Az Északi Liga párt felszólította az olasz kormányt, hogy adjon szélesebb jogköröket a rendőrségnek, hogy hatékonyan léphessenek fel a tömeges bevándorlás ellen és az ahhoz szorosan kapcsolódó bűnözéssel szemben.
Gianluca Savoini a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva arról beszélt, hogy nem a rendőrség létszámával van a probléma, hanem, hogy a rendőrök nem kapnak elég kiterjedt jogköröket a bűnözőkkel való leszámoláshoz. A párt külpolitikai tanácsadója emlékeztetett, hogy a pártvezető, Matteo Salvini nemrég egy rendőrpárti tüntetésen ígéretet tett arra: amennyiben kormányra jutnak, felhatalmazást ad a rendőrségnek arra, hogy összefogják és zárt táborokba zárják az összes bevándorlót, mielőtt visszaküldik őket származási országaikba.
Savoini elmondása szerint a rendőrség keze ma kötve van, ennek köszönhetően az illegális bevándorlók beköltöznek üresen álló épületekbe – nyaralókba is -, vagy az utcán foglalnak maguknak területet véletlenszerű helyeken, és sátortáborokat állítanak fel.
A politikus azt mondta, Olaszország kormánya gyakorlatilag ma minden migránst, menekültet, gazdasági bevándorlót válogatás nélkül befogad, aki megérkezik az ország tengerpartjára. Emellett, aki még nem érkezett meg, azt is szervezett módon partra hozzák, miközben a rendőröket arra kényszerítik, hogy tétlenül nézzék az ennek következtében kialakuló közállapotokat.
Tavaly augusztusban huszonnyolc európai szabadkőműves páholy írt alá egy közös nyilatkozatot, amiben felszólítják az európai kormányokat, hogy fogadják be az összes, Európába tartó bevándorlót. A bevándorlás elutasítása esetére újabb konfliktusokat helyeztek kilátásba Európában. A közös nyilatkozatot Olaszország Nagypáholya is aláírta.


http://www.hidfo.ru/2016/08/szelesebb-jogkoroket-kell-adni-a-rendoroknek-a-bevandorlas-elleni-harchoz/