2015. december 5., szombat

Az Európai Unió rákényszeríti Görögországot a határok lezárására

Az Európai Unió felhatalmazást adhat a Frontex határügynökségnek arra, hogy beavatkozzon és megvédje egy uniós tagállam határait, ha az adott ország hatóságai arra nem képesek.
Thomas de Maiziere német belügyminiszter kijelentette; az Európai Bizottság december 15-én javaslatot tehet arra, hogy a Frontex kapja meg azokat a jogköröket, melyekkel az Európai Unió tagállamai helyett megvédheti azok határait, ha egy tagállam hatóságai nem bizonyulnak elegendőnek a schengeni övezet külső határainak védelmére. A Frontex szerepe jelenleg a nemzeti határvédelmi szervek tevékenységének összehangolása, az Európai Bizottság ebből a minőségből léptetné elő egy teljes értékű uniós határvédelmi szervvé, ami szárazföldön és a tengerpartok mentén is megvédené a schengeni övezet külső határait.
Maiziere kifejtette, hogy amennyiben egy tagállam nem folytat elég hatékony ellenőrzést a külső határokon, a Frontex átvehetné az adott határszakasz feletti kontrollt. Az egyik első ilyen ország Görögország lehet, mert jelenleg a görög határon át özönlenek a migránsok az Európai Unióba, és ez ellen a tagállam hatóságai gyakorlatilag semmit nem tesznek. A javaslat elfogadása esetén a Frontex beavatkozna, és ellenőrzés alá vonná – többek között – a görög tengerparti határszakaszokat. Maizere maga is említette, hogy az elgondolás kiváltó oka a görög határőrség és parti őrség cselekvésképtelensége, ami mindeddig lehetővé tette, hogy regisztrálatlan bevándorlók százezrei jussanak be az Európai Unió “belső” tagállamaiba.
Német tisztviselők korábban már egyértelművé tették, hogy a schengeni övezet jelenleg szabályozása alkalmatlan a külső határok megvédésére, mert az Európai Bizottság mindössze javaslatokat tehet a külső határ adott szakaszát ellenőrző tagállam számára, de nem alkalmazhat semmilyen kényszerintézkedést, ha egy tagállam úgy dönt, hogy nem védi meg a schengeni övezet külső határainak rá eső szakaszát.


http://www.hidfo.ru/2015/12/az-europai-unio-rakenyszeriti-gorogorszagot-a-hatarok-lezarasara/

A brit kormányfő is nemet mondhat az Európai Unióra

David Cameron brit miniszterelnök állhat az Európai Unióból kilépés melletti kampány élére, ha Brüsszel nem hajlandó figyelembe venni a brit kormány követeléseit.
A Telegraph brit napilap pénteki jelentésében azt írja, hogy David Cameron a Konzervatív Párt vezető alakjai számára egyértelművé tette; támogatni fogja az Európai Uniótól elszakadást, amennyiben a Brüsszellel folytatott tárgyalássorozat kudarccal végződik, és az EU nem hajlandó visszaadni bizonyos jogosultságokat a tagállam kezébe. Ebben az esetben nem ellenzéki követelés lesz az Európai Unió elhagyása, hanem a kormányfő fog a kampány élére állni.
Cameron a választási kampány idején tett ígéretet arra, hogy még 2017 előtt referendumot ír ki a kilépésről. Az Európai Unió elhagyása korábban is elsődleges közéleti téma volt, ennek jelentősége azonban a referendum közeledtével kezd majd megmutatkozni. Az EU-tagsággal kapcsolatos kampány november óta folyamatban van, de David Cameron számos alkalommal kijelentette, hogy az uniós tagság jövedelmező az Egyesült Királyság számára.
Cameron egy reformterv keresztülvitelét szabta az uniós tagság fenntartása feltételeként, ennek keretében Brüsszel vissza kell adjon egyes jogköröket a tagállam kezébe, és garanciát kell adjon arra, hogy amennyiben “még szorosabbá” válik az integráció, az Egyesült Királyság számára az nem lesz kötelező érvényű. A brit kormányfő – és kormánya – ezzel deklarálta, hogy az Európai Unióban való tagságot támogatja és a jövőben is támogatni fogja, az Európai Egyesült Államoknak azonban nem kíván része lenni.
Az Európai Egyesült Államok felépítése az európai politika egyik elsődleges kérdésévé vált az utóbbi évek során. A program részeként a nyugati hatalmi elitek az Amerikai Egyesült Államok európai másolatát hoznák létre, melyben a tagállamok átadják az állami jogosultságokat egy központosított európai kormánynak. Ezzel a tagállamok kormánya deklaráltan nem hozhatna többé önálló döntéseket az ország ügyeiről.


http://www.hidfo.ru/2015/12/a-brit-kormanyfo-is-nemet-mondhat-az-europai-uniora/

Ramzan Kadirov nyilatkozata Törökországról.

Szalam Alejkum!
A török mèdiumok azt irjàk, hogy Törökorszàg mindig segitett a csecsen nèpnek.
Engem azzal ràgalmaznak, hogy az iszlàm ellensège vagyok ès hogy a hitetleneket tàmogatom.
Szeretem a konkrètumot, ezèrt kèrdezem: mikor, hol ès mivel segitett Törökorszàg nèpemnek?
Mutassatok egy iskolàt, egy korhàzat egy ovodàt vagy egy mecsetet, amit nekünk ajàndèkkènt èpitettetek! Csak egyetlenegy pèldàt nevezzetek meg!
Igen, ti segitettetek a vahhabistàknak ès a terroristàknak ès pènzeltètek öket. Gyogyitottàtok ès pàtyolgattàtok Udrov, Umarov ès Basszajev terroristàit. Ök merènyleteket hajtottak vègre ès tönkretettéK a csecsen nèpet. Ez a ti segitsègetek?
A 19. szàzadban a törökök hamis igèretekkel pàr tizezer csecsent csalogattak Törökorszàgba, ahol azok szörnyü körülmènyek között èltek. Öt èv alatt töb bmint a fele meghalt közülük. Akik hazatèrni probàltak, azokat lelöttèk.
Manapsàg Törökorszäg a terroristàk toborzàsànak ès Sziàba törtènö szàllitàsànak bàzisa.
Terroristàk az egèsz vilàgbol Törökorszàgon keresztül mennek Sziriàba. Közülük csak nèhànyat tartoztatnak föl.
Törökorszàg nem harcol az Iszlàm Àllam ellen, hanem üzletel vele, köolajat vàsàrol töle, pènzeli az iszlàm ellensègeit, akik a muszlimok ezreit gyilkoljàk.
Ès mèg valami! Ki tàmogatta Pàrizsban a Profèta karikaturàk alkotoit? Èn vilàgosan elitèltem azt az àtkozott ujsàgot, szerveztem ellene Groznyban egy tüntetèst million felüli rèsztvevövel, megmutatva az egèsz vilàgnak elszànt tiltakozàsunkat. Mègha földünk kèk lànggal ègne, akkor sem tennèk egyetlenegy lèpèst sem az iszlàm ellen! Nem olyan fàbol
faragtak!
A vahhabistàk, a dzsihadistàk ès a terroristàk ellensège vagyok. Megesküdtem, hogy egèsz èletemben ellenük harcolok, és ezt az elhatàrozàsomat semmi nem tudja megvàltoztatni.
Oroszorszàgban megközelitöleg 30 millio muszlim èl. Ez a mi hazànk. Ès a repülögèp, melyet a törökök lelöttek, a mi gèpünk volt! A megölt pilota, a mi pilotànk volt! Ès ugye tudtàtok, hogy Oroszorszàgban muszlimok millioi èlnek, ès èppen ezèrt löttètek le az USA ès a nyugat parancsàra repülögèpünket ès öltètek meg pilotànkat, aki az Iszlàm Àllam ellen harcolt ès a muszlimokat védte? A ti tudtokkal ès beleegyezèsetekkel pusztitotta el a Nyugat Irakot, Sziriàt ès Libiàt.
Most mondjàtok meg, mi okotok van arra, hogy engem iszlàmellenessèggel vàdoltok? Èn vèdem az iszlàmot. A török kormàny segit a muszlim nèpek ès àllamok megsemmisitèsèben!
(K W-K)

Szaúdi szakértő: az Egyesült Államok hitelességét veszíti a török olajügyletek miatt

A washingtoni székhelyű Institute for Gulf Affairs igazgatója szerint az Egyesült Államok végleg hitelességét veszítheti, ha nem ítéli el az Erdogan-kormányt, amiért olajat vásárol fel egy nemzetközi terrorszervezettől.
A szervezet igazgatója, Ali al-Ahmed kijelentette, Törökország elsődleges szerepet tölt be az Iszlám Állam nevű terrorszervezet támogatásában azzal, hogy felvásárolja a Szíriában és Irakban illegálisan kitermelt olajat, ezzel állandó bevételi forráshoz juttatva a terroristákat. Ez az állapot pedig az Egyesült Államok nemzetközi hitelességét is végleg megsemmisíti; az amerikai kormány a bizonyítékok ellenére nem hajlandó elismerni, hogy az Erdogan-rezsim a terroristák olajából profitál – emiatt szankciókat sem tervez Törökország ellen, a nyilvánosság pedig ebből levonja a következtetést, hogy az Egyesült Államok a terrorszervezet anyagi támogatóinak oldalára állt.
A szaúdi szakértő kifejtette, hogy Törökország terrorizmus támogatásában betöltött szerepe egy állandó zavaró tényező Washington számára. Egyértelművé vált, hogy az illegális olajkereskedelem Törökország részvételével, az országon keresztül zajlik, és erről a török kormánynak tudomása van.
“Állandó zavaró tényező az amerikai kormány számára, hogy megvédjék ezt a műveletet. Szövetségeseik védelmezésével saját nemzetközi hitelességüket számolják fel.”
A szervezet igazgatója szerint közel tízezer tartálykocsi szállítja a lopott olajat Törökországba. Az olajcsempészet kiterjedtsége pedig lehetetlenné teszi, hogy a török kormány ne tudjon róla, vagy akár figyelmen kívül hagyja. Ilyen méretű kereskedelmet lehetetlen eltitkolni a török hadsereg elől, ahogy az is valószerűtlen, hogy a hadsereg ne próbálja kontroll alatt tartani a fegyveres csoportok által folytatott, ipari méretű csempészetet. A terrorszervezet azonban mélyen a piaci ár alatt adja el az olajat, ami lehetővé teszi, hogy a törökök profitáljanak ezen a tevékenységen, ezáltal érdekükké váljon a csempészútvonalak védelme.
Al-Ahmed azonban hozzátette; Törökországban ilyen volumenű kereskedelmet nem lehet folytatni anélkül, hogy a kormány emberei részt vennének benne. Ahhoz, hogy valaki ilyen kiterjedt olajkereskedelmet bonyolítson Törökország területén, a kormányhoz közel, de leginkább a török államfő belső köreiben kell lennie, máskülönben a kormány felszámolná ezt a tevékenységet. “Minden, amit eladnak, Törökországon vagy az Öböl-országokon kell keresztül menjen. Vagy Törökországnak, vagy Törökországon keresztül értékesítenek, még a Szíriában és Irakban zsákmányként szerzett harceszközöket, ipari berendezéseket is.”
A szakértő kijelentette, hogy az ISIL 10-20 dolláros áron adja el az olajat Törökországban – 40-50 dollár helyett -, tehát valaki ipari mennyiségben, a piaci ár negyedén vásárol lopott olajat. Ennek okán érdekelt lehet a továbbértékesítésben, és egyelőre nem ismert, hogy Törökországból hová exportálják a terroristáktól vett olajat. Az Egyesült Államok hitelességét azonban teljes egészében felszámolhatja, hogy a fenti tények ismeretében nem tervez gazdasági szankciókat hozni Törökország ellen. Ebben az esetben ugyanis kinyilvánítja, hogy a terroristák anyagi támogatói ellen – valamilyen okból – nem kíván fellépni.

http://www.hidfo.ru/2015/12/szaudi-szakerto-az-egyesult-allamok-hitelesseget-vesziti-a-torok-olajugyletek-miatt/

A CSALÁDOK tudatos tönkretétele és GYÓGYMÓDJA

Az aranyfedezetű rubel és jüan felválthatja a világon a dollárt

Egy aranyfedezetű rubel és jüan a dollár lavinaszerű elhagyását jelentheti, jegyzi meg F. William ...
Itt az új aranyfedezetű valuta, mellyel lecserélhető a dollár, és valamennyi fizetőeszköz a világon
A Világbank informátora azt állítja, hogy a dollár össze fog omlani, és helyére egy új, aranyfedezetű valuta lép

Egy aranyfedezetű rubel és jüan a dollár lavinaszerű elhagyását jelentheti, jegyzi meg F. William Engdahl hozzátéve, hogy csökkenni fog Amerika képessége, hogy a dollár tartalékvaluta szerepét kihasználja, hogy finanszírozzák Washington örökös tengerentúli háborúit.

A helyzet iróniája az, hogy a kínai, az orosz, a brazil és más országok központi bankjai "szöges ellentétben" állnak az amerikai külpolitikai kurzussal, amely dollárt kényszerül felhalmozni "biztonságos" amerikai kincstári adósság formájában annak érdekében, hogy megvédjék gazdaságukat, hangsúlyozza F. William Engdahl amerikai-német kutató, történész és stratégiai kockázati tanácsadó.

Az igazság az, hogy az amerikai dollár szerepe, mint a világ legnagyobb tartalék valutája az ország gazdaságának Achilles-sarka, fejti ki a stratégiai kockázati tanácsadó.

Ugyanakkor az amerikai kincstári adósság dollárban történő megvásárlásával valójában Washington "végtelen" tengerentúli katonai műveleteit finanszírozzák.

Szerencsére "ez csendben változik. 2014-ben Oroszország és Kína aláírtak két gigantikus 30 éves szerződést a Kínának szánt orosz gázról. A szerződések meghatározták, hogy a cserére renminbiben (jüan) és orosz rubelben kerülne sor, nem pedig dollárban. Ez volt a kezdete a 'dollártalanítás' egyre gyorsuló folyamatának, mely a mai napig folyamatban van," - írta cikkében Engdahl a New Eastern Outlook-ban. (1)

A kutató emlékeztet arra, hogy november 27-én az Orosz Központi Bank arról számolt be, hogy első alkalommal vették fel a kínai renminbit (jüan) a hivatalos tartalékvaluták közé.


Továbbá 2015. augusztusában orosz valutakereskedők közel 18 milliárd jüant vásároltak, és csupán 3 milliárd dollárt. Nyilvánvaló, hogy Oroszország fokozatosan növeli a jüan használatát az orosz pénzügyi piacokon, helyettesítve az amerikai dollárt.

"De Oroszország és Kína intézkedései, hogy lecseréljék a dollárt mint közvetítő valutát a kétoldalú kereskedelemben, melynek léptéke jelentősen megnőtt a 2014 márciusában bevezetett amerikai és EU szankciók miatt, még nem értek véget," - jegyzi meg a kutató.

Engdahl szerint egyértelmű jelek utalnak arra, hogy az arany "drámai visszatérése történik a világ pénzügyi színpadára."

És ez nem az összes jó hír Washington számára.

Miközben sokan azt hiszik, hogy az amerikai Federal Reserve mintegy 8133 tonna aranyat őriz, a pletykák szerint a dolgok nem azok, aminek látszanak, és "az aranykamra Fort Knoxban" már majdnem üres, mondja Engdahl.

Tovább tüzelve a kétségeket, melyek körüllengik az USA hivatalos aranystatisztikáját, egy furcsa esemény történt 2012-ben.

"2012-ben a német kormány kérte a Federal Reserve-t, hogy adja vissza a német központi bank aranyát, amelyet 'letétbe helyezett' a Bundesbank a Fed-nél. Megdöbbentve a világot, az amerikai központi bank megtagadta az arany visszaadását Németországnak azt a sovány mentséget felhozva, hogy a Federal Reserve 'nem tudott különbséget tenni a német és az amerikai aranyrudak között...' Talán azt kellene hinnünk, hogy az amerikai Federal Reserve aranyát a könyvvizsgálók az USA költségvetési megszorításaiba fektették be?" - kérdi a kutató.

Engdahl megjegyzi, hogy Németországot tartják a második legnagyobb arany tulajdonosnak 3381 tonna aranyrúd tartalékkal.

Közben Moszkva és Peking kitartóan növeli aranytartalékait.

Engdahl hangsúlyozza, hogy 2013. januárjától a hivatalos orosz aranytartalék 129 százalékkal, 1352 tonnára nőtt 2015. szeptemberéig hozzátéve, hogy a "sötét Jelcin évek" alatt az orosz arany páncéltermek mindössze 343 tonna aranyat tartalmaztak.

"Oroszország most annyi uncia aranyat tartalékol, mint az amerikai tőzsdei alapok (ETF-ek)," - hangsúlyozza.

A kutató szerint Oroszország és Kína határozottan kikövezik az utat a világ dollármentesítése számára.

"Egy orosz-kínai alternatíva a dollárral szemben egy aranyfedezetű rubel és renminbi formájában az amerikai dollár lavinaszerű elhagyását okozhatja , és ezzel együtt súlyos visszaesést jelenthet Amerika azon képességében, hogy a tartalék dollár szerepét használják arra, hogy más népek pénzén háborúzzanak."


- http://m.journal-neo.org/2015/12/05/russias-dollar-exit-takes-major-new-step/

Tegnap délután az iraki Moszulhoz közeli Bishqek közelében egy zászlóaljnyi török haderő bukkant fel.

Az mintegy 1200 fős kontingesns célja pillanatnyilag nem egészen tisztázott. Ugyanakkor tegnap látott napvilágot az iraki miniszterelnök azon kijelentése, miszerint az ország kormánya által NEM HÍVOTT IDEGEN KATONÁT ÉS HADERŐT AGRESSZORNAK TEKINT IRAK!
Tegnap a szír légierő még a Hruscsov-korszakban beszerzett MiG-21-es gépei támadtak Deir ez-Zor környékén latorállásokat.
pil pil1
A “miguskák” elég komoly riadalmat keltettek a dzsihadisták köreiben.
A világ elsőszámú latorállama-az USA-vezette nemzetközi koalíció is “akcióba lendült” tegnap. Kíváncsiskodtak. Legalább ötven drónjuk vizslatta, hogy mit is csinálnak az oroszok?! Az orosz műholdak meg azt figyelték, hogy mit fgigyelnek a “koalíciós” drónok.
A “koalíciós” megfigyewlők megfigyelhették, ahogy az orosz légierő gépei éppen Kardigan szultán üzleti kapcsolatait tépázza. Aleppo tartományban az an-Nuszra bázisait.
Ugyancsak Aleppo-tartományban az olajbizniszbe is belerondítottak.
Idlib-tartományban ISIS-bázist pusztítottak.
Az oroszok szóltak a franciáknak, hogy ez a “Charles de Gaulle” nevű bárkájuk csak láb alatt van a Földközi-tengeren. Jobb lenne, ha valami más pancsolóhelyetkeresnének neki, őket meg hagynák dolgozni. Így aztán a francia repülőgéphordozót a franciák ki is vonják a Földközi-tengerről, és Irak-környékére úsztatják. Már távozott is a kifogásolt térségből. A Perzsa-öbölben találtak neki lubickolásra alkalmas helyet.
A NATO-latorszövetség korábbi főparancsnoka-Wesley Clark tábornok-tegnap nyilatkozott a Kardigan-ISIS bótolásról.
“Már régóta tudjuk, hogy Törökország vásárolgatja fel a dzsihadisták olaját, és ez az olaj Törökországon keresztül kerül forgalomba, bár ezt a törökök soha nemismerték el, és nem is fogják elismerni soha”-nyilatkozta a generális.
http://www.balrad.com/2015/12/05/sziria-13/