Panosz Kammenosz görög védelmi miniszter tárgyalásokat kezdett a NATO európai parancsnokságának vezetőjével Görögország geopolitikai szerepének újraértékeléséről. A NATO a migrációs válságra hivatkozva fokozná katonai jelenlétét Görögországban.
A védelmi miniszter csütörtökön a NATO belgiumi központjába látogatott, ahol Philip Breedlove-val tárgyalt a migrációs válság kezeléséről. Kammenosz a Monsban tartott megbeszélésre Görögország térségi politikáját meghatározó diplomatákkal érkezett, majd a minisztérium sajtóközpontja egy rövid közleményt adott ki az eseményről. Eszerint Kammenosz a NATO európai főparancsnokával arról tárgyalt, hogy “Görögország egyre fontosabb szereplővé válik a NATO délkeleti szárnyán, ahol stabilizációs feladatkört tölthet be a migrációs válság kezelésében”.
A látogatás során Evangelosz Aposztolakisz, Görögország fegyveres erőinek vezérkari főnöke a NATO katonai bizottságának vezetőjével, Petr Pavellel folytatott megbeszélést. Görögország 1952-ben csatlakozott a NATO szervezetéhez. Az észak-atlanti szövetség most a migrációs válság rendezésére hivatkozva fokozná katonai jelenlétét a Földközi-tenger keleti partvidékén.

http://hidfo.ru/2015/10/a-nato-europai-parancsnokaval-targyalt-a-gorog-vedelmi-miniszter/