2024. március 18., hétfő

Putyin ötödször – Összefoglaló az oroszországi elnökválasztásról

 

Moszkva, Brüsszel, Washington, 2024. március 18. hétfő (MB)

Noha a Nyugat abban reménykedett, hogy hatalomból történő eltávolításával megnyerheti a háborút Ukrajnában, Vlagyimir Putyin, a szavazók 87,29 százalékának jóvoltából ötödször is Oroszország elnöke marad – jelentette a Magyar Békekör tudósítója hétfőn.

Brüsszel és Washington csalódottsága akkora, hogy nem győzik csepülni az orosz választási eredményt, mondván, az közönséges csalás. Pedig az oroszok készek lettek voltak az ő megfigyelőiket is beengedni, hogy ellenőrizzék a háromnapos elnökválasztás lebonyolítását, de a Nyugat a szankciókat választotta, Moszkva pedig nem tartotta összeegyeztethetőnek barátságtalanságukat vendéglátói megtisztelésükkel.

Akiket az oroszgyűlölet helyett a normális viselkedés, és a kulturált magatartás vezérelt, megfigyelőként ott lehettek a választáson. Ők azt állítják, hogy a voksolás tisztaságához nem férhet kétség, az exitpol eredmények is alátámasztják, hogy a választók elsöprő többséggel erősítették meg Putyint az ország élén.

A 2014. évi majdani puccsal szembefordult Donyeckben a szavazók 95 százaléka voksolt Putyinra, Luhánszkban 94 százalékuk, Zaporozsjében 93, Herszonban 88 százalékuk.

Az elnökválasztáson ugyancsak indult Vladiszlav Davankov, Leonyid Slutskij és Nyikolaj Haritonov néhány százaléknyi szavazatot szerzett csupán. Putyin megtisztelte őket azzal, hogy kollektíven találkozik és elbeszélget velük.

Az újraválasztott orosz elnök köszönő beszédében kiemelte az orosz fegyveres erők szerepét az ország védelmében, és újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy a jövőben azokra kell építeni Oroszország kormányzását, akik most részt vesznek az ukrajnai különleges hadműveletben. Szó szerint ezt mondta: „Az önmagukat nem kímélő, hazájuk érdekeinek védelmében harcoló, veszteségeket és sebeket szenvedő embereknek azok közé kell tartozniuk, akik Oroszország jövőbeli kormányzati struktúráit alkotják.”

Beszédében Putyin kijelentette: “Bármennyire is próbáltak ránk ijeszteni, elnyomni akaratunkat, lelkiismeretünket, a történelemben még senkinek sem sikerült. Most is kudarcot vallottak, és a jövőben is kudarcot vallanak.” Figyelmeztette a NATO-t, hogy egy konfliktus “egy lépésre visz a harmadik világháborúhoz”. Meglepő módon ezután nyilvánosan beszélt Navalnijról, és nevén nevezte őt. Elmondta, beleegyezett, hogy kicserélje őt Nyugaton fogva tartott személyekre, azzal a feltétellel, hogy nem tér vissza Oroszországba.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Kapitális egy seggfej ez a Piers Morgan, de legalább híven tolmácsolja a józan gondolkodást akadályozó globalista libbant narratívát.

Forrás: Piers Morgan Uncensored @ YouTube
Piers Morgan vs Jeffrey Sachs: "Can You Not Find Anything Negative To Say About Putin?"
https://youtu.be/c586OPde_NA