazságügyi Minisztérium épülete elõtt Budapesten 2015. október 8-án. MTI Fotó: Marjai János
Ítélet hiányában pedig nem fizet a kormány. A károsultak eddig csak a Befektetővédelmi Alaptól (Beva) kaptak kompenzációt, maximum 6 millió forintig. A Beva honlapján kiadott közlemény szerint az alap kötvénykibocsátásból finanszírozza a Magyar Nemzeti Banktól még júliusban felvett 110 milliárd forintnyi, 3 hónapos áthidaló kölcsönét. A kölcsönből 88 milliárd forintot fordított az alap a fiktív Quaestor-kötvényesek kártalanítására, a fennmaradó részt pedig a Buda-Cash és a Hungária ügyfelei kapják meg.
Kedden az is kiderült, hogy a Quaestor felszámolója, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) csak azok ellen indít pert, akik Quaestor-kötvényeiket közvetlenül a vállalat engedélyének felfüggesztése előtt adták el.
Budapest, 2015. október 8. Szakács László, a Magyar Szocialista Párt országgyûlési képviselõje beszédet mond 2015. október 8-án az Igazságügyi Minisztérium épülete elõtt, ahol Quaestor-károsultak tartanak ülõsztrájkot. MTI Fotó: Marjai János
Eközben Polt Péter, legfőbb ügyész visszautasította Varju Lászlónak feljelentését. A DK alelnöke azért tett feljelentést, mert szerinte Orbán Viktor a Quaestor bekövetkező csődjének tudtával – bennfentes információval visszaélve – menthette ki a csaló bróker barátjánál befektetett állami pénzeket. A DK közleményében megjegyezte, hogy aminek a gyanújával pár hete egy, a saját két millió forintját felvevő 77 éves budapesti hölgyet találtak meg a hatóságok, a hasonló, de 4 milliárd forint közpénzt kimenekítő minisztériumi akcióról hivatalos dokumentumban jelentik ki, hogy törvényes.
(Népszava)

A NATO európai parancsnokával tárgyalt a görög védelmi miniszter

Panosz Kammenosz görög védelmi miniszter tárgyalásokat kezdett a NATO európai parancsnokságának vezetőjével Görögország geopolitikai szerepének újraértékeléséről. A NATO a migrációs válságra hivatkozva fokozná katonai jelenlétét Görögországban.
A védelmi miniszter csütörtökön a NATO belgiumi központjába látogatott, ahol Philip Breedlove-val tárgyalt a migrációs válság kezeléséről. Kammenosz a Monsban tartott megbeszélésre Görögország térségi politikáját meghatározó diplomatákkal érkezett, majd a minisztérium sajtóközpontja egy rövid közleményt adott ki az eseményről. Eszerint Kammenosz a NATO európai főparancsnokával arról tárgyalt, hogy “Görögország egyre fontosabb szereplővé válik a NATO délkeleti szárnyán, ahol stabilizációs feladatkört tölthet be a migrációs válság kezelésében”.
A látogatás során Evangelosz Aposztolakisz, Görögország fegyveres erőinek vezérkari főnöke a NATO katonai bizottságának vezetőjével, Petr Pavellel folytatott megbeszélést. Görögország 1952-ben csatlakozott a NATO szervezetéhez. Az észak-atlanti szövetség most a migrációs válság rendezésére hivatkozva fokozná katonai jelenlétét a Földközi-tenger keleti partvidékén.

http://hidfo.ru/2015/10/a-nato-europai-parancsnokaval-targyalt-a-gorog-vedelmi-miniszter/

A társadalmak többsége ellenzi a bevándorlók befogadását

Csehország lakosságának több mint 95%-a ellenzi, hogy hosszú távon is az országban maradjanak a nem Európából érkező bevándorlók. Kisebbségbe szorul a befogadás politikája.
Szerdán a cseh CVVM közvélemény-kutató intézet nyilvánosságra hozta egy új felmérés eredményeit, melyből kiderült, hogy a társadalom egésze egységesen ellenzi a bevándorlók letelepedését Csehországban. A felmérés során a válaszadók kevesebb mint 5%-a mondta azt, hogy támogatja a migránsok letelepedését és munkavállalását az országban.
Az átmeneti befogadás tekintetében megosztott a közvélemény; a válaszadók mintegy 50%-a szerint rövid távon sem szabad senkit beengedni, ehelyett a kormány a határok teljes lezárására kell törekedjen. Eközben a válaszadók közel fele azon a véleményen volt, hogy az Európába érkezők rövid távú befogadásáról kell gondoskodni, de a kormány arra kell törekedjen, hogy minél hamarabb távozzanak. A közvélemény alakulása alapján a lakosság főként a szíriai menekültekkel tud együttérezni, mert esetükben a háború miatt indokoltnak látják, hogy a kormány rövid távon segítséget nyújtson.
A közvélemény-kutató intézet ugyanezeket a méréseket korábban Lengyelországban és Szlovákiában is elvégezte – mindkét országban hasonló eredménnyel zárult; a lakosság többsége a rövid távú segítségnyújtást elfogadja, de a letelepedést a társadalom egésze ellenzi.
A kutatás eredményei alapján kijelenthető, hogy a politikusok a befogadással kapcsolatos nézeteik árnyaltabbá tételére kényszerülnek majd. A liberálisoknak nincs igaza, amikor azt mondják, hogy Kelet-Európában a lakosság többsége idegengyűlölő. A társadalom fele ugyanis egyértelműen a szorult helyzetben lévők megsegítése mellett foglal állást, és úgy gondolja, hogy segíteni kell azokon, akik a háború miatt otthonaik elhagyására kényszerültek. Egy idegen társadalom hosszú távon történő ránk telepedését, vagyis a multikulturalizmust azonban a lakosság egésze elutasítja.

http://hidfo.ru/2015/10/a-tarsadalmak-tobbsege-ellenzi-a-bevandorlok-befogadasat/

Stoltenberg NATO-latorszövetségi bandafőnök bejelentett, hogy Magyarország és Szlovákia területén újabb két támaszpontot létesít a bűnbanda. Ők ezt irányítóközpontoknak nevezik.

Így aztán a már eddig meglévő hattal együtt nyolc irányítóközpont is lesz már a térségben.
Arról is kaffogott egy sort, hogy harminc ország harmincezer katonájával egész októberben latorszövetségi hadgyakorlatok egész sorát tartják Európában.
A “gyorsreagálású” erők létszámát pedig megduplázza térségünkben a latorszövetség. Az eddigi húszezerről negyvenezerre tornásszák fel a létszámot, “azoroszoktól” való rettegésükben!

http://www.balrad.com/2015/10/08/olyan-biztonsagban-leszunk-mostmar-hogy-csak-na/

Lázadás Merkel ellen

Bundesmutti pártjának, a CDU-nak 34 Bundestag-képviselője levelet írt Németország önhitt és öntelt-korlátlan uralmú kancellárasszonyának.
láz
A “Levél Merkelnek” címet viselő írásművet nyolc németországi tartomány (Berlin, Szászország, Hessen, Thüringia, Rajna-Pfalz, Baden-Württemberg, Mecklenburg-Pomeránia és Schleswig-Holstein) 34 kereszténydemokrata képviselője írta alá.
lmk
A szerzők hosszasan keseregnek a migránsáradat láttán, és ostorozzák Bundesmuttit az ő meggondolatlansága miatt, amivel a germánok nyakába szabadította a muzulmán migránshadat. Fölöttébb aggódnak amiatt, hogy a már Németországban lévő tömeg további milliókkal fog szaporodni, és riadalmukat fejezik ki amiatt, hogy mi jön még?! Megírták levelükben Bundesmuttinak, hogy az eddig nyújtott keresztényi szeretet már enyhén szólva is túlzás, nem is beszélve az ezzel járó kiadásokról. Valamint szerintük az afrikai és közel-keleti migránsok korántsem olyan jámbor lelkek, hogy el lehetne tőlük várni a német társadalomba való integrálódát-a német mérce szerint.
Ám hogy Merkel Anyónak még rosszabb hangulata legyen, KÖVETELÉSEKET FOGALMAZTAK MEG levelükben. Mégpedig öt pontba foglalva az elvárásaikat, amelyek szerintük üdvös megoldást jelentenének a mostmár igencsak égető problémákra. Amit a migránsok jelentenek.
A levél ötödik pontjának utolsó két mondata fölöttébb frappánsan van megfogalmazva:
“Azoknak a migránsoknak, akik gazdasági okokból elhagyták hazájukat és családjukat, nem szabad hogy Németország menekültstátuszt adjon. EZEK MENJENEK VISSZA!-HAZA!
Egyes politikai elemzők a levelet egyenesen Merkel elleni lázadásként értékelik.

http://www.balrad.com/2015/10/08/lazadas-merkel-ellen/

Bajorország a határainak lezárásával fenyeget. Naponta 10.000 új menedékkérő érkezik bajor földre.

Nyafog a Pentagon, mert légtérzárat akartak csinálni Szíria fölött, de az oroszok odamentek.

Többször is ki kellett térnie az amerikai vezetésű koalíció bombázóinak orosz harci repülők elől – hisztizik a világ elsőszámú latorállama külügyminisztériumának szóvivője. Arról nem vartyogott, hogy pontosan hol és mikor történt az incidens, illetve hogy drónról vagy pilóta vezette gépről van-e szó.
Fölöttébb zokon vették az amerikaiak ugyanis, hogy a Szíria fölött a törvényes szír kormány akarata ellenére röpködő, és a muszlim szélsőséges terroristabandák ellen támadásokat imitáló repülőgépeiknek irányt kellett változtatniuk. Hogy elkerüljék az általuk nagyon nem kívánt közeli találkozást az éppen valóban harci bevetésen lévő orosz harci repülőkkel. A malőrök az utóbbi hat napban történtek – síránkozott újságíróknak tegnap a Pentagon szóvivője.
Egynél többször kellett tenni annak érdekében, hogy megelőzzék a nem biztonságos térmegosztást” – sopánkodott Jeff Davis kapitány, az amerikai hadügy szóvivője. “Meg kellett változtatni egy repülő útirányát” – morogta eléggé rosszkedvűen.
Davis aztán a hallatlan sérelemről nem is volt hajlandó többet mondani. Se arról nem beszélt, hogy az orosz repülőgépek útjából való eliszkolást pilóta vezette harci gépnek vagy egy drónnak kellett-e megtennie, és hogy pontosan hol történt a manőver.


http://www.balrad.com/2015/10/08/nyafog-a-pentagon/

Bajorország Németországtól függetlenül lezárhatja saját határait

Bajorország miniszterelnöke, Horst Seehofer tegnapi bejelentése szerint országa készen áll egyoldalú lépéseket tenni a bevándorlás leállítására, amennyiben a szövetségi kormány nem hajlandó megváltoztatni bevándorláspolitikáját.
Seehofer szerint ha Németország továbbra is korlátlan számban fogad be bevándorlókat, Bajorország rákényszerül arra, hogy a szövetségi kormánytól függetlenül védje meg saját határait. Az egyoldalú intézkedések részeként Bajorország átirányítana minden, bevándorlókat szállító vonatot Németország más régióiba. Seehofer emellett annak szükségességéről beszélt, hogy a bajor határon külön ellenőrzőpontokat hozzanak létre, ahol minden, Európa biztonságos országaiból érkező migráns belépését megtagadnák.
Seehofer szerint szeptember 1. és október 3. közt mintegy 225 ezer migráns érkezett Bajorország területére. Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter pedig szerdán bejelentette, hogy eddig 600 ezer főt fogadtak be, és naponta tízezer újabb menedékkérelmet kapnak.

http://hidfo.ru/2015/10/bajororszag-nemetorszagtol-fuggetlenul-lezarhatja-sajat-hatarait/

Október 15-ig biztos nem gurítanak be újabb gyodavagont Zákánynál

Egyelőre nem készülnek a horvát határ hermetikus lezárására a hatóságok, bár már csak néhány méteren hiányzik a kerítés. A vasúti átjáró is nyitva van Zákánynál.
Illegális bevándorlás - Tehervagonnal zárják le a síneket Röszkénél
Illegális bevándorlás – Tehervagonnal zárják le a síneket Röszkénél
Bár már csak néhány méteren átjárható a határ, október 15-ig biztosan nem, és valószínűleg utána sem zárják le a horvát határt – értesült a csütörtöki Magyar Idők.
A határ jelenleg a Somogy megyei Zákánynál van nyitva, ahol a napokban a helyi ovisok köszöntötték a határon szolgáltatot teljesítő katonákat.
A nyitott határszakaszon folyamatosan érkeznek a menekültek (szerdán éppen 6022 fő), akiket a napilap cikke szerint szervezetten kezelnek a magyar hatóságok.
Zákánynál a vasúti átjáró is nyitva van, a vonatközlekedés folyamatos.
(HVG)
Bal-Rad komm: Ha egyszer valaki sikeres politikai bohózatot kíván írni, annak bátran ajánljuk a magyar kerítésépítés históriáját. Meg persze az egész migránsügyet. Amit lassan már senki sem ért.
Nem akarjuk őket beengedni-ezért aztán építünk egy méregdrága kerítést!
De ha már jönnek!-kellő tisztelettel fogadjuk, és udvariasan átvezetjük-beengedjük őket a kerítésen HAGYOTT ÁTJÁRÓKON KERESZTÜL!-Magyarország területére! Ha pedig már muzulmánokkal megtelt Európa-majd szól Bundesmitti-lezárjuk az átjárókat. Nehogy ki tudjanak szökni!

Népköztársaság, vagy katonai diktatúra születik? – Fehéren, feketén Donbasszról

Az ukrán nehéztüzérség bombázása - Donbassz 2014. július 2.
Az ukrán nehéztüzérség bombázása – Donbassz 2014. július 2.

Bevezetés: Kemény kijelentést tesz az alábbi cikk donbasszi szerzője; …”A Donbasszban élő oroszokat, anyaországuk bizonyos mértékig elárulta…”

Szerintünk pedig nem árulta el még bizonyos mértékig sem, hiszen számtalan módon támogatta, s támogatja a jelen pillanatban is. Ám a cikk szerzője másként vélekedik. – Viszont, mi mégsem fedhetjük meg ezért, hiszen velünk ellentétben ő volt, s van ott a helyszínen, ő volt az, aki a több millió donbasszi lakossal együtt elszenvedte az ukrán nehéztüzérség bombázásait, a foszforgránátok borzalmas pusztítását, – az ukránok által szándékosan szétlőtt közszolgáltatások hiányát, a víz, a fűtés és élelem hiányt, – vagyis ezt az egész másfél éve folyó piszkos háborút, melyet az Amerika barát kijevi junta, Donbassz lakossága ellen folytat. (SzRTI)

Alekszandr Zsucskovszkij: Fehéren, feketén Donbasszról

Alekszandr Zsucskovszkij, a cikk szerzője
Alekszandr Zsucskovszkij, a cikk szerzője
Sajnálattal vettem észre, hogy korábbi publikációim lényegét nem mindenki értette meg teljesen, – ez vagy annak köszönhető, hogy nem fejeztem ki magam világosan, vagy ezek az emberek nem értik meg a Donyeckben lévő állapotokat és viszonyokat – melyek az igaz, rendkívül bonyolultak.
Donbassz összetett helyzetét megérteni nehéz, ám ennél még nehezebb világosan látni az Oroszországhoz való viszonyát.
Továbbra is állítom, hogy a Donbasszban élő oroszokat, anyaországuk bizonyos mértékig elárulta. Nem csak azért, mert nem tett úgy mint a Krím esetében, hanem mert nem teremtette meg a „Dnyesztermenti alternatívát”, így elkerülhető lett volna az a sok hónapos háború és a rengeteg áldozat. Korai azonban még temetni Novorosszija létét, mindössze okulnunk kell az eddig történt pozitív és negatív történésekből.
Először a pozitívumokról:
1. Megszűnt a lakosság elleni barbár támadások sora, a vad lövöldözések. Az egyre ritkuló provokációk a fanatikusok számlájára írhatók.
2. Folyik az önálló hadsereg talpra állítása, nő a fegyelem, állandóvá váltak a hadgyakorlatok harckocsik és ágyúk bevetésével.
3. Az önkéntesek továbbra is áramlanak a seregbe, azok kiképzése megoldott és folyamatos.
4. Oroszország továbbra is támogatja a Donbasszt, a rendszeres humanitárius segélyek nélkül már ki tudja, hogy hol lennénk. Fizetik a nyugdíjakat és egyéb járandóságokat, támogatják a mezőgazdasági termelést, már nincs élelmiszerhiány.
5. Orosz igazolványokat készülnek adni mindenkinek, aki azt igényli. A kérdés csak az, hogy mikor kezdődik ennek a tervnek a végrehajtása. Lehet, hogy azonnal a választások után megindul ez a folyamat, de mindenesetre az látszik, hogy egyre jobban húzódik az Oroszországhoz való csatlakozás.
Összegzés:
A harcok valós befejezése óta komoly anyagi, pénzügyi és katonai segítség érkezik az LDNR területére, látható a jogi és kulturális beolvasztás folyamata Oroszországba. Ma már lehetetlen a Donbassz Ukrajnához történő visszacsatolása,  egyre inkább egy “Dnyesztermenti variáció” körvonalazódik.
Lássuk azt is, ami nem jó:
1. Nincs valódi a béke, csak fegyvernyugvás van, a helyzet továbbra is robbanásveszélyes és kiszámíthatatlan, a főváros, Donyeck továbbra is a frontvonalon fekszik, továbbra is ágyúcsövek merednek ránk. A harcolók nem értik, miért nem űzhetik el az ellenséget, miért nem védhetik meg az otthonukat.
2. A hadsereg építése a legrosszabb orosz modell alapján történik, hatalmas a bürokrácia. Habár a fegyelem egyre javul, de a klikkesedéstől nem mentes a sereg sem.
3. Egyre szivárog vissza az egykori ukrán elit a rendőrségbe, a szociális struktúrákba. Egyre kevésbé restellik, hogy ukránbarát magatartást mutatnak, ez természetesen ingerli a harcokat megjárt embereket és a számtalan áldozat hozzátartozóit. Hiába világos mindenki számára, hogy visszaút már nincs, de mindez kevés másfél év vérontás, harc és szenvedés után.
4. Ugyancsak visszajöttek a régi, jól ismert bűnöző csoportok. Hamar beletanultak az új lehetőségekbe és korlátozásokba, kapcsolatba léptek a harcok alatt is rabló, fosztogató újbandita struktúrákkal, együtt építik a közös jövőt. Ők birtokolják a benzinkutakat, az üzleteket, a pénzváltókat, a szénüzletet és lassan visszacsempészik a kábítószert is a városokba. A kis halakat a hatalom kisöpörte, a nagyok újrakezdték az „üzlet építését.”
5. Sok a választások körül bábáskodó, és abból hasznot húzó vagy remélő személy, de úgy néz ki, hogy nem biztos, hogy ami jó a Donbassznak, az jó Oroszországnak is.
Összegzés:
Oroszország nyilván már nem adja vissza Ukrajnának a Donbasszt, de ez még nem jelenti azt, hogy valóban népi köztársaság épül ma itt, Novorosszijában. Legvalószínűbb; egy katonai diktatúra kialakítása a régióban.
(Ám azért nem feltétlenül szükséges külön választani ezt a két államformát Donbasszt illetően sem. Mert a nép nagy többsége érdekeinek érvényesítését biztosító népköztársaság – XXI. századi nevén; népi köztársaság – megerősödését, a néhány évig tartó katonai diktatúra csak segítheti.
Például azzal, hogy végleg kisöpri a lassan visszaszivárgó bűnözőket, elfogja és elítéli az ukrán junta szabotőreit és lappangó terroristáit, s nem utolsósorban békét biztosít az ország talpra állásához, a népgazdaság felépítéséhez, s a népköztársaság, – népi köztársaság – végleges stabilizálásához. Akár önállóan, vagy egyfajta “Dnyeszter menti alternatívában is”. – SzRTI.)
Így látjuk hát mi Új-Oroszország jelenlegi állapotát fehéren és feketén, a jó és rossz oldalait egyaránt figyelembe véve.
Nagyon ellentmondásos tehát és nehéz a helyzet, s a pozitív változások lassan körvonalazódnak, sok fájdalommal járnak. Szinte még vajúdik az ország. – És még mindig fennáll az újabb pusztító háború veszélye is. De ez nagy mértékben nem csak tőlünk, hanem a nagypolitikai játszmáktól is függ.
Alekszandr Zsucskovszkij / Novorosinform, – Rapid Press, – Szabad Riport / Fort András

Léhmann György pert nyert: tapsban törtek ki az adósok a Kúrián

léh
Léhmann György devizapert nyert; a Kúria ugyanis annak ellenére ítéletet hirdetett egy perében, hogy a 2014. júliusi, adósmentőnek nevezett törvény „befagyasztotta” a devizaadósok pereit.
Dübörgő taps fogadta a verdiktet a Kúria fővárosi tanácstermében, a tárgyaláson ugyanis több mint száz devizaadós is megjelent, mintegy a siófoki ügyvéd mellett demonstrálva. A Kúria egyebek között azt mondta ki: az első fokú bíróság helyesen döntött (másodfokon ezt megsemmisítették), amikor az OTP ellen és a devizaadós javára ítélt, a két fél ugyanis nem tárgyalta meg a szerződési feltételeket, ezért a megállapodás egyes pontjai tisztességtelenek, semmisek. A Kúria azt is jelezte: nem vette figyelembe a 2014. júliusi jogszabályt, mivel az első fokú ítélet meghozatalakor az még nem volt hatályban.
– Magam is meglepődtem az ítéleten és áttörésnek, mérföldkőnek értékelem – mondta lapunknak Léhmann György. – A legfőbb bírói testület harmadfokon azt nyomatékosította: visszamenőleges hatályú jogszabály nem létezik. Olyan nincs, hogy egy 2014-es jogszabállyal felfüggesztem az összes, már évek óta folyó devizapert. A tavaly július előtt is zajló perek esetében tehát ez az irányadó innentől kezdve a bíróságoknak. Sok per indult azonban már azóta is, ezeknél az az álláspontom, hogy a 2014-es, adósmentőnek mondott, de valójában bankmentő törvényt szintén nem lehet alkalmazni, hanem előbb ki kell kérniük a bíróságoknak az Európai Bíróság állásfoglalását. A nemzeti és az európai jogot együttesen kell ugyanis figyelembe venni egy ítélet meghozatalakor, márpedig ahogyan kezdettől fogva állítom, a 2014-es „fércmű” számos ponton ellentétes az uniós jogrenddel.
„Kivárunk, pereljen a bank, ha akar valamit!”
A tapssal fogadott ítéletből mi következik a perbeli adós számára? – kérdeztük a jogásztól. – Egyes szerződési feltételek mostantól érvénytelenek, ez azonban nem jelenti azt, hogy akár az adós, akár a bank tudná ebből, hogy most éppen mennyi is a jogos törlesztőrészlet – felelte Léhmann György. – Kivárunk. Ha a banknak követelése van, majd perre megy és akkor jövünk mi: kérjük a tisztességtelen szerződési feltételek kiiktatását, sőt, még kártérítést is. Úgy vélem egyébként, hogy a bíróságok várták ezt az kúriai ítéletet, mely újból csak rámutat a sokat emlegetett, a parlament által majdnem egyhangúlag megszavazott adósmentő törvény tarthatatlanságára. Több bíróság egyébként nem elutasítja a perindítási kezdeményezésemet, hanem hiánypótlásra szólít fel, mert ha ezt elmulasztom, akkor utána már nem lehet a Kúriához fordulni. Vagyis nem iszunk még előre a medve bőrére, mert nem fogatlan oroszlánnal állunk szemben…
(sonline)
Bal-Rad komm: “… a parlament által majdnem egyhangúlag megszavazott adósmentő…2014-es „fércmű”… valójában bankmentő törvény…nem fogatlan oroszlán…”
Bizony! A sorok közé ügyesen elrejtett lényeg ez!
NEM AZ ADÓSOKAT, HANEM A BANKOKAT SZOLGÁLJA EZ A “MAJDNEM” EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZOTT FÉRCMŰ!

Miről is hablatyolnak a “magyar” parlamenti bűnszövetkezetek?

Tor-túra: szigorúan őrizték a határt a magyar nyugdíjastól

KAPOSVÁR | Születésnapjára kapott egy utat Angliába egy 71 éves kaposvári asszony a lányától, aki öt éve Londonban él. Az idős hölgy a személyi igazolványával utazott. Csakhogy az volt a bökkenő, hogy a régi papír alapú könyvecskéje van, amely a haláláig érvényes, és nem a modern plasztik kártya.
– A londoni reptéren az ellenőrzésen félreállítottak, összedugták a fejüket, sokáig tanakodtak, nem akartak beengedni az országba. Angolul nem tudok. Undokul viselkedtek, egyedül az az indiai fiú volt rendes, aki feltúrta a csomagomat. Akkor meg azon izgultam, hogy ne nézzenek drogcsempésznek, mert egy kiló lisztet vittem magammal – idézte fel a történteket Hartai Anikó.
A lánya azonnal intézkedett, megvédte édesanyját. Három órába telt, mire az emigrációs hivatalban ellenőrizték a személyi igazolvány hitelességét. Akkor megnyugtatták őket, hazafelé nem lesz gond. De lett…
– Visszaúton becsekkoltam a repülőtéren a felszálláshoz és kezdődött ugyanaz a cirkusz, akkor meg nem akartak kiengedni az országból. Végül a gépet is lekéstem. Amikor meggyőztük őket a lányommal, kaptam a légitársaságtól egy ingyen repülőjegyet másnapra, és taxit küldtek értem. De ezzel még nem volt vége: az indulás előtt harmadszor is megismétlődött minden – folytatta a nyugdíjas – az utolsó pillanatban engedtek fel a repülőre.
Nagyon megviselte az eset az asszonyt, azóta sem érti, hogy az úti okmányaikat eldobáló migránsok tömegeit miért engedik át az országhatáron, őt miért nem akarták? Arra int másokat: senki se vágjon neki az utazásnak régi típusú személyivel!
(sonline)

Fejetlen latormenekülés Szíriában!

Az orosz Kaszpi-tengeri Flotta tegnapi rakétacsapási, az orosz és a szír légierő éjjel-nappali összehangolt támadásai alapjaiban rendítették meg Szíriában a világ elsőszámú latorállamának-az USA-nak-a torzszüleményeit.
A Nyugat-Európai csatlósaival egyetemben-tehetetlen dühében fogait csikorgatva szemléli egyre kétségbeesettebben a csillagászati összegekből szőtt sötét álmai szertefoszlását! Egyelőre Szíriában.
Az orosz-szír “légi-vegyespáros” látványos és pontos csapásai után tegnap hajnalban bekövetkezett sebészeti pontosságú, nagy távolságból végrehajtott orosz rakétacsapások valójában a legfőbb latorállam képére mért kijózanító hatalmas pofonok. Az USA tegnap délelőtt óta szédeleg! Olyan dolog történt, aminek csak a hatását érezték, jövetelét NEM ÉSZLELTÉK!
Kegyeltjeik tegnap estig olyan súlyos veszteségeket szenvedtek a nap folyamán Szíriában, hogy a még mozgásképes martalócok tömegesen-SZÓ SZERINT EZERSZÁM-özönlenek/menekülnek a biztonságot jelentő Törökország irányába.
Menekülésük közben pedig kénytelenek újabb és újabb véres veszteségeket elkönyvelni, hiszen a szír kormányhadsereg is megkezdte földi offenzíváját. A Szíria törvényes kormánya ellen hadat viselő, az USA-által felfegyverzett és ellátott fegyveres bűnbandák a totális demoralizáltság állapotában, fejvesztve menekülnek. Ez a háború már messze nem az, mint amit ők elképzeltek. És még Irakban el sem kezdődött a rendrakás!
És messze nem az, amit fölbujtogatóik elképzeltek. Tegnap hajnal óta alapvető-és az USA-NATO-EU-latorszövetséget kijózanító katonapolitikai változások történtek a VILÁGBAN!
Nem túlzás kijelenteni azt, hogy EZ MÉG CSAK A KEZDET! Ami messze túlmutat a Közel-Kelet térségén.
Yakov Kedmi-az izraeli titkosszolgálat egykori vezetője-máris fundamentális világszintű orosz katonai presztízsnövekedésről beszél, amely pedig véleménye szerint döntően fog kihatni Donbassz, Maradék-Ukrajna, és az egész Valcman-rezsim sorsára.
Az alábbi videointerjúban Yakov Kedmi kifejti, hogy Donbasszban és Szíriában ugyanazok az oroszellenes destabilizáló erők és bandák működnek. Mindezzel együtt is a Nyugat el fogja ismerni a donbasszi Népköztársaságokat. A folyamat betetőzéseként pedig majd a donbasszi választások fogják Valcman rendszerének politikai alapjait kikezdeni.
Amennyiben Kijev nem fog tudni úrrá lenni a gazdasági bajokon, az könnyen a minszki megállapodás összeomlásához fog vezetni. Akkor pedig katonai megoldása lesz a dolognak.
Hosszabb lesz időben ez a folyamat, mint azt Donbassz, Harkov, vagy ODESSZA lakói szeretnék, ám Yakov Kedmi szerint a dolgok ebbe az irányba haladnak!

Kisvárosnyi ember dolgozik a minisztériumokban

Az új kormányban „nem lesz dáridó” – harangozta be Orbán Viktor öt évvel ezelőtt a csúcsminisztériumi rendszert és a tervezett létszámleépítést. Az ígéretből semmi nem lett, a minisztériumokban ma csaknem ezerkétszázzal többen dolgoznak, mint Bajnai Gordon idején.
„Az új rendszerbe sem a rangkórság, sem kormányzati dáridó nem fér bele” – közölte az új minisztériumi struktúra 2010-es bemutatásakor a kormányfő. Orbán Viktor akkor azt ígérte, hogy jön a bürokrácialeépítés, jó ha feleannyi emberrel fognak dolgozni. Ám az öt évvel ezelőtti fogadkozás hamar érvényét vesztette: közel feleannyi lett ugyan a minisztérium, de megugrott az államtitkárok és helyetteseik száma.
Sólyom László akkori államfő 2010-ben kénytelen volt két körben kinevezni az államtitkárokat, mert egyszerre nem fértek el a Sándor-palota legnagyobb termében.
Jelenleg 51 államtitkári és 101 helyettes államtitkári poszt van, ehhez jön az 51 miniszteri biztos, akik – ha főnökük nem rendelkezik másként – szintén helyettes államtitkári fizetést kapnak. És ez csak a csúcsszféra. Lejjebb is áradtak a központi apparátusba az emberek.
Az újabb hatáskörökkel gyarapodó Miniszterelnökség tavaly beérte a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon alatt működő Miniszterelnöki Hivatal (MeH) létszámát. A zárszámadási törvény szerint 2014-ben 624-en dolgoztak Lázár János irányítása alatt – a MeH-nél csak 30-an voltak többen 2009-ben.
A miniszterelnökségi illetmények és juttatások 6,2 milliárdot emésztettek fel, míg az idén 8,2 milliárd van elkülönítve a fizetésekre. E két összegben nincsenek benne a járulékok és a szociális hozzájárulás, ami további milliárdokat jelent. Ráadásul Lázárnak a 624 ember napi nyolc órája sem elegendő: 2014-ben bevezette a tízórás munkaidőt.
A rendszer minden szintje duzzad. Több mint 260 millió forint pluszköltséget jelentett például a miniszterelnök és az államfő védelme 2014-ben a Terrorelhárítási Központnak (TEK) – derül ki a tavalyi költségvetést lezáró törvénytervezetből, amelyet a héten kezdett tárgyalni a parlament. A belügyminiszter „nagymértékű túlszolgálatról” írt beszámolójában: Pintér Sándor szerint a helyettesítések, az ügyeleti díjak, a túlórák kifizetése miatt nőttek a kiadások a TEK-nél.
A „túlszolgálat” oka nyilvánvalóan a választási kampány: Orbán háromszor is körbejárta az országot. A terrorelhárítók száma tavaly tovább duzzadt: már 1086-an dolgoztak a testületnél, juttatásaikra pedig 7,2 milliárd forintot költöttünk, 175 millióval többet, mint két éve. A zárszámadásból az is kiolvasható, hogy a TEK-esek nettó 386 ezret keresnek átlagosan, miközben a rendőrök átlagfizetése 120 ezer forint volt tavaly.
Nem az Orbán egykori testőre, Hajdu János által vezetett TEK az egyetlen szerv, amely évről évre bővül. A Népszabadság számítása szerint 2014 végén a harmadik Orbán-kormány apparátusában 1552 emberrel dolgozott több, mint a második Orbán-kabinetben 2013-ban.
mise
Igehirdetésre vár a Gyülekezet
Két éve még úgy tűnt, lefaragják a minisztériumi költségeket: a 2014-es büdzsé tervezésekor az előző évi költéshez képest 435 millióval kevesebbet szántak az illetményekre. De az országgyűlési választásokat követően megint elnapolták a bürokráciacsökkentést, sőt óriási átcsoportosítás indult a tartalékok terhére. A végeredmény: közel tízmilliárddal vittek el többet a tárcáknál dolgozók juttatásai, mint 2013-ban.
A Miniszterelnökség alatt több olyan szerv is működik, amelyet egy-egy jobboldali személyiség kedvéért hoztak létre. A Szakály Sándor történész vezette Veritas Intézetbe decemberig tizennégy embert vettek fel, juttatásaik 118 milliót emésztenek fel, de az intézet honlapján már huszonhat dolgozót találni, míg a Nyelvstratégiai Intézet létszáma ötről tizennégyre nőtt. 2013-ban hozták létre az 1,2 milliárdból működő Nemzetstratégiai Intézetet, ahol 64-en dolgoztak tavaly 510 millióért. Ezt a végzettségét tekintve faipari mérnök Szász Jenő, Székelyudvarhely korábbi polgármestere irányítja.
A létszámát tekintve mégsem a centrum, a Miniszterelnökség a legnagyobb, hanem az összevont tárcák. Az Emberi Erőforrások Minisztériumában 1367-en, a Nemzetgazdasági Minisztériumnál 1102-en dolgoztak. A létszámbővülés részben magyarázható az átalakításokkal. 2013 végére megszűnt az uniós pénzeket kezelő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, illetve háttérintézményei, az alkalmazottak többségét a minisztériumok szívták fel.
De a bővülést a legtöbb tárca nem ezzel indokolta, hanem a központosításra fogta: cégek, intézmények sokasága olvadt be a minisztériumokba az utóbbi években az államosítás miatt. A szikár tény azonban az, hogy tavaly a kilenc minisztériumban összesen 7103-an dolgoztak. 2009-ben az akkor működő tizenhárom tárca összlétszáma 5920 volt.
A vízfejesedést mi sem mutatja jobban, mint hogy a minisztériumok bő hétezres létszámához képest a húsz kormányhivatalé és a 198 járási hivatalé 31 700. Vagyis a magyar hivatalnokok csaknem ötöde a központban dolgozik.
(NOL)
Bal-Rad komm: A NER puritánsága! A plebejus kormányzás!
“… 2013-ban hozták létre az 1,2 milliárdból működő Nemzetstratégiai Intézetet, ahol 64-en dolgoztak tavaly 510 millióért…”
-Ez pedig egy-egy INTÉZETI “DOLGOZÓRA” kivetítve 663 ezer forintos abrakolást jelent.
Mennyi rendőrfizetést is ír a cikk? “…a rendőrök átlagfizetése 120 ezer forint volt tavaly…” (Amúgy pedig a renőrfizetés közel harmada volt Döbrögink nagyhatalmú személyi testőrsége ÁTLAGOS havi apanázsának!)
De hát ha egyszer Magyarország jobban teljesít! (?)