2015. október 28., szerda

Soha ilyen durva kritikát nem kaptunk Káin bélyegének küldöttétől

Szókimondó beszédben ostorozta az Orbán kormány politikáját Colleen Bell nagykövet a Corvinus Egyetemen.
co
A beszéd egyértelművé tette, hogy nem volt alapjuk azoknak a véleményeknek, amelyek szerint az Egyesült Államok megenyhült André Goodfriend távozása után, és már nem kritizálja úgy a magyar politikát, mint az ügyvivő működése idején.
Colleen Bell hosszú és udvarias bevezető után a diplomáciában szokatlan nyíltsággal sorolta azokat a problémákat, amelyek a magyarországi demokráciát veszélyeztetik.
A nagykövet felhívta a figyelmet az orosz olaj- és gázfüggőségünk káros hatásaira. Szabad, és diverzifikált, több forrásra épülő energiapolitika nélkül Oroszország politikai vagy gazdasági túszaivá válhatunk. A nemzeti energiapiacok integrálásával létrejövő energiaunió erősíthetné Európa energiabiztonságát.
Fontos az ország befektetői klímájának javítása, a befektetők, vállalatok ugyanis aggódnak az adózási és szabályozási környezet stabilitása miatt. Szükséges, hogy a befektetők képesek legyenek előre kiszámítani a vállalkozásaikat érintő szabályozók és adók hatásait. Bár az Egyesült Államok az egyik legnagyobb külföldi befektető Magyarországon, de ilyen környezetben csökkenhetnek a befektetéseik mértéke.
col
A nacionalista, intoleráns retorikát a szemétdombra kell hajítani.
Magyarországon rendszerszintű a korrupció, ami súlyos aggodalmakra ad okot. A korrupció aláássa a tisztességes kormányzást, és ez táptalaja lehet az erőszakos szélsőségesség erősödésének.
A kormány hozza nyilvánosságra a paksi atomerőmű bővítéséről szóló megállapodás részleteit.
Sérült az alkotmányos fékek és ellensúlyok, a demokratikus intézmények helyzete. Elindult egy olyan hatalomkoncentráció, amelynek eredménye az lehet, hogy a Magyarország sorsát nemzedékeken keresztül meghatározó döntések nagy része homályban marad.
Dermesztő hatásúak azok az intézkedések, amelyekkel a civil társadalom szabad működését veszélyeztette a kormány. Nem szabad az a társadalom, ahol a civil társadalom szervezeteit érintő korlátozásokat vezetnek be, ahol korlátozzák az eltérő véleményt kifejtő hangokat.
Gondok vannak a bíróságok függetlenségével. Az Alaptörvényhez az elmúlt években fűzött módosítások csökkentették az Alkotmánybíróságok függetlenségét. A nagykövet kritizálta, hogy az Alkotmánybíróság bíráinak kijelöléséhez már nincs szükség a politikai pártok beleegyezésére. Az Alkotmánybíróság tagjait korlátozták abban is, hogy az Alaptörvény módosításait vizsgálják.
coli
Csökken a sajtószabadság. “Ez a hanyatlás korlátozza a párbeszédet és a magyar emberek számára fontos ügyek megvitatását. A Freedom House most már, egy öt éve tartó hanyatlást követően, a média szabadsága tekintetében csak részben szabad országként kategorizálja Magyarországot.” Bell azzal védte ki a várható kormányzati kritikát, hogy rámutatott, nem az újságírók bebörtönzéséről, megkínzásáról beszél. “A mi meglévő aggályaink inkább a koncentrált médiatulajdonra és az állami médiának juttatott hangsúlyos szubvencióra vonatkoznak.” Ezek alapjaiban torzíthatják el a médiaüzleti viszonyokat azzal, hogy megakadályozzák új lapok indulását, a kisebb szerkesztőségeket pedig a csőd szélére hajszolják. “További ellenőrzés valósul meg a nyomtatott és televíziós médiumok felett azzal a választással, hogy a hirdetéseket bizonyos entitásokhoz juttatják.”
A Médiatanács, amelynek a független sajtó érdekében fellépő ombudsmannak kellene lennie, kizárólag egyetlen pártból érkező kinevezettekkel van feltöltve.
A választási törvény átszabása is kritika tárgya volt. Bell kiemelte a választási körzetek újrarajzolását, vagy a határon túli magyarok szavazásának kérdését.
colin
Menekültügyben a menekültek megbélyegzése, ellenségként kezelése került szóba. “Minden szuverén államnak joga van megvédeni saját határait. Ugyanakkor a nemzetközi közösség tagjaként minden államnak alapvető kötelessége megsegíteni a biztonságot kereső menekülteket.” A xenofób kormányzati retorikának azonban nincs köze a megoldáskereséshez. Humánus megoldásokra, és valamennyi migráns emberi jogainak tiszteletben tartására van szükség.
Coleen Bell beszédjében leszögezte, hogy szó sem volt az amerikai álláspont felpuhulásáról.
Politikánk. NEM VÁLTOZOTT. Magyarország barátjaként szóvá tettünk ügyeket a múltban, ezt tesszük a jelenben és ezt fogjuk tenni a jövőben is – ugyanabban a szellemben – barátként és partnerként.
A beszéd után megkerestük a Külügyminisztériumot, hogy véleményezzék Bell beszédét, illetve megkérdeztük, hogy várható-e valamilyen diplomáciai reakció – tiltakozó jegyzék, a nagykövet behívása – a példátlanul kemény beszédre. Amint a tárca reagál, a cikket frissítjük.
(index)
Bal-Rad komm: Jobb helyeken egy ilyen durva diplomáciai sértést követően a fogadó ország azonnal a nagykövet visszahívását követelné!
Persze Magyarország NEM TARTOZIK A JOBB HELYEK KÖZÉ! Ebbe pedig az is beletartozik, hogy hemzsegnek országunk területén a világ elsőszámú latorállamának katonái! Ez a Coleen Bell pedig ennel az elsőszámú latorállamnak a nagykövete! Bár jobb lenne FELÜGYELŐ-nek nevezni!
De ne morogjunk mi emiatt! A Bal-Rad számtalanszor felrótta Döbröginek a történelmi bűnét!
AZ ELSŐ 2/3 NYÚJTOTTA KIVÁLÓ ALKALOM-A NATO LATORSZÖVETSÉGBŐL VALÓ KIUGRÁS-ELMULASZTÁSÁT!
“A nemrégiben a Dunán lezajlott „Dragon Crossing” hadgyakorlat kapcsán a hídépítés fontosságára helyezte a hangsúlyt. Leszögezte, hogy a magyar-amerikai kapcsolatok a védelmi együttműködés terén a legzökkenőmentesebbek, a rendészeti és a terrorizmus elleni ügyekben is „nagyszerű partner” Magyarország. Értékelik a magyar erőfeszítéseket Ukrajna érdekében” -Világos utalás!
Persze a pávatánc folytatása KIZÁRÓLAG ANYAGI HASZONSZERZÉSRE IRÁNYULT!
Obamaki gyűjtögető lotyójának tegnapi fellépése VESZÉLYT JELENT AZ Ő MEGSZERZETT ZSÁKMÁNYÁRA IS!
Ráadásul ez a non persona grata A SZABAD RABLÁS GARANTÁLT KITERJESZTÉSÉT KÖVETELTE! Az eddigi nemmzetthy mellé!
Döbrögink ezek után két dolgot tehet. Folytatja a pávatáncot, és enged a követeléseknek, csak hogy hatalomban maradhasson. Ez esetben bizony lehetséges egy hatalmas véráldozat!
Ellenáll a követeléseknek!-és Ceausescu, Milosevics, Szaddam Husszein, Moammer el-Kadhafi sorsára fog jutni! Ez esetben a MAGYAR TÁRSADALOM LASSÚBB KIVÉREZTETÉSE fog bekövetkezni!

Damaszkusz újra biztonságos, megkezdődött Szíria újjáépítése

Bassár el-Aszad szíriai államfő szerint az orosz beavatkozás hatására több ezer terrorista menekült el az országból, és a menekültek elkezdenek visszatérni otthonaikba.
Dmitrij Sablin orosz szenátor egy törvényhozókból álló delegáció tagjaként személyesen is megtekintette a szíriai helyzetet. Útja során találkozott Bassár el-Aszad szíriai államfővel, és számos, magas rangú szíriai politikussal, akikkel a terrorizmus elleni harc terén történő együttműködésről folytattak megbeszéléseket. Sablin az Izvesztyija napilapnak adott interjúja során arról számolt be, hogy korábban, májusban is járt Szíriában, és azóta sok minden megváltozott az országban. Elmondása szerint a terroristák nagy része elmenekült az országból, és sokan elkezdtek visszatérni otthonaikba. Az emberek a jövőt tervezik, az ország újjáépítéséről beszélnek.
“Az emberek ma már biztonságban, szabadon járnak Damaszkuszban. Rengeteg étterem kinyitott. Mielőtt Oroszország megkezdte a beavatkozást, a városban rémisztő állapotok uralkodtak.”
Sablin kifejtette, hogy a szíriai kormány stabil jövőképpel rendelkezik, konkrét elképzelései vannak arról, hogyan lehetséges a válság megoldása és a normális állapotok helyreállítása. A két ország közti megállapodások mentén az orosz vállalatok hatalmas megrendeléseket kapnak, és egész városok újjáépítése kezdődik meg az orosz építőipar kapacitásainak bevonásával. A szíriai államfő elmondása szerint mostanra a francia és svájci vállalatok is látják, hogy az országban kezd rendeződni a helyzet, és megpróbálnak különféle szerződéseket kötni, hogy becsatlakozhassanak az újjáépítési munkálatokba. Szíria azonban a legnagyobb üzleteket az orosz vállalatoknak adja. Aszad elmondása szerint az ország egyes régiói teljes mértékben készen állnak az újjáépítésre, és Oroszországgal több száz milliárd dollár értékben kötnek majd szerződéseket az újjáépítési munkálatokra.
Október közepén Gyöngyösi Márton, az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke felszólította a kormányt, hogy állítsa helyre a diplomáciai kapcsolatokat Bassár el-Aszad kormányával. Magyarország 2012 decemberében kiutasította a szír diplomatákat és bezárta Szíria budapesti nagykövetségét, mert az Egyesült Államok külpolitikájához igazodott hozzá, miután Washington diktátornak nyilvánította az ország legitim vezetőjét.

http://www.hidfo.ru/2015/10/damaszkusz-ujra-biztonsagos-megkezdodott-sziria-ujjaepitese/

Folytassa Donbassz…

tankok
Donbasszban óráról-órára növekszik a feszültség, és egyre több helyen bontakoznak ki intenzív csatározások.
Már nem csak Donyeck környékén állandósultak a csetepaték kereteit régen kinőtt összecsapások. Ahol pedig eddig is rendre-és azóta is-folyamatosan aknevetőznek Valvmanék latorjai.
Zajcevo határában “Uragan” vetőgépek telepítésébe fogott a latortüzérség, míg Batmanovkánál már tantüzérséggel kóstolgatják a DNR önvédelmis milicista állásait.
Szkotovataja és Jaszinovataja környékén reggel óta csata dúl. Van ott minden, csak légierő meg nagy kaliberű tüzérség nincs.
Popasznaja térségében és a Bahmutka autópályán aknavetőzgetés kezdődött ma reggel.
Sztanyica Luganszkánál hajnal óta lövik egymást a felek. Géppuskákkal és kézi lőfegyverekkel.
Donbassz a mai napon egy újabb lépéssel került közelebb a háború kiújulásához. Kérdés, hogy hol a határ?https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=8&ved=0CFQQFjAHahUKEwji-tmN–TIAhXFZCwKHZn9Bwg&url=http%3A%2F%2Frusvesna.su%2Fnews%2F1439750258&usg=AFQjCNHt5E-zX05XzWPnfu2lGWNlRvljiw Drónók felvételei szerint, Galíciai tankok és nehéz tűzérség vonul,- vonulását figyelték meg-Donyeck felé !
hhv
http://www.balrad.com/2015/10/28/folytassa-donbassz/

Alagútháború – Kíméletlen küzdelem Damaszkuszért, a föld alatt is (+videó)

tonnel_siriya_voyna

...”Gyakran előfordul, hogy a szemben álló felek egymás alá ásnak, és felrobbantják az ellenséges csapatot, – már sok ember lelte így halálát messze a napfénytől, örökre eltemetve a föld alatt…” (Videó erről a lap alján – a szerk. SzRTI.)

A szíriai hadsereg Damaszkusz földalatti labirintusaiban üldözi az Iszlám Állam harcosait

A szíriai háború teljesen megváltoztatta a harcokról felállított klasszikus elképzeléseket és paradigmákat, – a front minden szakaszán más és más módszerek és taktikák ütköznek egymással. A Damaszkuszért folyó harcokban a föld alatt is csaták dúlnak.
Első látásra talán úgy tűnhet, hogy valamilyen bányában jár az ember. Dzsobar városrész alatt a szír katonák a megszokott fegyverek mellett lapátokkal és ásókkal is el vannak látva. Kétóránként váltják egymást, naponta 3-4 métert jutnak előre a frissen ásott alagútban. A „földalatti háborút” az IÁ harcosai választották stratégiául, mivel a felszínen nincsenek biztonságban a nagy pontosságú és rombolóerejű orosz légibombáktól. A szír katonák egyszer-egyszer a terroristák által szerkesztett gépekre is bukkannak, egy motor által hajtott Archimedes-csavar dobja hátra a kivájt csatornából a földet.
Gyakran előfordul, hogy a szemben álló felek egymás alá ásnak, és felrobbantják az ellenséges csapatot, – már sok ember lelte így halálát messze a napfénytől, örökre eltemetve a föld alatt. „Ehhez a két házhoz is így jutottak, majd megpróbálták ránkrobbantani az épületet” meséli az egyik szír altiszt a közeli harcálláspontra mutatva, ahol egy szír katona őrködik golyószóróval. Sok terrorista kibújva föld alól a nyílt térségeken át próbál menekülni, de a fegyver gyorsabb náluk…
A szemben álló felek egymás állásait is keresztezik a föld alatt, ilyenkor valóságos pokol alakul ki a nagy tűzerejű automata fegyverek harcában. Az alagutakat diverziós célokból is használja mindkét fél, a szír katonák így robbantottak fel egy IÁ-csapatvezetési harcálláspontot. Az alagutak mélysége változó, két-három métertől tíz-tizenöt méter mélységig terjednek, a földalatti labirintus is tekereg előre-hátra, fel-le, azonkívül sohasem tudható előre, hogy az alagút melyik szakasz van aláaknázva egyik vagy a másik fél által.
Damaszkusz viszonylag száraz város, ám sok helyen mocsarak és tavak övezik, ennek vizeit is sokszor az alagútba vezetve „öntik ki” az ellenséget a szír katonák. Éjszaka bevezetik a tűzoltótömlőket és vízvezetékcsöveket az alagútba, és egy adott jelre több irányból vizet zúdítanak a bennrekedt harcosokra.
Ugyanígy harc folyik a levegőben is, a magas házak között átjárókat és hidakat építenek a harcolók, így váratlanul feltűnhetnek akár az ellenfél mögött is. A háborúban minden módszer megengedett, ami egy furcsa háborúban kivívott nehéz győzelmet eredményez.
RusvesnaRapid PressSzRTI

Szerb ellenzékiek a Krímben

pic_887c5ec1c3b56e330d688769ef9d34bb

Szerb ellenzékiek egy csoportja a Krím-félszigeten tett látogatást, ennek kapcsán kijelentették, hogy az Oroszországhoz tartozik, annak elidegeníthetetlen része – írja a Lenta.ru

„A Krím számunkra Oroszország része, ugyanúgy ahogy Koszovó is Szerbiához tartozik. Ebben különbözik az álláspontunk Szerbia mai kormányának véleményétől, ami részükről nagyfokú udvariatlanság is Oroszország felé, mivel nem tiszteli az ország egységét” jelentette ki a szerb delegáció vezetője Bosko Obradovic, aki a szerb „Dveri” hazafias mozgalom elnöke is egyúttal.
Ahogyan a Krím Oroszországé, ugyanúgy Koszovó is Szerbiáé
A szerb delegáció nyolc emberből áll, politikusok és közéleti szereplők alkotják. Kedden, október 27-én érkeztek a félszigetre. Oleg Alekszandrovics, Ukrajna szerbiai nagykövete azonnal tiltakozott a szerb kormánynál a látogatás miatt, véleménye szerint a szerb delegáció tagjai szembehelyezkednek a hivatalos ukrán és szerb állásponttal a félsziget státuszának  kapcsán.
A”Dveri” ellenzéki mozgalom, antifasisztának és konzervatívnak tartják magukat, tagjai konzekvensen kitartanak az orosz barátság mellett, 2014-ben kevés híján a szerb parlamentbe is bekerültek, de nem érték el az 5%-os határt.
Ez év júliusában francia delegáció járt a Krímben, a párizsi kormány a nemzetközi jog megsértésének nevezte honfitársainak látogatását a félszigeten.
Lenta.ruRapid PressSzRTI

Washington célja a visegrádi csoport egységének megtörése

Lengyelország újonnan megválasztott kormánya még nagyobb létszámú NATO-haderőt akar behívni az országba. Kifejezetten amerikai katonákat akarnak.
A “Törvény és Igazság” nevű párt a szavazatok 38%-ával jutott kormányra, és várhatóan tovább erősíti “szövetségi viszonyát” az Egyesült Államokkal. Bogdan Goralczik lengyel diplomata szerint az új kormány elutasítja a német csapatok beengedését, ellenben az amerikai katonák érkezésére számítanak, és a kormány elsődleges céljának tekinti a 2016 júliusi NATO-csúcstalálkozó előkészítését.
Hétfőn John Kirby amerikai külügyi szóvivő bejelentette, hogy az Egyesült Államok továbbra is fenntartja “erős szövetségi viszonyát” Lengyelországgal, miután az új kormány megkezdi munkáját Varsóban.
A lengyel közéletben zajlik egy különös vita arról, hogy Németországnak esetleg újra területi követelései lehetnek Lengyelországgal szemben. A közvélemény ilyen irányú formálása fokozottan alkalmas arra, hogy a kormány a többségi lakosság felé legitimálja a fokozott amerikai katonai jelenlétet.
Korábban a visegrádi csoport több vezető politikusa is ellenezte a NATO újabb parancsnoki központjainak létrehozását térségünkben, és az amerikai csapatok behívását. Augusztus 18-án Szlovákia külügyminisztériumának szóvivője a Ria Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette, hogy nem fogják engedélyezni az amerikai csapatok állandó jelleggel Szlovákiában állomásoztatását, és ez a kormány hivatalos állásfoglalása. Washington azonban a NATO szervezetének felhasználásával, nyomásgyakorlásként fokozza katonai jelenlétét térségünkben.
Az Egyesült Államok kelet-európai célkitűzése a visegrádi csoport egységének megtörése, mert a visegrádi együttműködés fokozása lehetővé tenné, hogy tagjai stabilitásuk elvesztése nélkül, egy térségi szövetség részeként függetlenedjenek az amerikai befolyástól.

http://www.hidfo.ru/2015/10/washington-celja-a-visegradi-csoport-egysegenek-megtorese/

Az európai jogot nem ismerők jogkövető magatartására hagyatkoznak

Nyomtalanul eltűnt több száz bevándorló Alsó-Szászországban, abból a négyezer főből, akiket egy helyi menekülttáborban szállásoltak el. A hatóságok sem tudják, hova tűnt több száz migráns, akik nem legálisan tartózkodnak az Európai Unióban.
A táborban elszállásolt bevándorlók többsége még nem került regisztrálásra, nincs tartózkodási joga az Európai Unió területén, és mivel nem regisztrálták, a hatóságok azzal sincsenek tisztában, hogy kik ők, milyen országból érkeztek, és mik a céljaik Európában. A The Local információi szerint sokan már Németországban élő rokonaiknál rejtőzhettek el, vagy külföldre távoztak az Európai Unió területén belül.
A lap hangsúlyozza, hogy a bevándorlók többsége csalódott és teljességgel zavarodott, miután megérkezik Németországba. A nemzetközi sajtó egy befogadó Európa hamis képét mutatja, így a valós viszonyok “hideg zuhanyként” hatnak az Európába érkező migránsokra.
A hatóságok szerint Lingen területén is 212 bevándorlót szállásoltak el a napokban, de ennek fele már közvetlen érkezése után ismeretlen helyre távozott. Németországban a deportálás előkészületei annak szükségességét is felvetették, hogy a bevándorlókat szigorú megfigyelés alatt kell tartani, miután az országba érkeznek. Angelika Jahn, a Kereszténydemokrata Unió szóvivője bejelentette, hogy a törvények be nem tartása elfogadhatatlan. Ennek ellenére a menekülttáborokat nem tették zárttá, gyakorlatilag a bevándorló jogkövető magatartásán múlik, hogy sikerül-e őket regisztrálni, és a menekülttáborban maradnak-e. A német hatóságok ezzel olyan emberek jogkövető magatartására hagyatkoznak, akik egyrészt nem ismerik az európai törvényeket, másrészt az életvitel általunk ki sem mondott, alapértelmezett szabályai számukra teljesen ismeretlenek.

http://www.hidfo.ru/2015/10/az-europai-jogot-nem-ismerok-jogkoveto-magatartasara-hagyatkoznak/