Az Alternatíva Németországnak párt felszólította a kormányt, hogy enyhítsen a fegyvertartásra vonatkozó szabályozáson, hogy a romló közállapotok közepette az emberek megvédhessék magukat.
A német kormány a müncheni gyilkosságokat követően az illegális fegyverkereskedelem visszaszorítására tett lépéseket és az EU-ban a fegyvertartási törvények szigorítására tett javaslatot, miután kiderült, hogy az elkövető egy másik uniós tagállamból a Dark Weben keresztül vásárolt lőfegyvert. Az AfD képviselője azonban szombaton azt nyilatkozta a Westdeutsche Allgemeine Zeitungnak, hogy az emberek biztonságérzete egyre csökken, és erre nem az a helyes válasz, hogy a kormány az önvédelem összes lehetőségét elveszi tőlük. Frauke Petry szerint ehelyett könnyíteni kellene a fegyvertatás szabályozásán, és
minden törvénytisztelő polgár számára nyitva kell legyen a lehetőség arra, hogy lőfegyvert vásároljon, hogy megvédje önmagát és családját a romló biztonsági környezetben.
Petry azzal vádolja a kormányt, hogy maga idézte elő a romló közállapotokat, mert elvonta a rendőrség működési forrásait és csökkentette a létszámot, ami ezáltal hosszabb reakcióidőhöz vezetett a hatóságok részéről. A képviselő szerint ezáltal a törvénytisztelő polgárok kiszolgáltatott helyzetbe kerültek, hiszen a bűnözők egyébként is illegális úton fegyverhez jutnak, a rendőrség azonban ma már nem tudja megvédeni az embereket.
A képviselő egyúttal emlékeztetett arra, hogy a szövetségi kormány lerombolta a határvédelmet, amivel határon átívelővé tette a bűnszervezetek tevékenységét, és a kriminalitás fokozódását idézte elő.
Az AfD ma az egyetlen párt Németországban, ami a fegyvertartási törvények enyhítését képviseli. A párt népszerűsége nagy mértékben nőtt a migrációs válság kezdete óta.


http://www.hidfo.ru/2016/08/afd-a-romlo-kozallapotok-miatt-enyhiteni-kell-a-fegyvertartas-szabalyain/