2021. május 1., szombat

19 916 „szembetegség”, beleértve a vakságot, amelyet Európában jelentettek a Fenevad bélyegét felvettek között

 

2021. május 1. (LifeSiteNews) – Több száz esetben történt vakság az Egészségügyi Világszervezet európai gyógyszerfelügyeleti ügynökségéhez a kísérleti COVID-19 vakcina beadását követően beérkezett 19 916 “szembetegségről” szóló jelentés között.

A VigiBase-nek, a WHO számára a svédországi Uppsala Monitoring Centre(UMC) által fenntartott adatbázisnak a svédországi Uppsallában található Uppsala Monitoring Centre(UMC) által bejelentett közel 20.000 szembetegség között szerepel:

Szemfájdalom (4616)
Homályos látás (3839)
Fotofóbia vagy fényintolerancia (1808)
látáskárosodás (1625)
szemduzzanat (1162)
Szemhéjgyulladás vagy szemvörösség (788)
Szemirritáció (768)
Szemviszketés vagy szemviszketés (731)
Könnyező szem vagy fokozott könnyezés (653)
Kettős látás vagy diplopia (559)
Szem megerőltetése vagy asztenopia (459)
Száraz szem (400)
Szem körüli duzzanat vagy szemkörnyéki duzzanat (366)
A szemhéj duzzanata (360)
Fényvillanások a látómezőben vagy fotopszia (358)
Vakság (303)
Szemhéjödéma (298)
Szem- vagy szempanaszok (273)
Kötőhártya bevérzés vagy kis szem érrepedés (236)
Blepharospasmus vagy egy szemizom rendellenes összehúzódása (223)
Vitreous floaters (192)
Periorbitális ödéma (171)
Szemvérzés (169)
A szembetegségek több mint felét (10, 667) az Egyesült Királyság Yellow Card mellékhatás-jelentési rendszerének is jelentették. Ezek elsősorban az AstraZeneca és a Pfizer COVID-19 vakcináinak beadását követték volna, de a Moderna vakcinával kapcsolatos 228 jelentés között nyolc szemrendellenességről szóló jelentés is szerepelt, amelyből április 21-ig csak 100 000 első adagot adtak be.

A kizárólag sürgősségi felhasználási engedélyt (EUA) kapott vakcinák klinikai vizsgálatai során nem számoltak be szemrendellenességekről. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal adatlapja a Pfizer kísérleti vakcináját beadandók számára nem említi a szemmel kapcsolatos mellékhatásokat. Azt azonban megállapítja, hogy “a Pfizer-BioNTech COVID-19 vakcina szélesebb körű alkalmazásával további mellékhatások jelentkezhetnek, amelyek közül néhány súlyos lehet”.

VAERS-jelentés

Az egyik VAERS-jelentés egy 33 éves mississippi pilótát ír le, aki a Pfizer vakcináját szedte, és számos más tünet mellett látásproblémák is jelentkeztek nála.

“Két nappal a vakcina beadása után repültem a repülőgépemmel, és azonnal észrevettem, hogy valami nincs rendben velem” – folytatódik a jelentés. “Nagyon nehezen tudtam koncentrálni. Körülbelül 2 órával a repülőnapom megkezdése után hirtelen és extrém nyomást éreztem a fejemben, és majdnem elájultam. Azonnal leszálltam és abbahagytam a repülést”.

A páciensnél szédülést diagnosztizáltak, és gyógyszert írtak fel neki, ami a VAERS beszámolója szerint “nem hozott enyhülést”. Kiterjedt vizsgálatoknak vetették alá, többek között egyensúly-, szem- és hallásvizsgálatnak, CT- és MRI-vizsgálatoknak, és közölték vele, hogy a Pfizer COVID vakcinájára adott allergiás reakció növelte a gerincvelőben és az agytörzsben lévő nyomást.

“Ez a nyomás okozta a látási problémáimat, és végül megrepedt a bal belső fülem” – áll a jelentésben. “Ebben az állapotban nem tudok repülni. Jelenleg Diamoxot szedek, hogy csökkentsem a gerincvelőmben és az agytörzsemben lévő nyomást”.

A VAERS-hez beérkezett több mint 1200 jelentésben a felsorolt tünetek között szerepel a “szemfájdalom”. Egy 50 éves wisconsini orvos által saját maga számára benyújtott egyik jelentés szerint “erős izzadást; lázat; gyengeséget” és “életem legrosszabb fejfájását” tapasztalta, miután januárban megkapta a Pfizer vakcina második adagját. Az orvos azt mondta, hogy “égető szemfájdalmat tapasztalt az elmúlt 2 hónapban” és “napi fejfájást” – az eseményeket “fogyatékosságként” és “maradandó károsodásként” jellemezte.

Hooman Noorchashm pennsylvaniai immunológus arra figyelmeztetett, hogy az oltás beadása az emberek 20-30%-ának, akiknek már volt egy közelmúltbeli vagy alapbetegségben lévő COVID-fertőzésük, katasztrofális eseményekhez vezethet. Ez lehet az oka annak, hogy egy 52 éves michigani férfinál, akinél 2020. december 13-án diagnosztizálták a COVID-19-et, majd december 22-én és 2021. január 10-én oltássorozatot kapott, a második oltás után egy nappal szemészeti artériatrombuszt diagnosztizáltak, ami látásvesztést okozott a bal szemében.

Allergiás szembetegségek
Néhány szembetegség súlyos allergiás vagy “anafilaxiás” vagy “anafilaktoid” eseményekkel összefüggésben történt, amelyekről 915 VAERS-jelentés van. Több mint 60 jelentés utal “anafilaxiára” és szemtünetekre ugyanabban az eseményben, mint például egy 55 éves asztmás, ételallergiás nő esetében, aki a Pfizer COVID vakcina második adagjára reagált, és a VAERS-jelentés szerint “súlyos kettős látása, és szemének keresztbefordulása, valamint szemének lógása miatt szemészorvosi kezelés alá került”.

 

Forrás, bővebb információk : Lifesitenews

Kapcsolódó irodalom:

estrogen, immunity
IVM gyujtemeny – study  linkek a cikk kozben es utan
Nurnbergi kodex 50 ev tavlatabol
informed consent
1,25 és 25OH
dr Trozzi
pár érdekes info van benne, a csattanó a végén van!

Szovjet toxikológus, a Covid vakcina népirtó biológiai fegyver

 

A wyomingi Egészségügyi Minisztérium felfüggesztette Igor Shepherdöt a beszéd után, és a StoptheVaccine weboldalát törölték, azonban a videóbeszélgetése még mindig fent van.

A honlapja még mindig elérhető a Wayback Machine segítségével. Ő és a felesége elköltöztek Wyomingból, de nem tudták, hogy hová mennek.

Balra, Igor Shepherd toxikológus, 54 éves -- "Orosz katonaorvos vagyok, Oroszországban éltem a kommunizmus alatt, amíg 1993-ban Amerikába nem költöztem. A szovjet hadseregben teljesített katonai szolgálatom alatt, az 1980-as évek végén, a parancsnokaim folyamatosan azzal ostorozták a kadétokat, hogy Oroszország célja a nyugati világ átalakítása a globális kommunizmussá. Terveik szerint ezt nem háborús invázióval, hanem a kormányokba és egyetemekre való gondos beszivárgással akarták elérni. 2020 márciusában, amikor figyeltem, ahogy az amerikai kormányzók egymás után feladták a tudományos orvosi indoklást és a megfelelő világjárványreagálási protokollt, és árnyékot vetettek a kommunista Kína irreális és kemény válaszlépéseire az új koronavírus kitörésére, tudtam, hogy a nyugati világ kommunizmussá alakítására irányuló beszivárgás teljes lendületben van, és hogy a Covid-19 világjárvány egy teljes és tökéletes csel volt, amellyel a világ kormányait visszaállították és az emberiséget leigázták.". - Igor Shepherd [weboldal már nem elérhető]

Nemrégiben kaptunk egy linket egy bátor előadáshoz, amelyet egy volt orosz állampolgár tartott a Colorado állambeli Loveland egyik templomában 2020. november 10-én. A mintegy 90 perces előadás a következő címen érhető el: https://drive.google.com Mivel a beszélgetés szúrós vádiratot tartalmaz az amerikai nép saját vezetői által elkövetett árulásról, valószínűleg nem sokáig marad elérhető.

Az előadó, Dr. Igor Shepherd hosszú éveken át dolgozott a volt Szovjetunióban, mint a halálos biofegyverek kifejlesztésére szakosodott orvosszakértő. Tudta, hogy ez a szigorúan titkos program a világkommunizmus fejlődését szolgálja, és egy napon az Egyesült Államok elpusztítására fogják használni. Abban az időben, a kommunista ideológiától áthatva, nem látott semmi rosszat százmillió ember meggyilkolásában. Ő és kollégái is úgy vélték, hogy ez csekély ár a világméretű kommunista utópia megteremtéséért. ... Dr. Shepherd körülbelül hét évig töltött be vezető beosztást Wyoming állam közegészségügyi minisztériumában, de nemrég menesztették, amíg a november 10-én tartott előadásával kapcsolatos vizsgálat le nem zárult. Ő és felesége, June is tudta, hogy a karrierje szenvedni fog, ha megteszi ezt a lépést.

Mivel a Szovjetunióban nőtt fel, és szorosan együttműködött az orosz hadsereggel, tudja, hogy a Szovjetunió 1917-es megalakulása óta folyamatosan folyik a tervezett kommunista hódítás minden nemzet felett. A Szovjetunió 1991-es állítólagos "bukása" csupán a működésének átszervezése volt. Ugyanaz az elitcsoport maradt mindvégig az irányítás mögött. A honlapján (https://www.stopthevaccine.com/) található életrajzi adatok a Szovjetunióban töltött időszakáról a következő részleteket tartalmazzák: "A Szovjetunióban, az oroszországi Szentpéterváron nőtt fel, és az SM Kirov Katonai Orvosi Akadémián szerzett belgyógyász katonai orvosdoktori diplomát. Az orosz Stratégiai Rakétahadseregnél képezte magát, és katonai toxikológiára, fertőzésellenőrzésre, CBRN-terjedésre, tömegpusztító fegyverekre és nukleáris/biológiai/kémiai hadviselésre szakosodott."

Állításai között szerepelnek:

Trump egy áruló. "Trump részt vett a lezárásokban és a [társadalmi] távolságtartásban, valamint a polgári jogok megsértésében azzal, hogy figyelmen kívül hagyta országunk legfelsőbb törvényét. Ehelyett az Agenda 2030 irányadó szabályait követte, amely a helyi joghatóságokra ruházza a kormányzás nagyobb hatalmát. Ez egy zseniális terv volt a nemzetünk szétverésére. További bizonyíték Trump globális rendhez való hűségére, hogy egy kukkot sem tett azért, hogy megállítsa bármelyik kormányzó vagy polgármester törvénytelen rendeletét. Bár halljuk őt szónokolni a tisztességtelenségről, soha nem fogjuk látni, hogy megállítaná a tisztességtelenséget. Ez azért van így, mert a Világgazdasági Fórummal, Klaus Schwabbal és más globális vezetőkkel együtt támogatja az Új Világrendet (amely magában foglalja a nem biztonságos védőoltások katonai erővel történő rákényszerítését a lakosságra)." - Igor és June Shepherd.

Az amerikaiak lefegyverzése vakcinákkal. "Az oltóanyagoknak egyáltalán semmi közük az egészségünkhöz, hanem mindenük az elménk és a testünk irányításához van. Részei annak az előre megtervezett hoax-járványnak, amellyel alá akarják ásni az életmódunkat minden elképzelhető szempontból. Irányítani fogják, hogy mit eszünk, hova megyünk, mit csinálunk és hogyan gondolkodunk, ha nem állunk össze egységesen és nem vágunk vissza. Tudják, hogy ahogy egyre több szabadságjogtól fosztják meg az amerikaiakat, végül a felfegyverzett amerikaiak hatalmas ellenállása fog felkelni. ...A lakosság gyors beoltása (Operation Warp Speed) ... egy briliáns taktika, amellyel polgárok százezreit lehet kiiktatni anélkül, hogy egyetlen lövést is leadnának. A mérgező vagy DNS-módosító oltásokkal való befecskendezés lassan megbénítaná a nemzetet, és lehetővé tenné az Új Világrend Nagy Újrateremtésének befejezését." - Igor és June Shepherd.

Tervezett "világjárvány". "Egy biztos, az ENSZ Agenda 2030-at nem lehetett volna ilyen gyorsan és gyorsan megvalósítani a Covid-19 világjárvány nélkül. Ezt a pandémiát előre eltervezték, hogy megnyissa a kaput a globális elit évtizedes célja előtt, hogy vasököllel uralkodjon a világon. Van egy 2012-ben kiadott szövetségi német pandémiavédelmi dokumentum (az 55. oldalon kezdődik), amely szinte pontosan olyan pandémiás forgatókönyvet ír le, mint amilyet ma látunk. A forgatókönyvükben szereplő vírus neve "modi-sars" (módosított koronavírus)... A dokumentum azért hátborzongató, mert azt jósolja, hogy a világjárvány 2-3 évig fog tartani, és... 'hullámokkal', szigorú válaszlépésekkel, élelmiszerhiánnyal, polgári zavargásokkal és társadalmi változásokkal". - Igor és June Shepherd [szöveg a honlapjukról] Megjegyzés: A szövetségi német dokumentum (angolul) a https://matrixhacker.de/pdf/BT-Bericht_Schmelzhochwasser_E oldalon található.

Maszk viselése. "Csak zsarnokok és embergyűlölő emberek kényszerítenék arra a kisgyermekeket és időseket, hogy megfosszák őket az egészségükhöz szükséges létfontosságú oxigéntől. Mindenkit arra kényszeríteni, hogy lemondjon a friss levegőhöz való jogáról, teljesen ördögi és őrült dolog. És mégis, ezek az országunkat irányító őrültek megússzák ezeket az állampolgári jogok megsértését, mert a polgárok egy pisszenés nélkül tűrik ezt a paródiát." - Igor és June Shepherd.

Technokrácia. "A technokrácia egy olyan ideológiai kormányzati rendszer, amelyben a hatalmon lévők (a technokraták) a fejlett technikai tudás segítségével irányítják a tömegeket és vezetik a nemzeteket. Ez az egyik oka annak, hogy az 5G vezeték nélküli technológia fontos volt, és bevezetésre került, annak ellenére, hogy tudományos bizonyítékok bizonyítják az egészségügyi veszélyeit. A zárlatok, üzletbezárások és a távolságtartás része a kondicionálásnak, hogy a tömegeket felkészítsék erre a fajta keményen szabályozott életmódra." - Igor és June Shepherd.

Csendes biológiai hadviselés. "Mivel nincs világjárvány, és a vírus egy átverés, úgy vélem, hogy ezek a vakcinák biológiai tömegpusztító fegyverek, és arra fogják használni őket, hogy elnéptelenítsék a világot, valamint hogy megváltoztassák az emberi genomot más baljós okokból, amelyek a napirendjüket szolgálják.... Ezek a Covid-19 vakcinák a puha gyilkolásra szolgáló fegyverek, mint a többi, évtizedek óta forgalomba hozott számos mérgező gyógyszer, de sokkal rosszabbak, mert most már rendelkeznek a technológiával, hogy megbolygassák az eredeti emberi genomot. Meg fogják úszni a tömeggyilkosságot, mert ha hat hónap vagy egy év múlva több száz vagy ezer haláleset történik, akkor azt "más tényezőkre" lehet fogni, és nem a Covid vakcinára. Így működik a csendes biológiai hadviselés. " - Igor Shepherd.

A nagy visszaállítás. "A Nagy Visszaállítás egy tervezett kommunista rezsim stílusú globális kormányzat, amely jelenleg (erőszakkal) folyamatban van az előre megtervezett és átvert Covid-19 pandémián keresztül. Ez egy totalitárius globális program, amely 1987-ben vált népszerűvé az ENSZ-en keresztül. Azért kapta az Agenda 21 címet, mert a cél az volt, hogy 2021-re teljesen visszaállítsák a világ összes kormányát és gazdaságát. Mivel ezt a célt 2021-ig nem tudják véglegesíteni, és meg kellett hosszabbítaniuk az idővonalat (bár idén, 2020-ban hatalmas előrelépést tettek a világjárvány segítségével), az Agenda 21-et Agenda 2030-ra frissítették. Ez további tíz évet ad nekik a globális hatalomátvétel befejezésére". - Igor Shepherd.

Szinte minden vezető támogatja az Új Világrendet. "A világ majdnem minden vezetője, beleértve Donald Trump elnököt is, az Agenda 21 / Agenda 2030 / Fenntartható fejlődés új életmódként való megvalósítása mögött áll, vagy egyszerűbben fogalmazva, a zsarnoki élet új módjaként a technokrata Új Világrendjük alatt." - Igor és June Shepherd.

Népességfogyás, sterilizáció és lassú távú népirtás. "Hogyan bízhatunk meg a Covid-19 vakcinákat gyártó cégekben, amikor támogatnak egy olyan globális programot, amely támogatja a népességfogyást? Hogyan lehetünk biztosak abban, hogy olyan vakcinákat fejlesztettek ki, amelyek valóban biztonságosak számunkra, és nem sterilizálási célokra, lassú távú népirtásra vagy DNS-eltávolításra használják fel....?" - Igor és June Shepherd.

Bill Gates és a vakcinagyárak. "Bill Gates, aki az összes amerikai Covid-19 oltóanyaggyártó cég mögött áll, rajtakapták, hogy sterilitási hormont, HCG-t rejtegetett a tetanuszoltásban Afrikában és a Fülöp-szigeteken, ami nők ezreinek meddőségét okozta. Tényleg azt hiszed, hogy ugyanezek az emberek egyáltalán törődnek az egészségeddel? A Covid-19 vakcinákat nem az ön életének megmentésére fejlesztették ki, hanem inkább az emberiség elnéptelenedésére, géntechnológiával történő megváltoztatására és a populációk ellenőrzésére." - Igor és June Shepherd.

https://pokolafoldon.hu/pandemia/szovjet-toxikologus-a-covid-vakcina-nepirto-biologiai-fegyver

"Nem haldokolnak. Megölik őket" Brutális gyilkossági jelenetek India kórházaiból

Indiában most következik be katasztrófa, mert először a vakcinákkal kezdték, és több embert oltottak, mint bármely más országban.

Az Egyesült Államok azonban még nem döntött arról, hogy elosztja-e és hogyan terjeszti hatalmas és folyamatosan növekvő 40-50 millió adag ASTRAZENECA vakcina készletét. A Fehér Ház tisztviselői azt mondták, hogy csak akkor vesznek fel hívást, miután az Egyesült Államok CDC jóváhagyta az oltást az Egyesült Államokban való használatra. !!!!!!!! Igazán ????? -> Kivéve a vészhelyzetben !!!!!

Hamis teszt, hamis vírus, de igaz méreg!

Varga Domonkos György: A covid az lesz Orbánnak, mint Nagy Imre Kádárnak

 

Hiába fáj nagyon, tisztelt Olvasó, ki kell mondanom: ha így megy tovább, a covid az lesz Orbánnak, mint Nagy Imre Kádárnak.

Javában dolgozom egy Kovidos kiskáté című összeállításon, amelytől azt remélem, hogy legalább valamelyest siettetni tudom az elkerülhetetlent: a megvilágosodást. Amikor a meghatározó többség számára végre kiderül, hogy ez az egész mostani felhajtás valójában nem egyéb, mint egy nagyon alaposan megtervezett és kivitelezett, velejéig hazug, álcázott hadművelet. Beszéltem már erről, fogok is még. De most arról kell szólnom, hogy mai, korra reggeli ébredésemkor milyen hirtelen felismerés szorította úgy össze szívemet, hogy még a lélegzetem is elállt.

Nyilvánvaló előzménye lehetett ennek, hogy este milyen gondolatokkal feküdtem le. Feszített a düh, hogy lám, mégiscsak bevezették az ún. védettségi igazolványt. Jön a szép idő, feleségem igyekszik egészségesen élni, mindene az uszoda, de mert tart az oltakozástól, ezért legfeljebb csak a kerítésen kívülről nézheti a vígan lubickolókat. Ma reggel meg az járta meg a fejemet, hogy hiszen ugyanebből az okból én sem tudom elvinni állatkertbe a kis unokáimat. Ám azzal, hogy nem tudom, elsősorban nem magamat, hanem őket, a mindenben teljesen ártatlanokat rövidítem meg. Engem aztán nem lehetne zsarolni az állatkerttel – kimegyek az erdőbe vadat lesni, és kész. De a strandokkal sem lehet zsarolni, mert elmegyek úszni a Dunára, és kész. De még kedvenc külhonommal, Erdélyemmel sem, mert életem hátra levő részében inkább hátradőlök, becsukom a szemem, s amennyire csak tudom, magam elé idézem minden káprázatát – inkább, mint hogy engedjek a mind leplezetlenebbül elszabaduló oltási erőszaknak, az egyre szemérmetlenebb önkényeskedésnek.

Azonban ettől még unokáim csakugyan a rövidebbet húzzák. És nem kétséges, hogy miniszterelnökünk ezért engedheti meg magának, hogy szinte még ki sem lépett a négymilliomodik beoltott az oltópont ajtaján, máris a bűvös ötmilliomodik eléréséért kampányol. Hiszen akik ott sóvárognak a strandok, koncertek, színházak, éttermek, állatkertek bejáratánál, azok nagy része előbb-utóbb csak beadja a derekát.

Hogy a sok vészjósló figyelmeztetés ellenére Orbán Viktor miért válhatott az oltakozás szinte már rögeszmés megszállottjává, itt-ott pedzegettem már és talán majd még boncolgatni fogom. Itt és most azonban csak arról szeretnék röviden beszámolni, hogy e szép május elsejei nap reggelén milyen váratlan látomás szorította össze a szívemet:

A COVID AZ LESZ ORBÁNNAK, MINT NAGY IMRE KÁDÁRNAK.

Volt egyszer egy létező szocializmus. Kicsit idegen szóval: reálszocializmus. Az volt a jellegzetessége, hogy szemben a megvalósíthatatlan – mert „embertelenül”, vagyis nem emberre szabottan eszményített, utópisztikus – kommunizmussal (szocializmussal, munkásállammal, népköztársasággal), ez legalább működőképesnek látszott. Egy darabig. Amíg ki nem derült, hogy hazugságokra, elvtelenségekre és vak engedelmességekre mégsem lehet tartós rendszer építeni.

Kádárnak az volt a reálpolitikája, hogy az életszínvonal-emelésért, a gulyáskommunizmusért cserébe ne avatkozz a „nagyok” dolgába. Ne bolygasd a rendszert, az ideológiát, ’56-ot, Nagy Imrét. Ne tedd szóvá Kelet nyílt katonai, de Nyugat fondorlatos pénzügyi megszállását se. Majd ő – Kádár – s az egypártja mindent megold. Úgysincs más, úgysincs jobb. S valóban jobbnak, kívánatosabbnak tűnt: kemény helyett puha diktatúrában morzsolgatni mindennapjainkat.

Csakhogy nincs az a hatalom, nincs az a vezetés, amely a nép tevékeny besegítése, erős és nyílt támogatása nélkül ellent tudna állni a legkülönfélébb külső és belső hiénáknak. Az örök egyensúlyozásra kényszerített „reálpolitikának” előbb-utóbb csak szembe kellett találkoznia a nyers valósággal, méghozzá azzal, amelyet a korabeli vicc tömör lényeglátással így foglalt össze: „A működő szocializmus nem létezik, a létező szocializmus nem működik.” Az ebbe belerendült rendszer szigorú egyenideológiája egyre több helyen feslett fel, mígnem elérkezett az a történelmi pillanat, amikor a létező szocializmusnak a három legfontosabb ideológiai tartóoszlopa – hazugságpillére – rogyott össze, s ez pedig már végleg megpecsételte a sorsát.

Az egyik hazugságpillér mibenlétére a korabeli vicc ugyancsak találóan mutatott rá: „A szocializmus átmenet a kapitalizmusból a kapitalizmusba!” A háztájik még belefértek egy lazább szocializmus-képbe. A gazdasági társaságok szélsebesem elharapózó világa már nem. A szocializmus, kommunizmus hitvilága végképp megrendült, az egypárt és vezetése teljesen tömegtámogatás nélkül maradt.

Ahhoz azonban, hogy a Kádár-rendszer szinte szabadeséssel omoljon össze, fontos volt a másik két hazugságpillér összeroskadása is. Ezeket évtizedekre szólóan gondosan összehangolták, egymást mindvégig megtámogatták, s rájuk építették fel az egész Kádár-rendszer legitimációját, a kemény és a puha diktatúráét egyaránt. Ráadásul több is volt ez a két tartóoszlop egy-egy veretes, vaskos hazugságnál. Mindkettő maga volt az az önáltatás, önbecsapás, amellyel mindenekelőtt a korszak névadója, Kádár János valamelyest elaltathatta lelkiismeretét.

Amikor Pozsgay Imre 1989 elején, a fajsúlyos pártvezetők közül elsőként mondta ki az addigi hivatalos állásponttal szemben, hogy ’56 nem ellenforradalom volt, hanem a nép jogos felkelése, Kádár végképp elvesztette a talajt a lába alól. Amikor pedig 1989. június 16-án Nagy Imrét és mártírtársait ünnepélyesen újratemették, méghozzá több százezres tömeg jelenlétében (és egyebek között Orbán Viktor nyíltan kommunizmusellenes beszédével), Kádárt ez a második szembesítés annyira megviselte, hogy minden tekintetben gyorsan leépült. Lelkileg, szellemileg, testileg egyaránt. Zavarodottá, beszámíthatatlanná vált, ágynak esett, meghalt.

Éppen azon a napon, amelyen a bíróság jogi értelemben is felmentette Nagy Imrét és társait az ellenük 1958-ban emelt koholt vádak alól…

Nos, a legkevésbé sem kívánnám ezt a sorsot Orbán Viktornak. Már csak azért sem, mert erős érzelmi szálak fűznek hozzá. A rendszerváltás újságírói közül az elsők egyike lehettem, aki a jobboldali, nemzeti oldalhoz való erős kötődésem ellenére két lepedőnyi újságoldalt kitevő interjút készíthettem vele. Az 1993. szeptember 21-én a Pesti Hírlapban megjelent beszélgetés elején hangot is adtam a helyzet különlegességének:

Néhány napja a Magyar Televízió Nap-Kelte műsorában Orbán Viktort mintha kicserélték volna: dicsérte a kormányt a Szlovákiával kapcsolatos politikájáért, az Állami Vagyonügynökséget a magánosítás propagálásáért, a Pesti Hírlapból három írást is a nézők figyelmébe ajánlott, s közben olyan szerényen, illedelmesen ült, hogy szinte eltűnt a fotelban. Mi történt Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével? Színjáték az egész? Kampányfogás?

Bármit kérdezhettem, mindenre válaszolt. Okosnak, sőt bölcsnek tűnt, s ami nekem ennél is többet számított: egyenesnek, őszintének. Egy életre megfogott. Azaz majdnem…

Szinte mindig találtam elfogadható magyarázatot minden viselkedésére, politikai húzására. Minden behódolási szándék nélkül, többször is nyíltan zseniális politikusnak neveztem, olyannak, aki csakugyan a rendetlenség és idegenség mocsarából volt képes kihúzni országunkat, nemzetünket. Minden gondolkodó ember számára közismert, szorító, sőt fenyegető körülmények között.

Elévülhetetlen érdeme ez.

Kovidos világunk beköszöntével azonban egy új Orbán Viktor jelent meg a színen. Nem olyan értelemben, hogy mintha elveszítette volna zseniális reálpolitikai egyensúlyozó képességét. A közvélemény-kutatások azt bizonyítják, hogy pártja elfogadottsága nem csökkent az ellenzéki pártokhoz képest. Mivel emezek is ugyanúgy behódoltak a világ egészére kiterjesztett politikai és járványügyi eljárásrendnek, ezért a jövő évi választások szempontjából pártját különösebb veszély nem fenyegeti. Megnyerheti az elkövetkező éveket, mint ahogy végeredményben Kádár is megnyerte az ’56 utáni éveket, még ha ő szovjet fegyverek segítségével is.

Orbánnak erre nincs szüksége. Ő a félelmet és a jóhiszeműséget, az évek során kiharcolt-megszerzett becsületét lovagolja meg.

Hogy miért, ezt most ne firtassuk.

Hogy miért akarja immáron az 5 milliomodik magyart is beoltatni olyan vakcinákkal, amelyek csak veszélyhelyzetre kaptak engedélyt éppen a kipróbálatlanságuk okán, most ne firtassuk.

Hogy miért tolja ki mindenféle okkal-ürüggyel a vészhelyzet határidejét, csak hogy ne kelljen abbahagyni a tömeges átoltatást, szintén ne firtassuk.

Erősen hiszem és remélem, hogy nem butaságból és nem jókedvéből.

Mint ahogy azt is erősen hiszem, hogy Kádár nem butaságból nevezte és neveztette ’56-ot ellenforradalomnak és nem jókedvében akasztatta fel Nagy Imrét.

De ettől még egyszer Orbán Viktornak, becses szabadságharcosomnak is szembesülnie kell azzal az elképesztő mennyiségű hazugsággal, elhallgatással, megtévesztéssel, zsarolással, amelyet ez az új kovidos világ hozott ránk.

Eljön – mert mindig eljön – az igazság pillanata, amikor erről a most létező kovid-demokráciáról kiderül, hogy valójában egy, az egész világra kiterjesztett, jól álcázott, hamis hadművelet, nagyon is sötét szándékokkal, nagyon is alantas erők és alakok személyes hasznára, önkényuralmuk alig leplezett kiépítésére, megszilárdítására.

S eljöhet az a pillanat, amikor a létező kovid-demokráciából kiábrándultak, hiába Orbán egykori legjobb, leghűségesebb hívei, áttörik majd a hallgatás falát, s szembesítik őt mindazzal a tetemes kárral, amit a Covid-19 körüli igazságok agyonhallgatása a magyar állampolgároknak, a magyar nemzet egészének okozott.

Élő lelkiismeret azt a pillanatot nem viselheti el.

Ezért lenne jó elejét venni, tisztelt Olvasó!

Hátha még nem késő, tisztelt Miniszterelnök Úr!

Szilaj Csikó