Kanadában egyre népszerűbb házi kedvenc a mexikói axolotl – egy viszonylag könnyen tartható kétéltűfajta, aminek láttán sokaknak az jut eszébe, hogy ez az állat egy igazi élő pokémon.
A CBC News szerint a Kanadában szükséges tartási engedély ellenére is egyre többen keresnek mexikói axolotl-t, ami év elejére – valószínűleg a Pokemon Go tavalyi sikerének hátán – népszerű házi kedvenccé vált. A mindig mosolygós állatka tartásához gyakorlatilag csak oxigéndús víz és táplálék kell, bár az engedély megszerzése Kanadában nem egyszerű feladat.
A lap egy axolotl-tenyésztőt idézve azt írja; az emberek mindig azt mondják, hogy „ez a legcukibb dolog, amit valaha láttak” – kivéve, amikor azt mondják, hogy „ez a legundorítóbb dolog, amit valaha láttak”. Mindenki döntse el maga, a vízből kivéve így néz ki egy axolotl:
A mexikói axolotl-t eredetileg orvosi kutatások céljából importálták és nagy számban tenyésztették, amiért van egy olyan tulajdonsága, hogy vissza tudja növeszteni az elvesztett végtagjait, de akár egész szervek megújítására is képes. Miután a laboratóriumokban több különböző fajtát is kitenyésztettek, az axolotl az kisállat-kereskedésekben is elérhetővé vált.
A lap szerint a Pokemon Go gyors terjedése idején az axolotl tenyésztésével, tartásával foglalkozó Facebook-csoportok száma ugrásszerűen nőtt, és a gyermekek egyre gyakrabban választják házi kedvencnek, mert tartása egyszerű, sok törődést nem igényel, és ezáltal egy sokak által nem ismert, egzotikus kisállatra tehetnek szert.

http://www.hidfo.ru/2017/05/amikor-a-gyereket-nem-erdekli-a-pokemon-go/