Egyelőre nem készülnek a horvát határ hermetikus lezárására a hatóságok, bár már csak néhány méteren hiányzik a kerítés. A vasúti átjáró is nyitva van Zákánynál.
Illegális bevándorlás - Tehervagonnal zárják le a síneket Röszkénél
Illegális bevándorlás – Tehervagonnal zárják le a síneket Röszkénél
Bár már csak néhány méteren átjárható a határ, október 15-ig biztosan nem, és valószínűleg utána sem zárják le a horvát határt – értesült a csütörtöki Magyar Idők.
A határ jelenleg a Somogy megyei Zákánynál van nyitva, ahol a napokban a helyi ovisok köszöntötték a határon szolgáltatot teljesítő katonákat.
A nyitott határszakaszon folyamatosan érkeznek a menekültek (szerdán éppen 6022 fő), akiket a napilap cikke szerint szervezetten kezelnek a magyar hatóságok.
Zákánynál a vasúti átjáró is nyitva van, a vonatközlekedés folyamatos.
(HVG)
Bal-Rad komm: Ha egyszer valaki sikeres politikai bohózatot kíván írni, annak bátran ajánljuk a magyar kerítésépítés históriáját. Meg persze az egész migránsügyet. Amit lassan már senki sem ért.
Nem akarjuk őket beengedni-ezért aztán építünk egy méregdrága kerítést!
De ha már jönnek!-kellő tisztelettel fogadjuk, és udvariasan átvezetjük-beengedjük őket a kerítésen HAGYOTT ÁTJÁRÓKON KERESZTÜL!-Magyarország területére! Ha pedig már muzulmánokkal megtelt Európa-majd szól Bundesmitti-lezárjuk az átjárókat. Nehogy ki tudjanak szökni!