2014. szeptember 1., hétfő

Támadást indított az iraki hadsereg az ISIS ellen

ISIS: Kivégzés - világhangolás
Az iraki hadsereg augusztus 30-án, szombaton támadást indított az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet azon egységei ellen, amelyek ostromgyűrűbe fogtak az ország északi részén egy síiták lakta várost, a nyugati repülőgépek segélycsomagokat dobtak le a lakosoknak, az Egyesült Államok pedig légicsapásokat mért az IÁ infrastruktúrájára.
Az IÁ a Bagdadtól 160 kilométerre északra lévő Amerli várost ostromolja több mint két hónapja. Az iraki hadsereg a légierő támogatásával délről közelíti meg Amerlit, a hadsereggel szövetséges síita milíciáknak pedig több ezer tagja északról - közölték tisztségviselők. A hadsereg menet közben visszafoglalt a dzsihadistáktól 10 falut.
A pénzen vett ellenség...

Az amerikai védelmi minisztérium szóvivője közölte, hogy a bagdadi kormány kérésére amerikai, ausztrál, francia és brit repülőgépek dobtak le segélycsomagokat a városban. Amerikai harci gépek újabb légicsapásokat mértek az IÁ járműveire, egy hadállására, egy fegyverraktárára és egy iránytó épületére Észak-Irakban - tette hozzá a minisztérium. A moszuli víztározót augusztus elejétől két hétig az IÁ tartotta a kezében, de augusztus 17-én a kurd erők az amerikai légierő támogatásával visszafoglalták.

A Pentagon közölte, hogy amerikai harci gépek szombaton ismét támadták a gát környékét, hogy a dzsihadisták ne tudják visszafoglalni a létesítményt.
Hírfigyelő Szolgálat

Szankciók: Világok harca

Angela Merkel német kancellár szerint nem maradhat válasz nélkül Oroszország Ukrajnában tanúsított viselkedése.

Az arcokifejezések mindent elárulnak...

A kancellár szerint az ukrán krízisnek nem lehet katonai megoldása, ugyanakkor Európa nem fogadhatja el csak úgy az orosz fél hozzáállását. Elismerte, hogy a kilátásba helyezett újabb Oroszország ellenes szankciók a német gazdaságra is negatív hatással lesznek, de szerinte a tétlenség Moszkva agressziójával szemben "nem opció... Mint mondtam, a szankciók a német vállalatokra is kihathatnak." - nyilatkozta egy berlini sajtótájékoztatón a német kancellár. "De hozzá kell tennem, hogy annak is hatásai vannak, ha átlépheted Európa határait és saját csapataiddal támadást indíthatsz más országok ellen". "Szemet hunyni az orosz fél viselkedése felett nem egy választási lehetőség. Éppen ezért szükség volt további szankciókat előkészíteni"
A német cégek tavaly 36,1 milliárd euró értékben exportáltak Oroszországba, elsősorban gépeket, gépjárműveket és vegyipari termékeket. Oroszország részesedése a német kivitelben így 3,7 százalékos volt. A kétoldalú kereskedelmi forgalom értéke 100 milliárd euró volt. A német kereskedelmi és iparkamarák szövetsége (DIHK) szerint 300 ezer németországi munkahely megmaradása függ az orosz exporttól.
Putyin orosz elnök a BBC-nek adott interjújában többek közt a kilátásba helyezett közvetlen tárgyalások folyamatáról is beszélt. Az elnök azzal vádolta az ukrán reguláris erőket, hogy szándékosan, "közvetlen irányzással" lövik a lakónegyedeket az általuk bekerített nagyvárosokban. Hozzátette: "És ez az, amiről, sajnálatosan, számos országban, egyebek közt Európában nem akarnak tudomást venni". Putyin kijelentette, hogy most egy "nagyon fontos folyamat kezdődik, a közvetlen tárgyalások folyamata". Úgy fogalmazott, hogy sokáig dolgoztak ezen Petro Porosenko ukrán elnökkel és európai vezetőkkel, és ennek eredményeképpen sikerült megállapodni "a kapcsolatok újbóli felvételéről". Az orosz államfő ezzel valószínűleg az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ), Ukrajna és Oroszország képviselőiből álló úgynevezett összekötőcsoport hétfőre, Minszkbe összehívott tanácskozására utalt. Andrej Purgin, az egyoldalúan kikiáltott Donyecki Népköztársaság "kormányfőhelyettese" azt mondta, hogy a szakadárok egy vagy két képviselője is jelen lesz a hétfői tanácskozáson. A találkozót szombat este jelentette be a fehérorosz külügyminisztérium, a tárgyalások témájáról előzetesen nem közöltek semmit Az összekötő csoport ülésének összehívására a kelet-ukrajnai katonai helyzet súlyosbodása nyomán kerül sor, miután a múlt héten Kijev szerint Oroszország új frontot nyitott az ukrajnai konfliktusban: orosz katonák foglalták el a Donyeck megye déli részén fekvő Novoazovszk kikötővárosát, és - a szakadárok állítása szerint - körbezárták a szintén az Azovi-tenger partján fekvő Mariupolt is.
EU-s források szerint napirenden lehet az orosz állampapírok vásárlásának tilalma az uniós szankciók keretein belül, azonban a hétfői nap folyamán még nem született végleges döntés. Mindeközben az ukrán központi bank holnaptól betiltotta a lakossági kártyás valutafelvételt, és a készpénzes tranzakciók valutanemét kizárólagosan az ukrán hrivnyára korlátozta. Rasmussen NATO főtitkár nyilatkozata szerint fokozni fogják a szervezet jelenlétét a keleti tagállamokban, lerövidítve ezzel a védelmi erők reakcióidejét.



Gölöncsér Miklós összeállítása

Vlagyimir Putyin a 10. Összoroszországi Ifjúsági Fórumon

A fórumon frissen végzett tanár, politikatudományi, történész, filozófiai, közgazdasági szakemberei vesznek részt évről-évre, az eljövendő nemzedék reményteli tudósai.
Az eszmecsere az ukrajnai válsághelyzet körüli történésekkel kezdődött. A legutóbbi fejleményekről szólva az elnök ismertette az ukrán vezetés reakcióját arra a 2014.  augusztus 29-én éjszaka tett felhívására, amelyben a körülzárt ukrán csapatok számára szabad elvonulási folyosó biztosítását kérte a felkelőktől. A felkelők vezetése elfogadta az orosz elnök kérését, és ígéretet tett a körbezárt ukrán egységek szabad elvonulásának biztosítására, ám több helyen is harc bontakozott ki a körzetben.
A legutóbbi információ a következő: az ukrán vezetés és a hadsereg parancsnoksága úgy döntött, hogy nem vonja ki őket a katlanból, és megpróbálja a milícia (=a felkelők) ellen nyomni ezeket az egységeket, hogy vegyék fel újra a harcot velük. Úgy gondolom, ez egy óriási hiba, ami nagyon sok emberéletbe fog kerülni.” - fejtette ki Putyin. Az ukrán fegyveres erők kelet-ukrajnai taktikáját Putyin általánosságban a II. Világháború alatti fasiszta megszálló erők viselkedéséhez hasonlította.
Szomorú, de ez a II. Világháború eseményeire emlékeztet engem, amikor a náci megszállók, a német csapatok körbezárták a városainkat, és válogatás nélkül lőtték ezeket a településeket, és a civileket. Mindenki láthatja hova jutottunk. Ez szörnyű, ez egy katasztrófa.” - hangsúlyozta Putyin, és hozzátette, hogy az ukrán és az orosz népet majdnem azonos entitásnak tekinti. ”Ami ma történik Ukrajnában az nagyjából mindannyiunk közös tragédiája. Meg kell tennünk mindent, hogy minél hamarabb vége legyen.” - folytatta az orosz elnök.
Hídfő.net | Vlagyimir Putyin a 10. Összoroszországi Ifjúsági Fórumon
A mikro- és makrogazdasági kérdéseket illetően Putyin kihangsúlyozta, a bérek és jövedelmek emelkedése Oroszországban együtt kell járjon a gazdaság rendszerének és alrendszereinek a megváltoztatásával. A jövedelmek növekedésének aránya a termelékenység növekedésének arányával párhuzamban valósulhat csak meg. ”A lakosság jövedelmének növekedési rátája magasabb mint a termelékenységi ráta. Vannak itt közgazdászok? Akkor ők is elmondják majd, hogy ha ezen az úton folytatjuk leállítjuk a gazdaság motorját. Ez egy sehova nem vezető út.” - fűzte hozzá Putyin. Közvetlen kérdésre az orosz elnök megerősítette, hogy az állam nem fogja növelni a béreket csak úgy magától, de a gazdaság alrendszereiben véghezvitt bizonyos változtatások eredményezhetnek bérnövekedést.
Az Északi Sarkvidékkel kapcsolatos orosz álláspontra vonatkozó kérdésekre Putyin elmondta, hogy Oroszország fejleszti és erősíti helyzetét a sarki régióban, más államok érdekeinek figyelembevételével. "Több más ország ezt terjeszkedésnek fogja fel, és félelemeiket hangoztatják. Sokszor elmondtuk már, hogy csakis és kizárólag a nemzetközi jog adta keretek között cselekszünk. Eddig is így cselekedtünk, és ezután is így fogunk.” Hangsúlyozta, hogy a sarkvidéki régióba elindult infrastrukturális fejlesztés részeként kell tekinteni a régió katonai infrastruktúrájának fejlesztésére. ”Ez szükséges ahhoz, hogy biztosítsuk a kereskedelmi teherhajók biztonságos áthaladását, nem pedig azért hogy legyen ott valaki aki háborúzik. A sarkvidék kiemelten fontos szerepet játszik számunkra biztonsági kérdéseket illetően. Sajnos a norvég partoktól nem messze állandó az amerikai atomtöltet hordozó tengeralattjárók koncentrált jelenléte. Az ezekről kilőtt rakéták 15-16 percen belül elérhetik Moszkvát, gondoljanak csak bele. A mi flottánk is ott van. A tengeralattjáró flottánk nagy része ott van.
Az orosz politikai rendszerről is beszélt Putyin. "Ma többpártrendszer van Oroszországban. Egyesek azt mondják, hogy nincs igazi ellenzék. Ezzel nem értek egyet. Különböző pártok vannak a parlamentben, és elég keményen viselkednek egymással mikor választási kampány van, és azt érzik, hogy esélyük van valamire.
Arra a kérdésre miszerint lefektette-e Oroszország egy új típusú politikai rendszer alapjait, Putyin azt válaszolta: ”Isten tudja.”, és mosolygott.
A központi kormányzat egyes szerveinek Szibériába való átköltözetési terveiről az orosz elnök elmondta, hogy "Úgy gondolom lehetséges a központi, szövetségi kormányzati szervek egy jó részének áttelepülése Szibériába. Az utóbbi időben oly sokat taglalt lehetséges kettős főváros kérdését azonban egyértelműen elvetem. Az életben, minden nemzet történelmében vannak olyan szimbólumok, amelyek egyesítő erővel bírnak. Moszkva egyike ezeknek a szimbólumoknak.
Putyin ugyancsak hangot adott annak, miszerint az állami tulajdonban lévő nagyvállalatoknak is el kéne gondolkozniuk az áttelepülésről az Urálon túlra. ”Mit ülnek mind Moszkvában?”- tette fel a kérdést.
A Krím félsziget kérdésében az orosz elnök ismét egyértelműen megfogalmazta az orosz álláspontot. ”Nem annektáltuk, nem vettük el. Megadtuk az embereknek a lehetőséget, hogy kifejezzék a véleményüket, és hozzanak egy döntést, amely döntést tiszteletben tartva cselekedtünk. Azt hiszem, megvédtük őket. Ha nem tettük volna, most ugyanazok az események zajlanának a Krím-félszigeten, mint attól kelet-északkeletre. Az emberek azt érezték, hogy történelmi igazságtételt tudunk szolgáltatni, melyet akkor szegtek meg, amikor egy jogosulatlan döntéssel a Krímet ukrajnához csatolták.” Ez a döntés volt az ukrán származású szovjet pártfőtitkár Hruscsov döntése, melyre Hruscsovnak az akkori törvények értelmében sem volt jogköre, de azért megtette.
Hídfő.net | Vlagyimir Putyin a 10. Összoroszországi Ifjúsági Fórumon
Az európai politikai elit USA-nak való alárendeltségéről, és függőségi viszonyáról szólva Putyin a társadalmakban lakozó igazságérzet felszínre törésének törvényszerűsége miatt optimistán fogalmazott Európa jövőjével kapcsolatban ebben a témában. ”Ha a mai európai vezetők még messze is vannak attól, hogy önállóan cselekedjenek, ez nem jelenti azt, hogy ez a trend folytatódik. A társadalmakban lakozó olyan erők, mint az önállóság és a függetlenség irányába való törekvés, az ebből kifejlődő társadalmi vélemények kinyilvánítása és megvédése egyre növekszenek, és a közeljövőben még jobban növekedni fognak.
Az USA nemzetközi színtéren való szereplése kapcsán kifejtette, hogy ”Tudjátok, ahogy egyszer mondtuk már valamikor: sosem mi kezdjük. Mi csak elővesszük a kalasnyikovokat a kamrából. Most az a benyomásom, hogy mindenből amihez az amerikaiak hozzányúlnak Irak és Líbia lesz.
Oroszország nukleáris védelmi potenciáljának növelésének kérdésében rámutatott, hogy ”Oroszország messze áll attól, hogy kiterjedt nemzetközi konfliktusba keveredjen. Nem akarjuk, és nem is fogjuk ezt megtenni. Emlékeztetnénk mindenkit arra, hogy Oroszország egyike a legerősebb nukleáris hatalmaknak. Ezek nem csak szavak. Ez a realitás. Megerősítjük nukleáris csapásmegelőző erőinket, megerősítjük a fegyveres erőket. Most sokkal felkészültebbek, sokkal hatékonyabbak vagyunk. Sokkal modernebbek, abban az értelemben, hogy modern fegyverrendszerekkel vannak felszerelve. Folytatjuk ennek a kapacitásnak a kiépítését. Mindig készen kell álljunk, hogy visszaszorítsunk minden Oroszország ellen irányuló agressziót. Külföldi partnereinknek -bármilyen helyzetben is legyenek, vagy bárhová is vezessenek külpolitikai koncepcióik- meg kell érteniük, velünk ne játszadozzanak egy lehetséges fegyveres konfliktus tekintetében."


http://www.hidfo.net/2014/09/01/vlagyimir-putyin-10-osszoroszorszagi-ifjusagi-forumon

Szaúdi király: a terroristák már jövő hónapban Európába érhetnek

Az Agence France Presse jelentése szerint Abdullah szaúdi király kijelentette, hogy amennyiben a nyugati országok nem lépnek fel kellő hatékonysággal az ISIS terrorszervezet ellen Szíriában és Irakban, a nyugati országok saját határaikon belül kell szembenézzenek a fenyegetéssel. "Ha figyelmen kívül hagyják, egy hónapon belül Európát, egy másik hónapban pedig Amerika partjait is elérik." A szaúdi uralkodó az újonnan kinevezett nagykövetek beiktatási ceremóniáján kijelentette, hogy "a terrorizmus nem ismer határokat, és ez a fenyegetés számos országot elérhet, a Közel-Kelet térségén kívül is."
Hídfő.net | Abdullah szaúdi király
A szaúdi uralkodónak azonban egy másik mondata árulkodik arról, hogy a mondandó nem egészen azt jelenti, mint aminek első hallásra tűnik. "Közvetítsétek ezt az üzenetet vezetőiteknek: megfelelő körültekintéssel harcoljatok a terrorizmus ellen". A nagykövetek egy nappal az után kapták meg ezt az üzenetet, hogy a nyugati sajtó szerint ISIS terror sejteket fedeztek fel Mexikó északi peremvidékén, melyek az Egyesült Államok elleni támadásra készülnek.
A szaúdi király mondatai sokkal inkább fenyegetést jelentenek a nyugati országokra nézve, mint jó tanácsot: a "kellő körültekintés" egyértelműen azt jelenti, hogy miközben a terrorizmus elleni harcra hivatkozva katonai műveleteket hajtanak végre a kérdéses területen, még véletlenül se cselekedjenek Szaúd-Arábia érdekei ellen. Ellenkező esetben a terrorista fenyegetés Európát, majd az Egyesült Államokat is elérheti, akár már a következő hónapban. Vajon van-e közvetlen összefüggés a szaúdi király "figyelmeztetései", és Európában a terrorellenes készültség fokozása (akár a budapest vegyvédemi riasztórendszer beiktatása) közt?
Korábban a szaúdi nemzetbiztonsági tanács vezetője azzal próbálta megzsarolni Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy vonja meg támogatását a szíriai kormánytól, és cserébe "elintézi, hogy terroristák ne hajtsanak végre merényleteket" a Szocsiban rendezett téli olimpián. A 2013 augusztusi eset is mutatja, hogy a szaúdi uralkodócsalád közvetlen irányít a világban működő számos terrorszervezetet.


http://www.hidfo.net/2014/09/01/szaudi-kiraly-terroristak-mar-jovo-honapban-europaba-erhetnek

Az 1929-es krachot idéző jelek a tőzsdén

stockexchange

Semmit sem tanultunk az 1929-es tőzsdekrachból. Az emelkedő részvényárak ismét rekord mértékű adóssággal párosulnak.
A New Yorki tőzsde adatai szerint a kereskedők által használt fedezetlen pozíciók szintje minden eddigi rekordot megdöntött.
Az amerikai kereskedők 460 milliárd dollárt vettek kölcsön a bankoktól és egyéb pénzintézetektől részvényeik fedezeteként, amiből mindent összevetve júliusban 182 milliárd dollár volt a tőkeáttétes fedezet.
A részvényárfolyamok eséséből eredő kockázat ma sokkal nagyobb, mint például a dot-kom lufit vagy az utolsó válságot megelőző 2007-es időszakban.
Az alapkezelők gyakran fordulnak tőkeáttétes befektetésekhez a profit növelése érdekében. Miután az elmúlt öt évben a tőzsdék folyamatosan erősödtek és a kockázat is csökkent, a bankok nagyobb hajlandóságot mutatnak az ilyen jellegű hitelezésre is.
A tőkeáttétes részvényvásárlás gyökerei egészen a dübörgő 20-as évekig vezethetők vissza. Megrészegedve a korlátlan nyereség lehetőségétől, a kisbefektetőknek akkoriban csupán a részvényvásárláshoz szükséges pénz töredékét kellett befizetniük.
A 20-as években a befektetők 10-20%-ot tettek le saját pénzükből és 80-90%-ot fizettek kölcsönből a részvényvásárlásoknál.
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy amikor egy befektetőnek csupán a befektetés 10 százalékát kell letennie az asztalra, 10.000 forint befektetésből 100.000 forint értékben vehet részvényt. Amennyiben másnapra a befektetése 10 százalékkal, tehát 110.000 forintra emelkedett, részvényeit eladva visszakapja az befektetett 10.000 forintot plusz további 10.000 forint nyereséget, 100 százalékos haszonra téve szert egyetlen nap alatt, szemben a 10 százalékkal, amit abban az esetben keresett volna, ha a teljes 100.000 forintot neki kell kifizetnie.
Probléma akkor jelentkezik, ha a piac zuhanni kezd és a befektetők kézhez kapják a rettegett fedezetkiegészítési felhívást. Az előző példával élve, ha a részvényárfolyam 80 százalékkal zuhan az első nap után, a befektető saját 10.000 forintja elveszik és emellett további 10.000 adóssága is keletkezett. A nap végén a tőzsdeügynök csupán 2000 forint fedezetkiegészítést kér, azonban, ha az árfolyam tovább esik, a befektető kénytelen lesz teljes adósságát kifizetni.
A 20-as években rengetegen vásároltak így részvényt, rendíthetetlenül bízva nemcsak abban, hogy busás haszonra tehetnek szert az emelkedő piacnak köszönhetően, de abban is, hogy képesek lesznek kiszállni, mielőtt a többi befektető eladásba kezd.
Mára annyi változott, hogy a Federal Reserve 50 százalékban határozta meg a befektetés kezdeti saját tőke hányadát. A tőkeáttétnek így tehát 50% alatt kell maradnia.
A tőkeáttétes kereskedelem résztvevői is megváltoztak. Elmúltak azok az idők, amikor magánbefektetők kölcsönpénzből tehettek szert busás haszonra. Ma ez már a hivatásos befektetők és alapkezelők privilégiuma.
A tőkeáttétre megvásárolható részvények palettája azonban egyre nagyobb, ahogy a vélt kockázat szintje csökken.
A kockázatok mértékének egyik legfontosabb jelzője a Chicago Board Options Exchange Volatility Index, vagy más néven VIX, amit egyesek „befektetői félelem mérőnek” hívnak és ami a múlt héten 12,05 ponton, csupán 3 ponttal a valahai legalacsonyabb szint alatt zárt.
A hivatásos befektetők reményei szerint kollégáik nem viselkednek majd irracionálisan és próbálnak fejvesztve megszabadulni részvényeiktől a baj első jelére, mint ahogyan az 1929-ben történt. Ez azonban puszta vágyálomnak tűnik. A piacok most még inkább sebezhetőek és a hirtelen zuhanások esélye is nagyobb az alapkezelők által felhalmozott hihetetlen adósságok miatt.
A hivatásos befektetők úgy érvelnek, hogy szükség eseténképesek lesznek egyenletes sebességgel, rendezett körülmények között csökkenteni pozícióikat és pénzzé tenni nyereségeiket. A tőkeáttétes kereskedés miatt azonban csak gyors kiszállással lehet elkerülni a veszteségeket, így a pozíciók rendezett, egyenletes felszámolása lehetetlen. Ez pont olyan, mintha egy focimeccs nézői azt gondolnák, hogy képesek lehetnek mindannyian egyszerre elhagyni a stadiont.
Az ősz beálltával a befektetők is visszatérnek a piacokra és átértékelik pozícióikat, így ez mindig bizonytalan időszaknak számít a tőzsdék számára. A tőzsdei összeomlás 1929-ben, 1987-ben és 2008-ban is szeptember és október hónapokban történt.
Vizsgáljuk meg a 29-es összeomlás anatómiáját.
1929
Az események a Dow Jones Ipari átlag szeptember 3-i rekordjával indultak. Két nappal később az értéktőzsde esni kezdett. Nem volt pánik és egészen október elejéig összeomlás sem, a részvényárak még emelkedtek is.
Október 24-én, Fekete Csütörtökön indult el a piacok teljes szétesése, amikor az árfolyamok erősen zuhanni kezdtek, ám zárásra ismét feltornázták magukat. A kétség magja azonban már ott bujkált az emberekben. A hétvége során a befektetők úgy döntöttek kiszállnak. Amikor 28-án, Fekete Hétfőn kinyitott a tőzsde, már erőteljes eladások indultak, visszatérülés pedig sehol. Az összeomlás végül a tőzsde történelmének legsötétebb napján, október 29-én, Fekete Kedden tetőzött, amikorra a piacokon eluralkodott a félelem és vevők hiányában a részvényárfolyamok padlót fogtak.
Visszatérve a jelenbe azt látjuk, hogy a Dow Jones rekord magasságba emelkedett a múlt héten, az S&P 500 pedig a történelem során először haladta meg a 2000 pontot. Amennyiben a befektetők elkezdenek eladni, igen gyér piacra lehet számítani. Az amerikai értéktőzsde volumene napi átlag 5,3 milliárd dollár volt augusztusban, az előző héthónapos 6,3 milliárd napi átlaggal szemben.
A brit FTSE 100 nem emelkedett olyan magasra, mint az amerikai tőzsde. A múlt héten 6820 ponton zárt, ami elmarad az 1999. december 30-i 6951 pontos rekordtól.
Ezekhez a szintekhez közelítve érdemes észben tartani, hogy milyen mélyre zuhanhatunk.
Amikor a dot-kom lufi kidurrant az ezredfordulón, a FTSE 100 3500 pont alá, 48 százalékot zuhant. Ugyanez a 2008-as válság idején pedig 41 volt a 2007-es csúcshoz képest és az index ismét 3500 pont alá került.
A kereskedők és befektetők nyári szabadságának végével érdekes és mozgalmas ősznek nézünk elébe.

Forrás: Telegraph.co.uk

A hermetikusan körbezárt Mariupol miatt a jelek szerint alaposan fő a NATO feje.

Pontosabban a féltucatnyi NATO kiberszakértő – miatt, akiknek nem volt idejük az eliszkolásra. Párszáz valcmanista fegyverest leszámitva minden udvaronc és lator eltűnt a városból “a zoroszok” jöttének hirére. Viszint hat NATO – “szakmunkásnak” nem volt ideje az összecsomagolásra sem, igy aztán bennragadtak Mariupolban. Eltüntetni a júniusban a városban az Oroszország-ellenes információs hadviselési “Kibertsentra” nevű műintézményüket. A népköztársaságiak elfogott rádióüzenetek töredékeiből arra következtetnek, hogy valahol a városközpontban működött “kiberverem” ordasai most nagyon vonyikolnak a szorult helyzetük miatt.

В окруженном Мариуполе заблокированы офицеры Киберцентра НАТО

Pontosan a hely fontosságára való tekintet miatt a népköztársaságiak szokatlanul erős, és “nagyon hatékony” légvédelmi és rakétaelháritó rendszerekkel őrzik Mariupol légterét. A városban ugyanis olyan “kincs” rejtőzik, ami nagyon sokat ér. A NATO-nak is!

Nyalókakirály udvartartása és a reguláris ukrán hadsereg IS úgy véli, hogy ideje lenne már szólni a kijevieknek: A HÁBORÚ HAMAROSAN KIJEVBE FOG ÉRNI!

http://www.anadyr.org/system/lentarsses/images/001/418/549/1418549/original.jpg?1390183296

Az udvart és a kijevi szociológusokat is sokkoló közvéleménykutatási adatok láttak napvilágot. A megkérdezett ukránok 57 százaléka gondolta úgyí, hogy Nyalókakirály menesztésével megszűnhetnének a donbasszi harcok. Ugyanezen felmérés adatai szerint a válaszolók több mint negyven százaléka véli úgy, hogy a népköztársaságiak erői BE KELL HOGY VONULJANAK KIJEVBE!

Igy hát már nem is kell azon csodálkozni, hogy Nyalókakirály látva latorhordái donbasszi “leolvadását” és a közvélekedés ilyen – számára – goromba fordulatát, már a “harcok befejezéséről, és a tárgyalások megkezdéséről” kezdett el HANGOSAN elmélkedni.

Szeptember elseje lévén, Ukrajna szerencsés területein megkezdődött a tanév. (Donbasszban nem!)

Ez igy természetes. Ám az udvari Főtanár ELRENDELTE a napi iskolai ruhaviselet KÖTELEZŐ, UKRÁN NÉMI MOTIVUMOKKAL DISZITETT DARABJAINAK VISELÉSÉT diákok és tanárok számára egyaránt.

(Ettől lesznek ukránabbak!) Úgy látszik, banditisztáni megfelelőik még tudnak ötleteket meriteni a kijevi kollégáktól.

viselet1

A mai hadijelentésekben pedig ismét felbukkant két – már-már – feledésbe merült városnév. Szlavjanszk és Szemjonovka.

tám

A környéken már eléggé otthonosan kezdték magukat érezni a Valcman-latrok. Ma délelőtt egy kissé “megkuszkurálta” őket egy tucatnyi “partizán”!

A készlet alaposan megcsappant.http://balrad.wordpress.com/2014/09/01/ukrajnai-tortenesek/



Hatalmas veszteségeket szenvedtek az ukránok

Ellentmondásos közléseket tesznek ukrán tisztségviselők a Donyeck melletti Ilovajszknál történt súlyos ukrán katonai veszteségekről.

Állítólag ötven, Ilovajszknál elesett ukrán katona és önkéntes holttestét szállították vasárnap éjjel a szomszédos megyében lévő Zaporizzsja hullaházába. Az ukrán túsztárgyalók vezetője pedig hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők csaknem hétszáz tagja esett fogságba az utóbbi napok harcaiban Donyeck megyében, java részük Ilovajszk városánál.

Az ötven holttest érkezéséről Mihajlo Lohvinov, az ukrán hadsereg Zaporizzsja megyei parancsnokhelyettese beszélt hétfőn az Ukrinform ukrán hírügynökségnek.

Közben Andrij Liszenko, az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője hétfői kijevi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az elmúlt 24 órában összesen 7 ukrán katona veszítette életét az ország keleti részén folyó harcokban.
Volodimir Ruban tartalékos vezérőrnagy, a fogolycserével foglalkozó központ vezetője hétfőn sajtótájékoztatót tartott, ahol kijelentette, hogy csak a közelmúltbeli harcokban 680 ukrán katona esett fogságba Donyeck megyében, 80 százalékuk Ilovajszknál.

Pontos számot nem mondhatott, mert szavai szerint titkosították az ilovajszki harcokban fogságba esettek számát.

A túsztárgyaló bírálta a Kijev által terrorellenesnek nevezett hadművelet (ATO) vezetését. “A harci cselekmények irányítása alapján az embernek az a benyomása támad, hogy az egész hadsereget fogságba akarják taszítani” – fogalmazott.
Hangsúlyozta, hogy a terrorellenes övezetben harcoló ukrán erők élelmiszerellátásával is már komoly gondok vannak. Szavai szerint semmi jele annak, hogy felkészítenék a haderőt a téli hideg időszakra.

Több mint egy hete folynak heves harcok a Donyeckhez vezető kulcsfontosságú városnál, ahol ukrán jelentések szerint szakadár fegyveresek orosz katonai segítséggel több ukrán egységet körbezártak és folyamatosan tűz alatt tartanak. Ukrán médiajelentések több százra teszik az Ilovajszknál elesettek számát az alapján, amit a katlanból kiszabadult ukrán katonák elmeséltek.

Több tucatnyi katona és önkéntes számolt be az utóbbi napokban az interneten arról, amit átéltek Ilovajszknál. A beszámolók alapján többszörös túlerővel találták szemben magukat, a hadvezetés ugyanakkor nem engedélyezte nekik a visszavonulást.
A múlt héten Vlagyimir Putyin elnök felszólította a szakadárokat, hogy nyissanak humanitárius folyosót Ilovajszknál, amelyen a körbezárt ukrán katonák elhagyhatják a harcteret. Moszkva továbbra sem ismeri el, hogy orosz katonák is részt vennének a kelet-ukrajnai harcokban. A Liga.net ukrán hírportál viszont az Ilovajszknál harcolók beszámolóira hivatkozva közölte, hogy amint a terrorellenes erők tagjai megközelítették az úgynevezett humanitárius folyosót, orosz katonák nyitottak rájuk tüzet. Kis csoportokra szétszakadva, súlyos harcok és veszteségek árán tudtak csak néhányan kitörni az ostromgyűrűből. A hírportál értesülései szerint több százra is tehető a halottak száma, mintegy ezren sebesültek meg, és több százan estek orosz katonák fogságába, akik az ukrán foglyokat átadták a szeparatistáknak.

A túlélő katonák és önkéntesek egybehangzóan a terrorellenes művelet vezetését, név szerint Valerij Heletej védelmi minisztert és Viktor Muzsenko vezérkari főnököt teszik felelőssé az ukrán fegyveres erők eddigi legnagyobb kelet-ukrajnai harctéri kudarcáért. Az ilovajszki tragédiát szerintük a terrorellenes művelet irányítóinak gondatlansága és rosszul kigondolt haditerve okozta.

Az Ilovajszknál történt kudarc már a civil ukrán lakosság körében is beszédtéma lett, sokakban felháborodást kiváltva az, hogy napokig nem kaptak erősítést az oda vezényelt katonák. A múlt héten demonstrációkat is szerveztek Kijevben emiatt.
Érezve a társadalmi nyomást, múlt csütörtökön Petro Porosenko ukrán elnök is megszólalt az ügyben. Ő viszont azt állította, hogy két egység dezertálása miatt kerültek szorult helyzetbe az Ilovajszknál harcoló ukrán csapatok. Az állítólagos dezertőr egységeket azonban nem nevezte meg.

A védelmi minisztériumnál pedig a hallgatást megtörő önkéntes alakulatok tagjait teszik felelőssé, akik állítólag az interneten közzétett beszámolóikkal hiúsították meg a bajba került egységek evakuálását Ilovajszkból. Olekszandr Daniljuk, a belügyminiszter tanácsadója sajtótájékoztatóján ügyészségi eljárással fenyegette meg a neten keresztül katonai információkat kiadó önkénteseket.
(figyelő.hu)

10 összeesküvés elmélet, ami igaznak bizonyult

020212145
Annak ellenére, hogy az összeesküvés-elmélet kifejezést pejoratív felhanggal társította a tömegmédia a hivatalos álláspontokat megkérdőjelezők lejáratására, számos olyan jelentőségteljes összeesküvést találunk a történelemben, amelyek végül nagyon is igaznak bizonyultak.
Nézzünk meg tíz példát.

1. Az AJAX hadművelet és egy megrendezett terrortámadás

A fővonalas média mindig is sok energiát fordított arra, hogy a kormányok által megrendezett terrortámadások az összeesküvés-elmélet kategóriába kerüljenek, pedig mára számos dokumentum bizonyítja, hogy számos esetben az elmélet a valóságot írja le.
Több évtized tagadást követően, 2013 augusztusában a CIA végre beismerte, hogy szerepe volt annak az 1953-ban kivitelezett puccsnak a megrendezésében, ami végül Mohamed Moszadek iráni elnök elmozdításához vezetett, az Ajax-hadművelet keretében.
A hadművelet során a CIA számos titkos küldetést, köztük több megrendezett terrortámadást felügyelt, amelyek hozzávetőleg 300 ember életét követelték.

2. A Tonkini incidens

1964. augusztus 4-én Lyndon Johnson amerikai elnök, élő televíziós adásban tudatta a világgal, hogy Észak-Vietnám amerikai hajókat támadott meg.
„Az Egyesült Államok fegyveres erői ellen elkövetett erőszakos cselekedetek nem csupán a védelem megerősítését, de pozitív választ is követelnek. A válaszlépés ezekben a percekben indult,” jelentette be Johnson.
Az amerikai kongresszus elfogadta a Tonkin-öböl határozatot, ami felhatalmazta az elnököt, hogy további jóváhagyás nélkül katonai hadműveletet indítson Észak-Vietnám ellen. 1969-re több mint 500.000 amerikai katona harcolt Délkelet-Ázsiában.
Johnson elnök és Robert McNamara hadügyminiszter rászedte a kongresszust és az amerikai népet. Mint kiderült, Észak-Vietnám nem támadta meg az USS Maddox rombolót, ahogyan azt a Pentagon állította és az amerikai hadihajó ellen provokáció nélkül elkövetett második támadásra felhozott „egyértelmű bizonyíték” egy trükk volt.

3. A Gladio hadművelet: a baloldalra kent államilag szponzorált terror

A Gladio hadműveletben a CIA és a brit MI6, a NATO-n keresztül próbált létrehozni egy háttérhadsereget a kommunizmus elleni harchoz, arra az esetre, ha a Szovjetunió megszállná Nyugat-Európát.
A Gladio villámgyorsan túllépte eredeti küldetését és vált egy titkos, szélsőjobboldali milíciákból, a szervezett bűnözés elemeiből, ügynök provokátorokból és titkos katonai egységekből álló terrorhálózattá. Ezek az úgynevezett háttérhadseregek többek között Franciaországban, Belgiumban, Dániában, Hollandiában, Norvégiában, Németországban és Svájcban voltak aktívak.
A Gladio által alkalmazott feszültségkeltő stratégiák elsődleges célja az volt, hogy az Európán belüli baloldali politikai csoportokat terroristaként tüntesse fel, hogy ezzel szimpátiát szerezzen a diktatórikus kormányoknak. Ennek kivitelezésére a Galdio ügynökei számos halálos terrortámadást hajtottak végre, amelyek elkövetésével baloldali és marxista csoportokat vádoltak meg.
Stragedibologna-2-(1)1980 augusztusában például a Gladio ügynökei egy Bologna-i vasútállomáson robbantottak bombát. A merényletnek 85 halálos áldozata volt. Az akcióval először a Vörös Brigád terrorszervezetet vádolták, később azonban kiderült, hogy valójában az olasz titkosszolgálat fasiszta elemei és Licio Gelli, a P2 szabadkőműves páholy egyik tagja voltak felelősek a terrortámadásért.
A Gladio hadművelet több száz emberéletet követelt Európa szerte.
Vincenzo Vinciguerra, a Gladio egyik volt tagja szerint, aki életfogytiglani büntetését üli egy rendőr megöléséért, a Gladio célja roppant egyszerű volt. Azért hozták létre, hogy az olasz lakosság nagyobb biztonságot követeljen. Ez a politikai logika rejlik számos mészárlás mögött, amelyek egytől egyig büntetlenül maradnak, hiszen az állam nem fogja saját magát felelőssé tenni a történtekért.

4. A Northwood hadművelet

A kubai kommunista rezsim elleni, Mongoose hadművelet néven futó, titkos CIA akció égisze alatt az amerikai vezérkar azt az egybehangzó javaslatot tette, hogy indítsanak államilag szponzorált terrorakciókat az Egyesült Államok területén belül.
A terv része volt eltérített amerikai gépek lelövése, amerikai hajók elsüllyesztése és egyéb merényletek amerikai állampolgárok ellen Washington D.C. utcáin, továbbá egy megrendezett NASA szerencsétlenség is, ami John Glenn asztronauta életét követelte volna.
A Disznó-öbölbeli invázió bukása miatt Kennedy elnök 1962 márciusában elutasította a tervet. Néhány hónappal később az elnök azt is elutasította, hogy meghosszabbítsa Lyman Lemnitzer tábornok vezérkari főnöki pozícióját.
1963. november 22-én John F. Kennedy elnök merénylet áldozata lett.
A gleiwitzi rádióállomás
A gleiwitzi rádióállomás

5. A Gleiwitzi incidens

A Geliwitzi incidens során 1939. augusztus 31-én lengyel milicistának öltözött német ügynökök megtámadták a német-lengyel határ közelében lévő, akkor még Németországhoz tartozó gleiwitzi rádióállomást, majd a Náci vezetés Lengyelországot vádolta meg a támadás kivitelezésével.
A rádióállomás elfoglalását követően a német ügynökök egy rövid, németellenes propaganda-üzenetet sugároztak lengyelül. Ezt követően megöltek néhány lengyel katonai egyenruhába öltöztetett foglyot, a halottakat pedig a helyszínen hagyták, hogy az incidens lengyel agressziónak tűnjön. Németország másnap, az esetet használva ürügyként, megszállta Lengyelországot.
Az incidens előtt kilenc nappal Hitler a következőket mondta tábornokainak:
„Egy propagandisztikus casus belliről fogok gondoskodni, nem számít, hogy hihető-e. A győztest senki sem fogja megkérdezni, hogy igazat mondott-e.”

6. Függőséget okozó vegyszerek szándékos hozzáadása a cigarettákhoz

Nem minden összeesküvés ered az államtól. Esetenként a fogyasztókat célozza. A BBC arról adott hírt, hogy amerikai dohányipari cégeket rajtakaptak, hogy a függőséget növelő és az ízt javító vegyszereket adtak a cigarettákhoz használt dohányba.
Clive Bates, az ASH (Dohányzás és Egészség Akciócsoport) igazgatója elmondta, hogy „a dohányipari cégek olyan adalékokat használtak, amelyek rossz termékeiket még rosszabbá tették.”

7. A Fast and Furious akció

A Fast and Furious akció, amely során az Obama kormány emberei fegyvereket csempésztek a mexikói drogbáróknak, elvileg azért, hogy a fegyverek nyomát követve szétrobbantsák ezeket a kábítószer kereskedelmi csoportokat, tulajdonképpen a szabad fegyverviselést garantáló alkotmányos jog elleni támadás volt.
A CBS News által 2011 decemberében megszerzett dokumentumok bizonyítják, hogy az ATF (az Alkohol- és Dohánytermékek, illetve Lőfegyverek Forgalmával Foglalkozó amerikai hivatal) ügynökei kidolgozták, miként tudják majd a mexikói erőszakos cselekmények során használt lőfegyvereket összefüggésbe hozni amerikai fegyverkereskedőkkel, hogy ezzel elősegítsék a fegyvertartásra vonatkozó szabályok szigorítását.
A CBS News rendőri forrása elmondta, hogy az emailek arra engedtek következtetni, hogy az ATF eleve politikai húzásnak szánta és szándékosan idézte elő a problémát.
„Olyan mintha az ATF azért hozta volna létre vagy tetézte a problémát, hogy ők maguk lehessenek a megoldás és jól hátba veregethessék magukat. Tipikus körkörös gondolkodás.”

8. NSA kémkedés és tömeges megfigyelés

A 90-es években, amikor a lakosság megfigyelését ellenző aktivisták és média személyiségek elkezdték figyelmeztetni az amerikai nemzetbiztonság kiterjedt, saját állampolgárait célzó kémkedésével kapcsolatban, valamennyiüket paranoiás, összeesküvés-elméletgyártó futóbolondként kezelték.
Az NSA már vagy egy évtizeddel az Edward Snowden-től eredő kiszivárogtatások előtt valamennyi elektronikus kommunikációt lehallgatott a világon az Echelon program segítségével.
1999-ben az ausztrál kormány beismerte, hogy az Egyesült Államok és Nagy-Britannia mellett ők is részesei voltak az NSA által vezetett globális lehallgatási és megfigyelési programnak, ami Echelon néven futott. A program segítségével „képesek voltak minden nemzetközi telefonhívást, faxot, email üzenetet vagy rádiójelet lehallgatni” a földön.
Emellett már az Európai Parlament által 2001-ben kiadott jelentésben is az állt, hogy az NSA „valamennyi emailt, telefonos vagy fax kommunikációt rutinszerűen lehallgat Európában”.
Jelentés a magán és üzleti kommunikációk globális lehallgatásáról (ECHELON lehallgatási rendszer)
Jelentés a magán és üzleti kommunikációk globális lehallgatási rendszerének (ECHELON lehallgatási rendszer) létezéséről

9. CIA kábítószer kereskedelem

A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) számos esetben volt érintett különböző kábítószer kereskedelmi akciókban szerte a világon, amelyek közül talán az Iran-Contra botrány a legismertebb. Az ügy során a kontrák (nicaraguai ellenforradalmi erők) emberei kokaint csempésztek az Egyesült Államokba a CIA áldásával, amit crack kokainként adtak tovább Los Angelesben, a bevételt pedig visszajuttatták a kontráknak.
Mások mellett Michael Ruppert, volt Los Angeles-i rendőrtiszt is vallomást tett a CIA kábítószer kereskedelmi ügyleteiről.
Számos mexikói drogbáró, mint Jesus Vicente Zambada Niebla állt ki a nyilvánosság elé, hogy megerősítse, az Egyesült Államok kormánya felbérelte szervezetét különböző kábítószer kereskedelmi ügyletekre. Bizonyítékok egész sora áll már rendelkezésre, amelyek megerősítik a CIA és bizonyos amerikai bankóriások kulcsszerepét a globális kábítószer kereskedelemben, amely forgalma sok milliárd dollárt tesz ki évente.

10. A CIA szívrohamot okozó pisztolya

1975-ben a szenátus vizsgálatot indított a CIA illegális tevékenységeivel kapcsolatban, amely során kiderült, hogy az ügynökség egy olyan speciális lövedéket kilövő pisztolyt fejlesztett ki, ami képes szívrohamot előidézni. „Az első televízió által is közvetített meghallgatás során Frank Church szenátor, a vizsgálóbizottság elnöke, drámai körülmények között mutatta be a CIA méregpisztolyát, ezzel is kiemelve a bizottság felfedezését, ami szerint a CIA, az elnök utasítása ellenére, több ezer ember megölésére alkalmas mennyiségű kagylómérget tartott készleten,” áll a szenátus weboldalán.
22shane.xlarge1„A halálos méreg rendkívül gyorsan bejut a véráramba és szívrohamot idéz elő. A kívánt reakció elérését követően a méreg nagyon gyorsan felszívódik, így a boncolás nem sok eséllyel képes megállapítani, hogy a szívroham nem természetes okból állt elő. Igazi James Bond fegyvernek hangzik, nem igaz? Pedig az információ egy kongresszusi bizottsági meghallgatásból származik,” írja Fred Burks.
„A CIA fegyveréből kilőtt lövedék áthatol a ruházaton és egy apró piros pöttytől eltekintve semmilyen nyomot nem hagy a testen. A halálos lövedék behatolásakor az áldozat nem érez többet egy szúnyogcsípésnél. Esetenként még azt sem. Behatolás után az egész lövedék lebomlik.”
Burk azt feltételezi, hogy Mark Pittman, az a riporter, aki előre jelezte a pénzügyi válságot és leleplezte a Federal Reserve visszaéléseit, pert eredményezve a bankkartell ellen, egy ilyen CIA fegyver áldozata lehetett.
Forrás: Infowars.com
http://idokjelei.hu/2014/09/10-osszeeskuves-elmelet-ami-igaznak-bizonyult/

A Gazprom beharangozta a dollár-korszak végét

Augusztus 27 hivatalosan is kikiáltható a dollár hegemóniájának végeként, valamint a globális olaj- és földgázüzletek lebonyolításában egy új korszak kezdetének is tekinthető. Mindeddig az olaj- és földgázvásárlásban érdekelt felek rá voltak kényszerítve, hogy a tranzakció előtt dollárt vegyenek, és dollárban intézzék a kifizetést. Augusztus 27-én azonban a Gazprom lebonyolította az első olyan olajértékesítést, amiben a vevő nem dollárban intézte a kifizetést, és a vevő nem valamelyik térségi ország, hanem a globális energiapiac meghatározó szereplője volt. A Kommerszant napilap szerint a Gazprom rubelben és jüanban fogad el kifizetéseket, ami a dollár hegemóniájának végét jelenti, ugyanis a vevők mostantól nincsenek rákényszerítve, hogy előbb dollárt is vegyenek, és abban intézzék a kifizetést. Az új szabály az olaj- és gázértékesítési ügyletekre is érvényes.
A Gazprom Nyeft bejelentette, hogy az északi olajmezőkről a kelet-szibériai-csendes-óceáni gázvezetéken keresztül Kínának és Európának intézett olajeladások árát nem dollárban fogják megállapítani, és azt bármely más valutában is ki lehet fizetni. Nem ez az első eset, hogy a globális energiapiacon a dollár használatát teljességgel megkerülik, korábban már Irán is fizikai aranyban intézte a kifizetéseket az  olajügyletekben, azonban ez az első eset, hogy a globális energiapiac egyik legnagyobb szereplője az olaj árát nem dollárban állapítja meg. Ennek hatásai igen messzire mutatnak: mostantól a nemzetállamok nincsenek rákényszerítve, hogy dollárt vegyenek a kifizetések lebonyolításához, vagyis a Gazprom bejelentésével augusztus 27-én hivatalosan is beharangozta a dollárkorszak végét.
Az orosz kormány és számos más ország hosszas tárgyalási folyamatot követően állapodtak meg arról, hogy a dollárt száműzik és ehelyett rubelben intézik a kifizetéseket az olajexportért. Múlt hét folyamán Oroszország újabb két tankert indított a Novoportovszkoje mezőről, melyek szeptemberben érkeznek meg Európába. A Kommerszant információi szerint ezekért a szállítmányokért már rubelben fizetnek a vevők.
A Gazprom Nyeft azonban nem csak rubelben fogadja el a kifizetéseket, az európai vevők bármikor dönthetnek úgy, hogy jüanban fizetnek az olajszállítmányokért.
Oroszország és Kína idén májusban történelmi jelentőségű megállapodást kötött, a két ország megállapodott abban, hogy a dollár használatát teljesen száműzik a kétoldalú kapcsolatokból és a kifizetéseket nemzeti valutában intézik. A rubel és jüan használatának kiterjesztése a globális olaj tranzakciókra azonban csak annak köszönhető, hogy a nyugati országok szankciókat iktattak be Oroszország ellen. Mivel a nyugati országok gazdasági értelemben el akarták szigetelni Oroszországot, ezzel más országokat is rákényszerítettek a választásra. Az energiapiaci szereplők pedig előnyben részesítették a rubelt és jüant a dollárra szemben, így a dollár általános tartalékvaluta szerepe a közeljövőben megszűnik, vagyis megdől a dollár monopolhelyzete.
Miközben több mint 17 billió dollár van forgalomban a kisebb országokban kizárólag arra a célra, hogy azt az olaj- és gázügyletek lebonyolítására használják, egyre több ország dönt úgy, hogy az Oroszországból és Kínából vásárolt olajért, földgázért már nemzeti valutában fizet. Azon országok, melyek már nem a dollárt használják az energiaügyletek lebonyolítására, várhatóan megszabadulnak majd a dollártartaléktól, vagyis a dollár eladói nyomás alá kerül, és az amerikai pénz gyors elértéktelenedésére lehet számítani. A mindeddig globális szinten forgalomban lévő dollárbilliók pedig szükségtelenségük miatt előbb-utóbb visszakerülnek az amerikai gazdaságba, emiatt igen nagy mértékben megugorhat az infláció az Egyesült Államokban. A dollár monopóliumából már nem sok idő van hátra; éppen annyi, ameddig az Oroszországtól, Kínától szénhidrogéneket vásárló kisebb országok elkezdenek megszabadulni a szükségtelen dollártartaléktól.


http://www.hidfo.net/2014/09/01/gazprom-beharangozta-dollar-korszak-veget

Tripolit a "Líbia Hajnala" nevű iszlám fegyveres csoport vonta ellenőrzése alá

Líbia fővárosában, Tripoliban a Líbia Hajnala nevű iszlám fegyveres csoport vonta ellenőrzése alá az amerikai nagykövetség épületét. Az Egyesült Államok több mint egy hónapja ürítette ki az épületet, miután nem tudta biztosítani a nagykövetség védelmét. A szervezet csak az ablakokat törte be, majd ellenállás nélkül behatoltak és lefoglaltak mindent, amit ott találtak. Szóvivőjük szerint egy hónapja az ellenőrzésük alatt van az épület, mostanra végeztek a kiürítésével, emiatt odahívták az AP hírügynökség egy újságíróját is, hogy beszámoljon a történtekről.
Az esetről készült videofelvétel igazolhatóan az amerikai nagykövetség épületegyüttesénél készült, a követséghez tartozó lakónegyednél.
A Líbia Hajnala nevű csoport vezetője azt nyilatkozta az AP hírügynökség helyszíni tudósítójának, hogy átvették az irányítást Tripoli felett, valamint egy rivális milíciával folytatott több heti fegyveres harc után ellenőrzésük alá vonták a nemzetközi repülőteret.
Az amerikai nagykövetséget alig egy hónapja menekítették ki Tripoliból. Addigra a személyzet nagy része egy betonbunkerbe volt beszorítva, amit 90 amerikai tengerészgyalogos védett a milíciák kiújuló támadásai közepette. Az amerikai "diplomaták" kimenekítését követően az EU is bezárta követségét.
Líbia láthatóan káoszba süllyedt, mióta a NATO invázió során a nyugati országok megdöntötték Muammar Kadhafi kormányát, majd átmeneti nyugatbarát kormányt állítottak fel és megkezdték az olajkitermelést. Líbiában mostanra nincs központi kormányzat, az ország egymással is rivalizáló fegyveres csoportok anarchiájába süllyedt. Egy újabb ország, amiben a NATO megdöntötte a központi kormányzatot, majd sorsára hagyta, mindezt a "demokrácia építésére" hivatkozva.


http://www.hidfo.net/2014/09/01/tripolit-libia-hajnala-nevu-iszlam-fegyveres-csoport-vonta-ellenorzese-ala

A délkeleti milícia első tengeri győzelme

Az ukrán hadsereg igyekszik nagy tévedését hasznára fordítani. A kijevi hadvezetés ugyanis úgy gondolta, hogy Szlavjanszk és Kramatorszk elvesztése akkora lelki sokkot okozott a Donyecki Népi Köztársaság vezetésének, hogy amint lehetősége lesz rá, azonnal megkísérlik a városok visszavételét. Éppen ezért erre a területre vonták össze a legnagyobb haderőt. Álmukban sem feltételezték, hogy a milícia déli és északi irányokba támadjon, ahelyett, hogy önként elvérezzen a jól előkészített Szlavjanszki védelmen. Hatalmas tévedés volt ez, amelynek eredményeképpen a DNK területe alig egy hét alatt több mint a duplájára nőtt, több ezer ukrán katona pedig elesett vagy fogságba esett, legjobb esetben Oroszországban keres menedéket a biztos halál elől.
Most a Szlavjanszk és Kramatorszk területén felhalmozott eszközökkel újabb támadást indítottak. A támadásoknak eredménye nem volt, az éjjeli lövöldözés veszteségeiről nem érkezett jelentés, de egyetlen területen sem vonult vissza a DNK hadserege. Donyeckben éjjel újra robbanásokat lehetett hallani. A tömegközlekedés megy, a villamosok járnak. Egy robbanás után átmenetileg nem volt villany egyes körzetekben. A milícia blokkolta a reptérre észak felől bejutni próbáló erősítést, ezzel elvágták a repteret minden utánpótlástól. A reptéren a milícia most egy stratégiai magaslat megszerzéséért harcol. Amennyiben ezt a magaslati pontot felügyelet alá vonják, a reptér napokon belül a milícia kezén lesz. Hasonló a helyzet a luganszki reptéren. A reptér melletti településen, amely eddig a hadsereg kezén volt (Lugutino), éjjel heves összecsapások zajlottak, a milícia nagy erőkkel nyomja ki a hadsereg katlanba zárt maradékait vissza a reptér irányába. Eközben a reptéren is összecsapások kezdődtek. Világosan látható, hogy a milícia erőket igyekszik felszabadítani azáltal, hogy minél előbb le akarja zárni a katlanba szorított ellenséges csapatok ügyét. Zajlik Új-Oroszország belső területeinek megtisztítása.
EKözben a milícia elérte első tengeri győzelmét. A Marjupol melletti kikötőből kifutott egy ukrán partiőr hajó, amely keleti irányba indult el. A milícia tengeri katonai eszközökkel egyelőre nem rendelkezik, viszont a tengerhez kiérve első dolguk volt gyors járású motoros hajókból partiőr egységeket felállítani. Ezek a partiőr egységek észlelték az ukrán partiőr hajót, és azonnal támadásra indultak. Két motorcsónakkal közelítették meg az ukrán hajót, ami tüzet nyitott, és az egyik csónakot kilőtte. A másik motorcsónakról vállról indítható rakétákkal lőtték a hajót, amely több találatot kapott, kigyulladt és percek alatt elsüllyedt. A milícia 3 embert veszített a támadásban. Az összecsapás azonban mindenképpen időben jelezte a milícia számára, hogy Marjupol ostroma nehéz lesz, mivel a tenger felől is ellátható utánpótlással. Komolyabb partiőr egységeket kell felállítani, amelynek megszervezésére azonnal kiadták az utasítást és erre alkalmassá tehető hajókat kell szereznie. (A kijevi propaganda eközben igyekszik kisebbíteni a milícia eredményeit. A hivatalos ukrán jelentés szerint ágyúval lőtték ki a hajót a partról.)
Az elmúlt napokhoz képest az éjszaka viszonylagos nyugalommal telt el. A milícia és az ukrán hadsereg Donyeck mellett foglyokat cserélt. 30 milicista fogolyért cserébe 223 ukrán katonát engedtek el. Ilovajszktól délre azonban az éjszaka folyamán 198 ukrán, a Nemzeti Gárda tagja tette le a fegyvert.


http://www.hidfo.net/2014/09/01/delkeleti-milicia-elso-tengeri-gyozelme

Zsirinovszkij: “ha mi mentünk volna Ukrajnába, akkor a hadseregünk már a román és a magyar határnál állna!”

Veszélyes vegyi anyagok elszabadulására készülnek Budapesten

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint ma délelőtt tartják a budapesti lakossági riasztó-tájékoztató rendszer első szirénapróbáját. A Katasztrófavédelmi Igazgatóság 317 riasztó-tájékoztató pontot telepített a fővárosban, a riasztható lakosok száma megközelíti a 190 ezret. A szirénákat minden hónap első hétfőjén tesztelni fogják, - éles helyzetben akkor fognak megszólalni, ha veszélyes vegyi anyag kerül a levegőbe.
A későbbiekben a főváros egészére kiterjesztendő riasztórendszer első elemeit három veszélyes üzem, a Chinoin Gyógyszer- és Vegyészeti Termékek Gyára Zrt., a Richter Gedeon Nyrt. és az Egis Gyógyszergyár Zrt. környékére telepítették. Így a hivatalos indoklásban is az olvasható, hogy a riasztórendszerre a veszélyes üzemekből szivárgás esetén lehet szükség.
Az rejtély azonban, hogy miért csak most, a térségben kibontakozó háborús helyzet idején kell beüzemelni egy ilyen riasztórendszert. Ezeket az üzemeket nem az utóbbi hónapokban építették és vették használatba, vagyis ha most szükség van ilyen riasztórendszerre, eddig is szükség lett volna rá. A kormány így vagy súlyos mulasztást követett el azzal, hogy szivárgás esetére nem voltak meg a feltételek a lakosság tájékoztatására, - vagy mindeddig a gyárak folyamatos működése ellenére sem voltak jelen azok a feltételek, ami alapján előállhat egy ilyen vészhelyzet és szükség lehetne a lakosság figyelmeztetésére. Ez eseben nem szivárgás, hanem vegyi fegyverek bevetésének esetére kezdték el telepíteni a riasztórendszert.
Utóbbit minden bizonnyal tagadni fogják, hogy elkerüljék a pánikkeltést - de tény, hogy az Orbán-kormány a NATO háborús gépezetének részeként fel kell készüljön egy ilyen helyzetre, mert a NATO keleti terjeszkedésének Magyarország ütközőzónájában fekszik.


http://www.hidfo.net/2014/09/01/veszelyes-vegyi-anyagok-elszabadulasara-keszulnek-budapesten

Jobb tudni!

Az újságírók a földfelszín legkorruptabb elemensei. Öt év alatt nem akadt egyetlenegy vezetö napilap, tévécsatorna vagy rádióállomás az egész világban, mely vette volna a bátorságot, s leleplezte volna, hogy a sertésinfluenzát is ki terjesztette valójában. Ha ez megtörtént volna, nyilvánvaló most nem lenne se "ebolajárvány", se malajziai MH17-es repülögépszerencsétlenség. Itt nem arról van szó, hogy 500 újságíróból mondjuk 498 korrupt, viszont az a maradék kettö veszi a bátorságot a leleplezéshez... Ó nem, újságírók tízezezreiböl nem akad egy se, aki ne lenne korrupt. Olyannyira vakbuzgóvá és gyávává váltak mára a hírügynökségek és napilapok munkatársai, hogy amikor már szinte mindenkinek, még a négereknek fekete Afrikában is világos, hogy az ebolát is az államhatalom terjeszti mesterségesen, a hírügynökségek munkatársai még ekkor is hazudoznak össze-vissza, s még mindig az ellenkezöjéröl igyekeznek meggyözni a nagyérdemüt:

http://www.atv.hu/kulfold/20140827-katasztrofalisan-kezeli-az-ebolat-liberia

"Akik tudják, azok közül sokan azt hiszik, hogy a kormány trükkje a járvány, ezért fosztogatják az egészségügyi központokat, vagy próbálnak kitörni a karanténból."

Holott ugye pont ez az igazság: a "járvány" a háttérhatalom (államhatalom) trükkje, hogy aztán rendkívüli állapotokat lehessen hirdetni a karanténok leple alatt, s omlasztani lehessen a bankrendszert és globális diktatúrába (NWO) sodorni a nyugati világot. Amit most a négerekkel müvelnek Libériában (olvasd az atv.hu cikkben), az várhat potencionálisan Amerikára és Európára is.
http://www.pokolraveluk.com/content/



Nostradamusnak a francia II. Henrik-nek írt episztolája szerint:

... akkor a tisztátalanságok és a borzalmak kerülnek felszínre, a trónváltás környékén...
... az Egyház vezetői Isten iránt langyos szeretetet éreznek...
... a keresztény vallás hanyatlásnak indul, mivel a különböző irányzatok között viszály támad. A keresztényeket Európában és Afrika egy részén az izmaeliták (muzulmánok) teljesen elpusztítják. Őket az őrültek vezetik, vallásukat megmérgezik a világi javak.
Közben nagy járvány tör ki, az emberiségnek a 2/3-a meghal és elpusztul. Annyian halnak meg, hogy senki nem emlékszik majd, kié is volt a ház és a szántó. A városok utcáin térdig ér a fű, az Egyház papsága teljes kétségbeesésbe zuhan...


" A rettenetes háborút, melyet Nyugaton készítenek elő,
Pestis fogja követni, oly szörnyűségesen nagy,
Hogy sem ifjút, sem aggastyánt, sem barmot (állatot) nem válogat,
Vér, tűz, Merkúr, Mars, Jupiter Franciahon egén."


(9,55-ös centúria)

Az ISIS titkos története - videó

Milyen célt szolgál az ISIS vagy elődje? Hogyan jött létre? Meddig lehet hasznot húzni belőle? Hogyan lehet egy országot megbuktatni? Hogyan működik a geopolitikai stratégia?


Ma háromnegyed évszázada annak, hogy kitört a II. világháború!

1945 szeptember elsején kezdetét vette az emberiség történetének legnagyobb fegyveres konfliktusa.