Többször is ki kellett térnie az amerikai vezetésű koalíció bombázóinak orosz harci repülők elől – hisztizik a világ elsőszámú latorállama külügyminisztériumának szóvivője. Arról nem vartyogott, hogy pontosan hol és mikor történt az incidens, illetve hogy drónról vagy pilóta vezette gépről van-e szó.
Fölöttébb zokon vették az amerikaiak ugyanis, hogy a Szíria fölött a törvényes szír kormány akarata ellenére röpködő, és a muszlim szélsőséges terroristabandák ellen támadásokat imitáló repülőgépeiknek irányt kellett változtatniuk. Hogy elkerüljék az általuk nagyon nem kívánt közeli találkozást az éppen valóban harci bevetésen lévő orosz harci repülőkkel. A malőrök az utóbbi hat napban történtek – síránkozott újságíróknak tegnap a Pentagon szóvivője.
Egynél többször kellett tenni annak érdekében, hogy megelőzzék a nem biztonságos térmegosztást” – sopánkodott Jeff Davis kapitány, az amerikai hadügy szóvivője. “Meg kellett változtatni egy repülő útirányát” – morogta eléggé rosszkedvűen.
Davis aztán a hallatlan sérelemről nem is volt hajlandó többet mondani. Se arról nem beszélt, hogy az orosz repülőgépek útjából való eliszkolást pilóta vezette harci gépnek vagy egy drónnak kellett-e megtennie, és hogy pontosan hol történt a manőver.


http://www.balrad.com/2015/10/08/nyafog-a-pentagon/