2015. szeptember 8., kedd

Rendőröket fizetett volna meg, hogy civilekre lőjenek

A moszkvai városi bíróság nyolc évi börtönbüntetésre ítélte egy amerikai zsoldban működő extrémista csoport tagját, aki rendőröket próbált beszervezni, hogy kormányellenes tüntetések alkalmából civilekre lőjenek.
A nyolc évi börtönbüntetésre ítélt Alexander Razumov tagja annak a fegyveres csoportnak, ami 2013-14 fordulóján részt vett Kijevben a legitim kormány eltávolításában, és készpénzes kifizetéseket kapott a rendőrök elleni támadásokért. Az EuroMajdan “sikerességében” katalizátor szerepet töltött be, hogy mind a kormányellenes tüntetők, mind pedig a rendőrök arról számoltak be, hogy a másik táborból lövések érkeznek. Ez lehetővé tette a kormányellenes tüntetők radikalizálását, miközben egyre több ember vonult utcára, és a feszült helyzetben a rendőrök is agresszívabban léptek fel ellenük.
A Ria Novosztyi hírügynökség szerint Razumov a Jobb Szektor tagja, és Oroszországba érkezésének kettős feladata volt; egyrészt tagtoborzást folytatott a szervezet orosz csoportjainak létrehozásához, akik egy konfliktus kiprovokálása után fegyveres harcot kezdenének a rendfenntartás ellen. Emellett rendőröket is megpróbált beszervezni, akiknek az lett volna a “feladata”, hogy a Donbassz régióba utazva jelentkezzenek az Ukrajnától elszakadt régió rendfenntartásához, majd hónapokkal később békés civil demonstráció alkalmából rálőjenek az emberekre.
Razumov havi kifizetéseket ígért az általa beszervezni kívánt személyeknek, és további anyagi juttatásokat helyezett kilátásba arra az esetre, ha a közeljövőben kezdődő demonstrációknak civil halálos áldozata lesz.
A beszámoló szerint a Jobb Szektor tagja nem idegeneket próbált megnyerni, hanem olyan személyeket keresett fel, akikkel a szervezet számára megnyert új tagok korábban személyes kapcsolatban álltak, a célszemélyek beszervezésében így meghatározó szerepe lett volna a múltbéli személyes kapcsolatnak is. Később a legfelsőbb bíróság képviselője az újságíróknak nyilatkozva kijelentette, hogy a Jobb Szektor tagja alábecsülte az orosz rendőrök moralitását; próbálkozásai azon buktak el, hogy két megkeresett rendőrtiszt jelezte a történteket.
A Jobb Szektor korábban betiltásra került Oroszországban, miután tagjai az Ukrajnáról leszakadó orosz többségű területeken civilek elleni bűncselekményeket követtek el. Kijevben a Berkut rendőri különleges alakulat feloszlatása előtt – a puccs idején – a rendőrök rajtaütést hajtottak végre a “civil tüntetők” sátortáborán, ahol megtaláltak egy arra vonatkozó dokumentációt, hogy belföldi szélsőjobboldali politikai szervezetek és futballszurkolói csoportok dollárban kaptak kifizetéseket a tüntetések során rendőrök elleni támadásokért. A Jobb Szektor már a puccs idején kapott készpénzes kifizetéseket – Razumov feltehetően csak összekötőként érkezett Oroszországba, és a pénzről ugyanaz gondoskodott volna, aki már az ukrán puccs idején is anyagiakkal látta el a felforgatásban résztvevőket.

http://hidfo.ru/2015/09/rendoroket-fizetett-volna-meg-hogy-civilekre-lojenek/

Demokrácia? Olyat még nem láttunk

Demokrácia Olyat még nem láttunk

…”Reménykedjünk az Orbán kabinet talán végre rendszert csinál polgárainak őszinte, közérthető és időben történő tájékoztatásából, a lakossággal történő rendszeres párbeszédből, netán a valódi demokrácia is kicsírázik egyszer, a politikusok, a liberális média hazudozása és az igazság elkendőzése helyett.”

A brüsszeli gazdatüntetés kapcsán ismét felmerül a tény, ha valóban demokratikusan vezetnék az úgynevezett demokratikus országokat, akkor nem a lakosság feje felett döntene a hatalom, olyan kérdésekben, melyek pont őket érinti húsba vágóan.
A hazai gyakorlatban is épp így hiányzik a párbeszéd, egy-két kivételtől eltekintve. Bár az Orbán kormány már több ízben is megszólította levélben a lakosságot egy-egy nagy horderejű témában kikérve a véleményüket, legalábbis akkor, amikor a felhatalmazásunkra volt szüksége valamelyik intézkedése megtételéhez.
A közvetlen válaszadásnak megvan az az előnye, hogy ki-ki befolyásmentesen dönthet.
Ez persze azért nem ilyen egyszerű. Annál is inkább mert a nép akaratának kikérése előtt, – de legalább a kiküldött levélben őszintén, tisztességes (értsd az emberek számára közérthető, világos és nagyobb részleteiben is átlátható módon) tájékoztatást is kell(ene!) adni, hiszen a várható következményekről, a háttéralkukról a lakosság többnyire csak utólag értesül – vagy akkor sem, különösen, ha még el is titkolják a hátsó szándékokat, következményeket, de pláne titkosítják is ezeket a háttérben meghúzódó megállapodásokat, alkukat.
Aztán nem ártana közölni, pro és kontra, hogy ez mekkora plusz terhet ró ránk, hogy melyik döntés mennyibe fog kerülni a lakosságnak, mert a “fájni fog” elég slendrián megfogalmazás. S ha már a költségeknél tartunk, azt sem árt tudni, hogy honnan teremtjük elő a rávalót, (vagy honnan vonna el pénzt a kormány) a nép akaratával egyező végrehajtáshoz.
El kell mondani, hogy mely törvények, szerződések mire köteleznek bennünket, illetve mely törvények, szerződések megváltoztatása, módosítása, vagy meghozása, netán figyelmen kívül hagyása szükséges.
Visszatérve a támogatásunk, véleményünk kikérésére, ezzel további problémák is adódnak, egyebek között már egy-egy kérdés megfogalmazásával is lehet olyan helyzetet teremteni, amire, a kívánt válasz érkezik. Különösen, ha nincs hozzá elegendő információ, vagy kifejezetten félrevezető információval látják el a jövendő válaszadókat, vagy a kérdés feltevése olyan, amire nem lehet felelősséggel egyszerű igennel vagy nemmel válaszolni a következmények és a kivitelezés pontos ismerete nélkül. (egy példa a halálbüntetés bevezetése, – a lehetőség megteremtésére nyilván sokan igennel válaszolnának, azonban az alkalmazásán áll vagy bukik minden. De ilyen dilemma az is, hogy fogadjunk-e be menekülteket, vagy támogassuk-e a migrációt, vagy hogy adjunk-e határon túliaknak magyar állampolgárságot, az emberség nyilván igent mondat velünk, csakhogy nagyon nem mindegy hogy milyen jogokat társítunk ezekhez, hogy milyen feltételekhez kötjük, és nem mindegy, hogy kiket és milyen létszámban illetve időhatárok között fogadunk be, de pláne, hogy milyen státusszal látjuk el őket. Mert ugyebár, ha a kérdés úgy teszik fel hogy válogatás nélkül bárkit, bármikor honosítunk-e, befogadjunk-e és el is tartsuk, netán azonos jogokkal is ruházzuk fel őket, akkor a válasz könnyen lehet nem)
A bevándorlással, migrációval kapcsolatban kikért véleményünk után szereztünk csak széles körben tudomást arról, hogy valójában mennyi menekült befogadását várja el tőlünk az EU (bár ez a szám többször is módosult), hogy a regisztrációt leginkább csak rajtunk akarják számon kérni, hogy az EU törvényeket felül írja az emberség (már ha az uniónak, vagy némely politikusának per pillanat épp ez az álláspontja), hogy nem lehet kötelezni senki sem a menekült táborban maradásra, sem a regisztrációra, sem orvosi ellenőrzésre, és hogy az illegális határátlépőket valójában (szemben a rendelkezésekkel) ugyanolyan elbánásban kell részesíteni, mintha legális menekültek vagy bevándorlók lennének, és még sorolhatnánk az alkalmazott kettős mérce alapján megfogalmazott uniós elvárásokat, miközben igazság szerint nincs is egységes uniós vélemény vagy álláspont. A lakosság véleményére most szüksége volt Orbán Viktornak, hivatkozási alapként, hogy szembe menjen Brüsszellel, és sok liberális politikus álságos kirohanásaival.
Az sem lenne utolsó, ha a mindenkori kormány nem csak olyan esetben kérné ki a nép felhatalmazását, és folytatna párbeszédet, amikor neki van erre szüksége, hanem minden olyan esetben is, amikor mikor olyan törvényeket készít elő, olyan lépéseket tervez, melyek a létünket, egészségünket vagy jövőnket hátrányosan befolyásolják, érdekeinket és az igazságot súlyosan sértik.
Ilyen durva átverés volt például az EU csatlakozást illető népszavazás (melyre ráadásul a már aláírt csatlakozási szerződést követően került sor)
Eközben arról sem szabad elfelejtkezni, hogy a vélemény megkérdezése, vagy a párbeszéd lefolytatása a nemzettel és annak akceptálása nem ugyanaz, még ha evidenciának is tűnik a népakarat figyelembevétele.
DE! Nem kérdezték meg az érintetteket számtalan más esetben sem.
Nem kérdeztek meg bennünket a Magyar Alapokmány átírásakor, a magánynyugdíjak elvétele, majd elköltésekor, vagy a Munkatörvénykönyvének a munkavállalókat sújtó durva liberális átírásakor, akárcsak a Pénzügyi- és Banktörvények lakosságot súlyosan megkárosító (ezzel szemben a bankok érdekeit messzemenően szem előtt tartó) rendelkezések meghozatala előtt sem. (igaz, azóta sem!)
Ahogy a kutyát se érdekelte a véleményünk és akaratunk százmilliárdos stadionépítésekről, a szociális kiadások elosztásáról, feltételhez kötéséről.
Nem, hogy nem kérdeztek meg bennünket, de még csak nem is tájékoztattak az egészségügy és az oktatás szétverésekor sem, vagy a privatizációnak nevezet szabad rablás feltételeinek megteremtésekor sem, ahogyan a különböző mutyik (a föld- és trafikmutyi, kártérítési és árverési mutyi, bankhitelek, egyoldalú banki szerződésmódosítás, stb., stb.) kivitelezését is kész tényként nyomták le a torkunkon, sőt a mai napig titkolják, kik, mennyit profitáltak ezekből, kinek az ismerősei voltak, “jókor jó helyen” no persze véletlenül.
Nem volt se véleménykérés, se információ, csak hazugságok, átverés, lapítás. Minden gerinctelen csirkefogó hangzatos hazugsággal magyarázta a megmagyarázhatatlant, mellyel elvtelenül pénzért elárulta az országot és megkárosította a benne lakókat.
A cinizmus csúcsaként pedig olyanokat vágtak az arcunkba, hogy bár nem etikus, de törvényes (az erkölcstelen törvény mindenkor kártékony a közösség számára!), hogy megélhetési bűnözés, (noha nem 1kg kenyérről vagy 20dkg párizsiról volt szó), hogy (re-)privatizáció (melynek töredéke sem volt igaz, csupán a fosztogatást, az ország kiárusítását leplezte) melynek során az egyenlőbbek, akik jó előre bírtak minden szükséges információval, nevetségesen olcsón, szinte ingyen (úgy mond sz…ért-h…ért) szereztek meg milliárdokat, államilag feltőkésített bankokat, gyárakat, földeket, bányákat, erdőket, üzemeket, gépeket, stb.
Majd pedig a pofánkba vágták, hogy el lehet menni az országból, meg hogy mindenki annyit ér, amennyije van (értsd amennyi vagyont szerzett bármilyen módszerrel)
Nos, a néppel, a lakossággal történő párbeszéd a demokrácia alaptétele, de úgy tűnik ebben az országban ez soha nem állt az aktuális uralkodó réteg érdekében.
A népet valójában szinte soha nem képviselte egyetlen “megválasztott képviselője” sem, hát még a listások, vagy a pártok.
Reménykedjünk az Orbán kabinet talán végre rendszert csinál polgárainak őszinte, közérthető és időben történő tájékoztatásából, a lakossággal történő rendszeres párbeszédből, netán a valódi demokrácia is kicsírázik egyszer, a politikusok, a liberális média hazudozása és az igazság elkendőzése helyett.
Szabad Riport / Audie

Elkezdődött a Moldáv Majdan – Kormányellenes tüntetések Kisinyovban

'Moldáv Majdan' - Kisinyov 2015. 09. 06. - Fotó - Novorosinform
‘Moldáv Majdan’ – Kisinyov 2015. 09. 06. – Fotó: Novorosinform

…”Atlantista felforgatás ez ismét. Feltételezésünk szerint azért, hogy Moldáviát destabilizálják és rendet csinálni bevonulhassanak a román, s az amerikai csapatok. Így fogván harapó fogóba Ukrajnával együtt Transznisztriát, a Dnyeszter Menti Népköztársaságot.”

Vasárnap a moldáv főváros központi terén nagyjából 40 ezren gyűlhettek össze, de estére a terület szinte teljesen kiürült. A közlekedés helyreállt. Közben a rendőrség megerősített egységei továbbra is ügyelnek a rendre. Az akció szervezői, a DA (Méltányosság és igazság) civil platform bejelentette, hogy folytatják békés tüntetésüket, és a tér területén létrejött sátorvárosban maradnak, amíg nem teljesítik a követeléseiket. Az itt várakozó tüntetőknek ételt és italt hoznak. Pénzt gyűjtenek, hogy a sátorvárost folyamatosan ott tarthassák. Nagyjából ötven sátrat állítottak fel.
A tüntetéseken a DA és Piros blokk pártfogói vettek részt. Azzal vádolják az ország kormányát, hogy egy bizonyos oligarcha csoport befolyása alatt állnak, és csak imitálják az európai integrációt. Nagyjából 10 órán át tüntettek. A szervezők szerint százezres tömeg gyűlt össze, bár a tér nem lenne képes ilyen tömeget fogadni.
A tüntetők vezetőjét Valerij Sztrelec miniszterelnök fogadta, akinek átnyújtották a követeléseiket. Soron kívüli parlamenti választásokat és az elnök lemondását követelik. Egyben követelik a kormány lemondását, továbbá hogy civil csoportok közül nevezzék ki a hatósági szervek vezetőit.
Sztrelec bejelentette, hogy a kormány készen áll a tüntetőkkel való párbeszédre és az elnök és a parlament házelnök is hajlandó találkozni velük a héten. „Készen állunk a párbeszédre, de szeretném megérteni, hogy ha a tüntetők új kormányt követelnek, akkor mi motiválja őket, hogy tárgyaljanak azzal a miniszteri kabinettel, amiben nem bíznak” – mondta Sztrelec.
Szavai szerint a tüntetők követeléseit nem lehet gyorsan végrehajtani, ezért arról széleskörűen tárgyalni kellene. „Amikor közös tárgyalásunk lesz a tüntetők, a kormány, a parlament képviselőivel és az elnökkel, akkor elemezzük a tüntetők követeléseit, hogy lássák, mit lehet abból megvalósítani, és mi az, amit nem” – mondta Sztrelec.
A kormányellenes tüntetők bejelentették, hogy Maia Sandu korábbi oktatási miniszter vezetésével létrehoznak egy új politikai pártot. „A mozgalmunk a jövőben egy politikai párttá alakulhat. Úgy gondolom, hogy a platform többi résztvevője nem fogja ellenezni, hogy a politikai egyesülésünket Sandu vezesse” – mondta Vasilis Nestase, a DA egyik vezetője. Szavai szerint nem fognak kompromisszumot kötni a kormánnyal.
„A követeléseinket teljesíteni kell és kész. Ezen nincs mit tárgyalni. Már adtunk időt a kormánynak a korábbi tüntetések után, hogy teljesítsék a követeléseinket. Semmit sem tettek. A tér legitimitást adott nekünk. A nép felhatalmazott minket. Ha megint figyelmen kívül hagynak, megint kihozzuk az embereket, és blokkoljuk az állami épületeket” – mondta Nestase.
„A rendőrség ellen tanúsított agresszív megnyilvánulás miatt nyolc embert őrizetbe vettek” – nyilatkozta a rendőrség. Köztük van Grigorij Petrenko, a Piros blokk vezetője is. A tüntetőket három napig tartják fogva, kivételt csak egy kiskorú szabálysértő képez, akit 24 óra elteltével szabadon engednek.

Mi történik Kisinyovban?

Szeptember hatodikán tömeges tüntetések kezdődtek a moldáv főváros utcáin – írja Novorosszia hírügynöksége. A tüntetések szervezője a Méltányosság és Igazságosság civil platform (Dreptate si Adevar). Milliárdos mennyiségű ellopott pénzek visszafizetése és a korrupció melletti harc mellett a jelenlegi elnök, Nicolae Timofti lemondását, a közvetlen választásokra való áttérést és előrehozott választások megtartását is követelik. Velük párhuzamosan a Főügyészség épületénél kisebb politikai csoportok, az Antifa és a Piros Blokk tüntet, akik a rendőrséggel is összecsaptak. Néhány radikális személyt három napra letartóztattak.
A többi tüntetéshez képest ezeknek az akcióknak nincs semmilyen geopolitikai és ideológiai vonzata sem. A kormányellenes tüntetéseket támogatják a bal oroszpárti és a jobb Európa párti, illetve az orosz és a román anyanyelvű civilek is. A kormány párti média megpróbálja egy oroszpárti tüntetésnek, és a Kreml destabilizációs törekvésének bemutatni ezeket a tüntetéseket, amelynek a célja egy államcsíny. A tüntetések szervezői Maia Sandu korábbi oktatási minisztert választották a vezetőjüknek, aki érthetetlen okok miatt nem vett részt a tüntetéseken, de támogatásáról biztosította őket.
Jelen pillanatban egy éjjel-nappali sátor tábor van a Nagy Nemzeti Gyűlés terén, de egyelőre még nem tudni, hogy a tüntetések szervezői milyen stratégiát fognak alkalmazni, hogy hatással legyenek a kormányra. A szervezők kizárnak mindenféle forradalmi forgatókönyvet, de azt sem akarják, hogy a civil platform egy politikai párttá alakuljon, amivel részt vehetnek a választásokon.
A 2016 márciusában megtartott előrehozott választások megtartása is lehetséges forgatókönyv lehet, ha a képviselők nem lesznek képesek megválasztani egy új elnököt. Sandu új politikai ereje képes lenne leváltani a jelenlegi kompromittálódott Európa párti pártokat.
SzRTI megjegyzés: Még hogy “oroszpárti tüntetés”hazudja a liberális média. – Maia Sandu, a tüntetések eszmei vezetőjének előélete: Oktatási miniszter, 2012-től 2015-ig. Majd a Liberális Demokrata Párt miniszterelnök jelöltje.
Sandu 2010-ben diplomázott a Harvard egyetemen, majd ezek után a Világbanknál dolgozott Washintonban. Innen vezetett egyenes útja a moldáviai miniszteri székbe. – Miről is beszélünk akkor?
Atlantista felforgatás ez ismét. Feltételezésünk szerint azért, hogy Moldáviát destabilizálják és rendet csinálni bevonulhassanak a román, s az amerikai csapatok. Ukrajnával együtt így csapván harapófogóba  Transznisztriát, a Dnyeszter Menti Népköztársaságot.
Források: TASSZNovorosinform – Rapid Press Hírszolgálat – Wiki – SzRTI archivum

Párizs visszavonhatja az Oroszország elleni szankciókat

Párizs készen áll arra, hogy feloldja az Oroszország elleni szankciókat, amit nem is önszántából hozott. Az ukrán kormánytól még év vége előtt megkövetelik a minszki egyezmény feltételeinek teljesítését.
A Ria Novosztyi hírügynökség beszámolója szerint Francois Hollande francia elnök sajtótájékoztatón bejelentette, hogy készen állnak a szankciók feloldására. Ehhez azonban teljesülnie kell a minszki megállapodásnak, amit Párizs innentől nem Moszkva kötelességének tart, hanem maga is aktívan fellép annak kikényszerítésében.
“A minszki egyezmény feltételeinek év vége előtt teljesülniük kell. Végig kell vinni a változtatásokat, beleértve a helyi választásokat, az autonómiatörvényt, a decentralizációt is. Ha a folyamat végéhez ér, lépéseket teszek a szankciók eltörlésére vonatkozóan.”
Francois Hollande az ukrán válság rendezése kapcsán kijelentette, hogy a következő találkozót Párizsban tartják a német, francia, orosz és ukrán vezetők. A külügyminiszterek a következő napokban személyes egyeztetést tartanak, ahol a szíriai rendezés is elsődleges témaként fog napirendre kerülni. A francia államfő bejelentette, hogy légicsapásokat hajtanak végre Szíria területén a terroristák állásai ellen, de szárazföldi beavatkozásra nem készülnek, és a szíriai helyzet rendezése elképzelhetetlen Oroszország segítsége nélkül.
Hollande emellett bejelentette, hogy Franciaország maga kezd légi felderítést Szíria területén, a francia légicsapások így nem az amerikai hírszerzési adatok alapján történnek majd. Ez annak lehetőségét jelenti, hogy – az amerikaiakkal ellentétben – a francia légierő nem a szíriai infrastruktúrát fogja szétbombázni, hanem valóban a terroristák állásaira mérnek csapást.
A francia elnök szerint Oroszországgal mindkét válság rendezésében együtt kell működni, és Moszkva részvétele nélkül nem lehetséges a helyzet politikai rendezése. A francia vezető a szíriai beavatkozás kapcsán személyesen Vlagyimir Putyin orosz államfővel folytat egyeztetéseket.


http://hidfo.ru/2015/09/parizs-visszavonhatja-az-oroszorszag-elleni-szankciokat/

Donbasszban több-kevesebb sikerrel tartja magát a tűzszünet.

A déli frontszakaszon nyugtalanabb a helyzet, de világrengető összecsapások ott sem voltak. Az éjszaka pedig egyenesen nyugodalmas volt.
A helyzethez hozzátartozik az is, hogy Nyalókakirály tudtára adta a NATO: Egyelőre kívül tágasabb Maradék-Ukrajnának. És persze rövid időn belül várható, hogy a “normandiai négyek” ismét összetalálkoznak.A hírek szerint Párizsban. A legmagasabb szinten! Nyalókakirály addig legalábbis nem mer emberkedni Donbassznál!
Sirokinonál volt tegnap délután egy kisebb adok-kapok. A valcmanista martalócok ugyanis visszaszivárogtak a puffertóna nyugati határán lévő romfaluba, és onnan elkezdtek aknavetőzgetni a népköztársaságiak felé. Az ügy miatt nyafogás tört ki Kijevben, mert három lator ott hagyta a fogát Sirokino romjai között. A milícia ugyanis visszalőtt!
Panaszkodik a DNR! Eduard Baszurin közölte, hogy Nyalókakirály martalóchordája a tűzszünet csendjét kihasználva masírozgat be olyan-a pufferzóna határán fekvő-településekre, amelyek eddig mentesek voltak mindkét fél csapataitól.
Portovszkojéba pélául egy egész tengerészgyalogos latorzászlóalj települt be tegnap, míg Uszpenovkába egy gépesített lövészzászlóaljat tanyáztatott be a pribékhad.
A Mariupolhoz közeli Mangus-faluba az “Azov” latorbanda fészkelt be, ágyúival együtt.
Az LNR Honvédelmi Minisztériumának szóvivője-Igor Jascsenko ezredes-arról adott hírt tegnap este, hogy Kijev információs provokációkra készül a Luganszki Népköztársaság erőinek rosszhírkeltésével. Értesülése szerint az első bizonyítékokat a “gonosz miliciáról” Sztanyica Luganszka közelében fogják hamarosan fölfedezni.
Mindezekkel együtt is, Donbasszban a helyzet mérsékelten nyugodtnak nevezhető.

https://balrad.wordpress.com/2015/09/08/donbassz-74/

Feladták a rendőrök a menekültek regisztrációját?

A Délmagyar szerint szándékosan helyezték át a fővárosból vidékre a migránskrízis epicentrumát azzal, hogy jelenleg csak a röszkei regisztrációs ponton vehetik fel a rendőrök a menekültek adatait, azzal a felkiáltással, hogy "csak Budapesten ne legyen balhé". A 24.hu azzal egészítette ki a hírt, hogy a rendőrök kedden gyakorlatilag feladták a regisztrációt, "egyél, igyál, aztán menj, amerre látsz" – mondják állítólag a migránsoknak.
Most csak Röszkén regisztrálják a menekülteket, míg korábban az ország több pontján folyt az adatrögzítés. Ezért lehet az elmúlt napokban óriási tömeg a röszkei gyűjtőponton – értesült a Délmagyar Csongrád megyei hírportál.
A lap szerint a megoldás magyarázata, hogy azt akarják, Budapesten ne legyen balhé. Nem baj, ha Szegeden és környékén káosz, feszültség alakul ki, csak a főváros maradjon nyugodt – ez a központi szándék a Délmagyar információi szerint.
Mint írták, értesüléseiket megerősítik a tegnap nap röszkei eseményei: kis számú rendőr intézkedett, miközben a menekültek tömege egyre nőtt, a parancsok pedig szinte óránként változtak, aminek az eredménye a migránsokkal folytatott szinte folyamatos állóháború volt.
Ehhez kapcsolódik a 24.hu értesülése is. A MigSzol Szeged aktivistájára hivatkozva azt írták, a rendőrök gyakorlatilag feladták a migránsok regisztrálását. "Egyél, igyál, aztán menj, amerre látsz" – a legújabb hírek szerint ezt mondják nekik. Több százan el is indultak a főúton Röszkéről Szeged felé. Ez utóbbi információnak munkatársunk a helyszínen is próbál utánajárni.

Fotó: Fülöp Máté
Záborszki Helga, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) szóvivője elmondta, valószínűleg a rendőrségi regisztrációról lehet szó, a BÁH regisztrációja az ország tíz pontján továbbra is zajlik.
Tehát az ORFK-hoz fordultunk azzal a kérdéssel, hogy tényleg egyetlen ponton regisztrálják-e az érkező migránsokat, és ha igen, miért. Arról is érdeklődtünk, ők is úgy tudják-e, hogy a röszkei regisztrációs ponton a helyzet reménytelenné vált, és a rendőrök inkább szélnek eresztik a menekülteket.(HVG)
Bal-Rad komm: AMENNYIBEN igazak a HÍRESZTELÉSEK-akkor a baj még annál is nagyobb, mint amit gondoltunk! Mert akkor-A HÍRESZTELÉSEK ALAPJÁN-arra kell gondolnunk, hogy a rendőrség feladta a hiába való küzdelmet a migránshaddal! EBBEN AZ ESETBEN AKADÁLYTALANUL ZÚDULHAT BEFELÉ AZ ÁRADAT! Ez pedig annak a jele, hogy Magyarország bizonyos értelemben elbukott!
SINTÉR SATYÁNAK IS TÁVOZNIA KELLENE?! (No ez az ő privilegizált helyzetéből adódóan kizárható!)
Ám ha a HÍRESZTELÉSEK IGAZAK, azonnal be kell indítani egy közvetlen Szeged-Baja-Pécs-Hegyeshalom vonatjáratot!
És ha igazak a HÍRESZTELÉSEK-várható az EU-bosszúja is! Amelynek tárháza igencsak tele van eszközökkel! Nekünk pedig semmiféle ellenszerünk nincs!

Lett külügyminiszter: széteshet a schengeni övezet

Edgars Rinkevics, Lettország külügyminisztere szerint széteshet a schengeni övezet, ha nem sikerül azonnal közös megoldást találni a migrációs válságra.
A Ria Novosztyi hírügynökség jelentése szerint Rinkevics kijelentette, hogy a migrációs válság a második világháború utáni állapotokhoz hasonlítható, és a belső határok nélküli működés véget érhet, ha nem sikerül teljesen lezárni a külső határokat. Az Európai Unió egyes országai különböző módon látják a problémát, de az mindenki számára egyértelmű, hogy az Európai Unióban a személyek szabad mozgása az uniós tagállamok állampolgárainak joga, nem az afrikaiaké.
Rinkevics szerint amennyiben az Európai Unió nem tud hatékony megoldással előállni a migrációs válság kezelésére, a következő hónapok során valamennyi tagállam visszaállítja a határellenőrzést, és ezzel a schengeni övezet véget ért. Elmondása szerint az Európai Unió több tagállama még ebben az évben uniós tagországok felé is megkövetelheti a személyigazolással történő határátlépést.
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdán új javaslattal áll elő a menekültek elosztására vonatkozóan. Rinkevics szerint az új javaslat alapján Lettország már tízszer annyi bevándorlót kell befogadjon, mint amennyit korábban előírtak számára. Ez a szám azonban csak egyre növekedni fog, mivel az Európai Unió külső határai nyitva vannak, így hónapról hónapra egyre több bevándorlót kell elosztani.
Orbán Viktor szerint azonban a bevándorlás nem európai probléma, hanem kizárólag német probléma. A bevándorlók nem az Európai Unióba akarnak jönni, hanem mindannyian Németországba igyekeznek, így értelmetlen – és egyben lehetetlen is – a bevándorlók elosztása uniós tagországokban. Az N24 német hírtévé vasárnapi szavazásában a nézők 83%-a egyetértett a magyar kormányfő kijelentéseivel.


http://hidfo.ru/2015/09/lett-kulugyminiszter-szeteshet-a-schengeni-ovezet/

Az IÁ álcázott terroristái érkez(het)tek meg Németországba

A This is Christian Syria (Ez a keresztény Szíria) Facebook-csoport internetes adatgyűjtése szerint magukat menekültnek álcázva megérkeztek Európába az iszlám terroristák. A közösségi oldalakra feltöltött fotók tanúsága szerint a jelenleg “az európai városokban parádézó illegális bevándorlók” közül többen korábban az Iszlám Állam oldalán harcoltak – írta a Magyar Idők keddi számában.
Megjegyzik, a lapnak nincs megfelelő eszközrendszere ahhoz, hogy az információk valóságtartalmát ellenőrizze, a biztonsági, titkosszolgálati szakértők véleménye szerint azonban több ezer potenciális terrorista érkezhetett meg a bevándorlókkal Németországba. Az is kiderült, hogy nagyüzemben hamisítja az Iszlám Állam a szír útleveleket – írta a lap.
A Facebookon komoly kutatómunkát végeznek a szíriai polgárháborúban elűzött keresztények. A This is Chris­tian Syria (Ez a keresztény Szíria) közösségi profilon állításuk szerint már számos, az elmúlt hetekben, napokban Európába, döntően Németországba érkezett iszlám terroristát azonosítottak.
A profil szerint ezek egyike Ahmad Abd Alkarim Alhije, a Bassár el-Aszad szír elnök ellen harcoló Iszlám Front nevű katonai szövetség Ahrar Alforat elnevezésű zászlóaljának korábbi vezetője, akit számos gyilkossággal és háborús bűncselekménnyel gyanúsítanak.
A Facebookon működő szír keresztény ellenállók közlésük szerint más terroristákat is lelepleztek, olyanokat, akik korábban a Face­bookon vagy a Twitteren “dicsekedtek” ocsmány tetteikkel, de most valamilyen oknál fogva magukat menekültnek kiadva Európában tűntek fel.
Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a hírek kapcsán a lapnak kijelentette: szerencsés, hogy a múlt hétvégén Németországba kiengedett migránsok már nincsenek a magyar fővárosban.
A német szövetségi hírszerzés igazgatója semmilyen veszélyt nem lát a migránsokban, miközben egyelőre még csak nem is tudták regisztrálni az összes menedékkérőt – jelentette ki Spöttle.
Hozzátette, több arab dialektust ismer, a kiengedett migránsokat hallgatva azt tapasztalta, hogy sok közöttük az egyiptomi, a líbiai és a tunéziai, akik most mind szírnek vallják magukat.
(atv.hu/MTI)
Bal-Rad komm: MAGYARORSZÁG EGYETLEN MIGRÁNST SEM FOGADHAT BE! MAGYARORSZÁG VISSZA KELL HOGY ÁLLÍTSA VALAMENNYI HATÁRÁN A HATÁRVÉDELMET, ÉS MINDEN HATÁRÁTKELŐN SZIGORÚ ELLENŐRZÉST KÖVETŐEN LÉPHESSEN CSAK BÁRKI BE AZ ORSZÁG TERÜLETÉRE!
A HATÁRŐRSÉG ÚJJÁSZERVEZÉSE ALAPVETŐ FONTOSSÁGÚ, PRIORITÁST ÉLVEZŐ FELADAT!
A MAGYAR KATONÁKAT PEDIG HALADÉKTALANUL HAZA KELL RENDELNI!


Az Iszlám Állam eddig négyezer terroristát csempészhetett Európába

Az Iszlám Állam egyik ügynöke elárulta, hogy a rettegett szervezet a menekülthullámmal eddig négyezer dzsihádistát juttatott be Európa különböző országaiba.
Az Iszlám Állam harcosainak embercsempésze megerősítette: a titkos akció eddig teljes siker. „Várják csak ki a végét!” – tette hozzá. Minderről az express.co.uk számolt be.
A terrort is csempészik
iszl
A dzsihádista névtelenül nyilatkozott a Buzzfeed portálnak, és azt mondta: az Iszlám Állam a nyugati társadalmak naivitására és nagyvonalúságára alapozza a következő akciókat. A férfi azt is elárulta, hogy a terroristákat is klasszikus módon, embercsempészekkel juttatják el a célországokba.
Eddig csaknem másfél millió szíriai menekült Törökországba – emlékeztet a lap.
Az ügynök által mondottakat két török embercsempész is megerősítette. Ők személyesen is vittek Európába Iszlám Államhoz köthető harcosokat.
„Az az álmunk, hogy az egész világ egy nagy iszlám kalifátussá változik. Ezt el is fogjuk érni, mert ez Allah rendelése” – fűzte hozzá az Iszlám Állam ügynöke.
(origo)
Bal-Rad komm: Nagy biztonsággal állíthatjuk, hogy “Allah rendelésének” van a legkevesebb köze a dolgok ilyen kimeneteléhez. Viszont sokkal inkább lehet a Legfőbb Latorállam-az USA-“igazhitű elnökének, mint MEDIÁTORNAK az “isteni rendelkezés” kivitelezésében. No és persze az ő jobbkezének, Európa Nagy Barátjának-John McCain vadorzónak!

Persze mostmár késői a sopánkodás! A TERV végrehajtási szakaszba lépett, és működik. Remekül működik.

Ha ennek a négyezer fanatikus muszlim bérgyilkosnak csak a fele haladt át Magyarországon, és csak kettő bújik itt meg, bizton kijelenthetjük: a rákos sejtek megtapadtak HAZÁNK SZERVEZETÉBEN, és beindult a burjánzás!
Sajnos hamarosan ÉREZHETŐ LESZ A HATÁS!

Amerika fázik a Közel-keleti migránsoktól!

Kevin Appleby, az amerikai katolikus konferencia migrációpolitikai igazgatója szerint a szeptember végén a legfőbb latorállam USA-ba látogató Ferenc pápa várhatóan sürgetni fogja, hogy a Világ Vezető Latorállama váltsa valóra az általa a menedéknyújtó országként hirdetett meséit. Az amerikai katolikus klérus régóta sürgeti, hogy több, akár 100 ezer szíriai menekültet fogadjanak be. Ő már ötvözné bőszen a félholdat a kereszttel!
A mostani gyakorlat szerint a legfőbb latorállamba áttelepülni vágyókat előzetes válogatás után az ENSZ menekültügyi főbiztosának hivatala válogatja ki. Eddig 16 ezer 300 ilyen személyt terjesztett fel az USA-nak. Őket amerikai konzuli és biztonsági szervek tisztségviselői szűrik meg, mielőtt megengednék nekik, hogy az USA-ba tartó repülőgépekre szálljanak.
Májusban 14 demokrata szenátor sürgette, hogy Obamaki adminisztrációja 65 ezer szíriait telepítsen be a latorállamba. Michael McCaul, a képviselőház belbiztonsági bizottságának republikánus elnöke már az ötlettől hideglelést kapott. Ezért aztán júniusban – az iszlamista terroristáknak az arab országban való példátlan koncentrációjára és a biztonsági átvilágítás tökéletlenségére hivatkozva – levélben tiltakozott a még az idén betelepítendő csaknem kétezer szíriai befogadása ellen is.
Hiszen a TERV nem arról szól, hogy a saját nyakukra szabadítsanak tízezernyi terroristát, hanem Európát kell etnikailag felhígítani, genetikailag gyengíteni, az ellenszegülőket pedig a lehető leggyorsabban kivonni a forgalomból. Úgyhog a migránsok menjenek csak Európába, és zavarogjanak ott!


https://balrad.wordpress.com/2015/09/08/amerika-fazik-a-kozel-keleti-migransoktol/

Olasz sajtó: Washington elárulta európai szövetségeseit

Olaszországban is nyíltan beszélnek az Egyesült Államok Európa-ellenes tevékenységéről; Washington elárulja szövetségeseit, akadályokat állít és válságot zúdít Európára.
A La Repubblica (Köztársaság) olasz napilap szerint az Egyesült Államok elárulta Európát, mert kitartóan annak megakadályozásán dolgozik, hogy az Európai Unió egészséges gazdasági kapcsolatokat alakíthasson ki legfontosabb térségi partnerével, Oroszországgal. Washington emellett szándékos felforgatást folytat a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, ami az Európára zúduló migrációs válság elsődleges kiváltó oka.
A lap szerint Európa problémái az Egyesült Államok globális tevékenységével kezdődnek, és mivel ez egy szándékos aknamunka, emiatt teljesen érthető, ha európai kezdeményezésre nem fognak segédkezni a problémák megoldásában. A La Repubblica szerint
Washington szándékosan problémákat idéz elő Európa számára, majd nem hajlandó segíteni azok megoldásában anélkül, hogy az Egyesült Államok vezető szerepe biztosítva lenne.
Szándékosan állítanak akadályokat Európa fejlődésének útjába, majd olyan helyzetet próbálnak előidézni, hogy azok megoldásában az Egyesült Államok vezető szerepet töltsön be, és így biztosítva legyen fennhatósága Európa felett. Ha Európa nem kér az amerikai fennhatóságból, Washington készen áll olyan méretűre fokozni a szándékosan előidézett problémákat, hogy az Európa számára – egyedüli cselekvőként – megoldhatatlan legyen. A lap szerint emiatt egyértelmű, hogy Európának segítségre van szüksége, de a fentiek miatt azt is látni kell, hogy hibás döntés lenne az amerikaiak segítségére hagyatkozni.
Az Egyesült Államok nem akarja, hogy Európa szoros gazdasági kapcsolatot alakítson ki Oroszországgal, és most az ukrán válságot használja arra, hogy szándékosan eltávolítsa egymástól Oroszországot és az Európai Uniót.
Az ukrán válság azonban szintén egy szándékosan előidézett probléma, ami azzal kezdődött, hogy az Egyesült Államok a saját demokráciáját akarta építeni Ukrajnában; olyan demokráciát akart, ami az ő fennhatósága alatt működik.
Az olasz lap szerint emellett az Egyesült Államok muszlim terrorszervezeteket működtet a Közel-Keleten, hogy a migrációs válság előidézésével túlterhelje Európát, és így alkalmatlanná tegye az Európai Uniót arra, hogy önállóan megbirkózzon a kialakult válsághelyzettel. Szándékosan szivárogtatnak be terroristákat Európa területére, hogy a terrorizmus elleni harc során Európa az Egyesült Államok segítségét kell kérje – immár belföldön.
Ezzel Washington az európai rendfenntartást is saját ellenőrzése alá vonná.
A közel-keleti válságok berobbantása óta több százezer személy érkezett illegálisan az Európai Unió területére, és a határellenőrzés hiánya miatt nem megbecsülhető, hány olyan személy érkezett Európába, akik máig nem kerültek kapcsolatba a hatóságokkal, de a későbbiekben összehangolt terrorszervezetként egyik hónapról a másikra aktivizálódhatnak.

http://hidfo.ru/2015/09/olasz-sajto-washington-elarulta-europai-szovetsegeseit/

Minőségi változás jön a válságkezelésben

Lemondott Hende Csaba honvédelmi miniszter, a kormány nemzetbiztonsági kabinetje hétfői ülését követően, ahol az illegális bevándorlással kapcsolatos helyzetet tekintették át és meghallgatták a határzár készültségi állapotára vonatkozó beszámolót.
Információink szerint a Hende Csaba önként lemondásáról döntés a nemzetbiztonsági kabinet augusztus 25-i ülése idején lett véglegesítve. A menesztett honvédelmi miniszter utódja Simicskó István, aki teljes mértékben támogatja a határzár építését és a déli határ hermetikus lezárását a migrációs válság idejére.
2003 április 15-én Simicskó István volt az egyetlen országgyűlési képviselő, aki az adott feltételek mellett nemmel szavazott az Európai Unióhoz csatlakozásra, majd döntését azzal indokolta, hogy valakinek képviselnie kell a lakosság 62%-át is.
A hétfői bejelentést követően Simicskó az InfoRádiónak adott interjú során kijelentette, rövid gondolkodási időt és családjával való egyeztetést követően vállalta el a megbízatást. “Azokat a kormányzati intézkedéseket, amelyek megszülettek, én magam is megszavaztam és támogattam. […] A magyar emberek biztonsága és biztonságérzete ebben a soha nem látott helyzetben elsődleges.”
Hende Csaba volt honvédelmi miniszter egyelőre nem nyilatkozott lemondása valós okáról, Simicskó pedig kijelentette; nem az ő tisztje, hogy megindokolja, miért őt kérte fel a kormányfő a pozíció betöltésére.
Orbán Viktor szombaton kijelentette, a határőrizetben minőségi változás áll be szeptember 15-én. Azt követően a hadsereg szigorú ellenőrzés alá vonja a déli határvonalat; a biztonságos országból érkező bevándorlók menedékkérelmei automatikusan elutasításra kerülnek, amit az újonnan létrehozott tranzitzónákban kell megvárniuk a szerb határon.

http://hidfo.ru/2015/09/minosegi-valtozas-jon-a-valsagkezel/