2016. november 15., kedd

Erős kampány után pragmatikus megközelítést várnak Donald Trumptól

donald-trump-hidfo-ru
Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok újonnan megválasztott elnöke “pragmatikusabb” álláspontot képvisel majd a külkereskedelemben, mint amit a választási kampány alapján várni lehetett tőle.
A Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködési Tanács (PECC) főtitkára szerint Donald Trump esetében a választási kampány alatt látottaknál jóval pragmatikusabb külkereskedelemre számítanak, mert a kampány során Trump számos alkalommal kijelentette, hogy újratárgyalná a főbb kereskedelmi egyezményeket. Eduardo Pedrosa azt mondta,
“különösen erőteljes retorikát láthattunk az elnökválasztási kampány idején ezzel kapcsolatban, és ennek kritikus eleme volt, hogy azt mondta, megválasztása esetén kivonulna a Csendes-óceáni Partnerségi megállapodásból. Tapasztalt üzletemberként azonban ennél pragmatikusabb álláspontot várhatunk tőle.”
Trump korábban azt mondta, megválasztása esetén az USA kivonulna a Csendes-óceáni Partnerségi megállapodásból, emellett számos alkalommal kijelentette, hogy eltörölné az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezményt. Az Egyesült Államok főbb külkereskedelmi partnerei körében ennek okán Trump megválasztását követően fokozódtak az USA esetlegesen felerősödő protekcionizmusával kapcsolatos félelmek.


http://www.hidfo.ru/2016/11/eros-kampany-utan-pragmatikus-megkozelitest-varnak-donald-trumptol/

Az amerikaiak kivonulására készül Svédország

amerikaiak-kivonulnak-afganisztan-hidfo-ru
Barack Obama elnökségének lejártával Svédország vezetői attól tartanak, hogy véget érhet az Egyesült Államokkal folytatott katonai együttműködés. A “biztonságpolitikai szakértők” már pánikolnak, orosz inváziótól tartanak.
A Dagens Nyheter svéd napilapnak nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő, Mikael Holmström szerint Donald Trump győzelme “arculcsapásként” érte Svédországot, és “különösen rossz hír” a svéd biztonságpolitika szempontjából. Az utóbbi évek során az ország kiterjedt katonai együttműködést épített ki az amerikaiakkal – most Trump győzelme miatt attól tartanak, az amerikai hadsereg kivonulhat a térségből, ezzel kiszolgáltatottá téve Svédországot.
Bár Svédország nem tagja a NATO-nak, néhány év leforgása alatt szoros együttműködést alakítottak ki a nyugati katonai szövetséggel. Ráadásul azt is megengedték, hogy az ország vezetői a nyugatiak elvárását, a hisztérikus tónusú, Oroszország elleni háborús uszítást is teljes mértékben átvegyék. A NATO felé kacsingatva Svédország elkezdte ellenségként kezelni Oroszországot, emiatt most hatalmas a pánik a svéd vezetők körében; attól tartanak, hogy az amerikai biztonságpolitika hirtelen változása miatt egyedül maradnak ezzel az aprólékosan felépített ellenségképpel. A lapnak nyilatkozó szakértő egyenesen orosz inváziótól tart, ami szerinte már a következő hónapokban bekövetkezhet, ha kivonulnak az amerikaiak.
A Sydsvenskan svéd napilapnak nyilatkozó szakértő pedig a harmadik világháború kitörésétől tart, ami szerinte Donald Trump “izolacionista” politikája miatt következhet be. Olle Lönnaeus publicisztikája egy olyan lehetőséggel riogatja az olvasókat, miszerint az amerikaiak “eladták Kelet-Európát”, Trump és Putyin felosztotta egymás közt az európai kontinenst. Az ehhez hasonló publicisztikák most tömeges mértékben jelennek meg, gyakorlatilag elárasztották a svéd fővonalú médiát. A pánik oka, hogy Svédország az USA nyomására ellenségként viselkedett Oroszországgal, ám korábbi szövetségeseik most hirtelen kihátráltak mögülük, így teljes káoszt és leszámolásokat vizionálnak. Lönnaeus szerint “Trump és Putyin megegyezésének” köszönhetően “a Baltikum és az északi országok is – amerikai jóváhagyással – orosz érdekszférába kerültek”, így a továbbiakban nem számolhatnak amerikai segítséggel. A svéd védelmi miniszter már bejelentette, hogy drasztikus mértékben megnövelik a katonai kiadásokat.

http://www.hidfo.ru/2016/11/az-amerikaiak-kivonulasara-keszul-svedorszag/

BBC: a Jobbik az egyetlen lehetőség Orbán elűzésére (Semmivel sem különb, mint a JOBB SZEKTOR, ÉBREDJETEK MÁR VÉGRE IGAZMAGYAROK)

vona-gabor-bbc-hidfo-ru
A brit sajtóorgánum kifejti, hogy a Jobbik maga mögött hagyta “nemzeti radikális múltját”, és ma már nem inzultálja a cigány és zsidó közösséget, ezért az egyetlen elfogadható lehetőség a magyar kormánypárt elűzésére.
“A Jobbikot 2003-ban alapították, radikális nacionalista célkitűzések mentén. A szocialista kormány elleni 2006-os tüntetések által vált széles körűen ismertté. Ugyanez a Vona Gábor alapította a Magyar Gárdát, egy paramilitáris szervezetet, aminek a Jobbik extrémista besorolását köszönhette”írja a BBC. A brit lap összefoglalójából azonban kiderül, hogy ma Orbán Viktorral szemben már teljesen elfogadhatónak, sőt, kívánatosnak tartják a Jobbik kormányra jutását, azon okból kifolyólag, hogy a pártban számos változás történt az évek során.
“Egy radikális nacionalista pártból, ami inzultálta a cigány és zsidó közösségeket, egy mérsékelt ‘konzervatív néppárttá’ vált, emiatt a Jobbik az egyetlen reális lehetőség Orbán Viktor és a Fidesz elűzésére.” – írták.
A BBC emellett hosszasan sorolja, miért vált számukra hiteles kormányváltó lehetőséggé a Jobbik; azt írják, a korábban cigánybűnözésről beszélő Vona Gábor ma már nem ellenséges a cigánysággal szemben, és ennek alátámasztásaként cigányasszonyokkal ölelkező fotót posztol saját Facebook-oldalán.
Vona Gábor Facebook-bejegyzéséből vett kép a BBC-n.Vona Gábor Facebook-bejegyzéséből vett kép a BBC-n.
A lap emellett a Jobbik érdemeként említi, hogy már nem ellenséges a zsidó közösséggel szemben, emellett kiszorította a pártvezetésből azokat a politikusokat, akik az Európai Unió zászlaját égették, és ki akartak lépni az EU-ból.
A brit lap a Jobbik néppártosodásának sikereként említi, hogy a párt meg tudta akadályozni a magyar kormány bevándorlás-ellenes törekvéseit. “A 2010 óta hatalomban lévő Fidesz két csatát vesztett az utóbbi hónapok során, és mindkettőért a Jobbikot okolja: október 2-án elbukott a migránskvóták elleni népszavazás, november 8-án pedig elbukott a parlamentben a szavazás, ami alkotmányban rögzítette volna a migránskvóták tiltását.” – írták.
A lap azt írja, Vona Gábor hatalmas erőfeszítésekkel próbálja újrapozícionálni a korábban migránsellenes pártot, és ma már törekszik a különféle politika bélyegek elkerülésére. “Ellentétben más szélsőjobboldali vezetőkkel, Vona Gábor csodálja a szúfi iszlám tradíciót, amit komoly küzdelmek árán próbált elmagyarázni saját, vehemensen migránsellenes pártjának is.”
Végül a BBC azzal összegzi, hogy “Vona Gábor az év folyamán eltávolított a pártból két alelnököt, akik megbecstelenítették az Európai Unió zászlaját”, és “ma már azt ígéri, hogy helyreállítja a fékek és ellensúlyok rendszerét, ami az Orbán-kormány idején súlyosan sérült”.

http://www.hidfo.ru/2016/11/bbc-a-jobbik-az-egyetlen-lehetoseg-orban-eluzesere/

Brit kormányfő: a globalizáció mindenkinek jövedelmező lehet

theresa-may-hidfo-ru
Theresa May szerint az Egyesült Királyság meg kell kerülje a globalizáció és liberalizmus hátrányait, de eközben profitálnia kell mindkét jelenségből. A brit miniszterelnök úgy gondolja; a britek számára a liberalizmus és globalizmus egyaránt jövedelmező lehet.
Első nagy beszédét tartotta beiktatása óta Theresa May brit miniszterelnök; a Telegraph beszámolója szerint a vezető politikus felszólalásában határozottan állást foglalt a liberalizmus és globalizmus mellett. Szerinte a britek számára mindkét jelenség jövedelmező lehet.
“Úgy gondolom, a liberalizmus és a globalizáció továbbra is a létező legjobb jövőképet adja világunknak. (TÁN BETEG?)  Meg kell birkóznunk a hátrányaival, és meg kell mutatnunk, hogy ezt a két erőt mindenki javára fordíthatjuk.”
Elmondása szerint az Egyesült Királyság arra fogja használni az Európai Unióból kilépést, hogy nagyobb szabadsággal és több mozgástérhez jutva tudjon tárgyalni kereskedelmi partnereivel. Ehhez sajátos utat próbálnak kitaposni a britek, May elmondása szerint nincs készen elérhető megoldás, az Európai Unió tagállamainak módszerei nem lemásolhatóak.
A britek június 23-án egy népszavazással döntöttek az Európai Unióból kilépésről, melynek során a választók 51,9%-a, mintegy 17,4 millió embert utasította el az uniós tagságot.


http://www.hidfo.ru/2016/11/brit-kormanyfo-ragaszkodni-kell-a-liberalizmushoz/

A németek állami céllá nyilvánítják a bevándorlást

angela-merkel-hidfo-ru
Németországban a politikai pártok és Soros György bevándorláspárti szervezetei közös erővel munkálkodnak azon, hogy a fehér ember kisebbségbe kerüljön az Európai Unió vezető országában. Ennek érdekében egy alkotmánymódosítással állami céllá nyilvánítanák a tömeges bevándorlást.
A Németországban kezdődő, évente tartott integrációs csúcstalálkozót a kancellária hivatal szervezi, és a bevándorlást a többségi lakosság akarata ellenére erőltető Angela Merkel mellett több tucatnyi civil szervezet, politikai párt és sajtóorgánum képviselői vesznek részt rajta. A Junge Freiheit német lap információi szerint az idei csúcstalálkozón azzal a javaslattal álltak elő, hogy alkotmányában rögzíteni kell a következőket;
Németország egy multikulturális ország, és az állam célja a tömeges bevándorlás előmozdítása. (az ostobaság fájna, akkor már üvöltene?)
A kezdeményezés szerint Németország deklaráltan nem egy keresztény gyökerű, többségében fehér emberek által lakott ország lenne; ehelyett épp most tervezik rögzíteni az alkotmányban a “sokszínűséget”, amit a többségi lakosság akarata ellenére akarnak megvalósítani a tömeges bevándorlás támogatásával.
http://www.hidfo.ru/2016/11/a-nemetek-allami-cella-nyilvanitjak-a-bevandorlast/

Számolj háromig a megosztás előtt – Avagy miért fontos ellenőrizni a híreket

misinformation
Az alábbi poszttal mindenek előtt magamnak prédikálok, de azt hiszem a dez-, ál- és tévinformációk korában az emlékeztető mindannyiunkra ráfér.
Nyilván sokan tisztában vannak azzal, hogy minden médium, blog, hírforrás valamilyen irányba húz, ami alól ez sem kivétel – lévén a nagybetűs Igazság olyan erős mágnes, ami mindeneket magához vonz1 – csakhogy nem mindegy, hogy egy adott írás egyszerűen a szerző szubjektív szemléletén át láttatja az adott témát, vagy szándékosan félrevezet.
A körültekintés és óvatosság a mostanihoz hasonló, érzelmektől túlfűtött időkben, amikor mindenki azon igyekszik, hogy megóvja barátait és a világot attól, hogy másban lássa hazája politikai megmentőjét, mint ő maga, különösen fontos.
Ez a fajta körültekintés vagy kritikus gondolkodás, ami nem egyenlő a kötözködéssel, azon oldalak esetében is szükséges, amelyek a fősodrású médiumok alternatíváiként váltak ismertté és többnyire jó szolgálatot tesznek azoknak, akik több forrásból szeretnének tájékozódni.
A részben vagy egészében téves hírek azonban egyetlen igaz ügynek sem tesznek jó szolgálatot, bár az is igaz, hogy a már fent is említett nagybetűs Igazság se nem törékeny, se nem mulandó, így idővel saját tökéletlen próbálkozásaink ellenére is áttör a téves vagy felesleges információk zaján és eljut az őszinte keresőkhöz.
Ugyanakkor a közösségi médiumok bőségesen öntik az olajat a tévinformációk tüzére, hol azzal, hogy sokan gondolkozás nélkül megosztanak bármit, ami első hallásra, sokszor mégcsak nem is első olvasásra, kellően „leleplezőnek” vagy „alternatívnak” tűnik, hol pedig azzal, hogy szándékosan félrevezető hírekkel próbálnak kétségeket ültetni mások fejében.
Létezik azonban néhány nagyon egyszerű módszer, amelyek segítségével meggyőződhetünk egy-egy hír hitelességéről vagy szándékáról.
A szótár szerint a dezinformáció szándékosan megtévesztő, félrevezető információt jelent, amit gyakran burkolt módszerekkel, például pletykák elhintésével terjesztenek a közvélemény befolyásolása vagy az igazság eltusolása érdekében.
dezinformacio
Egy-egy dezinformáció leleplezése általában nem túl bonyolult feladat, ugyanakkor a közösségi portálok népszerűsége miatt az ilyen hírek a nyilvánvaló tévedések vagy a félrevezető szándék tisztázásától függetlenül is saját életre kelnek egy idő után.
A  helyzet feltárásához általában elegendő rákeresni az adott hírre (a célnak pedig a Google is tökéletesen megfelel,
, hogy lássuk, mások is írtak-e róla vagy csupán olyan forrásokat találunk, amik papagájként ismétlik a kiindulási szöveget. Manapság az is árulkodó jel lehet egy cikk hitelességével vagy szatirikus jellegével kapcsolatban, ha nem tartalmaz más, többnyire hitelesnek mondható oldalakra mutató hivatkozásokat.
Nincs az a kormány a földön, amelyik ne alkalmazna valamilyen propagandát saját intézkedéseinek népszerűsítése vagy a nacionalizmus erősítése érdekében.
Bár az ügyesen alkalmazott propagandát már nehezebb észrevenni, az egyik idei példa inkább a könnyű felismerhetőség terén tekinthető kivételesnek. Arról az amerikai állami narratíváról van szó, ami szerint Vlagyimir Putyin nukleáris konfliktus kirobbantására készül és, ami minden alátámasztó bizonyítékot nélkülöz. A félelemkeltés mindig is kedvelt propaganda eszköznek számított.
A dezinformáció másik fontos csoportjába tartoznak a gyakran nevetséges hazugságokat hírként prezentáló bulvároldalak, amiknek kizárólag a bevételszerzés, vagyis a kattintások számának növelése a célja.
Fontos ezenkívül különbséget tenni a figyelemfelkeltő címek alatt futó hiteles írások és a nagyüzemi álhírgyártás között.
A helyzetet tovább nehezíti, hogy az emberek egyre rövidebb ideig képesek figyelmüket egy adott témára összpontosítani és gyakran néhány mondat után odébbállnak vagy akár olvasás nélkül, pusztán a cím alapján döntik el, hogy a megosztás vagy a blokkolás gombra kattintsanak.
Bár tudjuk, hogy Istennél semmi sem lehetetlen, a média világában azonban, amikor valami túl hihetetlennek hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor általában nem az. Ha még mindig bizonytalanok vagyunk, kérjük ki mások véleményét, akár privátban vagy egy általunk megbízhatónak ismert fórumon. Használjuk az Internetben rejlő lehetőségeket!
Azt se felejtsük el, hogy egyetlen blogger vagy újságíró sem mentes az elfogultságtól és ez így van rendjén, hiszen mindenki azért ír, mert egy számára fontos kérdéssel kapcsolatban hatni akar másokra. Az elfogultság ugyanakkor olyan szélsőséges mértéket is ölthet, ami közelebb áll a dezinformációhoz, mint a szubjektív véleménynyilvánításhoz.
Talán emlékeztek arra a hírre, ami pár évvel ezelőtt rendre feltűnt alternatív körökben és itt az oldalon is többen megosztották. A hír szerint a Barack Obama nevével fémjelzett amerikai egészségbiztosítási program az emberek kötelező megcsippeléséről is rendelkezik. Sőt, egyes források még a 2017-es határidőt is felfedezni vélték a sok száz oldalas dokumentumban. A hír alapját egy olyan paragrafus szolgáltatta, ami szabályozza az egészségügyben már most is használatos implantátumokat (pészméker és hasonlók). Ennek egy fokkal durvább változata néhány szatirikus vagy kifejezetten álhírekre specializálódott oldalhoz vezethető vissza, amik szerint Ferenc pápa egyenesen üdvözli az emberek kötelező megcsippelését.
Ez utóbbi legalább három példányban jelent meg a Facebook falamon az elmúlt hónapokban, ám mindössze néhány perces kereséssel kiderült, hogy az álhírgyártó National Report oldalról származik.
Persze én is belefutottam már a csapdába, amikor egyrészt a nagy sietségben nem jártam utána egy ismerősöm által megosztott cikknek, másrészt annyira megörültem az igaznak remélt információnak, hogy nem is nagyon törtem magam a kutatással, és csak a közzététel után szembesültem azzal, hogy egy szatírát posztoltam hírként.
Figyeljünk és segítsük egymást, hogy hiteles információkat osszunk meg másokkal, mert túlbuzgóságunkban épp az ellenkező hatást érhetjük el, mint, amit szeretnénk. Az Igazságnak nincs szüksége arra, hogy eltúlozzák.
Nemcsak a hittel kapcsolatos kérdésekben, de a hírek terén is legyünk olyanok, mint a béreai gyülekezet és derítsük ki, „hogy valóban így vannak-e ezek a dolgok”2.
Ha pedig valami oknál fogva mégsem sikerül, maradjunk annál a hírnél, ami soha senkinek nem hoz csalódást!
„A fű kiszárad, lehull a virág, de az Úr beszéde örökké érvényes marad. Ezt a beszédet hallottátok ti is, amikor az örömhírt megismertétek.”3
  1. János 12:32 [↩]
  2. Apostolok cselekedetei 17:11 [↩]
  3. 1. Péter 1:24-25, Egyszerű fordítás [↩]

http://idokjelei.hu/2016/11/szamolj-haromig-a-megosztas-elott-avagy-miert-fontos-ellenorizni-a-hireket

Hány és hány olyan cikk van a világhálón, ami a lelkünk javára válna, s mi lenne akkor ha csak ez maradna fenn az éterben?


Lehet tippelgetni: 0,1% , 0,01% esetleg 0,001% egyik sem igaz, mert még a legkisebbnél is kevesebb, s akkor talán az emberek alázatos engedelmes szívvel, bűnbánó lélekkel csak szeretetben járnának..

A közvéleménykutatók nem hibáztak, a választás lett meghamisítva Trump javára?

Trump gyözelme: hibáztak-e a közvélemény-kutatók?
Négy államban – Floridában, Észak-Karolinában, Wisconsinban és Pensylvániában – hackolta le az orosz  titkosszolgálat a választási rendszereket háttérhatalmi érdekböl. Az országos szinten beérkezett szavazatok tekintetében Clintonné felülmúlta Trumpot, az elektori körzetek számában viszont nem:
Fordulat: Mégis Hillary Clinton szerezte a több szavazatot
Ha amellett a forgatókönyv mellett döntöttek volna, hogy Clintonnét hozzák ki nyertesként, még csak meghamisítani se kellett volna a választási eredményeket. A nép, az istenadta nép ugyanis valóban Clintonnét választotta meg a rá kiteregetett iszonyatos mennyiségü mocsok ellenére.
A DIA weboldal eképpen tudósít a választási csalásról:
Igen, a választás meg lett hamisítva, de vajon ki “küldte” Trumpot?
(Yes, the election WAS stolen – so who “sent” Trump?)
The five percent discrepancy between the exit polls and “results” in the key swing states of North Carolina, Pennsylvania, and Wisconsin are smoking-gun proof.
Az öt százaléknyi eltérés az exit pollok és a “végeredmények” között egyes államokban a fö árulkodó jel a választási eredmények meghamisítása felöl.
Russia wasn’t hacking emails, it was hacking ten million votes, in partnership with Israel, as is all over the now totally controlled news.
Az oroszok valójában nem Clintonné  Wikileaks-en kiszivárogtatott emailjait hekkelték meg, hanem Izraellel együttmüködve választási szavazatok millióit.
Nagy valószínüséggel ez volt a még októberben tartott “föbróba”:
2016. okt. 12:
Az FBI szerint az oroszok hekkelték meg a floridai választási rendszert müködtetö céget
(Feds believe Russians hacked Florida election-systems vendor)
De nem pusztán titkosszolgálati értesülések léteznek a dologról, hanem már akadémiai közegben is suttognak róla. Az alábbi például Mark Millernek, a new yorki egyetem professzorának weboldaláról van:
Az exit pollok azt mutatják, Trump nagy “gyözelme” választási csalásnak köszönhetö
(Exit polls suggest that Trump’s big “victory” was stolen)
Miller a weboldalán Jonathan Simonnak, egy még 2014-ben megjelent, választási csalások kimutatásának metodológiájával foglalkozó könyv szerzöjének a megállapításaira utal.
Simon 2006 óta foglalkozik a témával, s fejlesztette ki a metodológiáját annak, mikor utalhatnak bizonyos valószínüséggel az exit pollok és a választási eredmények közti különbségek választási csalásra.
Simon 2014-es könyve az amazon.com-on.
Simon megállapításai a saját weboldalán:
A vörössel megjelölt, több mint 2 százaléknyi különbségek Simon szerint már túl vannak a hibahatáron, s esetükben valószínünek tekinthetö a választási csalás.
Ha megnézzük például Észak-Karolinát (NC), az exit pollok azt mutatták, hogy Clintonné 2.1 százalékkal több szavazatot kapott Trumptól, a választási “eredmény”  szerint viszont Trump kapott 3.8 százalékkal többet Clintonnétól. Az összesített különbség a kettö között 5.9 százalék, ami már jócskán túl van a hibahatáron, s Simon szerint választási csalás tényét valószínüsíti. A jelentösebb eltérések minden esetben a republikánusok javára történtek.
simon_findings
nem_programozhato, november 15, 2016
Így gúnyolódott a bolonddá tett választókon a Trump és BREXIT párti brit napilap, a Daily Express, amikor “Hillary mélységesen fájdalmas veresége” címmel hozott le cinikusan hazug cikket a választások után, holott Hillary feladata az volt, hogy a végén mindenképpen veszítsen, lásd a
Hillary megkapta az önmegsemmisítési parancsot c. írást.
A képen pedig lásd Hillary arckifejezését (majd el röhögi magát), Trump nyakkendöje skarlátvörös, Bill Clintoné lila (bíbor), hozzá egy “asszony” (bíborban), vagyis “öltözött az asszony bíborba és skarlátba” mint a Jelenések 17:4-ben …
hillary_painful_3
nem_programozhato, november 15, 2016
Hillary, Trump és III. Edvárd – avagy a boszorkány feláldozta magát
http://henrymakow.com/2016/11/-hillary-trump-edward.html
“And the Usher sacrifices herself by stepping forward to make way for Vindex.”
És a hírnök feláldozta magát, egyet elöre lépett, hogy utat nyisson Vindexnek (az antikrisztusnak).