2016. március 3., csütörtök

Németország is követi a magyar példát – zárják a határokat

Németország nemsokára követni fogja Magyarország és több európai ország példáját, és lezárja határait a menekültek előtt. A Die Welt a belügyminiszterre hivatkozva azt írja, nemsokára véget vetnek az irányítatlan migrációnak.
A lap szerint Thomas de Maiziere belügyminiszter elrendelte a határ teljes lezárására vonatkozó tervek előkészítését, és a minisztérium felkészül az irányítatlan migráció leállítására. Ennek részeként Németország a határon vissza fogja fordítani az országba érkező regisztrálatlan migránsokat. Az új tervezet a következő hetekben érvénybe léphet, ha a menekültek száma túllép egy bizonyos korlátot, és az Európai Unióba irányuló migráció nem csökken a korábban hozott “intézkedések” hatására.
A lap szerint a tervezet gyakorlatba való átültetéséről a március 7.-i Törökország-EU csúcstalálkozót követően születhet döntés, annak függvényében, hogy addig Ankara tud-e eredményt felmutatni a migrációs hullám leállítása terén.
Tavaly szeptemberben német vállalatok bejelentették, hogy leállítják a szögesdrót exportját Magyarországra. A vállalatok képmutató módon humanitárius indokokra és emberi jogokra hivatkoztak: a hivatalos indoklás szerint amiatt nem exportálnak több szögesdrótot hazánkba, mert azt a kormány a határkerítés építésére használja, és “sérülést okozhat a menekülteknek”.
Akkori beszámolónkban azonban rámutattunk, hogy a látszat ellenére valószínűleg nem érdekli a németeket, hogy “a menekültek fennakadnak a szögesdróton”, és az export leállítására egyetlen logikus magyarázat létezik; hogy Németország maga is határzár építésére és a bevándorlás leállítására készül, és a német cégek által gyártott szögesdrótra belföldön lesz szükség.
A Die Welt információi szerint Németország még idén tavasszal intézkedéseket hoz a tömeges bevándorlás leállítása érdekében. Ha ezt meg akarják tenni, ahhoz igen sok drótkerítésre lesz szükségük; Németország Lengyelországtól Franciaországig húzódó határvonala mintegy 2200 kilométer hosszúságú.


http://www.hidfo.ru/2016/03/nemetorszag-is-koveti-a-magyar-peldat-zarjak-a-hatarokat/

Afrikai migránsokkal zsarolják a briteket

Franciaországnak érvényben van egy megállapodása az Egyesült Királysággal arra vonatkozóan, hogy a migránsokat a csatorna-alagút francia oldalán tartják. Párizs azonban azzal fenyeget, hogy felmondják ezt a megállapodást, ha a britek kilépnek az Európai Unióból.
Emmanuel Macron, francia gazdasági miniszter a Financial Timesnak adott interjú során kijelentette, hogy az Európai Unió jelenti a két ország közti bevándorlásügyi együttműködés alapján, és amennyiben a britek az EU-ból kilépés mellett döntenek, Franciaország felmondja a migránsok Calaisban tartását garantáló Le Touquet Szerződést.
Macron kijelentése szerint, amennyiben a népszavazáson a kilépést támogató szavazatok kerülnek többségbe, és a brit kormány megkezdi a kilépési procedúrát, Franciaország minden, Calaisban tartózkodó és oda érkező migránst átküld a csatorna-alagúton a brit oldalra, ezáltal Anglia intenzív migrációs nyomás alá kerül. A miniszter egyúttal azzal is fenyegetőzött, hogy a kilépés esetén a pénzügyi szférában dolgozók tömegesen hagyhatják el Londont.
2012-ben a brit miniszterelnök azt mondta, az Egyesült Királyság szívesen látja mindazokat, akik a franciaországi szocialisták 75%-os adóemelése elől menekülnek. Macron elmondása alapján azonban a Londonba menekülőket “visszahonosítják” majd, helyettük pedig a Calais környékét terrorizáló afrikai migránsokat küldenék Angliába.


http://www.hidfo.ru/2016/03/afrikai-migransokkal-zsaroljak-a-briteket/

Szakértő: a bevándorlás miatt meg fog szűnni az Európai Unió

Calais menekülttábor leégett hidfo.ru
A Stratfor szakértője szerint a migrációs válság súlya alatt meg fog szűnni az Európai Unió, ehelyett egymáshoz közel álló országok fognak kisebb szövetségi rendszereket alkotni Európában. Az elmúlt évtizedekben elért összes eredményt felégetheti a migrációs válság.
Az Európai Unió mai formájában meg fog szűnni, mert szerkezetéből adódóan eleve bele volt kódolva a sikertelenség. A különböző kultúrájú, történelmi hátterű és saját érdekeik mentén gondolkozó országok szövetsége esetében csak az volt kérdés, melyik nagyobb válsághelyzet okozza majd a széthullást, és úgy tűnik, a migrációs válság lesz a végső teher, amivel az EU már nem tud megbirkózni. Így összegezte Mark Fleming-Williams, a Stratfor elemzője a jelenleg is fokozódó válsághelyzet következményeit. A szakértő szerint azonban ez nem az Európai Unió sajátossága; bármilyen hasonló szerkezetű és hátterű szövetségi rendszer idővel széthullik, ahogy a történelem folyamán arra számos példát láthattunk már.
Fleming-Williams hangsúlyozta, hogy az Európai Unió központosítási törekvései a nemzeti ellenállás leküzdhetetlen akadályába ütköznek, és a korábbi válsághelyzetek tapasztalatai azt mutatják, hogy az európai nemzetek nem összefogással és közös megoldással reagálnak a fokozódó problémákra, hanem saját nemzeti érdekeiket kezdik fokozottan előtérbe helyezni. Mindez elkerülhetetlenül vezet az unió széthullásához.
“Európa mozgatóerői természetüknél fogva nemzeti jellegűek, és az országok végül saját nemzeti érdekeiket fogják előtérbe helyezni.”
Fleming-Williams szerint a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy az Európai Unió több kisebb szövetségre bomlik fel, amiből a korábbi EU számos tagállama ki fog maradni. A korábbi unió “szelleme” azonban túlél majd és továbbra is jelen lesz Németország, Belgium, Hollandia, Luxemburg és Olaszország integrációs törekvésében, ami az EU hat eredeti tagállamából csak öt, így végső soron az európai integráció kudarcnak tekinthető. Eddigre azonban Olaszország összeroskad az államadósság és a tömeges bevándorlás terhe alatt, emiatt valószínű, hogy nem kap meghívást ebbe az új unióba. A szakértő ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európai Unió alap törésvonalát mindig is a német-francia kapcsolatok adták, így a két ország részvételével kialakított kisebb unió szintén hasonló sorsra jutna.
A skandináv országok azonban egy saját uniót fognak létrehozni, ami a korábbi Európai Unió magját alkotó országokhoz hasonlóan magasabb belső integrációra törekszik majd. A szakértő szerint azonban ennek politikai jellege nagy mértékben eltérő lehet a mostani állapotoktól, mert a német befolyás jelentősen csökkenni fog a következő évtizedek során. Németország fokozatosan elveszíti politikai befolyásának nagy részét, az európai üzleti kapcsolatokban azonban továbbra is vezető szerepet tölthet be.
Fleming-Williams szerint Európa olyan irányba halad, ahol az áruk és munkaerő szabad áramlása továbbra is biztosított lesz, a mozgás szabadságát azonban jelentősen korlátozni fogják.
  • A Stratfor szakértőjének értékelése azonban alátámasztja, hogy Európa vezetői továbbra is elkötelezettek a kontinens nem-európai népekkel való betelepítése iránt. A migrációs válság során egyértelművé vált, hogy a schengeni övezet strukturális akadállyá vált, ami lehetetlenné teszi, hogy a multikulturalizmus támogatói minden országban több százezer afrikai és közel-keleti migránst telepítsenek le hosszú távon. Ahhoz, hogy a migránsok helyben tartásáról gondoskodjanak, a liberális elitnek az európai országok körbekerítésére és a nemzeti határok lezárására van szüksége. Ellenkező esetben semmilyen eszköz nincs a kezükben, amivel garantálni tudnák, hogy a gazdaságilag fejletlenebb európai országokban is letelepednek a nem-európai népcsoportok.
http://www.hidfo.ru/2016/03/szakerto-a-bevandorlas-miatt-meg-fog-szunni-az-europai-unio/

Szíria

Szíriában a szír légierő amely az utóbbi napokban igen aktívan segíti a kormányerők és a velük szövetséges milíciákat. Így együttesen rendezik a terroristabandák ábrázatát. Egészen kiváló eredményeket fölmutatva!

Al-Ashaa városban-ami Quneitra tartományban fekszik-“háziversenyben” mérték össze tudásukat a “Dzhibhat Siwar Surya” bűnbanda és az ISIS latorhorda egyedei. Igen látványos végeredményt produkálva. A küzdő felek alaposan megritkították a kontrabanda állományát. Nagyjából 250 ilyen-olyan martalóc pusztult el a mini testvérháborúban. Odaveszett a “Dzhibhat Siwar Surya” vezére, Abu Hamza al-Naimi is.
néz
Deir ez-Zor tegnap ismét komoly féregirtáson esett át. Az ISIS húzta itt is a rövidebbet a kormányerőkkel szemben.

Homsz tartományban a “Dzshebhat-en-Nusra” Al-Rastan mellett két zsiványvezérét is siratja, számtalan közmartalóc mellett.
Latakia tartományban Beit Smayra települést martalócmentesítette a kormányhadsereg, és nyomulnak tovább Ain El Havre és Beit Zivan irányába.
Aleppótól keletre és Hama tartományban a szír kormányerők és szövetségeseik közös hadműveletre készülnek az al-tabakai légibázis ellen.
Az alábbi videót az ISIS tett közzé anno, egyik legelvetemültebb tömeggyilkosságukkal dicsekedvén. Akkor még szépnek tűnt számukra a jövő! Azoknak a katonáknak a kivégzéséről, akiket al-Tabaka mellett ejtettek foglyul: az alsónadrágra vetkőztetett foglyokat a sivatagban géppisztolyozták le a férgek.

A következő napokban rájuk fog sort keríteni a kormányhadsereg. Túlélésre szinte egyik féregegyednek sincs esélye. Vagy így-vagy úgy!-de pusztulni fognak.
Lehet hogy így:

Merthogy a dzsihadista sátánfattyak imádják megörökíteni tetteiket valamiféle magukra eszkábált kamerával. “Vhytézzünk” is ilyen fölszereléssel látta el magát a Kalasnyikovon kívül. Így aztán meg is örökítette saját pusztulását. Egészségére! Reméljük, hogy sok ilyen “szelfit” láthatunk még a dzsihadistáktól.
http://www.balrad.com/2016/03/03/sziria-73/

FELVIDÉKI FOCIAKADÉMIA ÉPÍTÉSÉBE ÖNTIK A HATÁRON TÚLI PÉNZEKET ORBÁNÉK

A Bethlen Gábor Alap 300 millió forinttal támogatja a helyi futball akadémia fejleszését Dunaszerdahelyen. Az akadémia és az első osztályú fociklub tulajdonosa Világi Oszkár, az egyik leggazdagabb szlovákiai vállalkozó, a Slovnaft vezérigazgatója, a MOL igazgatósági tagja, politikus. Neve felbukkant az eddigi legsúlyosabb szlovákiai korrupciós ügyben is.
Kistompa, 2015. február 9. Orbán Viktor miniszterelnök (b2) és Robert Fico szlovák kormányfő (b3), valamint Fasimon Sándor, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója (b), Világi Oszkár, a Slovnaft vezérigazgatója (b4) és Ivan Krivosudsky, a Transpetrol vezérigazgatója (j) a Barátság I. kőolajvezeték felújítása alkalmából rendezett ünnepségen a szlovák Transpetrol kőolajszállító vállalat kistompai átemelő állomásánál 2015. február 9-én. MTI Fotó: Komka Péter
Kistompa, 2015. február 9.
Orbán Viktor miniszterelnök (b2) és Robert Fico szlovák kormányfő (b3), valamint Fasimon Sándor, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója (b), Világi Oszkár, a Slovnaft vezérigazgatója (b4) és Ivan Krivosudsky, a Transpetrol vezérigazgatója (j)
Újabb határon túli labdarúgó-beruházást támogat a kormány. A nemzetpolitikai célokat segítő elkülönített állami pénzalap, a Bethlen Gábor Alap a csíkszeredai fociklub évek óta tartó támogatása mellett ezúttal a most épülő Dunaszerdahelyi Labdarúgó Akadémia fejlesztéseinek és programjainak támogatására ítélt meg 300 millió forintot.
A pénzről tavaly december 28-án döntött egyhangúlag a Potápi Árpád határon túli ügyekért felelős államtitkárból, Berczik Ábel helyettes államtitkárból, Grezsa István miniszteri biztosból és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesből álló bizottság.
A tavalyi juttatások között nem találtunk túl sok hasonló nagyságrendűt, még a „Nemzeti jelentőségű intézmények és programok” kategóriában is csak néhány van: a szamosújvári Mezőségi Kemény Zsigmond Szórványoktatási Központ építésére 400 millió forint jutott, a Sapientia Alapítvány 500 millió forintot kapott „Tan-, és mintagazdaságok létrehozására”. 600 milliót kapott a kárpátaljai II. Rákóczi Ferenc Főiskola működési támogatásként, és ezek többszörösét, 2,1 milliárdot az Erdélyi Magyar Tudományegyetem, illetve a Partiumi Keresztény Egyetem.
A 300 millióhoz képest eközben 80 millió jutott a teljes moldvai magyar nyelvű oktatásra, 75 millió a vajdasági felsőoktatási ösztöndíjprogramra, 42 millió erdélyi szórványkollégiumok, és iskolabusz programok támogatására.
A „Magyar Kultúráért és Oktatásért” kategóriában egy millió forintot meghaladó támogatást is viszonylag keveset találunk, jellemzően 500-600-800 ezer forint között mozognak a kifizetett pénzösszegek a központi pályázatokon, a felvidéki regionális pályázatok esetében pedig még ennél is alacsonyabb, 100-300 ezer forint közötti a nagyságrend.
Az egész akadémiai beruházás költsége nagyjából 450 milliót tesz ki, pontosabban 1.5 millió eurót – ezt Világi Oszkár, a dunaszerdahelyi klub tulajdonosa mondta egy sajtótájékoztatón. Az építkezés már megy, kész két pálya (az egyik műfüves), és állnak a reflektorok is. Év végéig még két pályát és egy központi épületet terveznek átadni, így egy valódi edzőközpont jön majd létre, ahol összesen tíz focipályán lehet majd gyakorolni egyszerre.
Dunaszerdahely Labdarúgó Akadémia
Alapkőletétel
Világi Oszkár az egyik leggazdagabb szlovákiai magyar, bár vagyonáról pontosabbat nem lehet tudni. Több szlovákiai magyar médium mint „Orbán Viktor jóbarátját” említi, a Fidesz 2014-es ismételt kétharmados győzelme után egy szlovákiai kereskedelmi tévében egy kerekasztal beszélgetés vendégeként elemezte a Fidesz sikereinek okait.
A Népszabadság TOP 150 kiadványa a cseh Tyden hetilapra hivatkozva még 2008-ban azt írta, hogy a vállalkozó magánvagyona legalább 15 milliárd forint, a Tyden cseh-, és szlovák állampolgárságú gazdagokat tartalmazó 101-es listájára ugyanis ennyi volt a „beugró”.
A jogász végzettségű Világi a rendszerváltás utáni első szabad – akkor még – csehszlovák parlament képviselője lett mindössze 27 évesen, de meggazdagodását saját korábbi nyilatkozatai szerint az alapozta meg, amikor 150 dolláros órabérért kezdett dolgozni egy amerikai cégnek, majd a pénzből ingatlanüzletekbe fogott.
Mára Világi jelentős élelmiszeripari és idegenforgalmi érdekeltségekkel is rendelkezik a Csallóközben, amit egyébként „Kukkónia” néven igyekszik ismertté tenni külföldön is. (Egyes kutatások szerint ez volt a régió korábbi elnevezése.) Így létezik ilyen márkanevű tej, valamint többféle húskészítmény, de a „Kukkónia projekt” része egy panzió, egy „ranch”, valamint az Amade Chateu nevű luxusszálló Nyékvárkonyon, ahol egy helyi forrásunk szerint Orbán Viktor is vendégeskedett már.
A vezérigazgatónak saját honlapja is van, eszerint „globális világban élünk, ahol a kilométeres távolságok másodpercekre rövidülnek. Ezért az idő rendkívül fontos entitás. Behatárolt és sehogy sem lehet becsapni. Mindannyiunknak pontosan ki van mérve”. Kukkónia néven egyébként még egy polgári egyesületet is bejegyeztetett Világi Oszkár.
Világi a Magyar Koalíció Pártja országos tanácsának tagja is volt, és amikor a párt Mikulás Dzurinda miniszterelnöksége idején a kormánykoalíció része lett, a Szlovák Államvasút és a Slovnaft olajipari vállalat igazgatótanácsában is tisztséget kapott, de 2003-2007 között az OTP szlovák leánybankjának felügyelő bizottságába is beválasztották.
A MOL 2000-ben megvásárolta a Slovnaftot. Világi 2006-tól a Slovnaft vezérigazgatója, 2009-től pedig a cég igazgatótanácsának elnöke is, 2011-től már a MOL-ban is igazgatótanácsi tag.
A szlovák média szerint Világi neve 34-szer bukkan fel a szlovák közélet eddigi legnagyobb korrupciós botrányában. 2012-ben egy „Gorilla” néven futó titkosszolgálati akció nyilvánosságra került aktái szerint a szlovákiai politikai elit szorosan összefonódott az ország legbefolyásosabb vállalkozóival, háttéralkukra épülő klienspolitika uralta a rendszert.
A Gorilla-akták szerint Világi a Magyar Közösség Pártja (MKP) legbefolyásosabb gazdasági háttérembere, ő fizeti többek között a párt delegáltjait különböző állami cégek vezetésében. Az akták szerint az egyik leggazdagabb szlovák üzletember, Jaroslav Hascák egy ízben arról panaszkodott, Világi annyira befolyásos, hogy például a szlovák villamosművek igazgatóhelyettese, Miroslav Wöllner is jobban figyel rá, mint a gazdasági miniszterre.
Hacák egy másik alkalommal arról beszélt, hogy „a villamos művekben Wöllner és Világi csinálja a legnagyobb csalásokat”. Világi Oszkár akkor egy interjúban azt mondta az Új Szónak, meggyőződése, hogy a „Gorilla-aktákban” szereplő anyagok nagy része kitaláció, és tagadta, hogy bármi köze is lenne azokhoz a történetekhez, amiben nevét megemlítik.
(vs)
Bal-Rad komm: A mindenkori magyar kormánynak kutya kötelessége a határon túli magyarság IDENTITÁSTUDATÁNAK A MEGŐRZÉSÉT ÉS ERŐSÍTÉSÉT ANYAGILAG IS (!) TÁMOGATNI, AZ ANYAORSZÁG ANYAGI LEHETŐSÉGEI ÁLTAL ADOTT KERETEKEN BELÜL!
Nem vagyunk arról meggyőződve, hogy a futball az pontosan egy ilyen identitásmegőrző/erősítő tevékenység! Döbrögi futballőrülete azonban már nem ismer sem erkölcsi-morális, sem pedig országhatárokat. Kiváltképpen nem Magyarország anyagi lehetőségeinek korlátait/határait!
Nyilvánvaló, hogy egy beteg elme lázálmai párosulnak egy gonosztevő hajlamú lelkülettel.
LOPÁS ÉS FUTBALL! Ez a két dolog az, ami motiválja!
Az pedig hogy hajlamait gátlástalanul kiélheti rajtunk, kizárólag A MI BŰNÜNK!
Ő CSAK ÉL AZ ÁLTALUNK KARMAI KÖZÉ DOBOTT LEHETŐSÉGGEL!

„Magyarországot kifejezetten gonosz, agresszív emberek lakják”

Több mint hetven évig titkolta családja elől származását egy asszony. Csak pár éve jött rá egy véletlen folytán a lánya és unokája, hogy valójában ki is az a hölgy, akit csak úgy szólítanak, hogy „mama”.
mor
Sao Pauló Brazília és Dél-Amerika legnagyobb városa, egyben a világ ötödik legnagyobb metropolisza is. Itt él több millió „szomszédjával” együtt egy magyar nő, Éva, aki több mint 70 évig titkolta, hogy valójában ki is ő. Azt, hogy magyar, kifejezetten leplezte, és megtiltotta mindenkinek, hogy származását firtassák. Mikor kiderült, hogy ő magyar, azt mondta, azért nem akarta, hogy napvilágra kerüljön, ki is ő valójában, mert Magyarországot úgy írta le, hogy kifejezetten gonosz, agresszív emberek lakják, és ez egy kegyetlen ország. Talán nem véletlenül mondta ezt hazánkról, hiszen a II. világháború környékén hagyta el Magyarországot az akkor még fiatal lány, aki nem mellesleg zsidó származású…
(Forrás: szoljon)
Bal-Rad komm: Svédországi olvasónk ma reggelre érkezett villanyposta-üzenete:
A(z) (F)+DONA01+förminskad.jpg megjelenítéseA(z) (F)+DONA01+förminskad.jpg megjelenítéseA(z) (F)+DONA01+förminskad.jpg megjelenítésesar
“Ma egy svéd biroság az itéletében kimondta hogy magyarország egy ronda, rasszista, fasiszta ország !!
Az itéletben a biroság nem engedi hogy Magyarországra visszatoloncoljanak egy iraki és egy afgán családot mert ott nagy a veszély hogy embertelenül kezelik öket, és megalázoan-ellentétben az europai kovencioval. Ezért a dublini szerzödés nem alkalmazhato…..
Na most ottan állhattok a szamárfülekkel, szégyenkezve, majdnem teljesen
migráncsok nélkül….szégyeljétek magatokat!!!
Büntetésböl azonnal tessék elnyalogatni egy fél citromot!! Csakhogy ne lássam az elégedett vigyort rajtatok….”
-Persze el lehet képzelni, hogy a svédek-akik egyébként minden eléjük tolt hülyeséget készpénzként kezelnek-micsoda véleménnyel lehetnek rólunk. A vad és barbár félázsiai népségről. Bár hadd higyjék csak! (Elvben) migránsmentességünk ennyit megér! A citromnyalogatásról meg le kell mondanunk! Arra ugyanis nincs pénz! (Mármint citromra!)
Narancsunk van! Rohatd is, porzik is már, keserű is! Ezt nyalogatjuk nagy kínnal! Majdcsak elfogy már!