2015. október 28., szerda

Szerb ellenzékiek a Krímben

pic_887c5ec1c3b56e330d688769ef9d34bb

Szerb ellenzékiek egy csoportja a Krím-félszigeten tett látogatást, ennek kapcsán kijelentették, hogy az Oroszországhoz tartozik, annak elidegeníthetetlen része – írja a Lenta.ru

„A Krím számunkra Oroszország része, ugyanúgy ahogy Koszovó is Szerbiához tartozik. Ebben különbözik az álláspontunk Szerbia mai kormányának véleményétől, ami részükről nagyfokú udvariatlanság is Oroszország felé, mivel nem tiszteli az ország egységét” jelentette ki a szerb delegáció vezetője Bosko Obradovic, aki a szerb „Dveri” hazafias mozgalom elnöke is egyúttal.
Ahogyan a Krím Oroszországé, ugyanúgy Koszovó is Szerbiáé
A szerb delegáció nyolc emberből áll, politikusok és közéleti szereplők alkotják. Kedden, október 27-én érkeztek a félszigetre. Oleg Alekszandrovics, Ukrajna szerbiai nagykövete azonnal tiltakozott a szerb kormánynál a látogatás miatt, véleménye szerint a szerb delegáció tagjai szembehelyezkednek a hivatalos ukrán és szerb állásponttal a félsziget státuszának  kapcsán.
A”Dveri” ellenzéki mozgalom, antifasisztának és konzervatívnak tartják magukat, tagjai konzekvensen kitartanak az orosz barátság mellett, 2014-ben kevés híján a szerb parlamentbe is bekerültek, de nem érték el az 5%-os határt.
Ez év júliusában francia delegáció járt a Krímben, a párizsi kormány a nemzetközi jog megsértésének nevezte honfitársainak látogatását a félszigeten.
Lenta.ruRapid PressSzRTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése