2017. május 16., kedd

Kiderült, mit akar a Momentum Mozgalom

Egy Sátánista Templom elnevezésű szervezet detroiti csoportja 2015. júliusában avatta fel a hírhedtté vált Baphomet-szobrot.
Ideológiai és szervezeti alapon is Soros György pénzéhez kötődik a Momentum Mozgalom. A szervezet alapítója sok évi külföldön tartózkodás után érkezett Magyarországra, majd teljes sajtótámogatás mellett hozta létre az újabb bevándorláspárti mozgalmat.
Mind ideológiai, mind szervezeti alapon több szálon kapcsolódik Soros Györgyhöz a Momentum Mozgalom – derült ki az Origo.hu oknyomozó írásából. A lap arra hívta fel a figyelmet, hogy a szervezet vezetője, Fekete-Győr András egy a közelmúltban adott interjú során egyértelmű bevándorláspárti álláspontot képviselt, és a Momentum több meghatározó alakja is Soros György pénzén működő szervezetben tevékenykedik.
Ideológiájuk nem tartalmaz semmi újdonságot, inkább a nyílt társadalom eszméjének nézetei köszönnek vissza. Több vezetőjéről derült ki, hogy az amerikai milliárdoshoz köthető szervezetnél végezte a tanulmányait, vagy éppen jelenleg is ott dolgozik.” – írták.
A szervezet vezetője a Neue Zürcher Zeitungnak adott interjú során kijelentette, hogy elfogadhatónak tartja az azonos neműek házasságkötését, emellett arra kötelezné Magyarországot, hogy végrehajtsa az Európai Unió minden elvárását a migrációs válság kezelésével kapcsolatban. Hazánkra vonatkozóan ez azt jelentené, hogy Brüsszel kvótarendszere alapján minden évben be kellene fogadnunk annyi afrikai és közel-keleti migránst, amennyit a brüsszeli vezetők megállapítanak.
A lap emellett részletezi, hogy a Momentum Mozgalom meghatározó tagjai a Soros-hálózatból kerültek ki.
A Momentumban meghatározó szerepet betöltő Hajnal Miklós meglehetősen sok szálon kötődik a tőzsdespekuláns intézményeihez. Többek között kutatási asszisztens volt Soros György magyarországi egyetemén, a CEU-n, azon belül is a közpolitikai iskolában, ahol részt vett a „világkormányzati modul” oktatásában. Emellett szakmai gyakorlatot folytatott Berlinben a Global Public Policy Institute-ban (GPPi). Ez a szervezet is erősen köthető Soroshoz.” – írták.
Fekete-Győr András néhány hónapja érkezett vissza Magyarországra, majd érkezését követően az összes nyugatbarát sajtóorgánum heteken át címlapon tartotta, hogy Fekete-Győr András mozgalmat alapított. Mielőtt
visszaküldtékvisszajött Magyarországra, a Momentum alapítója már a mozgalom magyarországi terjeszkedése előtt befolyásos külföldi lapoknak nyilatkozgatott politikai terveivel kapcsolatban.
A Momentum Mozgalmat azonban a titkosszolgálatok is megfigyelik, aminek a szervezet vezetői is tudatában vannak. Fekete-Győr András nemrég az ATV Egyenes beszéd című adásában nyilatkozva elismerte; tisztában van azzal, hogy a titkosszolgálatok megfigyelik őt.
Ez valószínűleg nem is áll távol a valóságtól, hiszen szemmel láthatóan a hazai titkosszolgálatok már évekkel ezelőtt tudhattak az új politikai erő várható megalakításáról – legalábbis erre enged következtetni, hogy Kövér László házelnök már a Momentum megalapítása előtt nyíltan beszélt arról, hogy külföldön kiképzés alatt állnak olyan fiatal ügynökök, akik nemsokára hazatérhetnek Magyarországra, és – a házelnök szavaival élve – „beinjektálják őket a politikai életbe”. Fekete-Győr Andrást akkor még hírből sem ismerte a közvélemény, a liberális sajtóorgánumok csak több mint egy évvel később kezdték el megismertetni őt és mozgalmát a széles nyilvánossággal.

http://www.hidfo.ru/2017/05/kiderult-mit-akar-a-momentum-mozgalom/



Migránssegítő vállalkozások jelentkezését várja a liberális sajtó

Egy magyarországi liberális sajtóorgánum pályázatot hirdetett annak kapcsán, hogyan lehetne még hatékonyabban támogatni és szétosztani a migránsokat Európában.
Pályázatot hirdetett a HVG.hu, melynek részeként azzal kapcsolatos ötleteket várnak, hogyan lehetne tovább erősíteni az Európai Unió központosítását, és eközben szétosztani a tagállamok közt a közel-keleti és afrikai migránsokat.
Elsősorban üzleti alapon működő vállalkozásötleteket várunk, de szívesen látjuk a nonprofitban gondolkodó jelentkezőket is.” – írták.
A lap szerint ez jobb hellyé tenné Európát, és a nyertes pályázat gazdája akár Brüsszelbe is elutazhat, ahol személyesen konzultál majd vele egy migránsbarát szakértő.
„A győztes egy brüsszeli utat nyer (repülőjegy és szállás), mely során lehetősége lesz betekinteni az Európai Parlament működésébe és a pályázati témával kapcsolatos szakértővel való egyeztetésre.”
A lap szerint az eredményhirdetés június 2-re várható, de a beküldött pályázatok többségét nem fogják nyilvánosságra hozni.
Miközben a sajtó nyíltan bátorítja a migránssegítő civil szervezetek létrehozását, kiderült, hogy ezek a szervezetek gyakran szoros kapcsolatban állnak az embercsempészekkel.
Alig egy héttel ezelőtt Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-nek nyilatkozva azt mondta, az embercsempészek új módszere, hogy még a Földközi-tengeren leállítják a motorcsónakot, és telefonon felhívják valamelyik civil szervezetet, ami hajóval a helyszínre megy és „kimenti a menekülteket”.

http://www.hidfo.ru/2017/05/migranssegito-vallalkozasok-jelentkezeset-varja-a-liberalis-sajto/

Törökország egy NATO-n belüli „lázadás” élére állt

A török kormány újra megtiltotta, hogy német politikusok látogassanak az Incirlik légibázison állomásozó NATO-katonákhoz. A Szputnyik rádiónak nyilatkozva egy politológus lázadásként jellemezte a törökök NATO-val kapcsolatos döntéseit.
Törökország Németországgal ápolt kapcsolata jelentősen megromlott az utóbbi hónapok során, mióta Ankara úgy döntött, hogy a NATO-val, az Egyesült Államokkal, az Európai Unióval szemben egyaránt független alapállást vesz fel. Törökország Nyugattal való kapcsolata új dimenziót nyert. Törökország elkezdett nyomást gyakorolni Németországra a német újságírókkal, törvényhozókkal és katonai személyzettel kapcsolatban. Az Incirlik légibázis körül kialakult helyzetet alapul véve Erdogan nyíltan szembefordult Angela Merkellel” – mondta Jurij Pocsta a Szputnyik rádiónak nyilatkozva.

Jelenleg 250 német katona állomásozik az Incirlik bázison, egy az amerikai hadsereg által irányított terrorellenes művelet részeként.
Nem ez az első alkalom, hogy Ankara nem engedélyezte a német törvényhozóknak az Incirlik bázison tartózkodó NATO-katonák meglátogatását. Ugyanilyen korlátozásokat vezettek be, miután a Bundestag egy határozat elfogadásával népirtássá nyilvánította az Oszmán Birodalom örmények elleni bűncselekményeit.

Ankara döntései arra ösztönözték a német kormányt, hogy új helyszínt keressenek és megkezdjék az Incirlik bázis elhagyásának előkészítését. Korábban a német védelmi minisztérium szóvivője, Jens Flosdorff, majd később a védelmi bizottság elnöke, Wolfgang Hellmich is arról beszélt, hogy a német katonákat kivonhatják Törökországból, alternatívaként pedig Jordániát nevezték meg.
A Szputnyik rádiónak nyilatkozó politológus szerint utóbbi azt jelenti, hogy Jordánia mostanra megbízhatóbb partner a Nyugat számára, Törökország pedig egyre kiszámíthatatlanabbá válik a NATO-szövetségesek számára. Amennyiben a németek elkezdik áthelyezni a Törökországban állomásozó fegyveres erőket, ez „hatalmas botrányt” robbantana ki a NATO-országok közt. – mondta, hozzátéve, hogy a németeknek már az áthelyezés lebonyolítása is komoly gazdasági terhet jelentene, és a Törökország által tett lépések a nyugati országok számára elfogadhatatlanok, egyfajta lázadást jelentenek a NATO szervezetében.

http://www.hidfo.ru/2017/05/torokorszag-egy-nato-n-beluli-lazadas-elere-allt/

Az EU külügyminiszterei támogatják a szankciók meghosszabbítását

Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter szerint az Európai Unió külügyminiszterei mindannyian támogatják az Oroszország elleni szankciók meghosszabbítását.
Az EU külügyminiszterei támogatták az Oroszország elleni szankciók meghosszabbítását – mondta Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter, az EU Külügyi Tanácsának hétfői, brüsszeli találkozója után.
A találkozó során felszólalók többsége megerősítette, hogy az Oroszország elleni szankciókat folytatni kell. Oroszország egy nem együttműködő ország, nem hajtja végre a minszki egyezmény feltételeit, ezért nincs miről tárgyalni.” – mondta a PAP hírügynökség kérdésére válaszolva.
2014-ben a demokratikus választások nélkül hatalomra jutó kijevi kormány katonai offenzívát indított az ország délkeleti régiója ellen, ahol a többségi orosz lakosság úgy döntött, hogy a puccsisták legitimitásának elismerése helyett inkább népszavazást és saját országgyűlési választásokat tart.
2015 februárban az érintett felek Belorusszia fővárosában aláírták a tűzszüneti egyezményt, amit Franciaország, Németország és Oroszország közvetítésével sikerült elérni. Az úgynevezett normandiai négyek sikerét követően azonban kiújultak a harcok, a felek kölcsönösen a tűzszüneti egyezmény sértésével vádolták egymást.
Az Európai Unió azt követően hozott szankciókat Oroszország ellen, hogy egy Ukrajnától elszakadó terület, a Krím-félsziget többségi lakossága népszavazással döntött arról, hogy csatlakozik az Oroszországi Föderációhoz. Miután az orosz lakosság a puccsal hatalomra jutott kormányt nem ismerte el, a nyugati országok nem ismerték el a népszavazás eredményeit, és máig Ukrajna részének, „megszállás alatt álló területnek” tartják a Krím-félszigetet.

http://www.hidfo.ru/2017/05/az-eu-kulugyminiszterei-tamogatjak-a-szankciok-meghosszabbitasat/

Amikor a gyereket nem érdekli a Pokemon Go

Kanadában egyre népszerűbb házi kedvenc a mexikói axolotl – egy viszonylag könnyen tartható kétéltűfajta, aminek láttán sokaknak az jut eszébe, hogy ez az állat egy igazi élő pokémon.
A CBC News szerint a Kanadában szükséges tartási engedély ellenére is egyre többen keresnek mexikói axolotl-t, ami év elejére – valószínűleg a Pokemon Go tavalyi sikerének hátán – népszerű házi kedvenccé vált. A mindig mosolygós állatka tartásához gyakorlatilag csak oxigéndús víz és táplálék kell, bár az engedély megszerzése Kanadában nem egyszerű feladat.
A lap egy axolotl-tenyésztőt idézve azt írja; az emberek mindig azt mondják, hogy „ez a legcukibb dolog, amit valaha láttak” – kivéve, amikor azt mondják, hogy „ez a legundorítóbb dolog, amit valaha láttak”. Mindenki döntse el maga, a vízből kivéve így néz ki egy axolotl:
A mexikói axolotl-t eredetileg orvosi kutatások céljából importálták és nagy számban tenyésztették, amiért van egy olyan tulajdonsága, hogy vissza tudja növeszteni az elvesztett végtagjait, de akár egész szervek megújítására is képes. Miután a laboratóriumokban több különböző fajtát is kitenyésztettek, az axolotl az kisállat-kereskedésekben is elérhetővé vált.
A lap szerint a Pokemon Go gyors terjedése idején az axolotl tenyésztésével, tartásával foglalkozó Facebook-csoportok száma ugrásszerűen nőtt, és a gyermekek egyre gyakrabban választják házi kedvencnek, mert tartása egyszerű, sok törődést nem igényel, és ezáltal egy sokak által nem ismert, egzotikus kisállatra tehetnek szert.

http://www.hidfo.ru/2017/05/amikor-a-gyereket-nem-erdekli-a-pokemon-go/