A Deutsche Welle német állami tulajdonban lévő hírportál december 31-én megjelentetett egy publicisztikát, ami szerint kizárhatják az Európai Unióból Magyarországot, és több másik országot, melyek szuverén politikát akarnak folytatni.
Kizárhatják az Európai Unióból Lengyelországot és Magyarországot, amiért nem akarnak részt venni a migránsok kötelező elosztásában – írja a Deutsche Welle politikai elemzője, Bernd Riegert. A szerző szerint az uniós források megvonásával fog kezdődni a bevándorláspolitika terén ellenállást kifejtő országok letörése, és ha ez nem oldja meg a problémát, több ország is kizárásra kerülhet az Európai Unióból.
Bernd Riegert
Reigert szerint Lengyelország, Magyarország, a Cseh Köztársaság és Szlovákia “nem teljesen vitte véghez az átmenetet kommunista diktatúrából olyan országgá, mely a jog uralmán alapul.”
“Az alapelvek megsértése azzal kezdődik, hogy elutasították az EU migrációs politikájának végrehajtását” – írta. A szakértő szerint az Európai Uniónak joga van ráerőltetni a migránsokat Magyarországra, és ha a kormány nem kezdi meg a betelepítést, ez valamiféle jogsértést jelent.
2018 meghatározó kérdése lesz, hogy az EU tagállamai rá tudják-e kényszeríteni a visegrádi országokat a jog uralmának tiszteletben tartására
– írta. A szerző szerint, amennyiben ez nem sikerül, az Európai Unió jelenlegi formájában nem működhet tovább. “Az EU ahogyan ma ismerjük, megszűnik létezni.”
Reigert kifetette, hogy amennyiben Magyarország és a térségi országok nem akarják letelepíteni a migránsokat, meg kell fenyegetni ezeket az országokat az uniós források megvonásával. Lengyelország esetében az európai közös piacról kizárást is kilátásba helyezte mint gazdasági szankciót, emellett hangsúlyozta, hogy a kényszerítő intézkedések sikertelensége esetén a renitens országok Európai Unióból kizárása lesz a végső megoldás.

http://www.hidfo.ru/2018/01/magyarorszag-eu-bol-kizarasat-targyalja-a-nemet-sajto/