A francia belügyminiszter közlése szerint országszerte megerősítik a rendőri jelenlétet a “problémás kerületekben”. A köznyelvben csak no-go zónaként ismert területekre több mint ezer rendőrt küldenek.
Franciaország új rendfenntartási irányelveket kezd alkalmazni az ország 30 “problémás” negyedében, ami többek közt létszámbővítést is jelent – mondta Gerard Collomb francia belügyminiszter a Le Monde napilapnak adott interjú során.
Az új projektet augusztusban javasolta a francia kormány, majd Emmanuel Macron elnök szintén úgy beszélt róla, hogy ez azt jelenti, több rendőrt küldenek majd az ország “leginkább instabil” területeire.
“Első körben 2018 szeptembertől 2019 januárjáig 30 kerületben fog további forrásokhoz jutni a rendőrség. Azokról a területekről van szó, ahol a bűnözés nagy mértékben fokozódott, és ahol a helyi lakosok gyakran félnek elhagyni otthonaikat, vagy felszállni egy buszra”mondta a belügyminiszter, arra a kérdésre válaszként, hogy melyik területeken fogják erősíteni a rendőri jelenlétet.
Az új projekt részeként többek közt Trappes, Párizs, Toulouse és Strasbourg no-go zónáiban fogják erősíteni a rendfenntartást.
A miniszter kifejtette, hogy ezekben a régiókban a rendőrök új technikákat fognak alkalmazni, a kulturális sajátosságok miatt megpróbálják majd erősíteni a rendőrség és a helyi lakosság közti mindennapi kapcsolatot.
A bővítés részeként mintegy 1300 fővel fokozzák a rendőri jelenlétet a no-go zónákban. Mint kiderült, Franciaországban a belügyminiszter szerint legalább 60 olyan terület van, ami “fokozottan instabilnak” nevezhető, és amelyben a helyi lakosok gyakran nem mernek kimenni az utcára.

http://www.hidfo.ru/2018/02/le-monde-tobb-rendort-kuldene-a-no-go-zonakba-a-francia-belugyminiszter/