Na! Felköthetik a gatyakorcot a Kreml jogászai! De Sojgu orosz védelmi miniszternek is lesznek még bőven álmatlan éjszakái a vasárnapi hallatlan skandallum miatt.

Военнослужащие-женщины с канадского корабля

Emlékszünk ugye? Vasárnap esett meg az a rémséges dolog, hogy orosz katonai repülőgépek elrepültek a “Toronto” nevű kanadai hajó fölött. A Fekete – tengeren. Közvetlenül az orosz felségvizek határainál. Mégpedig több alkalommal is megtörtént ez a galádság.

És most a kanadai hajó legénységének női szakasza bosszút forral.

Pertársaságba tömörödve biróság elé kivánják citálni a felelősöket. A Kremlt, Putyint, Sojgut, a pilótákat, – egész Oroszországot!

A “veszély elmúltát” követően, a kifürdés és alsóneműkimosás után egyből fölkeresték a hajóorvost. Az rögtön átmeneti halláskárosodást, és súlyos lelki traumát állapitott meg minden betegénél. Javallta – tudós ember lévén – hogy bajaik egy része – a halláskárosodás az majd elmúlik! (Ez már azóta a jelek szerint be is következett!) Viszont a lelki sérüléseket, amit az orosz repülőgépek látványa és zaja keltett, meggyógyitani ugyan nem tudja, de tán forduljanak ügyvédhez. A tudós doktor javallata megfogadtatott, és a kanadai amazonok már tegnap délután ügyvédhez is fordultak.

A jó ügyvéd pedig előállt a farbával. Kártéritési igényt kell benyújtani a fent emlitett zaklatás kitervelői és végrehajtói ellen. Az elszenvedett egészségkárosodás, és a borzalmas lelki trauma kompenzálására.

Merthogy Oroszországnak nem volt joga ehhez a fertelemhez. A hajó Kanadát jelenti alul – fölül. Ott nincs joga semmiféle orosz szerkezetnek bóklászni! Kiváltképp nem ijesztegetési célzattal. De mivelhogy ezt megtette Oroszország – az okozott nem dologi kárt meg kell téritenie! Senkinek sincs joga ahhoz, hogy a kanadai haditengerészet tagjait feladatuk végrehajtásában akadályozza! Márpedig a rémisztgetés az esetükben egyenlő volt az akadályozással!

Ezt fogja kibulizni a megfogadott kanadai ügyvéd. Biróság előtt. Ki is jelentette a még mindig heves szivdobogásról panaszkodó amazonoknak, hogy hamarosan fel fogja venni a kapcsolatot a “Donald Cook” amerikai hadihajó hasonló atrocitáson átesett legénységét képviselő ügyvédi irodával, és kifaggatja őket a jogi eljárás jelen állapotáról. Merthogy azok is peres eljárásra kértek fel egy amerikai ügyvédi irodát, a Kreml bepanaszolására. Merthogy ők is hasonló módon jártak.

Az orosz légierő parancsnoksága máris reagált a fejleményekre. Mentségül csak annyit tudnak felhozni, hogy nem ijesztegetési célú volt az a repkedés, hanem már egy jó ideje eltervezett dolog. Hát ők nem tehetnek arról, hogy a kanadai hajó pontosan akkor, és pontosan ott…-amikor ők is. Meg hát amúgy sem állott őnekik szándékukban a riogatás! A lélektani nyomásgyakorlás meg amúgy sem szokásuk! Úgyhogy “izvinyitye!”

Mindez persze nem hatja meg a még ma is olyannyira az események hatása alatt álló hölgyeket, hogy a szájuk is remegni kezd ha az átélt borzalmakra gondolnak. “Nem egynek közülünk kiskorú gyermeke van! Azokat fel kell nevelnünk! De igy? Idegösszeomlottan?” homályosodik el a megfélemlitettek szóvivőjének a szeme, felidézve a rettenetet. Amit maga is átélt. Minden “folyományával” együtt.

Elszántak az igazuk és a jogos kártérités kimondása mellett!
Aki őket riogatni meri?! – fizessen a bitang!

Úgyhogy…- nehéz időszak vár Oroszországra! Cudar nehéz! Már egy per folyamatban egy előkészités alatt…- a Fekete-tenger meg hemzseg a NATO hadihajóktól!

Jobb lesz, ha Misa nem riogatja őket! Rámegy inge – gatyája a tréfálkozásra!

(Forrás: http://novorus.info/)



Megismétlődött a fekete-tengeri incidens

Megismétlődött a Fekete-tengeren tavasszal történt incidens, melynek során az orosz légierő gépe elektronikus zavaróberendezéssel működésképtelenné tette az Aegis rendszert. Annyi különbséggel, hogy most nem amerikai, hanem kanadai hajó járt pórul. Az orosz légierő gépei járőrözést végeztek a Fekete-tenger semleges területe felett. A rutin eljárást megzavarta, hogy kanadai és amerikai hajók "hadgyakorlatoznak", "Ukrajnával együtt". Azt ugyan senki nem tudja, hogy ukrán részről mivel vesznek részt a hadgyakorlaton, mivel - pár partiőr hajón kívül - egyetlen üzemképes hadihajójuk sincs. Sokkal inkább ürügy az ukrán részvétel, hogy a nyugati hajóknak legyen oka ott lenni, ahol semmi keresnivalójuk sincs.
A járőröző repülők egyike megközelítette a kanadai hajót. Feltehetően megismétlődhetett a tavaszi incidens, mivel Kanada rendkívül élesen reagált az esetre, felelőtlenséggel vádolva meg Moszkvát.
Az új áldozat: HMCS Toronto (FFH 333)
Emlékszünk az USS Donald Cook esetére. A hajó legénységének fele azonnal leszerelt, a kapitány idegösszeomlást kapott. Az USS Donald Cook a világ legmodernebben felszerelt hajói közé tartozott, legénysége mindenhatónak gondolta a biztonsági és védelmi rendszereiket. Egészen addig, amíg meg nem ismerkedtek az új orosz - Hibini névre keresztelt - elektronikus zavaró berendezéssel. A berendezés működési elve egyelőre titok a nyugat előtt, azt azonban tudjuk a leszerelt legénység elbeszéléseiből, hogy olyan szinten bénította meg az amerikai csúcstechnikát, hogy a hadihajó tehetetlen ócskavasként hánykódott a tengeren. Az orosz zavaróberendezés leállította az amerikai hajó egész védelmi rendszerét, a repülő 12-szer repült rá a hajóra, miközben az Aegis rendszer működésképtelen volt.
Orosz katonai szakértők az eset kapcsán elmondták, Moszkvának bizonyítani kellett a nyugat felé, hogy képes olyan komoly meglepetéseket okozni, amire a nyugat álmában sem számítana. Az, hogy az orosz elektronikai hadviselés magasabb fokon áll mint a nyugati, senki nem gondolta volna. A Kremlnek szüksége volt erre a lépésre, hogy megállítsa azt a folyamatot, amelyet az ukrán helyzet váltott ki, és ami miatt a NATO fegyverei lépésről lépésre közelebb lopakodnak az orosz határvonalakhoz. Az eset óta a nyugat láthatóan zavarban van, és nincsenek határozott lépései. Az elmúlt fél évben minden egyes támadás, amelyet az orosz érdekek ellen tettek, olyan válaszlépéseket szült, amely sorozatosan rengette meg a nyugatot. Lehetett az gazdasági, vagy katonai lépés.
A mostani kanadai hajó esete újabb bizonyíték arra, hogy a nyugat nem találta meg az ellenszert a Hibini zavaróberendezésre (talán éppen ezt akarták volna tesztelni?). Előzőleg az amerikai haditengerészet nyugalmazott tengernagya kifejtette, az orosz légi fölény olyan mértékű a Fekete-tenger felett, hogy az amerikai haditengerészetnek esélye sem lenne arra, hogy eszközeit hatékonyan használja. A volt tengernagy fél órát adott az USA haditengerészetnek egy esetleges konfliktus esetén ebben a térségben (ez a kijelentés egy interjúban hangzott el még a grúz konfliktus idején). Ha Moszkva nem cselekedett volna így tavasszal, jó okunk van feltételezni, hogy a NATO már beavatkozott volna Ukrajnában. Így azonban a gyors veszteségtől való félelem távol tartja a nyugatot a közvetlen katonai beavatkozástól.


http://www.hidfo.net/2014/09/11/megismetlodott-fekete-tengeri-incidens