2014. szeptember 10., szerda

Pánik az euro-övezet gazdasága miatt

Képtalálat a következőre: „Benoit Coeure, kép”
Benoit Coeure, az európai Központi Bank (EKB) igazgatóságának tagja


Az eurózónás döntéshozóknak minden lehetséges eszközt be kell vetniük, hogy támogassák az euróövezet gazdaságát - mondta Benoit Coeure, az európai Központi Bank (EKB) igazgatóságának tagja a spanyol Cinco Dias napilapban megjelent interjújában.

Benoit Coeure szerint olyan méretű veszély fenyegeti az eurózónás gazdasági növekedést, hogy mindent be kell vetni, élénkíteni kell a keresleti és a kínálati oldalon is. Coeure szerint a fiskális politika is segítheti a gazdaságot azokban az országokban, ahol még van mozgástere, de a strukturális reformok számítanak a legjobban. Az EKB saját maga is kiveszi a részét a gazdasági élénkítésből. Előző héten újra csökkentette alapkamatát, amely most már 0,05 százalékon áll, szeptemberben és decemberben pedig 4 éves lejáratú hiteleket nyújt bankoknak, hogy azok élénkíthessék a vállalati hitelezésüket. Az EKB a múlt héten bejelentette, hogy eszközfedezetű értékpapírok vásárlásába kezd, de nem akar teljes mennyiségi enyhítési (QE) programba fogni. Benoit Coeure szerint szeretnék ha elég likviditás lenne a bankszektorban, de ezt úgy akarják elérni, hogy ez a reálgazdaságnak is hasznára váljon.

Az EKB igazgatósági tag szerint feltételekhez kötött, célzott segítséget adnak a hitelezés beindításához, ezért nem "mennyiségi", hanem "minőségi enyhítésként" írná le az EKB programját.
Hazánkra vonatkoztatva, az EKB irányadó kamatának csökkentése és "pénzpumpálása" a gazdaságba támogatja a magyar jegybanki alapkamat hosszabb távú tartását - ismerte el Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának külső tagja - vagyis beköszöntött a pénzügyi tetszhalál-állapot itthon. Minden mást mutató statisztika hazugság.

Bíró Dalma

Testméreg: Sokkoló reklám a kóla ellen!

theeblog-therealbears.pngHiperrealisztikus kampány-mesefilm jelent meg nemrégiben a cukros üdítőitalok - konkrétan a kóla - ellen. A cél a tudatos fogyasztás elősegítése, illetve az ahhoz vezető gondolkodási folyamat elindítása - mondja a kampány egyik koordinátora.
A film elején a jegesmacicsalád gondtalanul szürcsölgeti a kólát a lemenő nap fényében, felidézve ezzel a kólareklámok mindent elsöprő boldogság-hangulatát, majd a kedves kis rajzfilm hirtelen átcsap horrorba: a túlzott kólafogyasztás miatt túlsúlyos maci hátán szétszakad a bőr (mármint a bunda), az időközben kövérré vált kismaci beszorul a lékbe, papamaci cukorbeteg lesz és impotens, kislánymacinak hullani kezd a foga, majd a kisfilm legbrutálisabb pillanataiban egy fehér róka láncfűrésszel levágja papamaci pirosan izzó, gyulladt lábát. Heppiendes megoldásként a film végén a jegesmacik az összes kólát összcsaládilag kiöntik a tengerbe.
A kisfilm az amerikai CSPI kampányfilmje és célja felhívni a figyelmet a cukros üdítőitalok - konkrétan a Coca-Cola - káros hatásaira, főleg az így elfogyasztott rengeteg "láthatatlan" kalóriára, a túlzott fogyasztás miatti elhízásra és annak komoly következményeire, pl a cukorbetegségre.
Bár a figyelemfelhívó szándékkal mélyen egyetértek, vegyes érzések ébredtek bennem. A láblevágós résznél felfordult a gyomrom és felháborodtam, mert eszembe jutottak azok a cukorbetegek, akiknek tényleg amputálni kellett a lábukat. Ezt a valós és nagyon kemény élethelyzetet pedig amolyan "Happy tree friends" jellegű animációban viszontlátni nem volt kellemes, megkockáztatom, felháborító. Arról nem is beszélve, vajon kellően érezhető-e egy animációs mesefilm által a probléma valós súlya, magára ismer-e a kisfilm macijában egy átlag felnőtt üdítőital-fogyasztó? Merem remélni ugyanis, hogy nem a gyerekeket akarták célozni ezzel a modern Varjúdombi horromesével.
A dolog érdekessége, hogy a Crispin Porter + Bogusky a Coca-Cola egyik ügynöksége, és rengeteg szpotot készítettek már az üdítőgyártónak. Alex Bogusky reklámgurunak már volt korábban furcsa lépése: egy volt cége a Burger Kingnek is dolgozott korábban, a szakember később mégis előrukkolt egy könyvvel, amelyben a gyorséttermek társadalomra káros hatásait elemzi. "Bogusky néhány éve azért hagyta ott a reklámszakmát, mert elege lett, nemrég pedig egy olyan kis ügynökség élén tért vissza, amely kis amerikai márkák, cégek reklámjait készíti félig-meddig karitatív alapon".
Felháborodás ide vagy oda, a tények magukért beszélnek. A rendszeres üdítőital-fogyasztás 60%-kal növeli a gyermekkori elhízás kockázatát és 25%-kal a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának valószínűségét. Az üdítőitalokban általában semmilyen más hasznosítható tápanyag nincs, csak csupasz cukor, csupasz kalória, amit a szervezet rendkívül hatékonyan raktároz el hájként. A nem baleset következtében szükséges amputációk 60%-a cukorbetegség miatt történik, melyek nagy része megelőzhető lett volna kellő odafigyeléssel és a vércukoranyagcsere rendben tartásával. Ésatöbbi, sorolják a tényeket az oldalon.
Hogy itthon hogy állunk?
Lassan minden második felnőtt túlsúlyos, miközben a gyermekkori elhízás is vírusszerűen terjed, ahogy a gyermekkori 2-es típusú cukorbetegség is.
Van helye a figyelemfelhívásnak.

Hírfigyelő Szolgálat

Lengyelország engedélyezhette a gázvezetékek megcsapolását Ukrajnának

Folyamatosan csökken a Lengyelországba érkező orosz földgázmennyiség a lengyel állami gázvállalat, a PGNiG szerint. A jelentések alapján hétfőn 20, kedden 24%-os volt az elmaradás a Gazprommal kötött szerződésben vállaltakhoz képest. A kiesés azt a vezetékszakaszt érinti, ami Ukrajnán keresztül szállítja a földgázt az Európai Unió területére. Lengyelország egyelőre "vizsgálja", hogy miért érkezik kevesebb gáz Ukrajnából.
A Gazprom szerint minden rendben van, semennyivel nem exportálnak kevesebb gázt, mint amennyi a szerződésben meg van állapítva. A PGNiG közlése szerint azonban negyedével kevesebb földgázt kapnak, ami - a fentiekből kikövetkeztethető - Ukrajna területén tűnik el.
Más országok - Szlovákia, Magyarország - állítólag továbbra is megkapják a megfelelő mennyiségű földgázt Ukrajnán keresztül, így valószínűsíthető, hogy az ukránok nem a fővezetéket csapolják meg, hanem a Lengyelország felé leágazó szakaszt.
Korábban a Gazprom közölte, hogy leállíthatja a teljes, Európai Unióba irányuló földgázexportot,  amennyiben az uniós tagállamok reverz gázszállítást kezdenek meg Ukrajna felé. A Gazprom tagadja, hogy kevesebb földgázt szállítanának Lengyelországba, azt viszont korábban előre jelezték, hogy Kijev valószínűsíthetően még a fűtési szezon előtt az Európába irányuló gáztranzitot fogja megcsapolni, mert az ukrán tározókban mindössze 3-4 napi fűtésre elegendő földgázmennyiség van.
Nem kizárt, hogy Lengyelország és Ukrajna közt háttérmegállapodás van érvényben, amivel kijátsszák a Gazprommal megkötött szerződéseket. Egy ilyen megállapodás lényege az lenne, hogy Lengyelország engedélyezi Ukrajna számára a gázvezeték Lengyelországba tartó szakaszának megcsapolását még Ukrajna területén. Így az ukrán kormány gázhoz jut anélkül, hogy Lengyelország reverz gázszállításba kezdene és megszegné a Gazprommal érvényben lévő megállapodásait. Lengyelország egy ilyen háttérmegállapodással anélkül tud gázt eladni az ukrán kormánynak, hogy reverz gázszállításhoz kelljen folyamodnia, mert az ukrán fél még Ukrajna területén kiveheti a számára szükséges mennyiséget anélkül, hogy az eljutott volna Lengyelországba. Lengyelország természetesen utólag mindent tagad, a felelősséget a kijevi kormányra fogják hárítani.
Piros kör: a lengyel-ukrán gázüzlet feltételezett helyszíne


http://www.hidfo.net/2014/09/10/lengyelorszag-engedelyezhette-gazvezetekek-megcsapolasat-ukrajnanak

Bérletre adják a kenyeret Óbudán

Bérletre ad olcsó kenyeret a Magyar Máltai Szeretetszolgálat: az októberben induló jótékonysági programban 20 szelvényes bérletet kapnak a belső-óbudai rászoruló családok és nyugdíjasok, akik száz forintért vehetnek egy kilós veknit. Hogy ki számít rászorulónak, az önkormányzat dönti el - a hajléktalanoknak nem jár bérlet, pedig örülnének neki.
Októberben indul a Mindennapi kenyerünk- jótékonysági program, aminek lényege, hogy havi bérlettel a kenyér is olcsóbb lesz a Máltai Szeretetszolgálat óbudai, pékségében.
A Zápor utcai szociális pékség már két éve működik, a helyiséget az önkormányzattól kapták meg, ingyen. „Naponta egy tonna kenyeret termelünk ki, aminek 70-80 százaléka a budapesti szociális intézményekbe, hajléktalanszállókra kerül. Most közvetlen környezetünkön, a rászoruló nagycsaládosokon és nyugdíjasokon is szeretnénk segíteni" - mondta el Győri Dani Lajos, a szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.
Munka közben a Máltai Szeretetszolgálat  pékei. Heten dolgoznak itt, felvételük előtt mindnyájan hátrányos helyzetűek voltak.
Forrás: Koncz Tamás - Origo

Egy bérlettel 10 kilót

Hozzátette, az MMSZ a jótékonysági program költségeinek felét állja, a másik felét három óbudai étterem havi adományaiból fedezik. Az alelnök számításai szerint az idősek heti egy-két alkalommal, a nagycsaládosok viszont naponta használnák a bérletet. A 20 szelvényes kártya fél kilónként ad kedvezményt, vagyis 10 kiló kenyeret lehet venni vele ezer forintért.
A jótékonysági program keretében egyszerre 100 nagycsaládoson és nyugdíjason tud segíteni havonta az MMSZ, a megcélzott területen, Belső-Óbudán viszont közel ezer rászoruló él. Hogy ki kaphat olcsó kenyeret, azt az óbudai önkormányzat dönti el, együttműködve a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokkal -ők osztják ki az említett 20 szelvényes bérleteket is.

Nem kampány, jótékonyság

Nem mindig ugyanazok járnak jól, havonta változhat, hogy kinek ítéljük meg a kedvezményt. Az sem kizárt, hogy egy család több bérletet is kap, ha tényleg szükséges - hangsúlyozta az Origónak Bús Balázs. aki nem tart attól, hogy kampányfogásnak tekintik majd az októberben induló jótékonysági akciót.
Mint mondta, folyamatosan szerveznek ilyen jellegű programokat- fél évvel ezelőtt a kerületi gyerekek reggeliztetését oldották meg, a családsegítő szolgálaton keresztül pedig napi 600 adag készételt osztanak ki a kerületben.
Száz forintba kerül egy kiló kenyér, ha bérlettel veszik.
Forrás: Koncz Tamás - Origo

A hajléktalanoknak nem jár

A kenyérbérlet nem jár a hajléktalanoknak - Bús Balázs szerint azért, ellátásuk nem kerületi feladat.
Nekik a szállókon és melegedőkön is jut napi ellátás, a máltaiak szociális péksége pedig alapvetően őket látja el ingyen kenyérrel - emlékeztetett a polgármester.

Ebből nem esznek

„Mindennap itt csövezünk, de sosem ettünk még a máltaiak kenyeréből" - állította a barátaival a Flórián téren tanyázó Tamás. Szerinte a jó falatokat, a kenyeret a szállók állandó lakói, a "csókosok" kapják- nekik, utcán élőknek nem is jut. "A Miklós utcai szállójukról csak nagy könyörgés, majd anyázás után adtak pár doboz konzervet. Pokrócot se kapunk, azt mondták kell a bentieknek. Akkor nekünk ne kéne? Aludt már maga az utcán?" - kérdezte Tamás, aki kérdésünkre elmondta, örülne a bérletes rendszernek, de ha nem kap úgy is jó, megveszi a kiló kenyeret majdnem ugyanannyiért egy hipermarketből.
A szocális pékség belső tere. Itt kell felmutatni a bérleteket.
Forrás: Koncz Tamás - Origo

Az utcán más segít

Krízishelyzetbe került, legyengült embert sosem küldünk el, de ez nem azt jelenti, hogy a hajléktalanok minden kérését, követelései teljesíteni kell - mondta el a Miklós utcai szállót ért kritika kapcsán a Máltai Szeretetszolgálat szóvivője.
Romhányi Tamás elismerte, hogy a Miklós utcában alapvetően a szálló és a nappali melegedő gondozottjai jutnak ellátáshoz - de ez is így van rendjén. A szállón kívülieket az utcai gondozószolgálat kell segítse, de a rászorulók maguk is elmehetnek ételosztásokra, például a Széll Kálmán vagy az Etele térre.

A vándorlókat nem érik el

A Máltai Szeretetszolgálat Óbudán 180 hajléktalant lát el utcai gondozás keretében, az éjjeli menedékhelyen és a nappali melegedőn pedig együtt 90 rászorulót tudnak fogadni. A szolgálat szerint nagyjából ennyi fedél nélkül él a kerületben - és közel  30 "vándorló", akik az erdőkben húzzák meg magukat, semmilyen ellátást nem igényelnek.
Koncz Tamás

Bal-Rad komm: Nehéz – nagyon nehéz ilyesmik olvastán bármit is mondani. Ezek olvastán csak az juthat minden épkézláb gondolkodású embernek az eszébe, hogy ilyen az, amikor egy társadalom feladja önbecsülés!

Minden ellenállás nélkül, önmagát becsapva, kirablóit és tönkretevőit istenitve MEGALÁZKODIK kifosztói előtt.

A saját hazájában páriává vált, megroppantott gerincű magyarság a mélymagyarkodó vagy éppen liberális rablókarmok közül elfogadja a tőle elrekvirált vagyonból a morzsákat. De azt is szigorúan hierarchikus alapon.

És aki “kap” – még hálás is érte!
Aki nem “jogosult a juttatásra” – megszerzi önerőből!

HÁT IDE JUTOTTÁL MAGYARORSZÁG! IDÁIG SÜLLYEDTÜNK MAGYAROK!

Van még lejjebb?

VAN!

A Dalai Láma nem akar újjászületni – Kína viszont nem adja a folyók bölcsőjét

nmistaken Child at enthronement ceremony, Photo : Ven. Thubten Lhundup

A nyugati média hisztérikusan adta hírül a Dalai Láma elhatározását; “Nem születek újjá, ha Tibet nem lesz szabad.”

Vagyis szó szerint megtagadja, hogy újjászülessen, ha Tibet nem nyeri el függetlenségét Kínától.

1. A nyugatiak ismét diktálni akarnak Kínának, – most a száműzött vallási vezetőn keresztül

“Csaknem öt évszázada van dalai lámánk. A 14. Dalai Láma most nagyon népszerű. Legyen ő az utolsó. Ha egy gyenge utód következik, csak lejáratja a Dalai Lámát. A Tibeti Buddhizmus nem egy egyéntől függ. Nagyon jó a szervezeti struktúránk, magasan képzett szerzeteseink és növendékeink vannak” – magyarázta egy interjúban Tendzin Gyaco, a jelenlegi Dalai Láma.
Kína a nyilatkozatra reagálva felszólította a Dalai Lámát; “Tartsa tiszteletben az újjászületés történelmi gyakorlatát!”
Hua Csun-csing külügyi szóvivő kijelentette:
“Kína a vallás- és véleményszabadság politikáját követi és ez természetesen magában foglalja azoknak az eljárásoknak a tiszteletben tartását, amelyeket a tibeti buddhisták gyakorolnak”.
Hangsúlyozta; “A régi hagyománynak megfelelően a dalai láma címét a központi kormány adományozza. A jelenlegi tibeti szellemi vezetőnek burkolt szándékai vannak, igyekszik aláásni a hagyományos rendet, és tagadja a Tibeti Buddhizmus történetét.”
A kínai vezetés úgy gondolja: “Ha száműzetésben élő tibeti szellemi vezető megtagadja a hagyomány követését, Kínának jogában áll saját vallási vezetőt kinevezni.”
Mint, ahogy azt meg is tette majd 20 évvel ezelőtt a második legfőbb tibeti buddhista vallási méltóság; a Pancsen Láma utódlása ügyében is. A tibetiek meghirdették a reinkarnációt egy általuk önhatalmúlag kijelölt fiú személyében, akit a kínai kormányzat viszont nem fogadott el. Az állítólagos láma-reinkarnációt őrizetbe vették és helyette a kínai jelöltet bocsájtották reinkarnáció útjára, vagyis ő lett a második tibeti buddhista méltóság; a Pancsen Láma.
Egyes nyugati szakértők szerint megtörténhet, hogy Kína megengedi a Dalai Lámának a Tibetbe való visszatérést. Richard Barnett, a Columbia Egyetem Tibet-szakértője azt mondta:
“Jól tennék a kínaiak, ha visszaengednék a Dalai Lámát Tibetbe.” – Szerinte a Dalai Láma most abban a helyzetben van, hogy diktálhat Pekingnek. Nélküle ugyanis Kína nem tud semmit tenni Tibet ügyében.

2. A Dalai Láma megtagadta a Buddhizmust

Naiv elképzelés azt gondolni, hogy a Dalai Láma diktálhat Pekingnek. – Peking jogosan úgy véli, hogy a Dalai Láma tagadja a Tibeti Buddhizmus történetét. És nyíltan meg is tagadta a Buddhizmust. Hiszen kifejezetten nehéz is lesz az újjászületése, – sőt lehetetlen, – ha a Láma nem Buddhához, hanem egy másik istenhez imádkozik:
A Dalai Láma a jeruzsálemi Siratófalnál - Fotó -forum.china.org.cn

3. Kína viszont nem adja a folyók bölcsőjét – Célja: a vízkészletek kézben tartása

A hátterek vizsgálatakor kiderül: hogy Tibet függetlenségének ismételt forszírozásával a Nyugat meg kívánja fosztani Kínát a vízkészleteinek forrásától. Ha Tibet önállóvá válna, – Kína nem ellenőrizhetné tovább ezt a hatalmas hegységet, a kelet-ázsiai folyók bölcsőjét. Pedig ez létfontosságú Kína számára.
A himalájai térség gazdag vízkészletei stratégiai jelentőséggel bírnak, mivel a hatalmas ország óriási területei aszályosak, köztük viszonylag sűrűn lakott vidékek is. Tibet viszont, illetve a korábban Tibethez tartozó mai Csinghaj tartomány Ázsia legnagyobb folyóinak bölcsője. Itt ered többek között az Indus, a Mekong, a Jangce, a Sárga-folyó és a Brahmaputra.
A globális felmelegedéssel súlyosbodnak a vízellátás problémái Kínában és sok más ázsiai országban is.
A tibeti vízkészletek Kína teljes készletének egyharmadát teszik ki. A jövőt tekintve pedig: A Tibeti fennsík bőséges vizei lehetővé teszik majd Kína számára, hogy elvezesse a vizet az aszályosabb területeire is.
A kelet-ázsiai folyók bölcsője
Az elképzelés lényege az, hogy hatalmas gátrendszerrel fel kellene duzzasztani a Brahmaputra – tibeti nevén Jarlung Cangpo – vizét, és a duzzasztóműből fokozatosan el kellene vezetni a víz egy részét az erősen elszennyeződött és egyre kisebb vízhozamú Sárga-folyóba.
Tibet kézben tartásával Kína ellenőrzi e folyók forrásvidékét, így azt is megengedheti magának, hogy gigantikus vízerőmű projekteket valósítson meg e folyók alsóbb szakaszain. Ezek az erőművek nélkülözhetetlenek a kínai gazdasági növekedés fenntartásában.
A két évtizede tartó, rekordsebességű gazdasági növekedés miatt súlyosan szennyezett levegőjű országnak fontos célja, hogy 2020-ra megújítható forrásokból fedezze energiaszükségletének legalább 15 százalékát. A kínai stratégiai tervezők főleg a vízenergia felhasználására alapoznak e cél követésében és e terveikben is elsősorban Tibet vízkészleteire számítanak.

Tehát, ha a Dalai Láma; Tendzin Gyaco valóban nem akar újjászületni, – majd újjászületik helyette más, – s Kelet-Ázsia vizeinek bölcsője, a Mennyei Birodalom kezében marad.

Szabad Riport/Arató Péter
Források: Ria Novoszyi, Welt am Sonntag, Al-Jazeera, MTI, Reuters, Transindex.ro, AFP, dpa, AP, Forum.china.org.cn, CRI
Bal-Rad komm: A Dalai Láma egy követ fúj az ujgur szeparatistákkal is. Céljuk közös: megingatni a Kínai Népköztársaság egységét, s lehetetlenné tenni a további fejlődését. Az ujgurokat folyamatosan lázítják nyugatról, már a terror eszközeit is bevetve.
Tibet vize pedig nélkülözhetetlen a kínai gazdasági növekedés fenntartáshoz. – Nagyon jól tudják ez nyugaton. Ezért akarják leválasztani Kínáról. S ezen műveletük érdekében bevetették a vallási eszközöket is.
Mondhatni ügyes, – de nem eléggé. Kínával szemben ez nem fog működni.

Kína ismét harmadik a világ legnagyobb befektető országai között

Egyre inkább érezteti hatását a növekvő szíriai határfelügyelet helyreállítása. Dél felől, Jordánia és Libanon irányából a határellenőrzés rendezését megelőzően folyamatosan érkeztek a fizetett terroristák. A hadsereg hiába ostromolta Daraja városát és délebbi szomszédait, amikor folyamatos utánpótlás érkezett rejtett alagutakon és járatokon a városokba. Most, hogy a határokon fokozott védelem működik, sorozatosan futnak bele a szír katonai egységekbe az országba érkező rablógyilkosok.
Az elmúlt két napban több mint 60 terroristát öltek meg a hadsereg katonái a határvonalak védelmében. Java részük jordániai és szaúdi zsoldos. Megsemmisült több jármű, számos közepes fegyverekkel felszerelt terepjáró, teherautó.
Az utánpótlási vonalak ilyen mértékű elvágása miatt Daraja városában a bekerített lázadó és terrorista egységek sorban adták meg magukat. Olyan nagy számú volt a fegyverletétel, hogy külön ünnepséget szerveztek rá, amelyre egy kormányhivatalnok is ellátogatott. A ceremónián több mint 1000 fegyveres tette le hivatalosan a fegyvert, vállalta az átvilágítást és azt, hogy befejezi a harcot és hazamegy. Cserébe amnesztiát kaptak.
Az északi hadszíntéren lassú előrenyomulás folyik, Aleppo és Dier el-Zur városaiban házról házra nyomulnak előre. Aleppó több városrésze már teljesen "patkánymentes", a hadsereg nyitott egy keskeny átjárót, amelyen sokan elhagyták a várost. Minden befelé haladó járművet szétlőnek, de meghagyják a terroristáknak a távozás lehetőségét. A hadsereg szerint ezzel megosztják a bent maradtakat, nagyobb a fejetlenség és a távozni akarók és a maradók között nő a feszültség, a csoportok is egymásnak esnek a nézetkülönbségek miatt. Emiatt az utóbbi napokban sok halálos összecsapás zajlott a csoportok között.
A hadsereg jelentése szerint a főleg szaúdi és amerikai pénzen finanszírozott terroristák sok modern fegyverrel rendelkeznek, járműveik, eszközeik újak, ami azt jelenti, hogy a nyugat a mai napig finanszírozza és ellátja őket fegyverrel, eszközökkel.


http://www.hidfo.net/2014/09/10/tobb-mint-ezer-terrorista-adta-meg-magat-sziriaban

Donbasszt nem érdekli a Kijev által “kinált” különleges státusz!

Nyalókakirály “különleges státusz” meglengetésével csábitgatja Donbassz népét.

Valcman tanácsadója Jurij Lucenko hétfőn erről makogott Kijevben.

Luhanszkban ma Vlagyimir Inogorodcev a Luhanszki Népköztársaság sajtóirodájának vezetője kijelentette: Donbasszt nem érdekli ez az Ukrajnán belüli státusz.

“Donbassz lakói népszavazáson döntöttek az Ukrajnától való függetlenségről! Mi ehhez a döntéshez tartjuk magunkat, ennek a döntésnek a megvalósulásáért harcolunk!” – jelentette ki Inogorodcev.

Alekszander Zaharcsenko a Donyecki Népköztársaság miniszterelnöke ugyanilyen szellemben nyilatkozott.

Irán csatlakozik a Sanghaj Együttműködési Szervezethez

Ali Mardani Fard, Irán üzbegisztáni nagykövete szerdán bejelentette, hogy Irán a Sanghaj Együttműködési Szervezet teljes jogú tagjává akar válni, és a szeptember 11-12-én, Dusanbéban tartandó csúcstalálkozón Irán teljes jogú tagságának megvitatása is napirendre van véve. Fard szerint a Sanghaj Együttműködési Szervezet a szeptemberi csúcstalálkozón új követelményeket állít a teljes jogút tagság megszerzése elé, Teherán pedig előterjeszti szándéknyilatkozatát a teljes jogú taggá válásra.
Hasszan Rohani iráni elnök már tegnap megérkezett Tádzsikisztánba, ahol megbeszéléseket tart a tádzsik államfővel, majd vendégként részt vesz a Sanghaj Együttműködési Szervezet csúcstalálkozóján.
A Sanghaj Együttműködési Szervezetet 2001-ben alapította Oroszország, Kína, Kazahsztán, Kirgizisztán, Tádzsikisztán és Üzbegisztán, akik jelenleg is a szervezet tagjai. Afganisztán, India, Irán, Mongólia és Pakisztán jelenleg megfigyelői státusszal rendelkezik. Belorusszia, Törökország és Srí Lanka partnerországként vesz részt.
Hídfő.net | Sanghaj Együttműködési Szervezet


http://www.hidfo.net/2014/09/10/iran-csatlakozik-sanghaj-egyuttmukodesi-szervezethez

Az Egyesült Államok szeretné behajtani a tartozásokat

Méghozzá egy nem is akármilyen trükkel. Mindenki emlékszik, hogy az USA nem kért Irán segítségéből az anti-ISIS (IS, azaz Iszlám Állam) koalíció felállításakor. Azon egyszerű ok miatt, mert az anti-ISIS koalíció nem más, mint azon országok tömörülése -USA, Nagy-Britannia- , akik rengeteg fegyvert szállítottak a szíriai terroristáknak. Ezekkel a fegyverszállításokkal csak az volt a gond, hogy a terroristák által az elfoglalt szír területeken összerabolt vagyon nem fedezte a teljes kötséget.
A terv egyszerű volt: majd ha a szír "lázadók" hatalomra jutnak Szíriában, beépülnek ezek a tételek a szír államadósságba, az olaj és gázvezetékek feletti kontrollal együtt. Assad szír elnök azonban megfordította a kockát, és amint a katonai sikerek jönni kezdtek a szír kormányzatnak a terroristák (al-Nusra, ISIS) és nyugatról pénzelt lázadók (FSA - Szabad Szír Hadsereg) ellen, az ISIS "hirtelen" kikiáltotta az Iszlám Államot, aminek a részei Irak és Szíria északi területeiből állnak.
Hídfő.net | ISIS tagok "ajándék" dzsippelISIS tagok ajándék dzsippel. Vajon milyen gyártmány lehet?
A kellemetlen a dologban az, hogy kiderült, hogy a szír "lázadóknak" nyugatról szállított fegyverek és felszerelések nagy része az ISIS-nél landolt. Akik nem is haboztak ezt használni. A probléma csak ott van, hogy ezek a tételek ismét nem kerültek kifizetésre a nyugati fegyverkereskedőnek és gyártóknak, továbbá az ISIS a területein levő olajkitermelésbe nem vonta bele az Egyesült Államokat. Mi tévők legyenek hát az anti-ISIS koalíció tagjai? Legalább Szíriát az irányításuk alá kellene vonni, ha más nem, meg azért jó lenne, ha az ISIS nem közvetítőkön keresztül adná el az olajat a nyugatnak, hanem közvetlen a nyugat termelhetné ki azt.
Szépen lassan elkezdődnek az ISIS szír állásai elleni légitámadások az Egyesült Államok részéről. Természetesen ezeket a légitámadásokat nem egyeztetik Damaszkusszal, hiszen a szír kormányt még meg akarják buktatni nyugatról, ez nem változott. Az ISIS elleni légitámadások leple alatt az USA az Szír Arab Hadsereget is fogja támadni, hátha végre az FSA a kezébe tudja kaparintani a hatalmat. "Szíria akkor le lenne rendezve, és azoknak a minden lében kanál oroszoknak is végre oda lenne a Tartusznál levő támaszpontjuk..." - gondolhatják az atlantista döntéshozók.
Irak már más kérdés lett. Ott ugyanis a nyugat jó üzletet csinált a kurdok felfegyverzésével, és a kurd olajkitermelés monopolizálásával. Ez eddig egy jó nap volt a kapitalizmus számára. Gondolhatják ők. A bajok ott kezdődnek, ha összeadják az eddig a szír, iraki és ukrán válságokba befektetett pénzeket, és összehasonlítják azokat a "bevételekkel". A dollár kizárása elkezdődött a világkereskedelemből, így ezek a bevételek csak ideig-óráig jelentenek még minimális megtérülést.

http://www.hidfo.net/2014/09/10/az-egyesult-allamok-szeretne-behajtani-tartozasokat

Az Európai Bizottság még vár az új szankciók beiktatásával

Szeptember 10-én Brüsszelben az Európai Unió képviselői újabb megbeszélést tartanak Oroszország elleni szankció ügyben. Az új "csomagot" már jóváhagyták, de mindeddig még nem lépett életbe, mert az uniós vezetők várakoznak, hogyan alakul az ukrán tűzszünet. Legalábbis ez a hivatalos álláspont. Ráadásul az Európai Unió tagállamai nem egységesek abban a vonatkozásban, hogy egyáltalán kellenek-e szankciók.
Ma délután az Európai Bizottság újból megvitatja, hogy várjanak tovább, vagy beiktassák a szankciókat. A korábbi csomag elfogadtatása csak második próbálkozásra sikerült, ugyanis kiütközött, hogy az Európai Unió tagállamai nem akarják ezeket a szankciókat. Lehet, hogy a balti államok, Finnország és Lengyelország keményvonalas álláspontot fog képviselni, de Finnország, Csehország és Szlovákia továbbra is együtt akar működni Moszkvával. Olaszország, Ciprus, Spanyolország, Franciaország és Ausztria szintén kétségeinek adott hangot a szankciók szükségességét illetően.
A kétkedők meggyőzését személyesen Herman van Rompuy végzi. Ennek ellenére még semmi nincs eldöntve; "a szankciókat csak akkor léptetik életbe, ha Ukrajnában vége a tűzszünetnek". Ez a magyarázat pedig tered enged a további bizonytalankodásnak, mert az Brüsszel saját értelmezésén múlik, hogy mit tart a fegyvernyugvás megállapodás megszegésének és mit nem. Ukrajnában a gyakorlatban azóta sincs fegyvernyugvás, de az Európai Unió láthatóan nem meri életbe léptetni a szankciókat, ameddig a NATO logisztika el nem végzi az Ukrán Fegyveres Erők újra-feltöltését. Azon felül a tagállamok államfői sem támogatják a szankciókat.
Hídfő.net | Európai Unió
Alexander Stubb, Finnország elnöke: "Nyilvánvalóan ez nem egy normális helyzet, minden túl gyorsan történik. Nem csak Finnország, de számos más ország is kérdéseket vet fel a szankciók szükségessége kapcsán. Mi mindvégig olyan megoldás keresésére törekedtünk, ami Oroszországnak és az Európai Uniónak is megfelel. Úgy gondolom, ezen az alapon kell folytatni a tárgyalásokat."
Bohuslav Sobotka, cseh miniszterelnök: "Úgy hiszem, a szankciók beiktatása számos kérdést felvet. Ha Európa elfogadja az újabb csomagot, számíthatunk arra, hogy Oroszország válaszolni fog rájuk. A Cseh Köztársaság nincs felkészülve erre. Azt kell mondjam, ez egy ördögi kör, ez az út csak negatív következményekhez vezethet."
Robert Fico, szlovák kormányfő: "A szankciók kontraproduktívak, nem fogják megoldani a fő problémát Ukrajnában. A szankciók első és második hulláma csak kiterjesztette a konfliktust. A szlovák vállalatok súlyosan érintettek ebben. Ismétlem: a szankciókat egyelőre csak előkészítették. Én azon miniszterek közé tartozom, akik továbbra is azt mondják, hogy el kell vetni az újabb szankciók ötletét."
Eközben Ausztria szintén 70%-ban függ az orosz gázforrásoktól. A Dier Presse kifejtette, hogy a globalizációt követően a nemzetgazdaságok már oly mértékben összefonódnak, hogy csakis fájdalmas eredménnyel lehet visszatérni a múlt század szankciós játszmáihoz.
Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök már korábban jelezte, hogy az újabb szankciók beiktatása esetén Oroszország lezárja légterét az európai légitársaságok gépei előtt. Ebben az esetben a Lufthansa, KLM, AirFrance, British Airways, Finnair, United Airlines, Czech Airlines és Delta Airlines komoly veszteségeket szenvedne el, ami a vállalatok nyereséges működését fenyegetné.


http://www.hidfo.net/2014/09/10/az-europai-bizottsag-meg-var-az-uj-szankciok-beiktatasaval

Irán és Oroszország kihagyja a dollárt a kétoldalú kereskedelemből

Hídfő.net | Irán és Oroszország kihagyja a dollárt a kétoldalú kereskedésből
Az iráni olajügyi miniszter, Bijan Zanganeh az Orosz-Iráni Kereskedelmi és Együttműködési Bizottság találkozóján fejtette ki, hogy a kétoldalú fizetések ezentúl a két ország nemzeti valutáiban lesznek intézve, a dollár kiiktatásával ebből a rendszerből.
"Megegyeztünk orosz partnereinkel, hogy mostantól a kereskedelmi forgalom ellentételezését csak a nemzeti valutáinkban intézzük." - jelentette ki Zanganeh. A miniszter felhívta továbbá a figyelmet, hogy a két ország központi bankjai jelentps előrelépéseket értek el ebben a kérdésben, továbbá az import-export tevékenységek támogatásában is. "Irán a maximális könnyítéseket hozta meg az orosz termékekkel szemben, most Irán várja az orosz fél hasonló intézkedéseinek meghozatalát." - tette hozzá Zanganeh.
A találkozó után az orosz energiaügyi miniszter, Alexander Novak megjegyezte, hogy a pénzügyi rendszer gyakorlatilag készen áll az iráni áruk fogadására és ellentételezésére.


http://www.hidfo.net/2014/09/10/iran-es-oroszorszag-kihagyja-dollart-ketoldalu-kereskedelembol

CDC hírnök tovább megy: a védőoltásokban lévő higany okoz autizmust

A 2004-es CDC tanulmány csalásának leleplezésétől Dr. William Thompson még tovább megy. A CDC tudós azt állítja, hogy van kapcsolat az oltóanyagban lévő higany (timerozál) és az autizmus között. Thompson azt állítja, hogy higanytartalmú vakcinát terhes nőnek ő sohasem adna be. Thompson a szavait ezzel a mondattal fejezi be: “Van biológiai valószínűsége annak, hogy a thimerosal autizmust okoz.” Ezt állítani egy olyan tudósnak, aki a CDC–nél dolgozott, miután a CDC és az amerikai kormány több millió dollárt költött annak beigazolására, hogy a higanynak nincs semmi köze az autizmushoz … egészen rendkívüli dolog! A mindennapi média természetesen többezerszer hivatkozott arra, hogy a thimerosal biztonságos azonban hiába próbálják máshogy magyarázni Thompson szavait, az üzenet egyértelmű. Eközben a nagy média áramszünet Thompson kinyilatkoztatását érintve folytatódik. Az emberiség elleni bűncselekményben való összejátszás hatalmas küldetésük, amíg az emberek elég alternatív médiát olvasnak ahhoz, hogy felébredjenek!
 

A Google egyik legnagyobb szivárgása történt meg

Hídfő.net | Google szivárgás
Közel 5 millió felhasználónév / jelszó párost töltöttek fel hackerek az egyik legnagyobb internet biztonsági fórumra. A tömörített file kedd délután került fel, összesen 4.930.000 név / jelszó párost tartalmaz. Ezekkel a bejelentkezési adatokkal a Gmail, G+, Google Drive és egyéb Google szolgáltatásokhoz lehet hozzáférni. Az adatokat feltöltő hacker állítása szerint legalább 60%-a az adatoknak "ellenőrzött". Ezt az állítást azóta több felhasználó ismegerősítette, mivel megtalálták magukat a listában. Az oldal adminisztrátorai azóta kiszedték a jelszavakat a listából.
A Google szóvívője az esethez csak a szokásosakat tudta hozzáfűzni: "Mindenki kapcsolja be a kétlépcsős azonosítást, és változtassa meg a jelszavát egy erősebbre."
Ez az eset idén nem az első, nemrég mail.ru hozzáféréseket szivárogtattak ki -4.66 milliót-, majd Yandex hozzáféréseket, ebből 1.26 milliót. A Mail.ru és a Yandex felfüggesztették a kiszivárogtatott hozzáféréseket.


http://www.hidfo.net/2014/09/10/google-egyik-legnagyobb-szivargasa-tortent-meg

Újabb kártéritési per vár a galád oroszokra! Kellett nekik ijesztegetni!

Na! Felköthetik a gatyakorcot a Kreml jogászai! De Sojgu orosz védelmi miniszternek is lesznek még bőven álmatlan éjszakái a vasárnapi hallatlan skandallum miatt.

Военнослужащие-женщины с канадского корабля

Emlékszünk ugye? Vasárnap esett meg az a rémséges dolog, hogy orosz katonai repülőgépek elrepültek a “Toronto” nevű kanadai hajó fölött. A Fekete – tengeren. Közvetlenül az orosz felségvizek határainál. Mégpedig több alkalommal is megtörtént ez a galádság.

És most a kanadai hajó legénységének női szakasza bosszút forral.

Pertársaságba tömörödve biróság elé kivánják citálni a felelősöket. A Kremlt, Putyint, Sojgut, a pilótákat, – egész Oroszországot!

A “veszély elmúltát” követően, a kifürdés és alsóneműkimosás után egyből fölkeresték a hajóorvost. Az rögtön átmeneti halláskárosodást, és súlyos lelki traumát állapitott meg minden betegénél. Javallta – tudós ember lévén – hogy bajaik egy része – a halláskárosodás az majd elmúlik! (Ez már azóta a jelek szerint be is következett!) Viszont a lelki sérüléseket, amit az orosz repülőgépek látványa és zaja keltett, meggyógyitani ugyan nem tudja, de tán forduljanak ügyvédhez. A tudós doktor javallata megfogadtatott, és a kanadai amazonok már tegnap délután ügyvédhez is fordultak.

A jó ügyvéd pedig előállt a farbával. Kártéritési igényt kell benyújtani a fent emlitett zaklatás kitervelői és végrehajtói ellen. Az elszenvedett egészségkárosodás, és a borzalmas lelki trauma kompenzálására.

Merthogy Oroszországnak nem volt joga ehhez a fertelemhez. A hajó Kanadát jelenti alul – fölül. Ott nincs joga semmiféle orosz szerkezetnek bóklászni! Kiváltképp nem ijesztegetési célzattal. De mivelhogy ezt megtette Oroszország – az okozott nem dologi kárt meg kell téritenie! Senkinek sincs joga ahhoz, hogy a kanadai haditengerészet tagjait feladatuk végrehajtásában akadályozza! Márpedig a rémisztgetés az esetükben egyenlő volt az akadályozással!

Ezt fogja kibulizni a megfogadott kanadai ügyvéd. Biróság előtt. Ki is jelentette a még mindig heves szivdobogásról panaszkodó amazonoknak, hogy hamarosan fel fogja venni a kapcsolatot a “Donald Cook” amerikai hadihajó hasonló atrocitáson átesett legénységét képviselő ügyvédi irodával, és kifaggatja őket a jogi eljárás jelen állapotáról. Merthogy azok is peres eljárásra kértek fel egy amerikai ügyvédi irodát, a Kreml bepanaszolására. Merthogy ők is hasonló módon jártak.

Az orosz légierő parancsnoksága máris reagált a fejleményekre. Mentségül csak annyit tudnak felhozni, hogy nem ijesztegetési célú volt az a repkedés, hanem már egy jó ideje eltervezett dolog. Hát ők nem tehetnek arról, hogy a kanadai hajó pontosan akkor, és pontosan ott…-amikor ők is. Meg hát amúgy sem állott őnekik szándékukban a riogatás! A lélektani nyomásgyakorlás meg amúgy sem szokásuk! Úgyhogy “izvinyitye!”

Mindez persze nem hatja meg a még ma is olyannyira az események hatása alatt álló hölgyeket, hogy a szájuk is remegni kezd ha az átélt borzalmakra gondolnak. “Nem egynek közülünk kiskorú gyermeke van! Azokat fel kell nevelnünk! De igy? Idegösszeomlottan?” homályosodik el a megfélemlitettek szóvivőjének a szeme, felidézve a rettenetet. Amit maga is átélt. Minden “folyományával” együtt.

Elszántak az igazuk és a jogos kártérités kimondása mellett!
Aki őket riogatni meri?! – fizessen a bitang!

Úgyhogy…- nehéz időszak vár Oroszországra! Cudar nehéz! Már egy per folyamatban egy előkészités alatt…- a Fekete-tenger meg hemzseg a NATO hadihajóktól!

Jobb lesz, ha Misa nem riogatja őket! Rámegy inge – gatyája a tréfálkozásra!

(Forrás: http://novorus.info/)



Megismétlődött a fekete-tengeri incidens

Megismétlődött a Fekete-tengeren tavasszal történt incidens, melynek során az orosz légierő gépe elektronikus zavaróberendezéssel működésképtelenné tette az Aegis rendszert. Annyi különbséggel, hogy most nem amerikai, hanem kanadai hajó járt pórul. Az orosz légierő gépei járőrözést végeztek a Fekete-tenger semleges területe felett. A rutin eljárást megzavarta, hogy kanadai és amerikai hajók "hadgyakorlatoznak", "Ukrajnával együtt". Azt ugyan senki nem tudja, hogy ukrán részről mivel vesznek részt a hadgyakorlaton, mivel - pár partiőr hajón kívül - egyetlen üzemképes hadihajójuk sincs. Sokkal inkább ürügy az ukrán részvétel, hogy a nyugati hajóknak legyen oka ott lenni, ahol semmi keresnivalójuk sincs.
A járőröző repülők egyike megközelítette a kanadai hajót. Feltehetően megismétlődhetett a tavaszi incidens, mivel Kanada rendkívül élesen reagált az esetre, felelőtlenséggel vádolva meg Moszkvát.
Az új áldozat: HMCS Toronto (FFH 333)
Emlékszünk az USS Donald Cook esetére. A hajó legénységének fele azonnal leszerelt, a kapitány idegösszeomlást kapott. Az USS Donald Cook a világ legmodernebben felszerelt hajói közé tartozott, legénysége mindenhatónak gondolta a biztonsági és védelmi rendszereiket. Egészen addig, amíg meg nem ismerkedtek az új orosz - Hibini névre keresztelt - elektronikus zavaró berendezéssel. A berendezés működési elve egyelőre titok a nyugat előtt, azt azonban tudjuk a leszerelt legénység elbeszéléseiből, hogy olyan szinten bénította meg az amerikai csúcstechnikát, hogy a hadihajó tehetetlen ócskavasként hánykódott a tengeren. Az orosz zavaróberendezés leállította az amerikai hajó egész védelmi rendszerét, a repülő 12-szer repült rá a hajóra, miközben az Aegis rendszer működésképtelen volt.
Orosz katonai szakértők az eset kapcsán elmondták, Moszkvának bizonyítani kellett a nyugat felé, hogy képes olyan komoly meglepetéseket okozni, amire a nyugat álmában sem számítana. Az, hogy az orosz elektronikai hadviselés magasabb fokon áll mint a nyugati, senki nem gondolta volna. A Kremlnek szüksége volt erre a lépésre, hogy megállítsa azt a folyamatot, amelyet az ukrán helyzet váltott ki, és ami miatt a NATO fegyverei lépésről lépésre közelebb lopakodnak az orosz határvonalakhoz. Az eset óta a nyugat láthatóan zavarban van, és nincsenek határozott lépései. Az elmúlt fél évben minden egyes támadás, amelyet az orosz érdekek ellen tettek, olyan válaszlépéseket szült, amely sorozatosan rengette meg a nyugatot. Lehetett az gazdasági, vagy katonai lépés.
A mostani kanadai hajó esete újabb bizonyíték arra, hogy a nyugat nem találta meg az ellenszert a Hibini zavaróberendezésre (talán éppen ezt akarták volna tesztelni?). Előzőleg az amerikai haditengerészet nyugalmazott tengernagya kifejtette, az orosz légi fölény olyan mértékű a Fekete-tenger felett, hogy az amerikai haditengerészetnek esélye sem lenne arra, hogy eszközeit hatékonyan használja. A volt tengernagy fél órát adott az USA haditengerészetnek egy esetleges konfliktus esetén ebben a térségben (ez a kijelentés egy interjúban hangzott el még a grúz konfliktus idején). Ha Moszkva nem cselekedett volna így tavasszal, jó okunk van feltételezni, hogy a NATO már beavatkozott volna Ukrajnában. Így azonban a gyors veszteségtől való félelem távol tartja a nyugatot a közvetlen katonai beavatkozástól.


http://www.hidfo.net/2014/09/11/megismetlodott-fekete-tengeri-incidens

Földön-vizen-levegőben: dől a NATO fegyveranyag Donbasszba

Nagy a forgalom Harkov repülőterén.

Amerikai szállitórepülőgépek sürögnek-forognak Harkov és Románia között. Romániából szállitják számolatlanul a – tegnap és tegnapelőtt a “Katyusa” alapú, román gyártmányú, “MLRS LAROM” és a spanyol “Teruel-3″ tipusú reaktiv tüzérségi fegyvereket. A hozzájuk való lőszerekkel együtt.

A milicia Sztarobelszk mellett mintegy nyolcvan ilyen sorozatvetőről tud. (Már ez is eredmény, hogy tudnak róla.)

Az információt a kijevi udvari nem cáfolta, de nem is erősitette meg! “Hallgatás beleegyezés?!”

http://balrad.wordpress.com/2014/09/10/foldon-vizen-levegoben-dol-a-nato-fegyveranyag-donbasszba/


elemzés1
elemzés2