Egy Sátánista Templom elnevezésű szervezet detroiti csoportja 2015. júliusában avatta fel a hírhedtté vált Baphomet-szobrot.
Ideológiai és szervezeti alapon is Soros György pénzéhez kötődik a Momentum Mozgalom. A szervezet alapítója sok évi külföldön tartózkodás után érkezett Magyarországra, majd teljes sajtótámogatás mellett hozta létre az újabb bevándorláspárti mozgalmat.
Mind ideológiai, mind szervezeti alapon több szálon kapcsolódik Soros Györgyhöz a Momentum Mozgalom – derült ki az Origo.hu oknyomozó írásából. A lap arra hívta fel a figyelmet, hogy a szervezet vezetője, Fekete-Győr András egy a közelmúltban adott interjú során egyértelmű bevándorláspárti álláspontot képviselt, és a Momentum több meghatározó alakja is Soros György pénzén működő szervezetben tevékenykedik.
Ideológiájuk nem tartalmaz semmi újdonságot, inkább a nyílt társadalom eszméjének nézetei köszönnek vissza. Több vezetőjéről derült ki, hogy az amerikai milliárdoshoz köthető szervezetnél végezte a tanulmányait, vagy éppen jelenleg is ott dolgozik.” – írták.
A szervezet vezetője a Neue Zürcher Zeitungnak adott interjú során kijelentette, hogy elfogadhatónak tartja az azonos neműek házasságkötését, emellett arra kötelezné Magyarországot, hogy végrehajtsa az Európai Unió minden elvárását a migrációs válság kezelésével kapcsolatban. Hazánkra vonatkozóan ez azt jelentené, hogy Brüsszel kvótarendszere alapján minden évben be kellene fogadnunk annyi afrikai és közel-keleti migránst, amennyit a brüsszeli vezetők megállapítanak.
A lap emellett részletezi, hogy a Momentum Mozgalom meghatározó tagjai a Soros-hálózatból kerültek ki.
A Momentumban meghatározó szerepet betöltő Hajnal Miklós meglehetősen sok szálon kötődik a tőzsdespekuláns intézményeihez. Többek között kutatási asszisztens volt Soros György magyarországi egyetemén, a CEU-n, azon belül is a közpolitikai iskolában, ahol részt vett a „világkormányzati modul” oktatásában. Emellett szakmai gyakorlatot folytatott Berlinben a Global Public Policy Institute-ban (GPPi). Ez a szervezet is erősen köthető Soroshoz.” – írták.
Fekete-Győr András néhány hónapja érkezett vissza Magyarországra, majd érkezését követően az összes nyugatbarát sajtóorgánum heteken át címlapon tartotta, hogy Fekete-Győr András mozgalmat alapított. Mielőtt
visszaküldtékvisszajött Magyarországra, a Momentum alapítója már a mozgalom magyarországi terjeszkedése előtt befolyásos külföldi lapoknak nyilatkozgatott politikai terveivel kapcsolatban.
A Momentum Mozgalmat azonban a titkosszolgálatok is megfigyelik, aminek a szervezet vezetői is tudatában vannak. Fekete-Győr András nemrég az ATV Egyenes beszéd című adásában nyilatkozva elismerte; tisztában van azzal, hogy a titkosszolgálatok megfigyelik őt.
Ez valószínűleg nem is áll távol a valóságtól, hiszen szemmel láthatóan a hazai titkosszolgálatok már évekkel ezelőtt tudhattak az új politikai erő várható megalakításáról – legalábbis erre enged következtetni, hogy Kövér László házelnök már a Momentum megalapítása előtt nyíltan beszélt arról, hogy külföldön kiképzés alatt állnak olyan fiatal ügynökök, akik nemsokára hazatérhetnek Magyarországra, és – a házelnök szavaival élve – „beinjektálják őket a politikai életbe”. Fekete-Győr Andrást akkor még hírből sem ismerte a közvélemény, a liberális sajtóorgánumok csak több mint egy évvel később kezdték el megismertetni őt és mozgalmát a széles nyilvánossággal.

http://www.hidfo.ru/2017/05/kiderult-mit-akar-a-momentum-mozgalom/



Migránssegítő vállalkozások jelentkezését várja a liberális sajtó

Egy magyarországi liberális sajtóorgánum pályázatot hirdetett annak kapcsán, hogyan lehetne még hatékonyabban támogatni és szétosztani a migránsokat Európában.
Pályázatot hirdetett a HVG.hu, melynek részeként azzal kapcsolatos ötleteket várnak, hogyan lehetne tovább erősíteni az Európai Unió központosítását, és eközben szétosztani a tagállamok közt a közel-keleti és afrikai migránsokat.
Elsősorban üzleti alapon működő vállalkozásötleteket várunk, de szívesen látjuk a nonprofitban gondolkodó jelentkezőket is.” – írták.
A lap szerint ez jobb hellyé tenné Európát, és a nyertes pályázat gazdája akár Brüsszelbe is elutazhat, ahol személyesen konzultál majd vele egy migránsbarát szakértő.
„A győztes egy brüsszeli utat nyer (repülőjegy és szállás), mely során lehetősége lesz betekinteni az Európai Parlament működésébe és a pályázati témával kapcsolatos szakértővel való egyeztetésre.”
A lap szerint az eredményhirdetés június 2-re várható, de a beküldött pályázatok többségét nem fogják nyilvánosságra hozni.
Miközben a sajtó nyíltan bátorítja a migránssegítő civil szervezetek létrehozását, kiderült, hogy ezek a szervezetek gyakran szoros kapcsolatban állnak az embercsempészekkel.
Alig egy héttel ezelőtt Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-nek nyilatkozva azt mondta, az embercsempészek új módszere, hogy még a Földközi-tengeren leállítják a motorcsónakot, és telefonon felhívják valamelyik civil szervezetet, ami hajóval a helyszínre megy és „kimenti a menekülteket”.

http://www.hidfo.ru/2017/05/migranssegito-vallalkozasok-jelentkezeset-varja-a-liberalis-sajto/